- Κέλσος: Αληθής Λόγος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Με συγχωρείς και πάλι αγαπητέ μου Εαρινέ, ή Δήμο,αλλά,δεν εννοούσα
εσένα με τα βόλια, αλλά εμένα με τις κουβέντες πιο πάνω για τον
...ιβοριανό γείτονα εκ Μακεδονίας....Εννοούσα,ότι δεν ειναι όλα
τέλεια κι αγγελικά πλασμένα, αλλά το πάμε προς τα κει,το "σπρώχνουμε", όσο μπορούμε το πράμα...
Κι ακούν,ακούνε πολλοί, ακόμα και ..δηλωμένοι κωφοί, αλλά, μη
μπερδεύεις τους φανατικούς με τους πιστους...Δικαιώμα στην πίστη,
μπορούμε να έχουμε...Εφόσον δεν ενοχλούμε, αλλοιώς, έχουμε
ρατσιστική διάκριση, έναντι συμπεριφοράς, όπως επιχειρεί ο Κέλσος,
στο πόνημα του, όπου χαρακτηρίζει και διακρίνει τη συμεπριφορά των τότε χριστιανών, ώς σκάνδαλο....Οι έκφυλοι της εποχής σκανδαλίζονταν απο τους σεμνούς χριστιανους!!!!Έλα μ@@@ι στον τόπο σου!!!!...
Πρέπει να υπάρχει διάλογος, υγιής και μάχιμος..Αλλά με ευγενή κίνητρα, την αναζήτηση της γνώσης, όχι την τεκμηρίωση της χοντροκεφαλιάς μας...
Γιατί θέλει και τρόπο για να μιλήσεις, πόσο για να γράψεις....
Θα δώσω τον δικό μου ορισμό για την αποδεικτική ισχύ ή όχι της κάθε θρησκείας , μέσα απο μια πρωτογενή δική μου άποψη...
Δεν γνωρίζω , αν θεμελιώνει δικαίωμα η οποιαδήποτε θρησκεία ή ιδεοπολιτικό σύστημα ή οποιοδήποτε συναφές..η μόνη αποδεικτική ισχύς που θα μπορούσε να το νοηματοδοτήσει ...δεν αποτελεί τίποτ'αλλο απο το νοηματικό περιεχόμενο της σκέψεως και λειτουργίας -εμπράκτως- του κάθε μέλους!
Πρακτικά τι σημαίνει αυτό??
Δεν μπορεί να κινείται ο χριστιανισμός και να υποκειμενικοποιείται επι τη αληθεία των αρχών του...όταν καθημερινά οι οπαδοί του , βρίζουν εαυτούς και αλλήλους και δεν αναδεικνύουν καμμια ειδοποιό διαφορά απ'αυτο που αντιπαλεύουν!
Προφανώς δεν απαντάει και δεν λειτουργεί..όχι ως κοσμοθεωρία και ευγενείς προθέσεις..αλλα επι της ουσίας!!
Προσέδωσε ως προς το εποικοδομητικότερο..έκανε καλύτερα τα μέλη του..πιο καλούς ανθρώπους...πιο ήρεμους..ευτυχέστερους??
Προφανώς τότε δεν απαντάει με διαυγή τρόπο και δεν πείθει ...ούτε τα ίδια τα μέλη του!!
Το ίδιο ισχύει και για την άλλη μεριά...!
Δεν μπορεί η αρχαία Ελληνική φιλοσοφία και η συνακόλουθη θρησκεία -Δωδεκάθεο- να απαντάει με τέτοιες διατυπώσεις και προσεγγίσεις...δεν αναδεικνύει καμμια υπεροχή σκέψεως μέσα απο τις αποκρίσεις των μελών της...αναπόδραστα υποκειμενικοποιείται επι των λόγων και συμπεριφορών των "μελών" της και απολαμβάνει του όποιου νοηματικού περιεχομένου αυτών!!!
Το ίδιο ισχύει και για μένα και τις θέσεις που διατυπώνω...!!
Δικές μου σκέψεις και απορίες με όλη την υποκειμενικότητα που μπορεί να τις διακρίνει κανείς...
![]()
soul
Θα το παλέψουμε..![]()
soul
ο άνθρωπος, βρίσκεται εδώ, σε ένα τέλειο σκηνικό,οπου πρέπει να κανει τις δικές του κινήσεις, να πάρει θέση, να δείξει ποιός ειναι κι όχι να χαθεί...
Δεν κινδυνευουμε να χαθούμε, είναι δεδομένες οι θέσεις που μπορούμε να πάρουμε,οι κινήσεις που θα κανουμε, δεν πρωτοτυπούμε αλλά,η επιλογή μας, έχει μεγάλη σημασία, γιατι είναι
η καθαρή πρόθεση μας για τον κόσμο και το πνεύμα που έχουμε και μας οδηγεί...
Σίγουρα το πνεύμα κινείται αέναα και βρίσκεται παντού..Ποιός μπορεί να το περιορίσει;
Θα επανέλθω!
quote:Παρ’ όλα αυτά που μας λές, εξακολουθούν να είναι δύο φόνοι για να ιδιοποιηθούν παράνομα – διότι ποτέ δεν είναι νόμιμο κάτι τέτοιο - ένα χρηματικό ποσό οι απόστολοι της αγάπης..
Επειδη υπηρχε φτώχια, αποφασισαν οι πιο οικονομικά εύποροι να πουλησουν τα κτηματα τους και τα λεφτα να τα δωσουν στους οικονομικα ασθενεστερους.
Ετσι και ο Ανανιας αποφασισε να πουλησει το κτημα του. Και κρατησε από την τιμη του αγρου. Ως εδώ καλα.
Και όπως του λεει παρακατω ο Πετρος, ‘’ Ενώ έμενε, δεν ήτο σου; και αφού επωλήθη, δεν ήτο εν τη εξουσία σου’’;
Το κτημα ηταν του Ανανια. Κανεις δεν τον υποχρεωσε. Και αφου πωληθηκε, ηταν παλι στην εξουσια του. Εκανε τα χρηματα ότι ηθελε. Αν ηθελε τα εδινε όλα για τους φτωχους, αν ηθελε δεν εδινε τιποτα, αν ηθελε εδινε ένα μερος των χρηματων (όπως και εκανε). Το λεει ξεκαθαρα ότι ηταν στην εξουσια του. Αλλου ηταν το σφαλμα του Ανανια. Ειπε ψεμματα. Ενώ πουλησε το κτημα και πηρε ένα αλφα ποσο, εφερε ‘’μερος τι’’ και ειπε ότι εφερε ολο το ποσο. Αυτό φαινεται από την ερωτηση που κανει ο Πετρος στην γυναικα του….’’ Ειπέ μοι, διά τόσον επωλήσατε τον αγρόν; Και εκείνη είπε• Ναι, διά τόσον’’.
Ηταν φιλαργυροι και ηθελαν να ‘’εισπραξουν’’ δοξα από τους λοιπους ανθρωπους. Το τερπνόν μετα του ωφελίμου. Θα μπορουσαν να πουν την αληθεια. Ότι δεν θα δωσουν όλα τα χρηματα από το χωραφι. Σαμπως ηταν και υποχρεωμενοι? Αρα λοιπον ο Ανανιας εδωσε τα χρηματα. Δεν εξαναγκαστηκε.
Κοινώς ληστεία μετά φόνου με σημερινούς όρους.
Στό χωριό μου αυτούς τούς εκτελούνε.
Πως θα χαρακτηρίζατε το χωριό μου; Εξυπνο, φυσιολογικό ή ηλίθιο;
Σε άλλα χωριά τούς κάνουνε αγίους.
Πως θα χαρακτηρίζατε τα άλλα χωριά; Εξυπνα, φυσιολογικά η ηλίθια;
Αλλά ας τ’ αφήσουμε αυτά.
Ας έρθουμε στό ζητούμενο. ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ!
Εχουμε να κάνουμε με τρείς υπόπτους: Τον Πατέρα, τον Υιό και το Αγιο Πνεύμα.
Ασχετα αν κάποιοι τα θεωρούν ομοούσια, στην πραγματικότητα δεν είναι.
Δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους.
Δηλαδή:
1. Ο Πατήρ ο Παντοδύναμος ο οποίος δεν γεννήθηκε και δεν πεθαίνει.
2. Ο Υιός, ο εντελώς αδύναμος, Αυτός που Γεννήθηκε, Εζησε, Είπε κι’ έκανε τα δικά Του και μας «Τετέλεσθαι», όπως όλοι οι άνθρωποι γενικώς και
3. Το Αγιο Πνεύμα το οποίο δεν έχει σχεση με τα 1&2, κι’ έτσι κι αλλοιώς, δεν υπήρχε πρίν τον Υιό.
Ποιός από τούς τρείς το έκανε;
Μην κουράζεστε! Θα σκεφτώ εγώ για ‘σάς. Μην είστε σίγουροι όμως... ίσως σας εκπλήξει το τέλος!
Κσεκινάμε!
Ο Πατήρ δεν νομίζω να το έκανε, διότι αυτός είπε «ου φονεύσεις» και «ου κλέψεις».
Ο Υιός, ο Θεός της Αγάπης και της Συγχώρεσης, αποκλείεται, διότι αυτός θα έλεγε... «ε, κι’ αν αλλάξατε γνώμη δικαίωμά σας! Σας συγχωρώ! Εγώ σας Αγαπώ! Πάρτε άλλα τόσα κι’ από ‘μένα!».
Μας μένει το Φουκαριάρικο Αγιο Πνεύμα, το οποίο είναι εκτός ανταγωνισμού, διότι, ως γνωστόν, η επιφοίτηση δεν σκοτώνει, αλλοιώς οι Μαθητές Του δεν θα είχαν γίνει Απόστολοι.
Λειτουργώντας* αφαιρετικά, ποιός μας μένει;;;
Μάϊστα! Σας παρουσιάζω αυτόν που δεν ψυλιαστήκατε καθόλου!
Είναι Ο...
... Απόστολος Της Αγάπης Χιμσέλφ!!!
Ναί ρε παιδιά! Αυτή η κουφαλίτσα, που είναι τόσο ηλίθιος, ώστε νομίζει ότι θα χάψουμε το παραμύθι με τον Θεό!
Και το παίζει Απόστολος...
Διαφωνείτε;
Πολύ Αγκάθα στα νιάτα μου παιδιά.
Καλό;
* είναι σωστό με «ω»;
Edited by - Αίολος on 22/09/2009 23:30:56
quote:
Αγαπητέ μου Εαρινέ,μιλάς για τον άνθρωπο λές και έχουμε να κάνουμε με μια πορεια του που μπορεί να καταλήξει σε αδιέξοδο, , όπου μπορεί να χαθεί,να εξαφανιστεί...Αλλά, κατα την δική μου, άποψη,
ο άνθρωπος, βρίσκεται εδώ, σε ένα τέλειο σκηνικό,οπου πρέπει να κανει τις δικές του κινήσεις, να πάρει θέση, να δείξει ποιός ειναι κι όχι να χαθεί...
Δεν κινδυνευουμε να χαθούμε, είναι δεδομένες οι θέσεις που μπορούμε να πάρουμε,οι κινήσεις που θα κανουμε, δεν πρωτοτυπούμε αλλά,η επιλογή μας, έχει μεγάλη σημασία, γιατι είναι
η καθαρή πρόθεση μας για τον κόσμο και το πνεύμα που έχουμε και μας οδηγεί...
Σίγουρα το πνεύμα κινείται αέναα και βρίσκεται παντού..Ποιός μπορεί να το περιορίσει;
Καλημέρα Βαγγέλη...
Δεν είμαι οπαδός της Ντετερμινιστικής σχολής , όχι...πιστεύω ότι ο άνθρωπος δια μέσου της σκέψης του μπορεί να επιδράσει επι του εαυτού του -πάντα αισιόδοξος- αντίθετα με την θεωρία της ανωτέρω σχολής , όπου αναφέρεται πως ότι δημιουργήθηκε -ως ψυχολογικός χαακτήρας- δεν θ'αλλάξει ποτέ!!
Δεν γνωρίζω τι εστί "πνεύμα" , μα αν αναφερθώ στον άνθρωπο , μπορώ να υποστηρίξω και να το θεμελιώσω , πως ναί ...ο ίδιος ο άνθρωπος περιορίζει δραματικά τον εαυτό του , μέσα απο τον στενό ορίζοντα της αντιληπτικής ικανοτητάς του!
Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μόλις δέκα άνθρωποι εδώ μέσα...φαντάσου πόσο δύσκολο είναι να συνεννοηθούν τόσα εκατομύρια ανθρώπων και μιλάω μόνο για την Ελλάδα!
soul
πολλοί άλλοι,απο τον άνθρωπο την δυσυπόστστη φύση του,ή αλλοιώς, την πνευματική του ύπαρξη, που ως πνεύμα που ειναι, δεν γίνεται να έχει δημιουργηθεί,είναι δωρεά Θεού στον άνθρωπο, δεν έχει αρχή είναι αιώνιο, αυτήν την θεική του ιδιότητα,που έχει, το αιώνιο πρόσωπο και προσωπικότητα του...
Ενώ συμφωνούμε στο ότι συνδιαμορφώνεται, τρίβεται ο άνθρωπος, εξελίσσεται,στην εδώ ζωή του, που εσύ απομονώνεις...
Δεν διαφωνούμε, απλά εσύ παραβλέπεις την αιώνια υπόσταση του ανθρώπου
και τον βλέπεις σαν άπλαστο υλικό, που έρχεται να λάβει μορφή...
Μορφή έχει, εγώ πιστεύω, ο άνθρωπος, ποιότητα,δλδ,ομορφιά δεν έχει...Αν εννοείς ότ μιλάω για επικοινωνία,μόρφωση και αντίληψη.Αυτός είναι και ο λόγος που ειμαστ εδώ στη γή,ασκούμεθα σε καταστάσεις, προκειμένου να αποκτήσουμε ποιότητα ύπαρξης, πνεύματος....
Αν το καταλάβουμε αυτό το πράγμα, ότι όλα είναι έτοιμα, δεν χρειάζεται να νοιαζόμαστε, να μεριμνάμε, όλα έχουν πάρει θέση, μόνο
εμείς έχουμε μείνει ακόμη να διαλέξουμε και νπάρουμε θέση στο σύμπαν...
Μα μπορεί να μπερδευτεί κανείς, να διαλέξει μεταξύ αιωνιότητας και θανάτου;Ναι αν τον έχουν πείσει, οτι δεν υπάρχει αιωνότητα..Κι αυτό ειναι βασικό θέμα διαφοράς του χριστιανισμού με
τις άλλες θρησκείες και καταλυτικό για την σωτηριολογια του μηνύματος,που έφερε με τη ανάσταση Του ο Κύριος ημών, Ιησούς Χριστός,
αφού μόνο η αγάπη Του Θεού μας σώζει, αν μετανοιώσουμε για τα λάθη μας...
Αυτό είναι το όλο θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ χριστιανών και άλλων, αν δεχτούμε ότι όλες οι θρησκείες λένε τα ίδια περίπου...
Ιδού ο στίβος και λείπουν οι ...αθληταί.....
Κανείς ενδιαφερόμενος; Να μιλήσουμε επιτέλους σοβαρά...
quote:
Αυτό είναι το όλο θέμα, αγαπητέ μου Εαρινέ...Αφαιρείς και συ και
πολλοί άλλοι,απο τον άνθρωπο την δυσυπόστστη φύση του,ή αλλοιώς, την πνευματική του ύπαρξη, που ως πνεύμα που ειναι, δεν γίνεται να έχει δημιουργηθεί,είναι δωρεά Θεού στον άνθρωπο, δεν έχει αρχή είναι αιώνιο, αυτήν την θεική του ιδιότητα,που έχει, το αιώνιο πρόσωπο και προσωπικότητα του...
Φίλε και συνδίκτυε Βαγγέλη...Μπορεί να αφαιρώ οτιδήποτε..μπορεί να έχω τις δικές μου απόψεις, σε καμμιά περίπτωση δεν αφαίρεσα τον σεβασμό μου στο προσωπό σου , ούτε και το αναφαίρετο δικαιωμά σου να έχεις τις δικές σου απόψεις!
Έχω μάθει να διαχωρίζω..θέσεις και πρόσωπα και να χαίρομαι που μπορώ να "συζώ" με διαφορετικές απόψεις και θέσεις!
=================================================================
Ενώ συμφωνούμε στο ότι συνδιαμορφώνεται, τρίβεται ο άνθρωπος, εξελίσσεται,στην εδώ ζωή του, που εσύ απομονώνεις...
Δεν διαφωνούμε, απλά εσύ παραβλέπεις την αιώνια υπόσταση του ανθρώπου
και τον βλέπεις σαν άπλαστο υλικό, που έρχεται να λάβει μορφή...
Μορφή έχει, εγώ πιστεύω, ο άνθρωπος, ποιότητα,δλδ,ομορφιά δεν έχει...Αν εννοείς ότ μιλάω για επικοινωνία,μόρφωση και αντίληψη.Αυτός είναι και ο λόγος που ειμαστ εδώ στη γή,ασκούμεθα σε καταστάσεις, προκειμένου να αποκτήσουμε ποιότητα ύπαρξης, πνεύματος....
Επι της ουσίας δεν νομίζω ότι αφαιρεί στην επιδίωξη του τελικού σκοπού , η μη-αναγνώριση εκ μέρους μου της ύπαρξης του πνεύματος!Έχω ξαναπεί , ότι δεν υπόκειμαι σε προστακτικού τύπου ηθικούς κώδικες , οι οποίοι έρχονται για να επιβεβαιώσουν ότι οι άνθρωποι δεν είναι καλοί και ακολουθώντας τους "πρόκειται" να γίνουν καλοί!
Προτιμώ τον καλό άνθρωπο που η καλοσύνη αναβλύζει αβίαστα απο το είναι του και είναι δηλωμένο και εγγενές του είναι του!
Εσύ μιλάς για την ύπαρξη του πνεύματος και εγώ για γονιδιακά μεταφερόμενες μνήμες και πρωτογενή ενδεχομένως στοιχεία...!!!
================================================================Αν το καταλάβουμε αυτό το πράγμα, ότι όλα είναι έτοιμα, δεν χρειάζεται να νοιαζόμαστε, να μεριμνάμε, όλα έχουν πάρει θέση, μόνο
εμείς έχουμε μείνει ακόμη να διαλέξουμε και νπάρουμε θέση στο σύμπαν...
Ποιά ειναι έτοιμα Βαγγέλη??=====================================================================
Μα μπορεί να μπερδευτεί κανείς, να διαλέξει μεταξύ αιωνιότητας και θανάτου;Ναι αν τον έχουν πείσει, οτι δεν υπάρχει αιωνότητα..Κι αυτό ειναι βασικό θέμα διαφοράς του χριστιανισμού με
τις άλλες θρησκείες και καταλυτικό για την σωτηριολογια του μηνύματος,που έφερε με τη ανάσταση Του ο Κύριος ημών, Ιησούς Χριστός,
αφού μόνο η αγάπη Του Θεού μας σώζει, αν μετανοιώσουμε για τα λάθη μας...
Τι σημαίνει μετανόηση και τι λάθος???
===================================================================
Αυτό είναι το όλο θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ χριστιανών και άλλων, αν δεχτούμε ότι όλες οι θρησκείες λένε τα ίδια περίπου...
Ιδού ο στίβος και λείπουν οι ...αθληταί.....
Κανείς ενδιαφερόμενος; Να μιλήσουμε επιτέλους σοβαρά...
Πάντα με σεβασμό και σοβαρότητα σ'αντιμετώπιζα και σ'αντιμετωπίζω!
soul
διαλογικό, να μη βλέπεις μια πλευρά του ανθρώπου, που τόσα έχει
κανει, καλά και κακά,σε τέχνη, πολιτισμό, γλώσσα, κλπ...Δεν μπορεί να
πιστεύεις ότι η ομορφιά της ελληνικής γλωσσας, οφείλεται καθαρά
στην ανάγκη επικοινωνιας, ας πούμε,κι όχι στην έκφραση της γλωσσικής έκφρασης του πνεύματος....
Το πνεύμα, δεν το αναγνωρίζεις, εννοείς;
Οι διαφορετικές θέσεις, είναι άλλο απο το διαφορετική οπτική γωνία..
Εγώ δεν αποδέχομαι το λάθος, γιατί έτσι του δίνω μέλλον.Δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος, που πνευματικά ανεβαίνει, δεν θα καταλάβει τι να κανει, ωστε να ξεφύγει απο την φυλακή της ύλης...
Οι μνήμες που λές, δεν έχουν καμία σχέση με την έκφραση της τέχνης,
ας πούμε, για να καταλάβεις τη διαφορά του πνεύματος...
Έχουν γίνει έργα τέχνης, που αποτελούν σημεία σταθμούς του ανθρώπου,αλλά ακόμη και του μέλλοντος,ας πούμε...Πως να το κάνεις αυτό θέμα μνήμης;
Προσωπικότητα, δεν υπάρχει, παρά μόνο επηροή απο το περιβάλλον και
μνήμες; Κι όμως, ακόμη και στις ταπεινότερες χώρες, γεννιούνται μυαλά
που δεν έχουν καμια σχέση με τον τόπο τους, αυτό πως να το εξηγήσεις;
Κάθε άνθρωπος, είναι μόνο ότι υπάρχει εδώ ή κάτι περισσότερο, στον χρόνο και στην αιωνιότητα;Κι αν μπορούν κάποιοι, γιατί όχι όλοι;
Ποια είναι έτοιμα;Μα φίλε μου, όλα γύρω μας είναι έτοιμα, λέω,έχουν
τη σειρά τους και δεν πρόκειται να αλλάξουν, ο μόνος οπυ είναι ασαφής, είναι ο άνθρωπος, δεν σου φαίνεται ότι πρέπει να ετοιμαστεί
κι αυτός;
Σοβαρότητα υπάρχει ανάγκη, να έχουμε και στα θέματα, όχι μόνο στον τρόπο που συζητάμε...Σοβαρή συζήτηση, εννοώ, όταν συζητάμε ουσιαστικά θέματα,που κάπου να μας οδηγούνε, όχι για αντιπαλότητα...
Λάθος φίλε μου, είναι αυτο που λέει "λάθαίνω" δεν πετυχαίνω τον στόχο μου, παρά δίπλα, πιο πέρα, όχι το σωστό...
Δεν μιλάμε υποκειμενικά, αλλά όπως λέμε "τραπέζι", απόλυτες εννοιες...Αυτό το ...λάθος κάνει ο άνθρωπος, δεν μιλά απολυτα,αλλά αφηρημένα, διφορουμενα και υπόκειται τις συνέπειες,μόνο που λόγω του πνεύματος,έχει το περιθώριο να διορθωθεί, να μάθει και να ξεφύγει
απο δώ που έχει κολλήσει, να πάει παρα πέρα....
Για να το πω απλα, δεν μας παίρνει να το παίζουμε ηλίθιοι,όσο πάμε
να κάνουμε και τους έξυπνους....Και ο νοών,νοήτω....
quote:
ευρωπαίος αρ. 2, σίγουρα είσαι μόνος τώρα.
quote:
Διάβασε ποιο προσεκτικά τι γράφει ο Κέλσος:
"Εγώ θα παρομοίαζα τον Χριστιανό δάσκαλο με τσαρλατάνο.... "O TΣΑΡΛΑΝΤΑΝΟΣ ΑΙΟΛΕ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ.....ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
Μάθε να διαβάζεις Αίολε...![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Αφού μέχρι εκεί άντεξε, τι να πεις...
Χαααχαχαχαχαχα!
quote:
Αγαπητέ Εαρινέ, δεν είναι πλεονέκτημα η αφαιρεση....Δεν είναι
διαλογικό, να μη βλέπεις μια πλευρά του ανθρώπου, που τόσα έχει
κανει, καλά και κακά,σε τέχνη, πολιτισμό, γλώσσα, κλπ...Δεν μπορεί να
πιστεύεις ότι η ομορφιά της ελληνικής γλωσσας, οφείλεται καθαρά
στην ανάγκη επικοινωνιας, ας πούμε,κι όχι στην έκφραση της γλωσσικής έκφρασης του πνεύματος....
Το πνεύμα, δεν το αναγνωρίζεις, εννοείς;
Οι διαφορετικές θέσεις, είναι άλλο απο το διαφορετική οπτική γωνία..
Εγώ δεν αποδέχομαι το λάθος, γιατί έτσι του δίνω μέλλον.Δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος, που πνευματικά ανεβαίνει, δεν θα καταλάβει τι να κανει, ωστε να ξεφύγει απο την φυλακή της ύλης...
Οι μνήμες που λές, δεν έχουν καμία σχέση με την έκφραση της τέχνης,
ας πούμε, για να καταλάβεις τη διαφορά του πνεύματος...
Έχουν γίνει έργα τέχνης, που αποτελούν σημεία σταθμούς του ανθρώπου,αλλά ακόμη και του μέλλοντος,ας πούμε...Πως να το κάνεις αυτό θέμα μνήμης;
Προσωπικότητα, δεν υπάρχει, παρά μόνο επηροή απο το περιβάλλον και
μνήμες; Κι όμως, ακόμη και στις ταπεινότερες χώρες, γεννιούνται μυαλά
που δεν έχουν καμια σχέση με τον τόπο τους, αυτό πως να το εξηγήσεις;
Κάθε άνθρωπος, είναι μόνο ότι υπάρχει εδώ ή κάτι περισσότερο, στον χρόνο και στην αιωνιότητα;Κι αν μπορούν κάποιοι, γιατί όχι όλοι;
Ποια είναι έτοιμα;Μα φίλε μου, όλα γύρω μας είναι έτοιμα, λέω,έχουν
τη σειρά τους και δεν πρόκειται να αλλάξουν, ο μόνος οπυ είναι ασαφής, είναι ο άνθρωπος, δεν σου φαίνεται ότι πρέπει να ετοιμαστεί
κι αυτός;
Σοβαρότητα υπάρχει ανάγκη, να έχουμε και στα θέματα, όχι μόνο στον τρόπο που συζητάμε...Σοβαρή συζήτηση, εννοώ, όταν συζητάμε ουσιαστικά θέματα,που κάπου να μας οδηγούνε, όχι για αντιπαλότητα...
Λάθος φίλε μου, είναι αυτο που λέει "λάθαίνω" δεν πετυχαίνω τον στόχο μου, παρά δίπλα, πιο πέρα, όχι το σωστό...
Δεν μιλάμε υποκειμενικά, αλλά όπως λέμε "τραπέζι", απόλυτες εννοιες...Αυτό το ...λάθος κάνει ο άνθρωπος, δεν μιλά απολυτα,αλλά αφηρημένα, διφορουμενα και υπόκειται τις συνέπειες,μόνο που λόγω του πνεύματος,έχει το περιθώριο να διορθωθεί, να μάθει και να ξεφύγει
απο δώ που έχει κολλήσει, να πάει παρα πέρα....
Για να το πω απλα, δεν μας παίρνει να το παίζουμε ηλίθιοι,όσο πάμε
να κάνουμε και τους έξυπνους....Και ο νοών,νοήτω....
Η ορμή είναι μια ...αλλα έχει μια πλαστικότητα η οποία βοηθάει στην μετουσίωση της!!!
Οι πρώιμες εμπειρίες και παραστάσεις κάθε ανθρώπου κατα την παιδική του ηλικία συγκροτούν την ιδιοσυγκρασία του και την δομή της εν γένει ψυχολογίας του!
Οι επιθυμίες και για την ακρίβεια οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες (αιτήματα για την ακρίβεια) έχουν αφήσει ένα κενό τόπο στον ψυχολογικό χαρακτήρα κάθε υποκειμένου...και είναι ένας τόπος , απ'οπου αναβλύζουν συνεχείς επιθυμίες απο την έλλειψη που υπάρχει στον τόπο αυτό και όσο δεν εκφράζεται η πρωτογενής επιθυμία , τόσο το υποκείμενο θα μετουσιώνει και θα απολαμβάνει εν είδει παυσιπόνου τα επιτεύγματα αυτής της μετουσίωσης...ζωγραφική...ποίηση..λογοτεχνία...κλπ..κλπ!
Είμαι κουρασμένος και σε λίγο θα πάω να ξεκουραστώ , διότι αργότερα έχω γυμναστήριο , δυστυχώς σήμερα δεν είμαι στις καλυτερές μου και δεν θα σου κάνω περαιτέρω παρέα και σχολιασμούς!
Καλό απόγευμα Βαγγέλη..τα λέμε αύριο πάλι!![]()
soul