- To Μέγα Απόρρητο - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Αγαπητέ Galaxy θα μου επιτρέψετε να μην ασχοληθώ άλλο με τα γραφόμενα σας, τη στιγμή δε που αυτά αφορούν θέμα που έχει παρέλθει.
Ευχαριστώ και καλημέρα. ![]()
Η Ακακία μοι είναι γνωστή
Όχι μόνο να μας διδάξεις τι είναι εσωτερισμός δεν είσαι ικανός,(όπως ούτε κι εγώ είμαι ούτε και κανένας),αλλά ούτε και να μας χαλάσεις το επίπεδο συζήτησης θα καταφέρεις.
Άλλοι χειρότεροι από εσένα και δεν τα κατάφεραν.
Νομίζω ότι προσπαθήσαμε να σου μιλήσουμε όλοι μας όσο πιο ευγενικά γίνεται αλλά από ότι φάινεται ο σκοπός σου εδώ είναι άλλος.
Σου εκφέρω την άποψή μου λοιπόν και αγνοείσαι παντελώς από αυτό το δευτερόλεπτο (και ο φίλος σου μαζί).

«Όποιος έχει διαβάσει ιστορία γνωρίζει ότι, από την πιο μακρινή αρχαιότητα ήδη, σε όλα τα έθνη, απολίτιστα και πολιτισμένα, οι ιερείς ανακήρυξαν τη μάθηση προνόμιο της δικής τους κάστας, απονεμημένο σε αυτούς με κάποια ειδική εύνοια του ιθύνοντος Πνεύματος του σύμπαντος. Για τον λόγο αυτό διαφύλαξαν με ζήλο τους διανοητικούς τους θησαυρούς μακριά από τα βλέμματα των άλλων, περιβάλλοντάς τους με τον πέπλο του μυστηρίου. Με προσοχή απέκρυψαν όλες τους τις καλλιτεχνικές και επιστημονικές ανακαλύψεις, καλύπτοντάς τες με σύμβολα και επιφυλάσσοντας το εσωτεριστικό ή μυστικό τους νόημα για τους μυημένους. Στον λαό, άλλωστε, παρείχαν μόνο την εξωτερική ή δημόσια εξήγηση των συμβόλων, πράγμα που εξυπηρετούσε καλύτερα τον σκοπό τους. Εφάρμοζαν την αρχή ότι “ήταν απαραίτητο να κρατήσουν τις ανακαλύψεις των φιλοσόφων για τα έργα της τέχνης ή της φύσεως μακριά από τους ανάξιους να τις γνωρίζουν”.»

(Αύγουστος λε Πλονζόν, «Τα μυστήρια των Μάγια και των Κίτσε», εκδ. Τετρακτύς)
![]()
quote:
TO ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΙ' ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ
Φιλτατε Jupiter, ετσι μου φαινετε, αρπαζοντε με το παραμικρο σαν κακομαθημενα
παιδια.
Θυμωσε λεει με τον Galaxy γιατι μιλησε για αυτοελενχο και εγκρατεια, θυμωσε και
με μενα γιατι ειμαι φιλος του……….
Και δηλωνει ότι δεν τον ενδιαφερει η μετενσαρκωση…..
quote:
Τώρα για την μετενσάρκωση που ανέφερες,εμένα προσωπικά με έχει απασχολήσει μόνο εγκυκλοπαιδικά.
Δεν την απορρίπτω ούτε και τη δέχομαι απόλυτα.
Σίγουρα δεν είναι από τα κύρια ενδιαφέροντά μου.
Αλλα λεει ότι είναι δεκαπενταχρονος τεκτονας…..
Καλα……στα 15 χρονια τεκτονισμου δεν σας μαθαν την καμπαλά………..
δεν σας μαθαν για το δενδρο….για την εξελιξη…
Dim.

Προτείνω να αφήσετε τα μελοδράματα και τα ποδόσφαιρα και να γράψετε κάτι ουσιαστικό... αν έχετε. Γιατί μου φαίνεται πως δεν έχετε. ![]()
τι θες να πεις οτι ειμαστε πιθικοι?![]()
![]()
![]()
![]()
η αγαπη ειναι παντοτινη
Ο καθένας είναι ελεύθερος να ακολουθήσει όποιο δρόμο τον αντιρποσωπεέυει αλλά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση.
Θα κάνω όμως μία άλλη συζήτηση που μου δίνει το έναυσμα ο αγαπητός Jupiter :
quote:
TO ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΙ' ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ
Επειδή εσύ και ο φίλος σου δεν θέλατε να σαςς πέσει η μύτη φτιάχνοντας ένα καινούργιο τόπικ,διότι σας έκλεισαν παλαιότερα το δικό σας,βάλατε άλλον να το κάνει όπως και το έκανε.
Μιλούμε για το παρόν τόπικ.
Το αστείο όμως είναι ότι φτιάξατε ένα τόπικ χρησιμοποιώντας κάποιον γαι να αλωνίζετεε εσείς και οι παρέα σας ως παντογνώστες και το χάσατε.
Μήπως θέλετε να πω και ονόματα;
Νομίζω ότι αυτός που το έκανε έχει και την αξιοπρέπεια να το πει.
Αν δεν το κάνει θα το κάνω εγώ.
Άντε τώρα,την ουρίτσα στα σκέλια γιατι θέλουμε να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά ![]()
Λίγο ξεμπρώστιασμα κάνει πάντα καλό ![]()
![]()

ΜΝΣ