ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ιστορια - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ιστορια - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

11/03/2003, 11:26:50
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ drumx13 ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΜΙΑ ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ...

ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΚΡΙΝΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ **** ΑΤΥΧΗ ****

ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ ???????

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΝΟΩ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝOΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ...
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ,ΗΘΙΚΗ,ΘΡΗΣΚΕΙΑ.....

ANΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
οι μικρες ιστοριες του καθε λαου ειναι το προβλημα...

ΕΑΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ .... ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ...
ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ... ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ .... ΤΗΝ ΗΘΙΚΗΣ ...
ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΕΚΕΙ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.
ΑΚΟΜΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

drumx13Μέλος
11/03/2003, 17:47:38
ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ ???????

...ειπα στην αρχη για την ιστορια οτι ο τροπος που ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ... και ο λογος που υπαρχει ειναι για να χωριζει τους λαους....και σημειονω παρακατω οτι....ειναι... μια ταυτοτητα που μας χωριζει απο την αδελφοτητα
...ενας επιθετικος προσδιορισμος ακομα.... εμεις ειμαστε οι καλυτεροι, οι διαφορετικοι...εχουμε την Ιστορια μας μια καταγραφη μαχων και βιας ...που παντα ειχαμε δικιο... εχουμε και θα εχουμε δικιο....

και μου λες οτι....
ΕΑΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ .... ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ...( ειδες χωριστικαμε κιολας επειδη εχουμε διαφορα)
ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ... ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ .... ΤΗΝ ΗΘΙΚΗΣ ...

καταλαβαινεις τι εννοω οταν λεω οτι μεσω της ιστοριας θαλουμε να πεισουμε εαυτους και αλληλους οτι ειμαστε καλυτεροι.... οι καλυτεροι....
οπως επισης καταλαβαινεις οτι φιλια δεν μπορει να υπαρξει κατω απο αυτες της συνθηκες με κανενα λαο αφου ολοι οι αλλοι ειναι "υποδιεστεροι" μας....
συμφωνω οτι δωσαμε τα φωτα του πολιτισμου στους αλλους αλλα πειρα με απο αυτους τον ηλεκτρισμο....
οπως νομιζω οτι θα πρεπει να συμφωνησεις οτι τα επιτευγματα των αρχαιων Ελληνων ανηκουν στην Ιστορια του ανθρωπινου γενους και οχι μονο.... στην Ελληνικη ιστορια....
η Ελληνιμη ιστορια που ειναι μια σειρα απο μαχες και μια σειρα απο βια οπως ολες οι "τοπικες" ιστοριες αλλωστε που ουτε μια φορα δεν γραφεται η ενοειτε οτι οι Ελληνες εκαναν ενα τοσο δα μικρουτσικο λαθακι.... παντα εκαναν το σωστο .....εχουμε τομους επι τομων "ιστοριας" που αναφερωνται στο επος του 40... και μια μικρη αναφορα στα σχολικα βιβλια για την καταστοφη της Μ. Ασιας...και κατι ακομα τρανταχτοτερο... πουθενα η ιστορια δεν αναφερεται σε καμια μαχη για τη Απελευθερωση της θρακης ουτε μια μικρη παραγραφο κατι που γινεται ηθελημενα και σκοπιμα... διοτι η Θρακη απελευθερωθηκε απο τους Γαλλους .....( Ιστορια του ΓΕΣ)..... αν θελετε λεπτομεριες της γραφω αργοτερα....αποσιωπατε αυτο.... διοτι πρεπει να στηρηχτει το επιχειρημα οτι στην καταστοφη της Μ.Ασιας μας "πουλησαν" οι συμαχοι....
οι λογοι ειναι νομιζω προφανεις

τελικα δεν ξερω τιποτα love for what is comming and forgivness for the past...

12/03/2003, 11:14:50
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.... ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΩΣ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ / ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΝΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ.

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΔΙΟ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗΣ.
ΕΣΥ ΚΟΒΕΙΣ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ.
ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ???????

ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ.
ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΝΔΟΡΟΥ Η ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΟΛΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ....
ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ??????
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ.
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...

ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΦΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

drumx13Μέλος
12/03/2003, 14:03:43
AVATARGR φιλε μου λεω σε καποιο σημειο οτι....

οπως νομιζω οτι θα πρεπει να συμφωνησεις οτι τα επιτευγματα των αρχαιων Ελληνων ανηκουν στην Ιστορια του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ....
και οχι μονο.... στην Ελληνικη ιστορια....

....οπως αυτα που ειπε ο Γαλιλεος, ο βολταιρος και αλλοι... ολα αυτα ανηκουν στην ιστορια του ανθρωπινου γενους...η οποια ειναι διαφορετικη απο την ιστορια της Ελλαδος....

...το αν εχουμε πεδιο συνενοησης νομιζω οτι το μονο που χρειαζεται ειναι καλη διαθεση και ολα τα αλλα βρισκονται....
αλλο ειναι η ελληνικη γραματεια και ο πολιτισμος που παραχθηκαν στην Ελλαδα απο Ελληνες και....
....ΑΛΛΟ ειναι η μικρη και ασημαντη για τα 6.000.000.000 των μελων της ανθρωποτητας ελληνικη ιστορια οπως και καθε τοπικη ιστορια καθε λαου...
ολοι εχουν μια ενδοξη ιστορια... αλλα......
μια ιστορια πραγματικα ασημαντη μπροστα στον μεγαλιο της ιστοριας της ανθρωποτητας....
.... ε..... αυτες τις ασημαντες ιστοριουλες προτεινω να καταργησουμε φιλε μου της γεματες μισαλοδοξια....
τα εθνικιστικα εργαλεια που αυτες αποτελουν.... και ετσι να περιορισουμε ην δυνατον τις διαφορες μας...
περιμενω απαντηση διοτι οπως ειπα στην αρχη ...καλη διαθεση ειναι το παν.... μετα χιλιοι καλοι χωρανε στην κουβεντα... ενας κακος δεν χωραει

12/03/2003, 14:52:22
Φίλοι ένα γεια και από εμένα
Διάβασα όλα τα παραπάνω και κατέληξα σε ένα συμπέρασμα.
Ιστορία πρέπει να υπάρχει γιατί είναι η καταγραφή που μας δίνει την γνώση για το μέλλον , απ αυτήν όμως πρέπει να διδαχθούμε και ότι το μίσος και η ανάγκη για βίαιη υποδούλωση δεν είχαν ποτέ τα ποθητά αποτελέσματα.
Άρα όπως παραδέχεται και ο φίλος drumx13 τελικά υπάρχει και πρέπει να υπάρχει ιστορία άσχετα αν αυτή πρέπει να ονομάζετε ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ και όχι Ελληνική ή ότι άλλο .
Νομίζω λοιπόν πως ο φίλος drumx13 δεν αποποιείται την ιστορία αλλά θα ήθελε μια ιστορία χωρίς μισαλλοδοξία που δημιουργεί πάθη και μίσος για τον συνάνθρωπο.

Ο Αναζητών

Apostolos

Apostolos

12/03/2003, 14:54:12
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ drumx13 ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

ΕΑΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ...ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΑΛΗΛΕΟΣ, Ο ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΓΚΑΙΤΕ ,ΡΟΥΣΣΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΗΤΙΣΜΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΣ Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ???????

ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ
ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ.

ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΟΣΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ.
ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ????????

ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ ????????

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ..
ΑΛΛΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΑΣ ΜΗΝ ΣΤΑΘΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΑΣ ΑΣ ΠΡΟΧΟΡΙΣΟΥΜΕ...
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

12/03/2003, 22:21:43
"να γινουμε αυτο που παντα ειμασταν: ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ" - drumx13

Mε μόνη διαφορά ότι ουδέποτε είμασταν Αδελφότητα... Η ιστορία τελικά είναι ένα κατακόκκινο κείμενο γραμμένο με Αίμα. Εργαλείο της; H Βία! Δεν εξετάζω αν είναι ορθό ή όχι. Είναι μια πραγματικότητα. Ανοίξτε τα ιστορικά βιβλία για να το διαπιστώσετε! Όλα τα κεφάλαιά της ξεκινούν με ονόματα Βασιλέων, Στρατηγών, Επαναστατών, Αυτοκρατοριών, Πολέμων, Οπλαρχηγών...Η ίδια η εξέλιξη του ανθρώπου συμβαδίζει με τη εξέλιξη των όπλων του. Η Αισθητική του, είναι αισθητική των όπλων του! Δείτε τα Μουσεία! Γεμάτα όπλα αρχαία και σύγχρονα, στολισμένα με χρυσό κι πολύτιμες πέτρες! Και αγάλματα, εμπνευσμένα από πολεμικές στιγμές ύψιστου θάρρους και συντροφικότητας. Και πίνακες ζωγραφικής με ιστορικά θέματα! Όλα αυτά είναι Ιστορία.Οι Ιστορικές Εποχές έχουν ονόματα των υλικών με τα οποία έφτιαχνε ο άνθρωπος τα όπλα του...Κι οι Τέχνες ακόμη αναπτύχθηκαν σε αυλές Αυτοκρατόρων και Βασιλέων...Οι ήρωες λατρεύτηκαν πιό πολύ κι απ' τον ίδιο το Θεό! Και ο ελληνικός πολιτισμός είχε την ανάγκη της... μάχης. Τί θα ήταν τα αξεπέραστα Ομηρικά Έπη, αν δεν είχε γίνει ο Τρωικός Πόλεμος; Και πριν εκπολιτίσει την Ασία ο Αλέξανδρος, έπρεπε να περάσουν πρώτα οι Μακεδονικές Φάλαγγες! Δεν υπήρξε ποτέ κενό στην Ιστορία. Όταν έπεφτε κάποια Δύναμη, μια άλλη, πιό ισχυρή και ακμαία ερχόταν για να πέσει κι αυτή, σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους. Πολύ σοφά ο Μάρξ θα πεί:
"Η Βία είναι η μαμμή της Ιστορίας".

Τα υπόλοιπα, μπορεί να αποτελούν πόθους και οράματα κάποιων θρησκειών ή πολιτικών κινήσεων, μα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

"ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ ΜΕΝ ΕΣΤΙ
ΠΑΝΤΩΝ ΔΕ ΒΑΣΙΛΕΥΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΘΕΟΥΣ ΕΔΕΙΞΕ
ΤΟΥΣ ΔΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΔΟΥΛΟΥΣ ΕΠΟΙΗΣΕ
ΤΟΥΣ ΔΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ..."

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ

12/03/2003, 22:45:51
Ακριβώς Παρμενιωνα!.... Αυτός είναι ο κόσμος, μα όχι ΟΛΟΙ.

Μιλάει για …. Θεούς και…. Ελεύθερους ***(Από πάθη και πόλεμους!)

Μην ξεχνάς τι άλλο λέει!

Τα περισσότερα από τα θεϊκά πράγματα δεν τα γνωρίζομαι, εξ αιτίας της απιστίας μας…

Και πως για τους ΞΥΠΝΙΟΥΣ ο κόσμος είναι ΕΝΑΣ και ΚΟΙΝΟΣ, ενώ ο κάθε κοιμισμένος καταφεύγει σε ένα δικό του κόσμο!

Θα γνωρίζεις….. και τα υπόλοιπα φαντάζομαι…

Σε βλεπω με ΧΑΡΑ στη ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ....

13/03/2003, 00:21:17
quote:
Τα υπόλοιπα, μπορεί να αποτελούν πόθους και οράματα κάποιων θρησκειών ή πολιτικών κινήσεων, μα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Αγαπητέ Παρμενίωνα η ελπίδα είναι το τελευταίο δώρο της ανθρωπότητας...Είναι ωραίο και θεμιτό να προσδοκούμε σε έναν καλύτερο κόσμο.!!

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

13/03/2003, 10:05:38
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΘΙΞΑΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩ ΠΟΛΕΜΩΝ.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΤΟ ΑΠΕΦΥΓΑ.

ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ/ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ.

ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΦΙΛΟ drumx13 ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.

ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΛΕΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

WolffacedΜέλος
13/03/2003, 12:48:36
Εάν γινόταν πόλεμος με την Τουρκία εγώ ο Πλωτίνος και ο Avatargr θέλοντας και μη, θα πολεμούσαμε. Εσύ όμως Παρμενίων θα ερχόσουν από την Γερμανία για να πολεμήσεις ή θα καθόσουν εκεί;

drumx13Μέλος
13/03/2003, 15:26:41
Wolffaced.... αυτο που λες φιλε μου για των παρμενιων ειναι ατυχεστατο....
εικαζεις φιλε μου.... και αμφισβητεις προθεσης.....που τις παρουσιαζεις ως συμπερασματα....
απο την δουλεια μου και την πειρα μου σε αυτην ξερω οτι σε ενδεχομενο πολεμο πολλοι που σημερα το παιζουν "σκληροι και ματσο, αντρακλες, τουρκοφαγοι..." σε κριση ή πολεμο λοιπον βαζουν τα κλαματα... και το εχω δει αυτο με τα ματια μου την βραδια των... Υμιων...
στο θεμα μας τωρα...
η Ιστορια...
αυτο που παιρνει ενα μωρο απο το χερι και το κανει Ελληνα.... υπερηφανο και ετοιμο να πολεμησει για την ελευθερια του ειναι η Ιστορια... ενα Ελληνοπουλο που ζει στην Σουηδια σε θετους γονεις για το ενα η τον αλλο λογο...
και που δεν ξερει τη καταγωγη του και δεν εχει την παραμικρη ενημερωση απο το σχολειο για την Ελληνικη Ιστορια...
μοιραια θα γινει σουηδος αντε λιγο σκουροχρομος αλλα σουηδος...
Αυτο που κανει το κρατος και η πολιτεια ειναι ... με εργαλειο την Ελληνικη ιστορια.... και αυτος ειναι ο λογος υπαρξης της...
. ... να διαμωρφωνει περιφανους ελληνες ετοιμους να πολεμησουν για το μεγαλειο της Ελλαδας....
Η ιστορια μας λοιπον και ο τροπος που διδασκεται ειναι που μας κανει Ελληνες.... και οχι... καποια μυστηρια ουσια ΙΧΩΡ που διαβασα σε αλλο τοπικ.... ουτε χρειαζομαστε καποιο ...χρωμοσομα... για να γινουμε Ελληνες και ουτε τιποτα...
η αισθηση της διαφορετικοτητας που μας δινει, και το ειπα παραπανω, ....της ανωτεροτητας σε σχεση με τους αλλους λαους ειναι το ζητουμενο απο την πολιτεια οταν μας διδασκει Ιστορια...
μεσω αυτης γινομαστε Ελληνες....
Ετσι κανουν ολοι οι λαοι....
οπως ειπα παραπανω η ενοια του ομοιογενους κρατους με μια θρησκεια ως επικρατουσα.... μια φυλη εστω στα χαρτια... μια γλωσα...
... αυτη η ενοια ειναι μοδα των δυο τελευταιων αιωνων... και αποτελει ενα σκαλοπατι παραπανω στην... βαρβαρη σκαλα της εξελιξης του ανθρωπινου ειδους... αυτη η μοδα για να στηριχτει χρειαζεται εθνικισμο...σαν εργαλειο ωστε τα μελη μια ομαδας να αντιληφθουν οτι δια φερουν απο το συνολο και να εξεγερθουν... δημιουργοντας κρατος απο την διαλυση μια αυτοκρατοριας πολυπολιτισμικης, πολυθρησκευτικης, που ενδεχομενος υπηρχε...
αυτη η χειραφετηση των λαων λοιπον... χρησιμοποιεισε την Ιστορια για να τονωσει την διαφορετικοτητα...ως Εθνικιστικο εργαλειο....και για μενα ....καθε τι που χωριζει την ανθρωποτητα σε ομαδες που καλουντε... οπως θελουν...εθνη ...κρατη ....φυλες... ειναι λαθος ειναι ασυμφορο και κακο.... διοτι ειμαστε ολοι καταγωμενοι ητε απο εναν θεο με οποιο ονομα γουσταρει ο καθενας.... ή απο τους πιθηκους και μεσω της εξελιξης των ειδων.... ειτε ηρθαμε απο καποιον αλλο πλανητη καποια στιγμη στο παρελθον..
..Μου ειναι πραγματικα αδιαφορο τως πως φτασαμε εδω που φτασαμε και με ποιο τροπο... το ουσιωδες ειναι οτι ειμαστε με τον εναν ή με τον αλλο τροπο αδερφια.... με κοινη καταγωγη....
οταν λοιπον χτιζονται διαφορες αναμεσα μας και πολυ περισοτερο αυτες οι διαφορες φερνουν βια τοτε τα πραγματα εχουν παρει μια τροπη.... βαθια αυτοκαταστροφικη για το ειδος μας...
γι αυτο λοιπον αμφισβητω την αναγκαιοτητα των μικρων ιστοριων του καθε λαου.... γιατι κρυβουν σκοπιμοτητες και εχουν λογο υπαρξης.... περα απο την απλη καταγραφη των γογονοτων....
Σημερα η μδα εχει περασει και αποδηξει οτι πρωχοραμε στην Ε. Ευρωπη...αλλο ενα σκαλοπατι στην βαρβαρη σκαλα της εξελιξης....
ο τροπος που πρωχωραμε ειναι απλος και κατανοητος ...κατ αρην το συμφερον μας... που πρεπει να ειναι κοινο...... η " δουλεια " πρωχωραει.... και αυτο φενεται πεντακαθαρα απο την υοθετηση κοινου νομισματος και κατα δευτερον....χρειαζεται να υπαρξει Ευρωπαικος εθνικισμος και θα υπαρξει.... η αρχη εχει ηδη γινει...οι Ιστοριουλες του καθε ευρωπαικου λαου θα παραγκωνιζονται απο την Ευρωπαικη ιστορια.... τα παιδια των παιδιων μας θα μαθουν για του δυο παγκ. πολεμους....οπως εμεις μαθαμε για τον πελοπονησιακο πολεμο ....
ετσι θα γινει... γιατι ετσι πρεπει να γινει ....και αυτο θα ειναι καλο για τα παιδια μας...
...ας χασουμε ενδεχομενως την ταυτοτητα μας υπερ μια μεγαλυτερης ευρωπαικης...ειναι καλο για την ανθρωποτητα...και αυτο ειναι το ζητουμενο......
....ενα ακομα σκαλι στην βαρβαρη σκαλα της εξελιξης των κοινωνιων του ανθρωπινου ειδους...
περιμενω σχολια...

WolffacedΜέλος
13/03/2003, 15:45:35
quote:

απο την δουλεια μου και την πειρα μου σε αυτην ξερω οτι σε ενδεχομενο πολεμο πολλοι που σημερα το παιζουν "σκληροι και ματσο, αντρακλες, τουρκοφαγοι..." σε κριση ή πολεμο λοιπον βαζουν τα κλαματα...

Aυτό ακριβώς εννοούσα, γι αυτό ρώτησα τον Παρμενίων, επειδή μιλάει συνέχεια για πόλεμο, τον ρωτάω, εάν πολεμούσαμε με την Τουρκία, θα γύριζε Ελλάδα για να πολεμήσει ή θα καθόταν Γερμανία;

drumx13Μέλος
13/03/2003, 16:25:23
δεν ειναι σωστο το ερωτημα...προσβαλεις το αλλο...του θιγεις τον πατριωτισμο του....
δεν ρωτανε ενα ελληνα αν θα πολεμουσε γιατην πατριδα του....
τον κρινουν αν δεν πολεμησει ...δεν τον ρωτουν ομως απο πριν....
ειναι κατι που ενοειτε

13/03/2003, 16:30:41
Συμφωνώ. Σήμερα βλέπουμε πολλούς "αγωνιστές" που μας μιλούν για αγώνες κι "αντίσταση" - που δεν έκαναν ποτέ... Όπως τότε το 1940, που ενώ έρχονταν από την Αμερική, την Αυστραλία, την Κύπρο, Έλληνες για να πολεμήσουν, κάποιος "σιδερένιος" ύπηρετούσε... ξέρουμε πού! Και οι "λαϊκοί αγωνιστές" καλούσαν τους στρατιώτες μας να πετάξουν τα όπλα γιατί ήταν πόλεμος... "καταχτητικός", της..."βασιλομεταξικής σπείρας" (βλ. ΚΚΕ - επίσημα κείμενα, εκδ. κ.ε. ΚΚΕ) - Οι ναζί τότε ήταν καλοί , αφού δεν είχαν χτυπήσει την "πατρίδα" των λαών, την ΕΣΣΔ, ακόμη....

Στο Θέμα λοιπόν... Λίγες μέρες πριν εκτελεστεί από τους κόκκινους, ο Γάλλος εθνικιστής ποιητής Ρομπέρ Μπραζιγιάκ, αυτός που ήταν αιχμάλωτος των Γερμανών, όταν οι Γάλλοι κομμουνιστές έλεγαν το περίφημο "πουρκουά" (βλέπετε η προδοσία δεν είναι προνόμιο μόνο των δικών μας "λαϊκών αγωνιστών"), έγραψε εκεί στη φυλακή της Φρέν ένα βιβλίο. Ένα μικρο βιβλίο, που είχε τίτλο "Γράμμα σ' έναν νέο της κλάσης του '40". Ήταν μια ανοικτή επιστολή σε έναν νέο που γεννήθηκε το 1940 και που θα πήγαινε να υπηρετήσει την Πατρίδα του, φορώντας τη στολή του Γάλλου στρατιώτη, στα 1961. Του έλεγε λοιπόν, πως όλα αυτά τα χρόνια θα του πούν πολλά ψέματα, αλλά αυτός θα φτάσει να καταλάβει από μόνος του τον κόσμο και θα αντιληφθεί τα αληθινά γεγονότα και την ουσία της Ιστορίας. Γελάστηκε φρικτά ο Ρομπέρ Μραζιγιάκ! Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε!

Η προπαγάνδα και το "δίκαιο των νικητών" - αυτών που σήμερα ετοιμάζονται για έναν νέο "δημοκρατικό" πόλεμο - εξακολουθεί να ισχύει. 6Ο φρικτά χρόνια, σχεδόν! Χρόνια μιας Ζωής χωρίς κανένα ηθικό και πολιτισμικό περιεχόμενο! Γεμάτα ανηθικότητα, κενές έννοιες, διαφθορά, εγκλήματα, ναρκωτικά, μαφία και πολέμους ("δημοκρατικούς" πάντα...). Δεν έγινε ποτέ του άντρας που σκέφτηκε, που είδε και κατάλαβε, το παιδί που γεννήθηκε το '40. Και ακόμη αναμασά ψεύτικες και χιλιοειπωμένες "ιδέες", δίχως ΚΑΝΕΝΑ αντίκρισμα στην Πραγματικότητα!

Τί θα πεί άραγε κανείς, σ' ένα παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα του 2003; Ένα παιδί με Αίμα Ελληνικό, που δεν θα λέγεται Μοχαμεντ, Αλή ή Χασάν, αλλά Δημήτρης, Γιώργος , Λεωνίδας; Τί να του πείς για το πώς θα είναι η Πατρίδα του το 2023; Όταν θα τον καλέσουν να φορέσει το τιμημένο χακί; Μα θα υπάρχει Ελλάδα τότε; Θα υπάρχει ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ Στρατός; Τί θα συμβαίνει άραγε στην διπλανή Τουρκία των δεκάδων εκατομμυρίων νέων με φανατισμό και πίστη στην ημισέληνο; Που θα έχουν απέναντί τους τρία το πολύ εκατομμύρια νέων Ελλήνων, χωρίς καμιά Πίστη, με το μυαλό γεμάτο "ειρηνιστικές" και δήθεν "αντιρατσιστικές" φούσκες. Και πώς θα είναι η Ελλάδα με τα τέσσερα, πέντα ή και έξι ίσως εκατομμύρια λαθρομεταναστών, που σε κάθε γωνιά της χώρας μας, έχουν φτιάξει μια ξένη πατρίδα με τους δικούς της νόμους (αυτούς της νύχτας...); Kαι τί παραμύθια να πεί η γιαγιά σ' αυτό το παιδάκι;

Το τέλος ενός κύκλου πλησιάζει. Το Λυκόφως των Θεών είναι ενώπιών μας...

drumx13Μέλος
13/03/2003, 16:38:53
παρμενιων διβασε λιγο στο τοπικ καλο και κακο αυτα που γραφω ισως δεις τα πραγματα διαφορετικα

drumx13Μέλος
13/03/2003, 16:41:28
σε τη συμφωνεις δηλαδη....?
νομιζω οτι αν συμφωνεις μαζι μου καπου εχω κανει λαθος...

13/03/2003, 16:47:09
"πολλοι που σημερα το παιζουν "σκληροι και ματσο, αντρακλες, τουρκοφαγοι..." σε κριση ή πολεμο λοιπον βαζουν τα κλαματα... "

Και σου λέω :

"Συμφωνώ. Σήμερα βλέπουμε πολλούς "αγωνιστές" που μας μιλούν για αγώνες κι "αντίσταση" - που δεν έκαναν ποτέ... Όπως τότε το 1940, που ενώ έρχονταν από την Αμερική, την Αυστραλία, την Κύπρο, Έλληνες για να πολεμήσουν, κάποιος "σιδερένιος" ύπηρετούσε... ξέρουμε πού! Και οι "λαϊκοί αγωνιστές" καλούσαν τους στρατιώτες μας να πετάξουν τα όπλα γιατί ήταν πόλεμος... "καταχτητικός", της..."βασιλομεταξικής σπείρας" (βλ. ΚΚΕ - επίσημα κείμενα, εκδ. κ.ε. ΚΚΕ) - Οι ναζί τότε ήταν καλοί , αφού δεν είχαν χτυπήσει την "πατρίδα" των λαών, την ΕΣΣΔ, ακόμη...."

drumx13Μέλος
13/03/2003, 17:29:59
Αναρωτιεμε ρε παιδι μου...
πως γινεται ελληνας και εθνικοσοσιαλιστης θιασωτης του χιτλερ...σε μια χωρα που εχει νεκρους απο το ΒΠΠ..
σου ειπε κανεις οτι εχεις Αρειο αιμα.?..ποιο ειναι το συμφερον σου στην ολη κατασταση....? ποιο ειναι το κινητρο σου.?..ποιος ο λογος τελος παντων..?
..και αντε και αλαζει η κατασταση εσυ τι εχεις να λαβεις απο την αλαγη.....πως φανταζεσαι τον κοσμο και την θεση σου......γιατι οπως εχω πει καλο ειναι οτι μας συμφερει....
.....που λοιπον σε συμφερει εσενα ως Παρμενιων ο Εθνικοσοσιαλισμος.....
εξηγησου....

13/03/2003, 17:34:15
Αν σε ρωτούσα πώς γίνεται Έλληνας και Δημοκράτης ή Έλληνας και Κομμουνιστής (!), τί θα μου απαντήσεις... Μα είναι ερωτήσεις αυτές!!!