- Η ΜΟΙΡΑ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ
ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟΥΣ??
Μόλις το έμαθα ![]()
quote:
ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΠΑΣ ΑΚΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ...
ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!ΤΟ FORUM EXEI ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΝΗΛΙΚΑ..ΧΑΧΑ
ΟΚ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ Γ' ΑΣΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΤΡΩΣΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ...
ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΧΑΧΑΧΑ!!!
Είμαι τυχερός: είμαι ακόμα πρωτέος
. Το "τυχερός" είναι λίγο παρατραβηγμένο. Ως πρωτσέοι δεν μπορούμε να παίζουμε μπάσκετ τα διαλείμματα. Το γήπεδο έχει καταληφθεί από τους τρανούς, μάγκες καπνιστές που μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και όποτε το θέλουν γιατί... έτσι γουστάρουν. Ε... what to do? Περιμένουμε ακόμα 2 χρόνια μέχρι να γίνουμε εμείς οι μεγάλοι...
quote:
ΚΟΙΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ "ΑΝΩΜΑΛΙΑ" ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑ ..
ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΤΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΩΜΑ
ΠΧ ΚΟΚΚΙΝΟ (ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΘΥΜΟ ΚΤΛ)
ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΤΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΙ
ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ..
ΕΞΕΤΑΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
ΤΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ?
ΕΤΣΙ ΕΧΕΙΣ ΤA ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ
ΓΙΑ ΣΕΝΑ..
(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΧΑΡΤΟΝΙΑ ΑΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΝΑ ΤΟ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ΕΣΥ)
Nice... Θα δοκιμάσω όλα τα χρώματα που μπορώ να βρω. Και έννοια σου. Μπορεί να εμφανίζω το σύνδρομο της οκνηριάς κάθε μία και, αλλά τέτοια θέματα δεν τα βαριέμαι ποτέ (ή τουλάχιστον όχι ακόμα)
ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
"Could it be my imagination, the mirror of my fantasy? - A fear-induced hallucination - Or is there no way back from the halo of darkness?"
quote:
Είμαι τυχερός: είμαι ακόμα πρωτέος . Το "τυχερός" είναι λίγο παρατραβηγμένο.
ΑΧΑΧΑΧΑ!! ΕΙΣΑΙ ΜΩΡΟ ΑΚΟΜΑ...
ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ!!
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΑ ΓΕΛΙΑ..
ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ΤΙ ΜΙΛΑΩ??
ΑΛΛΑ ΤΕΣΠΑ..
quote:
Ως πρωτσέοι δεν μπορούμε να παίζουμε μπάσκετ τα διαλείμματα. Το γήπεδο έχει καταληφθεί από τους τρανούς, μάγκες καπνιστές που μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και όποτε το θέλουν γιατί... έτσι γουστάρουν.
Α!Α! ΧΑ ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΑ..
ΚΑΛΑ ΜΑΚΡΙΑ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ..
quote:
Ε... what to do? Περιμένουμε ακόμα 2 χρόνια μέχρι να γίνουμε εμείς οι μεγάλοι...
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ..
ΑΡΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΥΜΠΑΘΗΣ..ΧΑΧΑ
ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ..
ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Γ'
ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΑΔΟ..
quote:
δεν τα βαριέμαι ποτέ (ή τουλάχιστον όχι ακόμα)
ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ..
ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ..
ΤΕΤΟΙΑ ΟΡΕΞΗ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΠΟΤΕ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΩ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΧΟΛΕΙΘΩ..
CHARMED
quote:
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ..
ΑΡΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΥΜΠΑΘΗΣ..ΧΑΧΑ
Κοίτα σύμπτωση! Κι εγώ συμπαθώ περισσότερο τους μπασκετμπολίστες. Ε! Για στάσου! Μπορούσα να σου ήμουν και αντιπαθής? ![]()
quote:
ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ..
ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Γ'
ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΑΔΟ..
Ε κοίτα... Η ενσωμάτωση είναι εύκολη. Απλά ελάχιστοι "μεγάλοι" ενδιαφέρονται για το μπάσκετ... Μου είναι κάπως δύσκολο να παίζω μόνος μου
. Πριν τον Μάρτη, πριν τελειώσουν οι αγώνες της ομάδας του μπάσκετ του σχολείου, όλα ήταν καλά... Κάθε διάλημμα είχαμε συνάντηση τα παιδιά του μπάσκετ στο κλειστό γήπεδο. Αλλά μετά την τραγική ήττα μας στους τελικούς παγκύπριων όλα νέκρωσαν
. Τώρα πρέπει να περιμένω μετά το σχολείο για να αγγίξω τη μαγική σφαίρα. Έχω καλή σχέση με τα περισσότερα παιδιά (όλων των ηλικιών). Το πρόβλημα είναι πως κανείς δεν είναι διατεθημένος να αγγίξει τη μαγική σφαίρα, ενώ οι καθηγητές της φυσικής αγωγής... πφφφ... άστα βράστα. Στα παλιά τους τα παπούτσια μας έχουν γραμμένους.
quote:
Μα πώς να μην επιθυμώ να εμβαθύνω!? Αν δεν τα ψάξω τώρα, πότε θα τα ψάξω? Όταν θα είμαι παντρεμένος με οικογένεια ή μήπως όταν μπω σε γηροκομείο στα 80 μου? Νομίζω πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, αλλιώς δε θα μπορέσω ποτέ να ασχοληθώ. Δεν είναι και κάτι που μαθαίνεται σε μια εβδομάδα...
"Could it be my imagination, the mirror of my fantasy? - A fear-induced hallucination - Or is there no way back from the halo of darkness?"
quote:
Κοίτα σύμπτωση! Κι εγώ συμπαθώ περισσότερο τους μπασκετμπολίστες. Ε! Για στάσου! Μπορούσα να σου ήμουν και αντιπαθής?
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
quote:
Μου είναι κάπως δύσκολο να παίζω μόνος μου
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
quote:
Αλλά μετά την τραγική ήττα μας στους τελικούς παγκύπριων όλα νέκρωσαν
ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΥΠΡΙΟΣ..
ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΑ..
ΧΑΧΑΧΑ
quote:
Το πρόβλημα είναι πως κανείς δεν είναι διατεθημένος να αγγίξει τη μαγική σφαίρα, ενώ οι καθηγητές της φυσικής αγωγής... πφφφ... άστα βράστα. Στα παλιά τους τα παπούτσια μας έχουν γραμμένους.
ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΘΕΣ ΡΕ??
quote:
Μα πώς να μην επιθυμώ να εμβαθύνω!?
ΜΗΝ ΕΜΒΑΘΥΝΕΙΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ...
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΤΡΟΜΑΞΩ ΑΛΛΑ ΑΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΜΟΝΟ
ΟΚ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΘΑ ΘΕΣ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
ΘΑ ΣΟΥ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
ΠΧ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ??
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ??
WICCA??? TI ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ??
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ??
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΩ??
ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ..
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ..
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΩΤΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ..
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΙΣΩΣ
ΝΑ ΣΟΥ ΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ..
ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΕΜΒΑΘΥΝΕΙΣ..
quote:
Αν δεν τα ψάξω τώρα, πότε θα τα ψάξω?
ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ??
ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ..
ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΕΨΑΞΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ..
quote:
Όταν θα είμαι παντρεμένος με οικογένεια ή μήπως όταν μπω σε γηροκομείο στα 80 μου? Νομίζω πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, αλλιώς δε θα μπορέσω ποτέ να ασχοληθώ.
ΑΧ!
ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΤΟ ΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΥΤΟ?
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΙΑ
ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
ΑΝΤΙΔΡΑΝΕ ΟΤΑΝ ΧΡΗΑΖΕΤΕ ...
ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΕΙΣ
ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΠΙΕΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.. ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ??
ΑΝ ΝΑΙ ΜΗΝ ΜΠΛΕΧΤΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ...
ΩΣ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΤΟ ΛΕΩ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΕΣΕΝΑ
CHARMED
quote:
Δεν είναι και κάτι που μαθαίνεται σε μια εβδομάδα...
XAIΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ..
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ..
ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ..
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΡΟΝΟ
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ..
ΕΧΕΙ ΚΑΛΟΣ..
CHARMED
Edited by - CHARMED3 on 21/03/2010 17:54:14
quote:
ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΥΠΡΙΟΣ..
ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΑ..
ΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑ! Αυτό είναι αδύνατον! Η κυπριακή προφορά θέλει τέχνη και χρόνια ατελείωτης καλλιέργειας (γιατί ξέρεις, είμαστε και πολυλογάδες).
quote:
ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΘΕΣ ΡΕ??
Όχι, δε θέλω μόνο εγώ. Κι άλλοι ενδιαφέρονται, αλλά όχι τόσο πολύ. Προτιμούν το πορδόσφαιρο
.
quote:
ΜΗΝ ΕΜΒΑΘΥΝΕΙΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ...
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΤΡΟΜΑΞΩ ΑΛΛΑ ΑΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΜΟΝΟ
ΟΚ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΘΑ ΘΕΣ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
ΘΑ ΣΟΥ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
ΠΧ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ??
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ??
WICCA??? TI ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ??
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ??
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΩ??
ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ..
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ..
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΩΤΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ..
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΙΣΩΣ
ΝΑ ΣΟΥ ΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ..
ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΕΜΒΑΘΥΝΕΙΣ..
Τι είναι ο αποκρυφισμός, ο παγανισμός και το WICCA? (αστείο)
Μα ποτέ δε σκέφτηκα για τέτοια εμβάθυνση... (αφού ούτε καν ξέρω τι σημαίνουν αυτά
. Τέλοσπάντων, ΟΚ, θα λάβω υπόψην την συμβουλή σου ![]()
quote:
ΑΧ!
ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΤΟ ΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΥΤΟ?
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΙΑ
ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
ΑΝΤΙΔΡΑΝΕ ΟΤΑΝ ΧΡΗΑΖΕΤΕ ...
ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΕΙΣ
ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΠΙΕΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.. ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ??
ΑΝ ΝΑΙ ΜΗΝ ΜΠΛΕΧΤΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ...
Φίλη CHARMED3, σκοπός μου δεν είναι να απορρίψω τη θρησκεία μου, αλλά να την ενισχύσω. Και αυτό επιτυγχάνεται όταν παιρνά κάποια "τεστάκια". Δεν την αμφισβήτησα ποτέ και δεν νομίζω πως θα συμβεί αυτό ουδέποτε. Σύμβολα και τέτοια για μένα δεν παίζουν κάποιο ρόλο. Για παράδειγμα, το 666, τι είναι? Οι περισσότεροι λένε το σύμβολο του διαβόλου και μιλάνε για πειράματα με 6 κεριά γύρω από έναν καθρέφτη τα μεσάνυχτα και άλλα τέτοια. Όμως ο αριθμός 666 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα γραπτά του Ευαγγελιστή Ιωάννη που χρησιμοποιούσε τη γεματρία για να εκφράσει κάποιες απόψεις χωρίς να κινήσει τις υποψίες των Ρωμαίων τότε. Για τον Ιωάννη, το 666 μεταφραζόταν ως Νέρον, το γνωστό αυτοκράτορα της Ρώμης που την έκαψε. Στο έργο του, ο Ιωάννης μιλά για τον 666 χαρακτηρίζοντάς τον ως επτακέφαλο τέρας και άλλα τέτοια και έτσι έμεινε στην συνείδηση των ανθρώπων πως πρόκειται για το σατανά. Κοίτα, δε με παρέσυραν ποτέ κάποιοι συμβολισμοί είτε πρόκειται για αγαθά πνεύματα (όπως οι άγγελοι που λένε πως είναι ξανθά πανέμορφα και υπέρλαμπρα πλάσματα με φτερά, ενώ αυτό είναι απλά μια σύμβαση για να δειχθεί η αγαθότητά τους και η ικανότητά τους να πηγαινοέρχονται και στους δύο κόσμου [Ουρανό και Γη]), είτε πρόκειται για πονηρά πνεύματα (όπως ότι ο σατανάς είναι ένα κόκκινο τερατάκι με την τρίαινά του και τα κέρατα). Όλα αυτά δε σημαίνουν τίποτα κυριολεκτικά, αλλά κρύβουν το αληθινό νόημα και αυτό είναι από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα στο χριστιανισμό. Λοιπόν, νομίζω κατάλαβες τι εννοώ...
quote:
XAIΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ..
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ..
ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ..
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΡΟΝΟ
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ..
ΕΧΕΙ ΚΑΛΟΣ..
Το ξέρω πως θέλει χρόνο. Αν δεν ήθελε χρόνο δε θα λεγόταν εξάσκηση, αλλά εμφύτευση. Αν αντιμετωπίζω τέτοια ενδιαφέροντα θέματα, είμαι διατεθημένος να αφιερώσω μπόλικο χρόνο (εξάλου πολλές φορές καταλήγω να κάθομαι στον καναπέ χωρίς να κάνω τίποτα λέγοντας "πότε θα βγει ήλιος να πάμε για μπάσκετ?"
). Αυτές τις ώρες μπορώ να τις παιρνώ με την εξάσκηση.
quote:
ΧΑΧΑ! Αυτό είναι αδύνατον! Η κυπριακή προφορά θέλει τέχνη και χρόνια ατελείωτης καλλιέργειας (γιατί ξέρεις, είμαστε και πολυλογάδες).
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΕΛΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ..
quote:
Τι είναι ο αποκρυφισμός, ο παγανισμός και το WICCA? (αστείο)
Μα ποτέ δε σκέφτηκα για τέτοια εμβάθυνση... (αφού ούτε καν ξέρω τι σημαίνουν αυτά . Τέλοσπάντων, ΟΚ, θα λάβω υπόψην την συμβουλή σου
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΣ..
ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ..
"ΑΑΑ ΤΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΑΥΤΑ"
ΚΑΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΘΕΣ ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...
quote:
Φίλη CHARMED3, σκοπός μου δεν είναι να απορρίψω τη θρησκεία μου, αλλά να την ενισχύσω.
ΧΑΧΑΧΑ!!! ΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΟ WICCA ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ TO ALLO ΣΤΟ WICCA?
quote:
Δεν την αμφισβήτησα ποτέ και δεν νομίζω πως θα συμβεί αυτό ουδέποτε.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΗΚΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ..
ΔΕΝ ΕΠΑΨΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ..
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΠΙΣΤΙΑ..
quote:
Σύμβολα και τέτοια για μένα δεν παίζουν κάποιο ρόλο.
ΑΧΑΧΑΧΑ!! ΣΑΝ ΑΚΟΥΩ ΕΜΕΝΑ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ..
quote:
Για παράδειγμα, το 666, τι είναι? Οι περισσότεροι λένε το σύμβολο του διαβόλου και μιλάνε για πειράματα με 6 κεριά γύρω από έναν καθρέφτη τα μεσάνυχτα και άλλα τέτοια.
Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ (ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΘΕΜΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΣΗ )
quote:ΠΟΙΟΣ ΣΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΑΥΤΑ?
Όμως ο αριθμός 666 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα γραπτά του Ευαγγελιστή Ιωάννη που χρησιμοποιούσε τη γεματρία για να εκφράσει κάποιες απόψεις χωρίς να κινήσει τις υποψίες των Ρωμαίων τότε.
ΤΕΣΠΑ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΡΑΒΙΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΤΗΣ ΓΕΜΑΤΡΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 666 ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ
ΕΙΔΟΣ ΚΩΔΙΚΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΕΜΒΑΘΥΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ..ΧΑΧΑ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΑΡΙΘΜΟ..
quote:
Στο έργο του, ο Ιωάννης μιλά για τον 666 χαρακτηρίζοντάς τον ως επτακέφαλο τέρας και άλλα τέτοια και έτσι έμεινε στην συνείδηση των ανθρώπων πως πρόκειται για το σατανά.
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟΠΟΛΥΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΔΥΣΕΡΜΗΝΕΥΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ..
quote:
Αν αντιμετωπίζω τέτοια ενδιαφέροντα θέματα, είμαι διατεθημένος να αφιερώσω μπόλικο χρόνο (εξάλου πολλές φορές καταλήγω να κάθομαι στον καναπέ χωρίς να κάνω τίποτα λέγοντας "πότε θα βγει ήλιος να πάμε για μπάσκετ?"
ΠΩ ΠΩ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ CHARMED (THAT'S ME)..
ΧΑΧΑΧ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΜΠΑΣΚΕΤ..
quote:
Αυτές τις ώρες μπορώ να τις παιρνώ με την εξάσκηση.
ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΩΣΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ DNA ΙΔΙΑ
ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΑΛΛΟ..
CHARMED
Edited by - CHARMED3 on 22/03/2010 20:14:05
quote:Keep digging
Όλα αυτά δε σημαίνουν τίποτα κυριολεκτικά, αλλά κρύβουν το αληθινό νόημα και αυτό είναι από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα στο χριστιανισμό.
quote:Κοίτα μέχρι να δώσεις πανελλήνιες(μέχρι το έτος αυτό) ασχολήσου όσο περισσότερο μπορείς, όχι όμως τόσο με θεωρητικολογίες αλλά άσχολήσου με την άσκηση της θέλησης κ της νόησης καθώς θα σου χρειαστεί.
Αυτό μπορείς να το κάνεις ποικιλοτρόπος τόσο με ασκήσεις πνευματικές(διαλογισμός κα) όσο και σωματικές(γιόγκα κα). Αλλά υπάρχουν πιο απλοί τρόποι μέσα απο την καθημερινότητα. Ξέρεις απο μόνο σου τα ελαττώματα σου οπότε κάνε ότι θεωρείς σωστό για να τα μηδενίσεις(θα σου χρειαστεί στη μεγάλη τέχνη).
quote:Εδώ βέβαια δεν περιγράφεις κάποια τεχνική αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο ουσιαστικά. Απο πότε θυμάσαι τον εαυτό σου να διακρίνει αυτά που αναφέρεις?
χμμ... διαλογίζομαι? Είναι αρκετά υπερβολική η λέξη. Αλλά διαπράττω μια διαδικασία κάθε μέρα όποτε βρω λίγο ελεύθερο χρόνο (και δόξα Συ ο Θεός έχω πολύ ελεύθερο χρόνο): κάθομαι ή ξαπλώνω ακίνητος χωρίς κάποια συγκεκριμένη στάση και βλέπω το περιβάλλον γύρω είτε από τα μάτια είτε μέσα στα μάτια, δηλαδή με τα μάτια είτε ανοιχτά είτε κλειστά. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο τι βλέπεις με κλειστά τα μάτια. Είναι λες και κοιτάζεις έναν ρευστό όγκο με διάφορα χρώματα από όλα τα ορατά φάσματα.
"..The Matrix can't tell you who you are"
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 22/03/2010 23:11:54
quote:
Φίλε LQG θα ήθελα να μας πεις αν αυτή σου η ικανότητα έχει βρει κάποια πρακτική εφαρμογή στη ζωή σου.
Πρακτική εφαρμογή? Μπα, όχι, τουλάχιστον όχι ακόμα. Όταν καλλιεργήσω αυτή την ικανότητα αρκετά, τότε είμαι σίγουρος πως θα εφαρμοστεί έμπρακτα και στην καθημερινότητά μου.
quote:
Εδώ βέβαια δεν περιγράφεις κάποια τεχνική αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο ουσιαστικά. Απο πότε θυμάσαι τον εαυτό σου να διακρίνει αυτά που αναφέρεις?
Παρόμοιες σκηνές θυμάμαι από πέρσι. Γενικά οι δύο τελευταίες χρονιές ήταν οι πιο έντονες της ζωής μου για πολλούς λόγους, κυρίως λόγω οικογενειακών προβλημάτων και των κοινών εφηβικών συμπτωμάτων.
quote:
Κοίτα μέχρι να δώσεις πανελλήνιες(μέχρι το έτος αυτό) ασχολήσου όσο περισσότερο μπορείς, όχι όμως τόσο με θεωρητικολογίες αλλά άσχολήσου με την άσκηση της θέλησης κ της νόησης καθώς θα σου χρειαστεί.
Αυτό μπορείς να το κάνεις ποικιλοτρόπος τόσο με ασκήσεις πνευματικές(διαλογισμός κα) όσο και σωματικές(γιόγκα κα). Αλλά υπάρχουν πιο απλοί τρόποι μέσα απο την καθημερινότητα. Ξέρεις απο μόνο σου τα ελαττώματα σου οπότε κάνε ότι θεωρείς σωστό για να τα μηδενίσεις(θα σου χρειαστεί στη μεγάλη τέχνη).
ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΩΡΙΑ?
ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΩΡΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ
ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο LQG ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΘΕΤΟ..
ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ
ΕΜΑΘΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ
Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ..
ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΕXΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ
ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΧΝΗ (ΟΠΟΙΑ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ)
ΤΑ ΧΩ ΚΑΜΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ..
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΠΑΦΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΖΟΜΑΙ ΑΛΛΟ
ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ...ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΘΕΩΡΕΙΣ ..
CHARMED
Edited by - CHARMED3 on 23/03/2010 15:18:28
quote:Μμ ναι καταλαβαίνω ποια φάση περνάς και είναι όντως μία.. εποικοδομητική φάση. Οπότε απ ό,τι καταλαβαίνω η ικανότητα αυτή άρχισε να σου εμφανίζεται απο μόνη της απο ένα σημείο κ ύστερα γεγονός που το βρ'ισκω ιδαίτερα ενδιαφέρον.
Παρόμοιες σκηνές θυμάμαι από πέρσι. Γενικά οι δύο τελευταίες χρονιές ήταν οι πιο έντονες της ζωής μου για πολλούς λόγους, κυρίως λόγω οικογενειακών προβλημάτων και των κοινών εφηβικών συμπτωμάτων.
quote:Πολύ σωστά όλα αυτά που λες.. Πάντως ο Νέρονας ήταν "στο αντίπαλο στρατόπεδο" απο τον Ιωάννη, επομένως το όνομα του -αν όπως λες συνδέεται με το 666(κάτι που ούτε το γνώριζα ούτε το 'χα ψάξει αλλά όντως βγάζει νόημα)- δεν αποκλείεται να λειτουργεί σαν μετωνυμία(αντί δηλαδή να πω "Οι άνθρωποι" λέω "Ο Δημήτρης(τυχάιο όνομα)" και εννοώ το σύνολο των ανθρώπων).
Φίλη CHARMED3, σκοπός μου δεν είναι να απορρίψω τη θρησκεία μου, αλλά να την ενισχύσω. Και αυτό επιτυγχάνεται όταν παιρνά κάποια "τεστάκια". Δεν την αμφισβήτησα ποτέ και δεν νομίζω πως θα συμβεί αυτό ουδέποτε. Σύμβολα και τέτοια για μένα δεν παίζουν κάποιο ρόλο. Για παράδειγμα, το 666, τι είναι? Οι περισσότεροι λένε το σύμβολο του διαβόλου και μιλάνε για πειράματα με 6 κεριά γύρω από έναν καθρέφτη τα μεσάνυχτα και άλλα τέτοια. Όμως ο αριθμός 666 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα γραπτά του Ευαγγελιστή Ιωάννη που χρησιμοποιούσε τη γεματρία για να εκφράσει κάποιες απόψεις χωρίς να κινήσει τις υποψίες των Ρωμαίων τότε. Για τον Ιωάννη, το 666 μεταφραζόταν ως Νέρον, το γνωστό αυτοκράτορα της Ρώμης που την έκαψε. Στο έργο του, ο Ιωάννης μιλά για τον 666 χαρακτηρίζοντάς τον ως επτακέφαλο τέρας και άλλα τέτοια και έτσι έμεινε στην συνείδηση των ανθρώπων πως πρόκειται για το σατανά. Κοίτα, δε με παρέσυραν ποτέ κάποιοι συμβολισμοί είτε πρόκειται για αγαθά πνεύματα (όπως οι άγγελοι που λένε πως είναι ξανθά πανέμορφα και υπέρλαμπρα πλάσματα με φτερά, ενώ αυτό είναι απλά μια σύμβαση για να δειχθεί η αγαθότητά τους και η ικανότητά τους να πηγαινοέρχονται και στους δύο κόσμου [Ουρανό και Γη]), είτε πρόκειται για πονηρά πνεύματα (όπως ότι ο σατανάς είναι ένα κόκκινο τερατάκι με την τρίαινά του και τα κέρατα). Όλα αυτά δε σημαίνουν τίποτα κυριολεκτικά, αλλά κρύβουν το αληθινό νόημα και αυτό είναι από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα στο χριστιανισμό. Λοιπόν, νομίζω κατάλαβες τι εννοώ...
Σημείωση, μου κάνει κάπως εντύπωση που μιλάς για "θρησκεία" κ "πίστη" σαν να είναι έννοιες στατικές. Δεν είμαι σίγουρος δηλαδή πώς συμβαδίζει το ότι το ευαγγέλιο(ολόκληρο ή μόνο η αποκάλυψη?) είναι συμβολικό (πράγμα που δεν θα το λεγε ένας λαϊκός) αλλά απο την άλλη μιλάς για "πίστη" κ "θρησκεία" που είναι(και δεν είναι) πράγματα ή ίσως έννοιες "κοσμικές"(με την χριστιανική έννοια της λέξης).
quote:Εννοώ, ποια χρησιμότητα μπορεί να έχει αυτή η ικανότητα, γιατί εφαρμογή μπορεί να έχει απ την άποψη ας πούμε του να βλέπεις την αύρα των άλλων αλλά που θα μπρούσε να φανεί χρήσιμο αυτό?
Πρακτική εφαρμογή? Μπα, όχι, τουλάχιστον όχι ακόμα. Όταν καλλιεργήσω αυτή την ικανότητα αρκετά, τότε είμαι σίγουρος πως θα εφαρμοστεί έμπρακτα και στην καθημερινότητά μου.
quote:Δε μου είναι γνωστό το γνωστικό σου επίπεδο αλλά σωστά υποψιάστηκες ότι έχω αμφιβολίες για την ποιότητά του.
ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΩΡΙΑ?
ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΩΡΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ
ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο LQG ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΘΕΤΟ..
ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ
ΕΜΑΘΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ
Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ..
ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΕXΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ
ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΧΝΗ (ΟΠΟΙΑ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ)
ΤΑ ΧΩ ΚΑΜΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ..
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΠΑΦΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΖΟΜΑΙ ΑΛΛΟ
ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ...ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΘΕΩΡΕΙΣ ..
Θα μείνω μόνο στη τελευταία σου φράση "...ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΘΕΩΡΕΙΣ.." η οποία είναι απο αυτές που εντέινουν την αμφιβολία μου.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 23/03/2010 17:06:22
quote:
Μμ ναι καταλαβαίνω ποια φάση περνάς και είναι όντως μία.. εποικοδομητική φάση. Οπότε απ ό,τι καταλαβαίνω η ικανότητα αυτή άρχισε να σου εμφανίζεται απο μόνη της απο ένα σημείο κ ύστερα γεγονός που το βρ'ισκω ιδαίτερα ενδιαφέρον.
Δε νομίζω να εμφανίζεται αυτή η ικανότητα, αλλά να είναι έμφυτη σε όλους τους ανθρώπους. Απλά μπορεί σε κάποια στιγμή της ζωής να αναπτυχθεί ραγδαία με τέτοιο ρυθμό που φαινομενικά να ξεπετάχθηκε από το πουθενά, ενώ στην πραγματικότητα να υπήρχε από τη στιγμή που σχηματίστηκε το πρώτο ζυγωτό από το οποίο προήλθαμε (όχι δεν υπάρχει δεύτερο ή τρίτο ή τέταρτο κ.ο.κ. ζυγωτό, μόνο ένα είναι). Αν γνωριζει κανείς, να ρωτήσω αν τέτοιες ιδιότητες βρίσκονται στα γονίδια, και αν δεν γνωρίζει κανείς, πάλι να ρωτήσω αν τέτοιες ιδιότητες είναι γραμμένες στα γονίδια ![]()
quote:
Σημείωση, μου κάνει κάπως εντύπωση που μιλάς για "θρησκεία" κ "πίστη" σαν να είναι έννοιες στατικές. Δεν είμαι σίγουρος δηλαδή πώς συμβαδίζει το ότι το ευαγγέλιο(ολόκληρο ή μόνο η αποκάλυψη?) είναι συμβολικό (πράγμα που δεν θα το λεγε ένας λαϊκός) αλλά απο την άλλη μιλάς για "πίστη" κ "θρησκεία" που είναι(και δεν είναι) πράγματα ή ίσως έννοιες "κοσμικές"(με την χριστιανική έννοια της λέξης).
Δεν είναι ολόκληρο το ευαγγέλιο συμβολικό. Μονάχα η Αποκάλυψη του Ιωάννη, ενώ το υπόλοιπο ευαγγέλιο αναφέρει κυριολεκτικά γεγονότα της ζωής του Χριστού στη Γη. Τώρα, στα γεγονότα αυτά περιλαμβάνονται και οι παραβολές που είναι καθαρά συμβολικές.
Μιλάω για τις δύο αυτές έννοιες σαν είναι απόλυτες γιατί μου θυμίζει και εμένα τη θρησκευτική μου ταυτότητα προτρέποντάς με να την ενισχύσω. Για μένα, δεν υπάρχει άλλη θρησκεία (όπως και πρέπει σύμφωνα με το χριστιανισμό), αλλά αναγνωρίζω την ύπαρξή τους για τους άλλους ανθρώπους. Ακούγεται κάπως ρατσιστικό αυτό. Αλλά δεν εμφανίζω, εκούσια τουλάχιστον, την άγνοιά μου απέναντι στις υπόλοιπες θρησκείες.
quote:
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΕΛΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ..
Καλά κάνεις και θέλεις
. Αλλά πάρε κάποιον έμπειρο γιατί εμείς οι Κυπραίοι εφευρίσκουμε συνεχώς καινούριες λέξεις των οποίων η έννοια είναι γνωστή σε λίγους μέχρι να γίνει "της μόδας".
quote:
ΑΧΑΧΑΧΑ!! ΣΑΝ ΑΚΟΥΩ ΕΜΕΝΑ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ..ΠΩ ΠΩ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ CHARMED (THAT'S ME)..
ΧΑΧΑΧ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΜΠΑΣΚΕΤ..ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΩΣΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ DNA ΙΔΙΑ
ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΑΛΛΟ..
Είναι καλό αυτό? [αστειάκι ε? μην το πάρεις στα σοβαρά
)
quote:
Δε μου είναι γνωστό το γνωστικό σου επίπεδο αλλά σωστά υποψιάστηκες ότι έχω αμφιβολίες για την ποιότητά του.
Θα μείνω μόνο στη τελευταία σου φράση "...ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΘΕΩΡΕΙΣ.." η οποία είναι απο αυτές που εντέινουν την αμφιβολία μου.
ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ..
ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ..
ΟΥΤΕ ΑΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ ΑΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ..
ΜΕ ΕΧΕΙΣ "ΓΝΩΡΙΣΕΙ" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΣΑΙ ..ΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΦΡΑΣΗ "ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΘΕΩΡΕΙΣ"
ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ..
quote:
Είναι καλό αυτό? [αστειάκι ε? μην το πάρεις στα σοβαρά
ΧΑΧΑΧΑ!! ΟΧΙ ΟΚ.!!
CHARMED
quote:
Εννοώ, ποια χρησιμότητα μπορεί να έχει αυτή η ικανότητα, γιατί εφαρμογή μπορεί να έχει απ την άποψη ας πούμε του να βλέπεις την αύρα των άλλων αλλά που θα μπρούσε να φανεί χρήσιμο αυτό?
LQG ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ?
ΣΤΗΝ ΕΙΠΑ ΕΜΜΕΣΑ ΠΟΛΥ ΕΜΜΕΣΑ..ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΗΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ...
ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ..ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΟΤΑΝ
"ΨΙΛΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ" ΕΚΕΙ..
ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ..
CHARMED
quote:
LQG ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ?
ΣΤΗΝ ΕΙΠΑ ΕΜΜΕΣΑ ΠΟΛΥ ΕΜΜΕΣΑ..ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΗΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ...
ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ..ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΟΤΑΝ
"ΨΙΛΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ" ΕΚΕΙ..ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ..
CHARMED
χεχε... ναι, θυμάμαι που το ανέφερες. Η αύρα του καθενός δείχνει την ψυχική του κατάσταση, είναι το κλειδί του χαρακτήρα του που διατείθεται σε όλους και πάντα. Συγκεκριμένα είπες:
quote:
ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΩΝ
ΑΛΛΩΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ..ΣΩΣΤΑ..
ΟΜΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
quote:
ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟΥΣ??
....
CHARMED
quote:Ναι δεν είπα το αντίθετο, αν και δεν την θεωρώ ικανότητα καθ αυτή για να πούμε ότι είναι εμφυτη. "Φύσει" είναι νομίζω αυτο που τη προκαλεί.
Δε νομίζω να εμφανίζεται αυτή η ικανότητα, αλλά να είναι έμφυτη σε όλους τους ανθρώπους.
quote:Μμ.. μπορεί και να είναι. Είναι θέμα προς διερεύνηση.
Απλά μπορεί σε κάποια στιγμή της ζωής να αναπτυχθεί ραγδαία με τέτοιο ρυθμό που φαινομενικά να ξεπετάχθηκε από το πουθενά, ενώ στην πραγματικότητα να υπήρχε από τη στιγμή που σχηματίστηκε το πρώτο ζυγωτό από το οποίο προήλθαμε (όχι δεν υπάρχει δεύτερο ή τρίτο ή τέταρτο κ.ο.κ. ζυγωτό, μόνο ένα είναι). Αν γνωριζει κανείς, να ρωτήσω αν τέτοιες ιδιότητες βρίσκονται στα γονίδια, και αν δεν γνωρίζει κανείς, πάλι να ρωτήσω αν τέτοιες ιδιότητες είναι γραμμένες στα γονίδια
quote:Α, οκ. Εντάξει καλή είναι αυτή η πίστη αν και ανθρωπόμορφη στα σημεία που υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση(..τρωφή για σκέψη) αλλά απλά να πω ότι επειδή μας βολεύει νοητικά(δυϊκή αντίληψη του νού, σωστό-λάθος, καλό-κακό κλπ) και συναισθηματικά(ασφάλεια, τάση για ταύτιση με ιδέες, πρόσωπα, έννοιες-->ειδωλολατρεία) δεν σημαίνει ότι τα πράγματα είναι κιόλας έτσι.
Δεν είναι ολόκληρο το ευαγγέλιο συμβολικό. Μονάχα η Αποκάλυψη του Ιωάννη, ενώ το υπόλοιπο ευαγγέλιο αναφέρει κυριολεκτικά γεγονότα της ζωής του Χριστού στη Γη. Τώρα, στα γεγονότα αυτά περιλαμβάνονται και οι παραβολές που είναι καθαρά συμβολικές.Μιλάω για τις δύο αυτές έννοιες σαν είναι απόλυτες γιατί μου θυμίζει και εμένα τη θρησκευτική μου ταυτότητα προτρέποντάς με να την ενισχύσω. Για μένα, δεν υπάρχει άλλη θρησκεία (όπως και πρέπει σύμφωνα με το χριστιανισμό), αλλά αναγνωρίζω την ύπαρξή τους για τους άλλους ανθρώπους. Ακούγεται κάπως ρατσιστικό αυτό. Αλλά δεν εμφανίζω, εκούσια τουλάχιστον, την άγνοιά μου απέναντι στις υπόλοιπες θρησκείες.
Να το πώ αλλιώς
Το ότι θέλουμε να πιστέυουμε ότι τα πράγματα είναι απόλυτα, δεν σημαίνει ότι είναι απόλυτα.
Το ότι επιθυμούμε να έχουμε κάποια ιδέα, ένα πρόσωπο κλπ στατικό κ απόλυτο στο οποίο είτε να επενδύουμε συναισθήματα είτε γενικά να ταυτιζόμαστε
(ταύτιση είναι η διαδικασία εστίασης συνειδησιακής προσοχής κάπου. Ταύτιση παθαίνει κάποιος κ όταν πχ βλέπει μια ταινία ή ακούει κάποιο τραγούδι) δεν σημαίνει ότι αυτό είναι κ σωστό ή χρήσιμο ή πρακτικό.
Και να σου πω επίσης ότι ο Χρισιτιανισμός δεν είναι η μοναδική θρησκεία με αγίους άλλα κάπου αλλού έγγειται η.. ουσία κ όχι στις έννοιες κ στα λοιπά "ανθρώπινα"...
quote:
NAI...
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ..ΣΩΣΤΑ..ΟΜΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟΥΣ??
--------------------------------------------------------------------------------
....CHARMED
Ουπς
Αδικαιολόγητος! Άχαρος!! Και πάνω απ'όλα... ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΣ!!!
quote:
, οκ. Εντάξει καλή είναι αυτή η πίστη αν και ανθρωπόμορφη στα σημεία που υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση(..τρωφή για σκέψη) αλλά απλά να πω ότι επειδή μας βολεύει νοητικά(δυϊκή αντίληψη του νού, σωστό-λάθος, καλό-κακό κλπ) και συναισθηματικά(ασφάλεια, τάση για ταύτιση με ιδέες, πρόσωπα, έννοιες-->ειδωλολατρεία) δεν σημαίνει ότι τα πράγματα είναι κιόλας έτσι.
Θα βγούμε λίγο πολύ από το θέμα, αλλά δεν πειράζει (νομίζω).
Κατ'αρχήν με παραξένευσε λίγο το συμπέρασμα της ειδωλολατρείας που βγαίνει από την ταύτιση με ιδέες, πρόσωπα, έννοιες. Πώς μπορείς να το συμπαιρένεις αυτό από τα δεδομένα που αναφέρεις? Η ειδωλολατρεία είναι, όπως λέει και η λέξη, η λατρεία των ειδώλων. Οι άνθρωποι, δηλαδή, κάνουν θυσίες, προσφορές, τάματα στα είδωλα. Το κακό δεν είναι που διατυπώνεται η όψη ενός θεού σε επίγειο αντικείμενο, αλλά το ότι λατρεύεται το αντικείμενο ως θεϊκό μόνο ως αντικείμενο, παρά ως απεικόνιση αγίου προσώπου. Γι'αυτό άλλωστε έγινε και η εικονομαχία. Οι χριστιανοί το παράκαναν με τις εικόνες φέροντας δεισιδεμονίες όπως το τρίψιμο του ξύλου της εικόνας για κατάποση ώστε να θεραπευτεί μια αρρώστια, δηλαδή μετέτρεψαν το χριστιανισμό σε ειδωλολατρεία (κατ'ακρίβειαν θα έπρεπε να πω ασπάστηκαν την ειδωλολατρεία, και όχι μετέτρεψαν το χριστιανισμό γιατί ο χριστιανισμός δεν αλλάζει, αλλάζει η θρησκεία). Έτσι έχουμοι το γνωστό ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΙ Vs ΕΙΚΟΝΟΛΑΤΡΕΣ... ΜΠΟΥΜ ΜΠΑΜ... "ΟΛΕ!!" (λένε οι εικονολάτρες) και έρχεται η συνθηκή που συγκαλέστηκε από την αυτοκράτειρα... Αθηνάια Αυγουστίνη (νομίζω) και έχουμε την αναστήλωση των εικονών με την προϋπόθεση ότι στην εικόνα λατρεύεται μόνο το εικονιζόμενο πρόσωπο (κατ'ακρίβειαν τιμάται το εικονιζόμενο πρόσωπο, δε λατρεύεται, μόνο ο Χριστός λατρεύεται) και όχι το ξύλο.
quote:
Να το πώ αλλιώς
Το ότι θέλουμε να πιστέυουμε ότι τα πράγματα είναι απόλυτα, δεν σημαίνει ότι είναι απόλυτα.
Το ότι επιθυμούμε να έχουμε κάποια ιδέα, ένα πρόσωπο κλπ στατικό κ απόλυτο στο οποίο είτε να επενδύουμε συναισθήματα είτε γενικά να ταυτιζόμαστε
(ταύτιση είναι η διαδικασία εστίασης συνειδησιακής προσοχής κάπου. Ταύτιση παθαίνει κάποιος κ όταν πχ βλέπει μια ταινία ή ακούει κάποιο τραγούδι) δεν σημαίνει ότι αυτό είναι κ σωστό ή χρήσιμο ή πρακτικό.Και να σου πω επίσης ότι ο Χρισιτιανισμός δεν είναι η μοναδική θρησκεία με αγίους άλλα κάπου αλλού έγγειται η.. ουσία κ όχι στις έννοιες κ στα λοιπά "ανθρώπινα"...
Σωστό δε λέω, θεωρούμε κάτι ως απόλυτο γιατί μας βολεύει είτε στην κατανόηση, είτε, γενικά, μας συμφέρει. Έτσι δουλεύει και ο χρόνος, μόνο που τον αντιλαμβανόμαστε ως απόλυτο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής γιατί ποιος ξέρει? Κάποτε μπορεί να φτάσουμε ταχύτητες ανάλογες του φωτός οπότε θα καταλάβουμε αυτό που λέμε διαστολή του χρόνου εκ πρώτης όψεως. Όταν θεωρούμε κάτι απόλυτο χωρίς αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι σωστό ούτε πρακτικό (όπως λες), αλλά πρέπει να είναι χρήσιμο, αλλιώς δε θα το θεωρούσαμε απόλυτο γιατί δε θα το είχαμε ανάγκη.
quote:Θα σου πω πώς την κατάλαβα(για αν δεις ότι διαφέρει κάπως απο το πώς θεωρείς ότι τη κατάλαβα). Λέω ότι η φράση σου εκείνη μου δημιουργεί αμφιβολίες γιατί κάτι το αληθινό ή το αληθινά χρήσιμο ή αντίστοιχα
ΜΕ ΕΧΕΙΣ "ΓΝΩΡΙΣΕΙ" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΣΑΙ ..ΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΦΡΑΣΗ "ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΘΕΩΡΕΙΣ"
ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ..
κάτι στο οποίο θα είχες πραγματικά κλίση
δεν νομίζω να διαρκούσε μόνο για μια φάση.
Αλλά δε μπορώ να ξέρω κιόλας.
quote:Οι λαϊκή τον αντιλαμβανόμαστε όντως ως απόλυτο και συγκεκριμένα ως γραμμικό. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ έχει φυσικά τελείως άλλη άποψη. Η λαϊκή θρησκεία δεν έχει εκφράση γνώμη πάνω στο θέμα(απ όσο ξέρω).
Σωστό δε λέω, θεωρούμε κάτι ως απόλυτο γιατί μας βολεύει είτε στην κατανόηση, είτε, γενικά, μας συμφέρει. Έτσι δουλεύει και ο χρόνος, μόνο που τον αντιλαμβανόμαστε ως απόλυτο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής γιατί ποιος ξέρει?
quote:..Είδωλο δεν είναι και ο Τσε ή η Βανδή φερ ειπείν?
Κατ'αρχήν με παραξένευσε λίγο το συμπέρασμα της ειδωλολατρείας που βγαίνει από την ταύτιση με ιδέες, πρόσωπα, έννοιες. Πώς μπορείς να το συμπαιρένεις αυτό από τα δεδομένα που αναφέρεις? Η ειδωλολατρεία είναι, όπως λέει και η λέξη, η λατρεία των ειδώλων.