- Αποπροσωποποιηση?? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Θα ηθελα λιγη βοηθεια αν γνωριζει καποιος στο να καταλαβω τι ειναι αυτο που μου συμβαινει.
Τους τελευταιους τρεις μηνες εχω χασει τον εαυτο μου, νιωθω σαν να μην ειμαι εγω και ολα μου φαινονται παραξενα και μη φυσιολογικα.Τρομαζω με τον εαυτο μου, με τις κινησεις μου, τις σκεψεις μου, την ομιλια μου. Νομιζω πως ειναι κατι μη φυσιολογικο και καθως τις συνειδητοποιω με διαπερνα ενα αισθημα φοβου.Ολα ξεκινησαν απο το ακουσμα του θανατου ενος φιλικου προσωπου, που ομως ηξερα οτι καποια στιγμη θα ερχοταν το μοιραιο.Με επιασε φοβος για τον θανατο, τον δικο μου και των οικειων μου, μετα υπαρξιακο και μετα ολα και ολοι μου φαινοταν και μου ακουγοταν παραξενοι,ακομα και ο ιδιος μου ο εαυτος...
Μου εχει ξανασυμβει αλλες 2 φορες στο παρελθον αλλα νομιζα την πρωτη φορα οτι ηταν μια μεταφυσικη εμπειρια συνειδητοποιησης της υπαρξης μου και την 2η οτι ηταν μια αντιδραση του ψυχισμου μου για να σταματησω να αγχωνομαι με αλλα πραγματα..τωρα δε ξερω τι συμβαινει,ειναι πολυ πιο εντονο απο τις αλλες φορες.
Εχω απελπιστει και καθε μερα ξυπναω μ ενα απαισιο συναισθημα φοβου, μελαγχολιας,θυμου που ειμαι ετσι και θα συνεχισω να ειμαι για παντα?θα ηθελα αν ξερει κανεις να μου πει γιατί να τρομαζω με τον ιδιο μου τον εαυτο? κι αν υπαρχει καποιος που εχει βιωσει το ιδιο.
ευχαριστω.
quote:Δίνεις τον όρο της διαταραχής που περνάς - αποπροσωποποίηση - http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7 - αυτό σημαίνει ότι ζήτησες ήδη βοήθεια ειδικού. Τι σου είπε;
Καλησπερα,
Θα ηθελα λιγη βοηθεια αν γνωριζει καποιος στο να καταλαβω τι ειναι αυτο που μου συμβαινει.
Τους τελευταιους τρεις μηνες εχω χασει τον εαυτο μου, νιωθω σαν να μην ειμαι εγω και ολα μου φαινονται παραξενα και μη φυσιολογικα.Τρομαζω με τον εαυτο μου, με τις κινησεις μου, τις σκεψεις μου, την ομιλια μου. Νομιζω πως ειναι κατι μη φυσιολογικο και καθως τις συνειδητοποιω με διαπερνα ενα αισθημα φοβου.Ολα ξεκινησαν απο το ακουσμα του θανατου ενος φιλικου προσωπου, που ομως ηξερα οτι καποια στιγμη θα ερχοταν το μοιραιο.Με επιασε φοβος για τον θανατο, τον δικο μου και των οικειων μου, μετα υπαρξιακο και μετα ολα και ολοι μου φαινοταν και μου ακουγοταν παραξενοι,ακομα και ο ιδιος μου ο εαυτος...
Μου εχει ξανασυμβει αλλες 2 φορες στο παρελθον αλλα νομιζα την πρωτη φορα οτι ηταν μια μεταφυσικη εμπειρια συνειδητοποιησης της υπαρξης μου και την 2η οτι ηταν μια αντιδραση του ψυχισμου μου για να σταματησω να αγχωνομαι με αλλα πραγματα..τωρα δε ξερω τι συμβαινει,ειναι πολυ πιο εντονο απο τις αλλες φορες.
Εχω απελπιστει και καθε μερα ξυπναω μ ενα απαισιο συναισθημα φοβου, μελαγχολιας,θυμου που ειμαι ετσι και θα συνεχισω να ειμαι για παντα?θα ηθελα αν ξερει κανεις να μου πει γιατί να τρομαζω με τον ιδιο μου τον εαυτο? κι αν υπαρχει καποιος που εχει βιωσει το ιδιο.
ευχαριστω.
http://en.wikipedia.org/wiki/Depersonalization
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Ο ειδικος μου ειπε οτι συνηθως τετοιες αντιδρασεις προκαλουνται μετα απο ενα τραυματικο γεγονος. δεν μου απαντησε αν προκειται για αποπροσωποποιηση ενω την ρωτησα ευθεως. μου ειπε οτι θελει χρονο γιανα διαπιστωθει κατι τετοιο
Γράφεις ότι το έχεις ξαναπεράσει 2 φορές στο παρελθόν, όχι τόσο έντονα όμως.
Δες τι είναι αυτό που πυροδοτεί αυτήν την κατάσταση και το παθαίνεις.
Ο ειδικός εκεί θα εστιάσει ώστε να μπορέσει να σε βοηθήσει .
εύχομαι να βοήθησα κάπως.
Ubi bene, ibi patria
quote:
Καλησπέρα.
Γράφεις ότι το έχεις ξαναπεράσει 2 φορές στο παρελθόν, όχι τόσο έντονα όμως.
Δες τι είναι αυτό που πυροδοτεί αυτήν την κατάσταση και το παθαίνεις.
Ο ειδικός εκεί θα εστιάσει ώστε να μπορέσει να σε βοηθήσει .εύχομαι να βοήθησα κάπως.
Ubi bene, ibi patria
σε ευχαριστω για την απαντηση, θα τα αναλυσουμε ολα σιγουρα!
quote:
Ακουσε tg. Πρεπει να ειναι καποια αγχωδη διαταραχη με ψιλοσυμπτωματα καταθλιψης. Αυτο δεν ειμαι ειδικος να στο βεβαιωσω, αλλα το χω δει σε αλλους. Αυτο που ειμαι σιγουρος και θα σου συστησω να σταματησεις να το κανεις ειναι να διαβαζεις στο ιντερνετ οτι βρεις για να βγαλεις διαγνωση. Αυτο που γινεται ειναι πως ερμηνευεις την συμπεριφορα σου συμφωνα με αυτα που ετυχε να διαβασεις. Το επομενο σταδιο ειναι να αρχισουν να σου εμφανιζονται ολα τα συμπτωματα που διαβασες. Κοιταξε μονο να βρεις εναν σοβαρο ειδικο, καποιον δηλαδη που να μην εχει προθεση να σε μαδησει με την ψυχαναλυση (κοστιζει πολλα και παιρνει πολυ χρονο, αρκετες φορρες χωρις αποτελεσμα) και ολα θα φτιαξουν. Δεν νομίζω οτι εχεις κατι σοβαρο αλλα μην ασχολεισαι με λαθος τροπο με αυτο.
ναι εχεις δικιο Heretic, σημερα θα συναντηθω με τον ειδικο κσι ελπιζω σιγα σιγα να βγαλουμε ενα συμπερασμα, ευχαριστω
quote:
Γειά σας, όχι εδώ είμαι, απλά έφαγα μια αγκωνιά χτες και δυσκολεύομαι να μιλήσω με μισή γλώσσα. Εξάλλου είναι δύσκολο να συνεννοηθείς σε crowded places
(by the way, "hundred" είναι στα Αγγλικά φίλε Πάντι αυτό εννοούσε ο νέος, μάλλον δεν πρόσεξε τα γερμανικά που έγραψες)όπως απεδείχθη και χτες. Ειδικά με κομμένη γλώσσα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Α ναι ξέχασα. Χτες ήμουν fuss club. Έπαιζε ένα θεϊκό γκρουπ που ανάμεσα στα άλλα χαρίσματα του έχει ως ντράμερ έναν απο τους τρεις καλύτερους του κόσμου..ναι του κόσμου.
Άλλαξα δύο τραμ για να πάω με έναν φίλο και όταν φτάσαμε μας είπαν ότι άλλαξε θέση.. στην αρχή νομίζαμε ότι μας έκανε πλάκα γιατί είχαμε πάει πέρσι και ήτανε.. στην ίδια θέση.. αλλά μετά κοιτάξαμε το εισιτήριο και έγραφε Πειραιώς 209 και πήγαμε να λιποθυμήσουμε. Κάναμε μία ώρα διαδρομή για το παλιό fuss(Που γέμισε σκυλοτροφη παρεμπιπτώντως) και μπορούσαμε να 'χαμε πάει και με τα πόδια στην τωρινή του θέση(που λέει ο λόγος με τα πόδια). Τέλος πάντων πήραμε ένα ταξί και πήγαμε δεν έγινε και τίποτα. Αλλά χάσαμε το intro που ήταν σχετικά καλό(..και ελληνικό).
Ε και εκει πέρα στην αρχή πήγαμε μπροστά στην αρένα, έφαγα όμως μια αγκωνιά, ήμουν και κουρασμένος(έχω να αθληθώ απο δε ξέρω πότε), έκοψα και τη γλώσσα μου, και αποφάσισα να πάω πίσω πίσω και ξενέρωσα τη ζωή μου. Αλλά καλύτερα απ' την άλλη γιατί λίγο η ζέστη, λίγο ο καπνός, λίγο τα χτυπήματα και λίγο η αγυμνασιά του έτους, δε ξέρω αν θα την έβγαζα καθαρή. Ο φίλος μου έμεινε μπροστά και αναρωτιόμουν στο τέλος αν είχε μέινει τίποτα απο αυτόν, αλλά μου είπε ότι ήταν οκ και παραδόξως δεν είχε ούτε γρατζουνιά. Ήπιαμε δυό μπύρες και νερά και φύγαμε με έναν γνωστό. Μπορούσαμε βέβαια να γυρίσουμε και με τα πόδια μιάς και, λόγω μιας βλακείας που είχα κάνει παλιότερα, είχαμε χρειαστεί να περπατήσουμε, να τρέξουμε βασικά, για καμιά ώρα μέσα στη βροχή ως τα σπίτια μας απο το ίδιο περίπου σημείο της οδού.
Να και το γκρούπ που ακούσαμε:
Walk With Me In Hell
Για να πάρετε μια ιδέα. Αξίζει πολύ να ακούσετε το σόλο στο 4:40
όχι ότι όλο το κομμάτι δεν τα σπάει.Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 02/06/2010 12:04:30
quote:
OTAN ΛΕΣ ΚΟΜΜΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙ..
ΠΟΝΑΣ???
CHARMED
quote:
Λίγο πονάω ναι. Ειδικά αν το πειράζω. Όχι κομμάτι αλλά ένα βαθύ κόψιμο στο πλάι.
quote:
ΠΗΓΕΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝΕ??CHARMED
Μπα θα κλείσει.. έτσι γίνεται με αυτά.. όταν μπλέκεσαι στα πίτουρα σε τρων οι κότες όπως έλεγε και ένας παλιός φίλος..
capricorn at her feet
Snowbird, ablaze and hurt.
Brighter, fearless, just like a runaway.
Princess never-a-smile.
Oh, child! What makes you try?
Crying and sobbing
You greet the other day
She who never touches ground.
Spreading an eclipse.
Where never the sun shines,
At her feet.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 02/06/2010 12:31:43
quote:
Μπα θα κλείσει.. έτσι γίνεται με αυτά..
ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΡΕ? ΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝΕ ΜΝ ΠΑΘΕΙΣ ΑΛΛΑ..
CHARMED
quote:
Μπα θα κλείσει.. έτσι γίνεται με αυτά.. όταν μπλέκεσαι στα πίτουρα σε τρων οι κότες όπως έλεγε και ένας παλιός φίλος..
capricorn at her feet
οντως... μην εισαι κουτος! πανε να στο δουνε! δεν ειμαστε σε ηλικα που επουλωνονται ευκολα!

quote:
..Στη δικιά σου ηλικία ίσως στη δικιά μου μια χαρά κλείνουν χαχα
σωπα! ![]()
μετα τα 20 ειναι γενικοτερα πιο δυκολο για το "δερμα" να αναπληρωθει... απομενουν ασχημα σημαδια (εχω αρκετα...)

quote:ΣΕ ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΒΟΛΤΑΡΙΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΤΑΞΙΤΟΥΣ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΤΗΝ ΓΛΥΚΑΤΗΣ,, ΠΟΛΗ ΠΟΛΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
Mοναχο, Αουξβουργη, Στουτγκαρδη, Καρλσρουη, Ρεγκεσμποργκ,Νυρεμβεργη, Μανχαϊμ, Μαϊντζ, Φρανκφουρτη, Λειψια, Ποτσδαμ, Βερολινο...αυτες!