- Τα απόκρυφα μυστικά του Ολύμπου,ψηλότερου βουνού της Ελλάδος. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
ΥΓ.Φιλε μου τα Ιμαλαϊα δεν ειναι 100,200 ή 300 χιλιομετρα απο το σπιτι μας ομως.
Και πώς αυτό προσθέτει εις ή αφαιρεί από τον... "αποκρυφισμό" ενός βουνού; Αν εννοείς αυτό βέβαια.
quote:
Ο Ολυμπος ειναι ενα απο τα πολυ μυστηρια βουνα λογο του υψους κλπ.
Εδώ συσχετίζεις σαφώς το μυστήριο με το υψόμετρο. Ποια είναι η βάση αυτού του συσχετισμού;
Σχετικά με τον Όλυμπο έχω να σας παραθέσω μία προσωπική μου εμπειρία .Πριν από λίγες εβδομάδες παρακολούθησα μία <<εκδήλωση>> στον Όλυμπο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη. Συν τα άλλα της <<εκδήλωσης>> περιλάμβανε και ένα θέατρο με τον Προμηθέα δεσμώτη. Τεσπα κάποια στιγμή από το πουθενά άρχισε να φυσάει ένας περίεργος άνεμος. Ώρα Ελλάδος γύρω στις 23:30 με 00:00. Τι περίεργο είχε? Sec πριν αρχίσει ένιωσα ένα ρίγος στην σπονδυλική στήλη . Θεώρησα ότι είχα παρασυρθεί από το θέατρο.Άμεσως μετά άρχισε ο αέρας. Αρκετά δυνατός και από το πουθενά. Ένιωθα το μισό μου σώμα να κρυώνει και το άλλο μισό να καίγεται . Πριν προλάβουν οι <<κακές γλώσσες>> δεν είχα βάλει σταγόνα αλκοόλ στο στόμα δεν έχω πάρει ποτέ μου ναρκωτικά και για κακή μου τύχη τα λιγμένα τα είχα ξεχάσει στο σπίτι
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!!!
Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλάνε για ιδέες, οι μέτριοι για πράγματα και οι μικροί για άλλους ανθρώπους όταν δεν ειναι μπροστά !!!
quote:
Τεσπα κάποια στιγμή από το πουθενά άρχισε να φυσάει ένας περίεργος άνεμος. Ώρα Ελλάδος γύρω στις 23:30 με 00:00. Τι περίεργο είχε? Sec πριν αρχίσει ένιωσα ένα ρίγος στην σπονδυλική στήλη . Θεώρησα ότι είχα παρασυρθεί από το θέατρο.Άμεσως μετά άρχισε ο αέρας. Αρκετά δυνατός και από το πουθενά. Ένιωθα το μισό μου σώμα να κρυώνει και το άλλο μισό να καίγεται .
Αυτό ακούγεται πράγματι λίγο περίεργο, αλλά όπως θα έχεις υπόψην σου το ανθρώπινο σώμα κρύβει πολλά.
quote:
Τώρα αν έχει ιδιαίτερες ιδιότητες ο Όλυμπος δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος να κρίνω.
Τα βουνά γενικά έχουν μια ιδιαιτερότητα: συναρπάζουν και εξάπτουν τη φαντασία του αλλοτριωμένου από τη σύγχρονη ζωή των πόλεων ανθρώπου, με αποτέλεσμα το απόλυτα φυσικό να γίνεται υπερφυσικό. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που για τους μόνιμους κατοίκους τους όλα είναι μια χαρά και η ζωή κυλάει χωρίς υπερφυσικές ή άλλες παρεμβάσεις.
quote:
Αλλά πιστεύω μία παροιμία που λέει : όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά!!! Υπάρχουν αρκετοί ιστορικοί που αναφέρουν διάφορα για τον Όλυμπο. Το θέμα είναι για το τι είναι έτοιμος ο καθένας να αποδεχτεί και να κάνει τις προσωπικές του εσωτερικές συγκρούσεις με τα πιστεύω του. Οι παρωπιδοφόροι δεν πρόκειται να δούνε τίποτα.
Αν καταλαβαίνω καλά από αυτά που γράφεις εδώ, αναφέρεσαι σε "φαινόμενα" που για να τα δεις πρέπει να πιστεύεις σε κάτι, και όχι για φυσικά φαινόμενα που τα βλέπει όλος ο κόσμος και μπορούν να αναπαραχθούν υπό ελεγχόμενες συνθήκες και να αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης. Σωστά;
Η φυσική καταγωγή μου είναι από 2 χωριά του Ολύμπου (και είμαι και πολύ υπερήφανος για την καταγωγή μου), και όταν βρίσκω χρόνο περνάω αρκετές ώρες σε περιοχές έξω από αυτά άλλα πάντα σε περιοχές του βουνού. Δε χρειάζεται να αναφέρω για την ομορφιά για το οξυγόνο ( όσο έμεινε) ή την ψυχική ηρεμία που σου χαρίζει τόσο απλόχερα η φύση. Άρα όπως αντιλαμβάνεσαι λίγο πολύ θέλω να πιστεύω ότι μπορώ να ξεχωρίσω το φυσικό από το εργαστηριακό .
Στα κάποια χρόνια πορείας μου σε αυτά τα χώματα δε θυμάμαι να έχω συναντησει κάτι ανάλογο. Όσο γι αυτό που συνέβει εκείνο το βράδυ το έγραψα ακριβώς γι αυτο το λόγο. Γιατί όπως έγραψα παραπάνω δεν είμαι το παιδί της τσιμεντούπολης.
Τώρα το τι πιστεύω και το τι όχι θα μου επιτρέψεις να το κρατήσω για εμένα
Πάντως μπορώ να παραδεχτώ ότι υπάρχουν πολλά σημεία στην Ελλάδα, τα οποία παρουσιάζουν <<ενδιαφέρον>> και πολλές απορίες
Όπως είπα ακόμα αναζητώ!!!
Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλάνε για ιδέες, οι μέτριοι για πράγματα και οι μικροί για άλλους ανθρώπους όταν δεν ειναι μπροστά !!!
quote:
Αγαπητέ μου Rankett
Η φυσική καταγωγή μου είναι από 2 χωριά του Ολύμπου (και είμαι και πολύ υπερήφανος για την καταγωγή μου), και όταν βρίσκω χρόνο περνάω αρκετές ώρες σε περιοχές έξω από αυτά άλλα πάντα σε περιοχές του βουνού. Δε χρειάζεται να αναφέρω για την ομορφιά για το οξυγόνο ( όσο έμεινε) ή την ψυχική ηρεμία που σου χαρίζει τόσο απλόχερα η φύση.
Εγώ όμως όχι μόνο κατάγομαι, αλλά και μεγάλωσα δίπλα σε ένα από τα ψηλότερα βουνά της χώρας. Και είναι περιττό να εξηγήσω πώς κάλπαζε η φαντασία μου όταν ήμουν μικρός με διάφορες διηγήσεις γύρω από την άγρια ζωή του βουνού. Μεγαλώνοντας και επισκεπτόμενος το βουνό ολοένα και πιο συχνά, ως και την υποαλπική και την αλπική του ζώνη, αλλά και ερχόμενος σε επαφή με τους ορεσίβιους κατοίκους του, ποτέ δε διαπίστωσα την παραμικρή υποψία παράξενου. Θαυμαστού, ναι, ανεξήγητου όχι.
quote:
Άρα όπως αντιλαμβάνεσαι λίγο πολύ θέλω να πιστεύω ότι μπορώ να ξεχωρίσω το φυσικό από το εργαστηριακό.
Ποιος μίλησε για διαχωρισμό του φυσικού από το εργαστηριακό φαινόμενο; Δεν σε καταλαβαίνω εδώ.
quote:
Τώρα το τι πιστεύω και το τι όχι θα μου επιτρέψεις να το κρατήσω για εμένα.
Μετά χαράς!
quote:
Εκείνο που είναι σίγουρο όμως είναι ότι ακόμα ψάχνω , αναθεωρώ και αντιδρώ σε ότι προσπαθούν να με <<ταϊσουν>> κάποιες καλά οργανωμένες <<κλίκες>>. Οι πολλοί δε σημαίνει ότι έχουν και δίκιο.
Πάντως μπορώ να παραδεχτώ ότι υπάρχουν πολλά σημεία στην Ελλάδα, τα οποία παρουσιάζουν <<ενδιαφέρον>> και πολλές απορίες. Ίσως υπάρχει κάποια αλήθεια την όποια προσπαθούν να την κρύψουν ή να την μετατρέψουν με κάποια άλλα μετρα και σταθμά.
Όπως είπα ακόμα αναζητώ!!!
Με πολλούς γρίφους μιλάς. Και δεν έχω ιδέα σε τι αναφέρεσαι.
Το προσωπο που σχηματιζεται απο τον βραχο στο μπαλικονι του Δια ή πως αλλιως το λενε ειναι γνωστο εδω και πολλα χρονια 5-6 μαρτυριες για παραξενα που συμβαινουν εκει 50-60 που συμβαινουν στον Ταυγετο ας πουμε.Απλα δεν εχει παρει ο κοσμος στα σοβαρα το αγνωστο.Πιο ευκολα χλευαζει παρα διχνει οτι θελει να ανακαλυψει.
Προς εσας δεν ριχνω καμια μπηχτη προς Θεου.Για το περιβαλον μου λεω και γενικα την μαζα που τα βλεπει αυτα αρρωστα(και εμας επισης).Απλα εκανα το λαθος και εριξα μια κουβεντα πρωτα για να μη χωσω ολοκληρο κειμενο με 300σειρες που κανει τα forum πιο βαρετα και απο δελτια ειδησεων.
Σε μια εκπομπη του Χαρδαβελα που δεν κρυβω οτι παρακολουθουσα αυτον τον ξαφνικα διαστημανθρωπο,ηταν ενας σε τηλεφωνικη συνομιλια ζωντανα αν θυμαμαι καλα στην εκπομπη και ελεγε μια ιστορια για τον Ολυμπο.
Ειχε παει να κατασκηνωσει με 2 φιλους του στον Ολυμπο και σε καποια στιγμη(δεν 8υμαμαι ωρα που ειχε πει αλλα πρεπει να χε φως) βλεπουν ενα πραγμα σαν Ατια να προσγειονεται στο οροπεδιο.Κυκλικο το σκαφος εβγαλε κατι σκαλιτσες ολογυρα του και κατεβηκαν απο μεσα καποια πλασματα σαν ανθρωποι και σαν να καναν κατι επισκευες,μετα απο λιγο ηρθαν και αλλα 2 ατια πιο μικρα και κατεβηκαν και απο κει μερικοι ανθρωποι(ή μαλλον σαν ανθρωποι.)Η αποσταση που δηλωσε οτι απειχε απο τα Ατια ηταν νομιζω καμια 200αρια μετρα(δεν θυμαμαι καλα).Ο ανθρωπος λοιπον κεντραρει την φωτογραφικη του μηχανη και τραβαει μια φωτογραφια......Με τον ηχο του κλειστρου την μηχανης ενα κλακ δηλαδη χωρις τον μηχανισμο να κουνιεται(μαλλον δεν θα ταν αυτοματη),ταααα σαν ανθρωποι γυρισαν ολα ταυτοχρονα και κοιταξαν προς το μερος του.Δεν καναν καμια κινηση προς το μερος του αλλα σταματησαν οτι εκαναν και φυγαν μεσα σε λιγοτερο απο λεπτο με τα περιεργα μεταφορικα τους μεσα.
Ο ανθρωπος αφου τελειωσε την μαρτυρια του ειπε πως εχει 4 φωτογραφιες συνολικα που φαινονταν τα σαν ανθρωποι και τα παραξενα πλοια τους.Ειπε πως ηθελε να κανει χερι με χερι τραμπα με τον Χαρδαβελα μονο να διατηρησει την ανωνυμια του και δεν ειχε προβλημα να προβληθουν οι φωτογραφιες του απο την εκπομπη.Ο Χαρδαβελας ειπε πως δεν εχει να φοβηθει κανεναν και οτι θα εβγαζε οτι παρει στα χερια του αν ειναι πρεπων στην επομενη εκπομπη του.Ελα ομως που ή καποιος του κλεισε το στομα ή ο τυπος με την ιστορια πρεπει να παιρνε τηλεφωνο απο το κοντρολ,γιατι στην επομενη εκπομπη ουτε λογος για τον Ολυμπο και τις φωτο αλλα για ενα ασχετο θεμα(υπνοτισμος αν θυμαμαι καλα).Παντος αν μετα απο καποιες εκπομπες το εβγαλε παλι το θεμα δεν ξερω γιατι μετα τον εβλεπα πολυ αραια και που.
Το ξερω οτι αυτο εχει να κανει πιο πολυ με UFO παρα με τον Ολυμπο αλλα το ολο σκηνικο διαδραματιστικε,αν εγινε ποτε,στον Ολυμπο.
ΥΓ.Μη παιζουμε παιχνιδια με τις λεξεις και με τα quote.Παρακαλω να πουμε κατι ουσιας και να μη γεμιζουμε με σελιδες το θεμα ασκοπα.
Edited by - Mushroom on 26/07/2007 15:43:21
quote:
Ο Χαρδαβελας ειπε πως δεν εχει να φοβηθει κανεναν και οτι θα εβγαζε οτι παρει στα χερια του αν ειναι πρεπων στην επομενη εκπομπη του.Ελα ομως που ή καποιος του κλεισε το στομα ή ο τυπος με την ιστορια πρεπει να παιρνε τηλεφωνο απο το κοντρολ,γιατι στην επομενη εκπομπη ουτε λογος για τον Ολυμπο και τις φωτο αλλα για ενα ασχετο θεμα(υπνοτισμος αν θυμαμαι καλα).
Και δεν υπάρχει δηλαδή άλλη εξήγηση ;
quote:
ΥΓ.Μη παιζουμε παιχνιδια με τις λεξεις και με τα quote.Παρακαλω να πουμε κατι ουσιας και να μη γεμιζουμε με σελιδες το θεμα ασκοπα.
Εδώ θα διαφωνήσω. Η παράθεση κειμένου εξυπηρετεί ένα σκοπό και δε νομίζω ότι έχω βγει από τα πλαίσια. Ίσως και να σφάλλω, αλλά αν είναι έτσι τότε μάλλον θα παρέμβουν οι συντονιστές.
το υψομετρο του οροπεδιου τον μουσων και πανω (2600) υπαρχει 70% οξυγονο σε σχεση με την υπολοιπη ελλαδα.
αμα παμε σε αλλες χωρες τα "σημαδια των θεων τους"εναι ακομα πιο εμφανες και η φυση εκει μεγαλουργει σε αλλους ρυθμους.
δηλαδη η λογικη του ανθρωπου ειναι περισσοτερη απο την τεχνη της φυσης?
στην πεδιαδα των μουσων υπαρχει μια αλλη πραγματικοτητα,κοιτας γυρω σου και φαινεται παντου.τα συνεφα,ο ηλιος ,τα βραχια.εχεις αλλο οπτικο πεδιο φυσικα πρωτα.
ισως το περισσοτερο να εχεις εκει την ησυχια να δεις γυρω σου...
πολλα μερη ισοπεδωθηκαν και η φυσικη ισορροπια αλλαξε προς τιμην του ανθρωπου.ετσι για να νοιωθουμε κυριαρχοι και γνωριζοντες.
το οτι διαμορφωσαμε το περιβαλον μας στα μετρα της λογικης μας δεν κανει την λογικη μας "πραγματικη".δηλαδη ειναι πραγματικοτητα αυτο που ζει ο ανθρωπος σημερα.τα συστηματα που εχει φτιαξει...το πως βλεπει γυρω του τον πλανητη.καμια συνεννοηση καμια απορροια νοημοσυνης δεν βγαινει για τον καθε ολυμπο μεσα απο αυτο το πρισμα.
αντι να διαβασουμε την φυση εμεις διαμορφωσαμε τα γραπτα της σε μουτζουρες καρικατουρες και σημερα πληρωνουμε την αγνωσια μας.μακαρι να υπαρχουν αυτοι οι θεοι που θα μας σωσουν...
Edited by - anases on 30/07/2007 11:19:32
ο,τιδήποτε είναι μαγευτικό (σαν φυσική ομορφιά),απρόσιτο(σαν το οροπέδιο των μουσών,που όσο να΄ναι,χρειάζεται λίγη προσπάθεια παραπάνω για να το φτάσεις...),ψηλό(σαν τον ίδιο τον όλυμπο),
κατά τη γνώμη μου δεν πάει να πει ότι είναι και μυστήριο...
πολλές φορές το ανεξήγητο είμαστε εμείς οι ίδιοι με τον τρόπο που ερμηνεύουμε τα πράγματα αλλά και και το πως θα θέλαμε εμείς αυτά να είναι...
σκέψου μόνο πως θα ένιωσαν οι πρώτοι άνθρωποι που πάτησαν στο οροπέδιο,σκέψου τη μαγεία που θα ένιωσαν σε ένα τόσο ανόθευτο(ειδικά τότε...) φυσικό περιβάλλον
και ίσως
να δικαιολογούνται τα όσα έχουν γράψει,υμνήσει,τραγουδήσει,πει γι'αυτό το βουνό και τις χάρες του
η τελευταία σου πρόταση δε, κατά τη γνώμη μου δεν είναι σωστή...ας μην περιμένουμε ολύμπιους θεούς να μας σώσουν,μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας αυτό ![]()
για την φυση και τον υπερτατο νου(θεο) δεν υπαρχει απολυτος τιποτα μυστηριο.
εδω μιλαμε για τον ανθρωπο και το σταδιο ορασης και αντιληψης που βρισκεται σημερα....
ο ολυμπος ειναι ενα μερος που δεν ειναι πλασμενο για ανθρωπους,τον χειμωνα ειναι απροσιτο λογω χαμηλης θερμοκρασιας και το καλοκαιρι δυσκολα αποφευγεις τα εγκαυματα.
στον αρχαιο κοσμο υπηρχαν πολλες δυσβατες περιοχες και αγνα μερη οπου θα μπορουσαν να κατοικουν οι θεοι τους.τιποτα ομως δεν ειναι τυχαιο οπως αναφερεται και οτι οι πρωτοι ελληνες,τα παιδια του δευκαλιωνα και της πυρρας δημιουγηθηκαν στον ολυμπο.ο δευκαλιωνας αραξε την κιβωτο του στον ολυμπο και εκει ζητησε την βοηθεια του δια,αυτος του ειπε να παρει πετρες και να τις πετα μαζι με την γυναικα του.απο τα δικα του χερια γενιοταν αντρες και απο την γυναικα του γυναικες.
και αλλα πολλα εχουν αναφερθει για το βουνο αυτο στην αρχαιοτητα ακομα και πολλοι λιγοι ειχαν ανεβει στην κορυφη του...
χαιρομαι που βλεπεις τοσο θετικα τον κοσμο που πιστευεις οτι ο ανθρωπος μονος του χωρις θεο μπορει να συνεχισει να υπαρχει με το εγω του μαζι και με οσα αποφασιζει.αλλα οπως ειπες "μπορουμε..",δυστυχως ομως απο οτι φαινεται δεν θελουμε....
ισως τελικα το ποιο ανεξηγητο κοματι της φυσης ειναι ο ανθρωπος και οι πραξεις του...

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
http://periplanisis.blogspot.com/
quote:Κι εγώ παρακολούθησα την συγκεκριμένη εκπομπή και πράγματι είναι παράξενο το περιστατικό που διηγήθηκε ο τηλεθεατής, όπως παράξενο είναι και το γεγονός που δεν δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες στις επόμενες εκπομπές, από μια εκπομπή που ασχολείται έτσι κι αλλιώς με το παράξενο.
Mushroom:
Σε μια εκπομπη του Χαρδαβελα που δεν κρυβω οτι παρακολουθουσα αυτον τον ξαφνικα διαστημανθρωπο,ηταν ενας σε τηλεφωνικη συνομιλια ζωντανα αν θυμαμαι καλα στην εκπομπη και ελεγε μια ιστορια για τον Ολυμπο.
Ειχε παει να κατασκηνωσει με 2 φιλους του στον Ολυμπο και σε καποια στιγμη(δεν 8υμαμαι ωρα που ειχε πει αλλα πρεπει να χε φως) βλεπουν ενα πραγμα σαν Ατια να προσγειονεται στο οροπεδιο.Κυκλικο το σκαφος εβγαλε κατι σκαλιτσες ολογυρα του και κατεβηκαν απο μεσα καποια πλασματα σαν ανθρωποι και σαν να καναν κατι επισκευες,μετα απο λιγο ηρθαν και αλλα 2 ατια πιο μικρα και κατεβηκαν και απο κει μερικοι ανθρωποι(ή μαλλον σαν ανθρωποι.)Η αποσταση που δηλωσε οτι απειχε απο τα Ατια ηταν νομιζω καμια 200αρια μετρα(δεν θυμαμαι καλα).Ο ανθρωπος λοιπον κεντραρει την φωτογραφικη του μηχανη και τραβαει μια φωτογραφια......Με τον ηχο του κλειστρου την μηχανης ενα κλακ δηλαδη χωρις τον μηχανισμο να κουνιεται(μαλλον δεν θα ταν αυτοματη),ταααα σαν ανθρωποι γυρισαν ολα ταυτοχρονα και κοιταξαν προς το μερος του.Δεν καναν καμια κινηση προς το μερος του αλλα σταματησαν οτι εκαναν και φυγαν μεσα σε λιγοτερο απο λεπτο με τα περιεργα μεταφορικα τους μεσα.Ο ανθρωπος αφου τελειωσε την μαρτυρια του ειπε πως εχει 4 φωτογραφιες συνολικα που φαινονταν τα σαν ανθρωποι και τα παραξενα πλοια τους.Ειπε πως ηθελε να κανει χερι με χερι τραμπα με τον Χαρδαβελα μονο να διατηρησει την ανωνυμια του και δεν ειχε προβλημα να προβληθουν οι φωτογραφιες του απο την εκπομπη.Ο Χαρδαβελας ειπε πως δεν εχει να φοβηθει κανεναν και οτι θα εβγαζε οτι παρει στα χερια του αν ειναι πρεπων στην επομενη εκπομπη του.Ελα ομως που ή καποιος του κλεισε το στομα ή ο τυπος με την ιστορια πρεπει να παιρνε τηλεφωνο απο το κοντρολ,γιατι στην επομενη εκπομπη ουτε λογος για τον Ολυμπο και τις φωτο αλλα για ενα ασχετο θεμα(υπνοτισμος αν θυμαμαι καλα).Παντος αν μετα απο καποιες εκπομπες το εβγαλε παλι το θεμα δεν ξερω γιατι μετα τον εβλεπα πολυ αραια και που.

εγω παντως δεν πολυπιστευω σε τετοιου ειδους τηλεοπτικες εκπομπες,θελουν να λενε οτι ασχολουνται με το παραξενο αλλα τελικα διαλεγουν τα "παραξενα" που μας ταιριαζουν και πουλανε.
τα περισσοτερα σε αυτον τον πλανητη δεδομενα,προερχονται μεσα απο τον τροπο που βλεπει σημερα ο ανθρωπος την πραγματικοτητα.
διαμορφωνοντας το περιβαλον,στις αναγκες μας στην αρχη και στην συνεχια στο καθε καπριοτσιο των μικρομεγαλων συμβεροντων μας μεσα στον χρονο,χαθηκε η αληθινη ουσια και η πραγματικη πραγματικοτητα...
σημερα αρχιζουμε ολοι σιγα σιγα να καταλαβαινουμε τι τεταστια λαθη εχουν γινει αλλα ακομα ειμαστε ανισχυροι να αντιδρασουμε και να αλαξουμε την καταστροφυκη ροη του πλανητη.
ενα ειναι το σιγουρο,η θα την αλαξουμε συνειδητα η ετσι και αλλιως θα μας αποβαλει ο ιδιος ο πλανητης στην προσπαθεια του να τακτοποιησει την λογικη συνοχη του...
ζουμε μεσα σε πολεις μας στον κοσμο μας κοντα ο ενας στον αλλο και ακομα κι αν βγουμε εξω στην φυση συνεχιζουμε να βλεπουμε αυτα που θελει το μυαλο μας και η λογικη που αποφασισαμε στα τσιμεντενια κλουβια μας....
η φωτιες φιλε satyros ειναι αναποφευκτες,η φωτια ειναι ο καταλυτης της φυσης και η ανανεωση της μεσα στον χρονο.οι αλητες που αναφερεις ειμαστε ολοι μας καθε μερα.ασταματητα φορτωνουμε το περιβαλον μας χειροτερα απο οτι θα εκανε το κατωτερο νοητικα ζωο.δεν αγαπαμε το σπιτι μας γιατι δεν αγαπαμε την ζωη μας ουτε και τους νομους που η φυση οριζει.θελουμε να πεταξουμε στην διανοηση της ανωτεροτητας ενος θεου.θεος ομως ειναι αυτος που βλεπει τα παντα και οχι αυτος που διαλεγει την οπτικη του γωνια κατα πως καταλαβαινει.σαν ενα σκουλικι που ονειρευεται να πεταξει αντι να μπαινει στα αδυτα της γης στρωματα.
ετσι καποιος αναβει μια φωτια βλεποντας τα συμφεροντα της μικροπεριουσιας του χανοντας τελικα το προνομιο της να την κατοικει...
θελει να ειναι ο κυριαρχος αλλα γινεται το θυμα των ενεργιων του.
και στο παρελθον πολλες φορες η φυση αλαξε την επιφανια της με θεομηνιες και καταστροφες απλα ειναι η πρωτη φορα,στην ιστορια που γνωριζουμε,που την εχουμε επηρεασει τοσο πολυ.
το ψυχος και η ζεστη ηταν απο παντα δυναμεις κεριες για την διαμορφωση του περιβαλοντος μας.
αν θελαμε να πουμε πια θερμοκρασια τελικα ταιριαζει στον πλανητη ισως θα πρεπει να ρωτησουμε και τους δεινοσαυρους....