- Ισκιος δεντρων - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
Μα, είναι από τα best of
Και έλεγα τι ξέχασα να γράψω...
Για βραβείο...
quote:
η συκια οντως ειναι καταραμενη γιατι ο εξωγηινος παρφεζεεεζζκκκ
ειχε γραψει στην ριζα της πρωτης συκιας που φτιαχτικε πριν εκατομυρια χρονια <<βζινν βζουννν>>
Το θέμα στην προκειμένη περίπτωση, αγαπητέ μου, είναι η δική μας στάση απέναντι σε έναν άνθρωπο κι απέναντι σε ένα θέμα.
Αν είμαστε αντίθετοι με τις απόψεις του μπορούμε να ρωτήσουμε κάποια πράγματα παραπάνω, μπορούμε να του εξηγήσουμε με επιχειρήματα γιατί διαφωνούμε στις απόψεις του κι εν τέλει να βρούμε έναν τρόπο τέτοιο που να προάγει τον διάλογο.
Σε καμία περίπτωση όμως δε μπορούμε να υποτιμούμε έναν άνθρωπο...

In anticipation of my resurrection...
quote:
gigenis, θα με ενδιέφερε πραγματικά να μου υποδείξεις σε ποιό σημείο από το εισαγωγικό μήνυμα του θεματοθέτη αναφέρεται ή υπάρχει η υπόννοια για το εξής:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
η συκια οντως ειναι καταραμενη γιατι ο εξωγηινος παρφεζεεεζζκκκ
ειχε γραψει στην ριζα της πρωτης συκιας που φτιαχτικε πριν εκατομυρια χρονια <<βζινν βζουννν>>
--------------------------------------------------------------------------------
εγω ειπα οτι αν το εσωτερικα βρισκει το μηνυμα μου οτι δεν αρμοζει με τον χωρο του τοτε θα δωσω ενα που πιστευω οτι ταιριαζει
δεν ειπα οτι ταιριαζει με το θεμα αλλα γενικοτερα με το χωρο του εσωτερικα
και αυτο το λεω γιατι τον τελευταιο καιρο εχουν μπει θεματα του στιλ
βζιινν βζοουννν και το εσωτερικα ρωταγε τον θεματοθετη τι κερδισε απο την επαφη του
αν θελετε τετοια θεματα περνα απο το θεματακι που εχω ανοιξει να τα πουμε
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8345
quote:
Το θέμα στην προκειμένη περίπτωση, αγαπητέ μου, είναι η δική μας στάση απέναντι σε έναν άνθρωπο κι απέναντι σε ένα θέμα.
Αν είμαστε αντίθετοι με τις απόψεις του μπορούμε να ρωτήσουμε κάποια πράγματα παραπάνω, μπορούμε να του εξηγήσουμε με επιχειρήματα γιατί διαφωνούμε στις απόψεις του κι εν τέλει να βρούμε έναν τρόπο τέτοιο που να προάγει τον διάλογο.
Σε καμία περίπτωση όμως δε μπορούμε να υποτιμούμε έναν άνθρωπο...
απεναντι στο θεμα απαντησα <<οχι αλλο καρβουνο>>
τωρα θα μου πεις γιατι το ειπα αυτο
γιατι στο αρχικο μηνυμα ετσι οπως τοποθετιθηκε ο ναβας εκρινα οτι αυτα που γραφει τα πιστευει ως σωστα
για να προαχθει ο διαλογος πρεπει ο θεματοθετης να δωσει ερεθισματα στους συμετεχοντες
αν ανοιξω θεμα και γραψω
οι καζαγγερ λενε οτι η γη ειναι επιπεδη
υπαρχει και αλλου αυτη η γνωμη;;;
ποιες θα ειναι η απαντησεις που θα παρω;;;;;;
...
Στην προκειμένη περίπτωση το πρόβλημα πιθανότατα ξεκίνησε από την δική σου εκτίμηση για το οτι ο θεματοθέτης πιστεύει αυτά που λέει.
Παρόλο που το εισαγωγικό του μήνυμα ήταν ξεκάθαρο ως προς το οτι αναφέρει μια λαϊκή δοξασία, είτε πιστεύει κάτι τέτοιο είτε όχι, δεν δικαιοδοτούμαστε να έχουμε τέτοια συμπεριφορά απέναντι του όπως και σε κανέναν άλλον.
Για να υπάρξει ένας σωστός διάλογος χρειάζονται τα ερωτήματα, κάτι το οποίο υπήρξε και στο εισαγωγικό μήνυμα στο τέλος.
Αναγκαίος επίσης είναι κι ο σεβασμός.
Αν έχεις κάποια περαιτέρω απορία μπορείς να αποστείλλεις ένα e-mail στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση ώστε να μην ξεφεύγουμε κι από το θέμα.
Αγαπητέ navas σε ρώτησα που είναι το χωριό σου γιατί την ίδια δοξασία περίπου έχω ακούσει και στην Κρήτη.
Δύο αρκετά διαφορετικές περιοχές και μια κοινή λαϊκή δοξασία... ![]()

In anticipation of my resurrection...
ξεκιναω λοιπον απο την αρχη θετοντας ερωτηματα που θα δωσε ιωθηση στην ανταλαγη αποψεων
1)navaς εσυ πιστευεις οτι αυτη η δοξασια ειναι σωστη;;;;
2)εχεις ακουσει αν εχει πεθανει καποιος απο πλακωμα ισκιου;;;;;
3)ξερεις ποσο ειναι το βαρος της σκιας;;;;;;;;
4)η σκια ειναι ποιο βαρια οταν το δεντρο εχει καρπους;;;;;;;;
μία ερώτηση έκανε ο άνθρωπος.
υπάρχουν πάρα πολλές παρεμφερείς δοξασίες και προλήψεις
σε όλα τα μήκη και πλάτη της ελλάδας.
για καμμία απ'αυτές δεν υπάρχει απόδειξη,
αλλά μην ξεχνάς ότι είναι δοξασίες δικές μας,
από το παρελθόν,κάτι δηλώνουν,κάτι υπονοούν.
γιατί να ειρωνευόμαστε με το πρώτο μήνυμα
και
να μη δίνουμε μία ευκαιρία στη συζήτηση ?
και περιμενω απαντησεις
...
κανω αστειες ερωτησεις;;;;;;;;;
τι μας λες τωρα;;;;;;
ειναι ερωτησεις που γενιουνται απο το θεμα που εχεις δημιουργησει
αν οι ερωτησεις ειναι αστειες τοτε φταιει το θεμα που τις γεννα
προσπάθησε να σκέφτεσαι το καλό και θα εκπέμπεις καλό.
η ενασχόλησή σου με την μαγεία, όπως είπες θεωρητικά, μπορεί να φαίνεται καταρχήν κάτι το αθώο, αλλά πιστεύω ότι δεν εξαρτάται το αποτέλεσμα μόνο από το δικό σου κίνητρο.
υπάρχουν άτομα, με μεγάλη θεωρητική πείρα στον εσωτερισμό που αποφεύγουν να ασχοληθούν ενεργά μετη μαγεία, και αυτό όχι γιατί δεν έχουν "δυνάμεις", αλλά γιατί η γνώση φυλάει τα έρημα.
αν πραγματικά θέλεις να ξεφύγεις από αυτό που περιγράφεις, η γνώμη μου είναι να ξεπεράσεις το εγώ σου, να μην σκέφτεσαι δηλαδή, του τύπου "μα τι φοβερός μάντης που είμαι, ή Σαββατογεννημένος, ή τι δύναμη που την έχω" και να ταπεινώσεις αυτή τη δύναμη -πρόσεξε! ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ! μέχρι που να μπορέσεις να την ελέγχεις τέλεια.
αυτό θέλει πολύ προσπάθεια, πέρα από το να έχεις κάποιο φυσικό ταλέντο και να είσαι καλός δέκτης, και μάλλον όσο περισσότερο είσαι κάτι τέτοιο, τόσο πιό πολύ πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου, γιά να ορίζεις εσύ και μόνο εσύ, και όχι κάτι έξω από σένα, ή κάτι ασυνείδητο, τα αποτελέσματα των πράξεων σου.
να ξέρεις φίλες μου, ότι αυτά που σου γράφω είναι και το Α και Ω στην επιστήμη της μαγείας, όχι στις "φθηνές πρακτικές", αλλά στην μεγάλη επιστήμη των σοφών.
καλή τύχη, και καλοσήρθες στα εσωτερικά!
σου εύχομαι να δώσεις και να πάρεις από αυτό το χώρο ό,τι πίο σοφό και καλό!
Edited by - λίλιθ on 08/06/2003 18:44:13
Το φτυάρι μην βγάλεις μόνο ξανά,και ξεθάψεις όλα τα παλιά θέματα.
Αφού αναρωτιόμουν από ΠΟΥ εμφανίστηκαν όλα αυτά τα θέματα μέσα σε 10 λεπτά!
Μεγάλο μπέρδεμα!
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
Αχ βρε savel:P
-=Rabigh , D4 lost C1ty in Da D3sert o Ar4bia=-
που πάνω κάτω μίλησε πολύ σωστά ….
Αυτό που θέλω να ρωτήσω τον φίλο Πάρη είναι :
Τι τον έκανε (στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών !!! )
Να ασχοληθεί με τη μαγεία ?
Χμμμ … Αν θυμάμαι καλά εγώ σε εκείνη την ηλικία
«δεν ήξερα» τι ειναι μαγεία
Από πού είχες τα ερεθίσματα φίλε μου ?
(και επί την ευκαιρία θυμίζω κάτι στον φίλο Savel που του τόνισα τόσο εγώ όσο και ο Admin σε άλλο θέμα .. …. πρόσεχε λίγο καλέ μας φίλε ) ![]()
![]()
« Κι όμως ... γυρίζει. »
Κάτω Πάυλας