- ΡΙΞΙΜΟ ΧΑΡΤΙΩΝ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Η [ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ;],ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ.
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΡΑΓΚΑ.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΩΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
ΠΡΟΣΟΧΗ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
ΖΗΛΩΤΟΝ ΜΕΝ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΙΜΙΟΝ ΜΕΝΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Μ.Β.σε ευχαριστώ,όντως τα εμπόδια είναι χάρτινα. Σοφότατο.
quote:
ολα θα τα δεις πιο απλα αν συνηδητοποιησεις γρηγορα οτι καθε σπιτι εχει το 'κερατο του'. ποναει λιγο, αλλα δυστυχως οι πειρασμοι ειναι πολλοι για ολους μας....
blackjudge δεν συμφωνώ καθόλου μαζί σου.
Μπορεί να ισχύει αυτό σε πολλές περιπτώσεις, αλλά δεν είναι και κανόνας.
Το σίγουρο πάντως είναι, πως δεν οφελεί σε τίποτε, να πέρνουμε ως αφετηρία αυτήν την παραδοχή.
Ούτε καν "παρηγοριά στον άρρωστο, μέχρι να βγει η ψυχή του" δεν είναι.
Είναι καλό να ξέρουμε, πως μέσα σε μια κοινωνία που πολλά πράγματα έχουν χάσει το νόημά τους, υπάρχουν άνθρωποι και καταστάσεις, που κατορθώνουν να διατηρήσουν την αξία τους.
Για μένα, έστω κι αν ήξερα μόνο μία περίπτωση τέτοια, θα αρκούσε για να μου προμηθεύσει το κατάλληλο παράδειγμα, αλλά και να με τροφοδοτήσει με θάρρος, ώστε να τολμώ να ζητώ από τη ζωή μου: Το καλύτερο.
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Θα συμφωνήσω ακόμα μια φορά με την amalia, και θα διαφωνήσω μαζί σου
blackjudge.
Κανείς δε λέει πως οι πειρασμοί στη ζωή μας είναι λίγοι. Αντίθετα είναι πάρα πολλοί. Και μάλιστα είναι πολλοί και για τους δύο...
Δεν θα είχε όμως, πιστεύω, καμία αξία να σου είναι κάποιος πιστός, επειδή δεν του δόθηκε η ευκαιρία να απιστήσει, ή επειδή δεν υπάρχει κανένας πειρασμός γύρω του...
Μα σε αυτή την περίπτωση δεν θα ήταν πιστός επειδή το ήθελε, θα ήταν πιστός κατ΄ ανάγκη.
Ο σκοπός είναι ο σύντροφος να είναι πιστός στο σύντροφό του, γιατί δεν τον ενδιαφέρει να έχει δίπλα του κανέναν άλλον.
Να μην υπάρχει, μεταξύ τους, κενό ώστε να μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε τρίτος, διαφορετικά τι νόημα έχει???
Άλλωστε η ζωή μας ολόκληρη, ξέρουμε καλά πως είναι έτσι, που για κάθε τι που κερδίζεις κάτι χάνεις... και για κάθε τι που χάνεις κάτι κερδίζεις... Γιατί διαφορετικά, κερδίζεις περισσότερα εις βάρος κάποιου άλλου, που χάνει περισσότερα...
Σε αυτή όμως την περίπτωση, η σχέση δεν είναι ισότιμη, άρα δεν μπορεί να είναι σωστή.
Αν πάλι είναι ισότιμη, αλλά και οι δύο υποκύπτουν σε κάθε πειρασμό..., θα ήθελα να μου πεις, κατά τη γνώμη σου, τη σχέση θα είναι αυτή...?????
quote:
ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙ!ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ! --
ερωτηση: αν σου ελεγε εσενα να κανετε παιδι, θα του απαντουσες μεσω μηνυματος? νομιζω, ειναι ενα θεμα πολυ ευαισθητο και σημαντικο για καθε ανθρωπο για να κατσει να προτεινει ή να απαντησει σε κατι τετοιο μεσω sms! εμενα, εδω κατι μου βρωμαει..
και τι εννοω?
quote:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΠΟΛΥ, ΙΣΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ.ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1,75 ΑΔΥΝΑΤΟΣ.ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΑΙΤΕΡΟ.ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙ
η αλλη που ειναι απο Αυστραλια, γιατι να διατηρησει σχεση με καποιον απο Ελλαδα με αυτα τα χαρακτηριστηκα? εχεις συναντησει Αυστραλους? οι περισσοτεροι ειναι πραγματικα σαν να τους επλασε κατι θεϊκο!
περα ομως απο τις πεζοτητες... στο τελευταιο μηνυμα σου διεκρινα οτι απο την αρχη ειχατε προβληματα.. η αδυναμια να ξεκολλησει απο την πρωην του για παραδειγμα.. αυτο ειναι Ο,ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ κουκλα μου! δε ξεκολλανε ποτε! παντα καταληγουν σε αυτες που πανε με τα νερα τους και συνηθως ειναι αυτες που σε εμας τις κατηγορουν..
λες σε καποια φαση οτι ηταν πολυ κακια.. δεν το ξερεις απο πρωτο χερι, μονο ο,τι σου ελεγε αυτος. μπορει η κοπελα να ηταν μια χαρα. και το οτι τον ενοχλουσε, να ειχε να κανει με το γεγονος οτι ηταν πληγωμενη, κατι που ολοι μας μπορει να νιωθαμε και να καναμε.
quote:
ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΦΛΕΡΤ
quote:
ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ
quote:
ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΝΙΩΘΑ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΗΜΟΥΝ ΑΡΚΕΤΗ.ΔΕΝ ΜΕ ΑΝΕΒΑΖΕ.
μηπως του πεφτεις πολλη?
quote:
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΠΟΙΟ ΤΟ ΕΙΧΕ ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΡΙΟΤΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ"ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ(ΟΝΤΩΣ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΑΥΤΡΑΛΙΑ)
...μια φορα κι εναν καιρο, ζουσε ενας βασιλιας στο δασος της ξακουστης Ζουαζηλανδης!...
quote:
ΓΝΩΡΙΣΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ..ΤΟ ΕΜΑΘΕ Ο ΛΕΓΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΒΡΗΚΑΜΕ ..
quote:
ΓΙΑ ΚΑΝΑ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ,ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
ο τυπακος θελει το σκυλο χορτατο και τη πιττα ολοκληρη.
μπορει να ηταν ισως νωρις, να μεινετε μαζι, ή να το πατε σοβαρα κτλ, αλλα ειχε εστω την υποχρεωση να κατσει και να σου μιλησει ηρεμα και ξεκαθαρα, ωστε να αποφυγει ολα αυτα τα προβληματα. ετσι, δεν θα τον επρηζες και θα ηταν πιο ενταξει με τον εαυτο του... αν και μαλλον αυτο δεν ηταν ο στοχος του απο ο,τι φανηκε..
συμπερασματικα: φαινεσαι ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ. δε σου αξιζει ενα λαμογιο που σε εχει μια στο κρυο μια στη ζεστη, παιρνοντας αφορμη απο την αδυναμια που του εχεις. μαθε να καταλαβαινεις, ανεξαρτητα απο την ιδιοτητα, ποια ατομα σου χρειαζονται στη ζωη σου και ποια οχι! ενας αντρας που σου κανει τον καλο εκει που τον βολευει, αλλα απορριπτει και αναβαλλει τις δικες σου αναγκες, ειλικρινα, ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ!

Χαίρομαι πολύ που, διαβάζω πως, οι απόψεις μας σε βοηθούν έστω και ελάχιστα, να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα σου...
Καταλαβαίνουμε βέβαια, πως ότι και να λέμε, όλοι εμείς και όσο και να θέλουμε να αιστανθούμε τη κατάσταση, δεν είναι εφικτό...
Με δεδομένο αυτό, αλλά και με την καλύτερη διάθεση, θα προσπαθήσω, όσο γίνεται, να προσεγγίσω το θέμα, από τη σκοπιά ενός αντικειμενικού κριτή και το βλέμα ενός φίλου...
Θα ήθελα να σου ζητήσω από πριν, συγνώμη, αν σε στεναχωρήσω κάπου, θέλω όμως να ξέρεις πως δεν θα το ήθελα...
Απ΄ ότι καταλαβαίνω εγώ, από την περιγραφή που μας έκανες, τον περισσότερο καιρό υπήρχαν προβλήματα.
Παρ΄ όλα όμως τα προβλήματα που υπήρχαν, δεν σου είχε δώσει δικαιώματα σε θέμα απιστίας.
Αυτό όμως εδώ χρειάζεται και μια ακόμα διευκρίνηση.
Πόσο μπορούσες εσύ, να ξέρεις τι γινόταν τις ώρες που ήσουν απασχολημένη με τόσα πράγματα..., εννοώ δυό δουλειές κλπ, σε συνδυασμό και με το ότι δεν μένατε μαζί, αλλά και απ΄ ότι κατάλαβα, δεν ήθελε και να μείνετε μαζί ακόμα.
Και εδώ μπαίνει και η άλλη απορία. Γιατί να μην θέλει να μείνει με την κοπέλα που έχει 4 χρόνια σχέση και που με δεδομένο το πρόγραμμά σου, δεν θα ήταν και πολύς ο χρόνος που μπορούσε να σε βλέπει.
Το να μην θέλει να σου αλλάξει το πρόγραμμα και να σέβεται και να δέχεται τις επιλογές σου, σίγουρα δεν είναι κακό, αλλά το να μένετε μαζί, θα έπρεπε να το θέλει περισσότερο κι΄ από σένα, γιατί έτσι θα μπορούσε να σε έχει κοντά του, τις λίγες ελεύθερες ώρες σου.
Μήπως όμως, δεν σου είχε δώσει κανένα τέτοιο δικαίωμα, γιατί είχε αρκετό χρόνο, να μπορεί να κάνει ότι θέλει, χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι... και γι΄ αυτό και δεν του άρεσε η ιδέα της συγκατοίκησης...
Άλλωστε, για κείνον, η συγκατοίκηση, δεν ήταν κάτι τόσο πρωτόγνωρο, αφού όπως μας είπες, είχε ξαναζήσει με την προηγούμενη σχέση του.
Αυτό λέει, πως δεν είναι, γενικά, κατά της συγκατοίκησης...
Αυτοί είναι κάποιοι προβληματισμοί, που σε εμένα ήρθαν τη στιγμή που διάβαζα τα όσα μας έγραψες, αλλά αυτό δεν λέει και τίποτα συγκεκριμένο, εάν εσύ, που ζούσες την κατάσταση από κοντά, δεν τα θεωρείς άξια λόγου, ή τα θεωρείς δικαιολογημένα, μπορεί να είναι και ασύμαντης αξίας...
Απλά σκέψου τα, τώρα, που ακόμα, έχεις το χρόνο, για να μπορέσεις να πάρεις αποφάσεις, που να είναι όσο πιο σωστές γίνεται, σύμφωνα πάντα με την δική σου αλήθεια και μόνο...
Εννοώ τον τρόπο που βλέπεις εσύ τα πράγματα.
Το πως θέλεις, να είναι η σχέση σου μ΄ αυτόν τον άνθρωπο, για να είσαι καλά και με κείνον, αλλά και με τον εαυτό σου κυριώς και πάνω από όλα.
Κάτι άλλο που θα ήθελα να σε ρωτήσω είναι, το πόσο καιρό έχετε χωρίσει.
Γιατί το πόσο έχει αντέξει στο χωρισμό, έχει για μένα και αυτό μεγάλη σημασία.
Δεν μπορείς να τα βάλεις με τις αδυναμίες των ανθρώπων ούτε μπορείς να κάνεις την ψυχαναλύτρια στο φίλο σου, έχεις να ζήσεις την δική σου ζωή.
Από την περιγραφή σου καταλαβαίνω ότι είναι μία περίεργη σχέση που στηρίζεται στις όποιες ανασφάλειες και των δύο.
Ο φίλος σου με αυτό τον τρόπο νοιώθει ότι "αξίζει", ικανοποιείται με το ενδιαφέρον σου, τον ανεβάζεις, θέλει να λάβει το ενδιαφέρον όσο περισσότερων ανθρώπων μπορεί, για δικούς του λόγους που δεν έχουν σύνδεση άμεση με την σχέση σας.
Εσύ από την άλλη πλευρά(μην το πάρεις ως κριτική σε παρακαλώ, εάν κάνω λάθος συγγνώμη), σου είναι πιό εύκολο να έχεις έναν τέτοιο σύντροφο που δεν θα αναγκάζεσαι να τον κυνηγάς από πίσω μήπως δεν είναι πιστός.
Δεν νομίζω ότι το κάνεις γιατί δεν έχεις να δώσεις περισσότερα αλλά είναι πιό βολικό για όλους μας να ψάχνουμε ή να δημιουργούμε την ευτυχία σε πλαίσια που είναι μικρότερα των δυνατοτήτων μας από τον φόβο της πιθανότητας να μην ανταπεξέλθουμε ή να μας απορρίψουν κάποιοι που θεωρούμε αξιόλογοι.
Σε παρακαλώ μην βιαστείς να εκνευριστείς, δεν προσπαθώ να σε μειώσω, αλλά είναι κλασική περίπτωση που συμβαίνει σε ατέλειωτους ανθρώπους καθημερινά. Όταν θα είσαι ήρεμη σκέψου λίγο ότι σου έγραψα, ανέλυσε όσο μπορείς συναισθήματα και συμπεριφορές σου και θα δεις ότι ίσως δεν είμαι πολύ εκτός.
Εάν δεν μπορείς να το κάνεις και θελήσεις βοήθεια εδώ είμαστε όλοι, εγώ θα σε βοηθήσω όσο μπορώ.
Εάν έχεις αμφιβολίες για όσα σου γράφω και εάν θέλεις φυσικά ανέφερε συγκεκριμένα περιστατικά, ίσως κάποιοι από μας σου δώσουν μία άλλη οπτική που θα σε βοηθήσει να απεμπλακείς από αυτή την ψυχοφθόρα κατάσταση.
quote:
"ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ"
Διαβάζοντας το ιστορικό που μας έγραψες ZZZ, δεν μπορώ να μην επανεξετάσω την παραπάνω φράση.
Πολύ βαρύγδουπη δήλωση μου φαίνεται και αναρρωτιέμαι εάν έχει το δικαίωμα να την εκφράσει, τη στιγμή μάλιστα που όπως διάβασα, σε ταλαιπωρούσε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα με πολλά "περίπου" που δεν στοιχειοθετούν και την πιο ακέραια περίπτωση θέασης μιας σχέσης.
Πως ξαφνικά ζητάει - μάλλον έχει την απαίτηση - να θεωρήσεις το λόγο του συμβόλαιο, όταν εκείνος για το μισό τουλάχιστον χρονικό διάστημα της σχέσης σας, δεν ήξερε τι να πρωτοδιαλέξει: εσένα ή την πρώην;
Μα και τώρα, ξέρει;
Μήπως ψάχνει να δει τι τον βολεύει καλύτερα;
Και γνωρίζοντας πως δεν είναι και το "κελεπούρι", ανακάλυψε πως "ότι δηλώσεις είσαι", οπότε βγαίνεις εσύ...και κερατάς και δαρμένος!!!
Με συγχωρείς για την ωμότητα των παραπάνω.
Εμένα πάντως, όλη η ιστορία με τον Αυστραλό και την καταχώρηση του τηλεφώνου κ.λπ, δε με πείθει καθόλου. Γνωστά φθηνά κολπάκια.
Μήπως ξεχάσαμε τι είναι Άντρας με Α κεφαλαίο;
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
a. robl
Φοβάμαι πως σε έχουμε απαγοητεύσει όλοι, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, με το να γινόμαστε όλο και πιο αυστηροί με αυτή τη σχέση...
δεν ξέρω αν καταφέρνουμε να σε βοηθήσουμε...
το σίγουρο όμως είναι πως το προσπαθούμε...