ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΟΦΙΑ - ΓΝΩΣΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ????? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΣΟΦΙΑ - ΓΝΩΣΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ????? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

alfa-omega30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Demon_LordGRΜέλος
12/11/2005, 01:38:42
φίλε avatargr δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις δύσκολες λεκτικές διαδρομές για να καταλήξεις σε συμπεράσματα!οταν αναφέρεσε στο νου,στη καρδιά,στη ψυχή και στον έρωτα,το τι είπε ο πλάτωνας ο αριστοτέλης και άλλοι φιλόσοφοι δεν έχει σημασία!σκέψου οτι αυτοί δεν κάναν τίποτα παραπάνω απο το να εκφάσουν την γνώμη τους πάνω σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα!η μόνη διαφορά είναι οτι επειδή είναι άνθρωποι φωτησμένοι,ο κόσμος προσέχει παραπάνω τις γνώμες τους!
το αν θα ερωτευτείς η θα μπορέσεις να κοιτάξεις την ψυχή σου,το ξέρεις εσύ και μόνο εσύ!δεν χρειάζεται να είσαι φωτησμένος για να το καταλάβεις!αυτά έρχονται τη στιγμη που δεν το περημένεις!μου έχει τήχει να ερωτευτώ την περίοδο που είχα πηστεί πως δεν θα ερωτευτώ ποτέ!να κάνω πράγματα τα οποία είχα αποκλήσει απο τη ζωή μου!αυτά τα θέματα πολλές φορές είναι μονόδρομος τον οποίο πρέπει να τον διασχήσεις μόνος σου!ο νούς ακολουθεί την καρδιά!την δική σου καρδιά και το δικό σου νού.κανενός άλλου...
wendigoΜέλος
12/11/2005, 15:24:37
quote:
(εννοειται οτι εχεις εξαφανισει τον εγωισμο σου)

Αυτό το "εννοείται" με τσάκισε φίλε jonnie!
Θα μπορούσε κανείς να γελά με τις ώρες ή να κλαίει ακούγοντας το "εννοείται".
Θα μπορούσε να βαριανασαίνει χαμένος σε σκέψεις και περπατώντας ώρα πολλή γύρω από το τραπεζάκι στο σαλόνι του.
Ή να πλένει τα πιάτα, να σκουπίζει τη σχολή, να καθαρίζει το τατάμι, να περιποιείται τον βραχόκηπο, να περιμένει στην ουρά για να πληρώσει το λογαριασμό, για να έρθει η σειρά του, για να περάσει η μπόρα, για αυτό το "εννοείται"...

Κι αυτή η έρμη, καραβοτσακισμένη και ανέστια "αγάπη" όλο στο στόμα μας βρίσκεται. Στοργική, ζεστή πιπίλα, ασπιρίνη δια "πάσαν νόσο και πάσα μαλακίαν", καραμέλλα που δεν λειώνει ποτέ, και πότε θα κατέβει "από τα χείλη στην καρδιά", πότε θα μπει μέσα ώστε ("εννοείται"!) να πεθαίνεις χαμογελώντας ("Es ist gut" είπε ο Καντ, και τίναξε τα πέταλα), πότε θα πάψει να προσφέρεται σε ασθενείς, οδοιπόρους και αναξιοπαθούντες σαν νόμισμα για τον Παράδεισο (τον ποιόν;) και θα προσφερθεί σε μας, τσάμπα, χωρίς λόγο, έτσι για να το βουλώσει ο "μπάτσος που κρύβεται μέσα σου". Αλλά ο κ.Τσάμπας πέθανε και μερικά πράγματα δεν προσφέρονται, γεννιούνται μόνο και μόνο για την ομορφιά του κόσμου (εννοείται!).

"Σιγανά πατώ στη γη": Αν μπορώ κάποτε να το πω, τότε ίσως να εν-νοηθώ κι εγώ.

No Method, No Guru, No Teacher

12/11/2005, 21:02:29
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Demon_LordGR ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ..

quote:
φίλε avatargr δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις δύσκολες λεκτικές διαδρομές για να καταλήξεις σε συμπεράσματα!οταν αναφέρεσε στο νου,στη καρδιά,στη ψυχή και στον έρωτα,το τι είπε ο πλάτωνας ο αριστοτέλης και άλλοι φιλόσοφοι δεν έχει σημασία!σκέψου οτι αυτοί δεν κάναν τίποτα παραπάνω απο το να εκφάσουν την γνώμη τους πάνω σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα!η μόνη διαφορά είναι οτι επειδή είναι άνθρωποι φωτησμένοι,ο κόσμος προσέχει παραπάνω τις γνώμες τους!
το αν θα ερωτευτείς η θα μπορέσεις να κοιτάξεις την ψυχή σου,το ξέρεις εσύ και μόνο εσύ!δεν χρειάζεται να είσαι φωτησμένος για να το καταλάβεις!αυτά έρχονται τη στιγμη που δεν το περημένεις!μου έχει τήχει να ερωτευτώ την περίοδο που είχα πηστεί πως δεν θα ερωτευτώ ποτέ!να κάνω πράγματα τα οποία είχα αποκλήσει απο τη ζωή μου!αυτά τα θέματα πολλές φορές είναι μονόδρομος τον οποίο πρέπει να τον διασχήσεις μόνος σου!ο νούς ακολουθεί την καρδιά!την δική σου καρδιά και το δικό σου νού.κανενός άλλου...
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ....

ΑΛΛΑ ΕΙΤΕ ΘΕΛΕΙ Η ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΥΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ...

ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ...
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΙ/ΑΤΡΑΠΟΣ...(ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΜΟΝΗ ΠΑΡΕΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

judas priestΜέλος
12/11/2005, 22:51:06
Αγαπητοί φίλοι, πριν βγω για τη Σαββατιάτικη νυκτερινή εξόρμηση σας παραθέτω τα αποτελέσματα πως διασκεδάζει ο Νεοέλληνας (όπως δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ)που διαβάζει μορφώνεται και παρακολουθεί τα διεθνή καλλιτεχνικά δρώμενα ΦΙΛΟΣΟΦΩΝΤΑΣ …Το συντριπτικό ποσοστό λοιπόν 64% πηγαίνει σε ΤΑΒΕΡΝΕΣ & ΦΑΓΗΤΟ (Ο Αυλωνίτης πάντα επίκαιρος θα έλεγε ΦΑΤΕ…ΦΑΤΕ….Πω..Πω…(παχύ Π), και οι υπόλοιποι βλέπουν DVD,κινηματογράφο, συναυλίες κλπ
Τα μονοψήφια ποσοστά της ανάγνωσης βιβλίου είναι τραγικά χαμηλά ,αφού δεν γνωρίζουν κανένα ¨Ελληνα συγγραφέα ή σκηνοθέτη…ΜΑΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΚΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ, ΜΑΥΡΗ ΣΑ ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ……ΕΛΛΑΔΑ 2005 και ο Νίτσε μας μάρανε αγαπητέ GDS1....Παρεπιπτόντως μια καλή εισαγωγή & γεύση στο έργο του μεγάλου Γερμανού φιλοσόφου είναι το βιβλίο του ECCE HOMO(Ιδού ο άνθρωπος) όπου εξεδώθει μετά θάνατον και αυτόαναλύει καυστικά όλο το έργο του για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις των και καλά διανοούμενων, προτρέποντας για να φιλοσοφήσουμε, σκεπτόμενοι ΕΛΕΥΘΕΡΑ πρώτα γκρεμίζεις όλα τα ιδανικά, κατεστημένες αξίες που είναι στημένα & μας περιστοιχίζουν γύρω μας και μετά ψάχνεις για την ΑΛΗΘΕΙΑ….

Open mind for a different view....

13/11/2005, 16:37:18
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ judas priest ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΦΙΑΦΩΝΙΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ.....

ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΑ ΚΤΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.....
ΕΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΓΩΝΙΣΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ?????

ΕΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΕΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΩ......

ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΟΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑΙ...

ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΑΙ
ΣΤΑ ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΧΙ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

13/11/2005, 16:46:51
Πολύ σωστά γράφεις...
Η υπεροχή άλλωστε δεν είναι μία πράξη
αλλά μιά συνήθεια.
Είμαστε όπως έλεγε ο Αριστοτέλης αυτό που
επανειλημμένα κάνουμε.

Α.Ρ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ.Ε.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...

judas priestΜέλος
13/11/2005, 23:41:11

καλησπέρα Φίλοι Avatrgr & Αφροδίτη καλώς και διαφωνείτε στην άποψη του Νίτσε.
Μόνο με την άρνηση, θα καταλήξεις την αλήθεια. Και ποιος ξέρει τι είναι ψέμα???? Αυτός ήταν ο σκοπός του…
Εάν η φιλοσόφια στη ζωή μας ,οδηγούσε πάντα στο ΕΠΑΝΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ χάος ..έ τότε μάλλον θα ‘επρεπε να το κάνουμε περισσότερο…
``ΕΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΕΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΩ......``
Βαρέθηκα από μικρός που μεγαλώνα ΣΥΝΕΧΩΣ μέσα σε θεσμοθετημένα η μη πλάίσια κανόνων ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟΥ από ένα επιβαλλόμενο κοινωνικό κατεστημένο που όλοι θέλαν το ΚΑΛΟ μου…
Και ποιοι έιναι αυτοί που ξέρουν ποιο είναι το καλό για μένα ,για σένα ,για τον άλλον….Ερωτηθήκαμεν ποτέ???
Αν αντιδράσεις στις καταξιωμένες καθεστωτικές αξίες ,θεωρείσαι & εισπράτεις και τον τιμιτικό κοινωνικό τίτλο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΣ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ, ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ κλπ κλπ
Στο παρελθόν πολλοί μεγαλοσωτήρες ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί ΠΙΣΤΕΥΑΝ (ΔΗΛ.ΝΟΜΙΖΑΝ) ότι έπραταν για το κοινό καλό προέβιν σε ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ., ακριβώς για την επιβολή των πιστεύω τους, συμπαρασύρωντας με τη ρητορία τους όλόκληρους λαούς,με σοβαρές επιπτώσεις και στις λεπτές ισορροπίες της ανθρωπότητας….
Παραδείγματα : Ο φασίστας Χίτλερ, οι κομμουνιστές Λένιν, Στάλιν κλπ..
Ειδικότερα στη τελευταία περίπτωση, βλέπουμε πως ένα φιλοσοφικό-οικονομολογικό βιβλίο το Κεφάλαιο του Μάρξ-Εγκελς, κατάντησε από τις πολλές διαφορετικές ερμηνείες του καθενός να επηρεάσει τη ζωή των ανθρώπων..άλλα και να χυθεί τόσο αίμα…. Μας φοβίζουν οι ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ της πάλης των τάξεων και της μεταβατικής ΑΤΑΞΙΚΗΣ κοινωνίας ,θεωριών του βιβλίου??? Με ποία ωριμότητα οι άνθρωποι υλοποιούν θεωρίες???? Αρκεί η παρεχόμενη στείρα γνώση ???
Από το βιβλίο του Νίτσε ECCE HOMO(Ιδού ο άνθρωπος) παραθέτω :
``Ο σοφός είναι ένας παρακμασμένος. Εχω δεί φύσεις πλούσιες & χαρισματικές ,γεννημένες για ελευθερία, οι οποίες στα 30 ήταν ερείπια από το διάβασμα, και περιορισμένες για πάντα να λειτουργούν σα σπίρτα,που πρέπει να τρίψεις για να πετάξουν σπίθες,ιδέες….``
``Γεννηθήκατε και κατοικήσατε ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ..Οι καλοί έχουν αλλοιώσει και διαστρέψει τα πάντα..``
``Οι καλοί πάντοτε ήταν η αρχή του τέλους. Αυτοί καρφώνουν στο σταυρό όποιον χαράζει καινούργιες ιδέες, θυσιάζοντας όλο το μέλλον της ανθρωπότητας….``

100 χρόνια μετά από τα προαναγραφόμενα μου `ρθε στο μυαλό ,ο Γαλιλαίος να απολογείται στην ιερά εξέταση ,γιατί τόλμησε να πεί…Η γή είναι στρογγυλή? Εις το όνομα του καλού και της ΗΘΙΚΗΣ λοιπόν φίλοι ,,,,Όλα τα αντίθετα στη ΠΥΡΑ…. ????Ευχαριστώ και καλή βδομάδα σε όλους….

Open mind for a different view....

14/11/2005, 18:25:55
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ judas priest....

quote:
100 χρόνια μετά από τα προαναγραφόμενα μου `ρθε στο μυαλό ,ο Γαλιλαίος να απολογείται στην ιερά εξέταση ,γιατί τόλμησε να πεί…Η γή είναι στρογγυλή? Εις το όνομα του καλού και της ΗΘΙΚΗΣ λοιπόν φίλοι ,,,,Όλα τα αντίθετα στη ΠΥΡΑ…. ????
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΛΕΣ "ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ??????" ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ....

ΤΟ ΜΙΑΛΟ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΔΙΧΤΥ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ..
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ....

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ....

ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΝΕΑ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

14/11/2005, 20:35:30
Nέα και δημιουργικά ίσως.
Θέλει δύναμη τούτη η ζήση.
Γενικώς...

ΑΦΡΟΔΙΤΗ.Ε.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...

15/11/2005, 08:09:11
quote:
Βαρέθηκα από μικρός που μεγαλώνα ΣΥΝΕΧΩΣ μέσα σε θεσμοθετημένα η μη πλάίσια κανόνων ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟΥ από ένα επιβαλλόμενο κοινωνικό κατεστημένο που όλοι θέλαν το ΚΑΛΟ μου…

Κι εγώ το ίδιο, φίλε μου judas_priest!

quote:
Και ποιοι έιναι αυτοί που ξέρουν ποιο είναι το καλό για μένα ,για σένα ,για τον άλλον….Ερωτηθήκαμεν ποτέ???
Αν αντιδράσεις στις καταξιωμένες καθεστωτικές αξίες ,θεωρείσαι & εισπράτεις και τον τιμιτικό κοινωνικό τίτλο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΣ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ, ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ κλπ κλπ

Έτσι δεν ήταν πάντα, αγαπητέ μου?
Παλιότερα είχαμε τον Καιάδα, αργότερα το Μεσαίωνα και την πυρά και τώρα τον κοινωνικό ρατσισμό.
Χωρίς να σε γνωρίζει ο άλλος σε βάθος σου κολλάει μια ταμπέλα ή και περισσότερες.
Από που πηγάζει αυτό?
Από την ανάγκη όλων μας λίγο-πολύ να νιώθουμε οτι τα δικά μας πρότυπα είναι τα σωστά και τα πρέποντα.
Όποιος έρχεται σε αντίθεση με αυτά είναι διαφορετικός και πλήθος άλλων χαρακτηρισμών, μερικούς από τους οποίους παρέθεσες...

In anticipation of my resurrection...