- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Οι καινούριες λίστες να έρθουν μετά χαράς αλλά τι να περιέχουν?
Πιο ατμοσφαιρικά, πιο ethereal, πιο darkwave?
Κοίτα, φίλε μου, αν σκεφθείς ότι συνεχώς ξεπηδάνε καινούρια συγκροτήματα σαν τα μανιτάρια, είναι λογικό να μένεις συνεχώς πίσω!
Λαβύρινθος η μουσική σκηνή! ![]()
Στο τέλος καταλήγεις να έχεις ξεχάσει τι έχεις αγοράσει, τι έχεις ακούσει κτλ.
Βρε παιδιά, κάποια ψυχή μου σύστησε να ψάξω να βρω το album Wasteland επειδή είναι πολύ καλό.
Δυστυχώς όμως δεν συγκράτησα το όνομα του συγκροτήματος.
Μήπως να βοηθήσει κάποιος? ![]()
![]()

In anticipation of my resurrection...
Τα λέμε...
(Μήπως ήταν τίτλος κομματιού; ωχ... κόλλησα τώρα... θα το ξανακοιτάξω στα αρχεία μου...)
"ΚΥΚΛΟΥ ΛΗΞΑΙ"
Edited by - Απέριττος on 15/03/2007 13:25:28
quote:
Όσο για το ψευδώνυμό σου μου θύμισε ένα συγκρότημα το οποίο άκουσα τυχαία... Incubus Succubus κάπως έτσι ή κάνω λάθος..; Καλοί είναι μου άρεσαν...
χμμ.....ποιός είναι που μου έλεγε πως του αρέσουν αυτοί....χμμ....ποιός να ναι....;;;;
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Βρε παιδιά, κάποια ψυχή μου σύστησε να ψάξω να βρω το album Wasteland επειδή είναι πολύ καλό.
Δυστυχώς όμως δεν συγκράτησα το όνομα του συγκροτήματος.
Μήπως να βοηθήσει κάποιος?
Εγώ ήμουνα, φίλε Dying Incubus, και μάλιστα χτές.![]()
Πρόκειται για τους Atargatis και το πρώτο τους άλμπουμ Darkwell όπου τραγουδάει η Stephanie Luzie ex-Darkwell
Είναι όντως πολύ καλό!
Τα λέμε!![]()

Αρχικά λέγονταν Incubus Succubus, στην συνέχεια όμως μετονομάστηκαν σε Inkubus Sukkubus.
Είναι από τα πιο γνωστά συγκροτήματα στον χώρο του gothic/pagan rock.
Αν κι είναι το αγαπημένο μου συγκρότημα, το nickname μου δεν προήλθε τόσο πολύ από αυτούς. ![]()
quote:
χμμ.....ποιός είναι που μου έλεγε πως του αρέσουν αυτοί....χμμ....ποιός να ναι....;;;;
Έλα ντε?
Χεχε! ![]()
Θα ψάξω με την πρώτη ευκαιρία τους Atargatis! ![]()

"ΚΥΚΛΟΥ ΛΗΞΑΙ"
Edited by - Απέριττος on 15/03/2007 22:19:30
quote:
Υ.Γ.2 Το "Captivity" από το Urthona είναι κομματάρα.
Ελπίζω να συμφωνήσουν όσοι το έχουν ακούσει!
@Dying Incubus
Κατάφερα να το ακούσω και εγώ και δεν μπορώ παρά να συμφωνίσω. Πολύ καλή σύνθεση!!!
Έχετε ακούσει το O Fortuna από το Deggial των Therion;; Διασκευή του πρώτου μέρους του Carmina Burana του ORFF.
Φυσικά και το έχετε ακούσει!!!
Δεν είναι πολύ καλό;

Έξυπνη κίνηση, δε νομίζεις?
Φίλε μου A. Kircher, έχω ακούσει το τραγούδι που λες.
Είναι πολύ καλό! ![]()
Το πιστεύεις ότι εχθές άκουγα το τραγούδι "Abraxas" από τους Therion? ![]()

Φιλικά...
"ΚΥΚΛΟΥ ΛΗΞΑΙ"
Τι μπαρούφες τελικά περνάνε απο τα μέσα δεν λέγεται... αυτό δεν σημαίνει ότι και σε αυτούς τους χώρους δεν υπάρχουν και περίεργοι... αλλά αυτό συμβαίνει παντού...
Να είμαστε καλά...
"ΚΥΚΛΟΥ ΛΗΞΑΙ"
Edited by - Απέριττος on 16/03/2007 11:51:11
έχεις δίκιο σε αυτό που γράφεις για το στίγμα. Κάποιοι πιστεύουν ότι όλοι όσοι ακούνε metal ειναι κωλόπαιδα, σατανιστές δεν ξέρω και γω τι άλλο. Αυτό υπάρχει και στην Ελλάδα και εδώ, και νομίζω παντού. Οι γενικολογίες όμως είναι πάντα λάθος.
Υπάρχουν μια χαρά παιδιά που ακούνε κάθε είδους μουσική και ότι τους αρέσει. Εγώ ας πούμε ακούω κυρίως black metal το οποίο είναι αρκετά παρεξηγημένο είδος. Κατά τα άλλα μια χαρά παιδί είμαι, νομίζω, από ότι μου λένε. ![]()
Πιστεύω, όπως λέγανε και οι παλιοί, ότι η αξιόλογη μουσική πέρα από τα συναισθήματα που σου προκαλεί, σε διαπαιδαγωγεί και σε κάνει να σκέφτεσαι. Τώρα μπορεί να μην σκέφτεσαι όπως κάποιοι σε θέλουν να σκέφτεσαι, αλλά πάντως σκέφτεσαι και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Από την άλλη έχω συναντήσει και κάποιους σατανιστές, οι οποίοι είχαν ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης από τον δικό μου, δεν με πείραξαν και δεν τους πείραξα, οπότε το τι σκέφτεται ο καθένας είναι δική του δουλειά.
Για το τι κάνει ο καθένας στην ζωή του υπάρχουν νόμοι, όσοι τους παραβαίνουν δέχονται τις κυρώσεις.
Πάντως δεν είναι και τελείως λάθος το ότι πολλοί "περίεργοι" ακούνε μέταλ. Διαβάζω ένα αμερικάνικο μέταλ περιοδικό, το Metal Maniacs. Εκεί έχει μια στήλη αλληλογραφίας. Οι περισότεροι που ζητάνε αλληλογραφία είναι σε φυλακές. Τώρα μπορεί να είναι τυχαίο, μπορεί να είναι μόνο στην Αμερική, δεν ξέρω....
Πάντως υπάρχει και αυτό. Νομίζω όμως και πάλι πως το μεγαλύτερο ποσοστό είναι μια χαρά παληκάρια.

Πράγματι, πηγαίνει την επόμενη βδομάδα ο διευθυντής στη διαφημιστική εταιρία, τον κερνούν ποτό, φαγητό και τον βάζουν στο μεγάλο καναπέ στην αίθουσα προβολής για να παρακολουθήσει το σποτάκι. Αυτό παρουσίαζε το Χριστό πάνω στο σταυρό και τελείωνε με τη φράση: 'ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΤΑΚΑ-ΤΑΚΑ, ΜΟΝΟ ΠΡΟΚΕΣ ΜΑΔΑ ΦΑΚΑ!'
Ο διευθυντής σοκαρίστηκε και τους εξέφρασε τον προβληματισμό του για την απήχηση που θα είχε το σποτάκι στο χριστιανικό πληθυσμό κλπ. κλπ.
Ο manager της διαφημιστικής προβληματίστηκε και του είπε να περάσει πάλι την επόμενη εβδομάδα να παρακολουθήσει ένα άλλο σποτάκι που θα έφτιαχναν.
Ξαναπηγαίνει την επόμενη βδομάδα ο διευθυντής στη διαφημιστική εταιρία, τον κερνούν ποτό,γλυκό για να γιορτάσουν την συνεργασία και τον βάζουν στο μεγάλο καναπέ στην αίθουσα προβολής για να παρακολουθήσει το σποτάκι.
Αυτό παρουσίαζε πάλι το Χριστό πάνω στο σταυρό και τελείωνε με τη φράση: 'Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΛΑΚΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΕΣ ΜΑΔΑ ΦΑΚΑ!'
Τσαντίζεται τότε ο διευθυντής και λέει στον τύπο από τη διαφημιστική:
- Θέλω ένα σποτάκι που να μην παριστάνει επιτέλους το Χριστό πάνω στο σταυρό. Ξεκολλήστε απ' αυτή την ιδέα γιατί δε θα πουλήσουμε ούτε ένα καρφί.
- Ο.Κ. mister, του απαντά ο μαρκετίστας, κατάλαβα τι ακριβώς ζητάτε. Την άλλη εβδομάδα θα σας έχουμε ό,τι ζητάτε.
Πάει λοιπόν την επόμενη εβδομάδα ο διευθυντής επιφυλακτικός για να δει το σποτάκι,
ακολουθεί όλο το διαδικαστικό με τα ποτά, κλπ. και πάει να δει το νέο σποτ που του υποσχέθηκαν.
Αυτό που παρουσίαζε ήταν ο Χριστός να το έχει σκάσει και να τρέχει μακριά από
το σταυρό και το σποτ τελείωνε με δύο Ρωμαίους στρατιώτες να λέει ο ένας στον άλλον:
- 'ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ 'ΠΑ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ,
ΜΟΝΟ ΠΡΟΚΕΣ ΜΑΔΑ ΦΑΚΑ!'

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
Ένας τύπος πάει επίσκεψη σε έναν Παθολόγο.
Ξεκινάει και του λέει:
Άκου Γιατρέ να δεις τι έπαθα.
Πάω τις προάλες στο σπίτι μου και βλέπω την γυναίκα μου στο κρεβάτι με έναν τύπο να πηδιούνται....
Γιατρέ μού...τρελάθηκα....πήρα το κουζινομάχαιρο να τη σφάξω την πουτάνα....αλλά παρενέβη ο τύπος και μου λέει...Ρε φίλε τι πάς να κάνεις ?? κάτσε να το συζητήσουμε......
Πάμε στην κουζίνα....μου κάνει έναν καφέ.... και μου λέει....δεν έχει νόημα να σκοτώσεις την γυναίκα σου ρε φίλε διότι, εσύ θα πάς φυλακή..η γυναίκα σου στο χώμα και εγώ θα βρω άλλες παντρεμένες να πηδάω....
Οπότε ποιό το νόημα ??
Γιατρέ μου φάνηκαν λογικά τα λόγια του και ηρέμησα.....
Μετά από 2-3 μέρες πάω ξανά στο σπίτι και βρίσκω τη γυναίκα μου να πηδιέται με τον ίδιο τύπο......
εκεί γιατρέ έχασα το φως μου.....παίρνω το πιστόλι μου να τον καθαρίσω τον τσόγλανο αλλά μου λέει.....περίμενε ρε φίλε να το συζητήσουμε.....
Πάμε στην κουζίνα....μου κάνει έναν καφέ.....και μου λέει.....τι θα καταλάβεις άμα με σκοτώσεις ??? εγώ θα πάω ΄2 μέτρα κάτω από τη γη....εσύ φυλακή ισόβια....και η γυναίκα σου θα πηδιέται με άλλους...
οπότε δεν έχει νόημα να με σκοτώσεις....
Γιατρέ...το σκέφτηκα καλά, και....δεν έκανα τίποτα....
Την επόμενη μέρα πάω ξανά σπίτι μετά τη δουλειά και....βλέπω τον τύπο να πηδάει πάλι την γυναίκα μου...... άρχισα να βγάζω καπνούς από τα αυτιά.......
παίρνω την καραμπίνα να τους καθαρίσω και τους δυο για να γλιτώσω.....αλλά....ο τύπος μου λέει πάλι.....Τι πας να κάνεις ρε ??? Περίμενε να το συζητήσουμε.......
Πάμε στην κουζίνα....μου κάνει έναν καφέ.....και μου λέει....Δεν έχει νόημα ρε φίλε να μας σκοτώσεις και τους δυο.....εμείς θα πάμε στο χώμα....εσύ στην φυλακή δις ισόβια και τα παιδιά σου θα μείνουν ορφανά...
οπότε δεν έχει λογική αυτό που πας να κάνεις.....
Γιατρέ μου και πάλι δεν έκανα τίποτα........
Ο γιατρός ακούει απορημένος τον τύπο να του λέει την ιστορία και τον ρωτάει.....
Με συγχωρείται κύριε....στην πόρτα μου γράφει με μεγάλα γράμματα "ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ"....εγώ σε τί μπορώ να σας βοηθήσω ????
Και απαντάει ο τύπος:
Ε.. να ρε γιατρέ....τόσοι καφέδες.....μου έχουν διαλύσει το στομάχι !!!
ΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ???
ΦΑΠΑΡΟΥΝΑ!!!!!
(ΚΛΕΜΕΝΟ)

Πέθανε μια άλλη μέρα