- ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Στη συνέχεια όλες αυτές οι εικόνες χάθηκαν. Είδα τον εαυτό μου (όχι ανθρώπινα στεκόμενο) να κινείται σε έναν πολύ σκοτεινό χώρο με πολύ αργά βήματα. Ένιωθα ασφυξία από το αποπνικτικό του χώρου (ήταν πολύ στενά) αλλά εσωτερικά αισθανόμουν μια πρωτόγνωρη ηρεμία και ανακούφιση. Δεν ένιωθα πόνο ούτε είχα την ανθρώπινη αγωνία που αισθανόμουν πριν το χειρουργείο αν θα ξαναπερπατήσω ή όχι. Ήμουν ανάλαφρη. Στο τέλος αυτού του στενού διαδρόμου έβλεπα ένα φως (πολύχρωμο φωτεινότατο). Ένιωθα ότι θέλω αν πάω πολύ γρήγορα προς τα εκεί. Δεν σκεφτόμουν ούτε τί θα δω, ούτε τίποτα. Απλά ήθελα να πάω. Στο κεφάλι μου άκουγα σκόρπιες φωνές που δεν μπορούσα να καταλάβω αν ήταν των γιατρών, των οικείων μου ή κάτι άλλο απροσδιόριστο. Σιγά σιγά άρχισα να επιταχύνω το βήμα μου αγωνιώντας να φτάσω το φως. Κι ενώ ένιωθα ότι είμαι μισό βήμα πριν, άκουσα μία φωνή πολύ δυνατή(ήξερα ποιανού ήταν) και αισθάνθηκα ένα χέρι να με τραβάει προς τα πίσω. Αυτό ήταν. Αυτό που βίωνα μόλις είχε τελειώσει.
Αυτή ήταν λοιπόν η εμπειρία. Τί ήταν αυτό; Και τί είναι αυτό που τρομάζει τον άνθρωπο ώστε να ομολογήσει ή ακόμα και να παραδεχτεί στον ίδιο του τον εαυτό κάποια πράγματα;;;
Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι ακόμα αν δεν γίνομαι κουραστική: έχεις ακούσει για περιπτώσεις "άσχημων" μεταθανάτιων εμπειριών? όπως αναφέρει κάποιος φίλος για την περίπτωση με τα χέρια που τραβούσαν προς τα κάτω?? αν θυμάμε καλά......
Πάντα με φιλική διάθεση...
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
ΤΟ ΟΤΙ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΜΗΝΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ Η ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ!!!
ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΙΣΘΑΝΟΣΟΥΝ ΞΕΝΟ ΤΟΝ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕΣ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΡΓΕΙΟ!!!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΕΣΥ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕΣ ΑΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΕΤΣΙ???
ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΕΙΑ ΡΩΤΑ ΜΕ ΟΤΙ ΘΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΩ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ!!1
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ!!!
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
Σε ευχαριστουμε που μοιραστηκες μαζι μας την εμπειρια σου.
Η δικια μου γνωμη απο αυτα που εχω διαβασει γιατι εχω μεγαλο ενδιαφερον για το θεμα ειναι οτι στην αρχη στο χειρουργειο,πρωτα βγηκες απο το σωμα σου και αυτο το συνειδητοποιησες με το να μπορεις να βλεπεις και πιο μακρυα απο το κανονικο και μετα οταν βρεθηκες στο σκοτεινο μερος που στο τελος ειχε ενα φως που σε τραβουσε πηγαινες προν τον αλλο κοσμο.
Και αυτο ειναι κλασικο συμπτωμα οπως και να σε τραβαει ενα χερι μετα αφου δεν εφτασες το φως και σε θελαν πισω οι δικοι σου στο χειρουργειο.
Δεν μας ειπες ομως μετα οταν γυρισες που ενιωθες να σε τραβαει ενα χερι και συνηλθες στο χειρουργειο τι σου ειπαν οι γιατροι?
Ειπαν οτι ειχες πεθανει η απλα εχασες τις αισθησεις σου?
Θα το διαβασει πιστευω και η φιλη x files και θα εκφερει την γνωμη της. Ηθελε παρα πολυ να βρει ατομο που να εχει ζησει κατι παρομοιο αρα υπομονη
![]()
ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ
Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να γυρίσω πίσω. Ή μάλλον για να είμαι πιο σαφής μου ήταν αδιάφορο το ενδεχόμενο να μην γυρίσω. Δεν με απασχολούσε καθόλου. Το μόνο που ήθελα ήταν να φτάσω στο φως. Φάνταζε μάλλον σαν την προσωπική λύτρωση. Όχι η αλήθεια είναι ότι μάλλον δεν ήθελα να γυρίσω καθόλου. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι τη στιγμή που ένιωσα το χέρι να με τραβάει απότομα ήταν σαν να ξερίζωνε κάποιος από μέσα μου όλη την αγαλλίαση που αισθανόμουν. Αυτό βέβαια έκανα καιρό να το συνειδητοποιήσω. Δεν μπορούσα αν καταλάβω γιατί κανένας από τους δικούς μου δεν με απασχολούσε εκείνες τις στιγμές. "Μήπως δεν αγαπάς κανέναν;", αναρωτιόμουν συχνά. Τώρα πια είμαι σίγουρη ότι δεν είναι αυτό. Απλά με είχε συνεπάρει τόσο πολύ το συναίσθημα του ότι θα πήγαινα μάλλον κάπου καλύτερα με λιγότερο πόνο και ταλαιπωρίες που ήθελα μόνο αυτό. Να μη σας πω δηλαδή ότι ακόμα και τώρα το σκέφτομαι.
Νιώθω μπερδεμένη. Ναι, η ζωή μου άλλαξε μετά από αυτό το περιστατικό. Δεν είμαι βέβαια απόλυτα σίγουρη για τίποτα.
Όταν συνήλθα το μόνο που θυμάμαι είναι ένας πάρα πολύ έντονος σωματικός πόνος και το γεγονός ότι μου έκανε μεγάλη εντύπωση που ξαναείδα το χώρο του χειρουργείου(αυτό ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί μου έκανε τόσο ξένο).
Οι γιατροί μου είπαν ότι έφτασα σε κατάσταση χειρουργικού σοκ με την πίεσή μου να πέφτει κατακόρυφα και να μην μπορούν να την ανέβάσουν με τίποτα. "Παραλίγο νε σε χάσουμε", μου είπαν. Ποτέ δεν τους απάντησα. Το μόνο που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι να σκέφτομαι"Εμένα να χάσετε; Εσείς δεν ξέρετε τί χάνετε!!!!)
Το να μην θες να γυρισεις πισω και να θες μονο να ενωθεις με αυτο το φως ειναι και αυτο κλασικο συμπτωμα σε οσους "πεθαινουν" και επισης να ξεχναν τελειως τους δικους τους εκεινη την στιγμη.
Εγω ποτε θα ζησω μια τετοια εμπειρια???

ΕΠΙΣΗΣ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΨΟΦΑΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ???
ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ???
Ε???
Η εμπειρια σου οπως την περιγραφεις μοιαζει παρα πολυ με τις περιγραφες των μεταθανατιων εμπειριων και σε αρκετα σημεια τα συναισθηματα ταιριαζουν με αυτα που βιωσα αλλα σε αλλα δε βρισκω ουσιαστικη ταυτιση.Οι μεταθανατιες εμπειριες συμφωνα με τους ερευνητες εχουν αναφερθει και σε περιπτωσεις που το ατομο βρισκεται πολυ κοντα στο θανατο ,σε μια πολυ απειλητικη για τη ζωη του κατασταση(φυσικες καταστροφες ,τροχαια ατυχηματα,αιφνιδια ασθενεια).Τοτε ισως μπορει να εξηγηθει με το ενδεχομενο να ενεργοποιειται ο υστατος μηχανισμος αμυνας του εγκεφαλου που στην προσπαθεια του να συμβιβαστει με τηναπειλη του επερχομενου θανατου και να αφομειωσει το τεραστιο συναισθηματικο φορτιο που αυτη συνεπαγεται αποστασιοποιει (αποπροσωποιηση,κατι παραπανω γνωριζει οΚωστας γι'αυτο)τον εαυτο απο το περιβαλλον(εξωσωματικη εμπειρια) για να μη βιωσει τον πανικο με τη συναισθηση οτι ο ελεγχος εχει χαθει(παραισθηση βαριας μορφης κρισης πανικου,σοκ).
Στο επομενο μυνημα μου θα αναφερω τα σταδια των μεταθανατιων εμπειριων ετσι οπως αναφερονται απο τους κορυφαιους ερευνητες του φαινομενου.
Το πρωτο ,και οσον αφορα την ακολουθια των σταδιων αλλα και ως το πιο κοινο στατιστικα ,που αναφερουν , ειναι η αισθηση του ατομου οτι εχει πεθανει .Την αιφνιδια αλλαγη της αντιληψης του περιβαλλοντος μαζι με την αμεση καταλυση της προσωπικοτητας και τη συγχυση που ακολουθει σαν συνεπεια διαδεχεται η κατανοηση της συνειδητοτητας οτι εξακολουθει να υφισταται παρα το θανατο του σωματος.Εδω συνηθως παρουσιαζεται καποιος βοηθος που σου εξηγει τι συνεβη και σε βοηθαει να προσαρμοστεις στο νεο περιβαλλον.Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΘΑΝΑΤΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ.
Φιλη asof,αισθανθηκες ,καταλαβες,,ακουσες,,σου <ειπαν>εκει,<ακουσες εδω>τους γιατρους να το ανακοινωνουν ή με οποιον αλλο τροπο συνειδητοποιησες οτι <εχεις πεθανει>;Μου προκαλει προβληματισμο το γεγονος πως δεν το αναφερεις ενω ειναι ενα απο τα πιο εντονα σταδια που τονιζουν οσοι επιστρεφουν,<απο εκει>.
Στη δικη μου εμπειρια ειναι το πρωτο πολυ εντονο βιωμα που δε θα ξεχασω ποτε.
Αν επιτρεπεται , τι ακριβως σου ειπαν οι γιατροι μετα; Στην περιπτωση μου επιχειρουσαν ανανηψη χωρις αποτελεσμα για αρκετα λεπτα ,περιπου 14 ,και διαπιστωθηκε εκτος απο την καρδιακη παυλα και εγκεφαλικος θανατος
και το ειχαν ανακοινωσει στους δικους μου οταν επανηλθα.(αφου ειχαν εγκαταληψει τις προσπαθειες!!!!)
Το αλλο σημειο που δεν μπορω να καταλαβω απολυτα σε σενα ειναι γιατι αμφιβαλλεις για το τι εζησες.Ειναι σημαντικο να τονισω πως οι περισσοτεροι μπορουν να διακρινουν μια τετοια βιωματικη εμπειρια και την διαχωριζουν απολυτα απο το ονειρο ή την παραισθηση.Κανεις δεν μπορει να πεισει καποιον απο αυτους τους ανθρωπους πως αυτο που βιωσε δεν ειναι πραγματικα αληθινο.Θα ξαναπω οτι ειμαι τοσο σιγουρη πως οσα βιωσα ειναι πραγματικοτητα οσο ειναι και το μυνημα που γραφω τωρα και δεν αμφιβαλλω ουτε μια στιγμη.Εσυ γιατι αναρωτιεσαι ακομα;;
Δε θελω σε καμια περιπτωση και δεν μπορω να κρινω αν αυτο που βιωσες ηταν μεταθανατια εμπειρια αλλα σου εθεσα ορισμενα ερωτηματικα για να σε βοηθησω να σκεφτεις περισσοτερο και να καταλαβεις τι βιωσες . Εξαλλου ειναι πολλες οι περιπτωσεις που τα ατομα βιωνουν καποια και οχι ολα απο τα σταδια των μεταθανατιων εμπειριων ετσι οπως εχουν καταγραφει.Οπως ειπα θα τα αναλυσω σε επομενο μυνημα μηπως σε διευκολυνω περισσοτερο.Διαβασες τα στοιχεια των αλλαγων που παρατηρουνται μετα ;;Βιωνεις καποιες απο αυτες;;
Αυτο που εχω να σου πω προς το παρον ειναι οτι ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ< ΠΡΑΓΜΑΤΚΟΤΗΤΑ > ΑΥΤΟ ΠΟΥ
ΕΖΗΣΕΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.
ΑΝ ΒΙΩΣΕΣ ΜΙΑ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙ Α ΕΣΥ ΠΡΩΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΣ ΠΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ.
ΕΣΥ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΒΙΩΣΕΣ;
ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ .
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΗ .Ο ΤΟΝΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΤΡΕΨΕΙ Ν Α ΒΡΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ .
LOVE IS THE ONLY TRUTH
ΚΙ ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ <ΑΣΧΗΜΕΣ>ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ.
ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΩΣ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΠΟΥ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ (ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ)ΤΟΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ;
ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ<ΑΣΧΗΜΕΣ>ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ(ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ),ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ
LOVE IS THE ONLY TRUTH
ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΩΣ ΒΙΑΣΕΣΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ<ΤΑΞΙΔΑΚΙ>!!!!
ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΒΡΗΚΑΜΕ(ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ ΚΙ ΑΥΤΟ)ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΟΣΟ ΝΩΡΙΣ ΚΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ
LOVE IS THE ONLY TRUTH
Η αληθινη μας φυση ειναι θεια-Θεος, οσιρις, Διονυσος, Χριστος, Βουδας, Αλλαχ, Βραχμαν Ταο- και μολονοτι η διαδικασια της δημιουργιας μας χωριζει
και μας αποξενωνει απο την πηγη μας, Η ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.
Η βαθυτερη κινητηρια δυναμη της ψυχης σε ολα τα επιπεδα της συνειδησιακης εξελιξης ειναι η επιστροφη στη
εμπειρια της θειας μας φυσης. Ωστοσο, οι περιορισμενες συνθηκες των διαδοχικων σταδιων της εξελιξης
εμποδιζουν μια ολοκληρομενη εμπειρια απελευθεροσης εντος μας και υπο μορφη θεου.
Η αληθηνη υπερβαση απαιτει το θανατο του χωριστου ΕΓΩ, το θανατο ως αποκλειστικου υποκειμενου.
Λογω του φοβου της εκμηδενισης και λογω της προσκολλησης στο ΕΓΩ, το ατομο πρεπει να βρισκει διαρκως υποκαταστατα και αναπληρωματα
του <ατμαν>, τα οποια ειναι διαφορετικα σε καθε ειδικο σταδιο. Για το εμβρυο και το νεογεννητο, αυτο σημαινει την εκπληρωση οπως βιωνεται στην καλη μητρα
και στο καλο στηθος. Για το νηπιο, ειναι η ικανοποιηση των φυσιολογικων αναγκων που αντιστοιχουν στη ηλικια.
Για τον ενηλικα το ευρος των <ατμανικων προβολων> ειναι μεγαλο, περιλαμβανει, εκτος απο την τροφη και το σεξ,
τα χρηματα, την φημη, την εξουσια, την εμφανιση,την γνωση και πολλα αλλα.
Λογω της βαθυτερης αισθησης πως η αληθινη μας ταυτοτητα ειναι η ολοτητα της κοσμικης δημιουργιας
και η ιδια η δημιουργικη αρχη, τα υποκαταστατα οποιοδηποτε βαθμου και ευρους -οι ατμανικες προβολες-
ποτε δεν μας ικανοποιουν εντελως. Μονο η εμπειρια της θειας μας φυσης σε ολοτροπικες καταστασεις συνειδησης
ειναι σε θεση να ικανοποιησει τις βαθυτερες αναγκες μας. Ετσι η εσχατη λυση των προβληματων μας
βρισκεται στον εσωτερικο κοσμο, οχι στις εγκοσμιες επιδιωξεις οποιουδηποτε ειδους και ευρους.
Υ.Γ. Θα βοηθουσε πολυ τους μελετητες του θεματος το βιβλιο
"Μπαρντο Τοντολ'' των Εβανς και Γουεντζ εκδοσεις πυρινος κοσμος.
Ειδικα ο προλογος απο τον Καρλ Γιουνγκ ειναι λιαν διαφωτιστικος
Σας χαιρετω
999
quote:
ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΨΟΦΑΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ???
ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ???
Ε???
Για να ειμαι ειλεικρινης καθολου αλλα εχω καποια ατομα που αν φυγω δεν θα το αντεξουν και ετσι μενω ![]()

quote:
ΚΩΣΤΑ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ....ΜΑΛΩΣΟΥΜΕ.
ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΩΣ ΒΙΑΣΕΣΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ<ΤΑΞΙΔΑΚΙ>!!!!
ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΒΡΗΚΑΜΕ(ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ ΚΙ ΑΥΤΟ)ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ.ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΙΣ Ή ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΚΕΙ
ΑΣΕ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΜΙΑ ...ΖΩΗ!!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΟΣΟ ΝΩΡΙΣ ΚΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ
Γιατι σου φαινεται περιεργο αγαπητη φιλη?
Αφου εκει ειναι ομορφα,υπαρχει η αγαπη με μια ενοια που δεν υπαρχει στην γη,δεν υπαρχουν αρωστιες,πετας τι αλλο θες? 
quote:
Σε αυτο κατι περισοτερο ξερεις αρα μενω σε αναμονη!!!

ΦΙΛΗ ΜΑΣ Χ-FILES ΔΕΝ ΠΟΛΥΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΣΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ!!!
Α ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΑΝΩ ΚΑΠΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΤΛ ΚΤΛ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΛΕΟΝ???
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ Χ-FILES ΤΟ ΞΕΡΩ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ASOF???
ΣΟΡΡΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΤΑΝΟΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ 2 ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΤΣΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΩΣΤΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΑΙΩΝΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ???(ΕΛΠΙΖΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ)
Σε κανένα σημείο της εμπειρίας δεν μπορώ να πω ότι ένιωσα "να έχω πεθάνει". Ούτε υπήρχε κάποιος να μου το πει. Επίσης δεν αισθάνθηκα να επανέρχομαι με τον τρόπο που το τοποθετείς. Οι γιατροί είπαν ότι ήμουν σε κατάσταση χειρουργικού σοκ(με απότομη και ανεξέλεγκτη-προς στιγμήν- πτώση της πίεσης) και ότι παραλίγο να με χάσουν. Δεν ρώτησα ποτέ παραπάνω(ούτε καν τους δικούς μου που μίλησαν με τους γιατρούς) γιατί δεν ήθελα καθόλου να το συζητήσω ή να το θυμάμαι. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να προσδιορίσω τί ήταν αυτό που ένιωσα. Σαφώς )και είμαι σίγουρη κι εγώ γι' αυτό) και δεν ταυτίζεται με την δική σου συγκλονιστική εμπειρία. Ίσως ήταν άμυνα του οργανισμού, δεν ξέρω. Δεν ήταν άλλωστε και τόσο σαφή τα στοιχεία ώστε να είμαι απόλυτη.Δεν μπορώ όμως και να πω ότι ήταν ένα απλό όνειρο. Μου φαίνεται παράξενο και γι' αυτό το λόγο άλλωστε δεν ήθελα και να το συζητήσω ή να το ψάξω παραπέρα. Ίσως με τον καιρό και επεξεργάζοντάς το στο μυαλό μου να μπορέσω να βρω την άκρη.
στη ζωή τελικά το σημαντικότερο είναι να ξέρεις να σηκώνεσαι ακόμα και όταν ξέρεις ότι θα ξαναπέσεις... Κάποτε ένας πολύ φίλος μου είχε πει: "Μάθε να ζεις και να μην απογοητεύεσαι. Να θυμάσαι ότι και τα λουλούδια ξέρουν ότι θα μαραθούν κι όμως ανθίζουν". Αυτό είναι που προσπαθώ να έχω πάντα στο μυαλό μου. Ξέρεις πιστεύω ότι ο άνθρωπος έχει πολλές δυνάμεις μέσα του και ότι το μόνο που χρειάζεται για να τις χρησιμοποιήσει είναι ένα σημαντικό ερέθισμα ή γεγονός. Αν ο άνθρωπος δεν χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του ζει μια ζωή συμβατική στην οποία απλά επιβιώνει. Αυτό το έχω δουλέψει πολύ μέσα μου. Απλά εμείς οι άνθρωποι έχουμε μάθει να πρέπει να ζήσουμε τα χειρότερα για να εκτιμήσουμε τις μικρές αλλά πολύτιμες χαρές της ζωής. Έτσι δεν είναι;
ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΘΙΞΕΣ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΛΙΓΑ ΑΤΟΜΑ ΖΟΥΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ!!!
ΕΣΥ?
ΦΙΛΗ asof ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕΣ..ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΩΣ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ,'Η ΕΣΤΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ...ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ!ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ...
ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ...
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ(Η ΓΑΛΗΝΗ) ΣΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ Κ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ...ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ!ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ..ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ''ΕΚΕΙ'' ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΖΩΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΗΝΥΜΑ!ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ...ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΟΜΩΣ Η ΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ...ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ,ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΑΛΗΝΗ ΕΔΩ???
kwstas....Η ΑΓΑΠΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ..ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.. ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΗΝΗ!!
never say never **