- ΠΑΓΙΔΕΣ (στην Εσωτερική Αναζήτηση) - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Τώρα εντάξει.Κατατάχθηκες.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Απλά λαμβάνω την εντύπωση οτι ο DSM θέλει κάτι να "πει" στην Δ.Ο. αλλά επειδή δεν θέλει να το πει άμεσα, εφευρίσκει έμμεσους τρόπους
Dying_Incubus
Θα ήθελα όμως προηγουμένως, Πύρινε, να εξηγήσεις λίγο καλύτερα τι εννοείς ακριβώς στο μήνυμα που έστειλες στις 19/02/2016, 15:59:09 αναφέροντας το εξής:
Οπότε εγώ τον παρότρυνα να μην ακολουθεί έμμεσους τρόπους αλλά αν όντως θέλει να επικοινωνήσει κάτι στην Δ.Ο. να το κάνει με άμεσους τρόπους όπως είναι π.χ. το ιμέιλ
Αυτό μόνο
quote:Αυτό που μου γεννιέται σαν απορία από όλα αυτά: ποιά είναι η σωστή "θέση" της προσοχής; (πού θα έπρεπε να βρίσκεται)
xristosxatz
Η προσοχη εμπεριεχεται παντα σε οποιοδηποτε ειδος φαντασιας
Απο το ειδος της προσοχης ,μηχανικη ειτε συνειδητη ,παιρνει και η φαντασια την αναλογη ονομασια
Η μηχανικη φαντασια συμβαινει ετσι και αλλιως
Εμπεριεχει ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ
Αντιθετα η συνειδητη φαντασια συμβαινει μονο οταν καταβαλουμε προσπαθεια για αυτο
Οταν χρησιμοποιουμε την συνειδητη φαντασια συμβαινουν διαφορα πραγματα ,που καλο θα ηταν να τα δει ο καθενας μονος του
Υπάρχει τέτοια;
quote:
Αυτό που μου γεννιέται σαν απορία από όλα αυτά: ποιά είναι η σωστή "θέση" της προσοχής; (πού θα έπρεπε να βρίσκεται)
Υπάρχει τέτοια;
Για μενα αυτο που εχει σημασια ειναι να μπορω να αντιλαμβανομαι που πηγαινει η προσοχη
Αυτο μπορει να γινει μονο αν στειλουμε συνειδητα καπου ενα μερος της
Μεσω αυτης της τακτικης θα γινω ικανος να αντιληφθω την κινηση της προσοχης
Οταν την απασχολω καπου με την θεληση μου
Συνειδητα
Αν το δουλεψεις λιγακι θα βρεις πως να το κανεις
Αυτο που θελουμε παντα ειναι να αντιλαμβανομαστε την κινηση της προσοχης
Η πορεια και ο πειραματισμος απο εκει και περα θα υποδειξουν τα επομενα βηματα
quote:
Τώρα εντάξει.Κατατάχθηκες.
Αα ρε Νικομαχε
quote:Εντάξει, απλά ρωτάω, όταν δεν πηγαίνει πουθενά η προσοχή (συνήθως πηγαίνει) τότε πού βρίσκεται;
xristosxatz
Για μενα αυτο που εχει σημασια ειναι να μπορω να αντιλαμβανομαι που πηγαινει η προσοχη
Αυτο μπορει να γινει μονο αν στειλουμε συνειδητα καπου ενα μερος της
Μεσω αυτης της τακτικης θα γινω ικανος να αντιληφθω την κινηση της προσοχης
Οταν την απασχολω καπου με την θεληση μου
Ίσως είναι λίγο άστοχο ερώτημα
Ίσως το θέμα δεν είναι να πάει κάπου η προσοχή αλλά να μένει σε ενέργεια, σε κίνηση, δε ξέρω
quote:
Εντάξει, απλά ρωτάω, όταν δεν πηγαίνει πουθενά η προσοχή (συνήθως πηγαίνει) τότε πού βρίσκεται;
Η προσοχη βρισκεται συνεχεια καπου σε καποια αισθηση η στο διανοητικο μερος του νου ,που ειναι και αυτο αισθηση
quote:
Ίσως είναι λίγο άστοχο ερώτημα
Ίσως το θέμα δεν είναι να πάει κάπου η προσοχή αλλά να μένει σε ενέργεια, σε κίνηση, δε ξέρω
Καθολου αστοχο ισα ισα
Και οντως το θεμα δεν ειναι να κρατησεις καπου την προσοχη,τουλαχιστον στο δικο μας επιπεδο ..... ,και να κανεις ας πουμε την συγκεντρωση αυτοσκοπο
Αυτο ειναι κουτο
Στα αρχικα σταδια ,αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι να αντιλαμβανομαστε την κινηση της προσοχης
Αυτη ειναι η ενοια και του κλειδιου ΥΑΤ
Καντο ομως εκει που μπορεις και εκει που σε βολευει καλυτερα
Στην συνειδητη φαντασια
Δεν εχεις να χασεις απολυτως τιποτα
Παιξε με την συνειδητη φαντασια

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.