- ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 1983 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Μουσική
Νότα Ρε (ενεργοποιεί)
Κόντρα Μπάσο (καθαρίζει)
Χρώμα
Πορτοκαλί (ενεργοποιεί)
Διαλογισμός
Ένας πολύ πολύ καλός διαλογισμός για την ενεργοποίηση και την καλύτερη λειτουργία αυτού του κέντρου είναι...
Κάθομαι ξαπλωμένος, τοποθετώ κάτι ογκώδες πάνω στο κάτω κοιλιακή χώρα, (το κέντρο είναι τρία δάχτυλα κάτω από τον αφαλό)
Όταν λέω κάτι ογκώδες εννοώ δύο βιβλία για παράδειγμα. Να μην είναι όμως πολύ βαριά.
Τώρα λοιπόν κάνουμε εισπνοές και εκπνοές, όχι με το στήθος αλλά με την κοιλιά.
Όταν εισπνέω φουσκώνει η κοιλιά μου και βλέπω τα βιβλία να σηκώνονται, όταν εκπνέω αδειάζει η κοιλιά μου και βλέπω τα βιβλία να κάθονται.
Ο επιθυμητός στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου το στήθος και τα πλευρά μας δεν θα κινούνται καθόλου, παρά μόνο η κοιλιά μας.
Μπορείτε να το κάνετε όση ώρα θέλετε.
Πειττό να πω οτι αυτή η άσκηση είναι μια άσκηση που κανονικά θα έπρεπε όλοι να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας. Κανονικά, η αναπνοή πρέπει να γίνεται από την κοιλιά και όχι από τον θώρακα. Παρατηρήστε τα μικρά παιδιά, ποτέ δεν αναπνέουν από τον θώρακα, αλλά πάντα από την κοιλιά τους.
Οραματαισμός
Βρίσκομαι σε ένα βουνό, είναι φθινόπωρο και τα φύλα είναι όλα πεσμένα κάτω σαν χαλί, όπου έχει ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Βλέπω τον πορτοκαλί ήλιο και οι ακτίνες του έρχονται όλες πάνω μου.
Νιώθω οτι εισπνέω όλο αυτό το φως μέσα μου.
Αφού εγκληματιστώ με την εικόνα, βλέπω οτι κάπου υπάρχει μια μεγάλη πολυθρώνα. Κάθομαι στην μεγάλη αναπαυτική πολυθρώνα κοιτώντας τον ήλιο.
Σιγά σιγά ο ήλιος αυτός μετατρέπεται σε πρόσωπα. Για τις γυναίκες παίρνει πρώτα την μορφή του πατέρα και για τους άντρες παίρνει πρώτα την μορφή της μητέρας.
Το πρόσωπο εμφανίζεται μέσα στον πορτοκαλί ήλιο και είναι αρκετά μεγάλο ώστε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες του προσώπου του.
Παρατηρείστε τα συναισθήματά σας. Η σειρά των προσώπων είναι
Πατέρας
Μητέρα
Έναν έναν κάθε αδερφό
Μπορείτε να δείτε και κάποιο άλλο οικογενειακό πρόσωπο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ζωή σας
Έναν έναν κάθε άνθρωπο με τον οποίο είχατε ερωτική σχέση
Αφήστε κάθε πρόσωπο να σας προκαλέσει όλα τασυναισθήματα και τις σκέψεις που έχετε για αυτό.
Παρατηρήστε τα όλα, καταγράψτε αν θέλετε επίσης.
Αφού δείτε τα ανάμεικτα συναισθήματά σας που έχουν προκληθεί από τα εκάστοτε πρόσωπα, και παρατηρήστε πως θα αλλαζει η φωτεινότητα του ήλιου ανάλογα, οραματιστείτε τον ήλιο να λαμπραίνει σβήνοντας κάθε ίχνος προσώπου.
Λαμπραίνει τόσο πολύ που όλα γίνονται πορτοκαλί, το βουνό, τα δέντρα εσείς...
Αφεθείτε...
Παρατηρείστε τα συναισθήματά σας...
Σηκώνομαι από την πολυθρώνα και βλέπω τον ήλιο να κατεβαίνει πίσω από τα βουνά.
Κάνω τρεις βαθιές άναπνοές και επανέρχομαι...
Πράξεις γείωσης...
Ερωτική επαφή (για τις γυναίκες)
Χορός και μάλιστα εξαιρετικά γειωτικός είναι ο χορος της κοιλιάς.
Η παρατήρηση του ηλιοβασιλέματος
Το ποτό
Η Γυμναστική
Να είστε καλά
Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!