ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

isNGoodΜέλος
18/11/2006, 00:52:27
Να γράψω κι εγώ δυο λόγια μήπως βοηθήσω κάποιους. Το πρόβλημα που αναφέρεται προκαλείται συνήθως από έκθεση στον ήχο. Άν πρόκειται για κάτι τέτοιο μπορεί να το καταλάβει κανείς από το αν ενοχλείται ή όχι από δυνατούς ήχους.

Παρότι υπάρχει ταυτόχρονα και πτώση ακοής (συνήθως στις υψηλές συχνότητες -- 4000 Hz-- δηλ. στα σύμφωνα) το πρόβλημα δεν είναι η ακοή, αλλά η βοή, που στις αρχές τουλάχιστον, δηλ. για κανά 6μηνο ή και χρόνο ταλαιπωρεί υπερβολικά. Μόνο όσοι έχουν το πρόβλημα μπορούν να καταλάβουν, οι υπόλοιποι απλά δεν μπορούν να το καταλάβουν.

Δυστυχώς, η κατάσταση είναι μη-αναστρέψιμη και γενικά το μόνο που θα πρέπει να κάνει κανεις είναι να φοράει ώτοασπίδες (σιλικόνης που κόβουν περίπου 25-30 DB) σε περιπτώσεις θορύβων πάνω από 80 DB (club, bar, cinema, αεροπλάνα, κομπρεσέρ, κλπ).

Από τεχνική άποψη είναι περίπου αυτό που ανεφέρθηκε παρπάνω με τα τριχίδια, στο έσω ους, και πιο ειδικά είναι μια κατάσταση απομυελίνωσης του ακουστικού νεύρου σε όσους ίσως δεν λειτουργεί ικανοποιητικά ο μυς του αναβολέα (όπως σε εμένα υποθέτω!).

Σε πρόσφατα πειράματα στην Αμερική (σε ποντίκια) υπήρξε θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Επίσης, σε περιοδικό (επιστημονικό) που είμαι συνδρομητής προτείνουν σε όσους θέλουν να λάβουν μέρος σε καινοτόμες πειραματικές θεραπείες.

Αν θέλει κανεις περισσότερες πληροφορίες, ευχαρίστως να του δώσω, μιας και ξέρω από πρώτο χέρι την δυσκολία της κατάστασης.