- διάβασμα σκέψης και υποβολή - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
"Κι αν δεν μπορείς να κάνεις την ζωή σου όπως τη θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς:
μην την εξευτελίζεις "

"Κονξ Ομ Πανξ"
"Κι αν δεν μπορείς να κάνεις την ζωή σου όπως τη θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς:
μην την εξευτελίζεις "
Πραγματεύεται για τους ανθρώπους που μπορούν να διαβάσουν τη σκέψη των άλλων?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
μην την εξευτελίζεις "
Σίγουρα ένας έμπειρος πωλητής θα ηέρει από τεχνάσματα για να σε πείσει να αγοράσεις όλο και πιο πολλά πράγματα αλλά δε νομίζω να μπορεί να διαβάσει τη σκέψη σου...

Γιατί θέλεις να την επηρεάσεις? γιατί θέλεις να την διαβάσεις?
Τι θα κερδίσεις εκτός από το να λες ότι διαβάζεις την σκέψη?
Αυτό βέβαια που λέει ο Dying είναι αλήθεια ένας έμπειρος πωλητής σε πείθει για οτιδήποτε.
Νομίζω πως ο Τυρταίος απλά ήθελε να διαβάσει το βιβλίο από περιέργεια, όχι να μάθει να διαβάζει την σκέψη των άλλων.
Ελπίζω τουλάχιστον, μη μας βρούν άλλα μετά!

ΥΓ μην το ξεχάσω ούτε πωλητής είμαι ούτε καταστηματάρχης , να το έχω ανάγκη!
μην την εξευτελίζεις "
Πολλοί το παθαίνουν.
Η αντίδραση δεν ήταν ''αφύσικη'', το πεδίο ήταν άγνωστο.
Σκεψου τι θίχτηκε περισσότερο και θα δείς τι είναι.
Καμμιά φορά πράγματα πού τώρα μας φαίνονται επιζήμια, αποδεικνύονται
πολύ χρήσιμα στό μέλλον.
Πού σε ωδήγησε ΄΄ολο αυτό το ''ξάφνιασμα''? δές..
Κανείς βέβαια δεν αμφισβητεί την ''μαγεία'' που ασκεί ο λόγος αλλά αυτό ...
Φιλικά
Καλέ μου Dying επειδή ήμουν σίγουρη ότι ο tirteos δεν ήθελε να ξέρει μόνο από απλή περιέργεια γι΄αυτό ρώτησα το κίνητρο.
Φίλε tirteos έχω κάποιες αμφιβολίες γι΄αυτό που λες, ότι κάποιος έβαλε το χεράκι του, πολλές φορές μένουμε έκπληκτοι για το τι μπορούμε να κάνουμε υποκινούμενοι από κατώτερα ένστικτα.
Αυτό που αναφέρεις λένε ότι γίνεται, εάν όμως είσαι δυνατός δεν μπορεί κάποιος να σου επιβάλει να κάνεις κάτι. Ακόμα και στην ύπνωση που λέγεται ότι μπορεί ο υπνωτιστής να σε υποβάλει για να πραγματοποιήσει δικούς του αθέμιτους σκοπούς, πιστεύω ότι όλα εξαρτώνται από το άτομο και την δύναμή του.
π.χ. εάν κάποιος με υποβάλει στο να σκοτώσω, δεν υπάρχει περίπτωση να το καταφέρει.
Μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιες μεθόδους θέλει, να με μπερδέψει, να με εξαντλήσει, αλλά υπάρχει κάτι πιό δυνατό από την υποβολή και αυτό είναι η συνείδησή μου.
Γινόμαστε αδύναμοι λόγω των ενστίκτων μας, άρα μάλλον πρέπει να ψάξεις μέσα σου στο τι έφταιξε. Αυτός είναι ο μόνος σίγουρος μηχανισμός άμυνας.
Παρόλα αυτά, αφού πρώτα κάνεις αυτό που ανέφερα, μπορούμε να πούμε και για το άλλο.
Θα σου πω πως το καταλαβαίνω εγώ, ισχύει μόνο για μένα, δεν ξέρω εάν εσύ θα το καταλαβαίνεις με τον ίδιο τρόπο.
Όταν χωρίς κανένα προφανή λόγο, εντελώς ξαφνικά αρχίζει ένας επώδυνος πονοκέφαλος, δεν είναι απαραίτητο να είναι σε μεγάλη ένταση καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά.
Είναι σαν κάτι να έχει μπει μέσα στο μυαλό σε ένα σημείο, συνήθως προς το πίσω μέρος του κεφαλιού.
Ξεχωρίζει από τον απλό πονοκέφαλο, που συνήθως τον νοιώθουμε είτε σαν μέγγενη να μας σφίγγει το κεφάλι είτε σαν ημικρανία που περιορίζεται στο αριστερό ή το δεξί μισό.
Εκεί πλέον θα πρέπει, αφού το καταλάβεις, να έχεις και κάποιες γνώσεις οραματισμού και συγκέντρωσης.
Συγκεντρώνεσαι και οραματίζεσαι να κλείνεις το μυαλό σου, σαν να κλείνεις μία πόρτα.
Συγχρόνως στέλνεις μήνυμα ότι "μέχρι εκεί δεν θα προχωρήσεις άλλο", είναι σαν ένα μπαλάκι που σου το πετάνε και εσύ το αποκρούεις.
Εκεί σταματάει ο πονοκέφαλος και ξέρω ότι τελείωσε.
Θα μου πεις και που ξέρω ότι αυτό που γίνεται και νοιώθω είναι κάτι κακό, δεν το ξέρω, όμως εάν κάποιος θέλει να μου στείλει μία σκέψη και εγώ την λαμβάνω με επώδυνο πονοκέφαλο, δεν με ενδιαφέρει τι σκέψη είναι, εάν θέλει κάτι ας με πάρει τηλέφωνο σε τελευταία ανάλυση. ![]()
Και βέβαια το ξαναλέω, αυτό ισχύει για μένα δεν ξέρω εσύ πως θα το καταλάβεις.
nst αυτή είναι η πραγματικότητα που γράφω ποιο πάνω και όυτε στα βαθειά μπήκα για να ξέρω κάτι η να δώ κατι απλα η πραγματικότητα που βιώνω τώρα με σπρώχνει να βρώ τρόπους αντιμετώπισεις παρομοίων περιπτώσεων και να μην ξαναβρεθώ σαυτήν την κατάσταση.
pyramid όπως λες και συ ,και απότι διάβασα και σε κάποιο τοπικ εδώ μέσα, με την ύπνωση μπορείς να διαβάσεις σκέψη των άλλων οπότε άμα ήθελα κάτι τέτοιο ισως το δοκίμαζα και από κεί άν και δεν έχω ασχοληθεί μαυτό . Και σε μένα συμβαίνει αρκετές φορές αυτό όχι όμως τόσο εντονος πονοκέφαλος αλλά κάτι να μου σφίγγει το κεφάλι και μερικές φορές
"πεταρίζει" κάποιο από τα μάτια μου η τα αυτιά μου ,μετά μεταπέφτω ψυχολογικά και περιμένω ότι κάτι θα μου συμβεί. Μιλάς για γνώση οραματισμού και συγκέντρωσης δυστυχώς δεν γνωρίζω τίποτα περί αυτού.Ισως αν γνώριζα να μην την "παθαινα" έτσι λοιπόν είναι η κατάσταση και απότι λέει μια λαική ρήση "ο πνιγμένος από τα μαλία του πιάνεται" έτσι ψάχνω και γω να δώ τί έφταιξε, τι έγινε,και πως θα μπορέσω να αμυνθώ γιατί το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα!
μην την εξευτελίζεις "
Όταν είναι έμπειρος μπορεί να χρησιμοποιήσει 1002 κόλπα για να τον πείσει να αγοράσει κάποια προϊόντα αλλά σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω οτι μπορεί να διαβάσει την σκέψη μας με την έννοια του οτι ξέρει τι σκεφτόμαστε και τι έχουμε στο μυαλό μας.
Το θεωρώ απίθανο αυτό, όχι μόνο για κάποιο καταστηματάρχη-πωλητή αλλά και για κάποιον άνθρωπο ακόμα.
Το βιβλίο που ψάχνεις ίσως αναφέρει τεχνικές του συγγραφέα πρός τους πωλητές ώστε να πείθουν τους πελάτες τους και να τους ψυχολογούν.
Ακόμα και στην ύπνωση που αναφέρεις, ο υπνωτιστής υπνωτίζει κάποιον με την θέληση εκείνου και "διαβάζει" την σκέψη του μέσα από δικές του ερωτήσεις κι απαντήσεις του υπνωτιζόμενου ατόμου.

Εάν θυμάσαι καθαρά τι έγινε κατά την διάρκεια της συνάντησης και όσα ειπώθηκαν όταν τα ξανασκέφτεσαι σου φαίνονται έξυπνα και πειστικά επιχειρήματα, το άτομο απλώς ήταν καλός πωλητής.
Εάν δεν θυμάσαι όσα έγιναν αλλά μόνο το αποτέλεσμα, μάλλον, το λέω με πολύ επιφύλαξη, είναι κάτι σαν υπνωτισμός. Δεν λέω ακριβώς υπνωτισμός γιατί δεν το γνωρίζω καλά το αντικείμενο.
Δεν έχεις άλλη λύση σε αυτό παρά μόνο να μην τον κοιτάς στα μάτια και να απασχολείς το μυαλό σου με άλλα πράγματα.
Θα καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά όταν οι κουβέντες του άλλου επαναλαμβάνονται με επιτακτικό τόνο.
Οπότε μην το παλεύεις, βρες μιά δικαιολογία και φύγε.
Για τον οραματισμό και την αυτοσυγκέντρωση όπως και για την χαλάρωση θα βρεις θέματα στο forum, χρησιμοποίησε την αναζήτηση πάνω δεξιά.
μην την εξευτελίζεις "
Το αναφέρω γιατί έχω την εντύπωση ότι μάλλον εκνευρίστηκες και δεν καταλαβαίνω γιατί.
quote:
Λοιπόν ας κλείσω το θέμα εδώ !ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Απ΄ότι βλέπω άλλο ξεκίνησα και αλλού καταλήγει Η ερωτησή μου ήταν απλή πίστεύω-δηλαδή- σαυτά που έλεγε το συγγεκριμένο βιβλίο " άν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο , αν έχει γίνει , κι αν ναι ,μια βοήθεια το πως μπορούμε να το σταματήσουμε "
Βρε tirteos, μα βρε tirteos!
Κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί πιστεύεις ότι το θέμα μπορεί να πάει αλλού.
Αλλού από που;
Το εισαγωγικό σου μήνυμα ήταν:
quote:
πριν από μερικά χρόνια είχα βρεί ένα βιβλίο που ασχολούνταν με αυτό το θέμα όμως έλειπαν πολλες σελίδες και έχασα την επαφή με το ατομο που το είχε και δεν θυμάμαι και περισότερα για τον τίτλο και τις εκδόσεις. Μήπως γνωρίζει κανείς κάτι σχετικά;
Κατά τη γνώμη μου, μόνο σαφές δεν ήταν το ερώτημα που έθεσες.
Ρώτησες για το βιβλίο;
Ρώτησες για τη μεταβίβαση σκέψης;
Ρώτησες για την υποβολή μέσω τηλεπάθειας;
Από τα κατοπινά γραφόμενά σου, συμπέρανα το τρίτο.
Τελικά, ακριβώς εκεί που μπήκαμε στο θέμα, σε αυτό που σε αποσχολεί πραγματικά και για το οποίο ήθελες να μάθεις, γράφεις πως από αλλού ξεκίνησες και αλλού κατέληξε το θέμα.
Γιατί;
Επειδή οι απαντήσεις των συνομιλητών σου, καλύπτουν ευρύτερα το πεδίο της ερώτησης, από όσο θα ήθελες εσύ;
Εάν αναζητάς πραγματικά απαντήσεις, μπορείς να πάρεις αρκετές από τα παραπάνω μηνύματα. Εάν όμως θέλεις να ακούσεις πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις, είτε πρέπει να κάνεις πολύ σαφείς ερωτήσεις, ή απλά θα απογοητευτείς. ![]()
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
όσο για το τελευταίο (υποβολή τηλεπάθεια)η αλήθεια είναι ότι ουτε καν το σκέφτηκα! και ο λόγος ήταν ότι ύστερα από τα γενόμενα σε μένα και έχοντας καπου στο βάθος του μυαλού μου το βιβλίο καταλαβαίνεις ότι η πρωτάρχική μου σκέψη ήταν ότι κάτι τέτοιο συνέβει!άλωστε και σε άλλο θέμα έγραψα ότι είμαι καινούριος στο χώρο! ώστε να έχω γνώσεις και εμπειρίες εκτός από κατι γενικότητες που αποκομίζουμε οι περισότεροι από διάφορες συζητήσεις σε παρέες.
Μου άρεσε πολύ που είχα κάποιες απαντήσεις και μπήκα -δεν το κρύβω -σε πολλές σκέψεις!
μα κάπου αισθάνθηκα ότι έθεσα ένα θέμα ολίγον τι "επικύνδυνο" και ότι μπορεί να ξεφύγει και να αρχίσω να κατηγορούμαι πως το επιδιώκω κιόλας να το πετύχω και ότι ο σκοπος μου είναι αυτός! ίσως ήταν λάθος μου που δεν έθεσα τα γεγονότα από την αρχή και να ζητήσω απόψεις πάνω σε αυτό μετά!και τέλος
δεν απογοητεύτηκα! γνώση πήρα! και καποιες απαντήσεις που με καλύψανε πάρα πολύ! και σας ευχαριστώ όλους γιαυτό γιατί πιστεύω πως όποια συζήτηση και να γίνεται όλο και κάτι μπορείς να αποκομίσεις!
μην την εξευτελίζεις "
quote:
μα κάπου αισθάνθηκα ότι έθεσα ένα θέμα ολίγον τι "επικύνδυνο" και ότι μπορεί να ξεφύγει και να αρχίσω να κατηγορούμαι πως το επιδιώκω κιόλας να το πετύχω και ότι ο σκοπος μου είναι αυτός!
Κανείς δεν θα σε κατηγορήσει, φίλε μου, για τίποτα!
Απλά με αφορμή αυτά σου τα ερωτήματα μπορεί να ανοίξει μία συζήτηση για ένα όμορφο θέμα... ![]()