ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τι δίνουμε σε μια σχέση? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Τι δίνουμε σε μια σχέση? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ALOS30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ALOSΜέλος
27/09/2004, 20:22:09
δίνεις και χωρίς να είσαι εκεί.
αρκεί να θές να δώσεις...

28/09/2004, 09:06:16
Το Εκεί δεν χρησιμοποιείται με την φυσική του έννοια, την έννοια του χώρου.... Το να είσαι Εκεί σημαίνει να είσαι παρών/ουσα στην σχέση με όλο σου το είναι , με όλη σου την πρόθεση, με όλη σου την αγάπη....

Μετά υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα που το φυσικό εκεί χάνει την υποσταση του και η αλληλεπίδραση δύο ατόμων που αγαπιούνται είναι συνεχής και πέρα απ'το φυσικό πεδίο..

...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...

seminaΜέλος
28/09/2004, 17:37:49
ΦΙΛΕ Walker,
ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΕΕΕ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ..ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΑΝ ΤΙΤΛΟ ΑΥΤΟ ΘΕΛΗΣΑ..ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΝΕ-ΛΑΒΕΙΝ...ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ,ΟΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΒΕΣΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΣΑΙ ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ,ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΘΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ..ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΒΟΗΘΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ..ΞΕΡΩ,ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ..ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΥΧΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΙΝΑΝ,ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΣΑ,ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΟΥΝ..ΤΟΤΕ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΔΟΥΝΕ-ΛΑΒΕΙΝ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΩ...ΤΕΛΙΚΑ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΓΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ..
ΤΕΛΙΚΑ,Η ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ..ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΑΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ..ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗ ΣΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΩ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ..ΑΥΤΟ ΜΕ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΝΩ!

ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ Ή ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΦΑΝΕΙ...ΓΡΑΓΟΡΑ Ή ΑΡΓΑ...ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ..ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ..ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟΣΤΟ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ..

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΗΚΑ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ..
ΦΙΛΙΚΑ,
ΣΕΜΙΝΑ

ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ,ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ

WalkerΜέλος
28/09/2004, 17:39:40
Το εκεί και το εδώ είναι ο τόπος, ο χώρος ? Μα αυτά είναι απλά εργαλεία σε αυτό που πραγματικά είσαι. Είναι εργαλεία σε αυτό που αισθάνεσαι και θέλεις να εκφράσεις. Η έκφραση είναι επικοινωνία. Πόσο, πως μπορείς να εκφραστείς? Ένα ακόμα ερώτημα που βγαίνει μέσα από αυτή την ανταλλαγή σκέψεων, από αυτή την «επικοινωνία». Πόσο αφήνεις τον / την άλλο / η να εκφραστεί?

28/09/2004, 18:56:54
"Ολο σας το σώμα, από την άκρη της μιας φτερουγας στην άλλη , τους έλεγε άλλοτε πάλι ο Ιωνάθαν, δεν είναι παρά η ίδια σας η σκέψη, σ'ένα σχήμα που σας είναι ορατό. Σπάστε τα δεσμά της σκέψης σας, και τότε, ταυτόχρονα, θα σπάσετε τα δεσμά τους σώματός σας. Οπως όμως κι αν το 'λεγε, ακουγόταν πάντα σαν κάτι ευχάριστα φανταστικό, και τους χρειάζονταν κι άλλα τέτοια για ν'αποκοιμηθούν."

Richard Bach, "ο Γλάρος Ιωνάθαν"

WalkerΜέλος
28/09/2004, 23:31:42
Φίλη semina θα ήσουν εκτός θέματος αν μου μίλαγες για αυτοκίνητα. Εδώ εκφράζουμε τις προσωπικές απόψεις – σκέψεις – συναισθήματα. Συμφωνούμε – δεν συμφωνούμε – διαφωνούμε. Δηλαδή είναι και αυτό μια έκφραση.
Όσο για τις απόψεις σου μπορεί να φαίνονται από πρώτη ματιά αντιφατικές αλλά πίσω τους (μην γελάσει κάποιος άλλος), υπάρχει προβληματισμός. Πιάνω τώρα ένα σημείο που μου κίνησε το ενδιαφέρον.
quote:

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ

Δηλαδή μια απλή καλημέρα θα ήταν αρκετή? Ή μαζί και ένα τριαντάφυλλο? Να προσθέσω και ένα φιλί? Να βάλω και λίγη μουσική? Και αυτό να γίνει σε ένα όμορφο σπιτάκι? Ή μήπως θέλεις να σε πάω σε ένα μεγαλύτερο στο βουνό? Έχοντας το Land Rover? Ή ένα Hummer? Σε ποιο βουνό? Στο Πατέρας? Ή στις Άλπεις?
Και μπορώ να συνεχίσω με πολλές πολλές ερωτήσεις, ιδέες κ.α. Μα από αυτά το ζητούμενο είναι τι πραγματικά θέλουμε από μια σχέση? Και όλα αυτά δεν θα προσφέρουν το ίδια συναισθήματα με μια βόλτα στην παραλία πιασμένοι χέρι χέρι, χαζεύοντας τον γλάρο που παίζει με τα κύματα, τον ήλιο να χάνεται στην θάλασσα. Κι όλα αυτά στην παραλία της Βούλας? Πόσα πολλά και πάλι θα έχεις πάρει αλλά και θα έχεις δώσει? Γιατί θα είναι απλό, αγνό, πραγματικό. Και δεν θα έχουμε κρυφτεί, δεν θα έχουμε «δείξει» κάτι άλλο.

28/09/2004, 23:45:05
Νομίζω walker πως δεν κατάλαβες τι είπε η Σεμίνα μας.... εννοούσε (αν κατάλαβα κι εγώ καλά βεβαίως) πως ακόμα κι αυτό που εμείς θεωρουμε μικρό και λιγο μπορεί να κάνει τον άλλο ευτυχισμένο...

Καμμια φορά η ευτυχία που μπορούμε να χαρίσουμε στον άλλο δεν κρύβεται πίσω από το Land Rover... και καμμιά φορά από το μοίρασμα των σκέψεων μέχρι το να βρεθείς με το χέρι του άλλου στο δικό σου μεσολαβεί μια ολόκληρη ζωή.... Πάρτο όπως θες...

seminaΜέλος
29/09/2004, 13:15:12
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Η GALADRIEL..
AΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ..ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΒΛΕΜΜΑ,ΕΝΑ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΡΥΦΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ή ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΥΛΙΚΟ ΑΓΑΘΟ..
ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ,ΟΜΩΣ,ΤΟ ΑΤΟΜΟ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΕΝΙΚΕΥΣΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΑ..ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ!
ΦΙΛΙΚΑ

WalkerΜέλος
29/09/2004, 13:38:09
Αγαπητή semina, αυτό ακριβώς είπα και εγώ, θέτοντας όμως κάποιες επιπρόσθετες παραμέτρους στην προσπάθεια να ανιχνεύσουμε όχι μόνο εμάς και το συνειδητό μας, αλλά και το πώς μπορεί κάποιος άλλος να σκέπτεται, αλλά και μέσα από αυτές τις απαντήσεις ίσως βρούμε απαντήσεις δικές μας,
quote:

Πόσα πολλά και πάλι θα έχεις πάρει αλλά και θα έχεις δώσει? Γιατί θα είναι απλό, αγνό, πραγματικό. Και δεν θα έχουμε κρυφτεί, δεν θα έχουμε «δείξει» κάτι άλλο.

29/09/2004, 16:22:47
το να βάζουμε επιπλέον παραμέτρους για να εξετάσουμε και το τι πιστεύουν οι άλλοι είναι σ'αυτή την περίπτωση πλεονασμός...

... είναι αρκετά δύσκολο να ανιχνεύουμε το δικό μας συνειδητό και υποσυνείδητο...

WalkerΜέλος
29/09/2004, 16:44:20
Πολλές φορές όμως για να ανιχνεύσουμε το δικό μας υποσυνείδητο θα πρέπει να δούμε το συνειδητό κάποιου άλλου.

29/09/2004, 16:53:12
το οποίο έτσι κι αλλιώς μόνο μέσα από το δικό μας συνειδητό μπορούμε να ερμηνεύσουμε, οπότε πάλι στον εαυτό μας καταλήγουμε...

WalkerΜέλος
29/09/2004, 17:44:55
Από εκεί δεν ξεκινήσαμε? Για αυτό δεν ψάχνουμε? Για να μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Να μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα?

29/09/2004, 18:11:06
έχει αρχίσει και κάνει σπειροειδείς κινήσεις θέμα αυτό ....

WalkerΜέλος
29/09/2004, 18:15:56
Ναι μεν αλλά δεν είμαστε στο ίδιο σημείο Και αυτό ζητάμε

29/09/2004, 18:34:07
Βέβαια, ακόμα και λίγο παραπάνω να φτάσει κανείς κέρδος είναι...

WalkerΜέλος
02/10/2004, 22:12:29
Επειδή η κίνηση μας, είναι σπειροειδής, ποτέ δεν φτάνουμε στο ίδιο σημείο. Για μένα η δική σου κίνηση, είναι θετική. Για τον άλλον η δική σου κίνηση, είναι αρνητική. Εκεί είναι κι η αναζήτηση μας να εντοπίσουμε εάν αυτό που πιστεύουμε είναι: σωστό ή λάθος. Ποιο είναι το σωστό? Ποιο είναι το λάθος?

seminaΜέλος
03/10/2004, 00:01:02
ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΜΕ..ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ..ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ Ή ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ???ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΕΣ,ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ..ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΝΑΘΕΩΡΕΙ..ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ!
ΦΙΛΙΚΑ

WalkerΜέλος
04/10/2004, 19:30:37
Το ζητούμενο δεν είναι o άλλος να παραδεχτεί τα λάθει του. Είναι εμείς σε εμάς, να τα αναγνωρίσουμε, παραδεχτούμε, και από εκεί και πέρα είναι να βρούμε τον τρόπο να μην τα επαναλάβουμε.
Μα και ο εγωισμός δεν είναι τίποτα άλλο από συνδυασμό φόβου – επιθυμίας – λογικής. Είναι ένα τρίγωνο όπου δένει ισχυρά το αντικείμενο (εγωισμός). Όπως στην φωτιά που υπάρχει γιατί υπάρχει Θερμοκρασία – Καύσιμη ύλη – Οξυγόνο, για να την σβήσουμε, απλά θα πρέπει να αφαιρέσουμε ένα από τα στοιχεία. Έτσι και στον ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ θα πρέπει να δουλέψουμε και να δούμε…. Να πράξουμε …. Για να υπάρχει αποτέλεσμα…..

04/10/2004, 20:55:51
Βλέπει μακρύτερα ο γλάρος που πετάει ψηλότερα....

.... ψηλότερα από το τρίγωνο των βερμούδων (φόβος, επιθυμία, λογική)
.... ψηλότερα από τον εγωϊσμό του φυσικού σώματος
.... ψηλότερα από την συναισθηματική καταιγίδα του αστρικού

στο νοητικό.... εκεί που όλα αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν....