ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΕΨΗ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΝΩΣΗ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Η ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΕΨΗ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΝΩΣΗ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

ΣΠΑΘΙ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ΣΠΑΘΙΜέλος
28/02/2005, 00:37:35
[quote]
ΑΚΟΥΩ ΤΟΣΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ… «ΑΓΑΠΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ…» ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ…
ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΓΑΠΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΩ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗΝ ΘΕΟΥ, ΠΟΥ ΛΕΝΕ.
ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟ.
ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΑΓΑΠΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΜΑ ΔΕΝ ΑΓΑΠΩ ΕΤΣΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ‘ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ’.
ΝΑΙ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ.
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΩ, ΤΕΛΙΚΑ, ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΧΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.
ΜΑ ΑΔΥΝΑΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ, Η’ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.
[quote]

[quote]
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΦΙΛΟΖΩΟΣ-ΦΙΛΟΕΞΩΓΗΙΝΟΣ-ΦΙΛΟΘΕΗ-ΦΙΛΟ…Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΟΝΤΟΣ.
[quote]

Αυτά τα έγραψες εσύ, σωστά;
Και τώρα θα ήθελα να έρθω στο βασικό μου ερώτημα.
<Αζωέλ> απευθύνομαι σε εσένα. Γιατί το κάνεις όλο αυτό; Δεν σου κρύβω πως ο λόγος που μπήκα ως μέλος σε αυτή την ιστοσελίδα, είσαι εσύ και κάποια άλλα μέλη. Επιμένετε να μιλάτε για το αρχαίο πνεύμα το αθάνατο. Και ιδίως εσύ. Όλοι οι υπόλοιποι λίγο πολύ κάνουν και λίγο πάσο και παραδέχονται και την ελληνική εξαθλίωση. Εσύ λες και έρχεσαι από άλλο πλανήτη ή ζεις στο κόσμο σου. Σου μιλάω στα ίσα γιατί πιστεύω μετά από όλες τις απαντήσεις που έχεις δώσει και που ασχολήθηκα και τις διάβασα όλες για να δω περί ποίου ο λόγος, δεν θα θιχτείς μιας και δεν παίζεις με τις λέξεις ούτε τις φοβάσαι. Έτσι κατάλαβα εγώ τουλάχιστον.
Και συνεχίζω. Τι μουσική παίζεις; Και για να δώσω και έναν πιο προσωπικό τόνο, εγώ ας πούμε, γιατί θα πρέπει να κατσω να ασχοληθώ και να σπάσω το κεφάλι μου για να αποκτήσω και να μυηθώ στην ελληνική γνώση; Ναι εντάξει έχω πιάσει όλα αυτά περί αφύπνισης αλήθειας μνήμης και όλα αυτά. Αλλά γιατί; Να σώσω ποιον και τι, να αλλάξω ποιον τι και γιατί; Τι θα γίνει δηλαδή;
Μην με περάσεις για πλάσμα ανόητο που δεν βλέπω τι πάει να γίνει γύρω μου στον κόσμο που ζω. Βλέπω! Αλλά θα προλάβω το κακό αν εγώ, εσύ όλοι, αν μάθουμε και ασχοληθούμε με την ελληνική γνώση; Ρε γαμώτο θα μου δώσει ποτέ κάνεις ξεκάθαρη απάντηση; Κάτι που να με βάλει σε σκέψεις; Που θα με σπρώξει; Βαρέθηκα τις σοφιστικοδιανοούμενες απαντήσεις. Μην μου πεις κι εσύ για το μεγαλείο της γνώσης, αυτό το ξέρουμε αρκετοί. Έχω μπουχτίσει από θεωρίες σενάρια δήθεν τάχα ίσως υποψίες άρα και τα χιλιάδες της σάρας μάρας και δεν συμμαζεύεται! Διάβασα και το θέμα σου περί δίωξης της ανθρωπότητας. Αυτά λίγο πολύ τα ξέρουμε όλοι κι ας κάνουμε τους τουρίστες γιατί δεν καταλάβαμε πως και τα δικά μας πόδια βράχηκαν. Μπορείς να μου δώσεις μία διαφορετική απάντηση; Αν ναι έχει καλά αν όχι καλύτερα να ασχοληθείς με κάτι άλλο. Εγώ πάντως θα περιμένω την απάντηση σου. Και σου δίνω το λόγο μου πως ανάλογα με αυτήν, θα σκεφτώ και θα συνεχίσω ανάλογα. Αλλά έλεος ας μου δώσει κάποιος μία απάντηση που θα μπορώ να την ακούσω με όλη την έννοια της λέξεως, ακούσω.
Οι τελευταίες σου απαντήσεις σε δυο θέματα κάποιου <Ηermes> ήταν τέτοιες που μου έκατσαν. Ελπίζω να είναι ανάλογη και αυτή εδώ.
Να με συμπαθάς για τυχών απρέπεια και θράσους αλλά ότι σκέφτομαι το λέω κι ας μην κάθεται στο νοητικό χώρο του <νέκυς>, μιας και αλλο ειναι ο γραπτος λογος και αλλος ο προφορικος.

«Σας διδάσκω τον υπεράνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί.»

νέκυςΝέο Μέλος
28/02/2005, 23:27:35
Αγαπητή Gretel

Συμφωνώ μαζί σου. Πράγματι, όλοι κάνουμε ορθογραφικά λάθη, όταν δακτυλογραφούμε. Δεν ήταν όμως αυτή η κύρια παρατήρησή μου.
Απλώς είπα ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για τον ελληνισμό. Τα ορθογραφικά λάθη και κυρίως τα συντακτικά αλλοιώνουν τη γλώσσα μας. Κι αν πάρουμε στα σοβαρά τον Παπαρρηγόπουλο, καταστρέφουμε την ίδια την υπόσταση του πολτισμού μας.
'Οσο για το ΣΠΑΘΙ, αφού ήδη με χαρακτήρισε δεν θα του απαντήσω.
Δε ήθελα να προσβάλω κανέναν.
Σιγανά και ταπεινά ... που λέει και το παραδοσιακό μας τραγούδι...
Και κάτι άλλο: ο πολιτισμός μας δεν κινδυνεύει από τα πράσινα ανθρωπάκια αλλά από εμάς τους ίδιους.

Χαιρετώ πατριωτικά

Βασιλική

νέκυςΝέο Μέλος
28/02/2005, 23:30:17
Αγαπητή Gretel

Συμφωνώ μαζί σου. Πράγματι, όλοι κάνουμε ορθογραφικά λάθη, όταν δακτυλογραφούμε. Δεν ήταν όμως αυτή η κύρια παρατήρησή μου.
Απλώς είπα ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για τον ελληνισμό. Τα ορθογραφικά λάθη και κυρίως τα συντακτικά αλλοιώνουν τη γλώσσα μας. Κι αν πάρουμε στα σοβαρά τον Παπαρρηγόπουλο, καταστρέφουμε την ίδια την υπόσταση του πολτισμού μας.
Και κάτι άλλο: ο πολιτισμός μας δεν κινδυνεύει από τα πράσινα ανθρωπάκια αλλά από εμάς τους ίδιους.

Χαιρετώ πατριωτικά

Βασιλική

νέκυςΝέο Μέλος
28/02/2005, 23:32:24
Αγαπητή Gretel

Χαιρετώ πατριωτικά

Βασιλική

νέκυςΝέο Μέλος
01/03/2005, 00:30:23
Αγαπητή Gretel

Χαιρετώ πατριωτικά

Βασιλική

AZΩΕΛΜέλος
02/03/2005, 13:11:45
ΦΙΛΕ νεκυς…
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.
ΚΑΙ ΕΓΩ Η ΙΔΙΑ ΚΑΝΩ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ, ΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΕΞΕΩΝ. ΣΥΧΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΙΛΩ Η ΓΡΑΦΩ. ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ… ‘ΜΑΝΘΑΝΕΙΝ’ ΚΑΙ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ, ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΝΑ ΠΑΡΑΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ. Η’ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ, ΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.
ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΩ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΤΑ ΕΜΑΘΑΝ.
ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ‘ΑΔΥΝΑΜΙΑ’ ΚΑΙ ΑΓΝΟΙΑ.
ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ.
ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ-ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ-ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙ-ΑΠΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΕΙ, ΣΑΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΡΘΑ.
ΟΜΩΣ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ… ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΠΑΡΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ‘ΚΑΘΟΛΟΥ’ (ΟΠΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ) ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΝΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ;
ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ.
ΕΝΩ ΤΟ «ΚΑΘΟΛΟΥ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΑΕΙ ΣΥΝ ΠΑΝΤΙ», ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ.
ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΓΩ Η ΙΔΙΑ, ΣΥΧΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΛΑΘΟΣ (ΠΧ. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ… ) ΚΙ ΑΥΤΟ ΛΟΓΟ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ.
ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕΣ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ…
«ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΧΤΕΝΙΣΜΕΝΟΣ;»
ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΜΑΣ ΦΙΛΟ, ΣΠΑΘΙ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ.
ΘΕΩΡΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ.
ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!

"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."

AZΩΕΛΜέλος
02/03/2005, 13:12:33
ΦΙΛΕ ΣΠΑΘΙ…
ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ.
ΜΑ ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ. ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ.
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΑΔΙΚΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟ ΚΑΙ… ΧΩΝΕΥΤΟ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΜΙΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΟΥ.
ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ «ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΕΦΙΕΤΑΙ»,
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ.

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ…
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, Η′ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ;
ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ, ΕΙΔΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΡΩΤΑΣ ΕΜΕΝΑ; ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ;
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ.
ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΓΝΩΣΗ (ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΨΥΧΗΣ) ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ Η’ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ;
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΓΝΩΣΗ-ΣΟΦΙΑ) ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΩ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ… ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΟΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ, ΟΛΩΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ‘ΚΡΥΟ’ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΗ ‘ΥΓΡΑΣΙΑ’ ΤΩΝ ‘ΑΚΙΝΗΤΩΝ’ ΒΡΩΜΟ-ΝΕΡΩΝ.

ΤΑ ΛΕΜΕ…

"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."

AZΩΕΛΜέλος
02/03/2005, 13:13:18
1) «ΠΑΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΙΔΕΝΑΙ ΟΡΕΓΟΝΤΑΙ ΦΥΣΕΙ»
Όλοι οι άνθρωποι, εκ φύσεως ορέγονται να γνωρίζουν τα πράγματα.

ΜΕ ΤΟ «ΕΙΔΕΝΑΙ» ΕΝΝΟΕΙ-ΕΞΗΓΕΙ, ΤΟ «ΝΑ ΕΧΩ ‘ΕΠΙΣΤΗΜΗ’».

2)«ΤΟ ΔΕ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΕΝΟΣ (ΖΕΙ) ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙΣ.»
Το γένος των ανθρώπων, ζει με την τέχνη και τον λογισμό.

Η ΤΕΧΝΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ‘ΤΕΧΝΗ’, Η ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ‘ΕΠΙΣΤΗΜΗ’, Η ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ.
Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ (ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ-ΑΝΑΛΥΕΙ-ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ-ΕΠΙΛΕΓΕΙ-ΔΡΑ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΝΟΥ (ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ).

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΘΕΩΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ…

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΑΡΙΝ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΑΡΙΝ ΕΤΕΡΟΥ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ‘ΧΑΤΙΡΙ’ ΑΛΛΟΥ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ‘ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ’ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΛΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΩΣΤΕ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΩΡΗΜΑΤΑ.

PHILOSOFOS-1Μέλος
02/03/2005, 19:13:36

quote:

Η ΤΕΧΝΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ‘ΤΕΧΝΗ’, Η ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ‘ΕΠΙΣΤΗΜΗ’, Η ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ.
Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ (ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ-ΑΝΑΛΥΕΙ-ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ-ΕΠΙΛΕΓΕΙ-ΔΡΑ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΝΟΥ (ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ). --- ++
++++ ++++

Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ,ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ,ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ , Η ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ [ΤΟ] ΑΘΡΟΙΣΜΑ Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ Ο ΠΟΛΛΛΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ΑΡΙΘΜΩΝ-ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ-ΕΝΝΟΙΩΝ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΝΟΥ + ΤΟΥ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΝΟΥ ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΝΕΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ + ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ.

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΕΠΤΟΤΑΝ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΤΙΚΑ + ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΕΝΩ Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Η ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΜΕ ΑΛΛΗ ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ

gh

ArhtosΜέλος
02/03/2005, 22:29:56
---

Η Σφίγγα καταβρόχθιζε όσους δεν απαντούσαν ορθά στις ερωτήσεις της, είχε φτερά και μία μέρα πέταξε και εξαφανίστηκε. Από τότε, οι άνθρωποι βιώνουμε κάτι πολυ χειρότερο από το να μας καταβροχθίσει: το να μη γνωρίζουμε αν οι απαντήσεις μας είvαι oρθές.

Edited by - Arhtos on 02/03/2005 22:32:37

PHILOSOFOS-1Μέλος
02/03/2005, 23:34:07
quote:

Η Σφίγγα καταβρόχθιζε όσους δεν απαντούσαν ορθά στις ερωτήσεις της, είχε φτερά και μία μέρα πέταξε και εξαφανίστηκε. Από τότε, οι άνθρωποι βιώνουμε κάτι πολυ χειρότερο από το να μας καταβροχθίσει: το να μη γνωρίζουμε αν οι απαντήσεις μας είvαι oρθές

ΦΊΛΕ ARHTOS ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ

Όντως πολλές φορές μπορεί να είναι είτε υποκειμενικές είτε αντικειμενικές οι απαντήσεις αυτό είναι σχετικό ανάλογα με το επίπεδο
γνώσης και εμπειρίας.
Τίποτα δεν είναι απόλυτο σε μία απάντηση ίσως η έννοιά της να σε καταβροχθίσει και να μήν σε αφήσει να εξελιχθείς νοητικά αν εσύ
νομίσεις οτι δεν ήταν η σωστή.
Μπορείς όμως να τεκμηριώσεις παρατηρήσεις διαπιστώσεις συμπεράσματα
αποτελέσματα η απόψεις με την δικιά σου λογική η με αυτά που σου έχουν πεί άλλοι η με αυτά που έχεις διαβάσει σε βιβλία.
Τίποτα δεν είναι σωστό και τίποτα λάθος.
Όλα σχετικά είναι στην γνώση αμφισβητείται οταν αποδεικνύεται.

η αγάπη είναι παντοτινή

gh

PHILOSOFOS-1Μέλος
03/03/2005, 13:55:20
ΦΙΛΕ ΣΠΑΘΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΩΣ
ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΩΣ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΞΕΝΟΣ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΜΑΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΣΕ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ
ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ
ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΝ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.

ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΚΑΛΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΩΣ
ΕΘΝΟΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ
ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑΡΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣ
ΟΧΙ ΤΟΥ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ.

ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΕΙΔΑΞΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΡΩΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΧΙ ΓΟΝΙΔΙΚΑ
ΑΛΛΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ
ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΓΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ
ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Η ΑΓΑΠΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΔΙΚΟΠΟ ΜΑΧΑΡΙ Η ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ
Η ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΙΖΕΙ ΔΙΑ-ΠΑΝΤΟΣ.

ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ

gh

ΣΠΑΘΙΜέλος
03/03/2005, 20:33:51
Ψάχνω την αλήθεια.
Αγαπώ την αλήθεια.
Αγαπώ την Ελλάδα.
Είμαι σε αδιέξοδο.
Όλα τα πράγματα γύρω μου φάσκουν και αντιφάσκουν.
Βρήκα ενδιαφέρον την υπογραφή σου. (τον όρκο δεν τον ήξερα και είμαι ευγνώμων που τον ανέφερες.)
Τέλος, υπήρξαν κόντρες,λεκτικές επιθέσεις, αντιδράσεις σε λεγόμενα σου από κάποιους μα δεν τα παράτησες.Αρα πιστεύεις σε αυτά που λες.Και αυτό θέλω να ανακαλήψω.
Είναι αρκετά αυτά για να καταλάβεις ότι δεν έχω άλλα κατά νου;
<νέκυς> δεν σε έκρινα.Εκφρασα μόνο την ενόχληση μου για αυτό που είσπραξα από το ύφος του λόγου σου.
<Philosofe> μου θα με βρεις σύμφωνο προς το παρών.

«Σας διδάσκω τον υπεράνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί.»

PHILOSOFOS-1Μέλος
03/03/2005, 22:13:19
ΦΙΛΕ ΣΠΑΘΙ +

ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ
ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ.
ΟΤΑΝ ΦΑΝΑΤΙΖΕΣΑΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΙΠΛΑ Η ΘΟΛΑ ΕΙΤΕ ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΙΤΕ
ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Η ΟΜΙΛΙΑ.

ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΟΜΑΙ
ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΩΣΤΟΣ
ΟΤΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ.

ΣΟΦΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΛΑΘΟΣ.
ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ
ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΦΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΦΟΥ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ.

ΦΙΛΕ ΣΠΑΘΙ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΛΥΣΩ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΥ.
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ.

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥΣ ΕΤΡΩΓΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ
ΜΙΣΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΟΙ ΜΥΚΗΝΑΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΟΙ ΘΗΒΑΙΟΙ ΤΟΥΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕ.ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΗΤΑΝ ΘΕΟΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΡΙΖΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΞΥΜΝΟΥΣΑΝΕ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ.

ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΡΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ.
ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ
ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ

gh

gh

ΑΝΑΛΥΩΝΜέλος
04/03/2005, 03:04:46
Αγαπητοί μου φίλες και φίλοι γεια σας.

Κατ'αρχήν θα ήθελα να σας πω πως : "κάποιος που γεννήθηκε 'Ελληνας
αυτό δεν μπορεί να τ'αλλάξει" είτε του αρέσει είτε όχι.
Πράγματι θα συμφωνήσω με ορισμένους φίλους πως οι νεοέλληνες είμαστε
γεμάτοι ελαττώματα και δεν έχουμε την αίγλη των αρχαιοελλήνων ΟΜΩΣ
υπάρχει κάτι μέσα μας που κάθε τόσο ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ μας προσγειώνει "στα
καλά καθούμενα" και μας κάνει να σκεπτόμαστε ΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
Πιστεύω σε όλους σας θα έχει τύχει αυτό.Αυτό λοιπόν σημαίνει Ελληνική
ψυχή.Αυτό σημαίνει ΣΠΕΡΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ!! Έτσι είναι,πώς να το κάνουμε,
μας αρέσει δεν μας αρέσει ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Το εάν θα τη συνεχίσουμε σωστά και με "τον εύκολο τρόπο" εξαρτάται από το πόσο "τεμπέλης" νοιώθει ο καθένας μας ΣΤΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ.
Και δεν εννοώ να "πέσει με τα μούτρα στα βιβλία" , γιατί φιλοσοφία , με τη βαθύτερη έννοια σημαίνει και παρατήρηση , σημαίνει και ορθολογικό συμπέρασμα.Θα μπορούσε π.χ. κάποιος να μάθει παρατηρώντας
τά μυρμήγκια ή τα πουλιά ή ότιδήποτε άλλο.Μ'αυτό , δεν υποστηρίζω πως
δεν υπάρχουν άνθρωποι σε άλλους λαούς που κάνουν το ίδιο , ΟΜΩΣ το
συμπέρασμα του Έλληνα είναι ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ενώ των άλλων λαών είναι ΠΡΑΚΤΙΚΟ.Και ως γνωστό Η ΘΕΩΡΙΑ ΓΕΝΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ενώ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΝΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ!!
Αυτή , με απλά λόγια είναι η διαφορά των Ελλήνων από τους άλλους λαούς.
Θερμή παράκληση προς συνέλληνες , μην κατηγορείτε τους νεοέλληνες,
ΑΠΛΩΣ ΞΕΣΤΡΑΤΗΣΑΝ ΛΙΓΟ , ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ!!
ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΗΔΗ ΩΡΙΜΑΣΕ!!

ΑΝΑΛΥΩΝ

+

KrisnnaΜέλος
04/03/2005, 07:37:03
Συμφωνώ σε όλα με τον ΑΝΑΛΥΩΝ!
Νομίζω οτι είπε την πραγματικότητα με το όνομα της. Ο Έλληνας έχει στο αίμα του την θεωρία την φιλοσοφία και όχι την Τεχνολογία. Ο σημερινός κόσμος είναι στραμμένος με τα 1000 στην Τεχνολογία, θεωρία και φιλοσοφία δέν υπάρχει πλέον θεωρούνται ξεπερασμένα και υποβαθμίζονται. Άρα ο Έλληνας σάν σύνολο σε σχέση με τους άλλους λαούς νοιώθει υποτιμημένος με επακόλουθο την δουλικότητα και πολλά άλλα. Αυτός βέβαια είναι ένας απο τους σημαντικότερους λόγους του σημερινού ξεπεσμού μας αλλά όχι σίγουρα ο μοναδικός!
Τεχνολογία όμως χωρίς Φιλοσοφία είναι αδύνατο να προχωρήσει. Προχωρά στραβά, ανορθόδοξα και εσφαλμένα οπότε αργά ή γρήγορα η ανθρωπότητα θα φάει το κεφάλι της εξ'αιτείας της Τεχνολογίας!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

ArhtosΜέλος
04/03/2005, 11:23:43
quote:
μην κατηγορείτε τους νεοέλληνες,
ΑΠΛΩΣ ΞΕΣΤΡΑΤΗΣΑΝ ΛΙΓΟ , ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ!!
ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΗΔΗ ΩΡΙΜΑΣΕ!!

ωρίμασε τόσο που έπεσε σαν φρούτο.. και ξέρεις που έπεσε? ή μάλλον που άφησαν το "γένος" να πέσει? στον καναπέ.. και εκεί θα μείνει.. η ευκαιρία χάθηκε κάπου στα 1829-1831, τότε που τα κατάφεραν.. από τότε μόνο ο καναπές αλλάζει, οι "νεοέλληνες" παραμένουν ίδιοι..
όμως,διαφωνώ λίγο με τις λέξεις "γένος-νεοέλληνες-αρχαίοι-νέοι κλπ"
αν θέλουμε να σταθούμε στα πόδια μας πρέπει να ξεπεράσουμε αυτές τις.. πως να τις πω.. διαχωριστικές γραμμές? κάπως έτσι...
και όντως οι Έλληνες με την τεχνολογία δεν τα πήγαν καλά (ή έτσι μας έχουν κάνει να πιστεύουμε?) άλλωστε η φιλοσοφία δεν χάθηκε και αυτό οφείλεται μάλλον στους άραβες που διέσωσαν την κληρονομιά μας, παρά στους δυτικούς που προσπάθησαν να τα φέρουν όλα στα μέτρα τους.. νομίζω το πρόβλημά μας είναι ότι ποτέ δεν καταλάβαμε τι είμαστε εμείς.. δυτικός ή ανατολικός λαός..και μάλλον δεν θα το κατανοήσουμε ποτέ..
γένος.. μάλλον ο τόπος είναι που έχει το σπέρμα και όχι οι άνθρωποι.. από αυτές τις πέτρες,εδώ, πέρασαν εκατομμύρια άνθρωποι και όλοι αφομοιώθηκαν από τους γηγενείς.. από τον πολιτισμό τους, από την φιλοσοφία τους.. ο λόγος είναι απλός.. οι πέτρες εδώ έχουν μέσα τους το νόημα και οι πιό πολλοί από αυτούς ήταν δυνατότεροι και όμως έχασαν.. εκτός από έναν λαό.. αυτόν που από αιώνες τώρα μας καταδίκασε να χάσουμε το δάσος και αργότερα να πέσουμε σαν ώριμα φρούτα στον "καναπέ".. μην τρέφουμε όμως αυταπάτες, δεν μπορούμε-την συγκεκριμένη περίοδο-να αλλάξουμε τίποτα.. και δεν είναι απαισιοδοξία, είναι η αλήθεια.. άλλωστε είμαστε ακόμη απαίδευτοι και "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή.."
---

Δυστυχώς και η Γη με δικά μας έξοδα γυρίζει...

AZΩΕΛΜέλος
04/03/2005, 12:50:30
ΦΙΛΕ arhtos…
ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ, ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ, ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΟΣΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ.
ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ‘ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ’. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ, ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ. ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΚΑΘΟΛΟΥ» ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ!

AZΩΕΛΜέλος
04/03/2005, 12:51:14
ΦΙΛΕ ΦΙΛΟΣΟΦΕ…
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ Η ΣΟΦΙΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΩΣ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ (ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΕ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΦΙΑΛΕΣ. ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΝΑΙ. Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ. ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. ) ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.

Ο ΠΛΑΤΩΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ, ΠΩΣ ΟΣΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΙΔΗ. ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΙΛΟΥΣΕ.
ΕΚ ΜΝΗΜΗΣ ΛΟΙΠΟΝ!
Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΠΩΣ Η ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΫΠΑΡΧΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΤΟΥ (ΘΕΟ) ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ.
ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. ΟΜΩΣ Ο ΕΝΑΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ (ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ) ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ ΕΞ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ.
Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 3 ΠΡΑΓΜΑΤΑ…
1)ΦΥΣΙΝ (ΟΥΣΙΑ) 2)ΕΘΟΣ (ΣΥΝΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΜΗ ΒΙΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΕΞΗ!) ΚΑΙ 3)ΛΟΓΟΝ (ΕΠΙΣΤΗΜΗ)

ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΥΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ.
ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΥΣ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ. ΑΝ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΤΣΙ, ΥΠΟΒΙΒΑΖΩ ΑΡΚΕΤΑ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-Η ΣΟΦΙΑ (ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΑΝ), ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ ΑΙΤΙΩΝ.
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ. Η ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. Η ΓΝΩΣΗ Η ΚΑΘΟΛΟΥ (ΑΕΙ ΣΥΝ ΠΑΝΤΙ).
ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Η ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ, ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΣΩΣΤΑ, ΩΣΤΕ Ο ΝΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΗΣ ΑΟΡΙΣΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ.

ΦΙΛΕ ΦΙΛΟΣΟΦΕ ΓΡΑΦΕΙΣ…
………………………

ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΩΣ Ο ΈΛΛΗΝΑΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ; Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΕ ΗΣΥΧΙΑ, ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΕΠΑΡΣΗ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ 100-200 ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ «ΜΕΙΩΝΩ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ» ΚΑΙ «ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ».

ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ.
ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ.
ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΑΝ ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΤΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. «ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ!» ΧΑ!
ΤΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΑ.
ΕΚΑΨΑΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.
ΤΟΝ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
(ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΥΠΟ ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ; ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΡΙΧΝΩ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ. ΑΥΤΟΙ ΑΠΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ (ΚΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ), ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ (;) ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΣΤΙΓΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΥΨΕΙΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΙΛΕΩΘΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ… ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ. ΕΛΕΟΣ! ΟΙ ΤΥΨΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.)
ΑΔΥΝΑΤΕΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ. ΣΥΜΦΩΝΩ.
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΓΑΘΟ, ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
ΕΠΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ… ΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ.
ΕΔΩ ΚΑΙ 2000 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΙ… ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ… ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΟΟΟΟΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΟΟΟΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΟΟΟΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΟΟΟΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΟΡΘΟΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΝ. ΕΜΑΣ ΟΜΩΣ… ΟΥΔΕΙΣ! ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ. ΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΥΤΟΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΡΘΩΘΟΥΜΕ. Ο ΕΛΛΗΝ ΕΜΑΘΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ, ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΧΑΜΗΛΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
ΔΥΣΚΟΛΟ.
ΜΑ…

AZΩΕΛΜέλος
04/03/2005, 12:52:02
ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΣΠΑΘΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΜΟΥ.
ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΩ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ.
ΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΦΙΛΕ ΣΠΑΘΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΣ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. ΔΙΟΤΙ Ο ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ, ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗΝ ΒΡΑΧΕΙ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ, ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΕΙΔΗ.
ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ 100-500-1000-2000 ΧΡΟΝΙΑ.
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.
Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗ «ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΣ».
ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ.
Η ΟΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΝΩΣΗ-ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ», ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΣΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ «ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ», ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΟΡΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΔΥΝΑΣΤΕΣ».
ΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΜΗΡΟ, ΠΛΑΤΩΝΑ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΑΙΣΧΥΛΟ, ΕΥΡΙΠΙΔΗ, ΙΣΟΚΡΑΤΗ, ΗΡΟΔΟΤΟ, ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ, ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ, ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ, ΣΟΦΟΚΛΗ, ΦΙΛΟΣΤΡΑΤΟ, ΔΡΑΓΟΥΜΗ, ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ, ΜΕΛΑ, ΑΞΙΩΤΗ, ΠΑΣΑ, ΠΑΛΑΜΑ, ΕΛΥΤΗ, ΡΙΤΣΟ, ΛΙΑΝΤΙΝΗ (ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ) ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ…
ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.
ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ, ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ, ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ, ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ.

ΕΑΝ ΕΠΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΝΩΣΗ-ΚΕΙΜΕΝΑ-ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ… ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΙΛΑΩ ΕΓΩ, ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ, ΑΦΟΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ, ΜΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΦΙΣΤΑΤΕ.

ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ. Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.
ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΩ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΟΝΟ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ. ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΕΙΓΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΙ ΤΟΠΙΟ. ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΩ… ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ. ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ. ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ.
ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;
ΜΑΚΑΡΙ!

ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΑ, ΕΔΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΟΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ «ΜΙΣΟΣ» ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ.
ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΒΑΖΕ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ;

………ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ.
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ. (ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΧΤΥΠΗΣΕ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ…’ΜΕΤΑ 200-300 ΧΡΟΝΙΑ’ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΒΡΙΣΚΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΙΣΒΟΛΕΑ. ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΟΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΑΝ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ… ΨΕΥΔΗ, ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΜΑΘΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΗ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΟΙ.
ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΟΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ.
ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΜΕΝΩΝ, ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ… ΤΡΕΛΟΥΣ.
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΤΗΝ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.
ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΨΑΞΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΩ…

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ.