ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Δημιουργία μιας οντότητας στο φυσικό κόσμο? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Δημιουργία μιας οντότητας στο φυσικό κόσμο? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Crystal_tear30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
YamiΜέλος
20/09/2006, 01:28:03
YHVH,

Αδυνατώ να εκφράσω ακριβώς αυτό που νιώθω.Ούτε και θέλω να συνεχίσω να προσπαθώ.Είναι το ίδιο ανώφελο με το να προσπαθείτε να με πείσετε ότι είναι κάτι κακό.
Για μένα αυτή είναι μια απ' τις κυριότερες αδυναμίες του ανθρώπινου λόγου.Δεν μπορεί κανένας να έρθει στη θέση κανενός και να καταλάβει εκτός απο τους ίδιους τους εμπλεκόμενους.Αλλά δεν έχω τέτοια απαίτηση και ακριβώς γι' αυτό δεν συνεχίζω κάτι άσκοπο, όπως το να συνεχίσω να παραθέτω το πως νιώθω και να δέχομαι γνώμες που θέλουν να το καταρρίπτουν.

quote:
Δε βλέπεις πως ένας τέτοιος συλλογισμός δεν καθοδηγείται από τη λογική αλλά ότι αποτελεί αποτέλεσμα μιας κατευθυνόμενης εμμονής???

Ότι δεν ανήκει στη σφαίρα της λογικής, συγκαταλέγεται αυτόματα σ' αυτή της εμμονής? (αλλά αφού αντικρούω χωρίς να δέχομαι αυτό που λες να υποθέσω ότι συνεχίζει να με ελέγχει η εμμονή μου)

quote:
Αν υποθέσουμε πως μιλάμε για κατήφορο, πιστεύεις ότι έχεις κάτι το οποίο "κρατάει τα μπόσικα" και θα σταματήσει την πτώση σου??? Κάτι προφανώς πιο δυνατό??? Αν έχεις, πού εντοπίζεται αυτό στην εξασέλιδη συζήτηση, όπου ακόμα ρέπεις στο να τον κρατήσεις?

Αν υποθέσουμε ότι βρίσκομαι σε κατήφορο (αν και κάτι μου λέει ότι κάποιοι το έχουν σιγουρέψει), τότε θα φτάσω στο τέρμα του, να δω τι υπάρχει.Και μετά θα δω τι θα κάνω.Μόνη μου.

quote:
Πρέπει να προσέχουμε τι συμβουλεύουμε. Και να σκεφτόμαστε ΕΝΤΟΝΑ με τί φόντα συμβουλεύουμε αυτό που ασυμβουλεύουμε, πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με εσωτερικά πεδία.

Συμφώνω.Αλλά δεν χρειάζεται να είσαι τόσο αυστηρός και απόλυτος. Δεν είναι πάντα οι άλλοι υπεύθυνοι για τις τελικές πράξεις των άλλων.

quote:
Λίγο ακόμα και θα την πείθαμε πως πρέπει να αφιερώσει τη ζωή της σ' αυτόν

Μην ανησυχείς, δεν παρασύρομαι τόσο εύκολα

Γεια σου, Pyramid

quote:
Yami μου με την λέξη ανισορροπία δεν εννοώ ότι δεν ζεις φυσιολογικά, εννοώ ότι δίνεις μεγαλύτερο χώρο από ότι χρειάζεται σε όσα ζεις στο αστρικό.

Δεν είναι αλήθεια ότι και το αστρικό παίρνει αρκετά στοιχεία απο τη φυσιολογική μας ζωή? Πιστεύω πως η ζωή μας είναι χωρισμένη και το αστρικό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σ'αυτό.Είναι το πεδίο που αποζητάει η ψυχή μας,είτε το θέλουμε είτε όχι, κάθε βράδυ για να ξεκουραστούμε και να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα.

YamiΜέλος
20/09/2006, 01:53:47
Η μέχρι τώρα συζήτηση με ενέπνευσε να κάνω το εξής:
Γεια να διευκολύνω λίγο τη συνέχεια της συζήτησης (άσχετα απο την απόφαση που θα πάρω στο τέλος), θα χωρίσω την ερώτηση του θέματος σε κάποια βασικά υποερωτήματα (όποιος κρίνει σκόπιμο και αναγκαίο να προσθέσει και κάποια άλλα ερωτήματα, μπορεί να το κάνει ανεπιφύλακτα)

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1) ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.

Α)ΣΩΣΤΟΙ ΛΟΓΟΙ (ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ, ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΚΤΛ)
Β)ΛΑΘΟΣ ΛΟΓΟΙ (ΕΓΩΙΣΜΟΣ, ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΤΛ)
Γ)ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΠΡΩΧΝΕ ΤΟΥς ΦΙΛΟΥΣ ΕΔΩ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ(ΓΝΩΜΕΣ ΚΤΛ)

2) ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΑΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Α) ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
Β) ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
Γ) ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ
Δ) ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ)

(Νομίζω ότι αυτό το ερώτημα έχει ήδη αναλυθεί καλύτερα απ' τα άλλα απο κάποιους φίλους και τους ευχαριστώ γι'αυτό)

3) ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

(Δεν ξέρω κατα πόσο λειτουργικό θα είναι αυτό το ερώτημα, δεδομένου της επικινδυνότητάς του.Γι' αυτό για κάθε ενδεχόμενο,είτε απαντηθεί είτε όχι,προσθέτω το παρακάτω ερώτημα)

4) ΤΡΟΠΟΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ - ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΤΛ

Ελπίζω πράγματι να διευκόλυνα έτσι τα πράγματα καθώς έθεσα λίγο έως πολύ τα όρια που κινείται η συζήτηση (χωρίς βέβαια να με ενοχλούν τα λίγο πιο.. άσχετα ερωτήματα, που και αυτά χρήσιμα είναι για τη συνέχεια)

Crystal_tearΜέλος
20/09/2006, 03:14:42
quote:
Πρέπει να προσέχουμε τι συμβουλεύουμε. Και να σκεφτόμαστε ΕΝΤΟΝΑ με τί φόντα συμβουλεύουμε αυτό που ασυμβουλεύουμε, πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με εσωτερικά πεδία.
--------------------------------------------------------------------------------

Συμφώνω.Αλλά δεν χρειάζεται να είσαι τόσο αυστηρός και απόλυτος. Δεν είναι πάντα οι άλλοι υπεύθυνοι για τις τελικές πράξεις των άλλων.

Yami η παρατηρηση του φιλου sot είναι περα ως πέρα ευστοχη... δε νομίζω οτι είναι αυστηρος και απολύτος!!! Συγκεκριμένος είναι και ξερει τι λέει!

maraTΜέλος
20/09/2006, 10:30:39
καλημέρα σε όλους,

φίλη Yami λες

quote:
ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.

δεν νομίζω πως κάποιος ο οποίος θα ήταν ώριμος συναισθηματικά, είχε μελετήσει το αστρικό και όχι μόνο επίπεδο, τα είχε βρει με τον εαυτό του και γενικά ήταν γνώστης των κυνδίνων αυτής του η πράξη, να επιχειρούσε να υλοποιήσει μια οντότητα, εκτός εάν το κάνει για λόγους ερευνητικούς και αναλαμβάνει την ευθήνη έτσι και της επιπτώσεις του να μπλέξει τα δύο επίπεδα.

quote:
Δεν είναι αλήθεια ότι και το αστρικό παίρνει αρκετά στοιχεία απο τη φυσιολογική μας ζωή? Πιστεύω πως η ζωή μας είναι χωρισμένη και το αστρικό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σ'αυτό.Είναι το πεδίο που αποζητάει η ψυχή μας,είτε το θέλουμε είτε όχι, κάθε βράδυ για να ξεκουραστούμε και να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα.

για να μπορέσει κάποιος να εκτιμήσει το ρόλο του αστρικού πεδίου πρέπει πρώτα να είναι ΩΡΙΜΟΣ αρκετά και να μπορεί να εκτιμήσει αρχικά το φυσικό πεδίο. αν θες να χωθείς με το έτσι θέλω στο χώρο του αστρικού και να πειραματίζεσαι με αυτό, χωρίς πρώτα να έχεις ΔΟΥΛΕΨΕΙ και ανακαλύψει τον εαυτό σου στο φυσικό επίπεδο, είναι σαν να προσπαθείς να πηδήξεις τάξεις στο σχολείο και από το δημοτικό να πας πανεπιστήμιο.

και είναι αλήθεια πως η ψυχή μας ασυνείδητα μπορεί να το σκάει κάποια βράδυα στο αστρικό για ανασυγκρότησει δυνάμεων αλλά αυτό απέχει πολύ από τον να λαμβάνουμε συνειδητά μέρος σε αυτό.

θα σου πρότεινα φιλενάδα να δώσεις λίγο περισσότερη σημασία στην αξία που έχει το φυσικό πεδίο στη ζωή σου γιατί μόνο μέσα από αυτό θα μπορέσεις κάποια στιγμή να ασχοληθείς σωστά με το αστρικό. να θυμάσε ότι κανείς δεν πήγε για ορηβασία πριν μάθει να περπατάει πρώτα.

δεν σου λέω ούτε να απαρνηθείς τον φιλαράκο σου στο αστρικό, ούτε να σταματήσεις την μελέτη. απλά σου προτείνω παράλληλα με αυτό να κοιτάξεις να ανακαλύψεις τις προοπτικές που κρύβονται στην ζωή σου όταν είσαι ξύπνια, μην ξεχνάς πως είναι περισσότερες από αυτές του ύπνου.
όταν εκτιμήσεις το φυσικό επίπεδο τότε θα μπορείς να εκτιμήσεις πιο σωστά και το αστρικό. να ξέρεις πως για να εκφέρεις μια άποψη για το πόσο καλό ή κακό είναι κάτι, πρέπει να έχεις μέτρο σύγκρησης.

φιλικά

20/09/2006, 10:57:03
Αγαπητέ ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ πριν από αρκετό καιρό πίστευα ότι τα ονόματα δύναμης λειτουργούν σε όλες τις περιπτώσεις και αφού πιστεύω κάπου συγκεκριμένα θα μπορούσαν τα σχετικά ονόματα να με προστατεύσουν, θεωρώ λοιπόν ότι είμαι πολύ τυχερή που δεν λειτούργησαν μια φορά για να καταλάβω επιτέλους τι συμβαίνει.

Για να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα πρέπει να υφίσταται πίστη ή πίστη και γνώσεις.

Όσοι πιστεύουν δυνατά, τα εκφέρουν, και τις περισσότερες φορές έχουν αποτέλεσμα.
Όσοι πιστεύουν και γνωρίζουν, ξέρουν ότι ένα όνομα δεν κάνει τίποτα, συντονίζονται με αυτό που αντιπροσωπεύει, περνάει μέσα από αυτούς η ενέργεια και αναγνωρίζουν το θετικό ή αρνητικό.
Δεν βλέπουν αγγέλους να μεταμορφώνονται σε δαίμονες και έτσι αναγνωρίζουν, αισθάνονται την διαφορά των κραδασμών. Αυτό που διαλύεται δεν είναι η οντότητα αλλά οι ψευδαισθήσεις τους.
Αυτό ως προς την αναγνώριση.

Ως προς την προστασία, είναι γνωστό ότι δεν μπορεί να σε αγγίξει κάτι με πιό βαρύ κραδασμό.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση που συζητάμε, η Yami έκανε απλώς αυτό που ειπώθηκε χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς λειτουργεί. Υπήρχε ένας επηρεασμός από όσα είχε ακούσει για τα τσεκαρίσματα αλλά δεν ήταν τόσο δυνατός συγκρινόμενος με την άποψή της για τον αστρικό της φίλο. Δεν πίστευε ότι ήταν κάποια αρνητική οντότητα, δεν πίστευε ότι χρειάζεται προστασία.

Χαίρομαι που έβαλες σε bold κάποια από τα λόγια που μας παρέθεσες, αυτό ακριβώς λέω και εγώ, όταν κάνεις συγκεκριμένα πράγματα έχεις συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Γειά σου Yami μου.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες «Δεν είναι αλήθεια ότι και το αστρικό παίρνει αρκετά στοιχεία απο τη φυσιολογική μας ζωή? Πιστεύω πως η ζωή μας είναι χωρισμένη και το αστρικό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σ'αυτό.», εξήγησέ μου το λίγο.

Καλή μου η ψυχή μας δεν αποζητά το αστρικό, δεν πονάει, δεν χαίρεται, δεν θυμώνει, δεν ερωτεύεται. Το βράδυ που κοιμόμαστε δεν ξεκουράζεται η ψυχή μας, δεν έχει ανάγκη από ανασύνταξη δυνάμεων, το αστρικό σώμα ξεκουράζεται.
Το αστρικό είναι το σώμα των συγκινήσεων, των επιθυμιών, των παθών.
Δες στο από την καθημερινή σου ζωή, πότε αισθάνεσαι πλήρως εξαντλημένη, όταν κάνεις χειρωνακτική εργασία ή όταν αντιμετωπίζεις μιά δύσκολη κατάσταση και δημιουργούνται έντονα συναισθήματα? Πόση ώρα μπορείς να αντέξεις να βιώνεις τα έντονα συναισθήματα χωρίς να κουραστείς?

Crystal tear τι να σου πω για τον πηλό, δεν ήμουν παρούσα.

Χωρίς πλάκα όμως δεν ξέρω να σου απαντήσω, με προβληματίζει και εμένα.
Οι σκεπτομορφές δεν έχουν νοητικό σπινθήρα και έτσι δεν μπορούν να δημιουργήσουν τίποτα. Λειτουργούν κατόπιν προγραμματισμού που τους έχει δωθεί από τον δημιουργό τους.

YHVHΜέλος
20/09/2006, 14:10:02
quote:
Ότι δεν ανήκει στη σφαίρα της λογικής, συγκαταλέγεται αυτόματα σ' αυτή της εμμονής? (αλλά αφού αντικρούω χωρίς να δέχομαι αυτό που λες να υποθέσω ότι συνεχίζει να με ελέγχει η εμμονή μου)

Σου είπα την ταπεινή μου γνώμη και για την περίπτωση που επικαλείσαι αισθήματα και συναισθήματα, αλλά την αγνόησες έντεχνα ώστε να μπορέσεις να με αντικρούσεις λες και βρίσκομαι σε αντίθετο στρατόπεδο. Δεν είμαι σε αντίθετο στρατόπεδο σχετικά με ΕΣΕΝΑ, αλλά σχετικά με την ΟΝΤΟΤΗΤΑ- και επίτρεψέ μου να με ανησυχεί έτι περαιτέρω το ότι δεν διακρίνεις με τη μία τη διαφορά.

quote:
Μην ανησυχείς δεν πείθομαι τόσο εύκολα

Κι όμως αυτή η οντότητα σε έχει ήδη πείσει για πολλά...

Είναι απλό: πιστεύω, εγώ ίσως και άλλοι, ότι στη συγκεκριμένη κατάσταση η συνήθης κρίση σου είναι severely θολωμένη.

Από την άλλη, εσύ θεωρείς ότι ο τρόπος που γενικά σκέφτεσαι είναι πάντα αμετάβλητος και ότι η ωριμότητα που έχεις αποκτήσει στη ζωή σου (βέβαια είσαι 23, αλλά είμαι μικρότερος οπότε μούγκα αφ' εμού) χρησιμοποιείται και σ' αυτήν την περίσταση, οπότε θεωρείς σοφό να εμπιστευτείς τις ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ (και εύκολα κατευθυνόμενες) ενστικτώδεις αντιδράσεις. Εικόνα: Κάποιος μεθυσμένος μεσήλιξ με ένα αδειανό μπουκάλι στο δεξί του χέρι, ο οποίος διατυμπανίζει φωναχτά:"Ζζζέν είμι μεθυζμέεεενος, απλά ήπια έεενα ποτηράααακι...". ΕΣΥ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ!

quote:
3) ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

(Δεν ξέρω κατα πόσο λειτουργικό θα είναι αυτό το ερώτημα, δεδομένου της επικινδυνότητάς του.Γι' αυτό για κάθε ενδεχόμενο,είτε απαντηθεί είτε όχι,προσθέτω το παρακάτω ερώτημα)

4) ΤΡΟΠΟΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ - ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΤΛ

Κάποιοι που ξέρουν λένε ότι για τέτοιες πρακτικές πρέπει να έχεις περάσει πρώτα την Άβυσσο για να μπορείς να τις κάνεις υπεύθυνα, με γνώση και το κατα δύναμιν ακίνδυνα. Βέβαια μπορούμε να μην τους ακούσουμε και να κάνουμε τα δικά μας.

Και επαναλαμβάνω για να αποφύγω μελλοντικές αντικρούσεις χωρίς πρότερα σωστές αναγνώσεις: Σου είπα πριν την ταπεινή μου γνώμη και για την περίπτωση που επικαλείσαι αισθήματα και συναισθήματα, αλλάτην αγνόησες έντεχνα ώστε να μπορέσεις να με αντικρούσειςλες και βρίσκομαι σε αντίθετο στρατόπεδο. Δεν είμαι σε αντίθετο στρατόπεδο σχετικά με ΕΣΕΝΑ, αλλά σχετικά με την ΟΝΤΟΤΗΤΑ- και επίτρεψέ μου να με ανησυχεί έτι περαιτέρω το ότι δεν διακρίνεις με τη μία τη διαφορά.

ΕΜΕΙΣ δεν έχουμε λόγο να θέλουμε το κακό σου.
Η ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΣΟΥ όμως έχει, πόσω μάλλον αν κατευθύνεται από άνθρωπο.

Αναλογίσου ποιό ακριβώς μέρος της Yami βγάζει αυτές τις αποφάσεις, και το κατά πόσον αυτή η Yami είναι 100% Yami.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:
Η "ΕΜΜΟΝΗ" ΩΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΡΟΣ
πηγή: [i/Psychology Today[/i]
OCD: Obsession-Compulsion Disorder

A person's level of OCD can be anywhere from mild to severe, but if severe and left untreated, it can destroy a person's capacity to function at work, at school or even to lead a comfortable existence in the home.

For many years, mental health professionals thought of OCD as a rare disease because only a small minority of their patients admitted to having the condition. The disorder often went unrecognized because many of those afflicted with OCD, ashamed of their repetitive thoughts and behaviors, failed to seek treatment. This led to underestimates of the number of people with the illness. However, a survey conducted in the early 1980s by the National Institute of Mental Health (NIMH) provided new knowledge about the prevalence of OCD. The NIMH survey showed that OCD affects more than 2 percent of the population, meaning that OCD is more common than such severe mental illnesses as schizophrenia, bipolar disorder or panic disorder. OCD strikes people of all ethnic groups. Males and females are equally affected.

Symptoms:
[...]Repetitive ideas or impulses frequently well up in the mind of the person with OCD[...]

Self-Care and Family Support

People with OCD will do best if they attend therapy, [...] seek support of family, friends, and a discussion group. When a family member suffers from obsessive-compulsive disorder it's helpful to be patient about their progress and acknowledge any successes, no matter how small.

quote:

Πριν φωνάξεις "Είδα τη σελίδα και έχει και άλλα συμπτώματα", μην ξεχνάς, it can be anywhere from mild to severe. Σκέψου: η επιθυμία σου να εκμηδενίσει τα λεγόμενά μου/μας σε έκανε να παραλείψεις συνειδητά τα υπόλοιπα λόγια μου/μας προκειμένου να το καταφέρεις.
Does this sound sound?

Έχεις συζητήσει αυτό το ζήτημα με τους φίλους σου? Αν όχι, μίλα με τους φίλους σου, εξήγησέ τους, μάθε τη γνώμη τους από τη σκοπιά τρίτου. Και μην πεις "δεν θα καταλάβουν": δεν ισχύει, και το γνωρίζω από προσωπική πείρα. Αυτά.

-ΥΗVH
Light in extension

Solve et Coagula
ΑναζητητήςΝέο Μέλος
20/09/2006, 17:10:48
Αγαπητή Yami, θα ήθελα να απαντήσω (και να σχολιάσω λίγο) στις ερωτήσεις που θέτεις προς διευκόλυνση όλων. Λόγω όμως έλλειψης γνώσεων, θα απαντήσω μόνο στην πρώτη ερώτηση.

quote:
1) ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.

Α)ΣΩΣΤΟΙ ΛΟΓΟΙ (ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ, ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΚΤΛ)
Β)ΛΑΘΟΣ ΛΟΓΟΙ (ΕΓΩΙΣΜΟΣ, ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΤΛ)
Γ)ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΠΡΩΧΝΕ ΤΟΥς ΦΙΛΟΥΣ ΕΔΩ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ(ΓΝΩΜΕΣ ΚΤΛ)

Α/ Σωστοί λόγοι: δε γνωρίζω κατά πόσον ευσταθεί η λέξη "σωστοί" εδώ , για να είμαι ειλικρινής. Για την ανάγκη που λες, ποιά είναι αυτή η ανάγκη που δεν ικανοποιείται με τον φυσικό κόσμο και χρειάζεται παρέμβαση του άυλου; Θα σου πω κάτι, παρ'ότι μπαίνω σε ξένα χωράφια... Αν συζητούσαμε για κάτι πολύ πιο σοβαρό, όπως μια βαριά ασθένεια κάποιου κοντινού σου προσώπου και τρόπους με τους οποίους θα μπορούσες να βοηθήσεις μέσω του αστρικού πεδίου, τότε ναι, θα δεχόμουν τη λέξη "σωστοί" ή τη λέξη "ανάγκη" εδώ. Αλλά, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι υπάρχει πράγματι ανάγκη, έχουν ειπωθεί τόσα πολλά πράγματα από γνώστες του αντικειμένου εδώ που θα έπρεπε να είχες αλλάξει γνώμη ως τώρα. Εμένα τουλάχιστον, που δεν έχω ιδέα περί όλων αυτών, με προβλημάτισε η περιγραφή που έκανες περί διαχωρισμού της οντότητας στα δύο κτλ.

Ξέρω ένα ρητό που λέει :
"Δεν έχει σημασία τι κοιτάς, αλλά τι βλέπεις"

Είναι πολύ σοφό, πίστεψε με. Αναρωτήσουμε λοιπόν: Μήπως κοιτάς κάτι και βλέπεις αυτό που θέλεις να δεις; Μήπως οι Yngwie, Crystal_Tear, YHVH, και OKTINOMOS έχουν δίκιο που κρατάνε μια "πισινή" για την οντότητα; Αν υποθέσουμε ότι κρύβεται κάτι "κακό" πίσω από αυτό το ον, πιστεύεις ότι θα είχε μια ταμπελίτσα στο μέτωπο που θα έλεγε "είμαι κακός, πρόσεχε με!"; Όχι, βέβαια! Τον καλό θα παρίστανε! Θα ήταν ένας λύκος με προβιά αρνιού! Άλλωστε κάπου αναφέρθηκε πριν, ότι η κύρια δύναμη τέτοιων όντων είναι η εξαπάτηση...

Β/ (Εγωισμός, επίδειξη δύναμης κτλ) : Χωρίς να γνωρίζω, πιστεύω ότι οι περισσότεροι που θέλουν να υλοποιήσουν μια οντότητα εμπίπτουν σε αυτή την κατη΄γορία. Η ανθρώπινη ματαιοδοξία φαντάζομαι...

Γ/ Το Γ να σου πω την αλήθεια δε το έπιασα. Δηλαδή, επειδή έχεις εσύ αυτή την ιστορία με την οντότητα, νβα υλοποιήσω και εγώ μια για να σου πω τη γνώμη μου; Όχι, δε θα το έκανα αυτό και πιστεύω κανείς άλλος από το esoterica. Άλλωστε, ξέρω που βαδίζω και ξέρω ότι σε καμιά πείπτωση δεν είμαι έτοιμος για κάτι τέτοιο. Τι λέει ο λαός : "Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ*λους"! Και έχει απόλυτο δίκιο. Αφήνω λοιπόν τις υλοποιήσεις για αυτούς που μπορούν και έχουν τα κότσια και τις γνώσεις (αλλά και τη διάθεση να αντιμετωπήσουν τυχόν συνέπειες) και μένω στα απλά , καθημερινά πράγματα... Προσωπικά, παρότι με έλκει ο εσωτερισμός και μαθαίνω πράγματα σιγά σιγά, δε χρειάζομαι τη μαγεία και τα όνειρα για να κάνω μαγική και ονειρική τη ζωή μου...

Πάντως, καλό θα είναι (και εδώ απευθύνομαι σε όλους), εφόσον η Yami έχει ήδη κάνει την επιλογή της και όπως λέει , είναι ανώφελο να προσπαθούμε να την πείσουμε για το αντίθετο, να παραθέσουν όσοι γνωρίζουν κάποιες τεχνικές ή τρόπους για να προστατευτεί από ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες της επιλογής αυτής.

20/09/2006, 22:08:52
Αγαπητή pyramid. Το νόημα των λόγων σου το κατάλαβα, και τον δρόμο που προσπαθείς να βαδίσεις τον ξέρω. Μια από τις πιο προχωρημένες τελετές του βουδισμού, είναι το « κάψιμο του Βούδα». Ο μαθητής καίει ένα ξύλινο ομοίωμα με τη μορφή του Βούδα, βιώνοντας έτσι την πλήρη κατάρρευση των προκαταλήψεών του. Αμέσως όμως μετά ξαναπροσεύχεται στον ίδιο θεό!!
Γιατί άραγε;
Πριν παρουσιαστώ για φαντάρος μόλις είχα αρχίσει να γνωρίζω τα διάφορα μαγικά συστήματα. Κάθισα λοιπόν και έφτιαξα τρία ή τέσσερα τάλισμαν. Ήταν φτιαγμένα σε απλό χαρτόνι, ούτε λόγος για τα μέταλλα των αντιστοιχιών. Το μόνο που θυμάμαι ότι τήρησα ήταν το ότι καθαγίασα χαρτί και μελάνι, και πέτυχα μια εκπληκτικά ευνοϊκή αστρολογική συγκυρία. Τα πήρα μαζί μου, και κυριολεκτικά τα ξέχασα. Ένα μήνα αργότερα θα γινόταν κάποιος έλεγχος και επειδή δεν ήθελα να τα βρουν πάνω μου (φαντάζεστε τα αποτελέσματα), αποφάσισα να τα καταστρέψω. Σκέφτηκα, σιγά να μην δούλεψε. Πήρα λοιπόν τον αναπτήρα, πήγα στα μπάνια, και… Τζίφος!! Το χαρτί δεν καιγόταν. Οι φλόγες έγλειφαν το χαρτί αλλά αυτό έμενε ανέπαφο. Το πιο εντυπωσιακό ήταν, ότι μετά από επίμονη προσπάθεια το χαρτί πήρε φωτιά γύρω-γύρω μέχρι το σημείο που άρχιζε ο πρώτος από τους δύο κύκλους του τάλισμαν, λες και από εκεί και πέρα ήταν φτιαγμένο από άλλο υλικό.
Εδώ να σημειώσω ότι το τάλισμαν δεν ήταν καν «φορτισμένο». Δεν ήξερα τότε ότι πρέπει να τα φορτίζεις!!!
Τι έμαθα από αυτή μου την εμπειρία; Ότι κάτι που δεν πίστευα σε αυτό, λειτούργησε δείχνοντας μου την αντικειμενική υπόσταση της δύναμης αυτής.

Νομίζω ότι ο Τετραγράμματος έθεσε το θέμα στις σωστές του βάσεις. Όμως…

Οι περισσότερες από τις επιθυμίες μας έχουν ιδιοτελή βάση . Της Yami το ίδιο. Όπως είπα και παραπάνω θα πρέπει να δούμε το θέμα από την πλευρά της.

Yami, για να αρχίσουμε να συζητάμε το πρακτικό κομμάτι του πράγματος έστω και εγκυκλοπαιδικά:
Όταν λες «υλοποίηση» πως το καταλαβαίνεις; Τι φαντάζεσαι; Υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις, α) Υλοποίηση με την κυριολεκτική σημασία της λέξης. Γκόλεμ και Τεραφίμ. Άλλα κόλπα για άλλα επίπεδα. Τα αφήνουμε. β) Χρήση του διαλογισμού. Αυτή είναι μια μέθοδος που λειτουργεί, αλλά το Τούλπα που θα κατασκευάσεις θα πρέπει να είναι υποχείριό σου. Ένας fancy δονητής. Δεν νομίζω. γ) Ντιμπούκ. Να στείλεις λοιπόν τον φίλο σου να κατοικοεδρεύσει σε ένα άλλο σώμα που θα καταλάβει και θα του μεταβάλλει την προσωπικότητα. Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε… Θα υπάρχουν πάντως πολλοί «καλοθελητές» να σε βοηθήσουν στην κατρακύλα … δ) Επίκληση με την κλασική μέθοδο. Σχετικά ασφαλής μέθοδος, θα πρέπει όμως να στρώσεις κ@λο κάτω και να μελετήσεις. Δεν θα έχετε επαφή αλλά θα συνομιλήσετε και ίσως κλείσετε και καμιά συμφωνία. ε) Επίκληση σε κρύσταλλο ή καθρέφτη. Αλμαδήλ. Αυτή θα ήταν και η προτεινόμενη από εμένα λύση αν και όσες επικλήσεις σε κρύσταλλο ξέρω έγιναν σε αγαθά πνεύματα κι όχι σε κακοποιά σαν τον δικό σου. (συγνώμη μου ξέφυγε).

Σκέψου το και τα λέμε αναλυτικότερα.

YamiΜέλος
20/09/2006, 23:00:44
Crystal tear, συγνώμη ξέχασα να προσθέσω: Πιστεύω ΕΓΩ (δέχομαι περιθώρια να κάνω και λάθος οκ?)

Γεια σου MaraT

quote:
εκτός εάν το κάνει για λόγους ερευνητικούς και αναλαμβάνει την ευθήνη έτσι και της επιπτώσεις του να μπλέξει τα δύο επίπεδα.

Πιστεύω ότι αυτό που λες είναι το πιο λογικό και σωστό.Είμαστε ερευνητικά όντα απ' τη φύση μας.Κατα τη γνώμη μου δεν θα πρέπει να σταματάμε πουθενά και ακόμη και αν χρειαστεί κάποια θυσία στο βωμό της έρευνας, αν περνάει απ' το χέρι μας και κρίνουμε σωστό να την κάνουμε,τότε ας γίνει.
quote:
για να μπορέσει κάποιος να εκτιμήσει το ρόλο του αστρικού πεδίου πρέπει πρώτα να είναι ΩΡΙΜΟΣ αρκετά και να μπορεί να εκτιμήσει αρχικά το φυσικό πεδίο.

Είμαι απολύτως σύμφωνη.
quote:
απλά σου προτείνω παράλληλα με αυτό να κοιτάξεις να ανακαλύψεις τις προοπτικές που κρύβονται στην ζωή σου όταν είσαι ξύπνια, μην ξεχνάς πως είναι περισσότερες από αυτές του ύπνου.

Τι ακριβώς εννοείς παράλληλα με αυτό να κοιτάξω να ανακαλύψω τις προοπτικές στη ζωή μου?
Πιστεύω ότι τον περισσότερο χρόνο θα πρέπει απλά να τον περνάμε ψάχνωντας τον εαυτό μας.Με όποια ευκαιρία μας δίνεται.Δεν έχει σημασία το μέρος.Στο φυσικό, στο αστρικό, στο νοητικό.Σημασία έχει να θυμάμαστε που και που να το κάνουμε.

Γεια σου Pyramid

quote:
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες «Δεν είναι αλήθεια ότι και το αστρικό παίρνει αρκετά στοιχεία απο τη φυσιολογική μας ζωή? Πιστεύω πως η ζωή μας είναι χωρισμένη και το αστρικό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σ'αυτό.», εξήγησέ μου το λίγο.

Εννοώ ότι και το φυσικό πεδίο, καταλαμβάνει εξίσου μεγάλο χώρο στο αστρικό.Δηλαδή υπάρχουν στο αστρικό ελάχιστα στοιχεία που δεν συνδέονται με το φυσικό.Τα ζώα που βλέπουμε, οι γειτονές μας κτλ δεν είναι όντα του φυσικού?
Λέγοντας ότι η ζωή μας είναι χωρισμένη εννοώ ότι είναι σαν να ζούμε δύο ζωές ταυτόχρονα όπως περίπου τον Πήτερ Ίμπετσον, οι εξομολογήσεις ενός ονειρευτή.Δεν είναι κρίμα να περνάμε έστω λίγο λιγότερη απο τη μισή ζωή μας στα όνειρα και να μην θυμόμαστε ή να μην το εκμεταλλευόμαστε (με την καλή έννοια πάντα), για την ανάπτυξή μας? Ο εγκέφάλος δέχεται αυτό που ζεις στο όνειρο σαν πραγματικό προκαλόντας στο σώμα σου αντίστοιχες χημικές μεταβολές.Δεν λέω να αποσυρθούμε απο τον κόσμο όπως κάνουν πολλοί μοναχοί.Αυτό, για μένα είναι η άλλη λανθασμένη πλευρά του νομίσματος.
Η γνώμη μου είναι ένα μέτρο.Να προσπαθούμε να είμαστε στη μέση.Να ζούμε και τις δύο αυτές ζωές.Για να μας δόθηκε η δυνατότητα αυτή ίσως να σημαίνει κάτι παραπάνω απ'αυτό που νομίζουμε.

quote:
Καλή μου η ψυχή μας δεν αποζητά το αστρικό, δεν πονάει, δεν χαίρεται, δεν θυμώνει, δεν ερωτεύεται. Το βράδυ που κοιμόμαστε δεν ξεκουράζεται η ψυχή μας, δεν έχει ανάγκη από ανασύνταξη δυνάμεων, το αστρικό σώμα ξεκουράζεται.
Το αστρικό είναι το σώμα των συγκινήσεων, των επιθυμιών, των παθών.
Δες στο από την καθημερινή σου ζωή, πότε αισθάνεσαι πλήρως εξαντλημένη, όταν κάνεις χειρωνακτική εργασία ή όταν αντιμετωπίζεις μιά δύσκολη κατάσταση και δημιουργούνται έντονα συναισθήματα? Πόση ώρα μπορείς να αντέξεις να βιώνεις τα έντονα συναισθήματα χωρίς να κουραστείς?

Pyramid, η ψυχή ξέρεις τι σχέση έχει με τα διάφορα σώματα του ανθρώπου?

YHVH,

quote:
Δεν είμαι σε αντίθετο στρατόπεδο σχετικά με ΕΣΕΝΑ, αλλά σχετικά με την ΟΝΤΟΤΗΤΑ-

Είμαι στο ίδιο στρατόπεδο με την οντότητα..

quote:
ΕΜΕΙΣ δεν έχουμε λόγο να θέλουμε το κακό σου.
Η ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΣΟΥ όμως έχει, πόσω μάλλον αν κατευθύνεται από άνθρωπο.

quote:
πόσω μάλλον αν κατευθύνεται από άνθρωπο.

quote:
αν κατευθύνεται από άνθρωπο.

quote:
από άνθρωπο.

Δεν σχολιάζω.(παρέλειψα κάποιες λέξεις)

quote:
Αναλογίσου ποιό ακριβώς μέρος της Yami βγάζει αυτές τις αποφάσεις, και το κατά πόσον αυτή η Yami είναι 100% Yami.

Αυτό το σκέφτομαι αρκετές φορές τη μέρα για πολλά θέματα.Ειδικά τώρα και με την εξέλιξη της τεχνολογίας (mind control, κατευθυνόμενες συχνότητες κτλ).Και δεν σου κρύβω ότι πραγματικά δυσκολέυομαι.

quote:
η επιθυμία σου να εκμηδενίσει τα λεγόμενά μου/μας σε έκανε να παραλείψεις συνειδητά τα υπόλοιπα λόγια μου/μας προκειμένου να το καταφέρεις.

Δεδομένου του ότι ένα άτομο με εμμονές δεν το παραδέχεται είναι λογικό να μου απευθύνεις το λόγο? (εκτος αν είσαι ψυχολόγος και θέλεις να με βοηθήσεις)
Ελπίζω να μη παρέλειψα κάτι πάλι

quote:
Έχεις συζητήσει αυτό το ζήτημα με τους φίλους σου? Αν όχι, μίλα με τους φίλους σου, εξήγησέ τους, μάθε τη γνώμη τους από τη σκοπιά τρίτου. Και μην πεις "δεν θα καταλάβουν": δεν ισχύει, και το γνωρίζω από προσωπική πείρα. Αυτά.

Το έχω συζητήσει με τη μητέρα μου, αδερφή μου, κολλητή μου.Και έχεις δίκιο, καταλαβαίνουν.Αλλά μέχρι εκεί.Δεν μπορούν να με βοηθήσουν.Και κανένας άλλος απ' ότι αισθάνομαι.
Και κάτι που μου ήρθε τώρα και ειλικρινά το πιστεύω:
Ο κάθε άνθρωπος γύρω του, αναγνωρίζει το κακό και το καλό που υπάρχει μέσα στον ίδιο.

Αναζητητή,
Ευχαριστώ για την τοποθέτησή σου.

quote:
Μήπως κοιτάς κάτι και βλέπεις αυτό που θέλεις να δεις;

Μήπως με την ίδια λογική κάποιοι βλέπουν την κακή πλευρά που θέλουν να δουν? Και επειδή περιμένουν να τη δουν, την προκαλούν οι ίδιοι?

quote:
Το Γ να σου πω την αλήθεια δε το έπιασα. Δηλαδή, επειδή έχεις εσύ αυτή την ιστορία με την οντότητα, νβα υλοποιήσω και εγώ μια για να σου πω τη γνώμη μου;

Και βέβαια ΔΕΝ εννοώ αυτό.Αλίμονο.
Εννοώ ποιος ο λόγος που ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να σε σπρώξει να δημιουργήσεις μία οντότητα.

quote:
Προσωπικά, παρότι με έλκει ο εσωτερισμός και μαθαίνω πράγματα σιγά σιγά, δε χρειάζομαι τη μαγεία και τα όνειρα για να κάνω μαγική και ονειρική τη ζωή μου...

Μπράβο Αναζητητή.Αυτό είναι το καλύτερο και παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους.
Για μένα πάλι λίγο παραπάνω μαγεία και όνειρο ακόμη και απ' αυτό που μπορώ να αντέξω, μία γεύση απο άλλη διάσταση, δεν λέω όχι.Πως θα μπορούσα, απ' τη στιγμή άλλωστε που με κυνηγάνε απο μόνες τους τέτοιες εμπειρίες απο πιο μικρή? Να αρχίσω να τρέχω?
Προτιμώ να κάτσω και να δω.Δεν το βάζω στα πόδια,ούτε μένω θεατής.

Αναζητητή δεν είναι θέμα αν χρειάζεσαι ή όχι.Το ωραίο πολλές φορές
είναι να κάνεις κάτι επειδή απλά το θέλεις.Έτσι.Και τότε είναι που έχει μεγαλύτερη αξία κάτι.Όταν κάνεις κάτι με τη θελησή σου και όχι γιατί έτσι πρέπει να γίνει.Να μαζεύεις κοχύλια σε μία παραλία χωρίς να κάνεις συλλογή.Να ακούσεις ένα είδος μουσικής που δεν ακούς
συνήθως.
Άσχετα αν χρειάζεται,αν το έχεις ανάγκη, αν πρέπει ή όχι.
Θα πω και κάτι που μπορεί να ακουστεί λίγο περίεργο.Αλλά παρ'όλα αυτά θα το πω.Μία απ΄τις μεγαλύτερες χαρές που παίρνω είναι όταν κάνω κάτι που δεν έχει κάποιο εμφανή λόγο.Ακούγεται χαζό.Και πιθανόν να είναι.Γιατί να κάνεις κάτι χωρίς να χρησιμέυει κάπου?Για ποιο σκοπό?
Και όμως με γεμίζει χαρά.Μπορεί επαναλαμβάνω να είναι τελείως χαζό.
Αλλά με γεμίζει πολλά ανάμεικτα θετικά συναισθήματα.
Και μου αρέσει αυτή η αίσθηση.
Τους ανθρώπους τους καθορίζουν τα θέλω τους περισσότερο απ' τα πρέπει.

quote:
Πάντως, καλό θα είναι (και εδώ απευθύνομαι σε όλους), εφόσον η Yami έχει ήδη κάνει την επιλογή της και όπως λέει , είναι ανώφελο να προσπαθούμε να την πείσουμε για το αντίθετο, να παραθέσουν όσοι γνωρίζουν κάποιες τεχνικές ή τρόπους για να προστατευτεί από ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες της επιλογής αυτής.

Ευχαριστώ

YamiΜέλος
20/09/2006, 23:42:28
Οκτίνομε..
quote:
Yami, για να αρχίσουμε να συζητάμε το πρακτικό κομμάτι του πράγματος έστω και εγκυκλοπαιδικά:

Ευχαριστώ που κάνεις την αρχή σ' αυτό.Ειδικά αφού θα το αποφάσισες
και με δυσκολία και μετά απο πολύ σκέψη φαντάζομαι.
quote:
Όταν λες «υλοποίηση» πως το καταλαβαίνεις; Τι φαντάζεσαι;

Να μπορώ να τον βλέπω στο φυσικό πεδίο σε πρώτη φάση (που εδώ πιστεύω δεν είναι και τόσο απαραίτητη η υλοποίηση) και να μπορώ να τον αγγίζω.
Να ρωτήσω μόνο σε περίπτωση που μπορεί να κινδυνεύει απο κάποιον, αν μπορώ κάπως να τον κάνω ή μόνος του να μετατραπεί πάλι σε αστρική ύλη.
quote:
α) Υλοποίηση με την κυριολεκτική σημασία της λέξης. Γκόλεμ και Τεραφίμ. Άλλα κόλπα για άλλα επίπεδα. Τα αφήνουμε.

Θα μου το αναλύσεις λίγο? Απο περιέργεια.Αν δε σε κουράζω.
quote:
β) Χρήση του διαλογισμού. Αυτή είναι μια μέθοδος που λειτουργεί, αλλά το Τούλπα που θα κατασκευάσεις θα πρέπει να είναι υποχείριό σου. Ένας fancy δονητής. Δεν νομίζω.

Ούτε και γω
quote:
γ) Ντιμπούκ. Να στείλεις λοιπόν τον φίλο σου να κατοικοεδρεύσει σε ένα άλλο σώμα που θα καταλάβει και θα του μεταβάλλει την προσωπικότητα.

quote:
δ) Επίκληση με την κλασική μέθοδο. Σχετικά ασφαλής μέθοδος, θα πρέπει όμως να στρώσεις κ@λο κάτω και να μελετήσεις. Δεν θα έχετε επαφή αλλά θα συνομιλήσετε και ίσως κλείσετε και καμιά συμφωνία.

Θα μου το αναλύσεις και αυτό λίγο περισσότερο?
quote:
ε) Επίκληση σε κρύσταλλο ή καθρέφτη. Αλμαδήλ. Αυτή θα ήταν και η προτεινόμενη από εμένα λύση αν και όσες επικλήσεις σε κρύσταλλο ξέρω έγιναν σε αγαθά πνεύματα κι όχι σε κακοποιά σαν τον δικό σου. (συγνώμη μου ξέφυγε).

Δεν πειράζει.Υγεία
Θα μου το αναλύσεις και αυτό?
Μπορώ να βρω και κάπου αλλού πληροφορίες γι'αυτές τις μεθόδους?