- ΗΤΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΑ? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟ
MA ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΙΟ ΒΡΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΘΕΣΤΕ??? ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ!!! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΣΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΦΟΒΙΣΕΙ!!!!
respect
Κάτω Πάυλας
Α πα πα πα! Τρομάζω και μόνο που το σκέφτομαι! ![]()
![]()

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
quote:
Το θεμα ειναι πως θα πας να κατσεις εκει.Αν πας χαλαρα για την ηρεμια που εχει ο χωρος δεν τρεχει τιποτα.Αν πας ομως φοβισμενος...Το θεμα ειναι να μην μπεις στο τρυπακι του φοβου.
Φίλε μου, εσύ δίκιο και μάλιστα πολύ, έχεις όπως τα λες!
Εγώ όμως, από τη φύση μου φοβητσιάρα... δεν χρειάζομαι και πολύ για να παγώσει το αίμα μου! ![]()

* Ειρήνη *
quote:Να πας τοτε με ζεστη παρεα...quote:
Το θεμα ειναι πως θα πας να κατσεις εκει.Αν πας χαλαρα για την ηρεμια που εχει ο χωρος δεν τρεχει τιποτα.Αν πας ομως φοβισμενος...Το θεμα ειναι να μην μπεις στο τρυπακι του φοβου.Φίλε μου, εσύ δίκιο και μάλιστα πολύ, έχεις όπως τα λες!
Εγώ όμως, από τη φύση μου φοβητσιάρα... δεν χρειάζομαι και πολύ για να παγώσει το αίμα μου!
* Ειρήνη *
Πλακα κανω.Η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι και το καλυτερο μερος για να αραξεις...Υπαρχουν καλυτερα και ποιο ασφαλη!!!
Σύμφωνα με παλιότερες διηγήσεις , ο Οιδίποδας δεν έφτασε ως τον Κολωνό .
Ο βασανισμένος περιπλανήθηκε , αφού τυφλώθηκε μόνος του , για πολύ μέσα στην άγρια περιοχή γύρω από τον Κιθαιρώνα, όταν τον είχαν κάποτε παραπετάξει κι όπου , χωρίς να το ξέρει , σκότωσε τον πατέρα του .
Σ’ αυτή την περιοχή δείχναν τον τάφο του . Οι δικοί του ήθελαν να τον θάψουν στη Θήβα . Αλλά οι Θηβαίοι δεν το δέχτηκαν . Ήταν σαν σημαδεμένος από τη δυστυχία του .
Έτσι τον θάψανε σε ένα άλλο μέρος της Βοιωτίας με το όνομα Κέως . Συνέβηκαν όμως ατυχίες σ’ αυτό το χωριό της Βοιωτίας και οι κάτοικοι πίστεψαν , ότι αιτία γι’ αυτές ήταν ο τάφος του Οιδίποδα .
Τελικά τον έθαψαν στον Ετεωνό . Και αυτό το χωριό βρισκόταν στη Βοιωτία και ονομάστηκε αργότερα Σκάρφη. Τη νύχτα τον έθαψαν στα κρυφά , χωρίς να ξέρουν ότι η θέση αυτή βρίσκονταν στον ιερό περίβολο της Δήμητρας.
Όταν αποκαλύφτηκε αυτό , οι Ετειανοί ρώτησαν το θεό στους Δελφούς τι έπρεπε να κάνουν . Ο Απόλλων απάντησε : “Να μην απομακρύνετε αυτόν που ζητά την προστασία της θεάς !” Έτσι έμεινε εκεί θαμμένος κι από τότε ονομάζεται ο τόπος “ιερό του Οιδίποδα” .
Σε αγγειογραφίες βλέπει κανείς έφηβους και νέες γυναίκες να πλησιάζουν τον τάφο . Εννοούσε ο ζωγράφος τους γιους και τις κόρες του Οιδίποδα ; Ή ήταν άλλοι νέοι , ίσως και αντρόγυνα , που πρόσφεραν θυσία στον ήρωα , που τα πάθη του μπορούσαν να δώσουν ευλογία , όχι βέβαια στους δικούς του , αλλά στους ξένους που θα τον τιμούσαν ; Ο τάφος , σημειωμένος με μια κολώνα , είχε την επιγραφή :
“ Πάνω στη ράχη μου έχω μολόχες κι ασφοδελούς από χίλιες ρίζες , στον κόλπο μου το γιο του Λάιου Οιδίποδα” .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
Ταξίδι στο άγνωστο
Για τις περισσότερες πληροφορίες όμως υπάρχει μια ακόμα πληροφορία η οποία την αναιρεί.
Τελικά ζούμε σε έναν κόσμο πληροφορίας και γνώσης ή όχι?
WHAT IS THE ......?
WHAT IS THE ......?