- Μήπως κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας ? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Και πόσες φορές η αλήθεια δεν είναι τόσο αναπάντεχα καλή που μοιάζει με ψέμα καλέ μου avatar? Το βλέπω και το αισθάνομαι καμμιά φορά συμπίπτουν, κυρίως στα σημεία που βλέπει κανείς με τα μάτια της ψυχής.... κι αν είναι κι αυτό ψέμα?
Κι αν ο θάνατος όπως νομίζουμε δεν ανοίξει της πύλες στην αλήθεια, αλλά απλώς δώσει ένα μικρό κομμάτι της? Μετά τι έχει? Και πως μέσα στους περιορισμούς που μας επιβάλλει η ζωή στο φυσικό κόσμο και που σπεύδουμε να αυξήσουμε εμείς, μπορούμε να προχωρήσουμε ? Στα "τυφλά"?....
...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...
τώρα μία εβδομάδα σχεδόν μετά... ακόμα πιστεύεις στην απογοήτευση, στην εγκατάλειψη, στο κρύβομαι πίσω απ'το δάχτυλο μου?
Μήπως τη στιγμή ακριβώς που το συνειδητοποιούμε, το σύμπαν έρχεται να μας ανοίξει τα "μάτια"? Μήπως όταν μας απομακρύνει από κάτι έχει λόγο? Μήπως έχει άλλο λόγο να μας φέρνει κοντά σε κάτι άλλο?
Και ξαναγυρνάω στην αρχική ερώτηση του τόπικ : μήπως η ερμηνεία αυτή γίνεται γιατί ξεκινήσαμε επίτηδες για να την βρούμε?
Εγκατάλειψη = ενέργεια που πραγματοποιείτε
Όταν συνδυαστούν ΜΠΟΡΕΙ και να σημαίνει «κρύβομαι πίσω απ’ το δάκτυλό μου» Αλλά μπορεί και να σημαίνει Επιλογή Άλφα ή Βήτα. Εκεί νομίζω ότι είναι και το ζητούμενο Να μπορέσουμε να βρούμε εμείς οι ίδιοι τι πραγματικά συμβαίνει. Αν αυτό που βρούμε μας ικανοποιεί Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα Έχεις την γνώση Έχεις την ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ επιλογή πλέον.
Όσο για το Τι Κάνει Το Σύμπαν? Είναι ένα τεράστιο ερώτημα. Πολύ σωστά υπάρχει πάντα λόγος. Ποιος είναι πολλές φορές, αν όχι όλες, είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσουμε το γιατί έτσι και όχι αλλιώς. Αυτό θα το δείξει ο χρόνος και το διάβα μας, οι επιλογές μας. Που όπως είπες, μας επιβάλει. Αυτό επιφέρει πόνο αλλά και πάλι αυτό το ίδιο το Σύμπαν γνωρίζοντας το τι έχεις μάθει, που έχεις φτάσει, σου απαλλάσσει αυτόν τον πόνο και τον μετατρέπει σε αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι για να υπάρξει η συνέχεια του δρόμου σου. Για να πας στο επόμενο επίπεδο. Σου δίνει τα εφόδια, την δύναμη, που θα χρειαστείς.
Και το σύμπαν επεμβαίνει όταν έχουμε "στραβωθεί" τόσο πολύ που κοντεύουμε να χάσουμε τα πάντα.... ![]()
.... όσο για την αναζήτηση, έπεσα μέσα όταν ήμουν μικρή![]()
... μόνο που υπάρχει μια ακόμα πιο "σατανική" περίπτωση... οι συνθήκες να δημιουργούνται για να μας αναγκάσουν να κρυβομαστε πίσω απ' το δάχτυλο μας ενώ στην ουσία πρέπει να τις υπερβούμε...
άραγε...