ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η σχέση του Αληθινού βρικόλακα με τον Δράκουλα - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Η σχέση του Αληθινού βρικόλακα με τον Δράκουλα - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Zasod103 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 6/6
25/01/2003, 21:39:51
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΕ ΦΙΛΕ Νathanal ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ????????
ΜΟΝΟΙ 'Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ?

ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΔΩ TO ΦΩΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ...
ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΥΝΑΣΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΑΖΙ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

CronosΜέλος
27/01/2003, 19:11:11
Φίλη GATOULINA,

πιστεύω ότι η εσωτερική αναζήτηση είναι μια μοναχική αναζήτηση. Ο φίλος σου μπορεί να ακούσει ότι του λες και ίσως να συμφωνήσει, αλλά όχι φανερά.
Γνώμη μου είναι πως ο καθένας έχει μια προσωπική ατραπό να διανύσει και κανείς τρίτος δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα τον βοηθήσει σε αυτή την αναζήτηση.
Αν πιστεύεις ότι ξέρεις πως πραγματικά θα τον βοηθήσεις κάν'το. Ίσως ο καλύτερος τρόπος να τον βοηθήσεις χωρίς να γίνει αντιληπτή η προσπάθειά σου είναι μιλώντας του για τον εαυτό σου και προσπαθώντας να περιγράψεις καταστάσεις παρόμοιες με τη δική του κατάσταση.
Αν και πάλι πιστεύω ότι αν προσπαθήσεις να τροποποιήσεις σημαντικά την πορεία του στην εσωτερική αναζήτηση θα του κάνεις κακό και θα του δημιουργήσεις μία αίσθηση εσωτερικής ανασφάλειας.
Παρακάτω είναι δύο φράσεις που μπορεί να σε βοηθήσουν.
Η πρώτη είναι μία από τις τελευταίες συμβουλές του Βούδα προς τους μαθητές του: Κάντε ότι μπορείτε
Η δεύτερη φράση λέει: Καλύτερα να κάνεις ένα λάθος με όλη τη δύναμη του είναι σου παρά να αποφεύγεις τα λάθη με πνεύμα που τρέμει.
Και τις δύο τις συνάντησα σε ένα καταπληκτικό βιβλίο περί εσωτερικής αναζήτησης. Το λένε "Ο Δρόμος του Ειρηνικού Πολεμιστή",(εκδόσεις έσοπτρον, συγγραφέας Νταν Μίλμαν-το προτείνω ανεπιφύλακτα).

Ελπίζω να σε βοήθησα

Να είσαι καλά

Μάτια... Παρατηρούν...Δεν μπορούν να δουν...

elpidaΜέλος
14/03/2003, 15:07:39
Καλημέρα σε όλους.

Όλοι ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή μόνοι και φεύγουμε μόνοι, αλλά πιστεύω πως δεν μπορούμε να ζήσουμε μόνοι. Όλοι έχουμε ανάγκη κάποιον.

Θα ήθελα να αναφερθώ στον φίλο Kelso σχετικά με τα εσωτερικά πεδία. Συμφωνώ με όλα όσα λες αλλά νομίζω πως είναι λίγο δύσκολο για κάποιον ο οποίος δεν έχει ασχοληθεί με τη μεταφυσική ιδιαίτερα, να κατανοήσει κάποια πραγματάκια. Άρα βιώνει την καθημερινότητα μέρα από ένα πιο «στενό» ίσως οπτικό πρίσμα το οποίο έχει να κάνει περισσότερο με την ύλη.

Αν κάποιος γνώστης δεν μεταφέρει τη γνώση του πως μπορεί ο άλλος να την πάρει? Θα μου πείτε βέβαια αυτό έχει να κάνει και με τις ανησυχίες του καθενός αλλά πιστεύω πως τα εξωτερικά ερεθίσματα παίζουν σημαντικό ρόλο.

Επίσης θα ήθελα να πω, πως μεγάλο ρόλο παίζει η άποψη του καθενός και η φιλοσοφία του πάνω στις σχέσεις. Ο καθένας μας λειτουργεί διαφορετικά έχει διαφορετικές απόψεις για αυτό και οι άνθρωποι δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους εύκολα.

Gatoulina μην στεναχωριέσαι προσπάθησε να καταλάβεις το μαθηματάκι που τυχόν πήρες από αυτή τη σχέση και να προχωρήσεις στη ζωή σου με περισσότερες εμπειρίες και γνώση για ένα καλύτερο αύριο. Κατανόησε κάποια σημαδάκια που ίσως βλέπεις και τώρα λόγω συναισθηματικής φόρτισης δεν μπορείς να ερμηνεύσεις σωστά και προχώρα όσο και αυτό σε πονάει. Σκέψου πως το «θέλω» δύο ανθρώπων πρέπει να ταυτίζεται για να μπορέσουν να έχουν κοινή πορεία στην ζωή.
Σου εύχομαι ότι καλύτερο.