ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΗΤΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΑ? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΗΤΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΑ? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

lok19 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
lokΝέο Μέλος
26/01/2004, 16:45:59
ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΔΑ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΝ ΕΙΜΟΥΝΑ ΜΟΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟ ΕΠΙΔΕΙ ΕΙΧΕ ΗΣΥΧΙΑ Κ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΣΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΥΡΟ ΣΤΗΣ 2 ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΑΜΕ Κ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ 6 ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΗΦΟΡΙΓΑΝ Κ 2 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΙΟΥ ΟΠΟΥ Κ ΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 2 Κ ΜΕΤΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΓΥΡΙΣΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΦΤΑΣΕΙ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΕΝΑΣ ΨΗΛΟ ΑΝΤΡΑΣ Κ ΔΙΠΛΑ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΣΩ ΤΟ ΛΕΩ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ Κ ΑΜΕΣΩ ΤΟΥΣ ΚΟΠΙΚΑΝ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΛΕΠΑ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΑΛΛΑ Κ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 2 ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΕΙ ΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΙΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΙΟ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΠΑΓΩΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΨΗΛΟ ΑΝΤΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕΙΝΑΝΕ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΡΑΓΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΨΕΙΣΑΣ

mariha2912Μέλος
26/01/2004, 17:26:17
ΑΥΤΟ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ, ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ...

sansationfΜέλος
27/01/2004, 18:50:16
quote:
ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟ

MA ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΙΟ ΒΡΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΘΕΣΤΕ??? ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ!!! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΣΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΦΟΒΙΣΕΙ!!!!

respect

savelΜέλος
26/02/2004, 01:15:17
mipws eixate piei tipota?

_Μέλος
26/02/2004, 22:45:51
Μήπως ο κύριος ήταν από την ΣΔΟΕ?

Κάτω Πάυλας

VANDAMMEΜέλος
26/02/2004, 22:47:42
ΩΡΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ!ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ!ΕΧΟΥΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΜΠΟΣΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΣΤΗ ΜΑΝΗ!ΒΑΛΤΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ!!!!

oneiric1Μέλος
27/02/2004, 09:44:09
Φίλε μου καθόσασταν στο ... νεκροταφείο!???!!!!

Α πα πα πα! Τρομάζω και μόνο που το σκέφτομαι!

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

StickmasterΜέλος
27/02/2004, 10:47:46
Το θεμα ειναι πως θα πας να κατσεις εκει.Αν πας χαλαρα για την ηρεμια που εχει ο χωρος δεν τρεχει τιποτα.Αν πας ομως φοβισμενος...Το θεμα ειναι να μην μπεις στο τρυπακι του φοβου.

oneiric1Μέλος
27/02/2004, 14:08:55
quote:
Το θεμα ειναι πως θα πας να κατσεις εκει.Αν πας χαλαρα για την ηρεμια που εχει ο χωρος δεν τρεχει τιποτα.Αν πας ομως φοβισμενος...Το θεμα ειναι να μην μπεις στο τρυπακι του φοβου.

Φίλε μου, εσύ δίκιο και μάλιστα πολύ, έχεις όπως τα λες!

Εγώ όμως, από τη φύση μου φοβητσιάρα... δεν χρειάζομαι και πολύ για να παγώσει το αίμα μου!

* Ειρήνη *

MagicalDogΜέλος
27/02/2004, 14:15:46
Mhn fobaste otan pate se nekrotafeia tous Nekrous tous zwntanous na fovaste!!!

MagicalDogΜέλος
27/02/2004, 14:18:04
Η συγκεκριμένη ατάκα μου έχει μήνη απ την γιαγιά μου καλή της ώρα εκεί που είναι τώρα

Cyd0xΝέο Μέλος
27/02/2004, 15:36:33
geia ! kai egw sto xwrio mou peripouto idio kanoume me tin parea mou (alla exoume gyrisei kai tainia ekei sta nekrotafeia) kai polles fores akoume ola ta tzamakia apo toys tafous na trtizoun alla den einai apo ton aera giati apla den fysaei itan poly kali i istoria sou kai mou thimise dikes mas ebiries (pio normal) :P

StickmasterΜέλος
27/02/2004, 16:44:57
quote:

quote:

Φίλε μου, εσύ δίκιο και μάλιστα πολύ, έχεις όπως τα λες!

Εγώ όμως, από τη φύση μου φοβητσιάρα... δεν χρειάζομαι και πολύ για να παγώσει το αίμα μου!

* Ειρήνη *

Να πας τοτε με ζεστη παρεα...
Πλακα κανω.Η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι και το καλυτερο μερος για να αραξεις...Υπαρχουν καλυτερα και ποιο ασφαλη!!!

MagicalDogΜέλος
27/02/2004, 16:50:42
Και ωμός είναι το καλύτερο μέρος που μπορείς να πας βόλτα με το σκύλο σου κ να χαλάρωσης !!

29/08/2011, 20:24:56
Κάτι παρόμοιο περιέγραφε ίσως ο Αισχύλος , για τον οποίο έλεγαν ότι είχε αποκαλύψει στον “Οιδίποδά” του κάτι που ανήκε στα Μυστήρια της Δήμητρας : Εκείνα τα Μυστήρια ήταν τα ίδια με της κόρης της , της θεάς του βασιλείου των νεκρών .

Σύμφωνα με παλιότερες διηγήσεις , ο Οιδίποδας δεν έφτασε ως τον Κολωνό .

Ο βασανισμένος περιπλανήθηκε , αφού τυφλώθηκε μόνος του , για πολύ μέσα στην άγρια περιοχή γύρω από τον Κιθαιρώνα, όταν τον είχαν κάποτε παραπετάξει κι όπου , χωρίς να το ξέρει , σκότωσε τον πατέρα του .

Σ’ αυτή την περιοχή δείχναν τον τάφο του . Οι δικοί του ήθελαν να τον θάψουν στη Θήβα . Αλλά οι Θηβαίοι δεν το δέχτηκαν . Ήταν σαν σημαδεμένος από τη δυστυχία του .

Έτσι τον θάψανε σε ένα άλλο μέρος της Βοιωτίας με το όνομα Κέως . Συνέβηκαν όμως ατυχίες σ’ αυτό το χωριό της Βοιωτίας και οι κάτοικοι πίστεψαν , ότι αιτία γι’ αυτές ήταν ο τάφος του Οιδίποδα .

Τελικά τον έθαψαν στον Ετεωνό . Και αυτό το χωριό βρισκόταν στη Βοιωτία και ονομάστηκε αργότερα Σκάρφη. Τη νύχτα τον έθαψαν στα κρυφά , χωρίς να ξέρουν ότι η θέση αυτή βρίσκονταν στον ιερό περίβολο της Δήμητρας.

Όταν αποκαλύφτηκε αυτό , οι Ετειανοί ρώτησαν το θεό στους Δελφούς τι έπρεπε να κάνουν . Ο Απόλλων απάντησε : “Να μην απομακρύνετε αυτόν που ζητά την προστασία της θεάς !” Έτσι έμεινε εκεί θαμμένος κι από τότε ονομάζεται ο τόπος “ιερό του Οιδίποδα” .

Σε αγγειογραφίες βλέπει κανείς έφηβους και νέες γυναίκες να πλησιάζουν τον τάφο . Εννοούσε ο ζωγράφος τους γιους και τις κόρες του Οιδίποδα ; Ή ήταν άλλοι νέοι , ίσως και αντρόγυνα , που πρόσφεραν θυσία στον ήρωα , που τα πάθη του μπορούσαν να δώσουν ευλογία , όχι βέβαια στους δικούς του , αλλά στους ξένους που θα τον τιμούσαν ; Ο τάφος , σημειωμένος με μια κολώνα , είχε την επιγραφή :

“ Πάνω στη ράχη μου έχω μολόχες κι ασφοδελούς από χίλιες ρίζες , στον κόλπο μου το γιο του Λάιου Οιδίποδα” .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

mystery flowerΜέλος
05/12/2011, 12:31:24
Έχω ακούσει ότι δηλώνει τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, τις τέσσερις εποχές ή τα τέσσερα στοιχεία αήρ, γαία, πυρ, ύδωρ. Το τρία με μεταγενέστερες αναλύσεις συμβολίζει την αγία τριάδα αλλά αν πάρουμε σαν παράδειγμα εκείνη την εποχή κρύβει τις τρεις διαστάσεις που μπορεί να δει ο άνθρωπος, ή τα συστατικά που μπορεί μέχρι τρία να χρησιμοποιήσει ένας αλχημιστής και να φτιάξει μια ουσία. Δηλαδή παίρνουμε τα τέσσερα στοιχεία, χρησιμοποιεί μέχρι τρία και βγαίνει το αποτέλεσμα μια άλλη ουσία. Ο άνθρωπος επίσης αποτελείται από νου, άκρα, καρδιά και έντερα που είναι σημαντικά για την ζωή του. Χωρίς τα άκρα ζει μένουν τρία βασικά που δεν μπορεί να ζήσει και αυτά μπορούν να τον κάνουν μια προσωπικότητα, ακόμα κι αν λείπουν τα υπόλοιπα στοιχεία.

Ταξίδι στο άγνωστο

ELRONDΝέο Μέλος
30/04/2005, 02:44:49
Ζούμε σε έναν κόσμο που θεωρητικά η πληροφορία (σαν γενικότερος όρος) αυξάνει τις γνώσεις μας, με σκοπό την καλυτέρευση (σε βάθος) όλου του πλανήτη, ξεκινώντας από τον ψυχικό-πνευματικό μας κόσμο και καταλήγοντας στον ποιο ασήμαντο μονοκύτταρο οργανισμό.

Για τις περισσότερες πληροφορίες όμως υπάρχει μια ακόμα πληροφορία η οποία την αναιρεί.

Τελικά ζούμε σε έναν κόσμο πληροφορίας και γνώσης ή όχι?

WHAT IS THE ......?

30/04/2005, 14:05:19
Διάβασε και εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6144

ELRONDΝέο Μέλος
11/05/2005, 01:50:00
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

WHAT IS THE ......?