- Νέα Ακρόπολη... Νο.1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Είναι απορίας άξιο, η λογική με την οποία γίνονται οι διάφορες παρεμβάσεις στις δημοσιεύσεις, από τους υπαλλήλους των ιδιοκτητών του φόρουμ.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, όταν δηλαδή η παρέμβαση γίνεται στις δικές μου δημοσιεύσεις, το πρόβλημα, ξεφεύγει του μέτρου.
Έχουμε την παρέμβαση, ενός που κυκλοφορεί με καλυμμένα τα προσωπικά του στοιχεία , στη δημιουργία ενός που…μιλώντας επώνυμα παίρνει ολόκληρη την ευθύνη των λόγων του.
Ακόμη και λίαν προσβλητικά να ήταν τα σχόλιά μου, θα έπρεπε να ισχύει ότι και στον έντυπο τύπο, πχ στις εφημερίδες, στις οποίες ο εκδότης αποποιείται των ευθυνών για ότι περιέχουν τα ενυπόγραφα άρθρα του εντύπου. Παραμένει όμως υπόλογος για οτιδήποτε μεμπτό περιέχουν ή τα ανώνυμα άρθρα ή αυτά που έχουν ψευδώνυμο.
Κατ αυτόν τον τρόπο, όταν δηλ είναι φανερά τα προσωπικά στοιχεία του γράφοντος, τα μόνα αρμόδια όργανα για να επιληφθούν του θέματος, είναι κατ αποκλειστικότητα τα ελληνικά Δικαστήρια και κανείς άλλος.
Το ότι … Έγινε επέμβαση στο μήνυμα
λόγω υπονοούμενου λόγου που φέρει έμμεσους προσβλητικούς
χαρακτηρισμούς που βάλλονται επί του προσωπικού,χωρίς να γίνει καμία λογική αιτιολόγηση, με φέρνει στη δυσάρεστη θέση, να υποστηρίξω τα γραφόμενά μου, αν και όπως πιστεύω, τα έγραψα κατόπιν ώριμης σκέψης και αναλογιζόμενος τις ευθύνες που απορρέουν από αυτά.
Έτσι λοιπόν, σας λέω πως…θεωρώ πολύ πιο προσβλητικό αυτό που καταλογίζω στον Κ. Πλάνα γράφοντας… «Το ότι χρησιμοποιείς τη λογική όπως σε βολεύει...» παρά αυτό για το οποίο έγινε η επέμβαση.
Ας εξετάσουμε όμως, ποιος είναι ο “προσβλητικός χαρακτηρισμός”.
Μάθετε λοιπόν πως… ακόμα και βλάκα ( δηλ άνθρωπο χαμηλής ευφυΐας ) αν αποκαλέσεις κάποιον, δεν αποτελεί βρισιά, σύμφωνα με το νομικό μας σύστημα, αλλά έκφραση γνώμης.
Αν όμως του πεις…ρε βλάκα, τότε είναι λίαν προσβλητικό διότι αποτελεί προσπάθεια μείωσης της προσωπικότητάς του.
Τα πράγματα, όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ λεπτά και απαιτούν μεγάλο βαθμό διάκρισης.
Πως όμως να αποκτηθεί, αυτή , η μεγαλύτερη αρετή του ανθρώπου, όταν… το ίδιο πρόσωπο που…φέρει στο ακέραιο την ευθύνη, από τον θεσμικό του ρόλο, πχ να αποτρέπει στους “συνομιλούντες” να βρίζουν , να ειρωνεύονται και να προσβάλουν ο ένας τον άλλο, πέφτει, επανειλημμένα, σε αυτά τα ατοπήματα…
Όσο τώρα για τη λέξη …φασίστας, δεν αποτελεί παρά τον χαρακτηρισμό κάποιου που πρεσβεύει, συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα, όπως πχ είναι και ο κομμουνισμός. Εξ άλλου, εγώ προσωπικά, την εποχή που ήμουν στη ΝΑ και που δεν γνώριζα τι είναι ο φασισμός, άκουσα από το στόμα του εν λόγω κυρίου να λέει γι αυτούς που λένε πως η ΝΑ είναι φασιστική οργάνωση, πως… στην ουσία, αν και αυτοί το λένε με προσβλητικό τρόπο, λένε το σωστό, γιατί αυτός δεν είναι παρά και ο πρώτος φασίστας. Αυτός δηλ που “κάνει” τα πράγματα. Επισυνάπτοντας μάλιστα, την κατά μία εκδοχή, προέλευση του όρου από την ίδια λατινική ρίζα, από την οποία προέρχεται και η λέξη factory, που σημαίνει… εργοστάσιο, δηλ μέρος όπου κάνουν πράγματα.
Συνεχίζοντας την δικαιολόγηση μου, θέλω να πω πως, ούτε βλάκα τον αποκαλώ, αλλά του λέω πως πρέπει να προσέχει, για να μη πέσει σε αυτό που χαρακτηρίζει κάθε επικίνδυνο βλάκα, κάθε ένα, δηλαδή, που ακυρώνει την ευφυΐα του λόγω των συναισθημάτων του. Είναι δηλ σαν να τον προειδοποιώ… πρόσεχε!...την τρύπα που έχει μπροστά σου, μη πέσεις μέσα.
Αυτά τα λίγα, επί της διαδικασίας της λειτουργίας του φόρουμ και ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω.
πρώην αρχηγός ΝΑ Θεσσαλονίκης
Σχετικά με αυτή σου την παρατήρηση, θέλω να σου πω πως… εγώ προσωπικά, δεν θέλω κανενός είδους υποστήριξη, είτε από εσένα, είτε από οποιονδήποτε άλλο από τους τους υπαλλήλους των ιδιοκτητών, ακόμα και αν με προσβάλλουν βάναυσα ή ακόμα και αν με συκοφαντούν ή λένε ειρωνικά λόγια ή υπονοούμενα.
Δεν ισχύει το ίδιο βέβαια και για τους διαχειριστές και τους συντονιστές του φόρουμ, οι οποίοι έχοντας την εξουσία ( από ποιον την πήραν, άραγε ) οφείλουν να λειτουργούν περισσότερο σαν θεσμικοί και λιγότερο σαν συμμετέχοντες στη συνομιλία.
Πρέπει να αντιληφθείτε πως… όσα συμβαίνουν μέσα σε ένα φόρουμ π.χ., δεν είναι ξεκομμένα από όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα μας. Αν η ποιότητα της δημοκρατίας υστερεί μέσα σε ένα φόρουμ, αυτό είναι επακόλουθο του ότι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ νόμιμου και παράνομου έχει καταστεί ασαφής, αν δεν έχει και καταργηθεί εντελώς σε ορισμένες περιπτώσεις.
Δυστυχώς, για πολλούς, η ανάγκη εφαρμογής του νόμου δεν θεωρείτε απόλυτη.
Η ευκολία με την οποία παρανομεί ένας πρόεδρος ή ανέχεται την παρανομία ενός μέλους της της συνδιοίκησής του, που εκμεταλλευόμενο τη θέση του και εξαιτίας της πολιτικής του ασχετοσύνης φέρεται ασεβώς προς τα άλλα μέλη , είναι ανάλογη με την απόλυτη φυσικότητα με την οποία παρανομεί ένας Υπουργός, ένας Νομάρχης, ένας Δήμαρχος.
Με άλλα λόγια , οι πολιτικά βάρβαροι, με τις πράξεις τους σχετικοποιούν την ισχύ αυτού που είναι νόμιμο.
Οι νόμοι ,γι αυτούς, πρέπει να βρίσκονται στην εφεδρεία και να τους εφαρμόζουν κατά περίπτωση, λογαριάζοντας τις εκάστοτε σκοπιμότητες και το κοινωνικοπολιτικό κλίμα.
Πόσο σοβαρά όμως, μπορεί να πάρει κανείς αυτούς τους πολιτικά βάρβαρους που θεωρούν πως η εφαρμογή των νόμων είναι θέμα πολιτικής απόφασης?
Οι νόμοι πρέπει να είναι στη διάθεση αυτών που ασκούν εξουσία, δηλ. των δυνατότερων, ή στη διάθεση αυτών που αναζητούν ένα πιο δημοκρατικό και αξιοκρατικό σύστημα διοίκησης?
Δυστυχώς στη πράξη παρατηρείτε μια κοινή πολιτική κουλτούρα την οποία συμμερίζεται ο άρχων με τον αρχόμενο, με αποτέλεσμα η ίδια η δημοκρατία να αυτοϋπονομεύεται και τελικά να αυτοαναιρείται .
Όλη αυτή η πραγματικότητα δημιουργεί ένα πολιτικό πολιτισμό που νομιμοποιεί (υποτίθεται) ορισμένες ενέργειες. Έτσι παράνομες ενέργειες θεωρούνται νόμιμες από τους διαμορφωτές κοινής γνώμης και γίνονται ανεκτές ή ακόμα χειρότερα και αγαπητές. Η υψηλοβάθμων αυτή υπεράσπιση της παρανομίας λησμονεί ότι ο νόμος προστατεύει τα δικαιώματα τα οποία έχει ο αρχόμενος, από τις έκνομες διαθέσεις που έχει ο κατά περίπτωση ισχυρός και ισχυρός εν προκειμένω είναι αυτός που ενεργεί με βία είτε ατομικά είτε συλλογικά. Όποιος δηλ. χρησιμοποιεί τη δύναμη που του δίνει ο τίτλος του για να παρανομήσει χωρίς να τιμωρηθεί.
Όλη αυτή η πολιτική βαρβαρότητα είναι η μόνη υπεύθυνη για την βαθειά κρίση που διανύει η χώρα μας.
Κάθε κρίση για να εμφανιστεί πρέπει να αποδομηθεί ένα ολόκληρο σύστημα μέσα στο οποίο, μία κοινωνία λειτουργούσε και η αποδόμηση αυτή έχει να κάνει και με την αντίληψη που έχουν να κάνουν οι άνθρωποι για την κοινωνία, την εργασία, την σχέση των ανθρώπων στον δημόσιο χώρο, στα διάφορα φόρα, με άλλα λόγια για την αντίληψη που έχουμε για την καθημερινότητά μας και την κοινωνία μας.
Αυτό στην Ελλάδα φαίνεται πως συνέβη αρκετό καιρό πριν επέλθει η κρίση.
Έτσι λοιπόν, για να ξεπεραστεί η κρίση, θα πρέπει να κτυπηθούν τα βαθύτερα αίτιά της, οι ρίζες της και όχι μόνο με πρόσκαιρα μέτρα να την ξεπεράσουμε προσωρινά. Θα πρέπει δηλ. να διαμορφώσουμε μια νέα αντίληψη που θα διέπει τις σχέσεις μας, την οικονομία μας, την καθημερινότητά μας, τους δημόσιους διαλόγους μας, όλα αυτά δηλ. που έχουν να κάνουν με τον πολιτικό πολιτισμό μας
quote:Μα τι λες βρε Τέως μας!
Είναι απορίας άξιο, η λογική με την οποία γίνονται οι διάφορες παρεμβάσεις στις δημοσιεύσεις, από τους υπαλλήλους των ιδιοκτητών του φόρουμ.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, όταν δηλαδή η παρέμβαση γίνεται στις δικές μου δημοσιεύσεις, το πρόβλημα, ξεφεύγει του μέτρου.
Κανονικά έπρεπε να διαγραφείς από την αρχή, όταν άρχισες, αντι να μας πεις αυτά που σε ρωτάμε, τα έβαλες με τους συντονιστές και ακόμα δεν έχεις απαντήσει ούτε σε μια ερώτηση.
Δεν μας ενδιαφέρουν τα τυχόντα προηγούμενα που έχεις με κάποιους.
Δικαίωμα οποιουδήποτε είναι να συμμετέχει οπουδήποτε και η ιδιωτική ζωή του καθενός δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο κρίσεων από άσχετους.
Αυτό είναι κακοήθεια και κουτσομπολιό.
Είσαι και ψεύτης. Μας λες ότι δεν σ' αρέσει η ιδεολογία της ΝΑ, την οποία ανακάλυψες, παραδόξως πως, μετά από μόνον εσύ ξέρεις πόσα χρόνια, ενώ ο πραγματικός λόγος είναι η μάσα.
Εαν σ' ενδιαφέρει θα σου εξηγήσω το γιατί.

Τι έχει να μας πει ο μακεδόνας, σχετικά με αυτό?
quote:
Αλήθεια, όταν εγώ βάζω στην υπογραφή μου...πρώην αρχηγός..., με αποκαλείς...τέως. Όταν εσύ βάζεις ένα γάιδαρο, πως πρέπει να σε αποκαλώ ?
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 10/12/2011 10:30:48
quote:Χαααχαχα! Πλάκα έχεις φιλαρακό!
Αλήθεια, όταν εγώ βάζω στην υπογραφή μου...πρώην αρχηγός..., με αποκαλείς...τέως. Όταν εσύ βάζεις ένα γάιδαρο, πως πρέπει να σε αποκαλώ ?
Τι έχει να μας πει ο μακεδόνας, σχετικά με αυτό?
Αυτό σε πείραξε;
Μπορείς να με αποκαλείς γάϊδαρο και άσε τον Μακεδόνα να λέει ότι θέλει.
quote:Αυτό δεν φαίνεται να σε πείραξε.
Είσαι και ψεύτης. Μας λες ότι δεν σ' αρέσει η ιδεολογία της ΝΑ, την οποία ανακάλυψες, παραδόξως πως, μετά από μόνον εσύ ξέρεις πόσα χρόνια, ενώ ο πραγματικός λόγος είναι η μάσα.
Μήπως έπεσα μέσα;;;