ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η μαγεία των πόλεων... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Η μαγεία των πόλεων... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Vril30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
23/10/2005, 22:27:47
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Απέριττε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ...

ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ - ΚΕΡΑΝΗΣ - ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ)..

ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ 50 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 40...

ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΛΟΙΖΟΥ "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ".

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΘΕ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ....
ΓΡΑΦΕTAI ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ.....

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

wainamoinenΜέλος
05/12/2005, 11:34:30
[quote]
KALHMERA SE OLOUS SAS.

FILOI MOU Απέριττe ,ΑΧΕΡΟΝΤΑ, Secondborn, iaira,πάνειο,jo,
THA EITHELA OPOTE BORESETAI NA PATE NA DEITE THN EKKLISIA DIPLA STHN MITROPOLI ATHINWN.

KAI THN KORIFES GYRO APO TON TROULO THS MITROPOLIS.

KAI THA EITHELA NA TO SYZHTAGAME META.....

EYXARISTW.

Μετά από τόσα χρόνια διάβασα το θέμα και θα ήθελα, αφού χαιρετήσω όλους, να το επαναφέρω γιατί το βρήσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Για την ώρα δεν έχω να προσθέσω κάτι συμαντικό πέρα απο το γεγονός ότι η εκκλησία παραμένει κλειδωμένη για το κοινο, σκαλωσιές υπάρχουν ακόμα. Προσπαθώ να βρω σχετικά με τις παραστάσεις που υπάρχουν στους εξωτερικούς τοίχους και αν υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον και τα καταφέρω να ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες. Πάντως κάποια τμήματα μου φαίνονταν σαν να τοποθετίθηκαν τυχαία, για να συμπληρώσουν κάποιο κενό.
Κάτι ακόμα, σε έκκλησακια σε διάφορα μέρη ένα - αν θυμάμαι καλά στην Ικαρία - και κάποιο στην Αίγινα - ίσως - , είχανε μέσα νεκροκεφαλές (σκαλισμένες σε ξύλο)με δύο οστά από κάτω σε σχήμα Χ , μπροστα και πάνω από την κεντρική πόρτα του ιερού. Δυστυχώς πάνε πολλά χρόνια και θυμαμαι συγκεκριμένα, αλλά ισως έχω τις φωτογραφίες. Απλά μου είχε κάνει εντύπωση, αν δεν ειναι τελείως εκτός θέματος και ξέρετε κάτι θα ήθελα την γνώμη σας.

05/12/2005, 12:38:24
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ wainamoinen ΕΑΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΝΑΟ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ) ΕΧΕΙ ΣΚΑΛΙΣΜΕΝΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΣΤΑΥΡΟ (Η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ)..

ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟ ΝΑΟ Η ΑΛΛΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ.

ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΝΑΟ ΓΥΡΟ ΓΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Norman_MoonlightΝέο Μέλος
05/12/2005, 16:56:16
Σας χαιρετώ όλους και πάλι και σας ευχαριστώ για την βοήθεια σχετικά το θέμα της "Αστυμαγείας". Σε ότι αφορά τον φίλο που ασχολείται με την χαρτογράφηση...έχω την εντύπωση (τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα διαβάζοντας τα όσα έχουν γραφεί στο σχετικό forum, αλλά και γενικώς έτσι είχα αντιληφθεί το θέμα πριν κάν ανακαλύψω την ύπαρξη του esoterica) οτι η μαγεία των πόλεων δεν έγγυται μόνο σε δρόμους που τάχα εμφανίζονται και εξαφανίζονται στα καλά καθ'ούμενα, σε χρονικές πύλες ή δεν ξέρω και εγώ σε τι άλλο χωρίς βέβαια αυτά να αποκλείονται...έτσι και αλλιώς νομίζω ότι απέχουμε οι περισσότεροι τουλάχιστον εδώ πλέον από την ηλικία που θα εντυποσιαζόμασταν από τη "μαγεία" του Harry Potter για περισσότερο από όσο διαρκούσε το φίλμ. Σίγουρα είναι αρκετά αφοπλιστικό να ζητάς απτά στοιχεία για κάποια τέτοια φαινόμενα, αλλά η εμπειρία καθώς και η ευκολία με την οποία μπορεί κάποιος να "αφοριστεί" για τα πιστεύω και τα λέγομενά του θα έπρεπε να μας βάζει σε σκέψεις και να μας έκανε να είμαστε περισσότερο διαλακτικοί. Η ιστορία είναι γεμάτη με παραδείγματα για όποιον δεν κουράζεται να ανατρέξει σε αυτήν...εγώ πάντως είμαι πρόθυμος να ερευνήσω και δεν βιάζομαι να αποκλείσω τίποτα...

Φιλικά και εις το επανειδήν...

Norman_MoonlightΝέο Μέλος
05/12/2005, 17:09:22
Η παραπάνω απάντηση μου μπήκε από λάθος μου εδώ...προοριζόταν για το forum :"Πύλες" για άλλη διάσταση στην Αθήνα???

Χίλια συγγνώμη για το μπέρδεμα.....

Φιλικά

Norman

dim.karΜέλος
05/12/2005, 19:03:39
quote:

ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ 50 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 40...

ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΛΟΙΖΟΥ "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ".

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΘΕ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ....
ΓΡΑΦΕTAI ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ.....

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ...

Καλησπέρα σε όλες και όλους!!!

Πόσο δίκιο έχεις... Απέναντι από αυτό το ξωκλήσι υπάρχει - η τουλάχιστον υπήρχε - ένα σπίτι τεχνοτροπίας Μπαουχάουζ. Αν υπάρχει ακόμη και δεν έχει γκρεμιστεί - έχω αρκετά χρόνια να πάω - παρατηρήστε τον εξωτερικό του σοβά. Σε κάποια ψηλά σημεία έχει πέσει αφήνοντας κυκλικά σημάδια: δεν είναι από την παλαιότητα: είναι από τις μάχες του Εμφυλίου...

Γιατί αυτή η πόλη δεν σέρνει μόνο την ιστορία του μακρινού χτες... αλλά και την ιστορία της μιας ανάσας...

Mια μαγική ζωντανή πόλη, πόρνη και αγία, ιδιοφυία και ηλίθια, τρυφερή μάνα και σκληρή μητριά...

Eυχαριστώ που μου θυμήσατε παλιές μου αναζητήσεις...

dim.kar

Eίπαν: "το αναρχοκουμμούνι ο dim.kar ... να ξέρει ότι είναι ο μεγαλύτερος ΦΑΣΙΣΤΑΣ από όλους όσους έχω δεί"
by Peronosporos

Τhanks!!!

05/12/2005, 22:00:28
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο Δημήτρη. Η μαγεία υπάρχει παντού γύρω μέσα στην πόλη αλλά το άγχος μας και οι εξοντωτικοί ρυθμοί της ζωής μας δεν μας αφήνουν να την δούμε. Με την ευκαιρία θα ήθελα να προτείνω σε όλους τους φίλους που παρακολουθούν το θέμα, να πάνε και να δούν την φωτογραφική έκθεση του Νίκου Οικονομόπουλου που γίνεται στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, (Λίγο πιο κάτω απο το γκάζι όπως ερχόμαστε απο Αθήνα). Είναι συγκλονιστικό να δείτε πως απλές καθημερινές στιγμές με απλούς ανθρώπους μπορόύν να πάρουν μια τελείως διαφορετική διάσταση μέσα απο τον φακό του φωτογράφου. Θα θυμήσω σε όσους το έχουν ξανακούσει ή ξαναδιαβάσει και θα το πω για να το μάθουν όσοι δεν το ξέρουν, ότι ο γνωστός ερευνητής Γιώργος Μπαλάνος πάρα πολλές φορές επισημαίνει πως πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε με άλλα μάτια. Ίσως εννοεί με τα μάτια της ψυχής. Τότε ένας απέραντος καινούριος κόσμος θα αποκαλυφθεί ακριβώς μπροστά μας...
Είναι πολύ σπουδαίο θέμα η μαγεία των πόλεων. Συμβαίνουν συνεχώς πράγματα κάτω απο την μύτη μας και δεν τα παίρνουμε κάν μυρωδιά...
Όσο αναζητώ ανακαλύπτω συγκλονιστικα΄πράγματα... Κάποια έχει νόημα να τα μοιραστώ... κάποια άλλα όχι γιατί είναι καθάρά βιωματικά...
Φιλικά...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...

06/12/2005, 17:33:41
Απέρριτε... κανένα νεότερο από την πυραμίδα στο κέντρο της Αθήνας?
Είχαμε μείνει ότι θα επικοινωνούσατε με την κατασκευαστική /τεχνική εταιρεία για να μάθετε περισσότερα...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
07/12/2005, 21:29:27
Αγαπητή Άβαλον σχετικά με το ερώτημά σου θα σε παραπέμψω σε σχετικό άρθρο του Πάνειου στο περιοδικό Τρίτο Μάτι το οποίο δημοσιεύτηκε πριν κάποια τεύχη.
Θα ήθελα να αναφερθώ πάλι λιγο στο κυρίως θέμα του τόπικ.
Θεωρώ ότι το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και πολύ σημαντικό. Γνωρίζω ότι είναι στο χέρι του καθενός αν το θελήσει να βρει πράγματα μέσα στην πόλη που ούτε τα φαντάζεται. Το ζήτημα είναι ποιος έχει την υπομονή την επιμονή και τελικά τα κότσια, να ασχοληθεί σοβαρά με κάποια πράγματα. Προσωπικά μασημένη τροφή δεν πρόκειται να δώσω πέρα απο κάποιες γενικές πληροφορίες και σίγουρα τις πλέον ανώδυνες.
Το παράξενο υπάρχει παντού και μας περιβάλλει. Απλά δεν το παρατηρούμε ή χάνεται μέσα στο θόρυβο και το άγχος της καθημερινότητας.
Η πρώτη συμβουλή που θα μπορούσα να δώσω για το πως πρέπει να λειτουργήσει κάποιος είναι η εξής. Συστηματική παρατήρηση κάποιων χώρων που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον σε ώρες και στιγμές που οι ρυθμοί της πόλης πέφτουν. Τι θέλω να πω. Μην πάτε για παράδειγμα δώδεκα η ώρα το μεσημέρι στην Πανεπιστημίου την στιγμή που γίνεται της κακομοίρας και περιμένετε να δείτε κάποια πράγματα. Αυτό είναι αδύνατον. Οι ώρες που μπορούμε να παρατηρήσουμε κάποιους χώρους προσεκτικά δυστυχώς ή ευτυχώς είναι οι νυκτερινές ή οι πολύ πρωϊνές.
Διαλέγουμε τόπους και χρόνους που το μυαλό μας δέχεται την λιγότερη δυνατή "πληροφορία" απο το περιβάλλον.
Ύστερα θα έλεγα ότι η παρατήρηση εξαρτάται πάρα πολύ και απο εμάς τους ίδιους. Στην βίβλο γράφει σε κάποιο σημείο... "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι γιατί σε αυτούς ανήκει η βασιλεία των ουρανών". Και δεν εννοεί βέβαια ότι πρέπει να είσαι χαζός, αλλά ότι πρέπει να πετάξεις όλα τα σκουπίδια απο το μυαλό σου να το αφήσεις όσο πιο άδειο και ανεπηρέαστο γίνεται για να μπορέσεις να προσεγγίσεις κάποια πράγματα.
Επίσης θα συνιστούσα στους φίλους που ενδιαφέρονται να το ψάξουν λιγο περισσότερο να αρχίσουν για παράδειγμα μέσα απο τους οδηγούς των δρόμων που κυκλοφορούν, να παρατηρούν την πολεοδομική διάταξη κάποιων περιοχών. Θα εκπλαγείτε με το γεγονός κάποιων ιδιαίτερων σχημάτων που δημιουργούνται σε κάποια επίμαχα σημεία. Για παράδειγμα θα αναφέρω διατάξεις δρόμων σε σχήμα Φ το οποίο δεν είναι τυχαίο. Ένα τέτοιο υπάρχει σε ένα πολύ γνωστό μέρος αλλά δεν θα πω που είναι ψάχτε λιγάκι. Στα σημεία εκείνα σχεδόν πάντα υπάρχει κάποιος πεζόδρομος υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διάταξη του χώρου και το καταλαβαίνεις απο την πρώτη ματιά με το που θα φτάσεις εκεί και θα το περπατήσεις λιγάκι. Έχει αναφερθεί πολλάκις στο παρελθόν η οδός Άγρας στο πλάι του Καλλιμάρμαρου. Πράγματι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο και είναι μια καλή αρχή. Πηγαίνετε ένα βράδυ κατά προτίμηση μετά τις δώδεκα και καθίστε κάπου που θα σας κάνει εντύπωση καθαρίστε το μυαλό σας όσο μπορείτε, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ με λίγα λόγια και μην προσπαθείτε να κρίνετε το τι θα παρατηρήσετε, απλά παρατηρείστε.
Θα σας δώσω και άλλο ένα σημείο να σκεφτείτε. Δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι υπάρχουν περιοχές που τις προβάλλουν ως κακόφημες και στις οποίες στην πραγματικότητα σπάνια συμβαίνει κάτι κακό; (Εκτός βέβαια απο κάποια σημεία που είναι όντως προβληματικά). Συνήθως αυτές οι περιοχές είναι και οι πιο άξιες παρατήρησης. Εδω ισχύει η παροιμία που λέει: "Ο φόβος φυλάει τα έρημα".
Ο καλύτερος τρόπος να ελέγχεις καταστάσεις και αντιδράσεις και να καλύπτεις πράγματα είναι μέσω του φόβου. Να το θυμάστε πάντα αυτό.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν... Ο Απέριττος θα επανέλθει αν το κρίνει σκόπιμο...
Φιλάκια...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...

Edited by - Απέριττος on 07/12/2005 21:33:15

08/12/2005, 12:14:06
Συντονιστής

Greece
3848 Μηνύματα Απεστάλη: 03/10/2002, 11:04:01
--------------------------------------------------------------------------------
FILOI MOU SAS XAIRETW OLOUS.
TO THEMA POU ANOIXE O FILOS APERITTOS EINAI MEGALO KAI TOLMW NA
PW SOBARO.
THA EITHELA NA PROSTHESW GIA TON ORO MAGEIA TWN POLEWN
MHPOS YPARXOUN SE DIAFORA SHMEIA PHLES XOROXRONOU.
NOMIZW PWS OI PERIGRAFES TWN MELWN APERITTOU KAI IAIRA ODHGOUN
THN SKEPSH MOU SE AYTHN THN EXHGHSH-LYSH.
THA EITHELA APO OLOUS THN SKEPSH GIA TYXON ALLES
EXHGHSEIS.

EYXARISTW

Το παράεθεσα όπως το βρήκα, επειδή αναφέρει την ύπαρξη "Πύλης Χωροχρόνου".

Όπως είπα και στο άλλο "ομόνυμο" τόπικ, αυτά με τις πύλες κλπ. ελλείψη άποδείξεων, εγώ δεν συμφωνώ καθόλου.

Άν θέλετε να ξεχψρίσουμε την "Μαγεία των Πόλεων" σαν βιώματα και εμπειρίες που έχουν να κάνουν με την αντίληψη σημείων την πόλης που ξεφευγουν από το καθημερινό και τετριμένο, εντάξει. Αλλά άν εμπλέκουμε και "πύλες" και εμφανίσεις/εξαφανίσεις δρόμων, ισχύει ότι είπα και στο άλλο τόπικ.