- Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ -8/12/08- ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ, ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΦΟΡΜΕΣ;; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
15 χρονών, βράδυ και μάλιστα στα Εξάρχεια; Ο αλήτης!!
Μα είναι γνωστό πως όποιος συχνάζει στα Εξάρχεια είναι αντιεξουσιαστής. Άσε που είναι μια πάρα πολύ επικίνδυνη περιοχή.
Έτερον εκάτερον. Εάν είχαμε κράτος κράτος και όχι παρακράτος! θα περπατούσες στα σοκάκια του κέντρου της πρωτεύουσας άφοβα όλο το 24ωρο!
Το παρακράτος όμως έχει δημιουργήσει όλη αυτή την κατάσταση.......δυστυχώς μή αναστρέψιμη αφού η ίδια η κυβέρνηση εδώ και πολλές δεκαετίες είναι το παρακράτος..........αυτό το παρακράτος όμως, αυτή η κυβέρνηση αποτελείται από ανθρώπους που βγήκανε μέσα από την Ελληνική οικογένεια.......αυτά τους έμαθε αυτά πράττουνε......το ίδιο και με τους δήθεν "αναρχικούς ή κουκουλοφόρους"

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
θα χαθω
θα χαθω
θα χαθω
ενα πρωι
σε μια ελευθερη ιδεα, αναρχικη
Φοβουνται την ελευθερια οι 'βολεμενοι'. Και καλα κανουν... Θα χασουν την περι~ουσια τους.
Οι βολεμενοι ειναι υποταγμενοι σε ενα συστημα περι~ουσιας. Υποδουλωμενοι σε περι και οχι ουσιες.
Τα παιδια δεν εχουν να χασουν τιποτα. Η δικη τους περι~ουσια ειναι πραγματικα ουσιας. Εχουν τις ιδεες τους, εχουν τα ονειρα τους και πρεπει να βιαστουν γιατι η υποταγη θα τους χτυπησει σε λιγο την πορτα.
Τα παιδια βλεπουν οτι η ουσια ΔΕΝ ειναι το βολεμα της δηθεν περι~ουσιας.
Και τελικα ειδατε τι ειναι αυτες οι περιβοητες περι~ουσιες; ΣΤΑΧΤΗ. Το ειδατε καλα; Το εμπεδωσατε; Η φωτια στα δουλ~εμπορικα καταστηματα.. (και οχι στη χωρα μας) .. ακουγεται πιο δυνατα απο τις κραυγες αγωνιας, οπως παρατηρω.
Δεν λυπαμαι καθολου. Μακαρι να μου εδιναν εναν ελευθερο ανθρωπο για καθε καμμενη περι~ουσια.
Αλλα αυτη ειναι απλα η αποψη μου. Οσοι διαφωνειτε καθηστε στον καναπε σας και καντε τα κοροιδα. Μονο φυλαξτε την περι~ουσια σας γιατι μπορει να την καψει μια ελευθερη ιδεα.. ενα πρωι.
Τα ξαναλεμε.
θα χαθω
θα χαθω
θα χαθω
ενα πρωι
σε μια ελευθερη ιδεα, αναρχικη.
quote:
Έτερον εκάτερον. Εάν είχαμε κράτος κράτος και όχι παρακράτος! θα περπατούσες στα σοκάκια του κέντρου της πρωτεύουσας άφοβα όλο το 24ωρο!
Το παρακράτος όμως έχει δημιουργήσει όλη αυτή την κατάσταση.......δυστυχώς μή αναστρέψιμη αφού η ίδια η κυβέρνηση εδώ και πολλές δεκαετίες είναι το παρακράτος..........αυτό το παρακράτος όμως, αυτή η κυβέρνηση αποτελείται από ανθρώπους που βγήκανε μέσα από την Ελληνική οικογένεια.......αυτά τους έμαθε αυτά πράττουνε......το ίδιο και με τους δήθεν "αναρχικούς ή κουκουλοφόρους"
Αγαπητέ europaios2, για να δημιουργηθεί το παρακράτος, θα πρέπει να υπάρξουν οι συνθήκες από το ίδιο το κράτος.
Περνούσα από το κέντρο σχεδόν καθημερινά όταν ήμουν φοιτητής κι έχω δει γκέτα, έχω δει δοσοληψίες ναρκωτικών μέσα στην Ομόνοια, έχω δει τοξικομανείς να κάνουν ένεση μέρα - μεσημέρι, έχω δει καυγάδες όπου βγήκαν μαχαίρια και πολλά άλλα.
Να πιστέψω ότι όλα αυτά τα αγνοεί η Ελληνική Αστυνομία;
Θα δυσκολευτώ πάρα πολύ διότι έβλεπα αρκετούς αστυνομικούς στην Ομόνοια και στις γύρω περιοχές όπου αδιαφορούσαν πραγματικά για το τι συμβαίνει γύρω τους και κοιτούσαν να σταματήσουν καμιά όμορφη φοιτήτρια να της ζητήσουν εξακρίβωση στοιχείων για να της πιάσουν την κουβέντα, να πάρουν κανένα καφέ και να βολτάρουν και στο διπλανό στενό εσένα μπορεί να σε κλέψουν, να σε δείρουν κλπ κλπ.
Με λίγα λόγια, το παρακράτος έχει δημιουργηθεί επειδή βολεύει το κράτος ώστε να έχει καλύτερα τον έλεγχο - αν κι όταν τον έχει... - κι έχει σαφή επίγνωση της όλης κατάστασης.
Δε μπορώ να ακούω τους ιθύνοντες ότι σε μια περιοχή έχει μεγάλη εγκληματικότητα την στιγμή που αφήνουν να έχει εγκληματικότητα.
Όσον αφορά τα Εξάρχεια, θυμάμαι τον εαυτό μου σε αυτήν την περιοχή από την ηλικία των 15 περίπου - ίσως και λίγο πιο πριν.
Είναι μια χαρά περιοχή, έχω δει αρνητικές καταστάσεις να λαμβάνουν χώρα στον βαθμό που έχω δει στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας κι έχω κυκλοφορήσει πάρα πολλές φορές βράδυ, όπως τόσοι και τόσοι άνθρωποι.
Αναρχικό στοιχείο δεν είμαι, κλέφτης δεν είμαι, δολιοφθορές δεν έχω προκαλέσει, προκλητικός γενικότερα δεν είμαι οπότε απαιτώ όταν περπατώ στους δρόμους των Εξαρχείων κι οποιασδήποτε άλλης περιοχής να μην δω αστυνομικό να βγάζει όπλο για να πυροβολήσει (δε μου έχει τύχει, τουλάχιστον όχι ακόμα...) ούτε να βρίσκει κάποια ευκαιρία για να "μου κολλήσει" ώστε να περάσει την ώρα του (μου έχει τύχει).

In anticipation of my resurrection...
quote:
ΚΕRRY KING: Εγώ κατηγορώ την κυβέρνηση ποπυ χέστηκε πάνω της και προκειμένου να μην ρίξει λάδι στην φωτιά ευνούχησε κυριολεκτικά την αστυνομία και άφησε την πόλη στο έλεος της αλητείας και της τρομοκρατίας. Από την άλλη, αν έπρεπε να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει (να πολεμήσει την φωτια με την φωτιά) θα έβγαιναν όλοι οι "Δημοκράτες" και θα ξαναμιλάγαν για κυβέρνηση δολοφώνων και χούντα....
Κάθε άλλο άν χτυπούσε τους πραγματικούς ανθρώπους που κάνουν πάντα τις καταστροφές κανένας δέν θα είχε δικαίωμα να την πεί κυβέρνηση δολοφόνων ή χούντα, ... εγώ τουλάχιστον θα την έλεγα κυβέρνηση ηρώων που θα πρόσθετε πολλούς θετικούς πόντους στο ενεργητικό της κάτι παρόμοιο με την εξάλειψη της τρομοκρατίας.
Έτσι την λένε δικιολογημένα όταν επιτίθεται σε πολλούς ανύποπτους πολίτες που τυχαία βρίσκονται στον χώρο των επεισοδίων χωρίς να έχουν καμιά σχέση με τις καταστροφές, ιδιαίτερα σε ανήλικους που είναι τα εύκολα θύματα.
Σκέψου όμως αν η ίδια η κοινωνία την αφήνει να κάνει την δουλειά της...
Αν η αστυνομία βγει και κάνει ντου και μπαγλαρώσει όλα τα πρεζόνια από τους δρόμους, τι θα τα κάνει μετά ? Θα πρέπει κάποια από αυτά να τα χώσει στην φυλακή, σωστά ? Σε ποιά φυλάκή ? Μετά θα βγούνε οι "δημοκράτες" και οι δημοκράτες και θα αρχίσουν να μιλάνε (όχι άδικα) για κοινωνικά προβλήματα και ασθενείς που τους αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες. Δεν είναι δουλειά της αστυνομίας όμως να χτίσει φυλακές, δεν είναι δουλειά της αστυνομίας να χτίσει κέντρα απεξάρτησης. Και δεν βγήκε ποτέ κανένα 15χρονο τσογλάνι να απαιτήσει ένα κράτος με σωστές και επαρκής φυλακές και κέντρα αποτοξίνωσης (αντιθέτως απαιτεί αποφυλάκιση όλων). Όταν θα πάψει όμως να είναι 15χρονο και θα γίνει γονιός, θα αναρωτιέται που είναι η αστυνομία να τον προστατεύσει....
Έχουμε γκέτο μεταναστών και αναρχικών. 'Οποτε κάνει κίνηση η αστυνομία να "καθαρίσει" αυτά τα γκέτο, βγαίνει μετά ο "δημοκρατικός" τύπος και μιλάει για "σκούπες" και πρακτικές χουντικές και κάνουνε την τρίχα τριχιά. Γιατί σίγουρα τέτοιες επιχειρήσεις δεν γίνονται με συνενόηση και ευγένεια, ο άλλος είναι στο γκέτο γιατί δεν έχει στον ήλιο μοίρα, δεν έχει να χάσει τίποτα αν αντισταθεί με ότι μέσο διαθέτει να παραμείνει εκεί... Θα βγούνε όμως οι "δημοκρατικοί" βουλευτές να μιλάνε για πρακτικές "δεξιάς" και εμμέσως πλην σαφώς να συντάσσονται με τα άτομα του γκέτο....
ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ??????
Να κάνει τι η αστυνομία όταν το ίδιο το κράτος (εσύ - εγώ - όλοι μας) χλευάζουμε τις επιτυχίες της και δίνουμε την μεγαλύτερη δυνατή έμφαση στις αποτυχίες της ???
Η βία εξαπλώνεται γεωμετρικά σε μικρότερες ηλικίες. Σου την πέφτουνε και 13χρονα πλέον στον δρόμο κατά τα πρώτυπα των συμμοριών που βλέπουνε στην τηλεόραση. Και φυσικά άμα κάνει το λάθος αστυνομικός και τα αγγίξει, βγαίνει μετά η οργισμένη κοινωνία (το κράτος να μην ξεχνιόμαστε) και ουρλιάζει στους "μπάτσους" ότι μόνο παιδιά ξέρουνε και μαζεύουνε....
Βλέπεις την αντιμετώπιση ?
Του λέει του μπάτσου "άσε κάτω το παιδί - τράβα να πιάσεις τους αληθινούς εγγληματίες". Δεν του λέει "μπράβο σου - τράβα να πιάσεις και τους άλλους εγληματίες".
Αγνωστος πυροβόλησε μαθητή έξω από σχολείο στο Περιστέρι
Μαθητές δέχθηκαν πυρά έξω από το 1ο Λύκειο Περιστερίου από άγνωστο δράστη. Η σφαίρα σφηνώθηκε στον καρπό ενός μαθητή που αυτήν την ώρα βρίσκεται στο χειρουργείο. Συμμαθητές του αναφέρουν ότι υπήρξε και δεύτερος πυροβολισμός λίγη ώρα αργότερα.
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, σε πεζόδρομο κοντά στο 1ο Λύκειο Περιστερίου, στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Εθν.Αντιστάσεως, όπου 11 μαθητές συζητούσαν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Ξαφνικά ακούστηκε ένας πυροβολισμός και μια σφαίρα σφηνώθηκε στο δεξί καρπό ενός εκ των μαθητών. Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, εκτός κινδύνου, όπου χειρουργείται αυτήν την ώρα.
Οι συμμαθητές του αναφέρουν ότι επιστρέφοντας στο σημείο για να βρουν τον κάλυκα δέχθηκαν έναν ακόμη πυροβολισμό.
Όπως δήλωσε ο πατέρας του τραυματισμένου μαθητή της β' Λυκείου, οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι το βλήμα προήλθε από πυροβόλο όπλο.
Newsroom ΔΟΛ

-------------------------------------------------------------
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Παναγιώτης Στάθης δήλωσε ότι οι γιατροί διαβεβαιώνουν πως πρόκειται για βλήμα αεροβόλου και ότι το περιστατικό ερευνάται από την αστυνομία. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι στο σημείο την ώρα του περιστατικού δεν υπήρχαν αστυνομικοί.
Newsroom ΔΟΛ
Δλδ πιστεύεις ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν να πάει κάποιος αστυνομικός τώρα εκεί και να πυροβολήσει έναν μαθητή????
Μ@λ@κίες γίνονται πάντα από άσχετους....
Με αεροβόλο θύμάμαι είχαν ρίξει και στον αδελφό μου όταν ήταν μικρός και τον είχε βρει στο πόδι, και όπως αποδείχτηκε ήταν ένας πιτσιρικάς σε μία ταράτσα που έπαιζε!
Έλεος πια δλδ!!!!!!!!
Που είναι η λογική και η ψυχραιμία ρε γμτ??????
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!