ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΓΙΑ...ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΚΡΥΟΝΙΚΗ - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΓΙΑ...ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΚΡΥΟΝΙΚΗ - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

cinderella20 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
cinderellaΜέλος
21/09/2002, 05:32:15
ΝΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑΑΑΑΑ!!!!
Λοιπον παιδια το παρακατω αρθρο ειναι απο το www.pathfinder.gr...
Θα ηθελα να ακουσω αποψεις...
Τι γινεται επιτελους? Ποσα αραγε μας κρυβουν?
-------------------------------------------------------

Ζητείται εθελοντής που έναντι αδράς αμοιβής θα υποβληθεί μετά θάνατον σε κρυονική
Λονδίνο : Αδρά μεν, αλλά... μετά θάνατον αμοιβή προσφέρει το βρετανικό περιοδικό New Scientist σε όποιον εκ των αναγνωστών του δεχθεί αφότου καταλήξει να υποβληθεί στη διαδικασία της κρυονικής, με την ελπίδα ότι η ιατρική επιστήμη θα κατορθώσει κάποια ημέρα να τον επαναφέρει στη ζωή για να παραλάβει το βραβείο του.

Ο τυχερός (;) αναγνώστης θα καταψυχθεί σε θερμοκρασία κατάλληλη για την μη αποσύνθεση του σώματός του, το οποίο εν συνεχεία θα διατηρηθεί σε υγρό άζωτο, διακασία που είναι γνωστή ως κρυονική διατήρηση.

«Πιστεύουμε ότι η προβολή της μεθόδου της κρυονικής είναι ένας τρόπος να στρέψουμε προς την επιστήμη αυτή τον ενδιαφέρον όλων και όχι μόνο των επιστημόνων. Αυτό είναι εξάλλου και το μήνυμα που επιθυμεί να περάσει το περιοδικό μας» αναφέρει ο εκδότης του New Scientist, Αλαν Αντερσον.

«'Oταν και εάν η τεχνολογία και η ιατρική το επιτρέψουν, ο νικητής που θα παρεμείνει στην κατάσταση αυτή στο Ινστιτούτο Κρυονικής του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ, θα αποψυχθεί και θα συνεχίσει τη ζωή του...» εξηγεί προς τους «υποψηφίους».

Και μάλλον φαίνεται πως η προσφορά του βρετανικού περιοδικού θα βρει αρκετούς αποδέκτες, καθώς -όπως επισημαίνει το BBC- ήδη κάποιοι πλούσιοι «εθελοντές» δηλώνουν έτοιμοι ακόμη και να πληρώσουν οι ίδιοι δισεκατομμύρια για να... κρατήσουν μία θέση στο Ινστιτούτο Κρυονικής.

Links : Cryonics Institute www.cryonics.org
www.newscientist.com

Λοιπον??????

21/09/2002, 07:19:48
Γειά σου αγαπητή Σταχτομπούτα...
Διάβασα και εγώ το άρθρο, αλλά δεν μου έκανε την εντύπωση που μάλλον έκανε σε εσένα...
Είναι μια επιστημονική μέθοδος... Φυσικά αξίζει να αναρωτιθεί κάποιος, "απο που ορμόμενοι οι επιστήμονες, άρχισαν να κάνουν τέτοιου είδους έρευνες;;;"

Κατα τη δική μου και ταπεινή μου άποψη, ΜΑΛΛΟΝ βασίστηκαν σε ΟΛΕΣ αυτές τς αναφορές που υπάρχουν στην ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ & ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ περί "ανθρώπων (ή όντων καλύτερα) που ΔΕΝ πεθαίνουν!!!

Με αυτό τον τρόπο και απο την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΟΥ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ, αυτό και μόνο το γεγονός, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ τις όποιες κατά καιρούς μαρτυρίες υπήρξαν ανα τις εποχές, για ανθρώπους που δεν πεθαίνουν ή που ζούνε για πάρα πολλά χρόνια...

Το γεγονός πάντως είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι ΟΝΤΩΣ υπήρξαν και πιθανολογώ ότι υπάρχουν ΚΑΙ τώρα. Φυσικά όμως, δεν παραμένουν ζωντανοί απλά γιατί "έτσι έτυχε ή έτσι θέλουν"...
Παραμένουν διατηρώντας ΑΝΑΛΟΙΩΤΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑ για να επιτελέσουν το έργο που έχουν αναλάβει και που πρέπει να φέρουν εις πέρας...
Μια μεταφορά στην μεγάλη οθόνη της "μυθώδους πίστης περί αθανασίας" είναι ΚΑΙ η γνωστή ταινία "ΧΑΪΛΑΝΤΕΡ, ο αθάνατος"...

Πάντως για να κλείσω, οι επιστήμονες που ασχολούνται με την ΚΡΥΟΝΙΚΗ έχουν έριδες μεταξύ τους για το ποιός τρόπος είναι ο "ορθότερος" για να καταψύξεις κρυονικά κάποιον...
Οι μέν λένε ότι πρέπει να καταψύξουν ΜΟΝΟ το κεφάλι, ενώ οι άλλοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να καταψύξουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το σώμα....

Ας περιμένουμε τελικά να δούμε με ποιά μέθοδο θέλουν να μας καταψύξουν και μετά όποιος θέλει μπορεί να δηλώσει συμμετοχή!!!
Αλλωστε το σύνηθες είναι να περιμένουμε να πεθάνει κάποιος για να πάρουμε τα λεφτά του, τη περιουσία του, ας καινοτομίσουμε και ας δώσουμε και σε κάποιον που πεθαίνει χρήματα...,, Ισως εκεί που θα πάει, τελικά να είναι χρήσημα!!!!

Κέλσος

cinderellaΜέλος
21/09/2002, 08:48:53
Γεια σου φιλε Κελσο,
το αρθρο μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση γιατι απο μικρο παιδι με φοβιζε ο θανατος. Ισως γιατι απο μικρη εζησα αρκετους θανατους στην οικογενεια. Θυμαμαι οτι απο πολυ μικρη ευχαριστουσα το πρωι το Θεο που ημουν ακομα ζωντανη! Πολυ μακαβρια σκεψη για μικρο παιδι...
Αυτο ομως που θα με εμποδιζε (ακομα κ αν ειχα τα χρηματα) να αναμιχθω σε κατι τετοιο, αυτο που με ξενιζει...ειναι το "ηθικο" μερος...
να στο μεταφρασω αλλιως...το οτι θα "μολυνθει" το καρμα οποιου το κανει κατα καποιο τροπο...
Πραγματικα πιστευεις οτι υπαρχουν ανθρωποι που διατηρουν αναλοιωτο το φυσικο τουσ σωμα? Με ποια εννοια? Μηπως εχουν φτασει τον ανωτερο εαυτο τους πριν? Οποτε μετα πλεον ειναι θεμα επιλογης το που θα βρεθει η ψυχη τους και το τι "μορφη" θα παρει?
Ισως σου φαουν "ανοητες" οι απορριες μου αλλα δεν εχω ξανακουσει κατι τετοιο...τι μαρτυριες υπαρχουν?
Υπαρχει κατι το οποιο μπορεις να προτινεις για να διαβασω?
Ευχαριστω

21/09/2002, 23:30:10
Σταχτομπούτα, καλή μου φίλη...
Κάθε άλλο παρά "ανόητες¨θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τις ανησυχίες σου.
Δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα για κάτι τέτοιο...
Καταρχάς, ΔΕΝ ΠΑΡΟΤΡΕΙΝΩ ΚΑΝΕΝΑΝ να κάνει κατι τέτοιο, εκτός και αν είναι ΤΟΣΟ, ΜΑ ΤΟΟΟΟΣΟ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΟΣ...
Αναφέρθηκες στο ΚΑΡΜΑ και δέν έχεις ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΔΙΚΟ φίλη μου!
Αυτοί που μπαίνουν σε αυτή την ΤΕΧΝΙΤΗ διαδικασία διατήρησης του σώματός τους, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ότι ΝΑΙ ΜΕΝ μπορεί να διατηρηθεί το σώμα, ΑΛΛΑ ότι η ψυχή τους (της παρούσης σάρκωσης πάντα) θα έχει ΗΔΗ φτάσει στον τόπο προορισμού της....

Εχουμε λοιπόν μια ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ "βρυκολακίαση" θα έλεγα χαρητολογόντας!!!
Δηλαδή έχουμε ΕΝΑ σώμα σε διάθεση για να εισχωρήσει- κατοικήσει ΜΕΣΑ σε αυτό κάποια "οντότητα"...

Αυτά καλή μου φίλη, ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ οι επιστήμονες και έτσι ΠΑΛΙ θα κάνουν την "πατατιά τους"...

Τώρα στο ΑΝ πιστεύω ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ υπήρξαν άνθρωπποι που διατηρήθηκαν σε φυσική κατάσταση για πάρα πολλά χρόνια, ΝΑΙ... ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ.
Βλέπεις λέω "πιστεύω" και όχι ΓΝΩΡΙΖΩ. Εχω κάνει μια αρκετά μακρά έρευνα για το θέμα ετοιμάζοντας ένα άρθρο για το site ανάλογου περιεχομένου.
Υπομονή λοιπόν μέχρι να το ολοκληρώσω και μετά να είσαι σίγουρη ότι εγώ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ για να το συζητήσουμε...

Εάν θές να ερευνήσεις απο μόνη σου, δεν έχεις παρά να ερευνήσεις για τους ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ και για την ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΤΟΥΣ ΛΙΘΟ...
Θα εκπλαγής από όσα διαβάσεις...

Κέλσος

cinderellaΜέλος
22/09/2002, 15:39:29
Φιλε μου Κελσο,
συμφωνω με οσα λες.
Οσο για το θεμα της φιλοσοφικης λιθου...θα προσπαθησω να το ερευνησω οσο μπορω...αλλα προς το παρον εχω μια απορια...απο τα ελαχιστα που εχω διαβασει...π.χ. στον Αλχημιστη
Πιστευω οτι ο Paolo Coehlo αν οντως ειχε ασχοληθει με την αλχημεια οπως λεει, μας διχνει τελικα μεσα απο το βιβλιο του οτι η φιλοσοφικη λιθος κρυβεται μεσα μας και την ανακαλυπτουμε στο ταξιδι προς την αναζητηση του προσωπικου μας μυθου...
αυτο κατα τη γνωμη σου δεν ισχυει?

Δηλαδη αυτο το βιβλιο εμενα μου "εβαλε φρενο" στο ενδιαφερον μου για την αλχημεια..."ξεθωριαζοντας" καπως στα ματια μου την μεχρι τοτε λαμψη που ειχε για μενα το θεμα της φιλοσοφικης λιθου...και το θεμα ειναι οτι δεν θα επηρεαζομουν ισως αν δεν υπηρχε το γεγονος οτι ο ιδιος ο συγγραφεας ειχε ασχοληθει πολλα χρονια με την αλχημεια.

Edited by - cinderella on 22/09/2002 15:40:54

23/09/2002, 00:14:30
Φίλη μου Σταχτομπούτα...
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ και ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ο Πάμπλο Κοέλο... Σε διαβεβαιώ....

Και το βιβλίο του ο Αλχημιστής, σωστά αναφέρει ΜΕΡΙΚΑ πράγματα, αλλά ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΧΗΜΕΙΑ...

Ξαναθέρμανε το ενδιαφέρον σου και διάβασε ΑΛΧΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ (όσα υπάρχουν!!!). Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΛΙΘΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ για πάντα...

Κέλσος

cinderellaΜέλος
23/09/2002, 03:53:38
Βεβαιως και εχει αναθερμανθει το ενδιαφερον μου μ'αυτα που μου λες...
ειναι λιγο δυσκολο να βρω καποια καλα βιβλια εδω που ειμαι τωρα..(αγγλια δυστηχως)
η ζωη εδω ειναι ακριβη και τα οικονομικα μου σε ασχημη κατασταση..
βρισκω οτι μπορω απο βιβλιοθηκες αλλα λιγα πραγματα σχετικα με αυτα τα θεματα και κυριως με αλχημεια..
Το ιντερνετ το χρησιμοποιω ομως συνεχως μιας και πληρωνω stadar τιμη για οσες ωρες κι αν ειμαι on line...
Οποτε οι πηγες της αναζητησης μου ειναι συνηθως το net πλεον...
αν πεσει στη ματια σου κανενα καλο site ενημερωσε με σε παρακαλω

aenaongrΜέλος
25/09/2002, 00:08:51

Ναι και γω "πιστεύω" πως αμα κοπεί η αργυρή χορδή, για την οποία οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τίποτα (ή δε μας λένε) έφυγε ο μακαρίτης, καπούτ, game over, και όχι hasta la vista baby και I'll be back. Διότι άλλο το όχημα και άλλο ο οδηγός.

Με όλα αυτά τα πειράματα που κάνουν νιώθω να μου σηκώνονται οι τρίχες στο σβέρκο μου, κυρίως γι' αυτά που δεν ανακοινώνουν. Δυστυχώς υποτιμούν την επικινδυνότητα της ΗΜΙ-μάθειας.

Αγαπητή cind, ένας από τους πιο "διάσημους" αλχημιστές για τον οποίον αναφέρονται μαρτυρίες δια μέσω αιώνων είναι ο κόμης Saint Germain. Δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις βιβλία του στην Αγγλία, κάπου έχω κάτι αποσπάσματα στα αγγλικά (προσπαθούσα να κάνω μετάφραση) αλλά είναι αρκετά μεγάλα για να τα βάλω εδώ, ή θα με κυνηγήσουν, ή (ακόμα χειρότερα) θα με βάλουν να γράψω και τα υπόλοιπα. Μπορώ αν το ζητήσεις να στα στείλω στο email σου, μόνο για να πάρεις μια ιδέα.
Οφείλω να αναφέρω επίσης ότι ο Saint Germain ομιλεί ως Διδάσκαλος.
Εγώ φυσικά, καμμία σχέση. Για να μην παρεξηγηθώ.

αυτά...

cinderellaΜέλος
25/09/2002, 02:17:31
Αγαπητε aenaongr,
ναι σε παρακαλω αν μπορεις στειλε τα στο email μου!
(pleaseeeeee)
Ανυπομονω να τα διαβασω!
Νασαι καλα.
Ευχαριστω!!!!!

25/09/2002, 11:02:52
Καλημερίζω τους φίλους μου...
Σωστά μίλησες για τον Κόμη του Αγ. Γερμανού φίλε μου.
Πράγματι, αυτός είναι ο περισότερο "γνωστός" απο τους ανθρώπους που δέν πέθαναν ή που "άργησαν" πολύ για να πεθάνουν...

Θα σε παρακαλούσα αν δεν σου έκανε κόπο στείλε μου και στο δικό μου e-mail το κείμενο.

Στο προσεχές μέλλον (ελπίζω το ΑΜΕΣΟ) θα υπάρξουν πολλές βιογραφίες - άρθρα για ΟΛΟΥΣ αυτούς που ήταν (και ειναι) προσωπικότητες στον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ...
Ηδη έχει γίνει μια μικρή αρχή για τον ΤΖΟΡΝΤΑΝΟ ΜΠΡΟΥΝΟ...

Εν αναμονή λοιπόν,

Κέλσος

aenaongrΜέλος
25/09/2002, 18:16:31

Αγαπητοί φίλοι, θα στείλω τα κείμενα πολύ σύντομα, ίσως και σήμερα αν προλάβω, εκτός των άλλων, είναι γραμμένα σε θαυμάσια δομημένη αγγλική γλώσσα. Τα έχω δακτυλογραφήσει εγώ αλλά είναι απίθανο να υπάρχουν λάθη και σίγουρα όχι αλλοιώσεις, η μετάφραση βέβαια είναι μια άλλη ιστορία και παρόλο που είναι κατανοητή, λόγω των εννοιών που αναφέρονται είναι φρόνιμο να βασιστείτε στο πρωτότυπο κείμενο. Δεκτές παρατηρήσεις και διορθώσεις. Είναι γραμμένο σε MSWord97. Αν δεν έχετε θα το στείλω σε text file.
Φιλικά,

Ανδρέας

cinderellaΜέλος
25/09/2002, 21:01:23
Αγαπητε aenaongr,
"σωσε" το αρχειο σε rich text format και ετσι θα μπορουμε να το δουμε οτι version tou word κι αν εχουμε.
Ευχαριστω, νασαι καλα.

25/09/2002, 21:26:54
ΑΑΑΑ εσείς είστε ΚΑΛΟΙΙΙΙ
Παιδιά, εγώ λέχω κάτι 95αρια... αλλά φαντάζομαι ότι όλο και κάτι θα κάνω...

Κέλσος

Darkangel_78Μέλος
25/09/2002, 22:39:49
Καλησπέρα παιδιά!!
Τί να πω...μόλις διάβασα τον τίτλο του topic έστω και λίγο αργοπορημένα ομολογώ,ανατρίχιασα σύγκορμη.
Πάντως ενδιαφέρομαι για τα εν λόγω κείμενα,οπότε φίλε Αenaongr,κάνε ένα κόπο παραπάνω...
Φίλτατε Κέλσο,υπάρχουν αρκετά updates για όποια έκδοση του Word έχεις,ανάλογα το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σου...
Πήγαινε στην επίσημη σελίδα της εταιρείας και ακολούθησε τα links ή σε κάποιο μενού του Word υπάρχει επιλογή update (αν θυμάμαι καλά).
Αν κολλήσεις πουθενά ή δεν μπορέσεις να τα βρεις,στείλε μου mail.
Φιλιά πολλά,ο Σκοτεινός Άγγελος!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

aenaongrΜέλος
25/09/2002, 23:11:37

έφυγαν και τα τρία mail, χμμ..

ΔΥΟ μικρές παρατηρήσεις(σουλες):

Μία. Επαναλαμβάνω ότι η μετάφραση είναι "πρόχειρη" (draft) και έχει πολλά λάθη, έτσι κι' αλλιώς είναι για να πάρετε μια ιδέα. Το βιβλίο είναι του 1993, 4η έκδοση, λογικά δεν πρέπει να είναι σπάνιο.

Δύο. Το κείμενο είναι σε στήλες, αν χαλάσετε τη σελιδοποίηση τη βάψατε, αλλού ο παπάς και αλλού τα ράσα του...

Τρία. Χώρος διαθέσιμος για ότι ξέχασα να αναφέρω

Χαιρετώ,
Ανδρέας

cinderellaΜέλος
26/09/2002, 01:18:39
Αγαπητε Ανδρεα,
Ευχαριστω πολυ για τα κειμενα!!!
Το εκτιμω απεριοριστα!
(Θα παω τωρα να τα δωωωω!)

Αγαπητε Κελσο λογικα αν τα κειμενα ειναι σε *.rtf (rich text format) δεν θα εχεις προβλημα στο να τα ανοιξεις.

Παμε για μελετη λοιπονννν!!!!

SecondbornΜέλος
29/09/2002, 02:42:14
Καλημέρα και απο εμένα...αν και αργοπορημένα. Μόλις τώρα είδα το topic αυτό.
Φίλε aenaongr θα με υποχρέωνες αν έστελνες το text και στο δικό μου e-mail όταν βρεισ χρόνο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Φιλικά Secondborn

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."

SecondbornΜέλος
30/09/2002, 01:23:16
Χίλια ευχαριστώ φίλε Αντρέα!!!
Δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω...
Ίσως όμως να μπορώ να σου πω ένα ευχαριστώ...χμ!Το βρήκα...κοίτα το e-mail σου. Ελπίζω να σου αρέσει.

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."

aenaongrΜέλος
01/10/2002, 00:31:12
quote:

...Δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω
...κοίτα το e-mail σου. Ελπίζω να σου αρέσει...

δεν κάνει τίποτα, μιας και μιλάμε για e-mail το δικό σου ...γέμισε, πρέπει να διαγράψεις κάτι η απάντησή μου ήρθε πίσω.
Καλό διάβασμα.

aenaongrΜέλος
01/10/2002, 00:33:41

τεστ υπογραφής, αγνοήστε το

Τι το ον αεί, γέννεσιν δε ουκ έχον, και τι το γιγνόμενον δε αεί, ον δε ουδέποτε;