ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- 28 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ... - - Κινηματογράφος -

- 28 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ... - - Κινηματογράφος -

SoSaT19 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
SoSaTΜέλος
04/09/2005, 21:20:55
Εντυπωσιακό το Λονδίνο όταν είναι άδειο, δε συμφωνείτε?
Σενάρια εξάπλωσης θανατηφόρου ιού... Με το Resident Evil καμια σχέση?

Edited by - SoSaT on 04/09/2005 21:40:38

05/09/2005, 02:04:34
Καλή η ιδέα, όχι βέβαια πρωτότυπη όταν υπάρχει το "The Stand" του Stephen King και θυμίζει φυσικά πολύ "Resident Evil", αλλά η εκτέλεση πιστεύω "μας τα χάλασε"... Ενώ αρχίζει σχετικά καλά, από ένα σημείο και μετά η ταινία κάνει "κοιλιά".

Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα...Μάλλον αδιάφορη ταινία κατά την άποψή μου.

revilΝέο Μέλος
05/09/2005, 14:16:21
Εγώ αυτό που έχω να πω είναι οτι ο συγγραφέας πήρε το βιβλίο "Δίψα για αίμα" και το έκανε ταινία,χωρίς να το λέει κιόλας.Η μόνη ομοιότητα με resident είναι τα zombie,τίποτα άλλο.Διαφορετικά σενάρια,διαφορετικές περιοχές,διαφoρετικοί χαρακτήρες,διαφορετικές καταστάσεις και φυσικά διαφορετικά cast.Πάντως θα συμφωνήσω με τον durden_alie στο ότι η ταινία αρχίζει ωραία και μετά γίνετε μέτρια

Μην πέρνεις τη ζωή και πολύ στα σοβαρά.Ετσι και αλλιώς δε πρόκειτε να βγείς απαυτή ζωντανός

Edited by - revil on 05/09/2005 14:27:48

05/09/2005, 17:31:25
ΚΑΛΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΟΙΑΖΕI ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ RΕSIDENT

stemixΜέλος
05/09/2005, 18:40:08
Ζόμπι άκουσα;
Συγνώμη, αλλά αυτή η ταινία είναι παλιά ή πρόσφατη; Μήπως είναι μία που στο εξώφυλλο έχει ένα περίεργο σύμβολο;
Δεν λέει ούτε για να περάσει η ώρα; Δεν κάνει κάποιος κανένα review;

Edited by - me

inandaboveΜέλος
05/09/2005, 22:38:11
Αν θυμάμαι καλά η ταινία βγήκε στα σινεμά στην Αγγλία πριν το Resident Evil.
Τώρα, όσον αφορά την ταινία αυτή καθ' αυτή, την βρήκα πολύ καλή, για το είδος της.
Πέρα του καταπληκτικού setting ενός άδειου -τόσο άδειου που σου σφίγγεται το στομάχι- Λονδίνου, πιστεύω ότι το θέμα αποδώθηκε καλύτερα από διάφορες αμερικάνικες, παρόμοιου θέματος ταινίες,και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον είναι φαν του είδους.
stemixΜέλος
06/09/2005, 10:58:17
Με ζόμπι είναι πάντως;

Edited by - me

06/09/2005, 12:15:49
quote:
Με ζόμπι είναι πάντως;

Ναι stemix...Η υπόθεση είναι η εξής στο περίπου : Ένας ιός, μεταδιδόμενος με το "δάγκωμα", αν δεν κάνω λάθος, προσβάλλει τους κατοίκους του Λονδίνου μετατρέποντάς τους σε ανθρωποφάγα "ζόμπι" και υπάρχει, όπως πάντα, μια μικρή ομάδα επιζώντων που προσπαθεί να επιβιώσει...Και, ναι, είναι αυτή με το "περίεργο" σύμβολο στο εξώφυλλο, σε κόκκινο και μαύρο αν θυμάμαι καλά.

Ξεχάσαμε να αναφέρουμε και τις ομοιότητες με την παλιά, αλλά κλασσική ασπρόμαυρη cult ταινία "Η νύχτα των ζωντανών νεκρών"...

Edited by - durden_alie on 06/09/2005 12:17:00

stemixΜέλος
06/09/2005, 17:48:44
Ευχαριστώ durden_alie

Edited by - me

inandaboveΜέλος
06/09/2005, 18:24:41
Μιας και είμαστε στο θέμα...Την ταινία-παρωδία με ζόμπι SHAUN OF THE DEAD (αγγλικής παραγωγής) την έχει δει κανείς? Εντυπώσεις?
stemixΜέλος
07/09/2005, 10:23:12
Το είδα χθες και μου άρεσε. Εντάξει, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά βλεπόνταν άνετα. Είχε και μια ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Την παρωδία την έχω δει και επίσης μου άρεσε, αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.

Edited by - me

Lord_AsrielΜέλος
07/09/2005, 10:46:56
Το Shaun of the Dead το ευχαριστήθηκα. Αν εξαιρέσεις το δύστροπο αγγλικό
χιούμορ της ταινίας, το οποίο παρεπιπτώντος μου άρεσε, βλέπετε ευχάριστα.
Το 28 μέρες μετά, μου άρεσε και μένα για το κλίμα που είχε.
Όσο για το αν είναι παρόμοια με τις κλασικές, δεν ξέρω γιατί δυστυχώς
δεν τις έχω δει. Το Resident Evil δεν έχει πιστεύω καμία σχέση με
αυτό. Τώρα για το ποιό είναι καλύτερο, αυτό είναι στην κρίση του καθενός.

Oh last night,
and the night before
Tommyknockers,Tommyknockers
knocked at your back door.

07/09/2005, 19:43:04
ΤΟ Shaun of the Dead ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΙΤΣΑ.
ΠΑΝΤΩΣ ΒΑΣΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΖΟΜΠΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
TO KAINOYΡΓΙΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΛΕΝΕ LAND OF THE DEAD
ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?
stemixΜέλος
07/09/2005, 20:12:47
quote:
LAND OF THE DEAD ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

Αυτή είναι του Ρομέρο και αποτελεί συνέχεια από τις προηγούμενες ταινίες του. Ο Ρομέρο είναι αυτός που έκανε την πρώτη ταινία με ζόμπι και ουσιαστικά έφτιαξε τους κανόνες.
Εδώ στον Βόλο δεν έχει έρθει ακόμα πάντως

Edited by - me

ZanderΜέλος
23/09/2005, 02:05:02
Το 28 μερες μετα ειναι μια αρκετα καλη ταινια τρομου.Η υποθεση εκτυλισεται στη Αγγλια οταν μια οργανωση φιλοζωων εισβαλει σε ενα βιολογικο εργαστηριο που γινονται πειραματα σε ζωα που ειναι φορεις ενος πολυ επικυνδινου ιου λυσσας και αθελα τους τα ελευθερωνουν...Ο ιος αυτος μεταδιδεται με αιμα,δαγκωματιες,σαλιο κτλ και μετατρεπει τους φορεις του(ανθρωπους κυριως) σε υστερικα και λυσσασμενα ατομα χωρις λογικη και συναισθημα που θελουν μονο να σκοτωνουν(λυσσα).Αυτο εχει σαν αποτελεσμα μετα απο 28 μερες ολη η Αγγλια να εχει νεκρωσει και οι λιγοι επιζωντες να πολεμουν για τη ζωη τους.
Δυνατο σεναριο,ωραια μουσικη,ρεαλισμος και ενα συνεχες συναισθημα ανυσιχας,αγωνιας και φοβου σε συναρπαζουν.Βεβαια οπως σωστα προαναφερθηκε και εδω η ταινια μετα απο καποιο σημειο γινεται μετρια,αλλα ok ,βλεπεται :)

Οσον αφορα το resident evil ναι,ειχε αρκετες ομοιοτητες με την εν λογω ταινια.Ειδικα για το res:apocalypse.Η μονη διαφορα ειναι οτι στο 28 μερες μετα οι επιζωντες ειναι απλοι και καθημερινοι ανθρωποι ενω στο αλλο εχουν ειδικες ικανοτητες(ενας μπατσος,μια αστυνομικινα ειδικων δυναμεων(S.T.A.R.S.),πρωταγωνιστρια με τρομερες δυναμεις κτλ).
Επειτα το 28 μερες κουβαλαει πιο πολυ ρεαλισμο.Ειναι πιο πιστευτο να γινει επιδημια ιου της λυσσας παρα ενος ιου που ζωντανευει τα νεκρα κυτταρα(ζομπι).
Παρολα αυτα δηλωνω fun του resident evil.Αντε να βγει και 3

ΥΓ:Το down of the dead το εχει δει κανεις?Εχουν βγει 2,το ενα ειναι η πιο παλια εκδοση(1977) και το αλλο η πιο καινουρια(2004).Εδω απλα ξαφνικα ενας ιος ξεχυνεται σε ολη η γη και μετατρεπει ολους τους ανθρωπους σε ζομπι.Οι τελευταιοι του ανθρωπινου ειδους, αποφασιζουν να οχυρωθουν σε ενα εμπορικο κεντρο...
Δειτε τη,η αγωνια στο maximoum(ειδικα στην πρωτη εκδοση που τα ζομπι ειναι αργοκινητα),καθως επισης και ο τρομος στα υψη.

"Δεν είμαι ήρωας.Οι ήρωες είναι ήδη όλοι νεκροί.Εγώ είμαι απλά ένας επιζώντας..."
General Patton(1945)

23/09/2005, 08:27:49
Zander, έχω δεί το Dawn of the dead του 2004 και μου άρεσε.
Αρκετή αγωνία και γενικά καλό για θρίλλερ.
Επίσης μου άρεσαν τα Resident evil αρκετά κι ειδικά η Μίλα...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

stemixΜέλος
23/09/2005, 10:58:01
quote:
Επίσης μου άρεσαν τα Resident evil αρκετά κι ειδικά η Μίλα...

Εγώ φίλε έπαθα πλάκα με την Βαλεντίνα... Αστέρι!!!

Edited by - me

ZanderΜέλος
23/09/2005, 12:31:57
Να βλέπες την εκπληξη στο RES:APOCALYPSE μου οταν μπαινει η Jill στο αστυνομικο τμημα και πυροβολαει και καποιος συναδελφος φωναζει "Ηey!! Its Valentine!"
Δεν περιμενα να δω την αγαπημενη μου ηρωιδα απο το ομονυμο video-game μεσα στην ταινια.Φοραγε μαλιστα και τα ιδια kawai ρουχα στο παιχνιδι.Καλυτερη και απο τη Μιλα :p

Οσο για το down of the dead ,Dying_Incubus, δοκιμασε να δεις και την παλια εκδοση(1977,καπου εκει).Τα video_blue την εχουν σιγουρα.
Εκει πρωτα απο ολα το εμπορικο κεντρο στην αρχη δεν ειναι αδειο και ερημο οπως στο καινουριο,αλλα τιγκα στα ζομπι καθως και υπαρχουν και αλλες ομαδες επιζωντων που θελουν να κλεψουν τροφιμα με καθε τροπο απο τους κεντρικους χαρακτηρες...
Ισως γελασεις λιγο με τα ζομπι που εχουν την κλασικη μωβ-μπλε φατσα καθως και οτι πανε σα χελωνες ,ομως θα καταλαβεις οτι αυτο τα κανει πιο ανατριχιαστικα.
Τι στο καλο,στη ταινια του 2004 τα ζομπι τρεχανε σαν τον...Κεντερη

"Δεν είμαι ήρωας.Οι ήρωες είναι ήδη όλοι νεκροί.Εγώ είμαι απλά ένας επιζώντας..."
General Patton(1945)

23/09/2005, 17:32:17
quote:
ΥΓ:Το down of the dead το εχει δει κανεις?

ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΟΤ ΑΡΕΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΖΟΜΠΙ ΑΝ
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ DVD ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ.