ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γιατί αργεί τόσο να ανοίξει η σελίδα του εσωτέρικα; - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

- Γιατί αργεί τόσο να ανοίξει η σελίδα του εσωτέρικα; - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

Ydroxoos2510 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Ydroxoos25Μέλος
24/03/2007, 14:50:01
Πράγματι το πρόβλημα της ταχύτητας είναι σημαντικό καθώς ζούσε σε μια εποχή που συνεχώς βιαζόμαστε και αυτοσκοπός μας είναι να μη χάνουμε ούτε λεπτό! (λάθος μάλλον αλλά έτσι είναι).

Ένα κόλπο που κάνω εγώ είναι να ανοίγω το forum ψάχνοντας στο google.
Οι σελίδες ανοίγουν πολύ πιο γρήγορα γιατί δεν ακολουθείται όλη διαδρομή αλλά μπαίνει κατευθείαν σε ένα topic. Επίσης είναι προτιμότερο η αναζήτηση μέσα στο esoterica να γίνεται από το google (το οποίο ως γνωστόν δεν αργεί καθόλου) γράφοντας στο πεδίο αναζήτησης:

φράση site:esoterica.gr π.χ. τηλεπάθεια site:esoterica.gr

Μετά ακολουθούμε κανονικά τις συνδέσεις μεσα στο esoterica.gr αλλά χωρίς να βγούμε στον εξωτερικό κατάλογο (αρχικές σελίδες).

Το google έχει αποθηκεύσει σχεδόν 30.000 σελίδες του esoterica.gr οπότε με την αναζήτηση είναι πολύ πιθανό να βρούμε αυτό που ψάχνουμε άμεσα.

«Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της». "Nicola Tesla"

25/03/2007, 01:20:09
Πράγματι Ydroxoos25,
"πενία τέχνες κατεργάζεται!!!"

Παρολαυτά, όπως έχω γράψει και σε άλλο θέμα στα forums, πριν από κάποιες ημέρες κάναμε μία σειρά αναβαθμίσεων και η ταχύτητα που ανοίγουν οι σελίδες αυξήθηκε σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Αυτό συμβαίνει βέβαια, όταν δεν γίνονται "περίεργες επισκέψεις" στον server, τέτοιες που προκαλούν Denial of service.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

GWGWΜέλος
11/09/2007, 14:02:34
ρε παιδια...ειναι φοβερο αυτο το θεμα με τη ταχυτητα του site..ενα τοσο παλιο φορουμ και ακομη δε μπορει να λυθει αυτο το προβλημα..? ειμαι μελος απο το 2003 και εχει καταντησει εντελως κουραστικο ολο αυτο το θεμα..Αν δεν ενδιαφερονται οι αρμοδιοι να το επιλυσουν στην τελικη ας το πουν..

Η Μεγάλη μου Αγάπη!
11/09/2007, 15:30:29
GWGW το θέμα δεν είναι εάν ενδιαφέρεται κάποιος να το λύσει, αλλά το ότι για να γίνουν αναβαθμίσεις χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό, χρόνος και διάφοροι άλλοι πόροι. Δεν είναι μια διαδικασία που την κάνεις σε μερικές ωρίτσες και σίγουρα δεν μπορεί να την κάνει ο καθένας, εφόσον απαιτούνται εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις.

Πριν από λίγους μήνες είχε γίνει μια αναβάθμιση και η ταχύτητα είχε αυξηθεί αισθητά. Όσο αυξάνεται βέβαια η ταχύτητα, τόσο αυξάνονται και οι επισκέψεις, οπότε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα όταν βρισκόμαστε σε ώρες αιχμής κάποιες σελίδες (όπως τα ενεργά θέματα ή η σελίδα όλων των forums) αργούν να ανοίξουν. Υπάρχουν και διάφοροι άλλοι παράγοντες που επιδρούν. Κάποιες φορές μπορεί να περνάνε από το site οι μηχανές αναζήτησης και επειδή το site είναι τεράστιο, καθυστερεί (έχει να ψάξει σε πάρα πολλά δεδομένα). Επίσης κάποιες φορές γίνονται επιθέσεις που προκαλούν άρνηση υπηρεσίας (denyal of service) και σ' αυτές τις περιπτώσεις βρίσκεται σχεδόν συνέχεια κάποιος άνθρωπος που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις αυτές, για να επανέλθει η ταχύτητα των forums στο φυσιολογικό.

Να προσθέσω, ότι το θέμα των αναβαθμίσεων της ταχύτητας είναι δυναμικό. Από το 2003 που είσαι μέλος, έχουν γίνει πολλές αναβαθμίσεις (μικρές και μεγαλύτερες) και συνεχώς γίνονται. Μόλις γίνει μια αναβάθμιση, η ταχύτητα αυξάνεται, τα μέλη που επισκέπτονται το esoterica αυξάνονται, η βάση δεδομένων αυξάνεται, η ταχύτητα αρχίζει και πάλι να μειώνεται. Γίνεται ξανά αναβάθμιση και η ακολουθία που σου περιγράφω πιο πάνω επαναλαμβάνεται. Εάν δεν είχαν γίνει εδώ και τόσα χρόνια τόσες πολλές τεχνικές εργασίες για το esoterica, με την αύξηση της επισκεψιμότητας, της βάσης δεδομένων και γενικότερα των διαδικασιών που γίνονται σε επίπεδο λογισμικού και τεχνικού εξοπλισμού, θα χρειαζόταν ίσως και μία μέρα για να ανοίξει μια σελίδα

Είναι συνεπώς κάπως άδικο να γράφεις ότι δεν ενδιαφερόμαστε να επιλύσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα. Γιατί διαρκώς κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για το esoterica, σε κάθε περίσταση που υπάρχουν ανάγκες και οι ανάγκες δεν αφορούν μόνο την ταχύτητα, ούτε καν μόνο το οποιοδήποτε θέμα προκύψει στα forums, γιατί το esoterica έχει πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, όπως έχουμε πει κατ' επανάληψιν εδώ και τόσα χρόνια. Οι άνθρωποι δε που συνεργαζόμαστε για όλα αυτά, δεν είμαστε ολόκληρος στρατός, αλλά κάποιοι άνθρωποι που αγαπάμε τον χώρο και επενδύουμε στο esoterica σχεδόν όλο μας τον χρόνο (που περισσεύει από την εργασία μας και από άλλες βασικές καθημερινές ανάγκες).

Σκέψου, είναι ευκολότερο για κάποιον να κρίνει τα πράγματα, αλλά απείρως πιο δύσκολο είναι να εργάζεται καθημερινά γι' αυτά.

Ψυχή μου,

GWGWΜέλος
11/09/2007, 15:55:45
καταρχη.. ποιος μιλησε για σενα? ειπα οι αρμοδιοι..ΑΥΤΩΝ στους οποιους ανηκει το site..αν ειναι δικο σου αμαλια μου..τοτε ναι απευθυνομουν σε σενα..

οσο για αυτες τις αναβαθμισεις το ξαναλεω οτι το ακουω χρονια! δεν ειμαι χτεσινη εδω.. και αν δεν ενδιαφερομουν, οχι να γραψω αυτην την ενοχληση, αλλα ουτε θα ξαναπατουσα μετα απο τοσο καιρο..και το οτι γινονται παλι δε λεει τπτ απο τη στιγμη που το προβλημα ΔΕΝ λυνετε!!

ειναι αδιανοητο να ειμαι μεσα απο τις 9 το πρωι και για να γραψω ενα μνμ να γανιαζω...ειμαι σε ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ φορουμ και αυτο το πραγμα γινετε μοναχα εδω..και δεν γινετε τωρα..γινετε χρονια!

δε νομιζω οτι ειμαι παραλογη..ουτε οτι ζηταω πολλα πραγματα.. προσπαθω ποσες ωρες για να γραψω ενα ποστ..και να μου την λετε και απο πανω που εκνευριζομαι..ε δε θα εκνευριστω?

απο την αλλη, συγνωμη και ολας, αλλα δεν ειδα καμια ανακοινωση στην οποια να ζητειται βοηθεια απο ανθρωπους στο θεμα αυτο..λες οτι δεν υπαρχει το ανθρωπινο δυναμικο..γιατι δεν εχει γινει ενα ποστ ωστε οσοι θελουν να βοηθησουν να το κανουν.

και ξαναλεω, ποτε δεν ειπα οτι εσυ ή ο DI δεν κανετε πραγματα για το φορουμ.

Η Μεγάλη μου Αγάπη!
11/09/2007, 16:16:15
Εγώ έχω παρατηρήσει ότι οι σελίδες αργούν μόνο σε ώρες αιχμής, όταν γενικά είναι πολλοί χρήστες στο διαδίκτυο τότε ελαττώνεται και η ταχύτητα που έχουμε, ευ8ύνεται ο πάροχός μας ( άτιμη otenet στη δικιά μου περίπτωση) και τότε η adsl πάει περίπατο, σέρνονται τα πάντα, έχεις δοκιμάσει να κατεβάσεις κανένα αρχείο τέτοιες ώρες; Χειρότερα και από απλή dialup είναι, αν έφταιγε το site τότε θα αργούσε όλες τις ώρες.

Wolf
GWGWΜέλος
11/09/2007, 17:17:53
προσωπικα μπαινω απο τη δουλεια. ειμαι ολη μερα στο νετ, λογω της δουλειας..αν ηταν ετσι οπως τα λες θα επρεπε να μου αργουν και ολα τα αλλα site..και ειμαι μεσα απο τις 9 το πρωι μεχρι τις 7 το βραδι..

τι να πω ..χιλια συγνωμη τοτε εφοσον ειμαι αδικη και ειναι μονο δικο μου προβλημα, ή τοσο ευθιχτη ωστε να ενοχλει μονο εμενα..

Η Μεγάλη μου Αγάπη!
11/09/2007, 23:37:32
Γεια σου GWGW

Αρμόδιοι για το esoterica είμαστε η ομάδα των Υπευθύνων που γνωρίζεις από τα μηνύματα και τις ανακοινώσεις μας στα forums ή από άλλες δραστηριότητες. Το esoterica δεν ανήκει σε κάποια επιχείρηση-κολοσσό και ακόμα και τα χρήματα που χρειάζονται για να διατηρούμε τον server που φιλοξενεί το esoterica τα δίνουμε εμείς οι λίγοι άνθρωποι που το φροντίζουμε. Και δεν είναι καθόλου λίγα, καθώς επίσης για να γίνουν κάποιες αναβαθμίσεις χρειάζονται ακόμα περισσότερα. Σκέψου για παράδειγμα, ότι αυτή τη στιγμή το esoterica φιλοξενείται σε έναν server και πως με την επισκεψιμότητα που έχει (π.χ. τον Ιούλιο είχαμε 350.000 επισκέπτες) θα έπρεπε να έχουμε τουλάχιστον 3 μηχανήματα να το εξυπηρετούν.

Το ότι υπάρχουν καθυστερήσεις σαφώς και δεν το αρνούμαστε. Όπως επίσης βρίσκουμε δικαιολογημένη τη δυσφορία πολλών ανθρώπων, που για να γράψουν σε κάποιο θέμα, πιθανώς να χρειάζεται να περιμένουν αρκετή ώρα κάποιες φορές. Αλλά όπως σου έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμά μου, κάνουμε πραγματικά ότι μπορούμε. Και το κάνουμε εθελοντικά, με δικούς μας πόρους, με δική μας ομαδική πρωτοβουλία και με πάρα πολύ αγάπη για τους ανθρώπους που συμμετέχουν, αλλά και για την ίδια την προσπάθεια.

Σχετικά με τα όσα γράφει η keraynos, ότι δηλαδή τα forum αργούν κάποιες ώρες αιχμής και ότι ευθύνεται και ο πάροχος του καθενός από εμάς, μπορώ να σου τα επιβεβαιώσω και από δικές μας παρατηρήσεις. Μου έχει τύχει να ανοίξω τη σελίδα όλων των forums από το σχολείο που είμαι (στο κέντρο της Αθήνας) με σύνδεση isdn 128 - Kbps (στον ΟΤΕ) και να κάνουν 1 με 2 λεπτά. Και από το σπίτι μου (που έχω adsl 4 Mbps) να περιμένω πάνω από μισάωρο και τελικά να μην ανοίγει η συγκεκριμένη σελίδα. Άλλες φορές πάλι, το πρόβλημα μπορεί να είναι πιο γενικευμένο. Για παράδειγμα σήμερα, λίγη ώρα πριν απαντήσω στο μήνυμά σου, έπρεπε να κάνουμε επανεκκίνηση στον server γιατί υπήρχε πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Οπότε δεν υπάρχει αμφισβήτηση από μέρους μας, σχετικά με παράπονα που αφορούν τις καθυστερήσεις. Το γνωρίζουμε, μας αποσχολεί συνεχώς και μας στεναχωρεί επίσης. Αναγνωρίζουμε επιπλέον την αγάπη που δείχνουν πολλοί άνθρωποι για το χώρο, ώστε παρά τις καθυστερήσεις τον επισκέφτονται για να διαβάσουν, αλλά και να γράψουν στις συζητήσεις.

Κάτι ακόμα. Γράφεις για τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν.

quote:
απο την αλλη, συγνωμη και ολας, αλλα δεν ειδα καμια ανακοινωση στην οποια να ζητειται βοηθεια απο ανθρωπους στο θεμα αυτο..λες οτι δεν υπαρχει το ανθρωπινο δυναμικο..γιατι δεν εχει γινει ενα ποστ ωστε οσοι θελουν να βοηθησουν να το κανουν.
Δυστυχώς στα τεχνικής φύσεως θέματα δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο για βοήθεια, γιατί απαιτούνται εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις και μεγάλη πείρα σε επίπεδο λογισμικού, αλλά επίσης και γνώση συγκεκριμένων τεχνικών ιδιαιτεροτήτων που αφορούν το esoterica και τις διάφορες λειτουργίες που συνδέονται μ' αυτό (υπάρχουν βέβαια και θέματα ασφαλείας). Έτσι, όσον αφορά το καθαρά τεχνικό κομμάτι και μόνο, δύσκολα μπορεί να υπάρξει βοήθεια, παρά την οποιαδήποτε καλοπροαίρετη προσφορά που θα μπορούσε να γίνει.

Αγαπητή GWGW με συγχωρείς εάν από την απάντησή μου δόθηκε η εντύπωση ότι "στην λέω" που εκνευρίζεσαι. Η ένστασή μου αφορούσε το κομμάτι της "έλλειψης ενδιαφέροντος από τους αρμόδιους" ("Αν δεν ενδιαφερονται οι αρμοδιοι να το επιλυσουν στην τελικη ας το πουν..")
Ελπίζω από την συζήτησή μας να ξεκαθαρίστηκε αυτό: το ποιοι είναι οι αρμόδιοι και το κατά πόσο ενδιαφερόμαστε ή μπορούμε να επιλύσουμε κάποια προβλήματα. Οτιδήποτε άλλο θες να ρωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σου.

Ψυχή μου,

11/09/2007, 23:46:22
Άμεση πρόσβαση στις θεματικές κατηγορίες των forums μπορεί να γίνει και από το παρόν μήνυμα. Προτείνουμε να κρατήσετε την παρούσα σελίδα του θέματος ως σελιδοδείκτη (favorites ή bookmarks) και εάν υπάρχει πρόβλημα καθυστέρησης, να δοκιμάσετε να επισκεφτείτε τις επιμέρους κατηγορίες κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:

ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

ΕΙΚΟΝΕΣ

Περιοδικά - Βιβλία

.-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

.-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

.-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

.-= Η ΨΥΧΗ =-.

.-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

.-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.

.-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Κινηματογράφος -

Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

"Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Private Messages - Inbox

Ψυχή μου,

12/09/2007, 01:09:21
Η GWGW έχει κάποιο δίκιο στα λεγόμενα της. Ένα site με την κίνηση που αναφέρεις θα μπορούσε πολύ εύκολα να βρει τα χρήματα για τις όποιες αναβαθμίσεις. Δεν νομίζω ότι κάποιος από μας θα ενοχλούταν ιδιαίτερα από ένα banner στο πάνω τμήμα της οθόνης. Εδώ μεγάλα και τρανά site κατακλύζονται από διαφημίσεις και αυτό θεωρείται απολύτως θεμιτό.
Αντιθέτως τώρα τα τεχνικά προβλήματα παραμένουν. Ακόμα και η απόκρυψη των emails που καθιερώθηκε πρόσφατα δεν φαίνεται να λειτουργεί καθώς δεν έχουν αποκλειστεί οι "αράχνες" και το googlebot από τη σελίδα.
Χτύπα π.χ στο google:
site:http://www.esoterica.gr/forums/pop_profile.asp -φόρμα
για του λόγου το αληθές.

Ενα site που θα στέκεται καλύτερα στα πόδια του (και οικονομικά) θα είναι προς το ώφελος όλων μας.

Edited by - ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ on 12/09/2007 01:14:03