ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- H EΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- H EΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

anna99931 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
24/09/2011, 23:31:35
quote:

Εάν έτερος συνδίκτοιος μπορεί να βοηθήσει στο ξεμπέρδεμα.....

Αγαπητέ -Εν Χριστώ Κάβειρε- η εν Χριστώ συνδίκτυα , μετα της συνοδείας του Αγίου ημών πνεύματος σου ομίλησε ....

...[τοτε δεν γνωριζα για το Χριστικο Του Πνευμα, ουτε το καμπαλιστικο δενδρο, την στηλη της Ισορροπιας,το Τιφαρετ-την Χριστικη Συνειδητοτητα-την Αβυσσο-την Γνωση -οτι φθανουμε στο Κετερ στη Θεωση στην Επιτευξη στην Ολοκληρωση στο Απεριοριστο Φως...] ειχα παρει τον πιο συντομο δρομο [χωρις να το ξερω]

Είχε πάρει τον σύντομο δρόμο και έχανε όμορφα μέρη , ώσπου "Καμπαλίσθηκε" και διαπίστωσε ότι ο δρόμος ο μακρύς είναι τελικά πιο μαγικός , αποκαλύπτοντας χίλια μύχια μυστικά και ικανά να την κάνουν να αναφωνήσει απο χαρά..."Ωσαννά"...και είδε το φώς εκεί που πριν υπήρχε μαύρο σκοτάδι...!!!
Απλό..τι δεν κατάλαβες , εν Χριστώ αδελφέ μου???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
25/09/2011, 01:09:32
ΚΑΒΕΙΡΟΣ
quote:
Αγαπητή Άννα, καλησπέρα.
Χαίρομαι που κατάφερες να ξεπεράσεις τον όποιο "πόνο" ή "θλίψη",
βίωνες τότε...Καμία πρόθεση από μέρους μου να σε φέρω σε δύσκολη θέση, κανόντάς σε, να μας καταθέσεις βιώματά σου...Αν σε προσέβαλα
σου ζητώ συγνώμη. Πάντως, διαβάζωντας το τελευταίο κείμενό σου, ενώ
λες ότι δε μπήκες σε καμία θρησκευτική "φόρμα", είδα ότι έχεις
"απαλλοτριώσει", ΄λέξεις και ορολογίες που αφορούν σε έννοιες και
δοξασίες όλων των θρησκειών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα...΄
Ήδη έχω διακρίνει: ΕΡΜΗΤΙΣΜΟ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΙΟΥΔΑΪΣΜΟ, ΙΣΛΑΜΙΣΜΟ,
ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ, ΚΑΜΠΑΛΑ.....ΕΔΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΙΕΡΕΣ ΒΕΔΕΣ" ΔΕΝ
ΕΧΩ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ!!!! Μήπως τα φυλλάς για έκπληξη;;;
Εγώ αγαπητή μου έχω μπερδευτεί τα μάλλα....

Φίλτατε ΚΑΒΕΙΡΕ. Σου προτείνω να διαλογιστής πάνω στην φράση που είπα πριν λιγο καιρο:
"Ολες οι θρησκείες είναι ΜΙΑ"
Σκέψου το.

Το ξεμπέρδεμα θα πρέπει να το κάνεις μόνο σου. Τον τρόπο επίσης θα πρέπει να τον βρεις μόνος σου. Κανείς δεν θα σε βοηθήσει.

anna999Μέλος
25/09/2011, 02:22:32
Αυτη ειναι μια ωραια ιστορια. Για χιλιαδες ζωες εψαχνε το Θεο. Μερικες φορες τον ειδε απο μακρια... ετρεξε...μα μεχρι να τον φτασει, ειχε παει ακομα μακρυτερα. Αυτο γινοταν ξανα και ξανα. Στο τελος ομως, εφτασε σε μια πορτα που εγραφε.."Σ' αυτο το σπιτι μενει ο θεος" Για πρωτη φορα ανησυχησε..Ταραχτηκε πολυ. Ανεβηκε τρεμοντας τα σκαλια. Πηγε να χτυπησει την πορτα, οταν ξαφνικα, μεσα σε μια λαμψη, το ειδε...Αν χτυπησω την πορτα κι ανοιξει ο Θεος, τοτε τι θα κανω? Τοτε ολα τελειωσαν. Τα ταξιδια μου, τα προσκυνηματα μου, οι μεγαλες περιπετειες μου, η φιλοσοφια μου, η ποιηση μου, ολη η προσμονη της καρδιας μου, ολα θα τελειωσουν. Αυτο θα ειναι αυτοκτονια..Εχοντας πιασει το νοημα, εβγαλε τα παπουτσια του...για να μην κανει θορυβο κατεβαινοντας... και μολις εφτασε στο τελευταιο σκαλι,αρχισε να τρεχει κι ουτε που γυρισε να κοιταξει πισω. Απο τοτε τρεχει συνεχως, εδω και χιλιαδες χρονια. Ακομα ψαχνει τον Θεο, αν και τωρα ξερει που μενει. Ετσι, το μονο που πρεπει να κανει ειναι να αποφευγει αυτο το μερος και να τον ψαχνει οπουδηποτε αλλου. Πρεπει ομως ν' αποφευγει εκεινο το σπιτι...Αυτο το σπιτι με καταδιωκει φωναζει..Το θυμαμαι πολυ καλα, τελεια... Αν καμια φορα μπω ολα θα τελειωσουν.

anahs

25/09/2011, 09:43:37
quote:

Η Αννούλα ή (και) Ντόκτορ τα έχουν τόσο πολύ μπουρδουκλώσει μες στο μυαλό τους, που δεν καταλαβαίνουν πως στηρίζονται σε φιλοσοφικές αλληλοσυγκρουόμενες προσεγγίσεις.

Ως εκ τούτου το παραγόμενο "μοντέλο" στερείται λογικής και η μια τάση αναιρεί την φιλοσοφική-θεολογική βάση της άλλης, χωρίς αυτό να τους προβληματίζει.

Δεν έχει νόημα μια συζήτηση χωρίς σαφές ιδεολογικό πλαίσιο.

Ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα.

anna999Μέλος
25/09/2011, 10:14:33

Aν καποιος σε χτυπησει στο ενα μαγουλο ...Η νεα ηθικη, δεν ειναι να ειμαστε αδυναμοι, στο ελεος σκληρων ανθρωπων. Αν οι ανθρωποι δεν εχουν ακομη αυτη την φωτεινη δυνατοτητα, σημαινει οτι δεν την σκεφτηκαν ποτε. Εχουν αγκαλιασει την αδυναμια, κατεφυγαν σε ανοητες φιλοσοφιες με το προσχημα οτι πρεπει να στρεφουμε και το αλλο μαγουλο. Στρεψτε οσα μαγουλα θελετε, αυτο δε χρησιμευει σε τιποτα, δεν θα αλλαξετε τους εχθρους σας, αυτοι θα εξακολουθουν να σας δινουν χαστουκια, και στο τελος θα σας σκοτωσουν μεσα στην καρδια τους. Τωρα ας το καταλαβουμε διαφορετικα.

Το αλλο μαγουλο, ειναι η αλλη πλευρα του εαυτου μας, η πλευρα του Πνευματος, τηςΔυναμης του Φωτος. Τι ειπε ο Χριστος, "Ειστε ικανοι να φυλακισετε το φυσικο σωμα, ειστε ικανοι να το σταυρωσετε, θα σας δειξω ομως την αλλη πλευρα, την υψιστη, την ακαταλυτη, καιθα ξαναχτισω το ναο μου σε τρεις μερες."[Ειμαστε στην τριτη χιλιετηριδα, ειμαστε στην τριτη ημερα.ΩΣΗΕ. ΚΕΦ.ς'. 2Θα αναζωοποιηση ημας μετα δυο ημερας.Εν τη τριτη ημερα θελει μας αναστηση...3..]Και εδειξε την αλλη πλευρα,και ολη η γη ταρακουνηθηκε.

anahs

25/09/2011, 14:04:09
Μα πάλι με τα μάγουλα? (για ποια μάγουλα δεν λες., Ο άνθρωπος έχι πολλές περιοχές )
Την θεωρία της «αντιδικίας» την έχεις ακουστά?

Δεν είναι ηθική θεϊκή, αλλά ανθρώπου.

25/09/2011, 17:32:45

[/quote]Φίλτατε ΚΑΒΕΙΡΕ. Σου προτείνω να διαλογιστής πάνω στην φράση που είπα πριν λιγο καιρο:
"Ολες οι θρησκείες είναι ΜΙΑ"
Φίλε doc καλησπέρα....
Πράγματι, η άποψή σου μπορεί να δείξει ένα "δρόμο" που πιθανό είναι,
κάπου να καταλήγει. Η αλήθεια είναι ότι, τα τελευταία χρόνια, η θεωρία μίας, (παγκόσμιας????), θρησκείας έχει κερδίσει πολλούς..
Εννοείς αυτό ή κάτι άλλο?...

25/09/2011, 17:44:10
quote:

quote:

Αγαπητέ -Εν Χριστώ Κάβειρε- η εν Χριστώ συνδίκτυα , μετα της συνοδείας του Αγίου ημών πνεύματος σου ομίλησε ....

...[τοτε δεν γνωριζα για το Χριστικο Του Πνευμα, ουτε το καμπαλιστικο δενδρο, την στηλη της Ισορροπιας,το Τιφαρετ-την Χριστικη Συνειδητοτητα-την Αβυσσο-την Γνωση -οτι φθανουμε στο Κετερ στη Θεωση στην Επιτευξη στην Ολοκληρωση στο Απεριοριστο Φως...] ειχα παρει τον πιο συντομο δρομο [χωρις να το ξερω]

Είχε πάρει τον σύντομο δρόμο και έχανε όμορφα μέρη , ώσπου "Καμπαλίσθηκε" και διαπίστωσε ότι ο δρόμος ο μακρύς είναι τελικά πιο μαγικός , αποκαλύπτοντας χίλια μύχια μυστικά και ικανά να την κάνουν να αναφωνήσει απο χαρά..."Ωσαννά"...και είδε το φώς εκεί που πριν υπήρχε μαύρο σκοτάδι...!!!
Απλό..τι δεν κατάλαβες , εν Χριστώ αδελφέ μου???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

Καλήσπερα, φίλε μου....
ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΦΩΣ...... Ανησυχώ μήπως με όλα αυτά, χάσουμε τελικά κι αυτό το "λίγο" που έχουμε,(όποιο έχει ο καθένας),αντιλαμβάνεσαι.....

25/09/2011, 20:25:15
quote:
anna999
Ο ΓΟΥΟΛΤ ΝΤΙΣΝΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΥΘΟ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΘΟΥΜΕ.
Η ΚΑΚΙΑ ΜΗΤΡΙΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΗΣ -ΑΡΧΕΤΙΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ- ΚΑΙ ΡΩΤΑΕΙ, -ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ, ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ? ΚΙ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑ - Η ΧΙΟΝΑΤΗ-....

Φίλη anna999 , η ΧΙΟΝΑΤΗ δεν είναι του Disney , αλλά των αδελφών Grimm και η παραλλαγή αυτή του μύθου όπως την γνωρίζουμε σήμερα περιλαμβάνεται στην συλλογή τους Kinder- und Hausmärchen . Όμως αυτός ο μύθος προϋπήρξε με διάφορες παραλλαγές στους Κέλτες , τους Ιταλούς , τους Αρμένιους και τους Έλληνες . Περισσότερες πληροφορίες για τον μύθο της Χιονάτης και τους συμβολισμούς του μπορείς να βρης εδώ.

*

25/09/2011, 20:27:26
quote:
anna999
Δεν γραφτηκε πουθενα οτι οι Υιοι του θεου πρεπει αιωνια να υποτασσονται

Οι δούλοι υπακούετε τοις κυρίοις κατά σάρκα μετά φόβου και τρόμου εν απλότητι της καρδίας υμών ως τω Χριστώ, Προς Εφεσίους 6,5.

Ποτέ φίλη anna999 μη λες ποτέ !

*

25/09/2011, 20:53:54
quote:
Πράγματι, η άποψή σου μπορεί να δείξει ένα "δρόμο" που πιθανό είναι,
κάπου να καταλήγει. Η αλήθεια είναι ότι, τα τελευταία χρόνια, η θεωρία μίας, (παγκόσμιας????), θρησκείας έχει κερδίσει πολλούς..
Εννοείς αυτό ή κάτι άλλο?...
Δεν ασχολούμαι με αυτά τα ζητήματα. 1,2,3, 100 θρησκείες, τι αλλάζει; Το έργο που πρέπει να κάνει η ανθρωπότητα αν θέλει να βγει απ' τη μιζέρια της είναι το ίδιο. Ο κόσμος ας κάνει ότι θέλει, ας πιστεύει όπου θέλει και ας κρίνει και ας κυνηγάει όποιον θέλει. Όταν όμως μέτα απο όλα αυτά τα "κυνηγητά" και τις λεγόμενες "επαναστάσεις" βλέπω ότι η ανθρωπότητα έχει παραμείνει η ίδια, και απλά έχει αλλάξει το ντεκόρ, όλα τα άλλα μου φαίνονται χαζομάρες. Αν κάποιος θέλει να αλλάξει, μπορεί να το κάνει, εδώ και τώρα. Αν όχι, ψάχνει συνέχεια έξω του να βρει εχθρούς και καρότα να κυνηγάει. Εσύ τώρα με ρωτάς κάτι. Λες αν πει ότι είναι υπερ της παγκοσμιας θρησκείας σημαίνει ότι είναι κατάσκοπος του εχθρού ή κάποιος "πλανεμενος"(που λενε κ οι παπάδες) άρα δεν θα τον ακούσω. Αν είναι κατά, θα τον ακούσω. Εγώ σου λέω: Και στις δυό περιπτώσεις, όταν η φωτιά φτάσει στο σπίτι σου, θα πρέπει να τη σβήσεις.