ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Λέξεις και Έννοιες. Το πρώτο βήμα. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Λέξεις και Έννοιες. Το πρώτο βήμα. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Πύρινος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
12/11/2015, 19:32:25
Δεν μου περισσεύει juice για τον νικομάχο

We seldom stop to think that we are
still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.
μόνο για τον DSM😛😛😛

Edited by - Osmosis on 12/11/2015 19:33:56

12/11/2015, 20:59:59
quote:

quote:
Πύρινος

Με αυτή την έννοια, δεν ειναι και τα πάθη δυσλειτουργία των κέντρων;

Ναι, είναι.

Σου έκανα όμως μια ερώτηση :

quote:
Κι όταν το ένα κέντρο (π.χ το σεξουαλικό) υποκαθιστά ένα άλλο (π.χ το νοητικό), τότε τι γίνεται ;

Δεν ήξερα οτι ένα κέντρο γίνεται να υποκαταστήσει ένα άλλο..
Έχει το σεξουαλικό τις ίδιες ικανότητες με το νοητικό; Αν όχι, πώς θα το υποκαταστήσει;

Edited by - Πύρινος on 12/11/2015 21:07:45

12/11/2015, 23:04:17
Κανένα κέντρο δεν μπορεί να υποκαταστήσει ένα άλλο εξ' ολοκλήρου, γιατί το καθένα από αυτά είναι διαφορετικά και υπεύθυνα για διαφορετικές λειτουργίες. Αυτό που παρατηρούμε, είναι οι προσπάθειες του ενός κέντρου να πάρει την θέση ενός άλλου.

quote:
Πύρινος
Έχει το σεξουαλικό τις ίδιες ικανότητες με το νοητικό;

Όχι.

quote:
Πύρινος
Αν όχι, πώς θα το υποκαταστήσει;

Ο τρόπος είναι η προσποίηση. Θα προσποιηθεί πως το κάνει.

"enlighted mind sees the endless emptiness"
13/11/2015, 00:03:23
quote:
Ο τρόπος είναι η προσποίηση. Θα προσποιηθεί πως το κάνει.
Μπορείς να μου δώσεις κάποιο παράδειγμα;
13/11/2015, 07:29:12
Τώρα θες παράδειγμα εσύ, ε ; [ κι έλεγα μέσα μου, να δεις που αυτός θα μου ζητήσει να του πω παράδειγμα ] Και μάλιστα θα σου πω και ένα εξαιρετικό* παράδειγμα.
*[ θυμάσαι που κάτι είπαμε προηγουμένως για εξαιρέσεις ; ]
Εξαιρετικό και συνάμα πολύ συνηθισμένο [ μα ... πώς γίνεται αυτό ; γι΄αυτό σου είπα πριν πως για μένα δεν αποτελούν εξαιρέσεις .... ]

quote:
Πύρινος

Μπορείς να μου δώσεις κάποιο παράδειγμα;

Ο προσποιητός οργασμός μιας γυναίκας. Κατά έναν περίεργο τρόπο [ μη με ρωτήσεις πώς γίνεται, το παρατραβάς, δεν είμαι γυναίκα ... ], το μυστηριώδες απόκοσμο αυτό πλάσμα κάνει όλα τα υπόλοιπα κέντρα του να προσποιούνται το σεξουαλικό.

Και πολλές φορές, δυστυχώς για μας ... το πετυχαίνει. [ αλλά, σσςς, τσιμουδιά ... δεν χρειάζεται να της το λέμε κιόλας πότε το πετυχαίνει ... ]

Τώρα ... από 'δω το είχες, από 'κει το είχες, μ' έκανες να αναφερθώ στις γυναίκες, και θα λέει πάλι ο Αίολος κι η παρέα του, ότι μόνο αυτό έχω στο μυαλό μου ...

Reboot ...

quote:
zip - Αν υποτεθεί πως υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αποζητούν τον πόνο [ και υπάρχουν, δεν λέω ότι δεν υπάρχουν, απλά δεν έχει σημασία για μένα να τους καταδείξω ή να τους υποδείξω σε ένα παράδειγμά μου λόγω εξαιρεσιμότητας γιατί δεν αποτελούν για μένα εξαίρεση ], αυτό συμβαίνει λόγω ελαττωματικότητας των κέντρων τους. [<--- είμαστε ακόμη εδώ, σ΄αυτό το σημείο ] Για κανέναν άλλο λόγο. [ Μέχρι να πάμε σ' αυτό το σημείο, με τα πράσινα γράμματα δηλ. έχουμε δρόμο ... ]

Πύρινος - Χμμ.. τι σημαίνει αυτό;

Γι' αυτό πρώτα, πρέπει να μου απαντήσεις σ' αυτό : καταλαβαίνεις τώρα, τι σημαίνει η ελαττωματικότητα των κέντρων ;

Edited by - z_i_p on 13/11/2015 07:51:32

13/11/2015, 10:56:14
quote:
z_i_p
Γι' αυτό πρώτα, πρέπει να μου απαντήσεις σ' αυτό : καταλαβαίνεις τώρα, τι σημαίνει η ελαττωματικότητα των κέντρων ;
Δεν είμαι βέβαιος... και θα σου πω γιατί.
Στο παράδειγμα που αναφέρεις, γίνεται μια επιλογή, δηλαδή η γυναίκα επιλέγει να προσποιηθεί.. δεν είναι κάτι που συμβαίνει ασυνείδητα.
Επιπλέον μου φαίνεται δύσκολο μια προσποίηση να είναι επιτυχής χωρίς να υπάρξει κάποια χρηση αν θέλεις αυτής της ενέργειας των κατώτερων κέντρων.
Νομίζω εντούτοις οτι ξεκινάω να καταλαβαίνω πού το πας, δηλαδή ξεκινάω να αντιστοιχώ ίσως κάποια βιώματα ή παρατήρησεις σε αυτό που περιγράφεις (αλλά υπάρχει το περιθώριο λάθους).
Ας δούμε ένα άλλο παράδειγμα (αν μπορεί αυτό το παράδειγμα να έχει κάποια αντιστοιχία σε αυτό που περιγράφεις) μια γυναίκα/άνδρας που χορεύει π.χ. σε ένα κλαμπ. Αυτό είναι μια έκφραση του κινητικού κέντρου, του ενστικτώδους κέντρου, του σεξουαλικού...; Θα μπορούσε δηλαδή σε αυτή τη κατάσταση, να υπάρχει ένα (ή περισσότερα) κέντρο που να προσποιείται ένα άλλο;
Και ας πάρουμε και ένα άλλο παράδειγμα, μάλλον λιγότερο σύνθετο, στη διάρκεια του σεξ συχνά ανταλλάσσονται διάφορα τριφερά λόγια... Αν αυτά τα λογια τα έβγαζες έξω απ' τα πλαίσια της "πράξης" θα θεωρούσε κάποιος οτι είναι λόγια συναισθηματικής φύσης. Μέσα στα πλαίσια της πράξης όμως, ειναι συναισθηματικής φύσης ή είναι μια "συναισθηματική" έκφραση του σεξουαλικού κέντρου;
13/11/2015, 11:16:25
Πύρινος,

quote:
Στο παράδειγμα που αναφέρεις, γίνεται μια επιλογή, δηλαδή η γυναίκα επιλέγει να προσποιηθεί.. δεν είναι κάτι που συμβαίνει ασυνείδητα.

Σωστά. Αλλά αυτή η επιλογή, από πού ξεκινάει, από ποιο κέντρο γίνεται ; Από το νοητικό. Είναι δηλ. μία προσπάθεια του νοητικού να επιβληθεί στα υπόλοιπα.

quote:
Νομίζω εντούτοις οτι ξεκινάω να καταλαβαίνω πού το πας, δηλαδή ξεκινάω να αντιστοιχώ ίσως κάποια βιώματα ή παρατήρησεις σε αυτό που περιγράφεις (αλλά υπάρχει το περιθώριο λάθους).

Αυτό για να μπορέσεις να το κάνεις [ χωρίς κανένα απολύτως περιθώριο λάθους ], πρέπει πρώτα εσύ να μάθεις πώς να ξεχωρίζεις τα δικά σου κέντρα. Αν δεν το γνωρίζεις αυτό, δεν θα μπορέσεις να κάνεις κι αυτό που λες.

quote:
Ας δούμε ένα άλλο παράδειγμα (αν μπορεί αυτό το παράδειγμα να έχει κάποια αντιστοιχία σε αυτό που περιγράφεις) μια γυναίκα/άνδρας που χορεύει π.χ. σε ένα κλαμπ. Αυτό είναι μια έκφραση του κινητικού κέντρου, του ενστικτώδους κέντρου, του σεξουαλικού...; Θα μπορούσε δηλαδή σε αυτή τη κατάσταση, να υπάρχει ένα (ή περισσότερα) κέντρο που να προσποιείται ένα άλλο;

Είναι μια συνηθισμένη συμπεριφορά Κανείς δεν θα μπορούσε να στο απαντήσει αυτό, παρά μονάχα αυτός/οι οι δύο που χορεύει/ουν. Ο χορός βέβαια, είναι μεγάλη υπόθεση ...

quote:
στη διάρκεια του σεξ συχνά ανταλλάσσονται διάφορα τριφερά λόγια... Αν αυτά τα λογια τα έβγαζες έξω απ' τα πλαίσια της "πράξης" θα θεωρούσε κάποιος οτι είναι λόγια συναισθηματικής φύσης. Μέσα στα πλαίσια της πράξης όμως, ειναι συναισθηματικής φύσης ή είναι μια "συναισθηματική" έκφραση του σεξουαλικού κέντρου;

Κι αυτό κανείς δεν το ξέρει. Θα πρέπει να το παρατηρήσεις στον εαυτό σου.

*edit

Edited by - z_i_p on 13/11/2015 11:33:22

13/11/2015, 11:46:57
Πάντως, νομίζω πως πήρες μια ιδέα τι σημαίνει η ελαττωματικότητα των κέντρων, έτσι ; Μην ψάχνεις να βρεις εφαρμογές της στην συμπεριφορά των άλλων ανθρώπων, θα αποτύχεις. Ψάξε να βρεις εφαρμογές της στον εαυτό σου πρώτα και μετά όλα θα γίνουν πιο ξεκάθαρα ...

Να προχωρήσουμε παρακάτω την κουβέντα τώρα ;

13/11/2015, 12:06:21
Να προχωρήσουμε...
13/11/2015, 12:29:15
Reboot ...

quote:
zip

Αν υποτεθεί πως υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αποζητούν τον πόνο [ και υπάρχουν, δεν λέω ότι δεν υπάρχουν, απλά δεν έχει σημασία για μένα να τους καταδείξω ή να τους υποδείξω σε ένα παράδειγμά μου λόγω εξαιρεσιμότητας γιατί δεν αποτελούν για μένα εξαίρεση ], αυτό συμβαίνει λόγω ελαττωματικότητας των κέντρων τους. Για κανέναν άλλο λόγο.

'Ντάξει και μ' αυτό τώρα ; Κατανοητό ;