ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΣΙΣΙΦΟΣ92 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/5
ΣΙΣΙΦΟΣΜέλος
28/06/2003, 18:32:37
ΣΑΣΕΥΧΟΜΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΙΡΗΝΗ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΝΗΤΟΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΚΟΠΗ.ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ , ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠ'ΤΗΝ ΦΥΛΗ.ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ.
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΥΤΕ Η ΡΑΤΣΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ. ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΜΕΡΙΖΩ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ . ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΣ ΞΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΒΑΡΒΑΡΟ.
ΑΝ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΥΓΕΤΕ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΠΑΡΑ ΘΑ ΤΙΣ ΛΥΣΕΤΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ. ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΣΑΣ.
ΤΟ ΘΕΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΣΑΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΚΟΙΝΟ ΠΑΤΕΡΑ ΟΛΩΝ, ΩΣΤΕ Η ΔΙΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΜΟΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΘΕΩΡΩ ΙΣΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΑΨΟΥΣ.ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΣΑΝ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ.
ΟΣΟ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ.ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΑΠΟΨΕ ΜΕ ΣΠΟΝΔΕΣ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΓΑΠΗΣ

ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΙ ΜΟΙΑΖΕΙ;;;;;;;;;;;;

DREAMWALKER
"ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ"

29/06/2003, 14:52:20
ΦΩΣ!
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=5&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=690

-Posted - 19/02/2003 : 03:25:21-

-[ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΙ ΜΟΙΑΖΕΙ;]

-ΝΑΙ, ΜΟΙΑΖΕΙ...

Let there be Light!

hel-linΜέλος
29/06/2003, 14:57:08
Καλησπερα,
Φιλε ΣΙΣΙΦΕ,αυτα τα λογια που παραθετεις ειναι του Μ.Αλεξανδρου?
Γνωριζεις μηπως που και σε ποιους τα ειπε?
Δεν τα γνωριζω και πραγματικα ειναι συγκλονιστικος τοσο ως λογος αλλα και ως ομοιοτητα νοηματικη..
θα επανελθω....Περιμενω να τοποθετησεις τα λογια-αν γνωριζεις χρονικα...

Ιδου το μεγαλειο:

-ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ-

29/06/2003, 15:25:53
(XM!AKOMH AOΡATH H ATMA;;;...SNIF!..)
ΦΙΛΕ ΜΟΥ HEL-LIN, ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ ;
ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ....

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ Θ'ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ,ΜΟΛΙΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ...

Let there be Light!

hel-linΜέλος
29/06/2003, 15:55:31
Θυγνωμη ΑΤΜΟΥΛΑ μου........

Πως να επανορθωσω....
Α!ενα φιλακι
Το μονο που μπορω τωρα..
Αν και αγνωστοι,ελπιζω να το δεχτεις...
Και παλι σορυ...

29/06/2003, 16:06:07
ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΩ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ..
ΤΙ ΛΕΣ, ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΣΤ;...
'Η ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ...
ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ;...
ΧΜ..

Let there be Light!

hel-linΜέλος
29/06/2003, 16:33:58
Ευχαριστω ΑΤΜΑ...Δε φυσαει και ο Βαρδαρης,ασε!
Μαλλον ολοι θα κανουν το ιδιο λαθος για να τους συγχωρησεις με ενα φιλακι..

Παντως,ο εν λογω λογος του Αλεξανδρου καταδεικνυει το μεγαλειο,την ανωτεροτητα και την υπεροχη του,ενω συγχρονως αποτελει και μια πτυχη του προσωνυμιου ΜΕΓΑΣ....
Αν γνωριζει καποιος και αλλους λογους του,θα ηθελα μια παραπομπη..(Ο συγκεκριμενος λογος ωστοσο,επιδεχεται πολυ σχολιασμο...)

29/06/2003, 19:44:03
Καλησπε΄ρα σε όλους...

Ο λόγος αυτός επίναι ο λόος που έβγαλε στη πόλη 'Ωπιδα πρός τους στρατιώτες του...
Ψάξτε να βρέιτε ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ και άρα ΩΘΗΣΕ τον Αλέξανδρο να βγάλει αυτόν τον λόγο....

Επίσεις, η πολη αυτή είναι στη διαδρομή της ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ απο τις Ινδίες...

Σε όποιους λέει κάτι αυτό...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

hel-linΜέλος
03/07/2003, 14:47:25
Οσο και να εψαξα,δεν βρηκα τιποτα για το συγκεκριμενο λογο...
Και γι να ειμαι και ειλκρινης,αγνοουσα και την υπαρξη του...
Βοηθεια καποιος.......?

03/07/2003, 16:43:02
(ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ..
ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΦΙΛΟΣ ΑΥΤΟ ...;
ΧΜ...
http://stoa.greekbooks.net/dt/000805/S09/126023.html)

Let there be Light!

04/07/2003, 05:10:16

Η ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Στην Ώπι της Ασσυρίας, το 324 π.Χ., ο Μέγας Αλέξανδρος μίλησε στους αρχηγούς όλων των φυλών καταθέτοντας το όραμα-υποθήκη για την ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών.

Let there be Light!

AIONΜέλος
04/07/2003, 08:30:53
καλά τα λέει για σφαγέας !!!!
αλλά μη συγκρίνουμε και με τον Χριστό ...
αυτό το μην καταφύγετε στα όπλα ειδικά... τις εκστρατείες αλήθεια με τριαντάφυλλα τις έκανε ?
Απ'ότι θυμάμαι η σάριζα ήταν η φονική μηχανή της εποχής....

και ο Μπούς αφού βομβάρδισε το Ιράκ για αρμονία , ειρήνη και ενότητα των λαών έλεγε μετά....
πάγια τακτική των ιμπεριαλιστών...

hel-linΜέλος
04/07/2003, 12:50:53
Φιλε μου,
η ανωτεροτητα του μεγιστου των Ελληνων ειναι αδιαμφισβητητη...
Το αν ηταν σφαγεας φαινεται απο την αγαπη που του εδειξαν οσο ζουσε,μετα θανατον,ακομη και ως σημερα...
Δε νομιζω να διαφωνει κανεις για το μεγαλειο του...

Α!οσο για τη συγκριση....
Κανεις δε τον συγκρινε με τον Ιησου...
Ειναι τελειως διαφορετικες προσωπικοτητες,που ζησαν σε αλλες εποχες,

ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!(Η ΕΣΤΩ,ΠΕΡΝΑ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΩΝ 'ΗΜΙΘΕΩΝ')

----Απλα συγκριναμε τους λογους τους...---
Μην επιτιθεσαι ομως τοσο σκληρα στο Μ Αλεξανδρο....

Ας ακουσουμε αποψεις...

hel-linΜέλος
04/07/2003, 13:05:39
Να παρατηρησω και κατι....
Φιλε ΑΙΟΝ,
δεν ονομαζεται σαριζα,αλλα σαρισα...
Φιλικα παντα....

AIONΜέλος
04/07/2003, 13:08:02
δεν είναι θέμα σκληρότητας ...μερικά πράματα πρέπει να μπαίνουν στη θέση τους.΄
Μιλάει για όπλα την στιγμή που αυτός τα εξέλισσε .... Αυτό λέγεται υποκρισία μου φαίνεται ...
Δεν θα καταφύγετε λέει στα όπλα .... Αυτός γιατι κατέφυγε ?
Στην ανάγκη λέει θα σταθώ διαιτητής σας...!!!!! ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ...ΤΙ Μου θυμιζει ? Κάποιους που πρόσφατα ΟΡΙΣΑΝ ΕΑΥΤΟΥΣ διαιτητές των ίδιων περιοχών....

Μπορεί κάποιοι να αγάπησαν τον Αλέξανδρο ...αν και δεν είμαι σίγουρος...
Η μάνα όμως του σκοτωμένου στο πεδίο μάχης γιού ?
που πολέμησε κάποιον που ήρθε απο του διαόλου την μάνα στην ΓΗ του ? τι να είπε και πόσο να αγάπησε τον Αλέξανδρο αυτή η μάνα ?

ΣΙΣΙΦΟΣΜέλος
04/07/2003, 19:36:33
ΓΕΙΑΣ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΗΡΘΑ

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΡΕΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥ ΣΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ. ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΦΙΣΒΙΤΙΕΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ AION;.
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΑΛΗΘΗΝΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΦΑΓΕΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΗ.
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΟΥ.
ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.ΕΝΝΟΗΤΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΩΤΩΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΦΑΓΙΑΖΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ.ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΓΝΩΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ.
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥ Η ΟΧΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΠΑΣ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΣΤΑ ΒΑΘΕΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΣΗΚΩΣΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΚΑΙ Η ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΓΙΟΥΝΑΝ ΚΑΙ ΙΣΚΕΝΤΕΡ (ΓΙΟΥΝΑΝ= ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΣΚΕΝΤΕΡ=ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ).

ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΟΚΡΑΥΓΑΖΑΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΥΧΟΝΤΑΝ ΝΑ ΕΡΧΟΤΑΝΕ ΠΑΛΙ.

ΠΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑΝ ΣΦΑΓΕΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΓΑΠΗΘΕ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΑΥΤΟΣ.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΕΛΕΓΕ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕ ΤΟ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ

DREAMWALKER
"ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ"

Edited by - ΣΙΣΙΦΟΣ on 04/07/2003 19:37:17

AIONΜέλος
05/07/2003, 10:24:59
κρίμα που τα βλέπεις έτσι
Και αυτά που γίνονται σήμερα για την παγκοσμιοποίηση γίνονται.
Δεν μπορώ και δεν θέλω να σου αλλάξω γνώμη. Αυτός που σκοτώνει για να κατακτήσει λέγεται ΣΦΑΓΕΑΣ όπως ο Χιτλερ και ο Μπούς.

Επειδή είπε ο Ηρόδοτος αυτό πάει να πεί οτι θα το κάνουμε και θέσφατο ?

hel-linΜέλος
05/07/2003, 11:19:48
Σε ενα πολεμο υπαρχουν παντα θυματα..Δυσαρεστο μεν,αλλα αποτελει την πραγματικοτητα,και...την εποχη εκεινη ηταν κατι το φυσικο..

Ας μη ξεχναμε πως και οι Ελληνες 'ταλαιπωρηθηκαν' κατα τους Περσικους πολεμους..Απο ανθρωπους υποταγμενους στη θεληση του βασιλια τους...
Και αυτοι ηρθαν απο του διαολου τη μανα,και αυτοι σκοτωσαν Ελληνοπαιδες,και γι' αυτους εκλαψαν μανες...

Ο φιλος ΣΙΣΙΦΟΣ θελει να πει(πιστευω),οπως και ο Ηροδοτος,οτι ο πολεμος πολλες φορες ειναι αναγκαιο κακο..Ετσι ειναι δυστυχως...
Ανθρωπου φυσις...

Φυσικα και συμφωνω πως καμια σχεση φυσικα του μεγιστου με τους σφαγεις Μπους και Χιτλερ που αναφερεις...

ananasssΜέλος
05/07/2003, 11:36:55
Τίνω να συμφωνήσω με τον ΑΙ(Ε)οΝ.
Δεν καταλαβαίνω hel-lin τη σύγκριση με τους Πέρσες. Υποστήριξε κανείς τον πόλεμό τους; Είπε κανείς τον Ξέρξη "Μέγα"?
quote:
ο πολεμος πολλες φορες ειναι αναγκαιο κακο

Με μιά τόσο απλή-απλοϊκή λέξη ("κακό") ίσως και το πιο ακαλλιέργητο κι αμόρφωτο πνεύμα-μυαλό μπορεί να καταλάβει το συσχετισμό Αλέξανδρου-Χίτλερ-Μπους: Θάνατος.

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

hel-linΜέλος
05/07/2003, 12:15:31
Hello!
Απλα επειδη ανεφερθη,οτι κλαιγαν οι μανες των Περσων,αντιπαραβαλλω,ως απλο παραδειγμα τον επεκτατικο πολεμο των Περσων καποια χρονια πριν..
Οσο για τον Ξερξη,η τον Κυρο,για ποιο λογο να τους πουν ΜΕΓΑ?
Ηταν απλα δυναστες...
Ο Αλεξανδρος προηγαγε το πνευμα...
Ηθελε να ενωσει τους λαους...
Ασε που υπηρχαν και Ελληνες στο εσωτερικο της Μικρας Ασιας,οπως και υπαρχουν..
Ηταν μεγαλο πνευμα...
Θα επανελθω ωστοσο με ιστορικες πηγες,για να τεκμηριωνουμε τα οσα λεμε....
Φιλικα...