- ΧΑΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ??? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:Γεια σου allzzaro,
Νομίζω πως αξίζει τον "κόπο" να ψάξουμε να βρούμε για ποιες εποχές μιλάει η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ.
Συμφωνώ σε αυτό που λές. Στο κάτω-κάτω τα κοινά σημεία των διαφόρων θεωριών που αναφέρεις είναι η "ορθοδοξἰα" της εσωτερικής / αποκρυφιστικής σκέψης, και είναι πιά καιρός να τα βγάλουμε απο τα σκονισμένα ντουλάπια, και να τα εξετάσουμε στο φώς της ημέρας.
Ενώ προσωπικά πιστεύω οτι υπάρχει ένας μίτος αλήθειας σε όλα αυτά, πιστεύω επίσης οτι υπάρχει και άφθονη δεισιδαιμωνία, αναποφευκτη φυσικά, λόγω των εποχών και της ανθρώπινης φύσης.
Μην ξεχνάμε οτι μαζί με τις διάφορες αποκαλύψεις, υπάρχουν και αρκετά ύποπτα σημεία, πχ κανένα απόκρυφο δεν αναφέρει οτι ο πληθυσμός της γής θα δεκαπλασιαστεί στον 20 αιώνα, ή οτι θα αποκτήσουμε τη δυνατότητα της αυτοκαταστροφής μας. Μεγάλες παραλείψεις, κατα τη γνώμη μου, αν σκεφθείς τί άλλες λεπτομέρειες μας αποκαλύπτωνται!
Μία παράλληλη συζήτηση έχει αρχίσει εδώ Παράδωση εναντίον επιστήμης, αλλά προς το παρόν πραγματεύεται τρία ξεχωριστά θέματα. (Ανθρώπινη Εξέλιξη, Κβαντική Φυσική και Πόσο Πραγματικός Είναι ο Κόσμος [Μαγεία]).
Θα ήταν ωραίο αν υπήρχε ένα θέμα αποκλειστικά για τις Εσωτεριστικές Ιδέες εξέλιξης / φυλών κλπ., οπὀυ πχ θα μπορούσαμε να έχουμε χρονοδιαγράματα, πίνακες με αντιστοιχίες στις μεγάλες γεωλογικές περιόδους, αντιστοιχίες με απολιθωμένα ευρήματα, κλπ.
Τι λες; Είσαι;
Εγώ, δυστυχώς δεν προφταίνω να ανοίξω και να συντηρίσω τέτοιο τόπικ, αν και πολύ θα ήθελα να υπάρχει. Φυσικά, μόλις είδα το quote σου σκέφτηκα πονηρά...
Φιλικά
Κ
quote:
Τι λες; Είσαι;
Eίμαι .. αλλά νομίζω οτι αν θα ανοίξουμε τόπικ θα μας το χαλάσουν..
Ναί μέν θα το δούν περισσότεροι αλλα δεν θα μας αφήσουν να το συζητήσουμε...
Πάντα υπάρχουν καποιοι ...συνήθως νέα μέλη.. πρόσφατα βρέθηκε κάποιος με ``πτυχία`` οπου επέμενε να πάει στην Αμερική με κανώ...
ΤΕΣ/ΠΑ τον γλύτωσε ο Θώθ... αλλιώς θα τον δάγκωνα..
Ασχετο με ανέβαζε .. άσχετο με κατέβαζε..
Φίλε kynike μπορούμε να το συζητήσουμε εδώ.. είναι ο ο cyber παρέα και οσοι πιστοί προσέλθετε...
και απο την αλλη θα μπεί ο καθένας και θα αρχίσει τις ..
Εμένα πάντως μου άρεσε η ιδέα σου... και μπορούμε αν θέλεις να την ξεκινήσουμε...
quote:
Φοβάμαι όμως οτι απο τι μία οι .. εσωτεριστές .. δεν θα λάβουν μέρος..λακωνικά ίσως πούν κάτι..
και απο την αλλη θα μπεί ο καθένας και θα αρχίσει τις ..
Ομολογώ οτι αυτό με είχε απασχολήσει και εμένα.
Ίσως όμως ο φόβος να είναι αβάσιμος...
Γενικά, όταν παρατίθονται θετικά στοιχεία (ιδίως ημερομηνίες), οι άσχετοι την κοπανάνε...
Ευχαρίστως να συνεχίσουμε στο τοπικ του cyber για τώρα...
Μόνο που δεν πολυσυχνάζω στο "Παράξενο" θα προτιμούσα να ήταν στο "Γνώση", but I'm easy...
quote:
Ευχαρίστως να συνεχίσουμε στο τοπικ του cyber για τώρα...
Ok ![]()
Ψιλοαποφεύγω να ανοίγω τόπικ.. για το λόγο αυτό..
Πάντως εχω προσπαθήσει σε πολλά τόπικ οπως αυτά του ``κατακλυσμού`` η της ``Ατλαντίδας`` να περάσω την ``Εξέλιξη του ανθρώπου`` αλλά απέτυχε...
Ο homo φυσικά κάνει την εμφάνιση του κατά το 30.000 ΠΧ εντελώς ξαφνικά .. χωρίς να αποδεικνύεται οτι αποτελεί εξελιξη του Νεάτερνταλ...
ΞΕΡΕΙΣ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΑΞΑΛΙΞΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ/ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΦΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΖΗΤΗΣΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣΝ ΧΑΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΕΤΙΟΣ ΚΡΙΚΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝΕΙ ΑΡΙΚΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΗΣΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΔΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΕΜΡΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ....
(ΒΑΣΙΚΑ ΤΟ ΠΟΣΤ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ)
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΥΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΟΣΤ....
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3693
-=Rabigh , D4 lost C1ty in Da D3sert o Ar4bia=-
quote:
ΑΛΛΖΑΡΟ ΔΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟΠΙΚ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ....
Οκ!!!
Η επιστήμη .. δεν εχει αποδείξεις εως σήμερα τουλάχιστον για την ύπαρξη ενος χαμένου ανώτερου πολιτισμού πέραν του δικού μας.
Οι ενδείξεις ομως είναι αυτές που μας προβληματίζουν..
Φυσικά σε αυτό το θέμα ίσως και να μην είναι υπεύθυνη αποκλειστικά η φύση ..
Ίσως καλό θα ήταν να εντοπίσουμε ποιά τα κύρια γεγονότα που θέλουμε να προσδιορίσουμε χρονικά στο γνωστό μας επιστημονικό πλαίσιο.
Έχουμε έναν πλανήτη, περιπου 4 δις. ετών. Μια συγχρονή ανθρωπότητα πές 40000 ετών. Βάλε και τους Νεανδερθαλειους και του Ερέκτους, πάμε περίπου 400000 χρόνια πίσω. Βάλε και τα πιό πρωτόγονα ανθρωποειδή πάμε πόσο; 4 εκατομύρια χρόνια πίσω;; Μάλλον πολλά λέω.
Κάπου μέσα σε αυτά τα χρόνια, σαν υπόθεση εργασίας, έχουμε την ΕΜΠ που αναφέρει:- Πρώτοι άνθρωποι-τέρατα (παιδιά της Λίλιθ;) φριχτοί άμυαλλοι καταστρέφονται. Τι ήταν αυτό; Αναφορά σε δεινόσαυρους;
Μετά έχουμε τις πρώτες δύο φιλές, και την αρχη της τρίτης, ΑΥΛΕΣ, ή τουλάχιστον απο λεπτοφυέστερη ύλη. Πάνε οι ελπίδες μας, λοιπόν, για απολιθώματα!
Στην μέση της Τρίτης(φυλής) λαμβάνει ο άνθρωπος ενσάρκωση. Πότε να υποθέσουμε οτι έγινε αυτό;;
Το σώμα του όμως όπως λέει και η ΕΠΜ, αλλά ακόμα καί η βίβλος, ήταν ήδη έτοιμο.
Να υποθέσουμε οτι ήδη προυπήρχε λοιπόν, σαν πιθηκάνθρωπος, αλλα απλά δεν είχε την σπίθα της αυτογνωσίας; Τι θα περιμέναμε να συνεπιφέρει μια τέτοια αλλαγή;
Χρονολογικά, αναφορές σε εξωγήινες επιμείξεις (Enoch κλπ.) θα ανήκαν σε αυτήν την περίοδο (δηλ, πιθηκάνθρωπός + something special), ή αργότερα;;
Μετα έχουμε την υποτιθέμενη Τέταρτη (Ατλάντεια) φυλή, για την οποία όμως δεν γνωρίζουμε ΤΙΠΟΤΑ. Το μόνο, ίσως, σύμφωνα με την ΕΠΜ είχαν μιά ψηλη τεχνολογία Μαγείας την οποία καταχράστηκαν, επιφέροντας μια εκ των άνωθεν;; καταστροφή. Που θα μπορούσαμε να τους τοποθετήσουμε χρονικά. Και η αναφορά στούς άνωθεν πού κολλάει;; Άν υπήρξε όντως κάποιο γεωλογικό συμβάν, θα έχει αφήσει ίχνη. Και δεν πρέπει να αποκλείσουμε την ιδέα οτι ο καταποντισμός μπορεί να ήταν μη-υλικής φύσης.
Και που να τους τοποθετήσουμε τοπικά, αφου πουθενά δεν έχουμε βρεί κάποια απόδειξη. Καταποντήστηκαν όλως δι όλου;
Τελικά φτάνουμε στην υποτιθέμενη 5η φυλή. Να υποθέσουμε οτι αναφέρεται στους Κρο-Μανιον, τους αρχαιότερους homo sapiens, πές προ 40000 χρόνων, η να υπθέσουμε κάτι πιο πρόσφατο, πχ, επιζήσαντες διδάξαντες τους πολιτισμούς της Σουμερίας και της Αιγύπτου, ας πούμε προ 6-8000 χρόνια;;
Αυτά σαν αρχικές σκέψεις, και ελπίζω όλοι να συμβάλλουν ωστέ να έχουμε μια κοινή ιδέα του ΤΙ είναι αυτό που προσπαθούμε να προσδιορίσουμε χρονικά, για να μην πελαγοδρομούμε.
Να και δύο ενδιαφέρουσες, αντίθετες, επιστημονικές απόψεις, για να θυμόμαστε πόσο δύσκολο είναι το θέμα... ![]()
Καταγώμαστε και από τον Νεανδερθάλειο
ΔΕΝ Καταγώμαστε από τον Νεανδερθάλειο
Και το χαριτωμένο
Μπορεί ο Αδάμ να μήν ήξερε την Έβα
===