ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΥΤΟΕΞΕΛΙΞΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΑΥΤΟΕΞΕΛΙΞΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Oannes5 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
OannesΜέλος
22/12/2003, 10:06:07
Μπορούμε να επιλέγουμε δρόμους ;
Μπορούμε να επιλέγουμε τί θέλουμε να γίνουμε και με ποιό τρόπο ;
Μπορούμε να πάρουμε το 100% των δυνατοτήτων μας ή και να το ξεπεράσουμε ;

Επιστήμες όπως η Γεννετική, η Πληροφορική, η Βιονική, μας οδηγούν σε άρση των σημερινών ανθρώπινων περιορισμών.

Ευτυχώς, πάντα κατά την υποκειμενική μου κρίση και άποψη, πολλοί «οιωνοί» δείχνουν οτι έχουμε μπει σε μια φάση επανασχεδιασμού εαυτών με βάση αξίες και οράματα και βαδίζουμε στον επόμενο σταθμό που θα είναι η ανάπτυξη μιας ανθρωπότητας με νέα μορφή.
Κάποιοι θα επιλέξουν να μείνουν αμετάβλητοι.
Κάποιοι μπορεί να σερφάρουν, ως ψηφιακά ολογράμματα χαμένοι μεσα στα δίκτυα.
Κάποιοι άλλοι πάλι, μπορεί να ταξιδεύουν σε υπερβατικά μονοπάτια.

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
cubeΜέλος
22/12/2003, 11:17:24
Καλημέρα σε όλους...

Αγαπητέ συνομιλητή και φίλε OANNES,

Νομίζω ότι είναι δύσκολο πλέον να διαλέξουμε "δρόμους". Και τι εννοώ... όταν λέω "δρόμους".

Μιλάω για τις επιλογές μας οι οποίες πλέον είναι διαλογές και όχι επιλογές. Δηλαδή δεν έχουμε περιθώρια επιλογής πλέον αλλά διαλογής. Δηλαδή θα πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε κάτι που έχει ήδη επιλεχθεί από «κάποιους» πολύ πιο πριν... η ερώτηση φτάσει σε εμάς.

Π.χ.
Θέλουμε να επιλέξουμε έναν δρόμο στον οποίο θα προχωρήσουμε... Μπροστά μας βλέπουμε δύο δρόμους και πρέπει να επιλέξουμε τον έναν από τους δύο και να προχωρήσουμε σε αυτόν... ΟΧΙ δεν θα επιλέξουμε (γιατί δεν έχουμε επιλογές) σε αυτή την περίπτωση... αλλά θα διαλέξουμε έναν από τους δύο διότι...
1. δεν υπάρχει τρίτος δρόμος ή
2. γιατί δεν το βλέπουμε ή
3. γιατί δεν μας μίλησε κανείς για αυτό τον τρίτο δρόμο ή
4. γιατί αυτοί οι αρχιτέκτονες που κατασκεύασαν τους δρόμους επιλέξανε ότι θα υπάρχουν μόνο δύο και μέσα από τους 2 θα διαλέξουμε (και όχι επιλέξουμε) τον έναν από αυτούς τους δρόμους.

Σε αυτή την περίπτωση εγώ θα προχωρήσω σε έναν από τους δύο δρόμους και μόλις βρω που έχουν αφήσει τα εργαλεία τους οι κατασκευαστές θα προσπαθήσω να δημιουργήσω και εγώ με την σειρά μου τον δικό μου δρόμο και ο δικός μου δρόμος πίστεψε με θα είναι πιο φωτεινός και σίγουρα πιο ασφαλείς δρόμος.

Συγνώμη εάν σας κούρασα, συγνώμη εάν προσπαθώ να καταλάβω κάτι το οποίο ίσως εσείς το έχετε ήδη καταλάβει...

Η εξέλιξη είναι το επόμενο στάδιο και βρισκόμαστε ήδη σε αυτό..!

Να είστε καλά.
Μετά τιμής, Κύβος.

OannesΜέλος
22/12/2003, 18:35:20
Αγαπητέ «συνφορουμίστα» Cube

Διαβάζω τα μηνύματά σου όπου σε πετυχαίνω, γιατί πίσω απο τον τρόπο έκφρασής σου βλέπω ένα πραγματικά ανήσυχο άνθρωπο αλλά με καθαρή καρδιά και διάθεση εκλογίκευσης των πολλών παράδοξων ή και «παράδοξων».

Πώς αντιλαμβάνεσαι τον όρο «αυτοεξέλιξη» ;

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
AnounakisΜέλος
05/01/2004, 20:31:52
Ο τίτλος του θέματος σου , αγαπητέ Oannes έπρεπε να είναι ΕΞΕΛΙΞΗ.

Όμως είναι ΑΥΤΟΕΞΕΛΙΞΗ.

Υπονοείς μήπως ότι , δεν έχουμε φτάσει μόνοι μας , σε αυτό το κομβικό σημείο εξέλιξης;

Μανία με τα υπονοούμενα αυτό το παιδί….

Ο Υπονοούμενος έπρεπε να λέγεσαι και όχι Oannes…

Ξεκαθάρισε το θέλεις να συζητήσουμε , και εδώ είμαι.

ουυυυ...
05/01/2004, 21:33:32
Εγώ αντιλαμβάνομαι την λέξη αυτοεξέλιξη ως την εξέλιξη που αφορά τους εαυτούς μας... Όχι σαν γένος αλλά σαν εαυτός "άνθρωπος"
Τί κάνουμε δηλαδή για να μην μένουμε στάσιμοι σαν εαυτοί.. πέρα από τις κοινωνίες αλλά και μέσα από αυτές.. πέρα από τα μέτρα και τα σταθμά αλλά και μέσα από αυτά?.. Πέρα από τους κανόνες, μέσα στην λογική αλλά και μέσα στην "τρέλα"?...

Πως να μπορέσουμε να εξελιχθούμε χωρίς πρότυπα? Ειδού το ερώτημα!!

Όπως πολύ καλά ανάφερε ο φίλος cube δεν υπάρχουν επιλογές αλλά διαλογές! Και για να μπορέσεις να κάνεις επιλογές θα πρέπει να μπορέσεις να δεις πρώτα και άλλες διεξόδους.. Και άλλες πόρτες μέσα και έξω από τον εαυτό σου!! Και δυστυχώς αυτές οι πόρτες που δεν σου έχουν δείξει οι άλλοι, είτε είναι καλά κρυμένες και θα πρέπει να ψάξεις αρκετά και να μοχθήσεις αλλά και να πολεμήσεις για να τις βρεις.. είτε θα είναι η δική σου ανακάλυψη... εκεί θα πρέπει να δώσεις και την ζωή σου..

Τα πάντα κινούνται με πρώτυπα μέσα στις μάζες.. οι μάζες πολλές, άλλες μικρές (φαίνονται ως περιθωριακές) και άλλες μεγάλες (φαίνονται σαν πρόβατα στο μαντρί) Όλες όμως είναι από κάποιους σχεδιασμένες.. είτε βιομηχανία μουσικής λέγεται αυτό.. είτε εμπόριο.. είτε ψυχολογία... είτε πολιτική ...ή κοινωνιολογία!!και ένα σωρό άλλες ωρολογίες..

Τα κινήματα πολλά κατά καιρούς.. κινήματα που έχουν αφήσει το στίγμα τους σίγουρα (καλό και κακό) και έχουν ανοίξει ορίζοντες στην κουλτούρα των ανθρώπων.. συνήθως αυτό συμβαίνει μετά τον θάνατο τους (εννοώ τον θάνατο των κινημάτων)

Πώς χάνονται? Μέσα στις τεράστιες βιομηχανίες μόδας που τα παραλλάζουν και τα πλασσάρουν σε όλο τον κόσμο για να νικήσουν τη δύναμης του περιθωρίου!!!
Και έτσι ξανακλείνουν τα μάτια του κόσμου και τα αυτιά του.. καθώμενοι μπροστά στην τηλεόραση και γιατί όχι και μπροστά στον υπολογιστή τους..όπως και εγώ αυτή την στιγμή!!!

Πόσο εύκολο είναι τελικά να δεις χωρίς να επειρεάζεσαι?
Πόσο εύκολο είναι να είσαι τόσο μπροστά με την σκέψη σου?

Δεν είναι καθόλου... Αυτό πολεμάω μία ζωή... πως να αποφεύγω τα καλούπια..
Δύο πράγματα μου έχουν δείξει κάποιο φως στο τούνελ... η Ιστορία και η φύση.... Βγαίνοντας λοιπόν από την σύγχρονη κοινωνία και κοιτάζονταςσ άλλες προσπαθώντας να επειρεάζομαι όσο το δυνατόν λιγότερο από την κοινωνία που ζω σήμερα..

Πηγαίνετε πίσω... περπατήστε σε βασίλεια και χώρες .. γίνεται περιπλανητές στην απλή καθημερινότητα της χώρας όλων των λαών... σιωπηλοί μάρτυρες των εγκλημάτων ... ζείστε τον κόσμο και τις εποχές τους.. και μετά κοιτάξτε τα ζώα.. και την φύση... και ίσως βρείτε μία απάντηση...

Εγώ απλά έχω βρει έναν οδηγό... καλός ή κακός οδηγούμε από αυτόν.. δεν ξέρω που θα φτάσω αλλά προς το παρόν έμαθα λίγο παραπάνω τί θα πει σεβασμός!!!
Ακόμα εξερευνώ.. με τον δικό μου τρόπο (μην φανταστείτε πως έχω πάρει στά χέρια μου όλη την ιστορία) απλώς παρακολουθώ.. μέσα απο τις συζητήσεις.. μέσα από την επιστήμη... μέσα από τους λαούς και την φύση και εσωτερικεύομαι την Νέα Simoril!

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......