- Τι δίνουμε σε μια σχέση? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
αρκεί να θές να δώσεις...
Μετά υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα που το φυσικό εκεί χάνει την υποσταση του και η αλληλεπίδραση δύο ατόμων που αγαπιούνται είναι συνεχής και πέρα απ'το φυσικό πεδίο..
...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...
ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΕΕΕ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ..ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΑΝ ΤΙΤΛΟ ΑΥΤΟ ΘΕΛΗΣΑ..ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΝΕ-ΛΑΒΕΙΝ...ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ,ΟΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΒΕΣΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΣΑΙ ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ,ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΘΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ..ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΒΟΗΘΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ..ΞΕΡΩ,ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ..ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΥΧΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΙΝΑΝ,ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΣΑ,ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΟΥΝ..ΤΟΤΕ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΔΟΥΝΕ-ΛΑΒΕΙΝ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΩ...ΤΕΛΙΚΑ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΓΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ..
ΤΕΛΙΚΑ,Η ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ..ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΑΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ..ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗ ΣΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΩ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ..ΑΥΤΟ ΜΕ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΝΩ!
ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ Ή ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΦΑΝΕΙ...ΓΡΑΓΟΡΑ Ή ΑΡΓΑ...ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ..ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ..ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟΣΤΟ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ..
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΗΚΑ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ..
ΦΙΛΙΚΑ,
ΣΕΜΙΝΑ
ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ,ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ
Richard Bach, "ο Γλάρος Ιωνάθαν"
Όσο για τις απόψεις σου μπορεί να φαίνονται από πρώτη ματιά αντιφατικές αλλά πίσω τους (μην γελάσει κάποιος άλλος), υπάρχει προβληματισμός. Πιάνω τώρα ένα σημείο που μου κίνησε το ενδιαφέρον.
quote:
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ
Δηλαδή μια απλή καλημέρα θα ήταν αρκετή? Ή μαζί και ένα τριαντάφυλλο? Να προσθέσω και ένα φιλί? Να βάλω και λίγη μουσική? Και αυτό να γίνει σε ένα όμορφο σπιτάκι? Ή μήπως θέλεις να σε πάω σε ένα μεγαλύτερο στο βουνό? Έχοντας το Land Rover? Ή ένα Hummer? Σε ποιο βουνό? Στο Πατέρας? Ή στις Άλπεις?
Και μπορώ να συνεχίσω με πολλές πολλές ερωτήσεις, ιδέες κ.α. Μα από αυτά το ζητούμενο είναι τι πραγματικά θέλουμε από μια σχέση? Και όλα αυτά δεν θα προσφέρουν το ίδια συναισθήματα με μια βόλτα στην παραλία πιασμένοι χέρι χέρι, χαζεύοντας τον γλάρο που παίζει με τα κύματα, τον ήλιο να χάνεται στην θάλασσα. Κι όλα αυτά στην παραλία της Βούλας? Πόσα πολλά και πάλι θα έχεις πάρει αλλά και θα έχεις δώσει? Γιατί θα είναι απλό, αγνό, πραγματικό. Και δεν θα έχουμε κρυφτεί, δεν θα έχουμε «δείξει» κάτι άλλο.
Καμμια φορά η ευτυχία που μπορούμε να χαρίσουμε στον άλλο δεν κρύβεται πίσω από το Land Rover... και καμμιά φορά από το μοίρασμα των σκέψεων μέχρι το να βρεθείς με το χέρι του άλλου στο δικό σου μεσολαβεί μια ολόκληρη ζωή.... Πάρτο όπως θες...
AΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ..ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΒΛΕΜΜΑ,ΕΝΑ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΡΥΦΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ή ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΥΛΙΚΟ ΑΓΑΘΟ..
ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ,ΟΜΩΣ,ΤΟ ΑΤΟΜΟ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΕΝΙΚΕΥΣΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΑ..ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ!
ΦΙΛΙΚΑ
quote:
Πόσα πολλά και πάλι θα έχεις πάρει αλλά και θα έχεις δώσει? Γιατί θα είναι απλό, αγνό, πραγματικό. Και δεν θα έχουμε κρυφτεί, δεν θα έχουμε «δείξει» κάτι άλλο.
... είναι αρκετά δύσκολο να ανιχνεύουμε το δικό μας συνειδητό και υποσυνείδητο...
ΦΙΛΙΚΑ
Μα και ο εγωισμός δεν είναι τίποτα άλλο από συνδυασμό φόβου – επιθυμίας – λογικής. Είναι ένα τρίγωνο όπου δένει ισχυρά το αντικείμενο (εγωισμός). Όπως στην φωτιά που υπάρχει γιατί υπάρχει Θερμοκρασία – Καύσιμη ύλη – Οξυγόνο, για να την σβήσουμε, απλά θα πρέπει να αφαιρέσουμε ένα από τα στοιχεία. Έτσι και στον ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ θα πρέπει να δουλέψουμε και να δούμε…. Να πράξουμε …. Για να υπάρχει αποτέλεσμα…..
.... ψηλότερα από το τρίγωνο των βερμούδων (φόβος, επιθυμία, λογική)
.... ψηλότερα από τον εγωϊσμό του φυσικού σώματος
.... ψηλότερα από την συναισθηματική καταιγίδα του αστρικού
στο νοητικό.... εκεί που όλα αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν....