- Η τυραννία των μεγάλων αριθμών, ως ένδεια διάνοιας. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Μια ευχή για γαλήνη σε όλους, ειδικά αυτές τις μέρες. Και ειδικά για όσους βρίσκονται στη θάλασσα.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
=================================================
-Eευχαριστώ , να είσαι καλά και πάντα στις επάλξεις .
-Καλή πνευματική Ανάσταση σε όλους μας.
-Ε!!!και λοιπόν... τι έγινε;
-Ε!!! όχι και τι έγινε, δεν ειναι δα και λίγο να αρχίσεις να βλέπεις το επόμενο επισόδειο!!!
Χρόνια πολλά. Λυκόπουλο...
-------------------------------------------------------------
Ευχαριστώ...... πιο πολύ για το λυκόπουλο![]()
![]()
Καιρος να πιασεις μονιμο λιμανι
Διαλεξε ενα απο τα εκατονταδες που εχεις δει,
Και φουνταρε !

Γύρω σου να βλέπεις πάντα φίλους.
Καλή πνευματική ανάσταση.Διάνα έκανες με τούτη την ευχή.
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
Χρονια καλα "λυκοπουλο"...
Καιρος να πιασεις μονιμο λιμανι
Διαλεξε ενα απο τα εκατονταδες που εχεις δει,
Και φουνταρε !

--------------------------------------------------
Ευχαριστώ!!!! Μα αν φουντάρω θα σκουριάσω. Οπου και νάμαι θα ταξιδεύω.![]()
Χρόνια πολλά Notirk.
Γύρω σου να βλέπεις πάντα φίλους.
Καλή πνευματική ανάσταση.Διάνα έκανες με τούτη την ευχή.
------------------------------------------------------
Ευχαριστώ!!!!! Οι ευχές σου πιάνουν.![]()
Να ξαναθυμηθούμε τον παιδικό εαυτό μας όπως ήταν , πριν τον νοθεύσουν οι μεγάλοι.
Να ενηλικιωθούμε. Επιτέλους.
Όχι Λύκε.
Να ενηλικιωθούμε. Επιτέλους.
======================================================================
Γιατί μου το κάνεις δύσκολο, αφού έπιασες το νόημα.
Αυτό θα βοηθήσει να αντιληφθούμε και να κρατήσουμε τα ωφέλημα και από την άλλη να καθαριστούμε από τα παράσιτα που συσσωρεύσαμε μεγαλώνοντας , έτσι ώστε να μπορέσουμε να συντονιστούμε με τους συμπαντικούς ρυθμούς.
Επειδή μέσω αυτών παράγεται γόνιμη νέα σκέψη.Εξαιρετικά θετικό.
Θα τολμήσω όμως να ζητήσω από όλους αυτούς που πιστεύουν, ότι άγουν σκεπτόμενοι,να κάνουν μια εξαίρεση.
Ας σταματήσουν λίγο να διαφωνούν.Όσο καλό και παραγωγικό να είναι αυτό.
Ας κάνουν ένα διάλειμμα.
Η εποχή που διανύουμε έχει ανάγκη από συμφωνία στα βασικά.
Έχει ανάγκη από συμμαχία στα βασικά.
Έχει ανάγκη από ομόνοια και ενότητα στα βασικά.
Αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα.Παρατατικός.Χρόνος.
Προσοχή παιδιά.
Την καλησπέρα μου σε όλους σας.

Τι τους βολεύει δηλαδή.
still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.
πιστεύω ότι είναι αναγκαίο και να συμφωνούμε και να διαφωνούμε. Η κυριότερη προϋπόθεση για να τα κάνουμε αυτά τα δυο με τον σωστό τρόπο είναι να ξέρουμε να ακούμε. Τέχνη δύσκολη και με πολλά επίπεδα βάθους. Το να σταθείς να ακούσεις, είναι το αρχικό στάδιο. Μετά, θα πρέπει να προσέξεις, να σκεφτείς αυτά που άκουσες, να τα δοκιμάσεις τουλάχιστον μέσα στο νου σου. Πολλές ανάσες ενδιάμεσα ώστε να κρατήσεις τα λόγια που θα προσπαθούν να ξεπηδήσουν, τα λόγια τα δικά σου που θέλουν αυτά να ακούσεις...
Και μετά, συμφωνείς, διαφωνείς, δεν έχει σημασία.
Γιατί μπορεί τότε οι απόψεις να διαφωνούν, αλλά τα πνεύματα έχουν ήδη συμφωνήσει.

Μακάρι να το έβλεπα να συμβαίνει κιόλας αυτό που περιγράφεις.
Εσύ το βλέπεις;
Και γι' αυτό μας έχουν κατατροπώσει τα νούμερα (οι μεγάλοι αριθμοί του DSM).
![]()

Ο τίτλος εκτός από το ότι είναι εύγλωττος είναι μια πραγματικότητα, που λίγο πολύ την αντιλαμβανόμαστε όλοι.
Η τυραννία των μεγάλων αριθμών είναι υπαρκτή, όπως και η ένδεια διανοίας, και μάλιστα αλληλοεξαρτώμενα ως συγκοινωνούντα δοχεία.
Εχω βέβαια κάποιες επιμέρους διαφωνίες, όπως πχ. στα ποσοστά αυτής της ένδειας ή στην εξάπλωση και κυριαρχία της 'ηλιθιότητας' ας πούμε. Αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία.
Πολλές φορές χρησιμοποιούμε ή επικαλούμαστε την περίφημη "κοινή λογική" υπό την έννοια ότι υπάρχει ένα κοινό υπόβαθρο (διανοητικής) αναφοράς. Ωρες ώρες όμως, παίρνοντας ως παραδειγμα τον εαυτό μου όταν πάει να την επικαλεστεί σε πράγματα που εγώ θα αντιλαμβανόμουν ως αυτονόητα/λογικά βλέπω ότι προσκρούει σε αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κοινή λογική ή έστω κοινή πρακτική.
Τότε είναι που αναρωτιέσαι και λές, ώπα τί γινεται? Εγώ είμαι ο 'τρελός του χωριού' ή μήπως όλοι οι άλλοι είναι ...για τα μπάζα?
Και αν με κάποιο τρόπο, διαισθητικά, διανοητικά ή διά εμμέσου επαληθεύσεως τινι τρόπω, καταλάβεις ότι καίτοι ισχνή μειοψηφία εσύ εχεις δίκαιο, τότε πώς διαχειρίζεσαι την κατάσταση του μόνος έναντι πολλών?
Οι αρχαίοι λέγανε "ουκ εν το πολλώ το εύ" και προφανώς η πλειοψηφία δεν είναι πανάκεια ότι έχει πάντα δίκαιο και σκέπτεται σωστά (αν σκεφτεται κιόλας). Ακριβώς όπως ανεφέρθη στο παράδειγμα με τις μύγες και τα σκατά.
Το θέμα είναι πώς η διάνοια και η ανάπτυξή της θα επεκταθεί και θα αυξηθεί. Και εκεί νομίζω ότι χάνεται ένα πολύτιμο ποσοστό που μένει "κρυφό" και λανθάνον.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Γρήγορες απαντήσεις.
quote:
Τότε είναι που αναρωτιέσαι και λές, ώπα τί γινεται? Εγώ είμαι ο 'τρελός του χωριού' ή μήπως όλοι οι άλλοι είναι ...για τα μπάζα?
1ο ερώτημα: όχι
2ο ερώτημα: ναι
![]()