- Taξιδι στο Θιβετ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ισως να εχουν και δικιο απο την μια πλευρα.και η σαμοθρακη ωστοσο ειναι πολυ ομορφο μερος με πολλη φυση και ιδανικο για να περασει καποιος τις διακοπες του καλοκαιριου.
μιας και λοιπον εχω επισκεφτει το νησι αυτο ,οπως και αρκετα αλλα μερη του τοπου μας θα προτιμησω αυτη την φορα κατι το διαφορετικο.και το θιβετ ειναι πραγματι το κατι πολυ διαφορετικο για μενα.
ζηταω λοιπον απο οποιον γνωριζει να μου δωσει καποιες πληροφοριες.η ιδεα να ταξιδεψω με καποιο group απο αυτα που οργανωνουν τετοιες εκδρομες ειναι καλη.αλλα δεν θα ηθελα να παω μονο στα συγκεκριμενα μερη που προεπιλεγονται συνηθως απο το ταξιδιωτικο πρακτωριο.θα προτιμουσα να ειμαι με ατομα που εχουν ασχοληθει με την φιλοσοφια του θιβετ και της ινδιας γενικοτερα.να υπαρχει καποιο προγραμμα κατα την διαρκεια του ταξιδιου που θα περιλαμβανει ενημερωση για τον βουδισμο,συζητησεις, διαλογισμο κτλ.και φυσικα να δουμε οσα περισσοτερα μερη μπορουμε.μηπως ζηταω πολλα;δεν ξερω αλλα εχω ακουσει οτι υπαρχουν καποιες ομαδες ανθρωπων που οργανωνουν καθε τοσο τετοιου ειδους εκδρομες,κυριως απο την αθηνα.αν γνωριζει καποιος λοιπον κατι για αυτο το θεμα ας με ενημερωσει.
και επειδη η φαντασια μου τρεχει,γιατι να μην οργανωσουμε μια εκδρομη στο θιθετ για τα μελη του esoterica που τους ενδιαφερει το θεμα.
thoth-atma κανονιστε τιποτα........
Υ/Γ:μαλλον πρεπει να αλλαξω το aris24 γιατι σε λιγες μερες μπαινω στα 28.ας ειναι.....
quote:
thoth-atma κανονιστε τιποτα........
Αχχχ... Άρη. Πόσα όνειρα έχω και για πόσα ταξίδια αλλά όλο και κάτι προκύπτει κάθε χρόνο και δεν μπορώ να ταξιδέψω. Κάτι η δουλειά, κάτι οι κοινωνικές υποχρεώσεις κ.λπ. και πάντα αναβάλλω για την άλλη χρονιά όλα μου τα σχέδια αυτά.
Μου ξανά-άνοιξες την όρεξη όμως με το μήνυμά σου και θα καθήσω να το δω πιο σοβαρά.

quote:
Εγώ είμαι μέσα!!!
IN-and-ABOVE ξέχασες να πεις ότι όπως λέει και το όνομά σου δεν είσαι μόνο μέσα (ΙΝ) αλλά και (AND) υπεράνω (ABOVE) ![]()

inandabove καλοκαιρι σε βολευει;
εχουμε και γνωστους σε αεροπορικες εταιριες να μας κανουν καλυτερη τιμη...
Αν και (δυστυχώς) δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάω στο Θιβέτ, γνωρίζω πολλά άτομα που έχουν πάει.
Ολοί τους συνιστούν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ για ένα τέτοιο ταξιδι.
Οσό πιο κάλη προετοιμασία κάνεις, όσο πιο πολλές επαφές έχεις ΠΡΙΝ ξεκινήσεις, το΄σο το καλύτερο.
Ο λόγος για αυτό είναι ο έξης:
Τό Θιβέτ είναι χώρα κατεχόμενη απο την Κίνα, η οποία εισέβαλε στο Θιβέτ το 1949.
Οι Κινέζοι κυρίαρχοι δεν θέλουν με κανέναν τρόπο να αναπτυχθεί αυτονομία στο Θιβετ, ιδίως πνευματική αυτονομία.
Ολοι οι κύριοι Λάμα είναι εξώριστοι στην Ινδία, οπου και εδρεύει η "Θιβετιανή Κυβερνησή εν Εξωρία". Μέσα στο ίδιο το θιβέτ οι μόνοι "λαμα" που έχουν υπευθυνες θέσεις είναι οι κομπάρσοι των κινέζων.
Αν μιλήσεις με τον απλό κόσμο, και αναφέρεις τον Dalai Lama, η ακόμα και κανέναν μεγάλο Θιβετανό Αγιο, τότε χλωμιάζουν, σταματάν την συζήτηση, κοιτάν μην τους βλέπει κανας Κινέζος χαφιές, και απομακρύνονται.
Ο πλυθισμός της Λάσα νομίζω οτι κοντεύει να είναι μισός Κινέζικος, και η πόλη έχει γεμλισει καταναλωτικά καταστήματα, κλπ. Σιγουρα δεν θα αργίσει και το πρώτο McDonald.
(Θα κάνει καλη μπιζνες, γιατί όλοι οι Λάμα που έρχονται στη Δύση αγαπάν το φαϊ του McDonald, τους θυμίζει βούτηρο από yak)
Όλα τα ενεργά (δλδ, οχι τουριστικά) Θιβετανικα μοναστήια βρίσκονται στην Ινδία, κυρίως στά Ιμαλάϊα.
Βέβαια το Θιβέτ κρύβει ακόμα πολλούς θησαυρούς, άλλα ειναι αμφίβολο αν θα μπορούσε να δει τίποτα ένας τυχαίος επισκέπτης.
Έχω πληροφορίες οτι κάτι που πραγματικά αξίζει να κάνει κανεις στο Θιβέτ, ειναι το προσκύνημα στο όρος Kailash, ξεφεύγοντας έτσι από τον όχλο του Κινέζικου Θιβετ. Αυτό όμως θέλει αρκετή προετοιμασία, και μια καποια δαπάνη.
Πάντως, αν τελικά τα καταφέρεις, ειμαι σίγουρος οτι θα αξίζει τον κόπο.
Καλη επιτυχία.
Παραθέτω διάφορα λινκς που μπορείνα σου φανουν χρήσιμα.
Φιλικά
Κ
Free Tibet Campaign http://www.freetibet.org
Tibet Onlinehttp://www.tibet.org
Tibetan Government in Exile's Official Web Site http://www.tibet.com
FREE TIBET NOW! http://tibet.org.actadivina.com
nternational Campaign for Tibet http://www.savetibet.org
Επίσης, αν θες βάλε τις λέξεις "tibet travel" στο Google, και θα βρείς πολλά.
Απο οτι ξέρω, οι προσκυνητες που πηγαίνουν στο Kailash, δεν κάνουν ανάβαση του βουνού, αυτό θα ήταν εξαιρετικά δυσκολο... για πολούς λόγους!
Πάντως αν θες να δεις θιβετανικούς μοναχούς στο "φυσικό" τους περιβάλλον, θα σε συνέφερε καλύτερα να ταξιδέψεις στην Ινδια, εκει που εδρεύει ο Dalai Lama.
Αν έχεις διάθεση για περιπέτεια, τότε ίσως αξίζει να προσπαθήσεις να πας στο Bhutan, οπου υπαρχει αδιάσπαστη Βουδδιστική παράδοση. Βίζες για το Bhutan είναι δύσκολες (ξέρω γιατι δυο γνωστοι μου μόλις γύρισαν), αλλα αυτο που θα βρείς εκει θα είναι πολύ πιο γνήσιο απο ένα show των Κινέζων για τους τουρίστες!
Μια άλλη περιοχή που αξίζει τον κόπο, είναι το Ladakh. Είναι πιο ευπρόσιτο (ανήκει στην ινδια) οι κάτοικοί του ειναι αυτόχθονες Θιβετανοί (όχι προσφυγες) και το ταξιδι θα σου στοιχίσει πολυ λιγότερο, περίπου το 1/3, απ'οτι να πας στο Θιβέτ ή στο Bhutan.
Κ
Με βολεύει το καλοκαίρι -κι έτσι θα χουμε και αρκετό χρόνο να προετοιμαστούμε, όσοι τελικά πάμε- αλλά πρέπει να σε προειδοποιήσω ότι δεν είμαι καλή στις αναβάσεις!!
Θα γράψω ξανά όταν συλλέξω σχετικές πληροφορίες.
Φιλικά, Αλεξάνδρα
(και μέσα και υπεράνω, φίλτατε thoth![]()
![]()
)
kynike εχεις υποψιν σου για τι χρηματικες τιμες μιλαμε;τοσο για το θιβετ οσο και τα αλλα μερη που ανεφερες(bhutan,ladakh)
quote:
Στην προσπαθεια μου να πραγματοποιησω ενα ονειρο ζωης ανοιγω αυτο το topic,πιστευωντας οτι πολλοι ανθρωποι και ιδιαιτερα μελη του εsoterica θα ηθελαν να γνωρισουν το μυστηριακο θιβετ απο κοντα.
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ...
ΚΑΘΕ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.
ΚΟΙΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ...
ΦΥΓΑΜΕ...
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
αυτο που θα ηθελα να μαθω τωρα ειναι να την διαδρομη που πρεπει να ακολουθησω.απο ελλαδα ως το νεπαλ της ινδιας μου ειπαν οτι ειναι κατι το απλο.απο εκει και περα τι γινεταi;υπαρχει αλλη δυνατοτητα πτησης για το θιβετ η ταξιδευουμε οδικως;με το θεμα τις βιζας τι γινεται;
ΑΦΡΟΔΙΤΗ εσυ που ασχολεισαι με τις πτησεις ισως μπορεις να βοηθησεις σε ολα αυτα.
μηπως γνωριζεις και καποιο τηλεφωνο απο τις πληροφοριες αεροδρομιου που μπορω να παρω και να ενημερωθώ για τιμες εισητιριων,πτησεις κτλ;
οποιοσδηποτε αλλος γνωριζει κατι για το συγκεκριμενο θεμα η βοηθεια του ειναι δεκτη και πολυτιμη.
εχω μπει και στη διευθυνση του lonely-planet.απο εκει παραγγελνεις βιβλια με οδηγιες,χαρτες,συμβουλες και πληροφοριες για ολα τα μερη του κοσμου.θα κοιταξω να παραγγειλω συντομα το βιβλιο του θιβετ.
τα ξαναλεμε μολις μαθω νεοτερα......
Μία εβδομάδα είναι πολύ λιγο!
Δέν θα προλάβεις καλα-καλα να προσαρμοστείς στο "culture shock" της Ασίας!
Αν υπάρχει τρόπος να το κάνεις δεκαπενθήμερο, προσπάθησε. Για να μην πω τίποτα για μήνα...
Με τα στοιχεία που μου λες, θα σου συνιστούσα να αφίσεις για τώρα το Bhutan και το Θιβέτ γιά δεύτερο ταξίδι.
Αν πας στην Ινδία, και έχεις μόνο μια βδομάδα, θα σου έλεγα να διαλέξεις ανάμεσα στο Ladakh, Darjeeling/Sikkim, Dharmsallah/McLeodganj - δεν γίνονται και τα τρία.
Για να πάρεις μια πρώτη γεύση, θα έλεγα σίγουρα McLeodganj/Dharmsallah.
Εκεί ζει ο dalai Lama, υπάρχει πολυ μεγάλη Θιβετανική κοινότητα, υπάρχουν επίσης πολλοί Δυτικοι, φιλοΒουδδιστές, Γάλλοι, Άγγλοι, κλπ., που θα μπορέσουν να σου δώσουν ένα σωρό πληροφορίες. Πολλοί απο αυτους έχουν ταξιδέψει στο Θιβέτ.
Το άλλο πλεονέκτιμα, είναι οτι είναι σχετικά φτηνο ταξίδι, μόνο το είσητήριο για Ινδία και τα έξοδα παραμονής.
Θα σου συνιστούσα να αποφύγεις προς το παρόν το Νεπάλ, ο πλυθισμός του και ο Βουδδιμός του είναι κράμμα Ινδουϊσμου-Θιβετανισμού, και αυτή την στιγμή υπάρχουν πολιτικά προβλήματα, δολοφονίες ξένων, κλπ.
Καλή επιτυχία, ο'τι και αν αποφασίσεις!
Κ.
ΠΗΓΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ? ΚΙ ΑΝ ΠΗΓΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ? ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΕ?