ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Κανένα Ανέκδοτο να γελάσουμε? Part 1 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Κανένα Ανέκδοτο να γελάσουμε? Part 1 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

notis_2970 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
24/01/2004, 01:40:49
quote:
Άλλο όμως θρησκεία και άλλο ΦΩΣ,Θεός.
Αυτός είναι ένας και μοναδικός.
Υπήρχε και θα υπάρχει και επιβεβαιώνει την ύπαρξή του σε ανθρώπους-πιστούς με τα θαύματα.(Όπως ανέφερε προηγουμένως η scully)

Αγαπητέ θηλυκέ μου εαυτέ, εμ μ μ Ελευθερία μου θέλω να πω Το φως θεός κλπ, είναι ένα και μοναδικό; Εντάξει αυτή είναι η πεποίθηση σου, αλλά πως μπορείς να αποδείξεις ότι είναι και σωστή; Διότι αν δεν μπορούμε να αποδείξουμε κάτι, ας μην επιμένουμε και πολύ. Τόσο δύσκολο είναι να είμαστε λανθασμένοι; Δεν θα τό 'λεγα αυτό για τον εαυτό μου.
Υπήρχε και θα υπάρχει και επιβεβαιώνει την ύπαρξή του σε ανθρώπους-πιστούς με τα θαύματα; Τώρα μάλιστα. Μόνο που εγώ έχω ακουστούς καμιά δεκαριά θεούς που επιβεβαίωσαν την ύπαρξη τους με τα θαύματα. Μέσα σ' αυτούς είναι και ο Απόλλωνας, για χάρη του οποίου ανοίκτηκε το παρόν τόπικ. Κι όμως εσύ μιλώντας για θεό (εννοείς τον Γιαχβέ βέβαια), θέλεις σώνει και καλά να διαψεύσεις όλους τους άλλους και να τον σερβίρεις αυτόν ως τον μόνο αληθινό. Ε αφού έχεις τέτοιο θάρρος συνέχισε λοιπόν. Απόδειξε μας ότι ο θεός σου (ο Γιαχβέ δηλαδή) είναι ο μόνος αληθινός και όλοι οι άλλοι είναι ψεύτικοι.
Εν γνώσει σου βέβαια ότι μας αποπροσανατολίζεις από την κουβεντούλα που είχαμε με τη scully. Διότι συζητάγαμε τρόπους επαλήθευσης της πίστης που κάποιοι δηλώνουν ντε και καλά ότι έχουν. Και που εγώ υποστηρίζω ότι υπάρχει εύκολος τρόπος να αποδειχθεί ότι ούτε πίστη έχουν ούτε τίποτε. Εξυπηρετούν το συμφέρον τους μόνον και τίποτε άλλο. Τι πάει να πει ότι σαν άνθρωποι κι αυτοί πέφτουν σε αμαρτίες και έχουν πάθη; Αν είναι έτσι τότε που είναι ο ρόλος του θεού τους; Δεν φαίνεται να τους βοηθά σε τίποτε. Υπάρχει καλύτερη απόδειξη ότι ο θεός που λένε ότι πιστεύουν και ότι κάνει και θαύματα στο τέλος τέλος είναι πλάνη;
Αλλά εναντίον αυτούς δεν έχω τίποτε. Σε πλάνες πέφτουμε όλοι μας. Αλλά αν οι προθέσεις μας είναι καλές ποιός μπορεί να μας καταδικάσει; Έχω εναντίον αυτών που λένε ότι πιστεύουν ενώ το ξέρουν καλά ότι προσποιούνται σκόπιμα. Και προσποιούνται σκόπιμα για να παραπλανούν άλλους ανθρώπους και να τους κρατούν κλεισμένους στο μαντρί για το δικό τους συμφέρον και τις δικές τους επιδιώξεις. Μα επί τέλους Ελευθερία μου, αν ερχόταν ο αντίχριστος που όλοι φοβάστε, με αυτόν ακριβώς τον τρόπο δεν θα δρούσε; Είστε βέβαιες ότι γνωρίζετε τι ακολουθείτε με κλειστά τα μάτια; Ελέχτε το μόνες σας καλέ. Αυτό θέλω να σας πώ. Μόνες σας. Κι ότι βρείτε δικό σας.

Ελεύθερος

Edited by - Ελεύθερος on 24/01/2004 01:45:53

john22Νέο Μέλος
28/02/2004, 19:02:31
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ESOTERICA.GR!!

Θέλω να σας πώ μια ιστορία που θα φανεί παράξενη και που πολλοί μπορεί να πουν οτι τάχουν ξανακούσει αυτά και ότι είναι βλακείες. Λοιπόν, εγώ είμαι φοιτητής στην Ιταλία και πρίν απο ένα χρονο είχα νοικιάσει ένα σπίτι σε μια περιοχή λίγο πιο έξω απο την πόλη που φοιτούσα. Ήταν μια πολύ ήσυχη περιοχή και είχε και πολλούς έλληνες φοιτητές. Λίγο πιο κάτω απο μένα έμεναν κατι φίλοι μου,είχαμε γνωριστει και κάναμε πολύ καλη παρέα.
Πρέπει να σας πώ οτι στην Ιτάλια οι πόλεις είναι παλιές με την έννοια ότι εχουν κρατήσει αυτό το gothic και το μεσαιωνικό στιλάκι. Υπάρχουν δηλαδή πολλά κάστρα,σπίτια παμπαλαια κτλ.. Αλλα τα συντηρούν και άλλα παλι οχι. Για να επανέλθω στην ιστορία μου,μια μέρα είχα παει στους φίλους μου καθόμασταν. Λέγαμε διάφορα για να περάσει η ώρα και κάποια στιγμή μου λενε οι φίλοι μου να τους βγάλω φωτογραφίες για να τις στίλουν στους γονείς τους. Ξεχασα να σας πω οτι απέναντι από το σπίτι των παιδιών ήταν ένα αλλο πολύ παλιό που δεν έμενε κανείς μέσα. Ήταν κάπως ανατριχιαστικό αλλά κανεις μας δεν έδεινε σημασία. Είχαμε ακούσει οτι πολύ παλια έμενε μια μάγισσα, και το μόνο πράγμα που έκανε κάποιον να απορεί ήταν το οτι είχε μια μαρμάρινη πεντάλφα πάνω απο την πόρτα. Εγω βέβαι απορούσα πως και ο δήμος της περιοχης δεν είχε κανει κατι για αυτο. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα θα το εδειχναν όλες οι ειδήσεις. Τελος παντων, αφου βγάλαμε κάμποσες ποζες μέσα στο σπιτι, θέλαμε να τραβήξουμε και πως είναι το σπίτι απο έξω.(εγώ στις φοτό δεν έβγαινα, μόνο αυτοί φαίνονταν). Βγάλαμε και δύο φοτό και απο πίσω φαινόταν το επίμαχο σπιτι. Όλα καλά μέχρι που μετα από τρείς μέρες εμφανίσαμε τις φότο.....
Όλες οι φοτο ηταν κανονικές, μονάχα σε αυτές που βγάλαμε με φόντο το σπίτι της ¨μάγισσας¨ υπήρχε κάτι που μας έκανε να πανικοβληθούμε και να χεστούμε απο το φόβο μας! Τα πόδια των παιδιών ήταν μαυρα και λίγω τα χέρια τους. Δεν ξέραμε τί να κανουμε και απο τον πανικό μας φύγαμε αμέσως από το σπίτι των παιδιών(γιατι ως συνήθως εκει μαζευομασταν) και πήγαμε να κάτσουμε στο δικό μου σπίτι. Πήραν αμεσως τα σπίτια τους στην ελλάδα και τους ειπαν το τι συμβαίνει. Ο πατέρας του ενός φίλου μου του είπε να του stili τις φοτό και τα αρνητίκα επειδή ξέρει κάποια πραγματα απο φωτογραφίες και είχε και εναν φωτογράφο στην οικογένεια. Ετσι και εγεινε. Μετά από λίγο καιρό μαθαμε πως οι φωτογραφίες δέν είχαν κάποιο πρόβλημα ούτε η φωτογραφική μηχανή και ότι τέτοιο πράγμα δεν το είχε ξαναδεί ο φωτογραφος. Δεν είχε καμία εξήγηση να μας δώσει και ειχε κουφαθεί και αυτός. Μετά απο μία εβδομάδα άλλαξαν και σπίτι οι φίλοι μου!
Δεν ξέρω αλλα μετά απο αυτο το συμβάν εχω αναθεωρήσει πολλά πράγματα.............. Τα συμπεράσματα δικά σας.......

katiaΜέλος
28/02/2004, 20:31:28
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΥΝ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΙΒΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ?

SAUDiΜέλος
29/02/2004, 02:20:15
Ενδιαφερων η ιστορια σου, αλλα δε καταλαβα ακριβως πως εννοεις οτι ηταν μαυρα τα ποδια? μονο τα ποδια η απλα το σημειο εκεινο?
καλο 8α ηταν αν ειχες την φωτο !

-=Rabigh , D4 lost C1ty in Da D3sert o Ar4bia=-

MistiriosΜέλος
29/02/2004, 02:24:02
ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΦΟΤΟ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΙΣ???

KRYSTALLENIAΜέλος
29/02/2004, 03:03:16
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!!!!!!!!!!!!! ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΣΕ ΕΣΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ. ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΙΕΣ ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΦΗΜΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ ΟΤΙ ΤΙΣ ΕΚΑΙΓΑΝ ΠΑΛΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΚΟ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΑΝ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΙ! ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΜΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Η ΜΑΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ! ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΔΕΝ ΠΕΤΑΝΕ ΜΕ ΣΚΟΥΠΕΣ, ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΥΤΕΣ,ΟΥΤΕ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΥΡΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΜΕ ΜΥΤΕΡΑ ΚΑΠΕΛΑ! ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΗΤΕ!

BE COOL BE HAPPY!!!!!!!!!!!!!!!!!

dream

john22Νέο Μέλος
29/02/2004, 16:11:13
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΛΛΑΔΑ,ΟΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΠΑΩ ΙΤΑΛΙΑ ΘΑ ΔΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ.ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΕΒΑΣΩ ΣΤΟ ΝΕΤ????

to avrio ine ena menomeno teras,pou kapia stigmi prepi na to adimetopisis...

naryaΜέλος
01/03/2004, 08:12:32
Γεια σου John,

πολύ ενδιαφέρον το θέμα σου. Εσύ τι εξήγηση δίνεις γι αυτό το περίεργο φαινόμενο; Μοιάζει σαν το σπίτι να έβγαζε κάποια κακή αύρα που στη φωτογραφία αποτυπώθηκε με μαύρο χρώμα και κάλυψε τα πόδια και τα χέρια των φίλων σου.

oneiric1Μέλος
01/03/2004, 12:29:24
quote:
Γεια σου John,

πολύ ενδιαφέρον το θέμα σου. Εσύ τι εξήγηση δίνεις γι αυτό το περίεργο φαινόμενο; Μοιάζει σαν το σπίτι να έβγαζε κάποια κακή αύρα που στη φωτογραφία αποτυπώθηκε με μαύρο χρώμα και κάλυψε τα πόδια και τα χέρια των φίλων σου.

Έτσι ακριβώς John, όπως τα λέει η φίλη μας narya.

Μάλλον «κάτι» ήταν εκείνη την στιγμή μαζί σας...

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

archontiaΝέο Μέλος
03/03/2004, 15:13:11
μμμ...μαγισσες.
Ας δεχτούμε οτι υπάρχουν κάποιες δυνάμεις οι οποίες μας βοηθούν ώστε να καταφέρουμε κάποια πράγματα.
Δεν γνωρίζουμε όμως τον τρόπο για να προσεγγίσουμε τις δυνάμεις αυτές, να μας βοηθήσουν ώστε να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε.
Ο Paulo Coehlo υποστηρίζει οτι όταν κάτι θέλεις πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί ώστε να το πετύχεις. Όλες οι δυνάμεις του σύμπαντος λοιπόν με το μέρος σου. Είναι τόσο απλό. Είναι αλήθεια αυτό που λέει με πολλές παραμέτρους όμως.
Εκεί λοιπόν είναι οι μάγισσες.
Θέλεις οι δυνάμεις του σύμπαντος να σε βοηθήσουν; Ερέθισέ τες, προσέγγισε τες με τον σωστό τρόπο.
Με το σωστό ξόρκι, spell,προσευχή, με την κατάλληλη φάση της σελήνης, την θέληση, την απόλυτη συγκέντρωση, επιμονή και υπομονή.
Οι περισσότερες μάγισσες χρησιμοποιούν τις δυνάμεις του με επίγνωση του κακού, γιατί ότι κακό κάνεις επιστρέφει στο διπλάσιο.
Ισως λοιπόν στο σπίτι να έμενε πράγματι κάποια μάγισσα η οποία δεν έχει λυτρωθεί από τις δυνάμεις τις γιατί τις χρησιμοποίησε για κάτι κακό. Ισως το σπίτι να βρίσκεται σε κάποια ιδανική θέση για spell, σε θέση για να ζητήσεις από τις δυνάμεις να σε βοηθήσουν. Ισως κάποιος από τους φίλους σου να έχει κάποια δύναμη που αγνοεί και σε αυτό το σπίτι να εμφανίστηκε. Πολλά μπορεί να συμβαίνουν, σίγουρα όμως όχι κάτι τρομαχτικό.
Αυτή είναι η γνώμη μου τουλάχιστον.