- ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ??? - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο; Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία.
Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει ανα-παστεριωθεί 2 φορές. Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5. Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.
Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάχτε στον πάτο του μπουκαλιού. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5,
Δυστυχώς δεν γνωρίζω την πηγή του συγκεκριμένου άρθρου.
Κοιτάζοντας ρο γάλα που παίρνω, διέκρινα παραπάνω από ένα αριθμό οπότε και δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι.
Άλλοι συνάδελφοί μου, σε συγκεκριμένη μάρκα, είδανε ευδιάκριτα καποιο νούμερο μεταξύ του 2 και του 4.
Περίεργη ιστορία, γνωρίζετε κάτι σχετικό ή είναι άλλος ένας urban legend ???
Έλαβα και εγώ αυτό το αληθινά σοκαριστικό email.
Την επόμενη που πήγα στο σούπερ μάρκετ έψαξα σε διάφορες συσκευασίες
γάλατος για να εντοπίσω τον κωδικό στο κάτω μέρος της συσκευασίας,
αλλά δε βρήκα κάτι τέτοιο.
Έψαξα και σε άλλα σημεία, είδα κάποιους αριθμούς χαραγμένους, όχι
τυπωμένους πάνω στη συσκευασία, αλλά όχι έναν αριθμό, όπως περιγράφεται
στο email.
Δε ξέρω αν πρόκειται για έναν ακόμη αστικό μύθο, αλλά θεωρώ πιθανό
να γίνεται αναπαστερίωση στο γάλα. Αν υπήρχε διαδικασία, που να
ανακατασκεύαζε το προϊόν ώστε αυτό να εξακολουθεί να βρίσκεται
εντός προδιαγραφών, γιατί να μη τη χρησιμοποιήσουν;
Περισσότερο θα έλεγα ότι αστικός μύθος έχει πιά καταλήξει να είναι
η ιδέα ότι τα τυποποιημένα προϊόντα, όπως και το γάλα, έχουν ίχνη
βηταμινών, ή οποιαδήποτε διατροφική αξία!
![]()
![]()
quote:
Έλαβα το παρακάτω e-mail και σας το παραθέτω :Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο; Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία.
Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει ανα-παστεριωθεί 2 φορές. Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5. Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.
Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάχτε στον πάτο του μπουκαλιού. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5,
Κοιτάζοντας ρο γάλα που παίρνω, διέκρινα παραπάνω από ένα αριθμό οπότε και δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι.
Άλλοι συνάδελφοί μου, σε συγκεκριμένη μάρκα, είδανε ευδιάκριτα καποιο νούμερο μεταξύ του 2 και του 4.
Το μονο που γνωριζω για αυτην την περιπτωση, ειναι οτι συμβαινει με το Κακαο, σε χαρτινο μπουκαλι... Δηλαδη, το κακαο γινεται απο ληγμενο φρεσκο γαλα!
Για το αν το ληγμενο-φρεσκο γαλα, επιστρεφει ξανα ως "φρεσκο" δεν ξερω αν αληθευει. Αν αληθευει ομως, πρεπει να "πεσουν" κεφαλια!!!

Οπότε, παρόλο που μου αρέσει πολύ το γάλα κι ειδικά το σοκολατούχο, έχω να πιω χρόνια.
Σχετικά με τις συσκευασίες του φρέσκου γάλακτος ούτε που το έχω παρατηρήσει αυτό που λες, φίλε PREDATOR! ![]()
Θα κοιτάξω και θα σας πω.

In anticipation of my resurrection...
quote:
Έλαβα το παρακάτω e-mail και σας το παραθέτω :Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο; Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία.
Είναι τόσο urban legend που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου (Ισπανόφωνες χώρες, Ιταλία, Ισραήλ). Ευτυχώς κάποια blogs στο εξωτερικό (αλλά και στην Ελλάδα) έχουν φροντίσει να δημοσιεύσουν την αλήθεια και τις απαντήσεις των εταιριών
http://attivissimo.blogspot.com/2007/06/antibufala-attenti-al-latte-riciclato.html
Λοιπόν, οι αριθμοί στον πάτο είναι από την γραμμή παραγωγής και είναι απαραίτητοι για να ξέρουν οι εταιρίες (ισχύει για τρόφιμα και μη) πότε, που και πως παράχθηκαν.
Τα τρόφιμα όταν λήγουν πηγαίνουν στις χωματερές και καταστρέφονται.