ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ιστορια - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ιστορια - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

drumx13Μέλος
13/03/2003, 18:30:29
Συμφωνοι ιδεολογια... αλλα πως φανταζεσαι τον κοσμο ρε φιλε αν επικρατησουν αυτα που πιστευεις

τελικα δεν ξερω τιποτα love for what is comming and forgivness for the past...

13/03/2003, 18:47:04
Καλύτερο από τον σημερινό βούρκο που οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα, όχι μόνο στην εξαφάνιση της Λευκής Φυλής, όχι μόνο στην εξαφάνιση και των άλλων Φυλών, αλλά και στην καταστροφή ολοκληρου του Οικοσυστήματος. Ειδήσεις φαντάζομαι οτι βλέπεις... Τί λένε τελικά οι Δημοκρατικές ΗΠΑ; Θα χτυπήσουν; Ζήτω , λοιπόν, το δίκαιο των Νικητών! Ζήτω η Δημοκρατία!

drumx13Μέλος
13/03/2003, 18:59:04
κυνδηνευεις????

14/03/2003, 12:02:08
Λοιπόν δεν έχω απευθυνθεί ποτέ προσωπικά στον «στρατηγό» ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ θα το πράξω για πρώτη και τελευταία φορά .

Πάμε λοιπόν
Επειδή έχεις διαβάσει πολύ καλά την ιστορία και τα γεγονότα ξέρεις ότι όποιος έχει την απόλυτη εξουσία στα χέρια του γίνετε αυτόματα δυνάστης και για να μη χάσει την δύναμη που αυτή του προσφέρει καταφεύγει σε απαγορεύσεις και στερήσεις της ελευθερίας με ότι αυτό για την εξέλιξη του ανθρώπου συνεπάγεται .
Τα παραδείγματα και τα στοιχεία πάρα πολλά και όλα είχαν έχουν και θα έχουν το ίδιο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ αποτέλεσμα .
Ακόμα και αυτοί που έφτιαξαν τη δημοκρατία είχαν δούλους.
Πάμε και ποιο κάτω ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ σύστημα δεν θα πετύχει ποτέ απόλυτα γιατί απλά το διοικούν άνθρωποι οι οποίοι έχουν πάθη και ανάγκες ΥΛΙΚΕΣ και δεν διέπονται από ανώτερη σκέψη και αισθήματα τα οποία οδηγούν στην αναζήτηση για το ΦΩΣ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ( ανάθεμα κι αν ξέρεις κάτι γι αυτό ) .
Θαύμασα τη ναζιστική Γερμανία για τα επιτεύγματα της ( τεχνολογία, οργάνωση κόμματος, πολεμική μηχανή ) έχω ενθύμια του 3ου Ράιχ στο σπίτι μου .
Θαύμασα την πολεμική μηχανή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και την αντιγραφή του Ελληνικού πολιτισμού εν μέρει και την μετεξέλιξή που προσπάθησαν να επιτύχουν ( αποδοχή δωδεκάθεου, αρχιτεκτονική, κλπ )
Θαύμασα το Ναπολέοντα, τον Λένιν, τον Μάο, γιατί πέτυχαν με τη βία να ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ κάτι που δεν θα έπρεπε να υποτάσσετε διότι ΔΕΝ είναι ύλη ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΕΨΗ.
Μπράβο τους !!!!!!!
Εσύ λοιπόν τώρα ανακατεύεις την αρχαιοελληνική παράδοση με αυτή του εθνικοσοσιαλισμού το DNA τους εβραίους ( αλήθεια πόσοι είναι οι νεκροί εβραίοι και πόσοι οι άλλοι από το β΄ παγκόσμιο πόλεμο ;;; ) τους μαύρους τον εκφυλισμό της κοινωνίας και όποιο άλλο πρόβλημα η θέμα πέσει στην πλώρη σου και ως νέος Γκαίμπελς ( ναι έχω ακόμη και το ημερολόγιο του ΚΑΙ σε Ελληνική έκδοση ) προσπαθείς να αποδείξεις με τεράστια κείμενα ότι οι αγκάλες αυτού που έβαλε ΟΛΟ τον κόσμο να σκοτώνεται είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ ανοιχτές !!!!!!
Οι πύλες του Άδη άνοιξαν και σας περιμένουν !!!!!!
Με ξεχάσατε αλλά εγώ είμαι ΕΔΩ !!!!! Και μόλις βρω την ευκαιρία να ξαναπώ στον πεινασμένο λαουτζίκο ότι με τη βία θα γίνει εξουσία θα με ξαναδείτε όρθιο μπροστά σας.
Με λένε φασισμό, εθνικισμό, ολοκληρωτικό κομουνισμό, αυτοκράτορα, πάπα, και προσφάτως πλανητάρχη, αλλά είμαι ο ίδιος ο ένας ο μοναδικός Ο ΠΡΙΓΚΗΨ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ, Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ, Ο ΔΟΥΚΑΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.
Συγνώμη που θα σε στεναχωρήσω αλλά εδώ ευρίσκεσαι στον ΙΕΡΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ όπου τα κολπάκια αυτά ΔΕΝ πιάνουν ΔΕΝ περνάνε ΔΕΝ εντυπωσιάζουν ΔΕΝ μας αντιπροσωπεύουν .

Κάνε μου μια χάρη ΨΑΞΕ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟΣ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΤΩΝ ΘΕΩΝ.
Όταν το κάνεις αυτό όταν καταλάβεις τι πάει να πει «ΓΝΩΘΙ Σ΄ ΕΑΥΤΟΝ» τότε ίσως να πας εμπρός από ένα καθρέφτη και να πεις «ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΑ ΑΛΛΑ ΕΜΑΘΑ ΕΞΑΓΝΙΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΜΕΝΟΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ ΤΑ ΕΓΚΟΣΜΙΑ»

Σου εύχομαι καλή τύχη στον πόλεμο με τα πάθη σου και τον εαυτό σου

Apostolos

drumx13Μέλος
14/03/2003, 16:33:19
το θεμα μας ειναι η ιστορια οπως διδασκετε στα παιδια μας....το κατα ποσο ειναι απαραιτητη σε τι χρησημευει ποιος ο λογος να υπαρχει ειναι σωστη η λαθος που ειναι λαθος ...τι πρεπει να γινει τι θα γινει τελικα κατα την γνωμη μας και αν αυτο το θελουμε....
καθως και σχεση τοπικης ιστοριας και Ιστοριας της ανθρωποτητας...
παρακαλω οπως μεινετε στο θεμα και να αποφευγετε ην δυνατον την προπαγανδα και της προσωπικες επιθεσης..

14/03/2003, 20:58:12
Συγνώμη αν βγήκα από το θέμα αλλά δεν γίνετε να μένουν αναπάντητα αυτά που γράφονται και σκοπό έχουν την απλή προπαγάνδα και την διαστρέβλωση .
Μπορεί ο καθένας να εκφράζετε ΕΛΕΥΘΕΡΑ αλλά μπορούν και οι άλλοι να απαντούν ΕΛΕΥΘΕΡΑ .
Μέσα από το διάλογο και ίσως και την προσωπική παρέμβαση ( όχι επίθεση ) βγαίνουν συμπεράσματα και ο καθένας τα αξιοποιεί ανάλογα .

Από εκεί και πέρα
Αν φίλε drumx13 δεν ξέρω ποιος είναι ο ιστορικός εχθρός μου και τι σχέση είχα εγώ με αυτόν τότε θα ξαναέρθει η μέρα που θα γίνω υπόδουλος σε αυτόν ( φυσικά και πνευματικά ).
Αν όμως τον ξέρω και ξέρω από πού ορμώμενος μου επιτέθηκε στο μέλλον θα μπορώ να βρω τον τρόπο να τον αντιμετωπίσω και ίσως να του μεταλαμπαδεύσω ανώτερες ιδέες .
Η ιστορία είναι η καταγραφή ΜΝΗΜΗΣ και αυτό είναι κάτι που είτε το θέλεις είτε όχι το έχει και ο ίδιος ο άνθρωπος έστω και υποσυνείδητα ( Βιώματα από άλλες ενσαρκώσεις ).

Άρα
Ναι στην ιστορία αλλά ας μπει και η ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ σα μάθημα.
Ίσως τότε να καταλάβουμε τι μας χρειάζεται η ιστορία.
Νομίζω δεν γίνετε να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι και να απορρίπτουμε συλλήβδην τα πάντα.

Apostolos

drumx13Μέλος
14/03/2003, 22:18:08
διαφωνω φιλε μου... η ιστορια ειναι καταγραφη γεγονοτων......και τιποτα αλλο... συνεπως θα επρεπε να ειναι αξιοπιστη..
.. και αν ηταν.... θα βλεπαμε ολοι ποσο λαθος ειμαστε...επισης αν ηταν αξιοπιστη δεν θα ηταν εργαλειο εθνικιστικης προπαγανδας.... και αν ηταν αξιοπιστη θα ηταν αποδεκτη απο ολους του λαους δεν θα ηταν μονο Ελληνικη...αλλα του ανθρωπινου γενους...
εν πασει περιπτωση....

αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για το παρελθον ειναι οτι χρειαζεται....
και νομιζω οτι αυτη η φρασουλα τα λεει ολα για το πως σκεφτομαι

14/03/2003, 22:51:24
Φίλε drumx για αγάπη μίλησα για κατανόηση λαθών για σωστή παγκόσμια ιστορία για επίτευξη του στόχου για ένα καλύτερο αύριο.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη ΑΝ ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΕ ΑΝ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ παραμένεις στο σκοτάδι και κάνεις κύκλους στην ΙΣΤΟΡΙΑ.

Apostolos

15/03/2003, 00:11:32

Θα αρχίσω σχολιάζοντας την φράση του φίλου drumx13
"Η ιστορία ( προφανώς εννοεί ενός λαού αν δεν κάνω λάθος ) είναι καταγραφή γεγονότων "

Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα διότι πολλοί εδώ μέσα ομιλούν χωρίς να έχουν κάποιο υπόβαθρο ή τεκμήριο:

Οι Έλληνες κατά την επανάσταση του 1821 θεωρούνταν από όλη την οικουμένη ως ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ πριν κερδίσουν πίσω (άποια από τα) εδάφη που τους ανήκα και πριν γίνουν οι ήρωες που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

Οι Ελληνικές ιστορικές πηγές όμως παρουσιάζουν το γεγονός αυτό της Επανάστασης του 1821 ( ή καλύτερα τα γεγονότα ) μονόπλευρα, δηλαδή παρουσιάζουν τους Έλληνες ως ήρωες ( και σωστά πράττουν κατά την ταπεινή μου άποψη )

Οι Τουρκικές ιστορικές πηγές παρουσιάζουν τα γεγονότα (και αυτοί) μονόπλευρα. Χαρακτηρίζουν τους Έλληνες ως τρομοκράτες και τους παρουσιάζουν ως δολοφόνους. ( και αυτοί ορθά πράττουν και πάλι κατά την δική μου άποψη )

Επιγραμματικά εκεί που θέλω να σταθώ είναι ότι η ιστορία ΚΑΤΑΡΧΑΣ είναι διασταύρωση πηγών και διαχωρισμός ψευδών και αληθών στοιχείων, είναι αυτό που έκανε πρώτος ο Ηρόδοτος, ο Θουκιδίδης ύστερα, ο Ξενοφώντας μετέπειτα και πάει λέγοντας ( ίστοριη = έρευνα σε βάθος ) και όχι άπλή, ανούσια καταγραφή γεγονότων όπως αναφέρει ο φίλος drumx13 ( και η απόδειξη του λάθους στον ισχυρισμό σου βρίσκεται άνωθεν στο παράδειγμά μου )

Δεν είναι μόνο αυτό η ιστορία όμως. Και αυτό θα έπρεπε, εμείς οι Έλληνες να το γνωρίζουμε καλύτερα από κάθε άλλο λαό.
Γιατί νομίζετε ότι είναι σημαντική η διδασκαλία της ιστορίας στα σχολεία? Νομίζετε ότι ενδιαφέρει κανέναν να περάσει τις τυποποιημένες πληροφορίες, "τα γεγονότα" που αναφέρει ο φίλος drumx13? εαν τελικά το 1600 π.Χ. οι Κρήτες δημιουργούσαν ανάκτορα και λάτρευαν την θεά της γονιμότητας είναι σημαντικό πιστεύετε? ΛΑΘΟΣ! Είναι παγερά αδιάφορο στους πάντες "το γεγονός" αυτό, το θέμα είναι ότι η ουσία της ιστορίας είναι ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ που κρύβεται πίσω από κάθετί διότι οι βάσεις του σημερινού πολιτισμού βρίσκονται στο παρελθόν και το παρελθόν αποτελεί ιστορία.

Αυτά τα λίγα για τώρα συγνώμη αν σας κούρασα. Ευχαριστώ για την προσοχή σας

**Take It or Leave It**

drumx13Μέλος
15/03/2003, 08:55:26
φιλε ramoglou....
χειροτερο ειναι το σκοταδι της παραπληροφορισης και το παραδειγμα του...TaKeIT or LeaveIT ειναι χαρακτηριστικο...για το πως δυο πλευρες και μαλιστα πρωταγωνιστες στο ιδιο θεμα το βλεπουν τοσο διαφορετικα...
ενδαχομενως....μια τριτη ανεξαρτητη πηγη θα ηταν ποιο αξιοπιστη.....

τωρα αυτο που λες φιλε μου TaKeIT or LeaveIT ...οτι η ιστορια ειναι διασταυρωση πληροφοριων και διαχωρισμος της αληθειας απο το ψεμα ....χωρις να διαφωνω απολυτα θα σου ελεγα οτι αυτο ειναι περισοτερο ερευνα...ιστορικη ερευνα.....
... και αποδυκνιεται αυτο που λεω παραπανω οτι στην ιστορια που διδασκεται στα παιδια μας υπαρχουν πολλα ψεματα....τοσα πολλα που χρειαζεται ερευνα για να τα βρεις....

πιστευω λοιπον οτι οι συγραφεις αυτων των ψεματων εχουν αλλους...λογους -σκοπους που τα γραφουν.... και η πολιτεια εχει αλλους σκοπους που τα διδασκει.....
πιστεω οτι μια μερα που δεν θα χρειαζετε ο ανθρωπος να χωριζεται...θα λειξουν οι σκοπιμοτητες... και ο ανθρωπος θα διαπιστωσει οτι ειναι μελος ενος συνολου που καλειτε και απαντα???...Ανθρωπινο ειδος....