- "ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 3". - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Παρεπιτώντος και άλλες αποδείξεις για το ότι βλέπουν την κάθε μας κίνηση στο διαδύκτιο:
http://www.mjbdiver.com/cinema/spyware.html
My Karma ran over your Dogma ![]()
Ο Μεγάλος αδερφός θα μας βλέπει από τις οθόνες του....
Πληρώσαμε και κάποια εκαντοντάδες εκατομύρια euro για να μας κατασκοπεύουν με την ανεσή τους....![]()
![]()
![]()

ουυυυ...
(οπου+ τον θυμηθηκα με τουτο το θεμα..
αλλα δεν ταιριαζε παρα ο τιτλος...:)
--'η στο ιδιο φορουμ...λιγο πιο πανω λιγο πιο κατω..τοο συθημα στον τοιχο..:))----
..."αντε βρε" ! επειδη "κινησες να πας στην αγαπημενη Kρητη"..στ' αφιερωνω...---both-:
-->H... λαγνεία των προσωπικών δεδομένων
-->το συνθημα στον τοιχο
~~σχετικο με το εδω τοπικ...το τελευταιο συνθημα ...)

Paramatma...
Edited by - ΑΤΜΑ on 02/07/2004 22:49:48
Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν ακτινοβολία όταν είναι <<κλειστά>>; Υπάρχει απλός τρόπος να μειωθεί η ένταση της ακτινοβολίας που εκπέμπουν όταν λειτουργούν; Ένα απλό κουτί από αλουμίνιο είναι ικανό να εξουδετερώσει πλήρως το σήμα και την ακτινοβολία τους; Μπορούν να εντοπίσουν ένα κινητό τηλέφωνο ακόμα και όταν αυτό είναι κλειστό; Όταν ανοίγουμε το κινητό πως είναι σωστή η ώρα; Δουλεύει μέσω της μπαταρίας ενώ είναι κλειστό; Αν γίνεται λακωνικές απαντήσεις.

YOU MAY SAY I 'M A DREAMER BUT I 'M NOT THE ONLY ONE
Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line.
quote:
Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν ακτινοβολία όταν είναι <<κλειστά>>; Υπάρχει απλός τρόπος να μειωθεί η ένταση της ακτινοβολίας που εκπέμπουν όταν λειτουργούν; Ένα απλό κουτί από αλουμίνιο είναι ικανό να εξουδετερώσει πλήρως το σήμα και την ακτινοβολία τους; Μπορούν να εντοπίσουν ένα κινητό τηλέφωνο ακόμα και όταν αυτό είναι κλειστό; Όταν ανοίγουμε το κινητό πως είναι σωστή η ώρα; Δουλεύει μέσω της μπαταρίας ενώ είναι κλειστό; Αν γίνεται λακωνικές απαντήσεις.
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ;...ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ...Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΜΑΣ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ...ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.
ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ
ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ...ΑΚΟΥ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΞΑΝΑ...ΑΚΟΥ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.
ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ...ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΟ..ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ...ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΩΡΑ
Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line.
quote:
ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΑ ΤΗ ΛΟΥΚΑ ΣΤΟ STAR ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ.
Ε, αφού το είπε η Λουκά...
Άλλη ερώτηση.
Έχετε νοιώσει ποτέ βαθιά παραμυθιασμένοι ?
Κάτι τέτοιες ιστοριούλες κυκλοφορούν σαν Hoax στο δίκτυο.
Έχετε σκεφτεί ποτέ, ότι κάποιοι γελάνε με αυτά που πιστεύτε ???
Δε μου λέ ρε παληκάρ, εσύ με την σακούλα από τα πατατάκια και το κινητό που δεν πιάνει μέσα ...
Ο "κλωβός Φαραντέη", ξέρεις τι είναι ή δεν πάς ακόμα σχολείο ????
Κατα τα άλλα συμφωνώ με τον Kyniko, η Ιουδαική Θρησκεία απο την οποία προήλθε ο Χριστιανισμός δέν είχε ούτε παραστάσεις, ούτε απεικονήσεις αγίων, ούτε ναούς, ούτε Αγία Τριάδα. Όλα αυτά είναι αρχαιο-Ελληνική κληρονομιά που καθιερώθηκε με τις θρησκευτικές συνόδους. Η σύνοδος του 592 επέτρεψε την απεικόνιση του Ιησού σε ζωγραφικές παραστάσεις. Η διαμάχη εικονομαχών- εικονολατρών που έληξε με νίκη των εικονολατρών το ίδιο ακριβώς αντιπροσώπευε.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
Και βέβαια φίλε Vaggeli μετά απο 1500 χρόνια δεν είναι έυκολο να κατανοήσεις την συγκεκριμένη εποχή. Ωστόσο κάποιες λεπτομέριες μπερδεύουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Πχ ο Μαρδόνιος ο άνθρωπος που μύησε τον Ιουλιανό στα Ελληνικά γράμματα, ένας άνθρωπος δηλαδή που ενώ μιλούσε ελληνικα μελετούσε ελληνικά κείμενα και γεικότερα είχε ελληνική παιδία, δε θεωρούνταν Έλληνας αλλά Σκύθηςκαι έτσι έμεινε στην ιστορία.
Τέλος θα ήθελα να παραθέσω μια μικρή παράγραφο του Κ.Παπαρηγόπουλο:
" Αυτός ο λαός δεν ετόλμησε να διατηρήση το πάτριον όνομα, και αυτοί οι κάτοικοι των χωρών αίτινες ανέκαθεν απετελούν την μητρόπολιν του Ελληνικού έθνους, κατήντησαν να ονομάσωσιν εαυτούς Ρωμαίους"
"Προσωπικά, η μόνη διαφορά που έχω καταφέρει να δώ ως τώρα, όπως είπα, είναι οτι οι διωκόμενοι "Ελληνες" ήταν, ως επι το πλείστον, "Κούρδοι κατσικοκλέφτες"
Σ' αυτό συμφωνούμε εν μέρει.
"Κούρδοι κατσικοκλέφτες" ήταν αυτοί που απέμειναν και των οποίων απόγονοι έμαστε εμείς...
(χρυσαυγίτης είσαι;)
"(Νομίζω οτι το γεγονός οτι χρηματοδοτούσαν την Ακαδημία μέχρι και την εποχή του Ιουστινιανού, όπως ανέφερε κάποιος, μαλλον αποδεικνύει οτι "καταγγελίες" περί δίωξης του Ελληνικού πνεύματος δεν είναι σοβαρές.)"
Εδώ μάλλον λες μπούδρες φίλε μου.
(...)Θεσπίσας πρόσταξιν έπεμψεν εν Αθήναις κελεύσας μηδένα τολμάν διδάσκειν φιλοσοφίαν και αστρονομίαν(...)
(...)ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΟΣΟΙ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΙΕΡΟΣΥΛΗ ΨΥΧΙΚΗ ΝΟΣΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ(...)
Δεν τα διάβασες αυτά;
Krisna
"Η Μεσογειακή υπο-φυλή υπάρχει σε μεγάλα ποσοστά και σε άλλες χώρες εκτός απο την Ελλάδα (Ιταλία, Ισπανία, Βαλλωνία, Νοτ.Γαλλία, Βουλγαρία, Κροατία κτλπ.). Αλλά στους Έλληνες υπάρχει στην πλειοψηφία τους (ας μήν πώ στην ολότητα, λέω πλειοψηφία). Εκτός αυτού οι Έλληνες έχουν συνείδηση της καταγωγής τους απο την ίδια την κοιτίδα τους, ενώ οι υπόλοιποι ανα τον κόσμο Μεσογειακοί έχουν χάσει την συναίσθηση της καταγωγής τους. Όλα τα σημερινά αναπτυγμένα Ευρωπαικά κράτη θεωρούνται πολυφυλετικά με συμμετοχή και Μεσογειακών."
Εδώ μιλάς για φυλές και όχι για έθνη*.
*(κοινή γλώσσα, θρησκεία και τα ήθη κι έθιμα που απορρέουν από αυτή).
"Κατα τα άλλα πολλοί ξένοι πιστεύω οτι θα ήταν άξιοι να φέρουν τον τίτλο του Έλληνα. Κανείς δέν ξεχνά ούτε τον Λόρδο Μπάηρον, ούτε τον Σλήμαν και πολλούς άλλους. Αλλά αυτοί δέν έμειναν στην ιστορία σάν Έλληνες έμειναν σάν φιλέλληνες εξετάζοντας τα πράγματα με την απλή λογική"
Εδώ, σωστά κατά την γνώμη μου, λες ότι θα μπορούσαν νε περιληφθούν στο έθνος των Ελλήνων.
Δεν εξέτασες φυλές.
"Φίλε Αίολε ελπίζω στο προηγούμενο μήνυμα μου να σου έδωσα μιά απάντηση στο συνεχές ερώτημα σου για το "Τί είναι Έλληνας?""
Αυτό που ρωτάω είναι, ποία είναι τα ήθη κι έθιμα μου χαρακτηρίζουν το έθνος των Ελλήνων, και ποία είναι τα των Ρωμαίων, της επίμαχης περιόδου.
Πως εξεχωρίζοντο μεταξύ των;
Διότι δεν ήταν δυνατόν οι Ρωμαίοι χριστιανοί να εθεώρουν τους εαυτούς των (συγχρόνως) και Ελληνες! (ασχετα με τις μπούρδες που λέμε σήμερα)
Ποιούς θα εδίωκαν τότε; Τους εαυτούς των;
Είπαμε, ήταν "Κούρδοι κατσικοκλέφτες" και "τσοπαναραίοι" αλλά όχι και τόσο...![]()
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ! ![]()
![]()
''Θεσπίσας πρόσταξιν έπεμψεν εν Αθήναις κελεύσας μηδένα τολμάν διδάσκειν φιλοσοφίαν και αστρονομίαν''
που μας το γράφεις ξανά και ξανά, ξέρεις σε ποιον ανήκει;
quote:
Schwabe:
quote:Στα πλαίσια του βίαιου εκχριστιανισμού έκλεισε το 529 με έδικτο τη φιλοσοφική σχολή του Πλάτωνα στην Αθήνα που λειτούργησε περί τα 1000 χρόνια.
Αυτό ελέγχεται ως αναληθές. Ο Ιουστινιανός, σύμφωνα με τον Προκόπιο στο βιβλίο-λίβελο κατά του Ιουστινιανού και της Θεοδώρας, το μόνο που αναφέρει είναι πως κατήργησε τους μισθούς απο τους δασκάλους. Δεν απαγόρευσε να διδάσκουν, απλώς δεν είχαν κρατικό μισθό.
Αν τη διαλούσε τη σχολή δεν νομίζω πως θα είχε κάποιο ενδοιασμό να το πεί.
Ο δε Αγαθίας λέει μόνο πως:
''ΑΠΕΔΗΜΗΣΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΥΣ Η ΠΑΡΑ ΡΩΜΑΙΟΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΕΠΙ ΤΩ ΚΡΕΙΤΤΟΝΙ ΔΟΞΑΝ ΟΥΚ ΗΡΕΣΚΕΝ''
δηλαδή δεν γουστάραν την επικρατούσα χριστιανική θρησκεία.
Το παραμύθι το ξεκινάει ο γάλος φιλόσοφος Βίκτορ Κουζέν κάπου στα μέσα του 19ου αιώνα (νομίζω) με το βιβλίο του ''Ιστορία της Φιλοσοφίας''.
Ο Παπαρηγόπουλος στην ''Επίτομος Ιστορία του Ελληνικού Έθνους'' βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Και μη μου αναφέρεις για το τι λέει ο Μαλάλας γιατί υπάρχουν πολλά ράμματα για τη γούνα του!
Ο Schwabe τόκανε γαργάρες. Εσύ έχεις διαφορετική γνώμη για τον Μαλάλα;
quote:
Εδώ μιλάς για φυλές και όχι για έθνη*.
*(κοινή γλώσσα, θρησκεία και τα ήθη κι έθιμα που απορρέουν από αυτή).
Το θέμα της φυλής είναι γεγονός. Τα έθνη είναι μεταγενέστερα δημιουργήματα, σύγχρονα δημιουργήματα η φυλή προυπήρχε.
quote:
Αυτό που ρωτάω είναι, ποία είναι τα ήθη κι έθιμα μου χαρακτηρίζουν το έθνος των Ελλήνων, και ποία είναι τα των Ρωμαίων, της επίμαχης περιόδου.
Πως εξεχωρίζοντο μεταξύ των;
Δέν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά, εδώ με έπιασες λίγο αδιάβαστο
Πιστεύω μετά τον διαχωρισμό της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας σε Δυτική και Ανατολική οι Ρωμαίοι βρέθηκαν Δυτικά, οι Έλληνες Ανατολικά μαζί με διάφορους άλλους Ασιατικούς λαούς.
Επίσης για τους Ρωμαίους με την απλή λογική θα ξεχωρίζονταν απο την Λατινική γλώσσα, την θρησκεία τους την κάπως διαφορετική απο την Ελληνική (λατρεία Ιανού καθώς και διαφορετικές ονομασίες σε Θεούς), και την συνείδηση της Ρωμαικής τους καταγωγής απο την Ιταλική χερσόνησο.
Όταν έγιναν όλοι Χριστιανοί τότε μόνο η γλώσσα θα έμεινε σάν κριτήριο καταγωγής, και επειδή στο Βυζάντιο κατοικούσαν περισσότεροι Ελληνόφωνοι ο Ηράκλειος καθιέρωσε επίσημη γλώσσα την Ελληνική.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
"Αυτό ελέγχεται ως αναληθές. Ο Ιουστινιανός, σύμφωνα με τον Προκόπιο στο βιβλίο-λίβελο κατά του Ιουστινιανού και της Θεοδώρας, το μόνο που αναφέρει είναι πως κατήργησε τους μισθούς απο τους δασκάλους. Δεν απαγόρευσε να διδάσκουν, απλώς δεν είχαν κρατικό μισθό.
Αν τη διαλούσε τη σχολή δεν νομίζω πως θα είχε κάποιο ενδοιασμό να το πεί."
"ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΟΣΟΙ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΙΕΡΟΣΥΛΗ ΨΥΧΙΚΗ ΝΟΣΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"
Ιουστ. Κώδιξ Ι, 11,10"
Επιλεκτική όραση έχεις; ΑΥΤΟ δεν το είδες; Μαζί τα έβαλα.
Μήπως είσαι εμπαθής;
"Ο δε Αγαθίας λέει μόνο πως:
''ΑΠΕΔΗΜΗΣΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΥΣ Η ΠΑΡΑ ΡΩΜΑΙΟΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΕΠΙ ΤΩ ΚΡΕΙΤΤΟΝΙ ΔΟΞΑΝ ΟΥΚ ΗΡΕΣΚΕΝ''
δηλαδή δεν γουστάραν την επικρατούσα χριστιανική θρησκεία."
Αυτοί που "απεδήμησαν" ήταν Ελληνες και ο Ιουστινιανός Ρωμαίος χριστιανός. ΟΧΙ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ"!
Βρήκαμε τι ήταν ο Ιουστινιανός! (το θέμα του τόπικ) Πάμε παρακάτω...
Από την άλλη, δεν υπάρχει κάποιο ιστορικό προηγούμενο, δηλαδή ότι οι Ελληνες την κοπάνησαν επειδή δεν γούσταραν την (όποια) επικρατούσα θρησκεία. Γιατί; Μήπως διότι η συγκεκριμένη τους εδίωκε;
Τα επεξεργάζεσαι καθόλου αυτά που γράφει ο καθένας, ή απλώς τα καταπίνεις αμάσητα, ως ένα πιστόν και υπάκουον ποίμνιον;
"Το παραμύθι το ξεκινάει ο γάλος φιλόσοφος Βίκτορ Κουζέν κάπου στα μέσα του 19ου αιώνα (νομίζω) με το βιβλίο του ''Ιστορία της Φιλοσοφίας''."
Κι αυτός παραμυθατζής;
Ποιός είπες ότι είσαι;
"Ο Παπαρηγόπουλος στην ''Επίτομος Ιστορία του Ελληνικού Έθνους'' βάζει τα πράγματα στη θέση τους."
Πες μου σε παρακαλώ, που ακριβώς "βάζει τα πράγματα στη θέση τους" ο Παπαρηγόπουλος;
Την έχω αυτήν την "Ιστορία".
Τι αντικειμενικότητα και αξιοπιστία μπορεί να έχει ένας Ελληνας (ο Παπαρηγόπουλος), όταν χαρακτηρίζει τους προγόνους του (υβριστικά) "ειδωλολάτρες"; Μήπως είναι κι αυτό εμπάθεια;
Πολλοί αρχίζετε να γίνεστε μπρέ!
"Και μη μου αναφέρεις για το τι λέει ο Μαλάλας γιατί υπάρχουν πολλά ράμματα για τη γούνα του! "
Από ποιόν;
Ποιός είπαμε ότι είσαι; (again!)
"Ο Schwabe τόκανε γαργάρες. Εσύ έχεις διαφορετική γνώμη για τον Μαλάλα;"
Κι αν έχω διαφορετική γνώμη θα πρέπει να κάνω γαργάρες;;;
Opa re! Τι πίνεις ρε μεγάλε;
Ποιός είπαμε ότι είσαι;;; (and again...)
ΕΣΥ τι γνώμη έχεις για τον Μαλάλα, και τι ξέρεις παραπάνω από εκείνον και σχημάτισες γνώμη;
Edited by - Αίολος on 22/04/2005 14:10:58
Edited by - Αίολος on 22/04/2005 14:14:19
Σηκώνει πολύ συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα και δεν είναι επί του παρόντος τόπικ (αν και είναι πολύ σχετικό), εξ άλλου την κοπανάω για την εξοχή (θα έπρεπε ήδη να έχω φύγει).
Αν συνεχίσει να είναι "ζωντανό" το τόπικ, θα τα πούμε σε καμια-δύο εβδομάδες.
Άλλως, ίσως ανοίξω κάποιο τόπικ με αυτό το θέμα.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και πάλι!
Είσαι μόνο για τα πυροτεχνήματα και τα πανηγύρια.
Ανοησία μου που ασχολήθηκα μαζί σου.
Επειδή τις προσεχείς ημέρες δεν προβλέπω (όσο και να θέλω) να έχω χρόνο να ασχοληθώ με όλα αυτά, το μόνο που μπορώ να κάνω προς το παρόν είναι να παραθέσω κάποιες παραπομπές.
Για το θέμα τις Ακαδημίας, αξίζει να διαβάσετε την σελίδα του Τμηματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του St.Andrews οπου φαίνεται οτι το θέμα της εδίκτου του Ιουστινιανού είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενο.
Επίσης, αξίζει να διαβάσετε - αν μπορείτε να βρείτε - το ATHENS: A History του Robin Waterfield. Αν και ο συγγραφέας είναι αρκετά (έως τα μάλλα) Ελληνοκεντρικός, και υποστηρίζει την άποψη του έδικτου, μας δίνει να καταλάβουμε οτι κλείσιμο δεν ήταν όσο απόλυτο όσο μπορεί να φανταζόμαστε, και μάλιστα η Ακαδημία συνέχισε να λειτουργεί και πέραν της "επίσημης" ημερομηνίας κλεισίματος.
Κατα ατα άλλα καλό είναι να θυμόμαστε οτι
α) δεν ήταν η πρώτη φορα που είχε κλείσει! (Είχε κλείσει και προ του Κωνσταντίνου).
β) Μια από τις μεγάλες ασχολίες της ήταν ο συμβιβασμός της Αριστοτέλειας φιλοσοφίας με τον Χριστιανισμό, οπότε οι διαχωριστικές γραμμές είναι μάλλον πιο αμυδρές από οτι φαντάζονται οι πιο ερμ, ευέξαπτοι Ελληνοκεντρικοί!
Ας θυμόμαστε οτι από το 80;μΧ κιόλας επικεφαλής της Ακαδημίας ήταν ο Φίλων ο οποίος είχε μονοθεϊστικές ιδέες σαφώς επιρεασμένες από τον Ιουδαϊσμό!
γ) Η ίδια η Ακαδημία είχε χάσει την αίγλη της, όπως είχε και η Αθήνα. Ακόμα και Ελληνολάτρες φιλόσοφοι απεχθάνονταν την ιδέα της αποστολής τους στην Αθήνα και κάναν ο,τι μπορούσαν για να την αποφύγουν. (βλ. Waterfield) Ασχολείτο δε πλέον σε μεγάλο βαθμό με αστρολογείες, μαγγανείες και άλλα τέτοια τερπνα.
Για αυτό μπορεί το κλείσιμο της (αν όντως υπήρξε το έδικτο) να ήταν προσωπική γκάβλα του Ιουστινιανού, μπορεί να ήταν θρησκευτική δίωξη, αλλά δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να το δεί κανείς σαν "ανθελληνική" πράξη.
Το δέ γεγονός οτι δούλευε μια χαρά επί των προκατόχων του θρόνου του Ιουστινιανού, Αίολε, με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί να το θεωρείς "μπούρδες" οτι μπορεί να είχε σε κάποιο βαθμό την εύνοια του Αυτοκράτωρα.
=====
Για το θέμα του αν μπορούσε "οποιοσδήποτε Ζουλού" να αποκαλέσει εαυτόν "Έλληνα", όπως τόσο χαριτωμένα το διατύπωσε ο αγαπητός Invader, σας παραπέμπω στο άρθρο του Prof. Gerhard Rempel, του πανεπιστημίου της Δυτικής Νέας Αγγλίας.
Προς το παρόν, η άποψη μου είναι οτι όποιος Πραγαμτικά Ήθελε, Mπορούσε, όπως και ο ηγεμών της Δυτικής Λιβύης του Καβάφη!
Νομίζω οτι είναι μεγάλο λάθος να αδιαφορούμε για 500 χρόνια Ελληνικής ιστορίας, και μάλιστα χρόνια "κλειδια", όπως την περίοδο 200 πΧ - 300 μΧ.
======
Αίολε, όταν είπα οτι οι "κυνηγημένοι Έλληνες" ήταν κυρίως κούρδοι τσοπαναρέοι, ακριβώς αυτό που είπα εννοούσα, και όχι το αντίθετο (δηλαδή οτι οι εκχριστιανισμένοι ήταν οι κατσικοκλέφτες). Δεν έχει νόημα ή συζήτηση αν μου αποδίδεις το αντίθετο από ο,τι είπα!! ![]()
Μην ξεχνάς οτι οι Έλληνες (ιδίως των πόλεων) με την ανώτερη παιδεία τους, κλπ, είχαν ήδη σε μεγάλο βαθμό εκρωμαϊσθεί, αναλαμβάνοντας τις σημαντικές θέσεις της διοίκησης, του ελέγχου του εμπορίου κλπ. Από τον εκΡωμαϊσμό, ο εκΧριστιανισμός ήταν ένα μικρό βήμα, και οι περισσότεροι "Έλληνες" που τον απέφυγαν ήταν οι οπισθοδρομικοί των πιο απομακρυσμένων άκρων της Αυτοκρατωρίας.
=====
Τώρα αν είμαι Χρυσαυγίτης, Αίολε, που ρωτάς, πώς το μάντεψες;; ![]()
Πάντως, εφόσον έχω δηλώσει οτι δεν με ενδιαφέρει η συζήτηση επι πολιτικού ή επι θρησκευτικού επιπέδου, αλλά μόνο επί επιστημονικού ή εσωτεριστικού επιπέδου, δεν νομίζω οτί έχει σημασία σε ποιά club μπορεί να ανήκω....
====
Καλή συνέχεια,
Ελπίζω να τα ξαναπούμε σε λίγες μέρες...
k
Edited by - kynikos on 22/04/2005 18:14:52