ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΦΙΑΧΝΕΙ ΝΕΑ ΤΑΡΩ-ΤΡΑΠΟΥΛΑ (NEA AΡXETYΠA) - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΦΙΑΧΝΕΙ ΝΕΑ ΤΑΡΩ-ΤΡΑΠΟΥΛΑ (NEA AΡXETYΠA) - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

20/01/2005, 12:00:53
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ prince_of_pentacles ΜΗΝ ΖΗΤΑΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ....

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΥΛΟΓΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.

ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑΡΩ ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ.
ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑΡΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΡΩ-ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΗΤΑΝ (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ) ΤΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ. (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ)

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΤΡΥΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΨΑΧΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ-ΤΑΡΩ-ΠΡΟΓΝΩΣΗ-ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΩΝ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΥΓ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΜΟΥ (ΦΙΛΙΚΟΥ) ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΡΙΞΙΜΟ ΤΩΝ ΤΑΡΩ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΠΛΕΟΝ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

GothicΜέλος
20/01/2005, 16:43:49
Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον αγαπητο AVATARGR και θα πω κι εγώ ότι δεν θεωρώ καθόλου πολυλογία τα όσα είπες,αντιθέτως δε,πολύ όμορφο και ξεκάθαρο τρόπο τοποθέτησεις σου που μακάρι να μας χαρακτήριζε όλους μας

20/01/2005, 17:11:14
Καλησπέρα prince_of_pentacles!

Η αλήθεια είναι ότι θίγεις πολλά διαφορετικά ζητήματα στο μήνυμά σου και δε νομίζω ότι θα ήταν σωστό να αναφερθώ αναλυτικά.
Σίγουρα όμως, μέσα από αυτή την τοποθέτηση μπόρεσα να κατανοήσω καλύτερα πώς αντιλαμβάνεσαι και χρησιμοποιείς την έννοια της "κατάρας".

Έχω την αίσθηση όμως, ότι δεν είναι και τόσο δόκιμος όρος για την περίπτωση την οποία εξετάζουμε, ακριβώς για τους λόγους τους οποίους αναφέρεις.
Το σφράγισμα όταν γίνεται μέσα από ένα υψηλό τυπικό είναι καθαρή προστασία και όχι τιμωρία.

Ως προστασία λειτουργεί πάντα και δεν έχει πάψει ποτέ στο θέμα των Ταρώ.
Οι αλλοιώσεις, το "Χάος" το οποίο ανέφερες και η γενική άγνοια που επικρατεί μάλλον το αποδεικνύουν.
Αυτό δε σημαίνει ότι κάπου δεν υπάρχει μίτος της Αριάδνης.

quote:
Τα ΤΑΡΩ είναι ένα σύστημα πολύ πιο πολύπλοκο, προϋποθέτει πολύ καλές γνώσεις Αστρολογίας, Καμπαλά και Αποκρυφισμού και οι μέθοδοι που ακολουθεί θυμίζουν ένα πολύ εξελιγμένο τρόπο 'προσευχής'. Δηλαδή, λέω συγκεκριμένα 'λόγια', επικαλούμαι συγκεκριμένες 'δυνάμεις', δεν ζητάω απλά χάρη, αλλά αναλαμβάνω 'έργο' από την αρχή έως το τέλος. Γι αυτό κατά τη δική μου γνώμη χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Συμφωνώ ότι είναι ένα πολύπλοκο σύστημα, όπως το περιγράφεις, αλλά δεν υπάρχουν λόγια δύναμης, τα οποία να έχουν πραγματικά αποκαλυφθεί. Ό,τι υπάρχει είναι προσωπικές εκτιμήσεις διαφόρων μελετητών, όπως είπαμε και πιο πάνω.
Αν δε σε κουράζω, θα επαναλάβω ότι αυτή η φήμη στην ουσία λειτουργεί ώστε να μας εφιστά την προσοχή και να μπορέσουμε να αντιληφθούμε ότι τίποτε δε χαρίζεται και όλα είναι αλληλένδετα.
Και μόνο που γεννιόμαστε, έργο αναλαμβάνουμε...
Δυστυχώς, μόνο μέσα από δεδομένο πρίσμα κοσμοαντίληψης, μπορούμε να αντιληφθούμε την πραγματική αξία αυτών των καρτών.

Μ' άρεσε η ανάλυση που έκανες στον εαυτό σου.

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

prince_of_pentaclesΝέο Μέλος
20/01/2005, 17:59:15

Αγαπητέ Avatargr,

Κατ'αρχήν θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την κατανόηση και την υπομονή σου.

Όσον αφορά τα σχέδια στις Κάρτες της κ.Τσεκούρα, παρ'όλο που δεν τα έχω δεί, μιάς και έγινε νύξη σε σύμβολα, Μαντάλες και αρχέτυπα, ας προσπαθήσουμε αρχικώς να τα ορίσουμε.

Σύμβολα: Όταν ονομάζουμε έναν όρο ή ένα αντικείμενο συμβολικό, εννοούμε ότι σημαίνει πολλά περισσότερα πράγματα από όσα φαίνεται αρχικώς να εκφράζει. Εξερευνόντας ένα σύμβολο, και υπό τις κατάλληλες συνθήκες, ο νους μας μπορεί να οδηγηθεί σε Ιδέες υπερβατικής φύσεως, τις οποίες και ονομάζουμε αρχέτυπα.

Αρχέτυπα: Τα αρχέτυπα αποτελούν Ιδέες, οι οποίες ναι μεν βρίσκονται εντός του κάθε όντος ξεχωριστά, αλλά δεν μπορούν να καταληφθούν προσωπικά από αυτό. Είναι κοινά τόσο για το άτομο, όσο για το σύνολο και τον κόσμο γενικώς. Παρ' όλα αυτά, τα αρχέτυπα είναι σημαντικά μόνο ως Ιδέες που δεν είναι άμεσα υλοποιήσιμες και οι οποίες (πάντα κατά τη δική μου γνώμη) εμφανίζονται για να μας υπενθιμήσουν αυτό που ονομάζουμε 'αρχέγονη τελειότητα', 'την Αρχή και το Τέλος του Ανθρώπου και της Δημιουργίας'. Τα αρχέτυπα δεν είναι ο σκοπός, αλλά υποδεικνύουν το 'έργο' που πρέπει να πράξουμε για να φθάσουμε στον τελικό μας προορισμό.

Μαντάλες: οι τελετουργικοί ή μαγικοί κύκλοι (όλες οι μαντάλες είναι κυκλικές) που χρησιμοποιούνται στον Λαμαϊσμό και την Ταντρική Γιόγκα, ως yantra ή ως βοηθήματα διαλογισμού και περισυλλογής. Έχουν χρησιμοποιηθεί κυρίως ως παραδοσιακά, Ανατολικά, τελετουργικά σύμβολα, σχεδιασμένα ή ζωγραφισμένα για ειδικές τελετές σε ναούς. Λέγεται ότι μία αληθινή μαντάλα είναι μία 'εσωτερική εικόνα', η οποία δημιουργείται σιγά, σιγά μέσω της φαντασίας, τις στιγμές όπου λαμβάνουν χώρα ψυχικές διαταραχές ή όταν δεν μπορεί να συλληφθεί μία ιδέα, αλλά ο νούς συνεχίζει να την αναζητά. Επίσης, υποτίθεται ότι η εικόνα μίας μαντάλα, μπορεί να δημιουργηθεί μόνο από έναν πλήρως εκπαιδευμένο Λάμα με τη 'Δύναμη της Φαντασίας'.

Απ' ότι φαίνεται, η Ιδέα μιας ένωσης του Ανατολικού με το Δυτικό τρόπο σκέψης, υπόσχεται ένα πολύ όμορφο και εν-Δια-φέροντα 'Πνευματικό Γάμο'. Θα ήθελα, όμως, εάν είναι δυνατόν, φίλε μου Avatargr, να μας παραθέσεις μερικές ακόμη πληροφορίες για τη δουλειά που έχει κάνει η κ.Τσεκούρα με τις Κάρτες. Έχει συνθέσει σχέδια μαντάλα ως εκπαιδευόμενη/εκπαιδευτής Λάμα...ως καλλιτέχνης υπό συνθήκες 'διαταραχής' και έμπνευσης...τα σχέδια αποτελούνται από κλασσικές, πρότυπες θρησκευτικές μαντάλες ή από νέα σχέδια που συνέλλαβε η ίδια, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες;

quote:
ΥΓ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΜΟΥ (ΦΙΛΙΚΟΥ) ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΡΙΞΙΜΟ ΤΩΝ ΤΑΡΩ.

Πολύ ενδιαφέρον. Στην δική μου περίπτωση, την οποία δεν θεωρώ μεν ακραία, αλλά θεωρώ τον εαυτό μου απαράδεκτο και δεν του συγχωρώ εύκολα λάθη, υπήρχαν κάποιες παρενέργειες όπως:

α) Μετά τη χρήση των ΤΑΡΩ δημιουργήθηκε μία περίεργη, δυσάρεστη οσμή στο χώρο (όχι, δεν ήμουν εγώ) που έμοιαζε σαν να κάηκε κάτι σάπιο. Είμαι σχεδόν υποχόνδριος και ιδιότροπος με τα θέματα καθαριότητας και έψαχνα μανιωδώς να εντοπίσω την εστία της οσμής. Στην αρχή υπέθεσα ότι έχει να κάνει με κάποιον από τους φακέλους όπου φυλάω έγγραφα και ζωγραφιές, και η οσμή θα ταίριαζε απόλυτα με μιά αναμένη λάμπα που μέσω της επαφής της έκαψε ένα κομμάτι από παλιό και κακής ποιότητος δέρμα. Δεν υπήρχε τίποτε τέτοιο...ο χώρος καθαρίστηκε...η οσμή έφυγε μετά από μερικές μέρες και αφού έστειλα τα ΤΑΡΩ στα σκουπίδια...μπορεί και να είναι τυγχαίο.

β) Εκείνες τις ημέρες, ειλικρινά δεν μπορούσα να κρατήσω σταθερά κάποιο αντικείμενο, αν πρώτα δεν έπεφτε δυο-τρείς φορές από τα χέρια μου. Καλά θα μου πείτε, πάντα ανισόρροπος ήσουνα , αλλά τέτοια κουλαμάρα δεν έχω ξαναδεί. Και αυτή η παρενέργεια ή σύμπτωση έφυγε μετά από μερικές ημέρες...ναι, μπορεί και αυτό να είναι τυγχαίο.

Δεν είμαι δεισιδαίμων, γιατί λένε ότι φέρνει γρουσουζιά. Θα ήθελα, όμως, αγαπητέ Avatargr, να μου πείς αν στην περίπτωση των φίλων σου υπήρχαν αντίστοιχα προβλήματα.

Όσον αφορά τις τελετουργίες...δεν θα επιθυμούσα να εμβαθύνουμε.

Όσοι, όμως, το επιθυμούν, αυτό που έχω να τους προτείνω είναι: 'Μην δοκιμάζετε ποτέ κάτι, το οποίο να απαιτεί 'Έργο' σε σχέση με κάποιο τελετικό, αν τα αποτελέσματά του δεν αφορούν το Κοινό ώφελος ή την Θεραπεία'.

Μετά Τιμής
The Prince of Pentacles

"Quaero non pono, nihil hic determino dictans. Coniicio, conor, confero, tento, rogo...Ερευνώ, δεν επιβεβαιώνω. Δεν προσδιορίζω εδώ τίποτε με τελική βεβαιότητα. Υποθέτω, προσπαθώ, συγκρίνω, επιχειρώ, ρωτώ..."

prince_of_pentaclesΝέο Μέλος
20/01/2005, 18:34:26

Αγαπητή Zadok,

quote:
Έχω την αίσθηση όμως, ότι δεν είναι και τόσο δόκιμος όρος για την περίπτωση την οποία εξετάζουμε, ακριβώς για τους λόγους τους οποίους αναφέρεις.

έχεις δίκιο στο ότι δημιούργησα κάποια σύγχυση με τη χρήση του όρου 'κατάρα', που στο κάτω, κάτω ακούγεται 'μπακαλίστικος'. Άσχετα, όμως, με τον ορισμό, έχω ακούσει για πολλές περιπτώσεις όπου υπήρξαν 'δυσλειτουργίες' μετά τη χρήση των ΤΑΡΩ, με συνέπειες και στο χώρο, και στα άτομα. Σίγουρα, αν κάποιος δε γνωρίζει πώς να χρησιμοποιεί το μυαλό του και σταυρόλεξο να έλυνε, θα κατέληγε με ένα 'ελαφρό νοητικό στραμπούληγμα'. Έχουμε αρκετά νοητικά και ψυχικά συμπλέγματα και η πολυπλοκότητα των ΤΑΡΩ τα ενισχύει.

quote:
Το σφράγισμα όταν γίνεται μέσα από ένα υψηλό τυπικό είναι καθαρή προστασία και όχι τιμωρία.

Και οι Ιππότες το Μεσαίωνα ήταν προστάτες των αδυνάτων και ακολουθούσαν υψηλού τύπου τελετικά. Σε περιπτώσεις, όμως, που δεν μπορούσαν να δράσουν αλλιώς, δεν δίσταζαν να χύσουν το αίμα των 'εχθρών του ανθρώπου'. Το παράδειγμα είναι καθαρά συμβολικό. Η ερώτησή μου είναι 'μπορείς να με διαβεβαιώσεις ότι ένα 'σφράγισμα', για λόγους προστασίας, μπορεί να είναι μόνο 'παθητικό' και όχι 'ενεργητικό';

quote:
Αν δε σε κουράζω

Αντιθέτως, θα χαιρόμουν αν μας παρέθετες ακόμη περισσότερες πληροφορίες. Να σου πω την αλήθεια, δεν μου αρέσει να 'σκοράρω' αν δεν μου κάνουν 'πάσα', μιας και το παιχνίδι είναι ομαδικό .

"Quaero non pono, nihil hic determino dictans. Coniicio, conor, confero, tento, rogo...Ερευνώ, δεν επιβεβαιώνω. Δεν προσδιορίζω εδώ τίποτε με τελική βεβαιότητα. Υποθέτω, προσπαθώ, συγκρίνω, επιχειρώ, ρωτώ..."

21/01/2005, 13:21:25
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ prince_of_pentacles ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ.
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ,ΚΛΕΨΙΜΟ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΠΑΣΙΜΟ ΛΕΚΑΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ. (ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ 4 ΜΕΡΕΣ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΑ ΤΑΡΩ)

ΛΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ?????

ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗΣ ΙΣΩΣ....

ΒΕΒΑΙΑ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΕ 4 ΜΕΡΕΣ....

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

21/01/2005, 16:44:21
Γειά σου prince_of_pentacles!

quote:
Άσχετα, όμως, με τον ορισμό, έχω ακούσει για πολλές περιπτώσεις όπου υπήρξαν 'δυσλειτουργίες' μετά τη χρήση των ΤΑΡΩ, με συνέπειες και στο χώρο, και στα άτομα. Σίγουρα, αν κάποιος δε γνωρίζει πώς να χρησιμοποιεί το μυαλό του και σταυρόλεξο να έλυνε, θα κατέληγε με ένα 'ελαφρό νοητικό στραμπούληγμα'. Έχουμε αρκετά νοητικά και ψυχικά συμπλέγματα και η πολυπλοκότητα των ΤΑΡΩ τα ενισχύει.

Όλα τα εργαλεία, αν δεν γνωρίζουμε πώς να τα χρησιμοποιήσουμε, μπορεί να είναι και επικίνδυνα.

Ένα μαχαίρι, αν χρησιμοποιηθεί χωρίς την επαρκή προσοχή, κόβει δάχτυλα.

Αυτό σημαίνει ότι φταίει το μαχαίρι; Ή ότι κάποιος μας έκανε βουντού;

Τώρα, όσον αφορά στις "παρενέργειες" που ανέφερες τόσο εσύ, όσο κι ο φίλτατος AVATARGR, νομίζω ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Ένα σημαντικό στάδιο της μαθητείας στον εσωτερισμό είναι ο διαχωρισμός του υποκειμενικού από το αντικειμενικό.
Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές ο ίδιος μας ο εαυτός μας παίζει διάφορα παιγνίδια και προκαλεί τα φαινόμενα επηρεάζοντας κυρίως το κατώτερο αστρικό μας πεδίο.

Προσωπικά, κάνω συλλογή από κάρτες και ουδέποτε αντιμετώπισα οποιοδήποτε πρόβλημα.

quote:
Το παράδειγμα είναι καθαρά συμβολικό. Η ερώτησή μου είναι 'μπορείς να με διαβεβαιώσεις ότι ένα 'σφράγισμα', για λόγους προστασίας, μπορεί να είναι μόνο 'παθητικό' και όχι 'ενεργητικό';

Χαίρομαι που το παράδειγμα είναι συμβολικό, διότι κατά την ταπεινή μου άποψη είναι ατυχές.

Στο ερώτημά σου τώρα: Φυσικά και μπορώ να σε διαβεβαιώσω.
Στην πραγματικότητα, το σφράγισμα το οποίο ονομάζεις "παθητικό" καλείται "ενεργητικό" με την έννοια του "θετικού" και είναι το μόνο ασφαλές ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ, διότι χρησιμοποιούνται απλά οι υπάρχουσες δομές και δυνάμεις, ενώ στην περίπτωση της κατάρας προσπαθούμε να "στοιχει-ώσουμε" το "υλικό".
Στην περίπτωση της κατάρας, τελικά δεν εξασφαλίζεται το "υλικό", το οποίο χρειάζεται προστασία. Υπάρχουν άτομα που τολμούν και παραβιάζουν, ασχέτως των συνεπειών. Σκοπός όμως, δεν είναι να προκληθεί κακό, σκοπός είναι η φύλαξη.
Συνεπώς, ο σκοπός δεν επιτελείται έτσι.

Ελπίζω να ήμουν αρκούντως σαφής και περιεκτική για "πάσα".

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

GothicΜέλος
21/01/2005, 17:19:29
Ένα από τα πολύ αξιόλογα βιβλία κατ' εμέ είναι το "Ταρώ των Βοημών" του Papus.

Η άποψη του λοιπόν,(την οποία κι εγώ υιοθετώ),είναι ότι πάντα "οι μυημένοι",σαν κύριο ενδιαφέρον τους είχαν την "διατήρηση" της γνώσης μέσα στο χρόνο.

Ουδέποτε θέλησαν να αποκρύψουν τη γνώση και μάλιστα να την "επτασφραγίσουν" με κατάρες.
Κάτι που το θεωρώ "σατανικό" (μεταφορικά λέω τη λέξη αυτή).
Ήθελαν διφυλάξουν διτηρήσουν και διαιωνίσουν τη γνώση και ίσως κάποιες φορές για πολλούς γνωστούς λόγους το έκαναν κεκαλυμένα.

Κατά τον Papus λοιπόν ένα πολύ ωραίος τρόπος να "μεταδόσεις" τη γνώση,όπως χαρακτηριστικά λέει,είναι και να την κάνεις παιγνίδι,(όπως έγινε με την Ταρώ).
Όσοι δεν γνωρίζουν και δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν,απλώς κρατούν στα χέρια τους μια τράπουλα που χρησιμεύει για τζόγο,(ας μην ξεχνάμε ότι Ταρώ είναι η Μικρή ΚΑΙ η Μεγάλη Αρκάνα).
Για κάποιους άλους είναι εργαλείο για τη γνώση.

Μου φαίνεται λοιπόν από τα παραπάνω ανούσιο το θέμα της κατάρας.

22/01/2005, 15:46:03
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ Zadok ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ...

quote:

Όλα τα εργαλεία, αν δεν γνωρίζουμε πώς να τα χρησιμοποιήσουμε, μπορεί να είναι και επικίνδυνα.

Ένα μαχαίρι, αν χρησιμοποιηθεί χωρίς την επαρκή προσοχή, κόβει δάχτυλα.

Αυτό σημαίνει ότι φταίει το μαχαίρι; Ή ότι κάποιος μας έκανε βουντού;

quote:
Ένα σημαντικό στάδιο της μαθητείας στον εσωτερισμό είναι ο διαχωρισμός του υποκειμενικού από το αντικειμενικό.
Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές ο ίδιος μας ο εαυτός μας παίζει διάφορα παιγνίδια και προκαλεί τα φαινόμενα επηρεάζοντας κυρίως το κατώτερο αστρικό μας πεδίο.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΝΕΙ ΜΕ ΕΥΣΤΟΧΟ ΤΡΟΠΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΠΕΖΟΥΜΕ" ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ Η ΕΑΝ "ΠΕΖΕΙΣ" ΦΡΟΝΙΣΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΑΥΤΟ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Gothic ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΜΜΕΣΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ (ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ) ΑΝΑΜΟΧΛΕΥΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

GothicΜέλος
22/01/2005, 16:03:00
Να αναφέρω εδώ απλώς πληροφοριακά ένα παράδειγμα.
Αν θυμάμαι επρόκειτο για την μεγάλη πυραμίδα που όλοι όσοι συμμετείχαν στην αποστολή που άνοιξε την πυραμίδα καθώς ακόμα και φύλακες του μουσείου που μετέφεραν τα ευρήματα αλλά και επιστήμονες που τα εξέτασαν,πέθαναν απο κάποια μυστηριώδη αιτία και όλοι μιλούσαν για κατάρα.

Τελικώς αποδείχθηκε επιστημονικώς ότι ο θάνατος προήλθε από κάποιον μύκητα που προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα και ο οποίος υπήρχε ή αναπτύχθηκε μέσα στην πυραμίδα.
Αποτέλεσμα ήταν όσοι εισέπνευσαν τον αέρα της πυραμίδας ή ήρθαν σε επαφή με τα ευρήματα να μολυνθούν.

Υπάρχει και η πιθανότητα να "τοποθετήθηκε" ο μύκης αυτός έτσι ώστε να "τιμωρηθούν" οι τυμβωρύχοι αλλά και έστω αν είναι έτσι,δεν είναι κατάρα αλλά προσχεδιασμένη παγίδα.

Αυτό που αναφέρω είναι από ντοκυμαντέρ της ΕΤ1 ή ΝΕΤ,δεν θυμάμαι ακριβώς,πριν 2-3 χρόνια περίπου.

26/01/2005, 23:08:21
namaste:)
..ειχε διαφυγει απο το νου μου τουτο το θεμα του αγαπητου Αβαταρ//ειχα και μερες να εισ-ελθω
θα ειμαι σαφης οπως συνηθως σε σχεση με την μαντεια οπου και ανεφερε ο Πριγκηπας των Δισκων.
δεν ειμαι υπερ της μαντειας:)
..καθε φορα που ελαβα αναλογο μειλ 'η επιμονη ζητηση ενημερωσης σχετικα ,ημουν σαφης/ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΜΑΝΤΕΙΑ.
Οι καρτες των ταρω/τα μυστικα της δημιουργιας δηλαδη, ειναι τα κλειδια ν' ανοιξει ο καθενας τις πυλες της αληθειας που αντιστοιχουν σε αυτον.
Φιλε πριγκηπα των δισκων, που ειδες ν' αναφερει καποιος στην κουβεντα μεχρι εκεινου του σημειου που αναφερθηκες σε αυτην (μαντεια)περαν εσου ,την ενασχοληση με τη μαντεια;
..αντιθετως απο το πρωτο κιολας μνμ μετα τα "μη" ,προτινεις ποια τραπουλα θα πρεπει να χρησιμοποιηθει...απο το μυουμενο(αντε ισως οχι μυουμενο για σενα//αλλα ταρωμαντη:(//
δεν ειναι καπως οξυμωρο τουτο;
θα'λεγα πως καθε μια απο τις πολλες ιδιοσυγκρασιες των ψυχων που αναζητουν τις πυλες των αρκανων φερει την συνολικη ευθυνη τοσο συνειδητα οσο και ασυνειδητα...τοσο για την επιλογη "τασης"=deck δηλαδη ...
οσο + του τελεσματος..της αρκανας που επελεξε να βαδισει..
ειπα στο πρωτο μνμ μου πως δεν ειναι σημαντικο να δωθει η γνωμη υποκειμενικα/δηλαδη εμενα μου κανει τουτη η καρτα επειδη καποτε εκανα το ταδε εγωιστικο ...και τωρα προτεινω το "φευ"//αυτο δειχνει μοναχα πως "επαθες μεν και εμαθες δε"..αλλα δεν ειναι επι του παροντος...//παρα εν μερει(αν παραδειγμα μας ζητηθει μοναχα η προσωπικη εμπειρια μας με διαφορετικων τασεων αρκανες...)

οπως λοιπον ειπα σαφεστατα εξ αρχης ...σημασια εχουν τα αντικειμενικα πλεον...επιπεδα θεασης)
μοναχα ετσι μπορει καποιος να πει με σεβασμο "ευχαριστω...που με απετρεψες καποτε να μην χρησιμοποιησω εγωιστικα τα μυστικα ...."
αρα γλυτωσα απο την ..καταρα τους οπως θελεις εσυ να ονομαζεις.
το θεωρω κομματι "τρομοκρατικο" αυτο που διεδωσες(επειδη ειμαστε ηδη στο δικτυο δεν μιλαμε εμεις οι λιγοι πριβε) ...σαν πληροφορια.
επειδη + για την μαγεια στο μεσαιωνα που ζουμε το ιδιο θα ακουσεις ...:)

δεν μιλαμε εδω σε τουτο το τοπικ λοιπον για παιχνιδι ...οπως το να ριχνουμε λαδι στη φωτια επειδη μας αρεσει να παιζουμε επικινδυνα/σημασια εχει να δωσουμε σαφεστατα ενα μνμ σε οσους ασχολουνται με τα μυστικα των αρκανων...(εσυ αναφερεις τη μαντεια //εγω παλι τουτο τον ορο τον θεωρω ως εξωτερικη γνωση των αρκανων//σαν να λεμε...πηγαινεις στην πηγη και κανεις οτι σου ειπαν για να φτασεις...αλλα δεν εχεις ανακαλυψει μοναχος...το δρομο...κακο αυτο χμ;)

.."παιχνιδι" ειναι + η χαρα της kinder ανακαλυψης απο την αλλη/χμ;
η χαρα του ν'ανακαλυψεις -οχι μιμιτικα!- τον δρομο των απαντησεων της δικης σου ψυχης.
Eσυ παραδειγμα ανακαλυψες πως τουτες οι αρkανες που προτεινεις ως τις πλεον ιδανικες ..ειναι ιδανικες για ολους;
χμ..//για σενα ναι/αυτο ομως που αντικειμενικα συμβαινει;/το γεγονος και μονο οτι υπαρχουν σειρες ταρω που διαφερουν αρκετα μεταξυ τους αυτο + μονο δηλωνει τη διαφορετικοτητα των...δημιουργων μεν αλλα το ουσιωδες ειναι η ιδιοσυγκρασιες αυτων/αυτες και αντιστοιχουν σαφεστατα σε οσους θα επιλεξουν ...//
φτανουμε στο τωρα...
αν θες διαβασε παλι το πρωτο μου ποστ για να μην επαναλαμβανομαι ...και να πω αλλη μια...πως στον καιρο που ζουμε τοσο το fusion στις αρτιστικες τασεις οσο και η πληθωρα των ...ομαδων αναζητησης ...μοιαζει με καθρεφτη που εγινε κομματια...
τωρα/αν καποιος δυναται να περισυλλεξει τα θραυσματα και να ενωσει ολα σε ενα λαμβανοντας τη χαρα της αποκαλυψεως του μυστικου κωδικα της δημιουργιας...τοτε χαιρομαι που λαμβανω μερος σε τουτο το τελεσμα...
και χαιρετω τους φιλους που με εννοησαν ...ολοκληρωτικα...
ως αψογοι...μυημενοι.

φιλε μου Αβαταρ δεν ανεφερα το εργο μου επι των εικονων ουτε προς εντυπωσιασμο ουτε προς σχολιο/το εκανα για να σου αναφερω οσα μολις ειπα -δις-.

υπεροχη κουβεντα...
ευχαριστω σας:)

Hail the jewel in the lotus!

Edited by - ΑΤΜΑ on 26/01/2005 23:44:38