ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περι Μαγειας (Βιβλιο) Ερωτησεις/Αποψεις - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Περι Μαγειας (Βιβλιο) Ερωτησεις/Αποψεις - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Lazaroukos33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
21/01/2011, 01:08:54
quote:
Lazaroukos -Αγορι μου το βιβλιο μπορει να παιξει πολλα παιχνιδια με το μυαλο σου,προσεχε πριν σκευτεις να διαβασεις κατι,εγω προσωπικα αποφευβγω τετοιου ιδους βιβλια,το ιδιο να κανεις και εσυ! Αυτη ηταν η απαντηση της!

Πολύ σωστή η απάντηση που σου έδωσε Λάζαρε.
Επίσης ένα ερώτημα που πρέπει να βάλεις στον εαυτό σου και να απαντήσεις ειλικρινά… είναι ο λόγος που θέλεις να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο είδος γνώσης (αποκρυφισμός/μαγεία)

LazaroukosΝέο Μέλος
21/01/2011, 12:47:37
quote:

quote:
Lazaroukos -Αγορι μου το βιβλιο μπορει να παιξει πολλα παιχνιδια με το μυαλο σου,προσεχε πριν σκευτεις να διαβασεις κατι,εγω προσωπικα αποφευβγω τετοιου ιδους βιβλια,το ιδιο να κανεις και εσυ! Αυτη ηταν η απαντηση της!

Πολύ σωστή η απάντηση που σου έδωσε Λάζαρε.
Επίσης ένα ερώτημα που πρέπει να βάλεις στον εαυτό σου και να απαντήσεις ειλικρινά… είναι ο λόγος που θέλεις να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο είδος γνώσης (αποκρυφισμός/μαγεία)

Δεν εχω σκοπο να χρησιμοποιησω αυτο το βιβλιο φιλε μου,δεν μου περασε ουτε μια φορα απο το μυαλο να κανω καποια επικαλεση η τιποτα παρομοιο! Ολα αυτα δεν ειναι της θρησκειας μας,βεβαια τωρα μπορει να μου πεις,και γιατι δεν διαβαζεις κατι το οποιο ειναι της θρησκειας μας? Απλα η εξερευνηση κατι διαφορετικου μαρεσει :)

21/01/2011, 21:15:30
Φίλε μου διάβασε την Καινή διαθήκη και μετά αν θες ασχολήσου με τις μαγείες και τις μαγγανίες... το λέω αυτό γιατί έχω μπουχτίσει με άτομα που τα ελκύει ακριβώς το "διαφορετικό" όμως ούτε το φυσιολογικό γνωρίζουνε... π.χ. ένα φιλικό μου άτομο το οποίο έχει πάμπολλες ικανότητες και είναι πραγματικά τέρας γνώσεων(βραβεία σχετικά με τη λογοτεχνία κ.α.) δεν έχει διαβάσει ποτέ του ούτε παλαιά, ούτε καινή διαθήκη, ούτε γενικά έχει ανοίξει ποτέ στη ζωή του αμιγώς θρησκευτικό βιβλίο(αν βέβαια του έδινα ένα του ινδουισμό μάλλον θα το διάβαζε) και μιλάμε για άτομο που διαβάζει Καζαντζάκη και Ελύτη και κάθε βδομάδα αλλάζει τρία βιβλία. Ε απο ένα σημείο και πέρα κάποια πράγματα είναι θέμα προκατάληψης.

Δυστυχώς σήμερα ξέχασα τελείως να πάω για το βιβλίο πάντως.. Αλλά ενδέχεται να περάσω απο public μια από αυτές τις μέρες.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/01/2011 21:17:39

21/01/2011, 21:21:29
quote:

Φίλε μου διάβασε την Καινή διαθήκη και μετά αν θες ασχολήσου με τις μαγείες και τις μαγγανίες... το λέω αυτό γιατί έχω μπουχτίσει με άτομα που τα ελκύει ακριβώς το "διαφορετικό" όμως ούτε το φυσιολογικό γνωρίζουνε... π.χ. ένα φιλικό μου άτομο το οποίο έχει πάμπολλες ικανότητες και είναι πραγματικά τέρας γνώσεων(βραβεία σχετικά με τη λογοτεχνία κ.α.) δεν έχει διαβάσει ποτέ του ούτε παλαιά, ούτε καινή διαθήκη, ούτε γενικά έχει ανοίξει ποτέ στη ζωή του αμιγώς θρησκευτικό βιβλίο(αν βέβαια του έδινα ένα του ινδουισμό μάλλον θα το διάβαζε) και μιλάμε για άτομο που διαβάζει Καζαντζάκη και Ελύτη και κάθε βδομάδα αλλάζει τρία βιβλία. Ε απο ένα σημείο και πέρα κάποια πράγματα είναι θέμα προκατάληψης.

Δυστυχώς σήμερα ξέχασα τελείως να πάω για το βιβλίο πάντως.. Αλλά ενδέχεται να περάσω απο public μια από αυτές τις μέρες.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/01/2011 21:17:39

Και γιατί θεωρείς ότι θα έπρεπε να έχει διαβάσει συγκεκριμένα την Καινή Διαθήκη?

Εγώ κάνω σχεδόν ό,τι κάνει το φιλικό σου άτομο, με τη διαφορά ότι έχω διαβάσει την Καινή Διαθήκη.

Για ποιο όμως λόγο το θεωρείς απαραίτητο εσύ?Γιατί να είναι ΑΥΤΟ το φυσιολογικό?

Edited by - Narkissa555 on 21/01/2011 21:24:39

21/01/2011, 22:07:24
Γιατί υποτίθεται ότι η κανονική θρησκεία δεν σε ικανοποιεί, οπότε πας σε κάτι διαφορετικό που βρίσκεις μεγαλύτερη ικανοποίηση. Αν όμως δε γνωρίζεις την κανονική θρησκεία, τότε πώς πας σε κάτι διαφορετικό; Διαφορετικό απο τι; Αν δεν έχεις μέτρο σύγκρισης είσαι ανόητος.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/01/2011 22:08:30

21/01/2011, 22:09:48
quote:

Γιατί υποτίθεται ότι η κανονική θρησκεία δεν σε ικανοποιεί, οπότε πας σε κάτι διαφορετικό που βρίσκεις μεγαλύτερη ικανοποίηση. Αν όμως δε γνωρίζεις την κανονική θρησκεία, τότε πώς πας σε κάτι διαφορετικό; Διαφορετικό απο τι; Αν δεν έχεις μέτρο σύγκρισης είσαι ανόητος.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/01/2011 22:08:30

Για να μην σε ικανοποιεί, σημαίνει ότι τη γνωρίζεις.

21/01/2011, 22:14:44
Ήμουν ξεκάθαρος δεν έχω κάτι να προσθέσω. Η κρίση είναι σύγκριση και αν δεν έχεις μέτρο σύγκρισης είσαι άνθρωπος αμελής.
21/01/2011, 22:17:20
Εντάξει, σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Απλώς η αναφορά στο συγκεκριμένο βιβλίο με παρέπεμψε σε θρησκευτικές προκαταλήψεις(χριστιανικές συγκεκριμένα) κατά της μαγείας και είμαι αντίθετη στην καταδίκαση αυτή.
Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ.

Edited by - Narkissa555 on 21/01/2011 22:17:40

21/01/2011, 22:22:37
Μμμμ... αυτό είναι ένα σύνθετο ζήτημα. Νομίζω πρέπει να απευθυνθούμε στον Dr Know για μια αρκετά σαφή απάντηση περι αυτού...
21/01/2011, 22:25:31
quote:

Μμμμ... αυτό είναι ένα σύνθετο ζήτημα. Νομίζω πρέπει να απευθυνθούμε στον Dr Know για μια αρκετά σαφή απάντηση περι αυτού...

To έχουμε ξανασυζητήσει με εκείνον. Ξέρεις κάτι? Με ενδιαφέρει πολύ η ΔΙΚΗ σου άποψη, γιατί φαίνεσαι γενικά πολύ ψαγμένο άτομο και είσαι ίσως ο μοναδικός με τον οποίο μπορώ να κουβεντιάσω ελεύθερα κάτι τέτοιο. Όχι ο μόνος μέσω νετ, αλλά γενικά.

21/01/2011, 22:34:03
Μμμμ... είναι ένα ζήτημα που προτιμώ να μη το αγγίζω, αλλά θεωρώ ότι η μαγεία είναι δίκοπο μαχαίρι... Σημασία δεν έχει πόσο ψαγμένος είμαι, αλλα ποιος έχει περισσότερη εμπειρία. Για αυτό σε παραπέμπω στον Dr Know...
zouzouΝέο Μέλος
02/07/2006, 23:24:01
έχω όλα τα ελληνικά τεύχη της Κάντυ Κάντυ από το πρώτο έως το τελευταίο!
αυτό όμως που θέλω πολύ είναι να ξαναδώ έστω και μια φορά Φρουφρού που μου άρεσε τρελλά.
Αν πληκτρολογήσετε στο google τη λέξη pumuckl θα βρείτε ένα σωρό για τον Φρουφρού σε γερμανικά sites.
Φιλιά
03/07/2006, 00:13:09
Αγαπητή zouzou, τελευταία ακούω συχνά για την Κάντυ σε ένα άλλο topic, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μια συζήτηση για αυτήν καθώς και για άλλα παιδικά που μας κάνουν όλους να τα αναπολούμε.

Για να μην έχουμε λοιπόν διπλά θέματα, καλό θα ήταν να συμμετείχες σε εκείνο το topic (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπείς κατευθείαν):

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ!

Το θέμα αυτό απενεργοποιείται λοιπόν.

In anticipation of my resurrection...