ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- θετικη σκεψη vs βραστου νερου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- θετικη σκεψη vs βραστου νερου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

gigenis47 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
16/01/2007, 17:12:34
quote:
Και μια γενικότερη παρατήρηση:
Επειδή το θέμα με το χέρι και το βραστό νερό, περιφέρεται από τόπικ σε τόπικ (σαν πρόσφυγας που ψάχνει να βρει πατρίδα ) θα ήταν καλύτερο όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά να συζητήσει για το θέμα αυτό, κι όχι απλώς να το χρησιμοποιεί ως επιχείρημα από συζήτηση σε συζήτηση, να ανοίξει ένα σχετικό τόπικ.

αφου εχουμε την αδεια απο την συντονιστικη ομαδα ας το συζητησουμε

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

wendigoΜέλος
16/01/2007, 19:45:56
Ομολογώ με συντριβή πως δεν θεωρώ αρκετή τη σκέψη μου για να κάνει τα χέρια μου απόρθητα. Πιστεύω πως αν τα βάλω σε βραστό νερό δεν θα περάσουν πολύ καλά (ούτε κι αυτοί που θα ακούν τις κραυγές μου!).
Πάντως, για χάρη της επιστήμης και του αγαπητού gigenis, θα ήμουν πρόθυμος για το εξής πείραμα:
Εγώ να βάλω τη "θετική" σκέψη και κάποιος άλλος τα χέρια του!
Πιάνεται, δόκτωρ;

No Method, No Guru, No Teacher

16/01/2007, 20:47:32
δεν εχω κανενα προβλημα βρες το θυμα εεε το ατομο που θα βαλει τα χερια του ηθελα να πω και εγω θα ειμαι εκει για να καταγραψω το πειραμα
το ατομο μπορει και αυτο να κανει θετικες σκεψεις

16/01/2007, 23:18:42

ρε σεις, εγω το εχω κανει απειρες φορες

βγαζω το νερο απ το ψυγειο, πιστευω οτι ειναι καυτο, οτι θα βαλω το χερι μου μεσα και δεν θα καω, και πετυχαινει!

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

16/01/2007, 23:28:24
εγω απο την αλλη εχω αναψει το ματι περιμενω μεχρι να βρασει το νερο κλεινω το ματι (της κουζινας οχι το δικο μου)και βαζω το χερι μου μεσα 1,5 ωρα μετα

stanfromgreeceΜέλος
17/01/2007, 12:23:02
χμμμ...
φίλοι μου... περιμένετε να απαντήσει κανείς σοβαρά πάνω σε αυτό το θέμα? Πάντως...ας προσπαθήσω τουλάχιστον να πείσω κάποιους με μερικά λογικά επιχειρήματα,πως...ΔΕΝ γίνεται να βάλεις το χέρι σου σε βραστό νερό και να μην καείς!
Στο προηγούμενο τόπικ που είχε αναφερθεί το θέμα,έλεγε για κάποιο παιδί που είχε βρεθεί στην ζούγκλα,και δεν κάηκε επειδή δεν ήξερε τί είναι το καυτό νερό,και πως όλα είναι δημιούργημα του μυαλού μας... λοιπόν έχω να πώ τα εξής...
Ενα μωρό, όπως είναι λογικό, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει τί είναι το καυτό νερό,ακριβώς όπως δηλαδή και το "παιδί της ζούγκλας".Ενα περιστατικό όμως που έτυχε σε γνωστή μου,δείχνει πως το μωρό (λίγων μηνών!) έπαθε σοβαρά εγκαύματα από νερό κατσαρόλας που έπεσε από την ηλεκτρική κουζίνα και του πιτσίλισε (ευτυχώς πολύ λίγο,διαφορετικά θα το κλαίγαμε το μωράκι)το ποδαράκι του.Εδώ τί έχουν να πούν οι υποστηρικτές της ηλίθιας αυτής θεορίας?
Επίσης κάτι άλλο,αν έχουμε γυρίσει την βρύση στο ζεστό,και πάει κάποιος μετά από εμάς να πλύνει τα χέρια του, με το που θα ανοίξει την βρύση,δεν ξέρει ότι το νερό που τρέχει είναι καυτό, και όμως θα καεί! Εγώ στην δουλειά μου έπαθα έγκαυμα στο χέρι μου από μία τέτοια χαζομάρα που έκανε ένας συνάδελφος (εντάξυ...κατα λάθος το έκανε!)
Οπότε και εγώ δεν ήξερα ότι το νερό είναι καυτό,και όμως κάηκα...
Υπάρχει κανείς που να έχει απόδείξεις ότι δεν καίγεται???
lamogioΜέλος
17/01/2007, 12:57:17
Γίνεται, γίνεται.

Ψυχραιμία παιδιά.
Νομίζω ότι έχουν γίνει παρεξηγήσεις.

Υπάρχουν τρόποι να γίνει το συγκεκριμένο «πείραμα» χωρίς κανέναν κίνδυνο.
Οι παρεξηγήσεις οφείλονται στην ασάφεια του θέματος.

Π.χ. αν η πρόταση είναι «βάλε το χέρι σου σε βραστό νερό», είναι τόσο ασαφής ώστε:

1. Μπορώ να βάλω το χέρι μου σε βραστό νερό χωρίς να πάθω τίποτε αν θεωρήσω το «βραστό» σαν κάτι πολύ ζεστό.
Πώς λέμε δλδ «πιάσε μια μερίδα βραστό γίδι» στο εστιατόριο...ή «έφαγα ένα βραστό μούρλια»...
Αφού το τρώμε χωρίς συνέπειες, μπορούμε να βάλουμε και το χέρι μέσα, μερικοί σερβιτόροι το κάνουν ενίοτε, βάζουν το δάχτυλο.

2. Μπορώ να βάλω το χέρι μου σε βραστό νερό, που πραγματικά καίει, αφού φορέσω γάντια από κέβλαρ, δε διευκρινίζεται.

3. Μπορώ, όπως ο gigenis, να το βάλω κάμποση ώρα μετά (παραλλαγή του 1).

4. Μπορώ να βάλω σε βραστό νερό (που καίει) το ξύλινο χέρι μου, σε περίπτωση που έχω τέτοιο.

5. Μπορώ να βάλω σε βραστό νερό (που καίει), το χέρι της γυναίκας μου, που είναι και δικό μου, αφού «έσονται οι 2 εις σάρκαν μίαν».

6. Μπορώ να βάλω το χέρι μου, γυμνό και αληθινό, σε ουίσκι, το γνωστό «νερό που καίει».

Όπως συνάγεται από τα παραπάνω, το ασαφές του θέματος γεννά παρεξηγήσεις.

Αν όμως η φράση ήταν
«βάλε το αληθινό και δικό σου χέρι, αυτό που ξεκινάει απ’ τον ώμο σου, χωρίς προστατευτικά, μέσα σε κατσαρόλα με νερό (Η2Ο), την ώρα που αυτό βράζει λόγω θέρμανσης στη θερμοκρασία βρασμού του και κράτησέ το εκεί μέσα για μισή ώρα»,
πιστεύω θα αποφεύγονταν κάθε παρεξήγηση.

Αν και τώρα που το σκέφτομαι, ούτε αυτή η περιγραφή είναι αρκετή.

stanfromgreeceΜέλος
17/01/2007, 13:21:35
ΑΑΑΑ...φίλε Lamogio,ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις!
Είδες τί μπορεί να πάθει κανείς άμα καταλλαβει κάτι λάθος?
Σωστός...σωστός!Εχεις απόλυτο δίκιο!
17/01/2007, 14:27:18

φιλοι συνεπιστημονες, οι πολυτιμες γνωσεις σας, που απλοχερα προσθεσατε στην ερευνα του συναδελφου γηγενη, ειναι ανεκτιμητες!

θα προσθεσω αλλον ενα τροπο: το νερο "βραζει" σε χαμηλη θερμοκρασια αν ειναι χαμηλη η ατμοσφαιρικη πιεση

στα 30.000 μετρα πχ, "βραζει" και εξατμιζεται ενω ειναι κρυο (βεβαια υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να εξατμιστουν και τα υγρα απο το χερι μας )

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

wendigoΜέλος
17/01/2007, 14:42:36
Λοιπόν, νομίζω πως το βρήκα το κόλπο!
Αν δεν κάνω λάθος, το σημείο βρασμού του νερού πέφτει όσο μεγαλώνει το υψόμετρο. Αρκεί να βρούμε ένα αρκετά υψηλό σημείο (Ιμαλάϊα, πχ) όπου το νερό βράζει στους 60 βαθμούς Κελσίου και εγώ ευχαρίστως θα βάλω τα χέρια μου στο βραστό νερό! Με τη δύναμη της θετικότατης σκέψης μου όχι μόνο δεν θα βράσω κι εγώ, αλλά θα ζεσταθώ μια χαρούλα.
Πάμε για το πείραμα gigenis;

[Υπ'όψιν πως απαιτώ έξοδα μεταφοράς και διαμονής, αποζημίωση για την απουσία από τη δουλειά μου, χαρτζηλίκι για τα τσιγάρα, προσωπικό σεφ, αρκετό Johnnie Μαύρο (σου κάνω οικονομίες: πού να ζήταγα Johnnie Μπλε!), δώρα από τους σπόνσορες και το 50% των δικαιωμάτων σε περίπτωση βιβλίου ή ταινίας, τα υπόλοιπα θα τα βρεις με τους δικηγόρους μου]
Gigenis, ακούς ή κάνεις το λαμόγιο;
Διότι τότε το lamogio τι θα κάνει; Το γηγενή;

wendigoΜέλος
17/01/2007, 14:47:52
Φτου! Τζώνυ με κατέστρεψες... Πότε με πρόλαβες και δε σε είδα;
Πήγα για Τζώνυ Μαύρο και Μπλε και την πάτησα από ΤζώνυΜπιΓκουντ!
Δε σου ξαναμιλάω, ρε, να μάθεις!

17/01/2007, 15:33:58
Συνομιλητές θα διαφωνήσω μαζί σας.
Το θέμα δεν είναι το πείραμα να αποτελεί μία επανάληψηαπό μέρους ενός από εμάς, αλλά από ενός πραγματικού πιστού, όπως δηλαδή οι αστενάρηδες.

Για αυτό το λόγο προτείνω να τοποθετηθεί η εξής αγγελία στο διαδύκτιο και στα ανοικτόμυαλα φόρουμ:
Ζητείται πιστός ή ανοικτόμυαλος ο οποίος θα ακολουθήσει την φιλοσοφία του και τα πιστεύω του (12 κλωνο dna κτλπ) και ο οποίος ενόποιων επιτροπής και ακολουθώντας τους σαφείς όρους του πειράματος (τους οποίους θα επιληφθεί το lamogio γιατί είναι καλός σε αυτό όπως αποδείχτηκε) θα βάλει το χέρι του σε νερό που βράζει. Οι πιστοί παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με...
ΥΓ σε περίπτωση ατυχήματος η επιτροπή ΟΥΔΕΜΙΑ ευθήνη φέρει...

Να ρε παιδία ο ΣΩΣΤΟΣ τρόπος και εσείς συζητάτε και συζητάτε...
Πάνε τα στοιχήματα πόσοι θα εμφανιστούνε;;;

ANGEL OF MYSTERYΝέο Μέλος
17/01/2007, 18:00:59
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ...

ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΔΕ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΖΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ... ΑΥΤΟ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ!! ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙ'ΑΥΤΟ...

ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΩ:

DON'T TRY THIS AT HOME!!!!!!!!

17/01/2007, 18:15:25
Χαχχαχαχα!Lamogio ονομα και πραγμα!

Οκ η προταση θα εχει ως εξης:

«βάλε το αληθινό και δικό σου χέρι,αυτό που ξεκινάει απ’ τον ώμο σου, χωρίς προστατευτικά, μέσα σε κατσαρόλα με νερό (Η2Ο),οταν το Η20 βρισκεται σε θερμοκρασια 100 βαθμων Κελσιου και κράτησέ το εκεί μέσα για μισή ώρα».

(αντιο χερι!)

17/01/2007, 19:19:34
Συγγνώμη που το ξαναγράφω αλλά...
Ξέρετε έχω απραστεί μάρτυρας μίας περίπτωσης στην οποία ο κύριος λόγωτης δουλειάς του είχε συνηθίσει το δεξί του χέρι να υφήσταται μεγάλες θυερμοκρασίες. Στο τέλος το έβαζε μέσα σε ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ νερό που έβραζε (~120 κελσίου)και το χέρι απλώς κοκκίνιζε.
Επαναλαμβάνω ΜΟΝΟ το δεξί - το αριστερό δεν άντεχε.
Άρα λοιπόν θα πρέπει το πειραματόζωο να βάλει και τα δύο χέρια του ενναλάξ στην χύτρα και ύστερα και τα δύο του πόδια.

Εντέλει βρε παιδί μου ας φέρει και το αφρόλουτρό του και μία αλλαξιά ρούχα για να τον δούμε να κάνει μπάνιο σε βραστό νερό!!!

17/01/2007, 20:59:40
Ενδιαφερον!Και ποση ωρα αντεχε το χερι του μεσα στο νερο?Ειχε αναπτυξει τετοιες θερμομονωτικες ιδιοτητες το δερμα του ωστε να μην μεταδιδεται η θερμοκρασια στους υποκειμενους ιστους και να μην καταστρεφεται η δομη των πρωτεινων του παρα την παρατεταμενη εκθεση σε υψηλη θερμοκρασια?

17/01/2007, 23:36:23
εχω να κανω τις εξης παρατηρησεις

1) οι υποστιρικτες της θετικης σκεψεις δεν εχουν γραψει μαλλον φοβουνται οτι θα τους προκαλεσουμε να αποδηξουν τα λεγομενα τους

2)περιμενω απαντησεις στα ερωτηματα που εθεσε η δρ4ακονιανη πρακτορισα στον OANNHSEA

18/01/2007, 20:45:19
Ο χρόνος που είχε μάσα στο αλατούχο νερό το χέρι του ήταν περίπου 20 δεύτερα. Δεν το άντεχε ούτε αυτός περισσότερο. Αλλά το χέρι του ήταν περίεργο στην εμφάνιση, σαν να ήταν κάτι ανάμεσα σε χέρι νεογέννητου και γέρου. Δεν έμοιαζε με το χέρι ανθρώπου στην ηλικά των 50 ετών και φυσικά δεν ήταν το ίδιο με το αριστερό χέρι στην εμφάνιση. Δεν ξέρω από τότε τι έγινε αλλά το γιατί έβαζε το χέρι μέσασ στο νερό είναι το περίεργο.
Από την δουλειά του (σε καζάνια) είχε αποκτήσει εκτός από μία ανοσία (να το πω έτσι;) στην υψηλή θερμοκρασία και κάλους - αυτούς προσπαθούσε να μαλακώσει με το υπέρθερμο νερό...
Εννοήται ότι και το αριστερό χέρι άντεχε μεγάλες θερμοκρασίες όχι όμως και σε 120 Κελσίου.
Η πλάκα είναι ότι δεν το πίστευαν και το έκανε για να τους αποδείξει. Μάλιστα έβαλε αργά και με επαναλαβανόμενες κινήσεις το χέρι του μέσα στην κατσαρόλα αλλά αρκετά κάτω από τον αγκώνα.

Να σου πω medtech την γνώμη μου για αυτό γιατί πραγματικά έκανε την φαντασία μου να οργιάσει και το έψαξα λίγο. Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι σε θέσει να μεταλλάσεται ακόμα και κατα΄την διάρκεια της ζωής του ανθρώπου. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που έπαιρναν τεράστιες δόσεις ναρκωτικών ικανών να σκοτώσουν τουλάχιστον 10 άτομα και δεν πάθαιναν τίποτα. Άτομα τα οποία είχαν συνηθίσει ένα μέλος του σώματος να κάνει κάτι συγκεκριμένο π.χ. πετάλι και να είναι οι μυς τεράστιοι σε σχέση με το άλλο ποδι.
Ή σε μία περίπτωση που κάποια κυρία είχε την τάση να τρίβει το πόδι της με ουίσκι και έφτασε σε σημείο που αναγκαζόταν κάθε βράδυ να τρίβη το πόδι της με ουίσκυ γιατί αλλιώς δεν μπορούσ να κοιμηθεί. Λίγο πριν πεθάνει έβαζε πλούσιες σε ουίσκι κομπρέσες κάθε βράδυ στο πόδι της!!! Ήταν ο πρώτη φορά που άκουσα για αλκοολικό πόδι...
Τέλος πάντων...
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΩΡΕ...
Ξέρετε γιατί δεν έρχονται; Δεν έχουμε δώσει κίνητρο...
Κάποιο κίνητρο κανείς;;;

19/01/2007, 00:20:44
μπορω να δωσω κινητρο

ο καθε ενας που θα αποδηξει οτι με την δυναμη της σκεψης καταφερνει να κρατησει το χερι του μεσα στο βραστο νερο και να μην παθει καμια ζημια θα παρει 300.000 ευρω

οποιος πιστευει οτι θα τα καταφερει αρκει να κανει μια δηλωση και να προπληρωσει την συμετοχη του (15.000 ευρω)

απο την στιγμη που κανει την δηλωση η ομαδα ελεγχου εχει καθε δικαιωμα να παει σπιτι του και να κανει επιτοπου ελεγχο

αυτος ειναι και ο λογος που ο συμετεχων πληρωνει οτ ποσο των 15.000 ευρω

Edited by - gigenis on 19/01/2007 00:25:06

19/01/2007, 00:52:30
quote:
Ήταν ο πρώτη φορά που άκουσα για αλκοολικό πόδι...

Xχαχαχαχαχαχαχχα!Μαλλον ψυχολογικη εμμονη ηταν.

Ουτε λοιπον και αυτος αντεχε πανω απο 20 seconds.Γιαυτο λεω ο ορος παραμονης να ειναι τουλαχιστον μισαωρο.

Ανησυχω βεβαια αν καποιος θελει τοσο που τα λεφτα πουνα εχει κοψει τα νευρα του χεριου του/παρει τεραστιες ποσοτητες αναλγητικων για να αντεχει μιση ωρα προθυμος να θυσιασει το χερι του για τα φραγκα.

Γιαυτο μεσα στους ορους πρεπει να γραφτει:αυτος που θα βαλει το χερι του και καταφερει αυτο να μην υποστει βλαβη απο την Θ χαρη στην θεληση του.

Και ισως αντι για νερο να χρησιμοποιουσαμε λιωμενο μολυβι (για σιγουρια).

(εγκληματικο?Μα δεν ειναι εγκληματιες οσοι γκουρου,πεφωτισμενοι διδασκαλοι του κ****,δηθεν σωτηρες και δηθεν υπερανθρωποι ρουφανε την περιουσια και την ιδια την ζωη αφελων ατομων με τις αστηρικτες υποσχεσεις τους?).