- ΜΥΗΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ή ΤΑΓΜΑΤΑ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Γράφτηκε κάτι για τη σχέση που έχουν τα κβάντα με τις πιθανότητες.
Η προσωπική μου άποψη (σπούδασα φυσική στο Π. Κρήτης) είναι πως το μαθηματικό μοντέλο των πιθανοτήτων είναι το καλύτερο μαθηματικό εργαλείο που διαθέτουμε, προς το παρόν, για να περιγράψουμε ποιοτικά και ποσοτικά τις κβαντικές ιδιότητες της ύλης.
Αυτό είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από το να θεωρούμε πως η κβαντομηχανική είναι μια επιστήμη πιθανοτήτων αφού το ζητούμενο σε μια πραγματική επιστήμη είναι η βεβαιότητα της πρόβλεψης, και αυτό είναι γεγονός στις περισσότερες περιπτώσεις όπου εφαρμόζουμε τους νόμους των πιθανοτήτων στην κβαντομηχανική. Για τις υπόλοιπες, η έρευνα συνεχίζεται...
Η ύλη και ο κόσμος μας είναι πολύ περισσότερα απ' όσα μπορούμε να περιγράψουμε φορμαλιστικά, με τα μαθηματικά εργαλεία που διαθέτουμε σήμερα. Ας μην ανάγουμε το άπειρο στο μετρήσιμο αλλά να προσπαθήσουμε, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να επεκτείνουμε τις δυνατότητες μέτρησης ως το άπειρο (το μικρό και το μεγάλο).
Φιλικά, Θοδωρής.
ΤΟ ΦΩΣ,Η ΑΓΑΠΗ & Η ΔΥΝΑΜΗ
ΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ
Φιλε βουδα στο μηνημα μου ανεφερα απλα ενα παράδειγμα (απο τα χιλιάδες που μπορω να αναφέρω) - αλλα ουτε και εσυ εχεις αποδείξης για τίποτα. Μπορει η Θέληση/ Αντιληψη σου
να ειναι σε ενα σχετικά ελαχιστο (μεσοκοσμος) μερος του συμπαντος ,αλλα το αλλαζονικο ειναι
να εχεις αποψη και για τα μικρα και τα μεγάλα πραγματα στο συμπαν και να απλα να λές {ειναι μέσα μου, το νιώθω}
βλεπεις αυτο το {εμπειρία} {βιωμα} ειναι που χειρίζονται τα τάγματα και η μυησεις και κατα το πληστον οι θρησκείες ....
αλλα για πες μας φιλε βουδα69 ποσο ΤΥΧΑΙΑ ηταν η δικιά σου μύηση/κατανόηση του σύμπαντος..?
Και το Τυχαίο φιλε μου δεν ειναι Θεώρια ειναι και αυτο μια εμπειρία/βιώμα και ισως να εχει σχέση με τον τροπο που λειτουργουν τα {μικρα πραγματάκια}
που λέγαμε –
Για τα μεγάλα ακομα δεν ξέρουμε το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να τα βλέπουμε πως ηταν χιλιάδες χρονια πριν.
Tωρα αν χρειαστώ μεσάζοντα για την σχέση μου με το Συμπαν .......τά λεφτα μου (κυριολεκτικά)
ειναι με την επιστήμη που τουλάχιστον ψάχνει και θα ψάχνει για πάντα (τα πάντα ρει) και σου δινει την ευκαιρία της επιλογης και του πως θα προχωρίσεις - και οχι με μυστικες εταιρίες και τάγματα που το μόνο μυστικό που μπορούν να σου προσφέρουν ειναι μονο μια επιλογή (αλλα ειναι η καλήτερη ετσι..?) αρκει να επενδησεις το πιστευω σου σε αυτην....
Γιώργος
Τιποτα δεν ειναι αληθινό , ολά επιτρέπονται. ![]()
![]()
![]()
Edited by - Γιώργος on 07/04/2003 16:38:31
αποδειχτηκε οτι οταν επιταχυνεις την υλη στο τετραγωνο της ταχυτητας του φωτος,γινεται αγνη ενεργεια!!!φτασαμε(με το hamble)στο ενα κλικ μετα τη δημιουργια..Ε και????τι βοηθησε την επιστημη αυτο???εσενα,εμενα,που μας βοηθησε??
αυτο που ΣΙΓΟΥΡΑ γνωριζω(χωρις καμμια αλλαζονεια)ειναι ο βασικος νομος που διεπει το ορατο συμπαν..ΕΛΞΗ-ΑΠΩΣΗ..ολα μα ολα,δεσμευονται απ αυτο το νομο..η ζωη μας η ιδια κινειτα βαση αυτου του νομου..δεν ειναι αποτελεσμα μυησεων,ειναι γνωση επιστημης!!!αφου τα λεφτα σου ολα πανε στην επιστημη,γιατι δεν το δεχεσαι????
οτι ζηταμε,γινεται..οτι δε θελουμε,απωθειται..το ιδιο βλεπω στα κυτταρα μου,το ιδιο στη ροη του συμπαντος..επιμενω ομως να μου αποδειξεις οτι τα μεγεθη παιζουν ρολο,μιας και τοπες τοοοσο σιγουρα,θα σε παρακαλεσω(μιας και μ ενδιαφερει η ανταλλαγη γνωσεων)να μας μαθεις ολα αυτα που γνωριζεις,ισως ετσι απλωθει το φως και στους υπολοιπους...
να ειναι σε ενα σχετικά ελαχιστο (μεσοκοσμος) μερος του συμπαντος ,αλλα το αλλαζονικο ειναι
να εχεις αποψη και για τα μικρα και τα μεγάλα πραγματα στο συμπαν και να απλα να λές {ειναι μέσα μου, το νιώθω}
βλεπεις αυτο το {εμπειρία} {βιωμα} ειναι που χειρίζονται τα τάγματα και η μυησεις και κατα το πληστον οι θρησκείες .... ""
λοιπον,φιλε γιωργο,βαση της επιστημης,απεδειξα(χεχε)τα ηδη γνωστα!!!χωρις νοιωθω,χωρις τιποτα..απλη,στειρα,επιστημονικη γνωση..επειδη εδω μεσα,στηριζουμε(ει δυνατον)με επιχειρηματα τα λεγομενα μας,αφου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΞΗΣ,αλλα ροη γνωσης,περιμενω την αποδειξη ΟΤΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ,ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΡΟΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ...φιλικα
quote:
Οσο για το σουπερ μαρκετ των ιδεων
και των ταγματων μπορεις να διαλέξεις οτι θες -απο εκει το πιστευω σου ειναι η δυναμη σου και δασκαλος εσυ..!!!!
Αλλα γιατι να περνάς τον χρονο σου προσπαθοντας να γινεις φορέας (καποιου μυστικου/μηυσεως) - ενω μπορεις να κανεις την δικία σου πορεια / ανακάληψη?.
Μα γιατί να πας σχολείο αφού ο δάσκαλος είσαι εσύ ;
Μα γιατί να μάθεις τις αξίες αφού έχεις τις δικές σου ;
Μα γιατί να πιστέψεις κάπου αφού μπορείς να πιστεύεις σε σένα ;
Μα γιατί κάποιος να ξέρει κάτι παραπάνω από σένα αφού εσύ ξέρεις τα πάντα από μόνος σου ;
……….."Κάποτε θα δημιουργηθεί ο Κόσμος της Γενιάς του Ανθρώπου.
Ο Μικρός γιος του πατέρα, του πατέρα ο αγαπημένος,
Ο μικρός γιος της μητέρας, της μητέρας του ο αγαπημένος:
Ο άνθρωπος που στέκει στα πόδια του
Πως θα τον αντέξει;
Ας τον δώσουμε σε κάποιον άλλο,
Κοντά σε κάποιον άλλο θα διδαχθεί την πραότητα!…………..
O Αναζητών
Apostolos
quote:
αποδειχτηκε οτι οταν επιταχυνεις την υλη στο τετραγωνο της ταχυτητας του φωτος,γινεται αγνη ενεργεια!!!φτασαμε(με το hamble)στο ενα κλικ μετα τη δημιουργια..Ε και????τι βοηθησε την επιστημη αυτο???εσενα,εμενα,που μας βοηθησε??
Αυτο δεν θα το σχολιάσω καν ..!!! Θα αφησω τα αλλα μέλη του φόρουν να το κρίνουν.
quote:
γνωσης,περιμενω την αποδειξη ΟΤΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ,ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΡΟΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ...
Ο τρόπος ροης (λειτουργείας - ή {αφής} οπως προτημω να το λέω ) του σύμπαντος αλλάζει οταν αναφερόμαστε σε μικρότερα μεγέθη οπου τίνουν να γίνουν ή ειναι χαότικα οπου οι πιθανότητες παιζουν ρόλο... οσο για τον μεσόκοσμο η ροη του σύμπαντος τίνει να ειναι αρμονική - και καπως ιεραρχική - οσο για τον μακρόκοσμο (απλα δεν ξέρουμε- δεν εχουμε φτάσει στα αστρα ακομα ) - Η ροή του συμπαντος (πιστευω) θα μπορούσαμε να πούμε οτι ειναι η πιθανότητα - Η πιθανοτητα του να εισαι χαοτικός / ιερ-ο-αρχικός/ αίτιο - αποτέλεσμα / ελξη - απωση και ισως κατι αλλο που ακομα δεν εχουμε ανακαλήψη ακομα.
Και εδω πιστευω ειναι ο ρόλος της ανθρώπινης (Μεσο - κοσμικής) αντίληψης οπου εχει την δυνατότητα να επιλέξει αν θέλει να ειναι με το χάος - η την συμπαντική ιερ-ο-αρχία του των φωτισμένων κλπ..κλπ...
quote:
αυτο που ΣΙΓΟΥΡΑ γνωριζω(χωρις καμμια αλλαζονεια)ειναι ο βασικος νομος που διεπει το ορατο συμπαν..ΕΛΞΗ-ΑΠΩΣΗ..ολα μα ολα,δεσμευονται απ αυτο το νομο..η ζωη μας η ιδια κινειτα βαση αυτου του νομου..δεν ειναι αποτελεσμα μυησεων,ειναι γνωση επιστημης!!!αφου τα λεφτα σου ολα πανε στην επιστημη,γιατι δεν το δεχεσαι????
Μα φυσικά {σιγουρα} γνωρίζεις φίλε μου έχεις παρει την μύηση.!!! τι συζητάμε τόσο καιρό?.
Τωρα σε παρακαλώ για απάντησε στην δικη μου ερώτηση που σου έθεσα.-
Πόσο ΤΥΧΑΙΑ ηταν η μυησή σου.?
Γιώργος
AΓΑΠΗΤΕ,DIMELIS ΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΛΛΑ,ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ Η ΜΗ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 12,(ΣΟΥ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΖΩ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ).ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ e-mail ΜΟΥ,ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΑΩ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ,ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ,ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΘΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ 15/5/2003.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ALEX RAVEN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΣΕ ΦΙΛΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 12.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ ΕΞ ΙΣΟΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ.
ΕΑΝ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ / ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 12.
ΕΝΑΜΕΝΩ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΤΗ Ο ΔΙΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ.
ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ.
ΕΝΑ ΤΑΓΜΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΥΗΣΕΩΣ.
ΜΥΗΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΜΩΣ ??????
ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ ????
ΜΙΑ ΜΥΗΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ... ΚΑΙ Η ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ...
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΘΟΥΝ ΑΥΤΑ.
Ο ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ Ramoglou ΒΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ...
ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΥΗΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ/ΤΑΓΜΑΤΑ.
ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ.
ΑΝΑΜΕΝΩ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()