- Η Γη όπως λέμε Γαία. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Δεν μπορείς να καταλάβεις τί σημαίνει ελευθερία. Όταν ο panosfromlydian μιλάει για γυναικοκρατούμενη σκλαβωμένη κοινωνία εσένα το μυαλό πάει αμέσως στον ρατσισμό κατά της γυναίκας. Όταν εγώ υποστήριζω μια άποψη το μυαλό πάει κατευθείαν σε πυρές και βασανιστήρια του κλήρου.
Έτσι λοιπόν δημιουργείται ένα ψεύτικο κλίμα υπερηφάνειας κάποιων που νομίζουν ότι γεννήθηκαν και είναι ελεύθεροι, πατάσσοντας τον φασισμό. Γιατί είμαι σίγουρος πως είναι πολύ υπερήφανα τα άτομα εδώ για αυτό που νομίζουν ότι είναι.
Δυστυχώς οι "διανοούμενοι" φίλοι σου έχουν βουτήξει σε βαθιά νερά γνώσεων, ενώ δεν έχουν κολυμπήσει στα ρηχά. Κομπάζουν για τις γνώσεις και τα αμέτρητα βιβλία που έχουν διαβάσει, όμως δεν έχουν κατανοήσει κάποια βασικά πράγματα. Έτσι αυτοεξαπατώνται πως κατέχουν κάτι ενώ στην πραγματικότητα δεν κατέχουν τίποτα. Γιατί η αλήθεια είναι απλή και εμπειρική.
Τώρα βέβαια θα σου πουν οι φίλοι σου να μην μιλάς σε τρολ γιατί θα τιμωρηθείς.
Είσαι σε γκρίζα γραμμή αλλά δυστυχώς τείνεις προς την μαύρη μεριά των φαντασμένων ψευδοφιλόσοφων τύπου dsm
quote:
Και Ιταλέ δυστυχώς όταν λες πως δεν μπορείς να αντέξεις την βλακεία, φέρεσε φασιστικώς προς μια άποψη την οποία παραδέχεσαι πως δεν μπορείς να ανεχθείς.
Αδερφέ θα στη χαλάσω τη σούπα που χεις στο μυαλό σου. Δεν έχω πει πουθενά ότι δεν δέχομαι διαφορετικές απόψεις. Στο αποδεικνύω έμπρακτα κάθοντας και απαντώντας σου με ένα κατεβατό σε κάθε πρόταση που γράφεις αντί να προσπεράσω.
Η βλακεία είναι η δικαιολογία που δίνεις στον εαυτό σου ότι είσαι ο κατατρεγμένος της ζωής, κατηγορώντας όλους του υπόλοιπους.
Περιμένω την αντίθετη άποψη σου σε ένα τουλάχιστον από όλα αυτά που σου αντιπαράθεσα με επιχειρήματα. Οχι πάλι το ίδιο ποίημα, ότι για όλα φταίει η φασιστική παγανιστική προγονολατρεία μπλα μπλα.
quote:
Δεν μπορείς να καταλάβεις τί σημαίνει ελευθερία.
Εσύ δεν θες να καταλάβεις τι σημαίνει ελευθερία. Γιατί αν ήθελες θα σεβόσουν τα πιστεύω όλων των άλλων, αφού δεν σε αναγκάζουν να τα αποδεχτείς και συ. Εσύ ζαλίζεις τον κόσμο επειδή πρέπει σώνει και καλά να έχεις δίκιο. Αυτό που σου λέω κάθε φορά είναι ότι επι της ουσίας δεν ξέρουμε τίποτα. Σταμάτα να κάνεις τον κριτή.
quote:
Όταν ο panosfromlydian μιλάει για γυναικοκρατούμενη σκλαβωμένη κοινωνία εσένα το μυαλό πάει αμέσως στον ρατσισμό κατά της γυναίκας
Πάλι κάθεσαι στο θρόνο σου και κρίνεις. Δεν έχω δει καμιά γυναίκα να σε κάνει κόμπο και να σε αναγκάζει να την κυνηγάς. Ο καθένας, άντρας ή γυναίκα κάνει τις επιλογές του. Δεν είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΚΑΝΕΙΣ να κάνει αυτό που πιστεύεις εσύ, ελεύθερε φίλε μου. Για να ναι και οι άλλοι ελεύθεροι.
quote:
Όταν εγώ υποστήριζω μια άποψη το μυαλό πάει κατευθείαν σε πυρές και βασανιστήρια του κλήρου.
Το να κράζεις τον αόρατο εχθρό δεν είναι άποψη, είναι εκ του ασφαλούς κρίση. Ξερεις εσύ τι περνάει ο καθένας , πως έφτασε εκεί που είναι για να τον κρίνεις; Κρίνε τον εαυτό σου και κοίτα να βελτιώνεσαι, εγώ , εσύ όλοι μας, και άσε τους άλλους.
Στις απόψεις απαντάω με απόψεις. Στις βλακειές του στυλ βδελύγματα παγανιστές θα πεθάνετε, λες και τους ξέρεις από χθες και κουβαλάτε την ίδια καμπούρα, απαντάω ανάλογα.
quote:
Έτσι λοιπόν δημιουργείται ένα ψεύτικο κλίμα υπερηφάνειας κάποιων που νομίζουν ότι γεννήθηκαν και είναι ελεύθεροι, πατάσσοντας τον φασισμό
Και συ τι ζόρι τραβάς, δεν είναι ελεύθεροι να είναι περήφανοι για τον εαυτό τους; Μόνο εσύ να σαι ελεύθερος να σε δοξάζουμε; Ο καθένας, από τη στιγμή που δεν τρώει το φαί μας, είναι ελεύθερος να κάνει ότι νομίζει. Αν μπορεί να βοηθάει κα κανέναν που το έχει ανάγκη, ακόμη καλύτερα. Τιμή και καμάρι του καθενός να ναι υπερήφανος που διάβασε, που σπούδασε, που πέτυχε. Δουλεύω εγώ δλδ όλη μέρα και θα γαμήσω όσους ήταν πιο έξυπνοι και τα κατάφεραν καλύτερα αντί να πω μπράβο; Ωραία Χριστιανικά διδάγματα. Συγχαρητήρια.
quote:
Γιατί είμαι σίγουρος πως είναι πολύ υπερήφανα τα άτομα εδώ για αυτό που νομίζουν ότι είναι.
Αν μπορούν στην προσωπική τους ζωή και το υποστηρίζουν μπράβο τους. Το φαί μου δεν μου το τρώνε. Και δεν έχω κόμπλεξ. Εσύ γιατί ζορίζεσαι δεν καταλαβαίνω. Εδώ είμαστε για συζήτηση όχι δια ταξική πάλη.
quote:
Δυστυχώς οι "διανοούμενοι" φίλοι σου έχουν βουτήξει σε βαθιά νερά γνώσεων, ενώ δεν έχουν κολυμπήσει στα ρηχά. Κομπάζουν για τις γνώσεις και τα αμέτρητα βιβλία που έχουν διαβάσει, όμως δεν έχουν κατανοήσει κάποια βασικά πράγματα. Έτσι αυτοεξαπατώνται πως κατέχουν κάτι ενώ στην πραγματικότητα δεν κατέχουν τίποτα.
Ενώ εσύ κατέχεις τη γνώση. Αλλοι έχουν διαβάσει το ένα , άλλοι το άλλο. Αλλοι στα βαθιά, άλλοι στα ρηχά, άλλοι με μπρατσάκια. Το πρόβλημα δεν βλέπω, πέρα από κόμπλεξ. Αν δεν κατέχουν αυτοί θα χάσουν. Εσύ τι θα χάσεις και καίγεσαι;
quote:
Γιατί η αλήθεια είναι απλή και εμπειρική.
Φίλε μου κατέβα από το θρόνο, να κάτσει και κάνας άλλος. Κανείς δεν κατέχει την Αλήθεια. Δεν είμαστε θεοί εδώ μέσα. Αυτοί που λένε ότι κατέχουν την αλήθεια έχουν θέμα. Απλή και εμπειρική μπορεί να ναι για σένα, επειδή ετσι σου αρέσει, και είναι σεβαστό. Για κάποιον άλλο μπορεί να είναι μαθηματική. Για κάποιον άλλο μπορεί να κρύβεται στα άστρα. Δηλαδή θα χαλάσουμε τα όνειρα μας για να το δούμε όπως θέλει ο άλλος; Φίλε μου δεν είσαι ο φωτεινός παντογνώστης. Ούτε εγώ σίγουρα. Ούτε κανείς. Το να προσπαθούμε με κόπο να μαθαίνουμε είναι τιμή μας. Σε εμπειρικό και θεωρητικό επίπεδο.
quote:
Τώρα βέβαια θα σου πουν οι φίλοι σου να μην μιλάς σε τρολ γιατί θα τιμωρηθείς.
Οτι τρολλάρεις τρολλάρεις, γιατί γράφεις πολλά ποστ απλά για να προσβάλλεις. Δεν νομίζω να είναι σωστό αυτό μεγάλα παιδιά είμαστε.
Το ότι θα τιμωρηθώ το βγαλες από το μυαλό σου. Κανείς δεν μου πε ότι θα τιμωρηθώ φίλε μου, δεν είσαι ο Ομπάμα και γω πράκτορας της CIA. Φόρουμ είναι γράφουμε και συζητάμε.
quote:
Είσαι σε γκρίζα γραμμή αλλά δυστυχώς τείνεις προς την μαύρη μεριά των φαντασμένων ψευδοφιλόσοφων τύπου dsm
Μόλις έκανες αυτό που κατηρορείς τους υπόλοιπους. Με κατηγοριοποίησες.
Και ο Dsm που κρίνεις εκ του ασφλούς ήταν ο μόνος που έκραξε τον περίεργο που προσπαθούσε να μας πείσει ότι ο κερατάς είναι σύμβολο κάλλους και όχι κάλου. Είδα πολλούς στη θεωρία Χριστιανούν να πέρνουν μέχρι και το μέρος του.
Και αν μπορούσα να διαλέξω μαύρη η λευκή μεριά, θα διάλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη τη μαύρη, προσπαθώντας να κάνω όσους πιο πολλούς μπορώ να γίνουνε λευκοί. Οι από τη λευκή μεριά δεν έχουν ανάγκη τη βοήθεια. Είναι η θεωρούν ότι είναι λευκοί από μόνοι τους. Και κάθονται και αγναντεύουν ευλογώντας τα γένια τους. Εκ του ασφαλούς.