ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

XPONHS_kal61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
beetlejuiceΜέλος
27/04/2003, 00:58:12
Εγω απλα μια παρατηρηση εκανα.Εδωσα ενα στοιχειο το οποιο μετα απο συζητηση ισως οδηγησει στη λυση του μυστηριου.Γιατι υπαρχουν 2 ενδεχομενα.Η ειναι απατη οπως πολυ υποστηριζουν η αν ειναι αληθεια εχει σιγουρα να κανει με τοπο δυναμης των αρχαιων Ελληνων.Ειναι πασιφανες

Η απόλυτη ομάδα του ελληνικού μεταφυσικού:GATEWAY TEAM:Επισκεφθείτε μας στο www.metafysiko.cjb.net

ive4evaΝέο Μέλος
27/04/2003, 13:51:36
kalispera se olous.. emena auto to thema me apasxolei arketo kairo kai exw bgei se ena simperasma.. oti i mesaiwniki mas ekklisia kai thriskeia den tha mporouse na riskarei na mi bgei to agio fws kapoia xronia..opote sigoura den elpizoun stin pisti tous kai anamenoun apo ton theo na tous kanei ti xari akoma mia fora.. SIGOURA- gia mena- den mporei na ine thauma. panta iparxei enas backup anaptiras (hehe) i iparxei MONO o anaptiras..

"Ε"Νέο Μέλος
27/04/2003, 21:59:08
φιλε μου ramoglou,φανταζεσαι τη εχει να γινει αν ο κοσμος μαθει πως αυτο που θεωρουσαν σαν θαυμα ειναι μια απατη?θα ξεσηκωθουνε ολοι οι πιστοι.
2 αυτοι που ειναι γυρω απο το ναο, νομιζεις πως δεν επαληθευονται?
3 οσον αφορα για το αν αποδειχτει ,ναι ,αλλα δυστηχως δεν γνωριζω ακριβως.εχει σχεση με τον φωσφώρο που αντιδρα οταν ερθει σε επαφη με το οξυγονο.κατι παρωμιο εχει κανει και ο προφητης ηλιας στο περιφημο "θαυμα" του αλλα αυτο ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο και αν θες μπορουμε να το συζητησουμε.και κατι τελευταιο.ειχα την εντυπωση πως ο ταφος ειναι χτισμενος πανο στο ναο του απολλωνα και οχι της αφροδιτης.

27/04/2003, 22:12:58
Την καλησπέρα μου και τα Χρόνια Πολλά σε όλους τους φίλους...

Και εχθές ακούστηκε το περίφημο "Δεύτε Λάβετε ΦΩΣ, εκ του ΑΝΕΣΠΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ" σε όλους τους Ιερούς Ναούς...
Παρατήρησα ότι όλοι όσοι ενδιαφέροντε για το θέμα, το οποίο είναι ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ, δεν μπήκε κανείς τους στο "κόπο" να ερευνήσει τα forums του Esoterica.gr για θέματα τα οποία ΜΠΟΡΕΙ να προσθέσουν στοιχεία για το 'Αγιο Φώς...

Παραθέτω λοιπόν τη διεύθηνση απο το τόπικ ΛΕΥΚΟ ΦΩΣ:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=843&ARCHIVE=&whichpage=1

Απο αυτό το ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ τόπικ παραθέτω μερικά αποσπάσματα που ΙΣΩΣ δώσουν μια ώθηση στο θέμα του φίλου μας ΑΝΑΝΑ...

quote:
Υπάρχει και η έκφραση Λευκή Κεφαλή που στα Εβραϊκά αποκαλείται Resha Hivra και είναι ένα επίθετο που αποδίδεται στην ανώτερη Σεφίρα απο το δέντρο των 10 Σεφιρώθ, της οποίας το κρανίο "αποστάζει τη ΔΡΟΣΙΑ η οποία ΞΑΝΑΦΕΡΝΕΙ τον νεκρό πίσω στη ζωή"...

Εκεί μέσα (ΖΟΧΑΡ) λοιπόν αναφέρεται το Λευκό Πυρ ως κρυμμένο, που ακτινοβολεί ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ, μέρα και νύχτα, που όμως ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, δεν είναι ΟΡΑΤΟ στα Εξωτερικά ΜΑΣ μάτια...

Οι Εβραίοι αποκρυφιστές, προικίζουν κατά κάποιον τρόπο το Αϊν Σόφ, το Απεριόριστο, η Θεότητα που εκπορεύει ΚΑΙ επεκτείνεται η οποία είναι ΧΩΡΙΣ μορφή και ύπαρξη, μη έχοντας ΚΑΜΙΑ ομοιότητα με οτιδήποτε άλλο".

Νομίζω ότι το θέμα θα πρέπει να ΞΕΦΥΓΕΙ απο "στεγανά θρησκευτικομισαλοδοξικά" για το ΑΝ "καποιοι" κάνουν απάτες ή όχι...
Το θέμα είναι γεγονός ότι ΓΙΝΕΤΑΙ και είναι απο τα πλέον εύκολα να αποδίδουμε ΑΠΑΤΗ σε αυτά που ΑΔΥΝΑΤΕΙ Ο ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ...

Σας παραθέτω και μερικά παρεμφερεί θέματα που έχουν να κάνουν με το ΠΥΡ, τα οποία τα παραθέτω και στο τόπικ ΛΕΥΚΟ ΦΩΣ...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=337 To Γεράκι και ο Λύκος στα Forums...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=807 Αφροδίτη στα Forums...
http://www.esoterica.gr/articles/esoteric/ladyhawk/ladyhawk.htm To άρθρο του Esoterica.gr, "Το Γεράκι και ο Λύκος"

Xριστός Ανέστη Εκ Νεκρών, όπως λέω και στο πρώτο απόσπασμα που παράθεσα...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Υ.Γ Στις "έρευνες", ερευνούμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ και ποιός ξέρεις, μπορεί και να βρούμε...

27/04/2003, 22:31:23
Μόλις έφαγα το κατσικάκι μου ( κατάλοιπο των Αρχαιοελληνικών Θυσιών στους Θεούς ) .
Γύρισα λοιπόν στο σπιτάκι μου και άνοιξα το PC .
Και Ω! του θαύματος διαπίστωσα ότι επελύθει το μυστήριο του αγίου φωτός .
Τελικά ένας απλός αναπτήρας είναι η αιτία .
Μάλιστα .
Ακόμα διεπίστωσα ότι ο Χριστιανισμός είναι μεσαιωνική θρησκεία .
Άλλο ένα λάθος σε αυτά που πίστευα και είχα διαβάσει .
Άρα ο Ρισελιέ ήταν Απόστολος !
Η Πάπισσα Ιωάννα ήταν τελικά η Κασσιανή !
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και για την επίλυση των μυστηρίων !!!!!!

O αναζητών
Apostolos

ΠΑΝΜέλος
28/04/2003, 01:29:18
ΠΟΙΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ;

28/04/2003, 01:52:57
quote:

ΠΟΙΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ;

Είναι μια τελετή ΣΥΝΕΧΕΙΑ, απο εκείνη τη τελετή των Καβειρίων Μυστηρίων...
Που επι 9 ημέρες περίμεναν το πλοίο απο τη ΔΗΛΟ και που μόλις έφτανε στη Λήνμο (και στο Καβείριο 'Αντρο) οι Μύστες των Καβειρίων ΜΕΤΕΔΙΔΑΝ στους πιστούς την ΙΕΡΗ ΦΛΟΓΑ και εκείνοι με δαυλούς την μετέφεραν στα σπίτια τους με ιερό χρέος να την τηρήσουν αναμένη στο Βωμό της Εστίας για έναν ολόκληρο χρόνο...

Φίλε μου Πάνα, ρίξε μια ματιά στα τόπικ που παράθεσα...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

28/04/2003, 13:56:47
Φίλε Κέλσο δηλαδή δεν είχαν αναπτήρα οι Κάβειροι ;;;;;;

Με μπερδεύεται .

O αναζητών
Apostolos

29/04/2003, 00:42:34
quote:

επειδη διαβασα μερικα μυνηματα στα γρηγορα και δεν γνωριζω αν καποιος επανελαβε κατι παρομοιο πιστευω φυσικα πως αυτο που βλεπουμε καθε χρονο τετοια μερα μονο 8αυμα δεν ειναι αφου
1) θαυμα για μενα ειναι κατι που συμβαινει λιγες φορες ,σχεδον σπανιως και οχι οπως στην περιπτωση μας
2)ολοι γνωριζουμε πως στην εκκλησσια δεν βρισκονται μονο χριστιανοι ορθοδοξοι αλλα και αλλοι απο διαφορετικες θρησκειες,και γενιετε το ερωτημα γιατι να επιβεβεονονται ολοι οσοι βρισκονται μεσα και
3)εχει αποδειχθει πως το ολο θεμα μπορει να ειναι ενα απλο τρικ...

Ωιμέ! ή να πω Αλί και τρις Αλί
Oσο ζω μαθαίνω Απόστολε...
Γιατί μέχρι σήμερα δεν ήξερα ότι μπαίνουν μέσα στο ναό οπαδοί άλλων θρησκειών πέραν του Χριστιανισμού.
Eγώ νόμιζα ότι μπαίνουν μόνο Χριστιανοί από όλα τα δόγματα...
Βρε τι μαθαίνει κανείς στο esoterica...

"Τάδε έφη Avallon"
beyondΜέλος
29/04/2003, 01:04:19
ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟ ΟΝ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΑΧΑΝΕΣ ΓΝΩΣΤΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΝ ΝΑ ΑΝΑΒΕΙ ΚΕΡΑΚΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ..ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΕΝΑΝ ΚΟΜΗΤΗ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΝΑΝ ΗΛΙΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ,Η ΝΑ ΑΛΛΑΖΕ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΩΝ ΚΟΝΤΙΝΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ..ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...

17/06/2004, 04:49:18
--------------------------------------------------------------------------

- 2 Ιουλίου 1004

Πρόσφατες σημαντικές πληροφορίες για την Συνάντηση στο μήνυμα: 02/07/2004 : 06:24:16

--------------------------------------------------------------------------

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την Εκδήλωση αυτή που θα λάβει χώρα το Σάββατο 3 Ιουλίου.

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα από τα πράγματα που έχουν ζητηθεί και έχουν συζητηθεί περισσότερο στα Forums του ESOTERICA!

Ο καιρός λοιπόν έφτασε, και "οι καταστάσεις έχουν ωριμάσει" για να υπάρξει αυτή η πρώτη επίσημη Συνάντηση των Φίλων του ESOTERICA!

Προσκεκλημένοι φυσικά οι Συνεργάτες, τα Μέλη των Forums, οι Φίλοι επισκέπτες των σελίδων μας και πολλοί άνθρωποι από τον Χώρο της Εσωτερικής Αναζήτησης στην Ελλάδα!

Η Συνάντηση αυτή θα φιλοξενηθεί σε χώρο κεντρικού σημείου της Αθήνας και ελπίζουμε ότι θα εγκαινιάσει μία ολόκληρη σειρά ανάλογων Δραστηριοτήτων, ευκαιριών να γνωριστούν και "ζωντανά" οι Φίλοι του ESOTERICA, να ανταλλάξουν απόψεις και κυρίως να λάβουν και να προσφέρουν πράγματα χρήσιμα για όλους!

Περισσότερες λεπτομέρειες για την διεύθυνση του Χώρου που θα τη στεγάσει, για την ακριβή ώρα και άλλα στοιχεία, θα ανακοινωθούν σε αυτήν εδώ τη Συζήτηση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η Συνάντηση αυτή θα περιλαμβάνει, εκτός των άλλων που έχουμε προγραμματίσει και προετοιμάζουμε εδώ και αρκετό καιρό, εισηγήσεις από σημαντικούς ανθρώπους(τους οποίους και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από βάθους καρδιάς για την συμμετοχή και την προσφορά τους) του ευρύτερου πεδίου της Αναζήτησης και εκπροσώπους έγκριτων φορέων, καθώς και από Υπεύθυνους του ίδιου του ESOTERICA. Θα υπάρξει ανοικτή συζήτηση με αφορμή Ερωτήσεις προς τους Εισηγητές και φυσικά θα δωθούν πολλές ευκαιρίες για μία όσο το δυνατόν βαθύτερη και προπαντώς δημιουργική γνωριμία μεταξύ των παρευρισκομένων. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες συνθήκες για μία εγκάρδια και γόνιμη Συνεύρεση! Ευχόμαστε φυσικά και στην συμβολή όσων Μελών των Forums παρευρεθούν.

Θα υπάρξει επίσης ανακοίνωση στο προσεχές διάστημα για τα ονόματα των Εισηγητών, για τα θέματα τα οποία θα πραγματευτούν και για το γενικότερο Θέμα/Σύνθημα της 1ης αυτής Δραστηριότητάς μας.

Για την ώρα... και καθώς υπάρχει ένας σχετικός περιορισμός χώρου(ευελπιστούμε βέβαια για τη συνέχεια του Κύκλου των "Συναντήσεων" αυτών να υπάρχει μία μεγαλύτερη επάρκεια και σε αυτό το σημείο), θα θέλαμε μία απλή δήλωση "Πρόθεσης Συμμετοχής" στην εκδήλωση αυτή από όσους και όσες φίλους/ες ενδιαφέρονται.

Η λήξη αυτής της φάσης δηλώσεων Συμμετοχής θα είναι την επόμενη Τετάρτη, 23 Ιουνίου.

Παρακαλώ όπως οι δηλώσεις αυτές να αποστέλλονται χρησιμοποιώντας την σχετική λειτουργία των Forums, δηλαδή χρησιμοποιώντας το εικονίδιο στην κορυφή αυτού του μηνύματος. Η συμπερίληψη Ονοματεπώνυμου δεν είναι απαραίτητη, όμως είναι καλό να γνωρίζουμε ποια Μέλη ενδιαφέρονται(η χρήση της προαναφερόμενης λειτουργίας εξασφαλίζει την αποστολή του Ονόματος Μέλους).

Επιπλέον στοιχεία για την τελική κατάρτιση της λίστας συμμετεχόντων θα δοθούν στη συνέχεια.

Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι οι "εργασίες" αυτής της Συνάντησής μας θα γίνει προσπάθεια να "καταγραφούν" με ποικίλους τρόπους, έτσι ώστε ακόμη και αυτοί/ες από τους Φίλους/ες που δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν να έχουν πρόσβαση τουλάχιστον σε μεγάλο μέρος των στοιχείων από τα γεγονότα που θα λάβουν χώρα(π.χ. εισηγήσεις, ανοικτή Συζήτηση).

Περιμένουμε λοιπόν, όπως πάντα, τη Συμμετοχή και τη Συνεργασία σας!

Ευχόμαστε, για μία πραγματικά "Εσωτερική" Γνωριμία!

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

zezmpergΜέλος
17/06/2004, 06:27:49
Σας χαιρετώ.
Σε χαιρετώ καλέ μου Admin.
Τώρα τι να πω;
Ένα συγχαρητήρια να φθάνει;
Εύχομαι να στεφθούν με επιτυχία όλες οι συναντήσεις ΣΑΣ/ΜΑΣ.
Ναι θα είμαι και εγώ εκεί.
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.

Labolas GlasyaΜέλος
17/06/2004, 20:53:51
"Ναι θα είμαι και εγώ εκεί."

Τώρα μαλιστα. Εδεσε το γλυκισμα. Ελα ομως πού θα είμαι κι εγώ και να δεις τι έχει να γινει. *

http://www.ummo.cc/Sigil/Glasya_Labolas.JPG

zezmpergΜέλος
17/06/2004, 21:12:03
Σας χαιρετώ.
quote:

Τώρα μαλιστα. Εδεσε το γλυκισμα. Ελα ομως πού θα είμαι κι εγώ και να δεις τι έχει να γινει. *

Σε περιμένω, 400 χρόνια κρυμένης γνώσης να σου δώσω μια και οι μυήσεις ήταν για τους καφέδες της άγνοια σκιά του εαυτού σου.
Ας είναι ευλογημένη η ψυχή σου.
Κιας βρεις κάποτε, την Ειρήνη, μέσα σου.

Συγνώμη καλέ μου Admin εάν έγινα άθελά μου η αιτία για ετούτα!
Σας χαιρετώ με εκτίμηση

Labolas GlasyaΜέλος
17/06/2004, 21:26:23
Ακομα 1 μυνημα δίχως σκοπό μονο για εντυπωσιασμό των αφελων ψυχών. Ωστε λοιπον κουβαλας 400 χρονια γνωσης? Τι λέτε ωρέ? Να αρχιζω να σου ψαλω "αληλουια" τώρα ή να το κρατησω για την εκδηλωση?
Ακου 400 χρονια. Ψαρωσα απο τις πολαπλες σου ενσαρκωσεις. *

17/06/2004, 21:28:00
quote:

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

17/06/2004, 21:30:01
quote:

Ε ρε γέλιο που θα πέσει...

"Τάδε έφη Avallon"
zezmpergΜέλος
17/06/2004, 21:34:42
Σας χαιρετώ.
Χαίρε Αμαλία μου... Τα είπες όλα με τις 2 φωτογραφιές...
Κιας μας λες fotograf yok....
Σασ χαιρετώ με εκτίμηση.

Labolas GlasyaΜέλος
17/06/2004, 21:41:18
Χαιρομαι που κατάλαβες τι πρόκειτε να σου συμβει. Πες μου μόνο τί προτιμάς πλήρες ή με 0% λιπαρά. *

AnounakisΜέλος
17/06/2004, 22:05:27
Οι γυναίκες του esoterica τώρα τελευταία(;;;)
είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης...

Θα είναι άραγε η

1η Ανοιxτή Δραστηριότητα του ESOTERICA" στις 3/7/04;;;

ή The final countdown???

Είναι και αυτά τα γιαουρτάκια που δείχνει η Αμαλία
και ξέρετε ότι μεταξύ σοβαρού και αστείου λέγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες...

Πω πω πω πω....

ουυυυ...