ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

SkyRider37 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
18/11/2003, 13:21:25
επρεπε να το στειλεις με e-mail, ομως μου ηρθε αυθορμητα και

εχεις απολυτο δικαιο με το θεμα του e-mail μου ,δεν υπαρχει

παρεξηγηση αλλιως τωρα με τους δυο πυροβολισμους που σου

ριχνει το ανθρωπακι ,θα ηταν παπαλα ο 1900

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

Edited by - manos on 18/11/2003 13:24:31

Edited by - manos on 18/11/2003 13:55:03

Edited by - manos on 18/11/2003 13:55:43

MasvidalΜέλος
18/11/2003, 17:32:38
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΑΣ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ....

18/11/2003, 19:18:49
quote:

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΑΣ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ....

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ MASVIDAL,
ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΒΕΙΣ,
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΠΟΛΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ.
ΜΗΠΩΣ Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ;
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΧΩΡΟ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΚΑΘ'ΕΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ;
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΜΕ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ Η ΑΓΑΠΗ;
ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ;
ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΚΦΡΑΖΩ ΣΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΔΙΑΛΟΓΟ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ 'Η ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ,ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ...
ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΩΘΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.ΠΟΣΟ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ!!!
ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΥΠΗΣ ΑΥΤΗΣ ΒΙΩΣΗΣ ΜΑΣ ΩΣ ...ΑΝΘΡΩΠΩΝ...
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ...ΑΒΑΣΤΑΧΤΕΣ!!!
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΣΟ ΑΧΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΙΖΕΡΟ ΠΟΥ Η ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΗ ΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ!!!

Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ MASVIDAL,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ,ΧΩΡΙΣ ...ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ 'Η ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΩΣ ΑΝΑΓΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗΣ...

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

18/11/2003, 20:24:16
Συγγνώμη Καποδίστρια
Συγγνώμη Masvidal
Δεν θα επαναληφθεί
Το εννοώ._
18/11/2003, 21:49:22
Πίσω στο θέμα τώρα.

Με μια μικρή παράφραση στα λόγια του Wittgenstein:

Το θέμα δεν είναι γιατί υπάρχουμε, αλλά το οτι υπάρχουμε.

ΊασπιςΝέο Μέλος
18/11/2003, 22:10:13
Αγαπητέ Masvidal
Είναι πολύ ενδιαφέον το θέμα που ξεκίνησες και βλέπω ότι υπάρχει η σωστή ανταπόκριση σε αυτό.
Γιατί θέλεις τόσο πολύ να διαπιστώσεις ότι υπάρχει η μεταθανάτια ζωή; Για να μην αμφιβάλεις; Μήπως θέλεις όλα να είναι δεδομένα στη ζωή σου;
Αυτά τα ερωτήματα τα αναζητάμε όλοι αλλά ο καθένας τα απαντά για τον εαυτό του.Και δεδομένου ότι για να είσαι σίγουρος πρέπει να πεθάνεις και να επανέλθεις στη ζωή , κοινώς να αναστηθείς, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις πιο βαθιά μέσα στην Αθάνατη Ψυχή σου , στο μέρος του εαυτού σου που δεν αμφιβάλει αλλά είναι εσωτερικά σίγουρο για το που γεννήθηκε και για ποιο λόγο και για το αν κάτι από αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει όταν το σώμα θα έχει μήνει χωρίς ζωή.
Μπορούν να σου πουν πολλά γι΄αυτό το θέμα, για να ικανοποιήσουν την περιέργειά σου, κι εγώ μπορώ να το κάνω αυτό, αλλά πάλι, δεν θα είσαι σίγουρος. Βλέπεις, την αθανασία, όπως λέεις και ο μύθος, οι θεοί την έκρυψαν μέσα στον άνθρωπο, για να μπορεί να την βρει όταν την αναζητήσει στο σωστό μέρος.
Καλή αναζήτηση σου εύχομαι και προς την σωστή κατεύθυνση.
Ίασπις

18/11/2003, 22:15:16
ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ...ΖΩΗ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ...
ΟΤΙ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΦΕΡΝΕΙ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ...
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ (ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ)
ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ...
ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΩ...
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΟΝΕΙΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ...ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ...ΚΑΜΜΙΑ...
ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΜΟΡΦΙΑ,ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ,ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ,ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΙΩΣΗΣ(ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ "ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΟ"!!!).
ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΟ ΝΑ ΑΓΝΑΝΤΕΥΩ ΤΗΝ ΧΘΟΝΑ!!!
ΑΥΤΗ Η ΥΠΑΡΞΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ...
ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ,ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΑΡΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΔΟΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ...
ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ...
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΞΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ...
ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΕ ΣΕΡΓΙΑΝΑΕΙ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΦΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΙΩΣΗΣ...

19/11/2003, 12:03:36
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ MASVIDAL,
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ;
ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΑΓΑΠΗΣ!!!
ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ!!!
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ!!!

Edited by - kapodistria on 19/11/2003 12:05:20

19/11/2003, 12:25:20
Φιλη καποδιστρια, μου εφτιαξες το πρωινο!!!

Οχι τιποτα αλλο.... ειμαι πολυ μπερδεμενος τελευταια...*(με τη δουλεια μου...) και βλεποντας τετοιες υπαρξεις...λεω...

ΝΑΙ!!!! υπαρχουμαι και για αυτες!!!

Το αλλο θεμα... θα απαντηθει μολις εχω λιγο χρονο!!!

19/11/2003, 14:39:07
Μικρή παρένθεση στο θέμα, χωρίς να θέλω να σας βγάλω απο αυτό.
Καποδιστρία, φοβερές εικόνες.
Τις μαζεύω και τις κάνω wallpapers στο PC της γυναίκας μου.
Όσο για το θέμα, μικρή και ταπεινή μου γνώμη είναι οτι υπάρχουμε και ζούμε για να αγαπούμε (σύντροφο, παιδιά, και οτι άλλο...).
Με σεβασμό στην γνώμη όλων.

ΜΝΑΜ' ΕΜΙ ΠΥΡΡΙΑΔΑ,
ΟΣ ΟΥΚ ΗΠΙΣΤΑΤΟ ΦΕΥΓΕΙΝ,
ΑΛΛ' ΑΥΘΕ ΠΕΡ ΓΑΣ ΤΑΣΔΕ,
ΠΟΛΛΩΝ ΑΡΙΣΤΕΥΩΝ ΕΘΑΝΕ.

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

10/07/2003, 04:55:28
Ιστοσελίδα με πληροφορίες για την αρχαία Σπάρτη και τους Σπαρτιάτες.

http://www.spartans.gr/

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

10/07/2003, 05:09:23
καλημερα αγαπητε Πλωτινε...:)

"Τιμή σ' εκεινους όπου στην ζωή των όρισαν να φυλάγουν Θερμοπύλες. Πότε από το χρέος μη κινούντες, δίκαιοι κ' ίσοι, σ'ολες των τες πράξεις, αλλά με λύπη κιόλας κ' ευσπλαχνία, γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι κι όταν είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι, πάλι συντρέχοντες, όσο μπορούνε΄ πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες, πλην χωρίς μίσος για τους ψευδωμένους. Και περισσότερη τιμή τους πρέπει όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν) πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος, και οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε......."
Κ.ΚΑΒΑΦΗΣ

ΦΩΣ!

10/07/2003, 05:27:53
Καλημέρα και σε 'σένα άυπνη Ατμα...

Επι την ευκαιρία όσοι δεν έχουν διαβάσει τις πύλες της φωτιάς ας σπέυσουν...

http://www.mathisis.com/title/title.htx?PATAD043264

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

10/07/2003, 05:59:05
XM...ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΠΩΣ ΜΙΑ ΒΡΑΔιΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΩΣ ΑΠΛΗ ΘΝΗΤΗ ΨΧ...
ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ..
ΜΑ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ...
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ... ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ "ΚΝΩΣΣΟΣ"
...ΤΙ Ν'ΑΦΗΣΩ;
ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΔΩ 'Η ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΚΕΙ...
ΟΛΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΔΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ...

+να ..με ξημερωσε...

Let there be Light!

ΕΝ.ΚΙΝέο Μέλος
10/07/2003, 12:29:35

Ω ξείν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κοίμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.....

(Σιμωνίδης - Θερμοπύλες)

(Ξένε πήγαινε πες στους Σπαρτιάτες ότι εδώ είμαστε θαμμένοι, υπακούοντας στους νόμους τους)

...οι τελευταίες σειρές στο εκπληκτικό βιβλίο του Pressfield-Πύλες της φωτιάς.
Ένα εκπληκτικό βιβλίο που πρέπει να το διαβάσουμε όλοι και να το δίνουμε και στα παιδιά μας.......

έχω ανατριχιάσει....τώρα που πληκτρολογώ, θυμάμαι μερικές σειρές του βιβλίου ακόμα...(δεν το έχω μπροστά μου...όπως τα θυμάμαι περίπου)

Στην ύστατη μάχη στις Θερμοπύλες, τότε που οι Πέρσες είχαν περικυκλώσει τους λιγοστούς Σπαρτιάτες και Θεσπιείς μαχητές και έκαναν την τελευταία επίθεση, ένας Σπαρτιάτης πολεμιστής παρατήρησε ότι οι Μήδοι Αθάνατοι (επίλεκτοι) που εφορμούσαν εναντίον τους...έκλαιγαν..... και ρώτησε τον Λεωνίδα:
Γιατί κλαίνε οι εχθροί μας ???
και ο Λεωνίδας του απάντησε:
Γιατί θα έδιναν τα πάντα για να ήταν αυτοί στη δική μας θέση.....

δεν μπορώ να γράψω τίποτα άλλο....τρέμουν τα χέρια μου.....

...καλή μέρα να έχετε.....

ΟδυσσεαςΝέο Μέλος
23/07/2003, 03:53:23
Θα συμφωνήσω. Φανταστικό βιβλίο. Όσο καιρό το διάβαζα ανατρίχιαζα διαρκώς. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

εν οίδα οτι ουδέν οίδα

ΣΩΤΗΡΗΣ33Νέο Μέλος
03/10/2003, 02:22:28
πολυ καλο το βιβλιο " οι πυλες της φωτιάς " αλλα και το " Η Ασπίδα της Σπάρτης " περισσότερο με συγκίνησε . ίσως γιατί ειναι Ιταλός ο συγγραφέας