- ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ - ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Συγγνωμη που αργησα να σας απαντησω διοτι ειχα πολύ δουλεια και προσωπικα μου προβληματα. Τωρα όμως επανερχομαι ;))
Σε ευχαριστω πολύ που μου εδωσες το site της Μπλαβάτσκυ!!
Το «περιβοητο» κενό από 12 εως 30 ετων του Κυριου Ημων Ιησου Χριστου, υπαρχει σε ένα βιβλιο που λεγεται «Τα παιδικα χρονια του Κ.Η.Ι.Χ.»
Οσο για την «κραυγη» της πιστεως της μετενσαρκωσης, κοιταξα τα εδαφια που μου εδωσες από τον Προμηθεα. Ε, εγω το βλεπω αλλιως τα πραγματα.
Στο Γενεσις, κεφ. Ιέ, παρ. 15-16: Ο Θεος ειπε «… ότι θα επιστρεψεις μετα από 4 γενεες…» αυτό εννοειτε επιστροφη στη γη της Χανααν τους απογονους του.
ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ: Με αλλα λογια π.χ. εγω τωρα ειμαι κωφος Ελληνας στην επομενη ζωη θα ειμαι γυναικα Κινεζα? Και στη 4η γενεα θα ειμαι παλι Ελληνας και ισως πρωθυπουργος, ε; Αυτό εννοει; Πολύ παρατραβηγμενο!
Στο Μαλαχίας, κεφ. Δ΄, παρ. 5: μα αυτό αναφερει την αποκατασταση της αγαπης του πατερα προς τον υιον και στους συνανθρωπους τους. Κατι που εγινε ηδη στην μετα Χριστου ιστορια μας.
Στο Ματθαίος, κεφ. Ιά, παρ. 7-15: Πραγματι αυτό με προβληματιζει πολύ διοτι στο παρ.10 ειπε: «εγω αποστειλλω τον αγγελιοφορο προ σου για να προετοιμασει τους δρομους του εμπροσθεν σου…» δεν ειπε τον Ηλια αλλα τον αγγελιοφορο, ενώ παρακατω στο παρ. 12 ειπε: «η βασιλεια των ουρανων βιαζεται και βιασται αρπαζουσιν» (αυτό ακουγεται σαν: να η ευκαιρια τωρα να το κοπιαζεις και να το κατακτησεις). Μονο στο παρ. 14 αυτό θα μπορουσε να σημαινει μετενσαρκωση. Εκτος κι αν το εννοει αλλιως ο Χριστος.
Στο Ματθαιος, κεφ. Ιζ΄, παρ. 10-13: στο παρ. 13 λεει ότι ΣΑΝ τον Ηλια ερχεται. Ο Ηλιας και ο Ιωαννης Προδρομος μοιαζουν μεταξυ τους οσο αφορα στα χαρακτηριστικα τους.
Θα μπορουσες να πεις σε καποια φιλη σου: «τα λεγομενα σου μου θυμιζουν την μητερα μου»!! ;)
Επιπλεον γιατι στην Αποκαλυψη Ιωαννου για το τελος του κοσμου που λεει ότι στη Δευτερη Παρουσια οι νεκροι θα αναστηθουν και οι εχοντες στη ζωη θα αφθαρτοποιηθουν (μεταλλαξη του σωματος?) και θα δωσουν λογο για τα εργα του καθενος? Αυτό δειχνει ότι η ψυχη και το νεκρο σωμα θα ενωθουν ή μηπως εννοει αλλιως? Αν ναι εξηγηστε μου παρακαλω! Και επιπλεον μπορεις να μου πεις για ποιο λογο αυτό της αφθαρτοποιησης?
Αυτό που δε καταλαβα τα περι της Μελλουσας Κρισης, είναι σαφεστατο για τους ακουοντες που καταλαβαινουν ολες τις εννοιολογικες εκφρασεις. Ελα στη θεση μου που ειμαι κωφος και φαντασου πως είναι να μην ξερεις πολλα πραγματα.
Παντως μπορεις να αναπτυξεις τη θεωρια σου, παρακαλω;
Τελειωνοντας μαλλον εχεις δικιο για τη μνημη του εγκεφαλου, αλλα ρωταω και η ψυχη μνημη δε εχει??
Φιλικα
ManDeaf
Υ.Γ.:
Φιλη μου Desdeamona σε ευχαριστω πολύ που μου συμβουλεψες για το βιβλιο, αμα ευκαιρησω θα τα παρω!!
ManDeaf
Διακρίνω μια "ρομαντική" διάθεση στο να κοιτάς το θέμα...
Κατραχάς, η ΨΥΧΗ δέν έχει μνήμη. 'Οχι όπως εννοούμε εμείς τη ΜΝΗΜΗ.
Η ΨΥΧΗ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ, αλλά μεσολαβεί ο Φυσικός Εγκέφαλος (ο ΜΕΓΑΣ ΔΥΝΑΣΤΗΣ της Πνευματοψυχής του ανθρώπου), η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και κατ'επέκταση και η ΛΟΓΙΚΗ, που ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ να αντιληφθούμε, την ΓΝΩΣΗ της ψυχής μας!!!
Τώρα λόγο της σωματικής μου κούρασης (απο τις 7.00 το πρωί είμαι στο πόδι
...) θα σου πώ μερικά στοιχεία απο την Καινή Διαθήκη, αλλά θα με συνχωρέσεις που δε θα σου δωσω παραπομπές
Αν τις θές, θα σου τις δώσω σε άλλο μύνημα ![]()
ΠΡΩΤΟΝ... Σε κάποιο σημείο λοιπόν τα Ευαγγέλια μιλούν και λένε πως ο Ιησούς, έκανε μια ΕΡΩΤΗΣΗ πρός τους μαθητές του:
Τίνα μοι λέγουσι ότι είμαι;;;
Καταρχάς εμένα με ΞΑΦΝΙΑΖΕΙ η ερώτηση αυτή!!! Τι πάει να πεί, "Τι λένε οι άλλοι ότι είμαι ή καλύτερα, ΠΟΙΟΣ είμαι;;;" Φυσικά και ήξερε ποιός ήταν ή τι ήταν, αλλά για να κάνει αυτή την ερώτηση θα πεί πώς αφενός μέν η πίστη τησ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ήταν διαδεδομένη μεταξύ των Εβραίων και άρα ΚΑΙ του ίδιου και αφετέρου ήθελε να δεί τι πίστευαν οι μαθητές του γι'αυτόν...
ΔΕΥΤΕΡΟΝ... Να η απάντηση που του έδωσαν:
"'Αλλοι λένε ότι είσαι ένας εκ των προφητών, άλλοι ότι είσαι ο Ηλίας ο μέλλον έρχεσθαι"
Συνεχίζει να με παραξενεύει η απάντηση που του έδωσαν, που ΑΠΟΔΥΚΝΕΙ ότι ΟΝΤΩΣ ήταν ΑΠΟΔΕΚΤΩ το δόγμα της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΣ.
ΤΡΙΤΟΝ... Να τι τους ανταπάντησε ο Ιησούς:
"Ο Ηλίας ο μέλλον έρχεσθαι ΗΡΘΕ, αλλά δεν τον κατάλαβαν......
και τότε οι μαθητές αυτού ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ότι ομιλούσε περί του ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΒΑΠΤΙΣΤΗ"
Πολύ παράξενα όλα αυτά να τα λέει κάποιος που ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ το δόγμα της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΣ, δε συμφωνής και εσύ φίλε μου;;;
Μέσα στην ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, φίλε μου, υπάρχουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, αλλά για να τα ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ, θα πρέπει με "φόβο Θεού" και "αγνότητα παιδίων" να τα προσεγκίσουμε, ΧΩΡΙΣ δογματισμούς...
Ας ξεκινήσουμε απο το ΜΗΔΕΝ, απο το οποίο προήλθαν και τα ΠΑΝΤΑ και σε αυτό θα επιστρέψουν κάποια ΣΤΙΓΜΗ...
Διευκρίνησέ μου φίλε μου αν θέλεις τι είναι αυτό που δεν κατάλαβες απο την άποψή μου για τη Μέλλουσα Κρίση. Πολύ ευχρίστως να την αναπτύξω περισότερο...
Τώρα για αυτά που μας είπες για την Δευτέρα Παρουσία μέσα απο την Αποκάλυψη, να σου θέσω και εγώ μια ερώτηση...
Λές ότι θα αναστηθούν οι νεκροί και τα σώματα θα σμίξουν ΚΑΙ ΠΑΛΙ με τις ΨΥΧΕΣ που είχαν....
Και τι θα γίνει με τις ΨΥΧΕΣ που τα σώματά τους, είτε κατασπαράχθηκαν απο κάποιον καρχαρία, είτε κάηκαν σε μια φωτιά, είτε έγιναν "κρίκοι" στην αλλυσιδωτή αντίδραση της διάσπασης του ατόμου (σώματα που υπέστησαν την ΠΥΡΙΝΙΚΗ ΕΚΡΥΞΗ εννοώ);;; Χμμμ τι θα γίνει με αυτά τα σώματα αλλά και με αυτές τις ψυχές;;;
Και τι θα γίνει στη Δευτέρα Παρουσία, με όσους ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ στην Χριστιανική πίστη, αλλά είναι.... "αλλόθρησκοι";;;
Φιλικά,
Κέλσος
Edited by - Kelsos on 28/05/2002 02:13:00
quote:
Ο Χριστός είπε ότι εάν κάποιος δεν γεννηθεί ξανά , δεν μπορεί να γνωρίσει την βασιλεία του Θεού. Όταν ο Νικόδημος μην καταλαβαίνοντας τον ρώτησε εάν είναι ποτέ δυνατόν ένας άνθρωπος μπορεί να μπει δεύτερη φορά σε μήτρα ο Χριστός του απάντησε:« εκτός και εάν κάποιος γεννηθεί από νερό και πνεύμα , δεν μπορεί να εισέλθει στο βασίλειο του Θεού. Αυτό που γεννήθηκε από σάρκα είναι σάρκα, και αυτό που γεννήθηκε από πνεύμα είναι πνεύμα»........
Γεια σου Πλωτίνε
Πράγματι αυτό την συνομιλία με τον Νικόδημο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μετενσάρκωση αλλά προσέξτε τι λέγει ο Χριστός «αν κάποιος γεννηθεί από νερό και πνεύμα….», στη δική μου αντίληψη λέει για βάπτισμα και αργότερα ένωση με το Αγ. Πνεύμα αφού ασκηθεί να γίνει πνευματοφορος (ασχέτως αν καποιος ειναι άλλης θρησκείας, διοτι σε καθε θρησκεια εχει το δικο του τροπο βαπτισμα και χρισματος). Αυτό που είπε ο Χριστός είναι διπλή γέννηση στη παρούσα ζωή, δηλ. γέννηση από μανά είναι σάρκικη, βάπτισμα και άσκηση για απόκτηση Αγ. Πνεύματος είναι πνευματική γέννηση.
Φαντάζομαι θα ρωτήσεις τι ακριβώς είναι η άσκηση;
Απλό, καλές πράξεις, να κανείς αυτά που λέγει η Επί Όρους Ομιλία και αλλά τόσα της Αγ. Γραφής.
Φιλικά
ManDeaf
ManDeaf
Γεια σου Κελσέ μου
Διακρίνεις σε μένα «ρομαντική» διάθεση στο να κοιτώ το θέμα… τι εννοείς; (δεν παρεξηγήθηκα αλλά δε καταλαβαίνω που το πας)
Λες ότι η Συνείδηση, η Λογική και ο Εγκέφαλος (για τον εγκέφαλο μάλλον έχεις δίκιο) αλλά την συνείδηση και λογική που είναι Δώρο του Θεού μας, να μας καταδυναστεύουν;; Μήπως θέλεις να πεις ότι συνείδηση και λογική είναι ταυτόσημη με το «απαγορευμένο Μήλο»;
Αν ναι, τότε πως ο Αδάμ (πολύ πριν γνωρίσει την Εύα και φάει το «Μήλο» που την έδωσε η Εύα) αφού γνώρισε το κάθε ζώο τα κατονόμασε; Πχ σκύλος, γάτα, χελώνα κλπ. Και ακόμα αφού γνώρισε την Εύα είπε λόγια περί γάμου!
Αυτό πως το εξηγείς; Έχει ή όχι συνείδηση και λογική;
Λοιπόν Κελσέ, για την Δευτέρα Παρουσία την ερώτηση σου που μου έθεσες…:
1) Γνωρίζουμε και οι δυο (μάλλον όλο το φόρουμ) ότι ο Θεός είναι Παντοδύναμος που μπορεί να ανακαλεί το κάθε καταστρεμμένο σώμα (είτε έχουν φαγώθηκαν από καρχαρίες, είτε κάηκαν από πυρηνική έκρηξη) να ανασυνταχθούν τρόπο τινά με τον Λόγο Του. Έτσι μια ψυχή και ένα σώμα μαζί, όχι με την ύλη που τώρα το γνωρίζουμε εμείς κι ο κόσμος, αλλά με πιο αφθαρτοποιημενο σώμα, πιο ενοποιημένο, ανάλογο με του Χριστού μετά την ανάσταση και προειδοποιεί την Μαρία να μην Τον ακουμπάει. Με ενδιαφέρει το γιατί να μην ακουμπάει η Μαρία στον Χριστό. (Αυτό δείχνει κάτι σαν την ύλη και αντιυλη που αν ενωθούν μαζί τους εξαυλωνει).
2) Όσο για τους αλλόθρησκους, μου φαίνεται ότι ίσως με νόμισες «αδογμάτιστης». Εγώ δε με ενδιαφέρει αν είσαι Μουσουλμάνος, Βουδιστής, Σαμανιστης κλπ. Με ενδιαφέρει το Δώρο του Θεού που εμφύσησε στον Πρωτόπλαστο Αδάμ (ψυχή) και αυτό είναι που κάνει τον κάθε άνθρωπο να κρίνει τον καλό ή τον κακό. Εξάλλου ο Χριστός δε ήρθε στο κόσμο να επιλέξει ικανά άτομα αλλά είναι για όλους ασχέτως θρησκείας. Υπάρχουν κακοί Χριστιανοί και κακοί Μουσουλμάνοι, αυτοί θα πάνε στη Κόλαση. Ας μην ξεχνάμε και στη Αποκάλυψη που όταν ο Θεός τελείωσε την Μέλλουσα Κρίση, ο ένας από τους 24 πρεσβύτερους ρώτησε τον Θεό: ποιοι είναι αυτοί οι πολυάριθμοι με τα λευκά ρούχα και από πού προήλθαν; Απάντησε από άλλους κόσμους!! (για μένα εννοεί τους αλλόθρησκους και όντα από αλλά πλανητικά συστήματα).
Ονομάζεται "Μέλλουσα" γιατί όντως έτσι αποκαλείται το κάθε τι που γίνεται ΟΤΑΝ δεν γίνεται ΤΩΡΑ, η για να είμαι πιο ακριβολόγος, κάθε τι που δεν γίνεται ΣΤΟ ΤΩΡΑ.
Αν αυτό το κάτι (επί του προκειμένου η "κρίση) γίνει ΟΧΙ ΤΩΡΑ αλλά έστω την επόμενη κιόλας στιγμή, οφείλουμε να τη χαρακτηρίσουμε ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΚΡΙΣΗ!!!
Η πλούσια ελληνική γλώσσα μας βοηθάει αρκετά φαντάζομαι στο να εννοούμε και να ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ το τι ΑΚΡΙΒΩΣ συζητούμε.
Αυτό το εδάφιο είναι που δε το κατανοώ!
Με εκτίμηση,
ManDeaf
Κατα λαθος εγραψα το "αδογματιστης". Φταιει ο δαιμων της τυπογραφιας
Βαλε τη λεξη "δογματιστης". Οκ?
Bye!
ManDeaf
quote:
"Τρέχω να προλάβω το μετρό. Μαζί μου τρέχουν και άλλοι πολλοί άνθρωποι. Το μετρό όμως δεν καθυστερεί για να παραλάβει τους αργοπορημένους. Κάποιοι προλαβαίνουν και μπαίνουν μέσα και κάποιοι συναντούν τις πόρτες κλειστές και τα βαγόνια να φεύγουν από μπροστά τους.
Αυτοί που έχασαν το τραίνο, απλά περιμένουν το επόμενο, άλλοι κατηγορώντας τον εαυτό τους για την αργοπορία τους και άλλοι κατηγορώντας το μετρό για την ακαμψία του. Το πιθανότερο όμως είναι πως αυτοί οι τελευταίοι θα καθυστερήσουν ξανά και άλλες φορές και πάλι θα κατηγορούν το μετρό, ενώ αυτοί που κατηγορούν τον εαυτό τους για την αργοπορία τους, το πιθανότερο είναι να μην αργήσουν και την επομενη φορά.
Εκείνοι που πρόλαβαν και ταξίδεψαν με αυτό το τραίνο, σε λίγο θα βρίσκονται σε έναν νέο σταθμό όπου αφού κάνουν τη δουλειά τους θα ξαναπάρουν ένα άλλο τραίνο για να πάνε στο επόμενο ραντεβού τους με τις εξελικτικές προδιαγραφές τους.
Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι την Ημέρα της Κρίσεως. Σαν να κλείνουν οι πόρτες του μετρό διαχωρίζοντας τους ικανούς από τους ανίκανους να ταξιδέψουν. Το μετρό όμως ξανάρχεται πάλι και πάλι. Η ευκαιρία είναι για όλους, αρκεί να είναι έτοιμοι να την αξιοποιήσουν"
Γεια χαρά, theo_
Πολύ καλό το θέμα του μέτρου, έχω κάτι απορίες:
1)Το μετρό τι σημαίνει; Μετενσάρκωση σε άλλο πλανητικό σύστημα;
2)Αυτοί που περιμένουν το επόμενο μετρό. Εκείνο «το περιμένουν…» τι σημαίνει; Εννοείς τις χ αριθμοί μετενσαρκώσεις στη Γη μας;
3)Στο νέο σταθμό, κι αυτό τι εννοείς; «αφού κάνουν τη δουλεία τους» κι αυτό;;;
4)Αυτή την «ευκαιρία για όλους» που αναφέρεις είναι για πάντα;
Παρακαλώ μπορείς να μου εξηγήσεις πιο σαφής και αναλυτικότερα;
Ευχαριστώ εκ των πρότερων.
ManDeaf
«..Αλλά θα προβάλει κανείς ένστασιν και θα ειπή : με ποιόν δε σώμα επανέρχονται ούτοι εις την ζωήν; Ανόητε, εκείνο που σπέρνεις σύ, δεν λαμβάνει ζωήν, εάν δεν αποθάνει και δεν σαπίσει μέσα εις την γην.
Και αυτό που παίρνεις δεν είναι σώμα που πρόκειται να φυτρώσει, αλλά σπέρνεις γυμνόν και χωρίς φύλλα κόκκον σίτου επι παραδείγματι ή κάποιου άλλου από τους λοιπούς σπόρους. ..» Α προς Κορινθίους,
όπως επίσης
«…Και πάλιν ο Ανδρέας και ο Φίλιππος λέγουν εις τον Ιησούν, ότι οι Έλληνες θέλουν να τον ιδούν. Ο Ιησούς δε αποκρίθη προς αυτούς και είπεν. Ηλθεν η ώρα η ωρισμένη κατά τοπροκαθωρισμένον σχέδιο του Θεού δια να δοξαστεί ο υιός του ανθρώπου δια του θανάτου του και της αναλήψεως του, οπότε και θα αναγνωριστεί ως Μεσσίας και υπό των εθνικών. Εν πάση αλήθεαι σας λέγω, εάν το μικρό σπυρί του σιταριού δεν πέση εις την γην και δεν σαπίσει μέσα εις το χώμα, μένει μοναχό του και δεν πολλαπλασιάζεται. Εάν όμως δια της σποράς του εις την γην αποθάνει και ταφεί, βγάζει πολύν καρπόν…», κατά Ιωάννη.
Tα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού οι Πατέρες της εκκλησίας δεν συμφωνούσαν οι μεταξύ τους σχετικά με τη φύση και το πεπρωμένο της ψυχής. H χριστιανική εκκλησία δεν αποδέχεται την μετενσάρκωση με την απόφαση του συμβουλίου της Νίκαιας το 325 μ.χ, με το οποίο αποφασίστηκε ποια βιβλία θα αποτελούσαν την βίβλο που ξέρουμε σήμερα, ενώ πλήθος άλλων χριστιανικών βιβλίων καταστράφηκαν για να μην υπάρξει σύγχυση. Ο Κέλσος αναφέρει ότι οι Χριστιανοί τροποποιήσανε τρεις ή τέσσερις φορές τα κείμενα τους έτσι ώστε να δυσκολέψουν όλους όσους ασκούσαν κριτική την εποχή εκείνη, ενώ ο Ωριγένης δήλωνε: "Είναι ένα αποδεκτό γεγονός σήμερα πως υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία μεταξύ των χειρόγραφων, που οφείλεται άλλοτε στην απροσεξία των γραφέων ή στην διεστραμμένη αυθάδεια μερικών ανθρώπων να διορθώνουν τα κείμενα ή ξανά στο γεγονός όπου υπάρχουν κάποιοι που προσθέτουν ή διαγράφουν όπως τους ευχαριστεί, βάζοντας τους εαυτούς τους ως διορθωτές."
Εξετάζοντας τις απόψεις των πρώτων Χριστιανών θεολόγων διαπιστώνουμε πως υπάρχει σαφή επίδραση του Πλάτωνα και του Πυθαγόρα. Ο μάρτυρας Ιουστίνος (100-165 μ.Χ.), δέχεται ότι οι ψυχές ενσαρκώνονται πολλές φορές σε διάφορα ανθρώπινα σώματα, χωρίς κάθε φορά ο άνθρωπος να θυμάται τις προηγούμενές του ενσαρκώσεις. Αν η ζωή του ανθρώπου είναι ζωώδης, έλεγε, η ψυχή μπορεί στην επόμενή της ενσάρκωση, να ενσαρκωθεί στο σώμα κάποιου ζώου. Ο Κλήμης Αλεξανδρείας (150-220 μ.Χ.), ήταν Πλατωνιστής και έλεγε ότι υπάρχει μια Εσωτερική Χριστιανική διδασκαλία που δεν είναι για όλους. Βάσει αυτής, έλεγε ότι και εμείς προϋπήρξαμε σαν ψυχές και ο Χριστός προϋπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει πάντα πάνω στη Γη. Ο Ωριγένης (185-254 μ.Χ.) ήταν υπέρμαχος της Πλατωνικής φιλοσοφίας και έλεγε ότι «οι ψυχές που έχουν οι άνθρωποι, είναι αθάνατες και προϋπήρξαν». «Τα περί αναστάσεως των ψυχών» έλεγε, «είναι σκέψεις αυτών που δεν έχουν εσωτερικές εμπειρίες και χρησιμοποιούν την ανθρώπινη λογική για πράγματα που δεν υπάγονται στο φυσικό πεδίο γνώσης. Οι ψυχές, προϋπήρξαν σε άλλους πνευματικούς κόσμους και μετά από έναν μεγάλο αριθμό ενσαρκώσεων, θα ξαναεπιστρέψουν σ' αυτούς τους ανώτερους κόσμους ». Ο Άγιος Αυγουστίνος (354-430 μ.Χ.), : «Οι ψυχές θα έλθουν κατά την ανάσταση στο σώμα που κάποτε κατοίκησαν, αλλά δεν πηγαίνουν από ένα ανθρώπινο, σε κάποιο άλλο μη ανθρώπινο σώμα». Ο Συνέσιος (370-430 μ.Χ.) επίσκοπος Πτολεμαϊδας, υποστήριζε : «Η ψυχή, έλεγε, έρχεται στη Γη και κατοικεί μέσα στο σώμα κάποιου ζώου, όπως κάποιος από μας μπαίνει σε ένα πλοίο για να ταξιδέψει. Με τον ίδιο τρόπο κατοικεί και μέσα σε σώματα ανθρώπων Με αυτόν τον τρόπο, η ψυχή παίρνει εμπειρίες μέσα σε διάφορα σώματα στον υλικό κόσμο και τελικά επιστρέφει στο λιμάνι από το οποίο άρχισε το ταξίδι της, που είναι η Αγκαλιά του Πατέρα, το Βασίλειο των Ουρανών».Ο Χαλκίδιος, ένας χριστιανός φιλόσοφος, έλεγε ότι «οι ψυχές που δεν κατόρθωσαν σε μια τους ενσάρκωση να αποκτήσουν τη Θέωση, έρχονται και ξανάρχονται μέσα σε διάφορα ανθρώπινα σώματα, μέχρι να την αποκτήσουν».
Χαιρομαι που υπαρχει ουσιωδης συζητηση σαν αυτο!!
(Καιρο εψαχνα στη ζωη μου για παρεα και να ρωτησω τετοια πνευματικα θεματα και σε βρηκα εδω στο φορουμ).
Εχω κατι αποριες και ελπιζω να μην σας κουρασα με την ιδιοτροπια μου που επιμενω την πιστη μου οσο αφορα για την μη μετενσαρκωση (ισως φταιει το γεγονος που ειμαι Αιγωκερος
Λοιπον στο παρακατω την απαντηση σου και και τις αποριες μου
quote:
1) "...ενώ πλήθος άλλων χριστιανικών βιβλίων καταστράφηκαν για να μην υπάρξει σύγχυση. Ο Κέλσος αναφέρει ότι οι Χριστιανοί τροποποιήσανε τρεις ή τέσσερις φορές τα κείμενα τους..."
Ερωτηση: Παρολο που, κατα την Αποκαλυψη Ιωαννου, λεει να μην αφαιρεσει ή προσθεσει κατι στην Αγ. Γραφη, τα κανουν πραγματι???2) Ο μάρτυρας Ιουστίνος (100-165 μ.Χ.), "...Αν η ζωή του ανθρώπου είναι ζωώδης, έλεγε, η ψυχή μπορεί στην επόμενή της ενσάρκωση, να ενσαρκωθεί στο σώμα κάποιου ζώου."
Ερωτηση: Τωρα που τα περισσοτερα ζωα του ζωικου βασιλειου, μειωθηκαν δραματικα ή και εξαφανιστηκαν, τι γινεται; Πλησιαζει ο καιρος για τη θεωση; (Ισως ακουγεται ειρωνικο αλλα να μαθω τι γινεται τωρα.![]()
)
3) Ο Κλήμης Αλεξανδρείας (150-220 μ.Χ.), ήταν Πλατωνιστής και έλεγε ότι υπάρχει μια Εσωτερική Χριστιανική διδασκαλία που δεν είναι για όλους.
Ερωτηση: Γιατι δεν ειναι για ολους;
Κατι δε ειπε ο Χριστος; "Ιδου εγω σας ομιλω ψιθυριστα στα αυτια σας, αλλα εσεις θα διαλλαλητε στη ταραστα σας!"4) Ο Άγιος Αυγουστίνος (354-430 μ.Χ.), : «Οι ψυχές θα έλθουν κατά την ανάσταση στο σώμα που κάποτε κατοίκησαν, αλλά δεν πηγαίνουν από ένα ανθρώπινο, σε κάποιο άλλο μη ανθρώπινο σώμα».
Απορια: Αυτο δε το καταλαβαινω, για τι ειδους ανασταση μιλας; Δηλαδη, ανασταση = μετενσαρκωση, θελεις να πεις;;;!
Και "το που κάποτε κατοικησαν", εννοεις το ιδιο σωμα ή στο νεο σωμα;
Και επιπλεον "...απο ενα ανθρώπινο σε αλλο μη ανθρωπινο σωμα" εννοεις ζωο;5) Με αυτόν τον τρόπο, η ψυχή παίρνει εμπειρίες μέσα σε διάφορα σώματα στον υλικό κόσμο και τελικά επιστρέφει στο λιμάνι από το οποίο άρχισε το ταξίδι της, που είναι η Αγκαλιά του Πατέρα, το Βασίλειο των Ουρανών».
Απορια: Με αυτο το σκεπτικο, ας πουμε οτι ημασταν καποτε Αγγελοι και κατεβηκαμε στη Γη για εμπειρια και μετα επιστρεφουμε, σωστα; Γιατι αλλοι Αγγελοι πχ του Μιχαηλ ή του Γαβριηλ (ελπιζω να μην ειναι βλασφημια αυτα που λεω) δεν κατεβηκαν για εμπειρια;
6) Ο Χαλκίδιος, ένας χριστιανός φιλόσοφος, έλεγε ότι «οι ψυχές που δεν κατόρθωσαν σε μια τους ενσάρκωση να αποκτήσουν τη Θέωση, έρχονται και ξανάρχονται μέσα σε διάφορα ανθρώπινα σώματα, μέχρι να την αποκτήσουν».
Ερωτηση: Τελικα Κολαση δε υπαρχει; Αν δεν υπαρχει η Κολαση, πως υπαρχει ο Παραδεισος; Ο συμπαντικος νομος λεει οπου εχει το ενα παντοτε υπαρχει και το αντιθετο του. Και επιπλεον συντελεια του κοσμου θα γινει τελικα ή ειναι απλα δοξασιες;
Αυτα!
Φιλικα
ManDeaf
1.Το κείμενο της αποκαλύψεως του Ιωάννη συμπεριλήφθηκε στην Καινή διαθήκη σχετικά πρόσφατα πρίν θεωρούταν αιρετικό. Το ύφος, του κειμένου, ο τόπος που γράφηκε και η παιδεία του Ιωάννη ήταν "ύποπτα".
2.Πάντα η γνώση ήταν για λίγους. Ο Πυθαγόρας έλεγε: «Ου τά πάντα τοις πάσοι ρητά», ο Ορφέας : «θα απευθύνω τους λόγους μου προς εκείνους, προς τους οποίους είναι θεμιτόν να ομιλήσω. Αλλά εις τους αμύητους, εις όλους ομαδικώς, κλείσατε τας θύρας…», ενώ ο Ιησούς Χριστός δίδασκε «μη δότε τα αγία τοις κυσί, και μη θέτετε τους μαργαρίτας ενώπιον των χοίρων».
Ο Μαμονίδης, Ιουδαίος θεολόγος και φιλόσοφος είπε σχετικά, με τις αλληγορίες και τα συγκεκαλυμμένα μηνύματα που κρύβουν τα αρχαία κείμενα: «Δεν πρέπει κανείς να ακούει ούτε να παίρνει κατά γράμμα ότι είναι γραμμένο στα βιβλία της δημιουργίας, ούτε να έχει ιδέες σαν κι αυτές που έχει το κοινό, αλλιώς οι αρχαίοι σοφοί μας δεν θα μας συμβούλευαν με τόση φροντίδα να κρύβουμε το νόημα τους και να μην σηκώνουμε καθόλου το αλληγορικό πέπλο που κρύβει τις αλήθειες που περιέχει. Όταν αυτό το έργο το παίρνεις κατά γράμμα σου δίνει τις πιο παράλογες και εκτός πραγματικότητας ιδέες για την θεότητα. Οποιοσδήποτε όμως ήθελε να μαντέψει την αληθινή έννοια, πρέπει να αποφύγει πολύ να την κοινολογήσει. Είναι ένα απόφθεγμα που μας το επαναλαμβάνουν όλοι οι σοφοί μας, προ παντός για τις βαθιές έννοιες που περιέχει το έργο των έξι ημερών. Είναι δυνατόν είτε μόνος του είτε με την βοήθεια των φώτων ενός άλλου κάποιος να φτάσει μέχρι να μαντέψει το νόημα. Τότε πρέπει να σιωπά ή και αν μιλήσει να μιλάει καλυμμένα, όπως κάνω εγώ, αφήνοντας τα υπόλοιπα να τα μαντέψουν σε εκείνους που μπορούν να με ακούσουν».
3. Όσον αφορά τα ερωτήματα 5,6,7 "σηκώνουν" μεγάλη συζήτηση. Προς το παρόν θα περιοριστώ στα ακόλουθα Ερμητικά αξιώματα
· Το γνωστό ρητό του Ηράκλειτου «τα πάντα ρεί».Αυτό το διαπιστώνει κάθε φορά περισσότερο η σύγχρονη επιστήμη με τις πρόσφατες ανακαλύψεις της. Αυτή η Αρχή της Δόνησης εξηγεί τις διαφορές μέσα στις ποικίλες εκδηλώσεις της ύλης των δυνάμεων, του νου, ακόμα και του ίδιου Πνεύματος, κάθε τι που είναι το αποτέλεσμα διαφορετικών δονητικών καταστάσεων της Αρχικής ουσίας. Από το πνεύμα ως την πιο συμπυκνωμένη ύλη, όλα δονούν - όσο μεγαλύτερη είναι η δόνηση τόσο υψηλότερη είναι η θέση του όντος στην εξελικτική Σκάλα. Η δόνηση του Πνεύματος έχει μια τόσο άπειρη ένταση και ταχύτητα (μαθηματικά τείνει προς το άπειρο) που μπορούμε να πούμε πως βρίσκεται σε ακινησία. Στον αντίθετο πόλο της Σκάλας υπάρχουν μορφές ύλης τόσο συμπυκνωμένες, των οποίων η δόνηση είναι τόσο αδύνατη που φαίνεται πως βρίσκονται και αυτές σε ακινησία. Μεταξύ και των δύο πόλων υπάρχουν δισεκατομμύρια βαθμοί δονητικής εντάσεως, που ρυθμίζονται και ταξινομούνται από την αρμονία του αριθμού και της αναλογίας
· Η αρχή της Αιτίας και του αποτελέσματος. Κάθε αιτία έχει και ο αποτέλεσμα της. Όλα συμβαίνουν σύμφωνα με τον Συμπαντικό Νόμο. Η τύχη δεν είναι παρά το όνομα που δίνεται σ' ένα άγνωστο Νόμο. «Η σύμπτωση είναι η μεγαλοφυΐα της τύχης». Υπάρχουν πολλά επίπεδα αιτιότητας, αλλά τίποτα δεν ξεφεύγει από το Νόμο. Αυτό είναι το Κάρμα.
Η αρχή του γένους. Στο φυσικό επίπεδο η αρχή εκδηλώνεται με την μορφή του φύλου. Σε ανώτερο επίπεδο παίρνει μορφές πιο υψηλές αλλά είναι πάντα η ίδια. Τα πάντα βρίσκονται σ' ένα συνεχές ρεύμα γεννήσεων, και αυτό δεν γίνεται μόνο στο φυσικό επίπεδο αλλά και στα ψυχολογικό, διανοητικό, καθώς και τα πνευματικό. Ο Νόμος της Μετενσάρκωσης είναι μια εκδήλωση της Αρχής αυτής.
Κλείνω με ένα υπέροχο απόσπαμα απο τον Εμπεδοκλή
Εμπεδοκλή:
«Άφρονες και αγνοούντες είναι και με την σκέψη τους μακριά δεν φτάνουν, αυτοί που υποθέτουν πως εκείνο που δεν υπήρχε μπορεί να υπάρξει, ή πως εντελώς να πεθάνει κάτι μπορεί , και παντελώς να εξαφανιστεί. Αδύνατον αρχή να γίνει από την Μη ύπαρξη. Αδύνατον επίσης η ύπαρξη στο τίποτε να σβήσει, διότι εκεί όπου μία ύπαρξη οδηγείτε, εκεί θα συνεχίσει να είναι. Ποτέ κανένα μην πιστέψετε που καθοδηγούμενος εις τα θέματα αυτά υπήρξε, ότι τα πνεύματα των ανθρώπων ζουν μόνο όσο η αποκαλούμενη ζωή κρατά .Ότι μονάχα τότε ζούνε, όσοι απολαμβάνουν τις χαρές και τις λύπες τους, ή ότι προτού να γεννηθούν και αφού πεθάνουν, αυτοί είναι ένα τίποτα..."
![]()
isos sas fanei xrhsimo...
http://clubs.pathfinder.gr/hellena_bookstore
diadoste to an gnorizete kapoio syggrafea
mhn to parete san diafimhsei, isos kapoios na endiaferete gia ayto to site!!!
kala xristougena
-"Μεταξύ τυρού και αχλαδιού",
-Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
-και ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
και απενεργοποιείται.
Ενεργό παραμένει το 4ο (επίσης παρόμοιο) θέμα:
gia aytous pou grafoun vivlia!!!!