ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αληθινό θαύμα! (Παράθεση προσωπικής εμπειρίας) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αληθινό θαύμα! (Παράθεση προσωπικής εμπειρίας) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
alexilexosΜέλος
24/06/2005, 20:37:30
quote:
Αν το πάρει όμως ο Αν το πάρει όμως ο ΠΑΟΚ θα είναι ιστορική αναγκαιότητα

Και καθαγιασμένη αναγκαιότητα καθότι ο ΠΑΟΚ είναι θρησκεία.

'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'

25/06/2005, 05:47:50
quote:
alexilexos
Και καθαγιασμένη αναγκαιότητα καθότι ο ΠΑΟΚ είναι θρησκεία.

Όχι μόνο Θρησκεία, αλλά η μόνη αληθινή και εξ αποκαλύψεως. Άλλωστε το ρητό "Ένας είναι ο ΠΑΟΚ και ο Βεζυρτζής προφήτης του" νομίζω τα λέει όλα.

macedon

livelulaΝέο Μέλος
25/06/2005, 06:41:11
popo to exete kseftilisei to thema...ok borei na min einai thayma...omos min apokleiete to endexomeno na exei simvei kai apla na einai mia proeidopoiisi....alloste exei simvei kai se mena kati paromoio...de tha to anafero giati den exei noima...anekdoto tis alepous th ginei...giati osa den ftanei..ta kanei kremastaria
25/06/2005, 12:15:12
Η φύση είναι γεμάτη με φαινόμενα, που κανένας θνητός, δεν μπορεί να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο συμβαίνουνε.

Κάποιοι από εμάς επιλέγουνε τον ποιο απλό τρόπο, για να απαλλαχτούνε από αυτήν την φυσιολογική ανθρώπινη αδυναμία του εγκεφάλου μας.

Απλά, πολλή απλά αγνοούνε τα φαινόμενα αυτά.
Αν κάποιος τους ρωτήσει τον λόγο, για τον οποίο το πράττουνε απαντούνε :

Είναι ένα πολύ φυσιολογικό φαινόμενο της φύσης, να περιέχει ανεξήγητα φαινόμενα.

Αυτό ,αν και ακούγεται εκ πρώτης όψεως παράλογο, έχει μια δόση λογικής.
Με την ίδια λογική ,αντιμετωπίζουνε οι φίλοι μας αυτοί το φαινόμενο της προσωπικής μας υπάρξεως.

Η προσωπική ύπαρξη του καθενός μας, αποτελεί το μέγιστο ανεξήγητο φαινόμενο.

Έρχονται πάλι οι φίλοι οι άθεοι και λένε :

Αυτό δεν είναι ανεξήγητο , αλλά το ποιο φυσιολογικό φαινόμενο.

Στηρίζουνε την λογική αυτή στο γεγονός :
Ότι η επιστήμη έχει διαφωτίσει άπειρα ανεξήγητα φαινόμενα της φύσης , με επαρκή λογικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα & αποδείξεις.

Δηλαδή με λίγα λόγια :

Το θαύμα της προσωπικής μας υπάρξεως , είναι για αυτούς ένα φαινόμενο , που αργά η γρήγορα θα το διαφωτίσει και αυτό η επιστήμη.
Το πιστεύουνε αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ το πιστεύω.
Κάποτε θα γίνει.

Αλλά μέχρι να γίνει αυτό , δεν επαναπαύομαι στην επιστημονική πολυθρόνα .

Προσπαθώ να εξηγήσω το φαινόμενο αυτό με τον δικό μου προσωπικό τρόπο.

Τον παραθέτω :
Σε κάθε άνθρωπο υπάρχει μέσα στον εγκέφαλό του , ένα είδος αυλης πνευματικής ενέργειας.
Η ενέργεια αυτή, είναι ανεξιχνίαστη από εμάς τους θνητούς.

Αφού η διάνοιά μας δεν μπορεί να την συλλάβει πλήρως, συμπεραίνω ότι ξεπερνάει το μέγεθος της ανθρώπινης γνώσης.
Αποτελεί ένα πολύπλοκο δεδομένο.

Αυτό όμως ισχύει για την ανθρώπινη αντίληψη και τις επεξεργαστικές δυνατότητες του εγκεφάλου.

Δεν ισχύει για το κομμάτι , με το οποίο μπορούμε να αισθανθούμε , να νιώσουμε & και να διαισθανθούμε.

Για να μάθεις αν υπάρχει θεός , μάθε να εμπιστεύεσαι την αίσθησή σου.

Η λογική, παραμερίζει, ακυρώνει και σκοτώνει πολλές φορές τα αισθήματα .

Για τον λόγο αυτόν ,εμπιστεύομαι πολλές φορές την αίσθηση και όχι την λογική.
Αυτό δεν σημαίνει ,ότι την απορρίπτω.
Απλά τις λέω :

Κάνε ένα διάλειμμα .
Με αυτόν τον τρόπο ξεκουράζω και δεν υπερφορτίζω τον μαθηματικό επεξεργαστεί του εγκεφάλου.

Αυτό που μένει είναι το αληθινό, το ανεξήγητο , το θαύμα.

Όσο αυτό επιδρά θετικά στην διαμόρφωση της προσωπικής μου υπάρξεως, το πιστεύω.
Η πίστη αυτή άρχισε να φλελτάρει την λογική, εδώ και πολύ καιρό.

Παραμένει ακόμη ανένδοτη, αλλά δεν πειράζει.

Μου αρκεί , που όταν το διαισθάνομαι ως θαύμα, συμβαίνουνε γύρω μου απίστευτα πράγματα όπως :

Να σηκώνω την ψυχή μου ψηλά και να λέω ευχαριστώ, σε κάτι που δεν βλέπω, αλλά νιώθω ότι με ακούει πεντακάθαρα.
Να προσεύχομαι σε μια ανώτερη δύναμη ,από αυτήν του ανθρώπου.
Να γίνομαι απόλυτα ευτυχισμένος και να γνωρίζω το αίτιο, στο οποίο οφείλω αυτόν τον πνευματικό καρπό.

Να πεθαίνω και να λέω με πεποίθεση ,θάνατος δεν υπάρχει.
Να με λένε αγαθό και να τρελαίνομαι από αγαλλίαση.
Να πράττω το καλό και να εισπράττω ηθική ικανοποίηση , με έναν ανεξήγητο τρόπο.
Να επιδιώκω την πνευματική μου τελειοποίηση & να υπάρχει ανταπόκριση .
Να πιστεύω στον θεό & να μου λέει :

Άσε τους άθεους να βράζουνε όρυζα .

Εύχομαι να περνάτε όλοι καλά, με η δίχως ενεργοποιημένο θεό.

alexilexosΜέλος
25/06/2005, 12:39:36
quote:
Άσε τους άθεους να βράζουνε όρυζα .

Εάν το πιλάφι το σερβίρουν ουρί, δεν έχω αντίρρηση.

'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'

Deghar AdharkΜέλος
27/06/2005, 18:15:51
εγω προσωπικα πιστευω στα παντα.επομενως και στον θεο και τους ακολουθους του.ελπιζω μονο να μην μου ερθει ο εωσφορος καμια μερα.....τωρα σχετικα με την αγια.

ειναι οντως ενα θαυμα μαλλον ηθελε να σε κανει να πιστεψεις και μαλλον το καταφερε.

τωρα υπαρχουν και αλλες επιστημονικες εξηγησεις αλλα δεν τις ξερω.

τωρα να εβλεπα την belucci....σιγα την γυναικα θα προτιμουσα την madona all time classic

ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ.......ΧΙΛΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.......ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ
stemixΜέλος
27/06/2005, 18:31:36
quote:
Όχι μόνο Θρησκεία, αλλά η μόνη αληθινή και εξ αποκαλύψεως. Άλλωστε το ρητό "Ένας είναι ο ΠΑΟΚ και ο Βεζυρτζής προφήτης του" νομίζω τα λέει όλα.

Α ρε macedon. Άψογος!!!

livelula, το θέμα είναι ξεφτιλισμένο από μόνο του, με την παραδοχή και του συγγραφέα του. Δεν χρειάστηκε προσπάθεια εκ μέρους μας

beyondΜέλος
28/06/2005, 09:52:45
ΑΓΑΠΗΤΕ ALFA-OMEGA,ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ..

π.χ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ (ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΔΕΛΛΑ) ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΕURO,ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΔΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΡΑΝΤΑ ΜΟΥ ΣΤΟ 2ο ΟΡΟΦΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΑ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕ...

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ,ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ..ΟΣΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΝΤΑΞΟΥΜΕ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΤΙ "ΑΝΩΤΕΡΟ"..
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΟΥΣΟΥΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ "ΙΕΡΟΥΣ" ΧΩΡΟΥΣ...

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

28/06/2005, 11:06:42
Σε μια παρόμοια συζήτηση που είχα με τη γυναίκα μου, σχετικά με την πίστη, έλεγε το ίδιο πράγμα.

"Η Πίστη", μου έλεγε,"μπορεί να κάνει κάποιον να πηδήξει από το μπαλκόνι (μένουμε στον 5ο) και να μην πάθει τίποτε."

Από την άλλη βέβαια υπήρχε το θέμα "βαρύτητα", "επιτάχυνση της βαρύτητας" και "πλαστική κρούση" στο κράσπεδο, στοιχεία τα οποία (σε αντίθεση με την πίστη και τα θαύματα) είναι υπαρκτά και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Όσο όμως κι αν προσπάθησα να την πείσω να πηδήξει από το μπαλκόνι, για λόγους πιστοποίησης του "θαύματος", δεν τα κατάφερα. Δεν πειράζει, άλλη φορά.

macedon

beyondΜέλος
28/06/2005, 12:56:27
ETΣΙ ΕΙΝΑΙ..Η ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ..
ΒΕΒΑΙΑ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ "ΑΙΣΘΗΣΗ" ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (ΟΠΩΣ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΟΤΑΝ "ΧΩΝΕΙ" ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΣΕ ΣΤΡΟΦΕΣ !!) ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 100 ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΟΠΩΣ π.χ ΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

25/06/2005, 12:22:14
Αγαπητοί φίλοι,
αφορμή για να ανοίξω αυτό το θέμα έχει σταθεί η απίστευτη προπαγάνδα των τελευταίων ημερών γύρω απο τα ρετιρέ, απο τα ωράρια και όλα αυτά. Πριν όμως προχωρήσω θα πω μια μικρή ιστορία ως ανέκδοτο που δείχνει πάνω κάτω την ψυχολογία των περισσότερων απο εμάς...
Κάποια στιγμή λοιπόν ο Χριστός ξανακατέβηκε στην γη προκειμένου να μιλήσει με τους ανθρώπους και να δει τις ανάγκες τους και τι μπορούσε να κάνει για αυτούς. Στα βήματά του λοιπόν πάνω στην γη συναντά πρώτα έναν Γερμανό. Πιάνει μαζί του κουβέντα και τον ρωτά:
"Είσαι ευχαριστημένος απο την ζωή σου; Τι θα ήθελες για να νοιώσεις ευτυχισμένος;"
Ο Γερμανός του λέει:
"Χριστέ μου όλα καλά... να μόνο που θα ήθελα να είχα κι εγω ένα μεγάλο σπίτι όπως ο γείτονάς μου για να ζούμε πιο άνετα εγω και η οικογένειά μου..."
Ο Χριστός λοιπόν του έδωσε ένα μεγαλύτερο σπίτι αφού είδε ότι αυτό θα τον έκανε ευτυχισμένο.
Κάπου αλλού συναντά έναν Ιταλό.
Του κάνει την ίδια ερώτηση και ο Ιταλός του λέει:
"Κύριε ξέρεις... εμείς οι Ιταλοί έχουμε πάθος με την ταχύτητα και τα αυτοκίνητα. Έχω ένα μικρό αμάξι το οποίο πάει και δεν πάει. Θα ήθελα ένα αγωνιστικό όπως του γείτονά μου για να ευχαριστησω την αδυναμία μου!"
Πραγματικά ο Χριστός του έδωσε ένα καινούριο γρήγορο αμάξι αφού θεωρούσε ότι αυτό θα τον έκανε χαρούμενο.
Κάποια άλλη στιγμή συναντά κι έναν Έλληνα.
"Εσύ τι θα ήθελες του λέει; "
Ο Έλληνας αφού σκέφτηκε λίγο γυρίζει και του λέει:
"Ξέρεις Χριστέ μου πριν λίγες μέρες ο γείτονάς μου που δεν τον χωνεύω και πολύ, πήρε έναν καινούριο γάϊδαρο και μου κοκορεύεται. Ενώ ο δικός μου είναι ψοφίμι."
"Α! κατάλαβα" του λέει ο Χριστός. "Θέλεις κι εσύ έναν γάϊδαρο για να νοιώσεις καλύτερα!"
Τότε ο Έλληνας γυρίζει και του λέει αφοπλιστικά:
"Όχι Κύριε δεν θέλω τίποτε εγω. Αυτό που θέλω είναι να του τον ψοφήσεις του κερατά...."

Με αυτά τα οποία ακούω τον τελευταίο καιρό θεωρώ ότι είμαστε ένας απίστευτα ηλίθιος ή απίστευτα κακός λαός.

Αναρωτιέμαι τι σχέση μπορεί να έχουμε με ανθρώπους σαν τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα κλπ. Έχουν βγει οι πολιτικάντηδες εδω και μήνες και μας βομβαρδίζουν και μας λένε για τα ρετιρέ και τους προνομιούχους οι οποίοι ζούνε εις βάρος του ελληνικου λαού. Και όταν μιλάνε για προνομιούχους δεν μιλούν βέβαια για τους εαυτούς τους ή για τους
πλούσιους, αλλά για εργαζόμενους που τυχαίνει να αμείβονται με μισθούς 2000 ή 2500 ευρώ το μήνα. Δηλαδή για ανθρώπους που παίρνουν έναν σχετικά φυσιολογικό μισθό βάσει του οποίου μπορεί να ζήσει σήμερα ανεκτά μια τετραμελής οικογένεια.
Έχουν παράλληλα επιστρατεύσει τα λαμόγια τους δημοσιογράφους με στημένα γκάλοπ ότι δήθεν έχουν και την υποστήριξη του ελληνικού λαού. Παράλληλα αρκετοί απο εμάς βγαίνουμε και βρίζουμε και σιγοντάρουμε αυτές τις επιλογές γιατί οι καρεκλοκένταυροι λυμαίνονται τον κρατικό πλούτο και δεν δουλεύουν και χίλια δυο.
Αναρωτιέμαι είμαστε πια τόσο ηλίθιοι; Αντί να προσπαθούμε και να απαιτήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα σε ανθρώπινους μισθούς και παροχές, προσπαθούμε να ρίξουμε πίσω και αυτούς που είναι σε καλύτερη μοίρα απο εμάς; Προφανώς αυτό συμβαίνει γιατί αυτοί που φωνάζουν, δεν κατόρθωσαν να βρουν το κατάλληλο μέσον να μπούν σε δουλειές τέτοιες που θα τους εξασφάλιζαν πιο ανθρώπινες συνθήκες. Αυτοί που βρίζουν, είναι όλοι αυτοί που μέχρι χθές φιλούσαν κατουρημένες ποδιές σε βουλευτές για να τους βάλουν είτε τους ίδιους είτε τα παιδιά τους σε κάποια δημόσια υπηρεσία.
Απο την άλλη ακούμε για απελευθέρωση του ωραρίου για να τονωθεί λέει η αγορά. Δεν εξετάζουμε όμως αν τελικά ο κόσμος έχει την δυνατότητα να αγοράζει τα προϊόντα που κάθε μέρα ακριβαίνουν και πιο πολύ. Δεν βλέπει κανείς ότι με αυτά και αυτά μας οδηγούν σε έναν καινούριο εργασιακό μεσαίωνα όπου θα δουλεύουμε απο το πρωί μέχρι το
βράδυ χωρίς κανένα δικαίωμα με το κεφάλι σκυμμένο και με εξαφανισμένο τον ελεύθερο χρόνο για να μην προλαβαίνουμε να σκεφτούμε;
Όλα αυτά δεν είναι τυχαία που γίνονται. Αυτό που είναι ακατανόητο, είναι η απίστευτη βλακεία μας και η πονηρή τακτική των εξουσιαστών να στρέφουν τους εργαζόμενους εναντίον άλλων εργαζομένων και αυτοί να μην το καταλαβαίνουν. Αυτοί που απεργούν είναι αυτοί που έχουν ακόμα τα περιθώρια να απεργήσουν. Όταν θα τους θάψουν και αυτούς τότε δεν θα μπορεί κανείς να κουνηθεί και θα σε πετούν και θα σε κάνουν ότι θέλουν.
Είχα διαβάσει κάποτε μια πολύ ωραία ιστορία που είχε πεί ένας γερμανός ιερέας σχετικά με την περίοδο του ναζισμού.
"Όταν λέει, το ναζιστικό κόμμα άρχισε να συλαμβάνει ανθρώπους ξεκίνησαν με τους εβραίους. Εγω είδα να συλλαμβάνουν έναν εβραίο και δεν αντέδρασα γιατί είπα δεν βαριέσαι ένας παλιοεβραίος είναι. Μετά ήρθαν να συλλάβουν κάποιους κομμουνιστές. Εγω δεν αντέδρασα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής και μάλιστα το είδα και με καλό μάτι. Μετά ήρθαν να συλλάβουν κάποιους ομοφυλόφιλους. Εγώ πάλι δεν αντέδρασα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος και τους έβλεπα με μισό μάτι. Το ίδιο με τους τσιγγάνους και τους Πολωνούς....
Κάποια μέρα ήρθαν να συλλάβουν και μένα, εγω φώναζα., αντιδρούσα γιατί δεν είχα κάνει τίποτε. Ζητούσα βοήθεια... αλλά δεν υπήρχε πια κανένας για να αντιδράσει για μένα..."
Είναι γνωστή η τακτική του διαίρει και βασίλευε. Δεν έχουμε καταλάβει τι γίνεται. Μας έχουν βουτήξει όλους στο λάκκο με τα περιττώματα και δεν μπορούμε να δούμε παραπέρα. Ακόμα και τις φωνές που μπορεί να βγαίνουν και να μιλούν τις κατασυκοφαντούν ή τις θάβουν. Πολλές φορές αναρωτιέμαι. Είναι απο βλακεία όλο αυτό που γίνεται; Δεν τους νομίζω και τόσο βλάκες πριν φωτεινών εξαιρέσεων που είναι πασιφανής η βλακεία τους. Είναι προδότες; Δεν θέλω να
το πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχουν Έλληνες οι οποίοι να δρούν εναντίον του λαού και του κύριου κορμού της μεσαίας τάξης. Αναρωτιέμαι ποιος και γιατί μπορεί να θέλει να διαλύσει αυτόν τον τόπο τόσο έντεχνα.
Αυτήν την εποχή διαβάζω το εκπληκτικό βιβλίο του Χαριτόπουλου για τον Άρη Βελουχιώτη. Αξίζει να διαβάσετε για να δείτε την αθλιότητα όλου του πολιτικού κόσμου ο οποίος μέχρι και την μεταπολίτευση έναν άνθρωπο αντάξιο του Κολοκοτρώνη τον παρουσίαζε οι μέν σαν ληστοσυμμορίτη και οι δε σαν προδότη και σαν μίασμα...Είναι απίστευτο πως αυτή η χώρα τρώει τα παιδιά της που την αγαπούν και πάντα επιπλέουν οι μπερτόδουλοι, οι οσφυοκάμπτες, οι μαυραγορίτες, οι προδότες, τα λαμόγια γενικώς.
Αναρωτιέμαι αν θα υπάρξει μια μέρα που θα ξυπνήσουμε επιτέλους θα φύγουν τα λέπια απο τα μάτια μας και θα γίνουμε αντάξιοι της καταγωγής μας και των προγόνων μας. Αγαπώ αυτόν τον τόπο γιατί τα χώματά του άγιασαν απο την παρουσία ανθρώπων σαν τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα, τον Πυθαγόρα, τον Αλέξανδρο, τον
Κολοκοτρώνη, τον Βελουχιώτη και τόσους άλλους που μου διαφεύγουν αυτή την στιγμή. Έχω πάψει προ πολλού να πιστεύω σε αυτό που λέγεται πολιτική και πολιτικοί. Έχω μέσα μου οργή απίστευτη και δεν υπάρχει τίποτε γύρω μου που να με εκφράζει ιδεολογικά. Με απογοητεύει η απίστευτη ηλιθιότητα και βλακεία που μας διακρίνει και η χαϊβανίτιδα
που μας ποτίζουν καθημερινά....
Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα και ξέρω ότι ίσως η φίλη η Αμαλία με μαλώσει που έβαλα αυτό το θέμα στο παράξενο. Όμως Αμαλία μου αν δεν αποτελεί παράξενο η απύθμενη βλακεία μας που δεν βλέπουμε το αυτονόητο τότε τι είναι πιο παράξενο; Άσε που αν αφήσεις την συζήτηση να εξελιχθεί τότε θα δούμε ακόμα πιο παράξενες απόψεις.
Είμαι σίγουρος για αυτό...
Δεν γράφω όλα αυτά γιατί θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα εξυπνότερο απο τους άλλους ανθρώπους. Αποτελώ κι εγω κομμάτι αυτής της ηλιθιότητας που επικρατεί. Ίσως νοιώθω ακόμα πιο ηλίθιος γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι. Όμως έχω την αίσθηση ότι μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων κι εδω και αλλού όταν θα παρουσιαστούν ξανά άνθρωποι που θα τον εμπνεύσουν, θα ακολουθήσει και θα παλέψει για κάτι διαφορετικό. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν προσπαθώ με περάσω καποια γραμμή κάποιου κόμματος εδω. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο άνθρωπος και η ιδιαίτερη αξία του καθενός απο εμάς ο οποίος είναι σημαντικός μέσα στο σύμπαν.
Και πιστεύω ότι όταν ξεπηδήσουν οι καινούριοι ηγέτες, φιλόσοφοι και πολεμιστές ουαί και αλλοίμονο στα λαμόγια. Θα πρέπει να βρουν μέρος να κρυφτούν. Όσο και να προσπαθούν για το αντίθετο κάποια στιγμή θα γυρίσει ο τροχός....
Φιλικά και οργισμένα...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...

26/06/2005, 22:36:22
Δεν μου κάνει καμία εντύπωση που παρότι το θέμα το έχουν διαβάσει σχεδόν εκατό άνθρωποι κανείς δεν αποφασίζει να πάρει θέση. Μοιάζει σαν το αναμμένο κάρβουνο που μόλις το πιάσει κάποιος το πετάει απο τα χέρια του. Εγω θα πω και άλλα ακόμα. Και μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρχουν τοποθετήσεις. Πιστεύω ότι θα τραβήξει μακριά.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω ότι επειδή εδω ως επι το πλείστον μπαίνουμε άνθρωποι που προβληματιζόμαστε για το επέκεινα και την φύση της ζωής, ορατής και αόρατης, το σύστημα έχει στήσει και μια άλλη παγίδα που είναι κι αυτή μέσα στα πλαίσια της χαϊβανίτιδας...
Ξέροντας την φυσική ανάγκη του ανθρώπου για απαντήσεις στα εσωτερικά ερωτήματα, έχουν δημιουργησει ομάδες, σχολές, διδασκαλίες κάθε μορφής, απόλυτα ελεγχόμενες που η κύρια γραμμή τους είναι ότι θα πρέπει να λειτουργούμε μόνο πνευματικά, με θετική σκέψη να δημιουργήσουμε τον δικό μας ασφαλή μικρόκοσμο και συν την θεία χάρη όλα θα φτιάξουν και ξαφνικά ο κόσμος θα αλλάξει ως δια μαγείας...
Αυτά είναι τρίχες κατσαρές. Να μην σας φεύγει στιγμή απο το μυαλό ότι ο εσωτεριστής πρώτα απο όλα και πάνω απο όλα, είναι άνθρωπος της δράσης και σίγουρα άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τα κοινά.
Αν πάρετε παράδειγμα απο την αρχαιότητα όλοι οι μεγάλοι μύστες ήταν σαφώς άνθρωποι της δράσης και συμμετείχαν στα κοινά.
Ο Πυθαγόρας για παράδειγμα προσπάθησε να καθιερώσει ένα δικό του πολιτικό σύστημα στην περιοχή του άσχετα αν τελικά απέτυχε. Άνθρωποι σαν τον Σωκράτη πέρα απο τις διδασκαλίες και τις ομιλίες στην αγορά, ήταν και πολεμιστές. Ο Σωκράτης έλαβε μέρας σε πολέμους και μάλιστα διακρίθηκε για την ανδρεία του...
Γι αυτό άλλωστε η φράση "συν Αθηνά και χείρα κίνει..." έβρισκε απόλυτη εφαρμογή απο τους ανθρώπους τότε...
Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθω συντόμως...

ΆμλετΝέο Μέλος
26/06/2005, 22:40:36
Αγαπητε φιλε Απεριττε,το θεμα που θιγεις ειναι οντως παραξενο.Το θεμα
των κοινων ηταν ενα παθος για τους Αρχαιους Ελληνες Πολιτες που εζησαν σ αυτον εδω τον τοπο.Σημερα ομως η λεξη Πολιτης αντικατασταθηκε με την λεξη καταναλωτης.Η εκαστοτε λοιπον εξουσια μας
μεταχειριζεται ακριβως ετσι.Βγαζουν καινουργιους νομους για να λανσαρουν το υποτιθεμενο νεο προιον τους που ειναι πιο καλο απο τον
προηγουμενο.Ειναι ακριβως οπως τα αναψυκτικα που ολα ειναι απο φυσικα
υλικα κι εμεις που οπως δειχνουν τα πραγματα τ αγοραζουμε γιατι φαινεται οτι το πιστευουμε.Μας σερβιρουν τον αργο θανατο κι εμεις σαν
μην το ξερουμε λεμε και στην υγεια μας.

Βλεπεις την παραμικρη λογικη σ αυτο?
Νομιζω οτι η λεξη ηλιθιος μας αγγιζει ερωτικα γι αυτο δεν θελουμε να
χασουμε μια τετιοια ερωμενη.

26/06/2005, 22:49:00
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ...ΑΠΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΛΙΘΙΩΝ.

..

graciousΝέο Μέλος
27/06/2005, 00:19:36
Ανοίγοντας να διαβάσω το τόπικ περίμενα πως επρόκειτο για κάποια κριτική ή για κάποια σχόλια για το ομώνυμο βιβλίο του Τσιφόρου, ο οποίος λέγετε πως ήταν τέκτονας και ανθεί, όπως βλέπω, το είδος εδω μέσα.
Το κείμενό σου με μπέρδεψε. Θίγεις πολλά θέματα και πηδάς απο το ένα στο άλλο.
Περιόρισε λίγο τις περιφερειακές σου σκέψεις για να αντιληφθούμε για τι θες να μιλήσεις.
Εκείνος όμως ο παραλληλισμός του Βελουχιώτη με τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη και τον Κολοκοτρώνη, είναι ...
ALOSΜέλος
27/06/2005, 01:10:18
Αγαπητέ Απέριττε

Πολύ χαίρομαι που έγραψες τους προβληματισμούς αυτούς καθότι
λίγότεροι, ή και περισσότεροι θα μπορούσαν να γραφούν.

Αυτό που θέλω να εξετάσεις είναι άν η ιστορία επαναλαμβάνεται

Έχεις διαβάσει καθόλου Γεώργιο Σουρή?
Παρόλο που τα αστεία ποιήματά του ήταν γραμμένα το 1880 το
μισό κείμενό σου έχει σίγουρα καλυφτεί απο μερικές σελίδες
του έντεχνα γραμμένες...

Σε άλλη ευκαιρία (όταν έρθει θα παραθέσω και μερικά μέρη)
συγνώμη άν κάνω κάποιο χρονικό διάστημα να απαντήσω.
θέματα χρόνου βλέπεις.

Να'σαι καλά...

tptΜέλος
27/06/2005, 09:20:35
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ-ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΖΩΑ ΔΛΔ.ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ,ΑΣΧΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ.ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΦΙΛΕ ΑΠΕΡΙΤΤΕ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚAΝΕΙΣ(ΚΑΝΟΥΜΕ).ΜΟΝΕΥ RULE'S.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΠ'ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ.ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΚΡΑΧ ΠΑΜΕ.
27/06/2005, 19:30:42
Αγαπητέ Gracious. Μπορεί να φαίνεται έτσι όπως το λες, όμως όλα έχουν σχέση μεταξύ τους. Δες το λίγο πιο βαθειά. Όσο για τον Βελουχιώτη, σε καμία περίπτωση δεν τον συγκρίνω σαν μυαλό με τον Σωκράτη. Μην τρελαθούμε. Μιλάω για τις προθέσεις και τα κίνητρα του κάθε ανθρώπου και την στάση ζωής του. Πιθανόν να έχεις ακούσει διάφορα αρνητικά και δεν αδικώ την αντίδρασή σου. Έτσι πίστευα κι εγω κάποτε μέχρι που κάθησα και το έψαξα λίγο περισσότερο. Πάντως το θέμα σίγουρα δεν κλείνει εδω... Θα γραφτούν και άλλα κάνετε υπομονή...

stemixΜέλος
27/06/2005, 19:47:03
Φίλε Απέριττε, δεν με νοιάζει αν δανείστηκες από κάπου αλλού μερικά από όσα έγραψες ή αν έκανες κάποια άτυχη παρομοίωση. Το θέμα σου για μένα είναι μπουνιά στην μύτη, γιατί θίγει πράγματα που πολλοί βλέπουνε, μα όπως και εσύ, γνωρίζουν πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό.
Από τότε που το πήρα χαμπάρι, έπαψα να ελπίζω σε κάποιον που θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους και ούτε πιστεύω στο "συν Αθηνά και χείρα κίνει...", γιατί από "πολίτες" έχουμε μεταμορφωθεί σε "ιδιώτες". Ο καθένας για την πάρτη του (εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάρτης, όπως λέει και το γνωστό ρητό).
Xotchipilli2Μέλος
29/06/2005, 00:39:53
Να συγχαρώ καταρχήν τον Stemix που έφερε πάλι στο προσκήνιο την λέξη "Ιδιώτες" (Idiots ,αγγλιστί) που μπορεί να περιγράψει πολλά άτομα/προαγωγούς καταστάσεων σαν αυτές που αναφέρει ο Απέριττος...

Απέριττε,Απέριττε.... (όπως λεγαν οι Πελόμα Μποκιού "Γαρύφαλε,Γαρύφαλε!")

Όλα αυτά που αναφέρεις είναι δυστηχώς αληθινά...Αυτό που με τρομάζει παραπάνω απο όλα είναι η ύπαρξη τέτοιον συμπεριφορών και στην νεολαία... Αντε,πες οτι οι υπάρχωντες γηράσκωντες πολιτικοί "χάζεψαν στην πορεία" ή "γλυκάθηκαν απο την εξουσία και διαφθάρθηκαν" άντε στην τελική όπως έλεγα εγώ χαριτολογώντας παλιότερα "μας τους φέρνουν απο άλλο πλανήτη,γιαυτό δεν έχουν καμμία επαφή με το τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλουν οι άνθρωποι.Για τους νέους όμως τι να πείς?

Τι να πείς όταν έχεις δεί τι συμβαίνει και στο εσωτερικό παρατάξεων κομματικών νεολεών,μέσα στις κομματικές παρατάξεις στα Πανεπιστήμια και βλέπεις τα ίδια ιδανικά και τους ίδιους νόμους που δονούν τα κορμάκια πολιτικών να δονούν τα κορμάκια νέων?

Τι να πείς όταν βλέπεις άλλη μερίδα νέων να αδιαφορεί για όλα και να αναλώνεται σε ευκαιριακά προγράμματα Ριάλιτι? (Υπόψιν: Δεν είναι το ριάλιτι αυτού καθε αυτού αλλα ολόκληρη η στάση ζωής που εκπέμπεται μέσα απο αυτό)

Φταίμε και εμείς? Ναι! Θα μου πείς ,να κάνω τί να κανείς τι? Προσωπικά δεν έχω "ισχύ" ούτε μια κλήση στην τροχαία δεν μπορώ να σου σβήσω,θα τρομάξω πολιτικούς? Δεν νομίζω....Έχουν βρεί το σύστημα : Είναι ύσηχοι γιατι στην τελική θα μαλώσει εργαζώμενος με εργαζώμενος,ματατζής με αναρχικο,ματατζής με αστυνομικό (Ω ναι! ΤΟ είδαμε και αυτό) ,ο Χ με τον Ψ αλλα η φασαρία για αυτους,τους πολιτικους,θα είναι το κοντινότερο στα 300 μέτρα απο το παράθυρο της βουλής.Δεν έφτασε η φωτιά στην αυλή του και ώς γνήσιοι ιδιώτες δεν τους νοιάζει,ακόμα!

Απο την άλλη ποτέ δεν γνώρισα εκμεταλευτή που ο εκμεταλευόμενος να μην έχει παραχωρήσει και αυτός ένα πάτημα να τον εκμεταλλευτούν.

Τραγουδι της η μέρας :"Το εξάρτημα" της Ελενης Βιτάλη και όλα του τρελλάρα του Μηλιώκα

Reality: A serotonine induced Hallucination?