ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ραντεβού μετά το 2012... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ραντεβού μετά το 2012... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

sirXris31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
peteΜέλος
23/04/2004, 21:54:29
Φίλοι μου,

Πράγματι υπάρχει το ίδιο θέμα και αλλού όπως γράφτηκε. Όμως το θέμα είναι απλό. Υπάρχει κανείς που να μπορεί να αποδείξει τι θα η δεν θα γίνει?

Πρόβλεψη (η προφητεία) είναι το να πει κάποιος τι θα γίνει συγκεκριμένα, και πότε (όχι σε κάτι τέρμινα όπως λένε οι καφετζούδες). Όλα τα άλλα είναι δυστυχώς αγυρτίες.

Οι διάφοροι προφήτες, μεσσίες, σωτήρες, κλπ. ισχυρίστηκαν πολλά. ‘Όμως μπορεί κανείς από εσάς που πιστεύετε στα λόγια τους να αποδείξτε ότι πράγματι τους αποκαλύφτηκε ο κοινός θεός στον οποίο πιστεύετε? Δέχομαι ότι δεν μπορείτε να αποδείξτε ότι υπάρχει θεός. Αποδείξτε όμως ότι οι ισχυρισμοί όλων αυτών που επικαλείστε έχουν βάση.

Αυτά τα περί προβλέψεων η προφητειών.

sirXrisΜέλος
23/04/2004, 22:02:48
Stam, ευχαριστώ για την παρέμβασή σου. Έχεις δίκιο σε ότι λες. Την αλήθεια τη γνωρίζουμε ήδη και απλά εδώ καλούμαστε να την "ανακαλύψουμε" - να την αισθανθούμε μέσα μας.

Γι αυτό το λόγο ζητώ συγνώμη από όλους. Δε θα απαντήσω - όπως συνηθίζεται - στα ερωτήματά σας.

Δε θα πω κάτι περισσότερο, έχετε πάντα την αγάπη μου.

24/04/2004, 10:44:09
Πρωτ'απ'ολα θα πρεπει να ξεκαθαριστει εαν θελουμε να συζηταμε πανω στα πλαισια που θετει ο sirXris, δηλαδη σε θεματα πιστης, η΄εαν συζηταμε σε θεματα και αποψεις που επιδεχονται ερευνα και κριτικη (διοτι τα θεματα πιστης ουτε ερευνα επιδεχονται ουτε κριτικη. Απλως παραθετονται αποψεις του καθενος)

Πιστευω πως εαν το 2012 ειναι ημερομηνια που βγαινει απο καποιες ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ, τοτε αυτο που εννοουν κατα την γνωμη μου ειναι αλλαγη του τροπου σκεψης της ανθρωποτητας, αλλαγη συνειδησης, περασμα σε μια αλλη ΕΠΟΧΗ (πολεμους, καταστροφες?).

Εαν ομως το 2012 (και μαλιστα συγκεκριμενες ημερομηνιες οπως 22 Δεκ. 2012) ειναι αποτελεσμα συγκλισης καποιων αστρονομικων συγκυριων και δεδομενων, τοτε το θεμα παιρνει αλλη τροπη και πηγαινει προς μια πιο καταστροφολογικη κατευθυνση με θεμα την εξαληψη του πολιτισμου μας οπως τη γνωριζουμε. (με τον τροπο που ολοι οι αρχαιοι λαοι εχυν στις παραδοσεις τους τον κατακλυσμο, μιλαω για μια επανληψη του φαινομενου).

Πιστευω λοιπον, πριν συνεχισει η συζητηση, θα πρεπει να ξεκαθαριστει σε ποια βαση μιλαμε.
(και θα παρακαλουσα ολους, οταν θα παραθετουν αποψεις αλλων και θεματα -οπως εκανε ο AVATARGR- να παραθετονται και οι πηγες -ειτε βιβλια ειτε internet links- ωστε να μπορουμε να ψαξουμε και εμεις. Προσωπικα, οσα γραφω, τα σκεφτομαι βασει των οσων ειναι γραμμενα στα βιβλια "ΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ" και "ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ")

24/04/2004, 11:11:48

Η ημερομηνια 23 Δεκ 2012 (ή 22 για αλλους) ειναι αποτελεσμα ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ των ιερογλυφικων κειμενων, των ημερολογιων και των αστρονομικων παρατηρησεων των Μαγια. Δεν ειναι δυνατον να περιμενατε να βρεθηκε πετρινη πλακα των Μαγια που να εγραφε πανω της « 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012» ....
Οι Μαγια χρησιμοποιουσαν ενα ημερολογιο το οποιο δεν ηταν βασισμενο σε ημερες, μηνες και χρονια, αλλα σε αλλα αστρονομικα δεδομενα. Συμφωνα λοιπον με τα ιερογλυφικα στο ημερολογιο τους, κατι θα συμβει οταν:
«Η ημέρα θα είναι 4 Αχάου 3 Κανκίν ( που αντιστοιχεί με την 23η Δεκεμβρίου 2012 μ.χ.) και όλα θα καθοδηγούνται από το θεό Ήλιο, τον ενατο Κύριο της Νύχτας. Το φεγγάρι θα είναι οχτώ ημερών και θα είναι ο τρίτος σεληνιακός μηνας σε μια σειρά από έξι...»

Τωρα, το πως το «4 Αχάου 3 Κανκίν» αντιστοιχεί με την 23η Δεκεμβρίου 2012 μ.χ., πού στηριζεται το ημερολογιο τους και τι αλλες παρατηρησεις κανουν τους ερευνητες να πιστευουν για μια επερχομενη καταστροφη (ειδικα αναστροφη των πολων), μπορειτε να διαβασετε το βιβλιο «Οι Προφητειες των Μαγια» (και για αλλη μια φορα θα πω οτι ο τιτλος ειναι καθαρα εμπορικος, κανονικα θα επρεπε να τιτλοφορειται «Οι αστρονομικες προβλεψεις των Μαγια», διοτι οποιος το διαβασει θα δει οτι μεσα αναφερονται καθαρα επιστημονικα δεδομενα και οχι προφητειες με την εννοια της ενορασης)

25/04/2004, 22:36:20
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ...

ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ sirXris ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΑΥΤΟ.

ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

quote:
Έχω ήδη αναφέρει ότι δεν έχει κανένα νόημα να γράφετε σε αυτό το θέμα εάν δεν πιστεύετε σε αυτό που λέγεται 2012.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΕΔΩ ΣΤΟ ESOTERICA.gr ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ?????????
ΕΔΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ.
Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΟΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
EAN ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ sirXris...
quote:
Stam, ευχαριστώ για την παρέμβασή σου. Έχεις δίκιο σε ότι λες. Την αλήθεια τη γνωρίζουμε ήδη και απλά εδώ καλούμαστε να την "ανακαλύψουμε" - να την αισθανθούμε μέσα μας.

Γι αυτό το λόγο ζητώ συγνώμη από όλους. Δε θα απαντήσω - όπως συνηθίζεται - στα ερωτήματά σας.

ΕΔΩ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΛΑΘΟΣ...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΛΕΓΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ....
ΑΠΛΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ....
ΤΟTE ΝΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ....

ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Η ΣΤΟΙΧΕΙΑ ...
ΑΠΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ...

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΑΛΛΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ....

ΤΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ ?????

ΦΙΛΕ Χρηστος-Ρ. ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ....
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑΣ ??????

ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕEI Ο ΦΙΛΟΣ pete ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ 2012 ...
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ .......

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ??????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

sirXrisΜέλος
25/04/2004, 23:07:25
Απαντώ πολύ συνοπτικά:

1. Στοιχεία υπάρχουν πολλά, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα του συγκεκριμενου "τόπικ".
2. Μπορείτε να γράφετε ότι θέλετε, αλίμονο. Μόνο που αν αυτό είναι διαφορετικό από το θέμα μας, και δεν έχει νόημα και κουράζει όσους διαβάζουν αυτές τις γραμμές.

26/04/2004, 08:28:33
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ sirXris ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ??????

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΕ ΧΑΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

zezmpergΜέλος
26/04/2004, 09:24:16
Σας χαιρετώ.
Καλοί μου φίλοι θα ήθελα να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη για την επέμβασή μου στο θέμα σας. Όμως καθώς και ο πολύ καλός φίλος Αβατάρας γράφει...Ήδη υπάρχουν και άλλα topic με τούτο το εσχατολογικό θέμα.

Τώρα το τι θα γίνει μετά το 2012;
Νομίζω ΤΙΠΟΤΑ, ποτέ η φύση, ή, ο Θεός, ή, η μοίρα μας δεν θα μας ρωτήσουν ούτε και θα μας προειδοποιήσουν για το τι θα "πράξουν"!

Έτσι λοιπόν, καλό πιστεύω ότι θα είναι για όλους μας, να συγκεντρωθούν οι ίδιες "εσχατολογικές" ερωτήσεις-απαντήσεις σε ένα topic.
Ευχαριστώ και σας χαιρετώ με εκτίμηση.

beyondΜέλος
27/04/2004, 07:10:00
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΙΟ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤRAILER ΠΟΥ ΕΙΔΑ,ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΚΥΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ,ΕΝΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΜΕ ΧΙΟΝΙ ,ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ...

ΤΕΛΙΚΑ "ΑΥΤΟΙ" Η ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΕΣ-ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

Edited by - beyond on 27/04/2004 07:11:29

weirdladyΝέο Μέλος
02/05/2004, 19:00:47
paidia den kserw ti na pistepsw pantws.ola afta me to 2012 fainontai kapws.eimai poly periergi nai anypomoni na ftasei afti i xronia

lady

ΕΥΑΝέο Μέλος
16/05/2004, 21:06:14
καλησπέρα σε όλους. Επειδή μπαίνω πρώτη φορά εδώ και έπεσα πάνω στο θέμα σας, αλήθεια τι θα γίνει το 2012??