- Επιγνωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
.μπορεις να περιγραψεις ενα "σχημα " απο τη προσωπικη σου εμπειρια
........σαρωσεων ,διερωτησεων-αναρωτησεων ,απαντησεων ??????
Εναι λιγακι δυσκολο να σου μεταδωσω κατι που ειναι ουσιαστικα θεμα εμπειριας δηλ γευσης
Οσο για την συγκεντρωση που λες εχω πολυ μικρη εμπειρια και δεν μπορω να μιλησω για αυτο
Θα σου δωσω ομως ενα ''εξωτερικο παραδειγμα '' απο το οποιο εχω μαθει πολλα πραγματα, για τον εαυτο μου για τους αλλους ,και για την ρακετα
Με εναν παρομοιο τροπο διαδραματιζονται ολες οι ερευνες
Εχω φτιαξει δυο ρακετες για τον μικρο μου ,χωρις να καταφερω ακομα να βρω το βαρος με το οποιο θα εχει τις δυνατον λιγοτερες απωλειες κινησεων , δηλ δυσκινησια λογω βαρους της ρακετας[θεωρηματα που ειναι αποτελεσμα δικων μου αναρωτησεων ]
Ακομα δε και τωρα υπαρχουν ...και μαλιστα πολυ καλοι παικτες, που διαφωνουν με τον τροπο σκεψης μου
Εγω ομως ξερω οτι αυτο το οποιο ισχυριζομαι ειναι το σωστο για αυτα που εγω θελω
Οταν μια ρακετα δεν επιτρεπει στις κινησεις να γινονται ανετα τοτε το χερι εχει ολο το περιθωριο να κανει κινησεις λανθασμενες
Αντιθετα με μια ελαφρια ρακετα μπορει κανεις να προσεγγισει ευκολοτερα τις ''συμβατες-σωστες κινησεις ''
Οταν μια ρακετα κατασκευαζεται με 2 κοντρα πλακε και μπαλσα στη μεση για να γινει το ''σαντουιτς ΄΄ βγαινει πολυ βαρια για το χερι του μικρου
Σημερα αποφασισα να κανω κατι ανορθοδοξο
Εβαλα κοντρα πλακε μονο στην μια μερια
Αν κανω λαθος θα προσπαθησω να το διορθωσω
Αν δεν το διορθοσω θα εχω σιγουρα μαθει κατι για αυτο
Θα εχω επισης την ικανοποιηση οτι για αλλγη μια φορα ''ημουν ο εαυτος μου ''δοκιμασα χωρις να σκεπτομαι την ενοια λαθος και σωστο
Δεν μπορεις να φανταστεις , ποσο μεγαλη χαρα παιρνω γνωριζοντας οτι αυτα που κανω ειναι ολα στον ''αερα'' και ειναι δικα μου.......
Μεχρι τωρα δεν εχω απογοητευτει απο καμμια ερευνα η πειραμα που εχω αποπειραθει
Απο ολα εχω αποκομισει και κατι
Αλλωστε σκεψου !!!!
Ειναι καλυτερα να ζω και να αναπαραγω τροπο σκεψης, ζωης και θελω αλλων, η μηπως ειναι καιρος να εμπιστευθω την δικη μου κριση, τα δικα μου θελω και αισθηση
Οχι εγωιστικα απλα γνωριζοντας οτι ο καθενας εχει τα δικα του δεδομενα
Edited by - xristosxatz on 16/12/2013 21:01:33
quote:
...μπορεις να συνοψισεις τα βασικα σταδια της μεθοδου απο τι ακριβως συνισταται ακομη δεν εχω καταλαβει ....πχ
συγκεντρωνομαστε ---->σαρωνουμε ---->ρωταμε-ξαναρωταμεκαι μετα βλεπουμε ,ακουμε νιωθουμε ??καπως ετσι ???
Την λεξη συγκεντρωση ξεχνα τη
Δεν ειναι κατι που μπορουμε να προσεγγισουμε
Τουλαχιστον εγω !!!!!!
Η πρακτικη της βιπασανα εχει ως εξης
Βαζουμε την προσοχη στο σωμα και σε οποια αισθηση συναντησουμε παραμενουμε αταραχοι και αντικειμενικοι
Αυτο ομως θα ειναι αποτελεσμα καποιας ισως μακροχρονιας προσπαθειας
Για αυτο μεινε στο
''Βαζουμε την προσοχη στο σωμα...... και σαρωνουμε απο το κεφαλι μεχρι τα ακροδακτυλα των ποδιων και ξανα μεχρι το κεφαλι
Στην αρχη ισως δεν θα ειναι δυνατη η παρατηρηση των διαφορων αισθησεων λογω του τι οτι δεν εχουμε συνιθισει να τις παρατηρουμε
Παρολο που αυτες θα ειναι παρουσες
Με τον καιρο ομως και με την αναρωτηση θα αρχισεις να βλεπεις αισθησεις που δεν εβλεπες και ομως παντα ηταν εκει
Ξαναλεω ομως
Ειναι για μενα πιο πρακτικο να αναρωτηθεις γιατι να κανεις μια παρομοια τεχνικη που αραγε θα μπορουσε να σου φανει χρησιμη παρα να πιεσεις τον εαυτο σου να την κανει
Αυτο αλλωστε εκανα και εγω
Μου πηρε δε τουλαχιστον 2 χρονια μεχρι να καταλαβω ενα πολυ απλο γιατι
να την κανω
Τωρα ομως ειναι κατι που δεν πιεζομαι να το κανω
Εχει γινει καποιο ειδος αναγκης !!!!!
Edited by - xristosxatz on 16/12/2013 21:37:38
quote:
Ξαναλεω ομως
Ειναι για μενα πιο ΠΡΑΚΤΙΚΟ, να ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΣ, ΓΙΑΤΙνα κανεις μια παρομοια τεχνικηΠου αραγε θα μπορουσε να σου φανει χρησιμη;
Παρα να πιεσεις τον εαυτο σου να την κανει!!!!
Μου πηρε τουλαχιστον 2 χρονια μεχρι να καταλαβω γιατι
να την κανω [τουλαχιστον ενα μερος απο αυτο]
Και οτι γραφω βεβαια εδω αποτελουν ολα καθαρα δικες μου αποψεις ,εκτος απο την ιδια την πρακτικη
Εγω απλα δινω καποιες ιδδεες που με δικη του ευθυνη τις υιοθετει καποιος η οχι
Εδω λοιπον με ολα αυτα, ενοω, οτι ο καθενας απο μας, [για μενα ] θα πρεπει ουσιαστικα,να μπει στον κοπο, να ''ξαναανακαλυψει την πρακτικη''
Χωρις πιεση ...μονο αναρωτωμενος
Αυτο το λεω με το σκεπτικο ,οτι οταν καποιος μπει στην διαδικασια, του να πιεζει τον εαυτο του να κανει κατι το οποιο δεν καταλαβαινει ,το πιο πιθανο ειναι να τα παρατησει πολυ γρηγορα
Να θυμασαι !!!!
Ειναι μια απλη αυτοπαρατηρηση .....τιποτα αλλο!!!!!!
Και βεβαια ο τροπος που θα γινεται η σαρωση εχει και αυτος σημασια αναλογα με την κατασταση του νου !!!!
Οταν πχ ο νους αρνειται να κανει σαρωση το να αυξηθει λιγακι η ταχυτητα του δινει λιγοτερα περιθωρια να επεμβαινει
Εαν ομως θελησω να καταστω αντιληπτικοτερος με βοηθαει να χαμηλωνω λιγο την ταχυτητα σαρωσεως η και να την σταματω μεχρι να καταλαβω οτι πλεον μπαινω σε μια νοθρη κατασταση
Εσυ εισαι το αφεντικο !!!
Οτι γουσταρεις κανεις !!!!
Οταν δισταζουμε να πειραματιστουμε [και μαλιστα χωρις κοστος ]θεωρω οτι πιανομαστε κοροιδα του νου μας
Να θυμασαι επισης οτι ακομα και η σαρωση δημιουργει καποιο ''θορυβο -αισθηση ''την οποια αν δεν αντιληφθεις θα ταυτιστεις και ....παει το αταραχος και αντικειμενικος
quote:
Εσυ εισαι το αφεντικο !!!
Οτι γουσταρεις κανεις !!!!
Οταν δισταζουμε να πειραματιστουμε [και μαλιστα χωρις κοστος ]θεωρω οτι πιανομαστε κοροιδα του νου μας
Το να πειραματιζεσαι με συνεση και αναρωτωμενος ,και οχι επειδη εγω το προτεινω ,και μαλιστα αρχιζοντας απο τα ''ασφαλη ''θα εμπλουτισει το μυαλο εκτος απο γνωσεις ....με την αντιληψη του τι εστι πειραματισμος
Ηταν το κυριο εργαλειο μου για να αρχισω να αμφισβητω για οτι συμβαινει γυρω μου ,και να γινομαι ολο και περισσοτερο ο εαυτος μου
Και αυτο ειναι επισης κατι που εχω παρατηρησει να γινεται σε ολους οσους εχω παρατηρησει να πειραματιζονται και να ανακαλυπτουν
quote:
Ειναι για μενα πιο πρακτικο να αναρωτηθεις γιατι να κανεις μια παρομοια τεχνικη που αραγε θα μπορουσε να σου φανει χρησιμη παρα να πιεσεις τον εαυτο σου να την κανει
Αυτο αλλωστε εκανα και εγω
Και ολα αυτα τα λεω διοτι γνωριζω οτι οταν μια πραξη εχει σαν ελατηριο την προσωπικη κατανοηση ,και την καταθεση ψυχης ,ειναι μια πραξη που καθαρα φαινεται οτι ξεχωριζει απο αυτες που ειναι αποτελεσμα καταπιεσης και εξαναγκασμου !!
Και κατι ακομα !!
Ο αποδεκτης του εξαναγκασμου ,αυτο που βιωνει ειναι η ''πιεση'' που προερχρται απο τον ιδιο η απο καποιους αλλους
Αυτο ενδεχεται να καθυστερησει, η ακομα και να ματαιωσει, την αυτοεκφραση, που προερχεται μεσα απο την προσωπικη πρωτοβουλια
Edited by - xristosxatz on 18/12/2013 10:08:18
Οσο δηλ πιο αμεσο, στο υλικο, η στο ψυχολογικο πεδιο, ειναι κατι, τοσο πιθανοτερη ειναι και η αναληψη δρασης
Τουτο μπορει και να ειναι μια ''εξυπνη ''και ''αγαθη'' μορφη χειραγωγησης του ιδιου μας του εαυτου
Για παραδειγμα πιο ευκολα θα καταναλωθει μια τροφη, που ειναι μπροστα στα ματια μας ,απο μια που ειναι καταχωνιασμενη στα εκγατα του ψυγειου ,η του ντουλαπιου
Αλλωστε και αυτοι που μας κυβερνουν, ''εξυπνες'' μορφες χειραγωγησης χρησιμοποιουν
Τα εξωτερικά ερεθίσματα και ο τρόπος που αντιδρώ σε αυτά , συμμετέχουν σε λεπτοφυής απόκρυφες , κοσμικές , διεργασίες στα κατάβαθα της ύπαρξης μου … διαμορφώνοντας αυτό που γίνομαι αέναα.
Τώρα , αυτή τη στιγμή, μπορώ να ψυχανεμιστώ τι είμαι… τώρα , αυτή την απειροελάχιστη στιγμή που ακολούθησε την προηγούμενη , είμαι απειροελάχιστα διαφορετικός… αυτό δε σταματάει ποτέ… ακόμα και για τους πιο μεγάλους μύστες .
Η πραγματική Γνώση είναι η επίγνωση αυτής της αέναης διεργασίας… στον Άνθρωπο και στο Σύμπαν…. Ο χειρισμός της , είναι το επόμενο μεγάλο άλμα… η Αλχημεία.
Νομίζω συμφωνούμε φίλε xristosxatz…(?)
quote:
, συμμετέχουν σε λεπτοφυής απόκρυφες , κοσμικές , διεργασίες στα κατάβαθα της ύπαρξης μου … διαμορφώνοντας αυτό που γίνομαι αέναα.
Ισως να ειναι και ετσι !!!!
Αυτο ομως που εγω ενοω ειναι απλα ''να δουμε'' η στην χειροτερη των περιπτωσεων να μαθουμε σιγα σιγα να βλεπουμε !!!
Νομιζω πως η χρηση βαρυγδουπων λεξεων μας καθηλωνει και μας καθυστερει !!!
Οσο δεν ειμαστε σε θεση να βρεθουμε ΑΚΡΙΒΩΣ στο επιπεδο μας ,και να παραμενουμε εκει πεισματικα ,η εσωτερικη εργασια θα αντικαθισταται απο την φαντασια
Για μενα να παραμενω εκει πεισματικα σημαινει , να μην επαναλαμβανω κατι, ακομα και αν το κατανοω σε μεγαλο βαθμο, παρα μονο αυτα που ετσι και αλλιως θα ελεγα ακομα και αν δεν ειχα ακουσει διδασκαλιες
Βεβαια ολοι θα πρεπει υποθετω να περασουμε απο ολα τα σταδια !!!!
Ας μενουμε ομως τον λιγοτερο δυνατο χρονο στο καθενα !!!!
Edited by - xristosxatz on 20/12/2013 22:57:12
Δεν γεννιούνται ηλίθιοι.
Ηλίθιοι γίνονται μετά . στην εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ.
O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΕΙΣ
ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΟΥΡΟΥ ... ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΛΕΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ..
Ο ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΥΗΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ...
ΔΕΝ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΕΙ ..
ΔΕΝ ΠΙΣΩΓΥΡΙΖΕΙ ...
ΔΕ ΞΕΝΟΚΟΙΤΑΖΕΙ ΔΕΝ ΑΛΛΗΘΟΡΙΖΕΙ ...
ΔΕ ΚΩΛΛΙΣΙΕΡΓΕΙ ...ΔΕΝ ΧΑΣΟΜΕΡΕΙ.. ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!!!...
ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΥΧΟΜΑΙ !!!
ΣΕ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΥΝΟΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΙΑΣ ΜΟΝΑΧΙΚΗΣ ΚΟΡΑΚΙΝΑΣ ( γιατι μονο εσεις μπορειτε να καταλαβαιτε την ευχη τουτη )
ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΕΠΔΟ ..
Η ""ΑΓΑΠΗ"" ΤΟ ΠΑΡΕΥΧΗΜΑ ΜΙΑΣ ΑΛΗΘΩΡΗΣ ΒΑΘΙΑΣ ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΡΙΓΜΕΝΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΡΒΟΡΟ,,,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΥΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ ...
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΛΟΙΠΟΟΝ ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΗ !!!!!
ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............
Φίλη μου,πραγματικά,δεν μπορεί να εννοείς πραγματικά το παραπάνω...Σε παρακαλώ πες μου ότι κάτι δεν κατάλαβα καλά...
Πως μπορεί λ.χ. η αγάπη της μητέρας προς το παιδί της να είναι ένα ύπουλο και διφορούμενο αίσθημα σκοτεινό και καταχρηστικό???
Αν το "παρεύχημα" αυτό,όπως το χαρακτήρισες,το εφάρμοζε κάθε άνθρωπος για κάθε συνάνθρωπό του,τότε η δικαιοσύνη θα ήταν η φυσική απόρροιά του,σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
Αλλά και πάλι,σε παρακαλώ,πες μου ότι κάτι άλλο εννοούσες απ'αυτό που κατάλαβα...
Edited by - ΚΥΩΝ on 25/12/2013 21:56:38
Η αγαπη ειναι στην ουσια χημικες αντιδρασεις στον υποθαλαμο του εγκεφαλου μας..
Αγαπαμε αυτο που περιμενουμε να παρουμε γιατι ειμαστε εθισμενοι στην αγαπη..
ΚΥΩΝ...Ειπε για την Αγάπη....
Αν το "παρεύχημα" αυτό,όπως το χαρακτήρισες,το εφάρμοζε κάθε άνθρωπος για κάθε συνάνθρωπό του,τότε η δικαιοσύνη θα ήταν η φυσική απόρροιά του,σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
--------------------------------------------------------------------
Συμφωνώ!!!
Εγώ Ειμαι Εμείς.
Ο ανθρωπος ειναι το Συμπαν ολοκληρο αλλα καταπιεζεται μεσα σε μια κοινωνικη ταυτοτητα και εχει φορτωθει με τις αλυσιδες της υποχρεωσης..
Οποιος δεν εχει σπασει αυτες τις αλυσιδες δεν ξερει τιποτε για τον ανθρωπο.. και διαβαστε οσα βιβλια φιλοσοφιας και ψυχολογιας θελετε για να αποδειξετε το αντιθετο..
Ο άνθρωπος δεν νοείται έξω από μια κάποια κοινωνία.Το θέμα με τον άνθρωπο,φίλε μου,είναι ότι δεν μπορεί από μόνος του σε καμία περίπτωση να είναι αυτάρκης.
Το ότι εγώ,εσύ,εμείς έχουμε κάθε μέρα τον άρτον ημών τον επιούσιον είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης κοινωνίας.
Πολύ περισσότερο,όμως,μέσα από την συναναστροφή μας με τους άλλους ανθρώπους γνωρίζουμε τον εαυτό μας.
Θεωρείς ότι κάθε πράξη μέσα στα πλαίσια της κοινωνίας είναι πράξη υποχρέωσης?Πως νομίζεις ότι ο άνθρωπος μπορεί να βιώσει την ελευθερία?
quote:
O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΕΙΣ
ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΟΥΡΟΥ ... ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΛΕΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ..Ο ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΥΗΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ...
ΔΕΝ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΕΙ ..
ΔΕΝ ΠΙΣΩΓΥΡΙΖΕΙ ...
ΔΕ ΞΕΝΟΚΟΙΤΑΖΕΙ ΔΕΝ ΑΛΛΗΘΟΡΙΖΕΙ ...
ΔΕ ΚΩΛΛΙΣΙΕΡΓΕΙ ...ΔΕΝ ΧΑΣΟΜΕΡΕΙ.. ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!!!...ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΥΧΟΜΑΙ !!!
Δυστυχως φιλη και κανει γυρους γυρω απο τον εαυτο του και κωλλισιεργει και χασομεραει κ.τ.λ
Το θεμα ειναι να μην μενειεκει η να μενει το λιγοτερο δυνατο και μετα να προχωρα και παλι
quote:
Οι άνθρωποι γεννιούνται χωρίς γνώσεις
Δεν γεννιούνται ηλίθιοι.
Ηλίθιοι γίνονται μετά . στην εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ.
Θα συθμφωνησω μαζι σου φιλε Νοτιρκ
ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Edited by - xristosxatz on 26/12/2013 13:42:12
quote:
Η ""ΑΓΑΠΗ"" ΤΟ ΠΑΡΕΥΧΗΜΑ ΜΙΑΣ ΑΛΗΘΩΡΗΣ ΒΑΘΙΑΣ ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΡΙΓΜΕΝΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΡΒΟΡΟ,,,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΥΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ ...
Θα συμφωνησω μαζι σου οτι η αγαπη για την οποια τοσος ντορος γινεται ,αντιπροσωπευεται οχι απο την ιδια την αγαπη αλλα απο το ''παρευχημα ''αυτης
Αν θα μπορουσαμε να εχουμε αγαπη ,σιγουρα η ζωη μας θα ηταν πολυ διαφορετικη !!!
Πιστευω οτι η λεξη που συνεχεια αναμασαμε δημιουργει μια πλειαδα προβληματων στις σχεσεις των ανθρωπων
Οσο ομως κουβαλαμαι ολο αυτο που ειμαστε η αγαπη θα παραμενει απλα ενα ''παρευχημα ,διοτι ειναι καλυμενη
Συνηθως την μπερδευουμε με τον φοβο την αναγκη τον σεβασμα κλπ
Και μια απλη ενδειξη για αυτο ,κατα τον ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΜ ΒΕΟΡ, ειναι οτι τα παιδια και οι εφηβοι εμπιστευονται περισσοτερο τους συνομηλικους τους παρα τους ιδιους τους γοπνεις τους !!!
Και βεβαια αν θελω να ειμαι συνεπης με τον εαυτο μου, θα πρεπει και να πω, οτι εγω, μπορω μονο να ΥΠΟΠΤΕΥΘΩ οτι αυτο που βιωνει η κοινωνια και εγω , δεν ειναι αγαπη ,και σε καμμια περιπτωση δεν μπορω να μιλησω για την αγαπη
Αυτη συμφωνα παλι με καποιους ανθρωπους ανηκει στ βαθυτερα κομματια του εαυτου μας
Edited by - xristosxatz on 26/12/2013 13:57:29
quote:
Η φιλοσοφία,φίλε μου,είναι επιστημονική μέθοδος και ουδεμία σχέση έχει με την θρησκεία.Θέτει ερωτήματα τα οποία προσπαθεί να απαντήσει βάσει λογικών σχέσεων.Ο άνθρωπος δεν νοείται έξω από μια κάποια κοινωνία.Το θέμα με τον άνθρωπο,φίλε μου,είναι ότι δεν μπορεί από μόνος του σε καμία περίπτωση να είναι αυτάρκης.
Το ότι εγώ,εσύ,εμείς έχουμε κάθε μέρα τον άρτον ημών τον επιούσιον είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης κοινωνίας.
Πολύ περισσότερο,όμως,μέσα από την συναναστροφή μας με τους άλλους ανθρώπους γνωρίζουμε τον εαυτό μας.
Θεωρείς ότι κάθε πράξη μέσα στα πλαίσια της κοινωνίας είναι πράξη υποχρέωσης?Πως νομίζεις ότι ο άνθρωπος μπορεί να βιώσει την ελευθερία?
Η διαφορα της φιλοσοφιας απο την επιστημη (που βασιζεται στη λογικη) ειναι οση και η διαφορα μεταξυ μυθου και λογου..
Ισως να μπερδευεσαι με τη φιλοσοφια της επιστημης..
Δηλαδη ξερω οτι ο προγραμματιστης χρησιμοποιει λογικες εννοιες για να φτιαξει software αλλα ποτε δεν εχω ακουσει για φιλοσοφο του ΙΤ.. χα χα χα
Προυποθεση για οτιδηποτε εχει σχεση με τον εσωτερισμο ειναι η αποκοπη απο την "καθημερινοτητα" ή και την κοινωνια..
Αμα δεν ηταν προυποθεση πχ τα μοναστηρια θα ηταν μεσα στις πολεις..
Ο ανθρωπος εχει εκπαιδευτει βιολογικα να οργανωνει κοινωνιες γιατι τα παλαιοτερα χρονια επιβιωνε καλυτερα.. κατα τον ιδιο τροπο που ο σκυλος και η γατα εχουν εκπαιδευτει βιολογικα να ζουν με τον ανθρωπο γιατι επιβιωνουν ευκολοτερα..
Αυτος ειναι και ο λογος που οι ανθρωπινες κοινωνιες εχουν τοσους πολλους ηλιθιους που κανονικα δεν θα μπορουσαν να επιβιωσουν αν ζουσαν εκτος κοινωνιων..
Οι θρησκειες ειναι στην ουσια φιλοσοφιες ηθικης που προγραμματιζουν υποσυνειδητα τον ανθρωπο να ζει "αρμονικα" εντος των κοινωνιων..
Η ελευθερια οπως την εννοεις ειναι μια ψευδαισθηση..
Ωστοσο η πραγματικη ελευθερια ειναι μια καθαρα πνευματικη κατασταση
quote:
ΚΥΩΝ:Η φιλοσοφία,φίλε μου,είναι επιστημονική μέθοδος και ουδεμία σχέση έχει με την θρησκεία.Θέτει ερωτήματα τα οποία προσπαθεί να απαντήσει βάσει λογικών σχέσεων.
[...]
Προσυπογράφω την πρώτη φράση του μηνύματός σου ΚΥΩΝ.
Μου έδωσε το ερέθισμα να ανοίξω ένα θέμα που το σκεφτόμουν εδώ και καιρό:
Τι είναι φιλοσοφία;