ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ινδοευρωπαιοι - πως, γιατι και ποτε Νο2 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ινδοευρωπαιοι - πως, γιατι και ποτε Νο2 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Agnostic30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/03/2010, 11:43:14
Γραφει ο αγνωστικ

Δεν μπορείς να υποθέτεις τι θα έλεγαν και συνακόλουθα να πλάθεις με βάση σημερινές τοπικές ιδιομορφίες για μερικές λέξεις τι θα έλεγε ένα κάτοικος της Ελλάδας στην προϊστορία. Η ελληνική γλωσσα δημιουργήθηκε κατά την απόσχισή της από την ινδοευρωπαϊκή όπως επιβεβαιώνουν ΟΛΟΙ οι γλωσσολόγοι ενσωματώνοντας στοιχεία -λεξικά κυρίως- του προελληνικού γλωσσικού υποστρώματος όπως επίσης επιβεβαιώνουν ΟΛΟΙ οι γλωσσολόγοι."

Ποιοι γλωσσολογοι,αυτοι που λενε οτι τη λεξη ναυς μας την εφεραν οι ΙΕ?Πιο ευκολα θα πιστευα οτι καποιος πουλησε πα-γ-ο στους εσκιμωους....Ηδη εχω εξηγησει τη ριζα της λεξης και τη συγγενεια της με τις λεξεις να-ος ,να-σ-ος(νησος).Το ονομα της ναυσικας δεν μου ειπες τι σημαινει?Γυναικα ναυτικος η νησιοτοπουλα?

Γραφει ο αγνωστικ

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
skartados

Ρε τι πλακα εχεις παθει...Δεν ξερεις τι να πεις και αρχισες τους αφορισμους....."δεν υπαρχει πα για τη γη"

--------------------------------------------------------------------------------

Μα αφού δεν υπάρχει, τι να κάνουμε?"

Παμε για ενα τελευταιο μαθημα.....

Πατρα(πετρα)αλλα και πατρις......

πηγη (που οπως βρηκα στο λεξικο του κοραη και παγα η παγη.......)

Για πες μου τωρα ακομα και σημερα γιατι ονομαζουμε αυτους που λατρευουν τη φυση παγανιστες.Μηπως απο τη λεξη πα-γα-να?που οποτε και αν δημιουργηθηκε δειχνει οτι ο λογος της ονομασιας δεν ξεχαστηκε?Μηπως παγανα-παγανια ονομαζεται και το κυνηγι απο τη λεξη πα-γι-δα?

Ειμαι σιγουρος οτι ουτε σου εχουν περασει ποτε απο το μυαλο ολα αυτα....και σιγουρα δεν εισαι ο μονος.Εδω δεν τα εχουν αντιληφθει οι φοβεροι και τρομεροι γλωσσολογοι μας ,θα το ειχες κανει εσυ?

Ειμαι σιγουρος πως και τη γραμμικη α καποιος σκαρταδος(οχι ο μεγαλυτερος(πιο ολοκληρωμενος) ελληνας ποδοσφαιριστης) θα την μεταφρασει....Αυτοι(οι γλωσολογοι) ακομα θεωρουν τα λας-λαος-ναος αγνωστου ετυμολογιας.....

01/03/2010, 12:25:07
Γραφει ο αγνωστικ

quote:
skartados

Ρε τι πλακα εχεις παθει...Δεν ξερεις τι να πεις και αρχισες τους αφορισμους....."δεν υπαρχει πα για τη γη"

Μα αφού δεν υπάρχει, τι να κάνουμε?

Παμε για ενα τελευταιο μαθημα

Πατρα(πετρα) αλλα και πατρις

Πηγη(αλλα οπως διαβαζουμε στο λεξικο του γαζη και παγα η παγη)

Παγος εξοχη της γης αλλα και η γνωστη μας ευμολογια που εχει απολυτη σχεση με τη γη....

Αληθεια εχεις αναρωτηθει ποτε γιατι ακομα και σημερα αυτους που λατρευουν τη φυση ,(φυσιολατρες)τους ονομαζουμε παγανιστες?Εδω θα μου πεις δεν εχουν αναρωτηθει οι σπουδαιοι γλωσολογοι μας ,θα το ειχες κανει εσυ?Οποτε και αν δημιουργηθηκε αυτη η λεξη δειχνει οτι γνωριζανε τη σημασια τους...Εχουμε και τη λεξη πα-γα-να,παγανια που σημαινει και κυνηγι,απο την λεξη παγιδα....

Ειμαι σιγουρος πως ποτε δεν τα αντιληφθηκες ολα αυτα....και δεν εισαι ο μονος....Επισης ειμαι σιγουρος πως και τη γραμμικη α ,καποιος σκαρταδος(οχι ο πιο ολοκληρωμενος ελληνας ποδοσφαιριστης)θα τη μεταφρασει.Οι γλωσσολογοι μας ακομα θεωρουν τις λεξεις λας-λαος-ναος κ.τ.λ. αγνωστου ετυμολογιας...

Γραφει ο αγνωστικ

Για όλους τους λόγους που έχουν ήδη επισημανθεί. Εσύ θα δεχόσουν έναν κατασκευαστή που θα σου ετυμολογούσε όλες τις ελληνικές λέξεις στα σημιτικά δημιουργώντας από το πουθενά παναρχαιες σημιτικές λέξεις/ρίζες χωρίς έστω να σου τις παραθέτει από κάποιο λεξικό της σημιτικής ή από αρχαία σημιτικά κείμενα? Προφανώς όχι...

Αν υπηρχαν αποδειξεις οτι οι σημιτες ειχαν κατοικησει την ελλαδα στα προιστορικα χρονια και ειχαν αφησει εδω τοπονυμια που προυπηρχαν στη περιοχη τους φυσικα και θα το δεχομουνα....Οπως δεχομαι και τα αρκετα σλαβικα και τουρκικα τοπονυμια.Τι θα σου πω δηλαδη οτι το καιμακ τσαλαν ειναι ελληνικο?Αν εχεις τετοια στοιχεια να τα δουμε....Εκτος αν θεωρεις το καδμο σημιτη ....πριν εμφανιστουν οι σημιτοφοινικες στο αιγαιο καπου 7-8 αιωνες....Τοτε δεν νομιζω να αξιζει ο κοπος να μιλαμε αλλο.Τρελαινομαι ομως οταν καποιοι θεωρουν τον ολυμπο σημιτικη λεξη....λες και υπηρχαν σημιτες οταν αυτος ονομαστηκε....στην ηπειρωτικη ελλαδα.Με αυτες τις γελοιοτητες ομως το μονο που κανουν ειναι να φανερωνουν το αστειρευτο κομπλεξ που εχουν καποιοι εναντια στον ελληνισμο....

Γραφει ο αγνωστικ

Η Σαλαμάνκα δεν έχει σχέσει με κανένα ελληνικό σα ή σαλά.
http://buscon.rae.es/draeI/SrvltConsulta?TIPO_BUS=3&LEMA=salamanca
Γιατί σ'αρέσει να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου φίλε Σκαρτάδο?"

Δεν καταλαβα που πρεπει να διαβασω,αν θελεις πες μου με μια σειρα τι λεει(ειμαι ανεπηδευτος μαθησεως στους υπολογιστες).Αληθεια ομως θεωρεις συμπτωματικη την ομοιοτητα σαλαμινα-σαλαμανκα,ειδικα σε ενα μερος που αποδεδειγμενα πηγαν οι ελληνες?Εκτος αν γραφει μεσα οτι και τα 2 μερη τα ιδρυσαν φοινικες ,οποτε με τη βλακεια καποιων δε μπορω να τα βγαλω περα....

01/03/2010, 12:45:57
Γραφει ο αγνωστικ

Μα δεν είναι το ελληνικό αιγ- αφετηρία της original λέξης, απλά με αυτούς τους χαρακτήρες αποδόθηκε στην ελληνική η αρχή της αιγυπτιακής λέξης Ha(t)-ka-ptah που είναι και παλιότερη.
Οσο για την Περσία, υπήρχε ήδη στην αρχαία Περσική η ονομασία Eran, Aryan = άριοι. Υπήρχε ακόμα και η αρχαία περσική λέξη Parsa."

Αυτη η αιγυπτιακη λεξη υπαρχει σε κανενα ελληνικο κειμενο?Αν ναι τοτε εχεις δικιο,αν οχι μια ακομα σου απελπισμενη προσπαθεια επεσε στο κενο.

Το πιο ωραιο που εκανες ομως εδω ,ειναι το ποσο απιστευτα με δικαιωνεις αθελα σου βεβαια με το παρσα που παρεθεσες.Στο εχω πει ηδη πολλες φορες οτι τα λεγομενα σου και τα αρχεια σου (σε συνδυασμο με τη λογικη μου )θα βοηθησουν πολυ την ερευνα που κανουμε ολοι μας.

Αν υπηρχε η ονομασια πα-ρ-σα για την περσια ,που με τη γνωστη αλλαγη που εξηγω τοσο καιρο εγινε πε-ρ-σια ,νομιζω πως και ο πιο δυσπιστος αναγνωστης καταλαβε ποσο δικιο εχω σε αυτα που λεω για το πα-ρ- κ.τ.λ.Μετα απο τοσα παραδειγματα που εδωσα δεν νομιζω να αμφιβαλει κανεις ποιοι δωσανε την ονομασια παρσα ....και τι σημαινει πα-ρ-......Ειλικρινα τοσο βοηθεια στη δικαιωση μου απο εσενα δεν τι περιμενα....Ευχαριστω πολλυ...Απορω αν υπαρχει πλεον εστω και ενας που αναρωτιεται για τις ομμοιοτητες ,μετα την αποκαλυψη αυτη του αγνωστικ...

Για εξηγησε μου σε παρακαλω γιατι η καταληξη της χαττουσα ειναι σα και οχι ουσα.....Απο τη λεξη χαττι δεν προερχεται?

01/03/2010, 12:49:58
Επισης εγω δεν σου ειπα οτι δεν υπηρχε η λεξη αρ-ιοι (απο την ελληνικη ριζα αρ(γη) οπως εχω δειξει....Εγω σου ειπα γιατι ονομασαν το κρατος τους ετσι....
01/03/2010, 18:58:32
Για να σε προλαβω πριν γραψεις τιποτα περιεργο ,λεξικο ησυοχου

παγας=γη τις υπο των γεωργικων

παγανα=σφυρα και η αργω επαγη

σφυρα=των ορων τα κατωτατα

παγιος=στερεος παγιωθηκα=στερεωθηκα

Ετσι μπορουμε ευκολα να καταλαβουμε απο που πηραν οι γαλλοι και η λατινοι(λα-τ-ιο)τη λεξη παγανα κ.τ.λ.....

Γραφει ο αγνωστικ

Πάλι δεν καταλαβαίνεις. Εγώ δεν υποστηρίζω ότι οι γλωσσικοί πρόγονοι των Ελλήνων ήρθαν από τη Μικρά Ασία το 1600 π.Χ., το υποστηρίζουν όμως άλλοι. Εγώ στάθηκα στην απαίτησή σου να σου δείξουν κάτι που προϋπήρχε στις στέπες και εμφανίζεται αργότερα στην Ελλάδα. Ε αυτό συμβαίνει με το άρμα, οπότε σύμφωνα με τη λογική σου θα έπρεπε να δεχτούμε τους Ελληνες να έρχονται από της στέπες στην Ελλάδα μέσω Μικράς Ασίας. Μάλιστα υπάρχουν και δύο παραδόσεις για έλευση κόσμου από τη Μικρά Ασία στην Ελλάδα (όπως ζήτησες και για το Κουργκάν), την ώρα που είχες πει ότι αν υπήρχε έστω μια υποψία αναφοράς για έλευση Δαναών από τον Καύκασο θα παραδεχόσουν ότι έχω δίκιο. Τώρα που υπάρχουν 2 υποψίες αναφοράς για έλευση από τη Μικρά Ασία, θα έπρεπε να παραδεχτείς έλευση από εκεί, σύμφωνα πάντα με την απλοϊκή λογική σου..."

Μα ειναι δυνατον να υπαρχουν τοσο ασχετοι ανθρωποι που να λενε τετοιες ανακριβειες?Για τη περιοδο του 1600 εχουμε εκατονταδες παραδοσεις και αναφορες στα αρχαια κειμενα.Υπαρχει περιπτωση οι αχαιοι να ειχαν ερθει απο εκει και να μην αναφερεται πουθενα?ουτε μια στο εκατομυριο...Οι αχαιοι ομως ειχαν αποικιες εκει και επικοινωνια με τους χετταιους απο τους οποιους πηραν και το αρμα,εχοντας ως αποτελεσμα να γινουν στη συνεχεια οι νταβατζηδες της περιοχης....

Ετσι και αλλιως ομως η μικρα ασια κατοικουταν τοτε απο τους πελασγους ,καρες ,λελεγες κ.τ.λ. ,δηλαδη τους αυτοχθονες βιολογικους και γλωσσικους ,οπως εδειξα,προγονους των ελληνων.Ενα μεγαλο τμημα απο αυτους ελληνοποιηθηκε τελικα ,καποιοι πρωχωρησαν στο εσωτερικο και στη συνεχεια αναμιχθηκαν με αλλους λαους ,ειτε στο εσωτερικο,ειτε στα παραλια λιγους αιωνες πριν το χριστο και ετσι βγηκε και το λανθασμενο συμπερασμα για αυτους οτι ηταν βαρβαροι....

Τωρα αν αναμεσα στις χιλλιαδες πινακιδες στα ελληνικα ,βρεθηκε και μια στη λημνο ,που ειναι γραμμενη στο ελληνικο αλφαβητο αλλα δεν εξηγειται , το πιθανοτερο ειναι οτι αυτο εγινε προς διευκολυνση του μεταφραστη για να εξηγησουν οι ελληνες τα λεγομενα καποιου ξενου αντιπροσωπου.Αν συνεβαινε κατι το διαφορετικο,που αφηνουν να εννοηθει καποιοι φαντασιοπληκτοι ,θα ειχαν βρεθει πολλες περισοτερες τετοιες ακατανοητες πινακιδες.....

02/03/2010, 12:07:01
Γραφει ο αγνωστικ

Με άλλα λόγια, "φαντάζομαι ότι προσέθεταν ένα -ρ για να μπορούν να ονομάζουν τόσα μέρη και ας πιστέψουμε ότι θα το χάψει κανένας αφελής"...
Ας' το φίλε μου. Κοφτό μακαρονάκι και αυτό. Δεν θα πάρουμε..."

Το οσσαι και το αουγκο τι μακαρονακι ειναι,μηπως αορατο σαν τους ΙΕ?

Γραφει ο αγνωστικ

Οι Χετταίοι δεν χρησιμοποιούσαν κανένα όνομα με φανταστική ρίζα ετ που να σήμαινε αυτοχθονία στην ανατολική Μεσόγειο. Φέρε λεξικά από τις γλωσσες της ανατολικής Μεσογείου ή έστω αρχαία κείμενα που να το λένε αλλιώς πάλι εκτείθεσαι προωθώντας φανταστικές λέξεις."

Με αυτο το ονομα οι χετταιοι αναφερονται στη βιβλο.

Με το ονομα ετεοκρητες αναφερονται οι κρητικοι σε αρχαια κειμενα.

Με το ονομα ετρουσκοι αναφεροταν οι τυρηνοι απο τους ρωμαιους.

Γραφει ο αγνωστικ

Οπως και να την ονόμαζαν την Αραβία, με ανύπαρκτη λέξη πα για τη γη, δεν έχει σχέση."

Οπως και να ονομαζαν το ενα,οπως και να ονομαζαν το δεκα,οπως και να ονομαζαν το 100,γιατι δε λες την αληθεια οτι απλα δεν θελεις να ειναι ετσι τα πραγματα ,γιατι απλως θα χαλασει το φανταστικο παραμυθι που ειχες αποδεχτει και για περιεργο λογο ικανοποιουσε τις μπερδεμενες ιδεολογικες σου προτιμησεις¨?Βγες στα ισα και παληκαρισια και πες δεν γουσταρω να ειναι ετσι τα πραγματα να τελειωνουμε....εγω τουλαχιστον δεν θα σε παρεξηγησω.Το θελω του καθενος ειναι πανω απο την αληθεια....και βιντεο να σου εφερνα θα ελεγες οτι ειναι πλαστο....

Γραφει ο αγνωστικ

Μην ανησυχείς ο κόσμος ξέρει να διαβάζει και πολύ λογικά θα απαιτούσε να του βρεις τις λέξεις για τη γη στα λεξικά ή στα αρχαία κείμενα πρώτα."

Ποια λεξη απο αυτες που δινω δεν υπαρχει στα αρχαια κειμενα και στα λεξικα?Οι ναυς ,νηο(νης)?Για δες σε ενα λεξικο ποσες λεξεις απο νηο υπαρχουν που αναφερονται σε πλοιο....Ειναι δυνατον να υπαρχει εστω και ενας ανθρωπος που να μην καταλαβαινει οτι οι λεξεις ναυς-νης,νασος-νησος,ναος-νηος(ναιω=κατοικω)κ.τ.λ. να μην προερχονται απο τη ριζα να-νη-νε που σημαινει τοπος γη (τεχνητη η φυσικη)? η κατι που υπαρχει η προερχεται απο τη γη?Ολα αυτα ειναι παρετυμολογιες του σκαρταδου ,επειδη κανενας μπουμπουνας γλωσσολογος δεν το εντοπισε?

Πανω απο ολα ομως υπαρχει η ελληνικη λογικη.Τι πιο φυσιολογικο να ονομαστουν τα νησια και τα πλοια με την ιδια ριζα απο τη στιγμη που και τα δυο ειναι στεριες μεσα στη θαλασσα ,το ενα φυσικη και το αλλο τεχνητη....99 φορες στις εκατο να δινανε εκ νεου ονομασια στο πλοιο στη περιοχη του αιγαιου το ιδιο θα γινοτανε....αλλα συγνωμη ξεχασα αυτα ειναι βλακειες ,τη λεξη ναυς τη φερανε οι εμπειροι νομαδες ναυτικοι που απο βοσκοι μεσα σε λιγα χρονια γινανε κυριαρχοι της μεσσογειου.Ρε τι μαθαιναμε στα απιθανα ελληνικα σχολεια....οι αστειες θεωριες μιας απιθανης σχιζοφρενους εγιναν διδακτικη υλη.....

Γραφει ο αγνωστικ

Ο,τι κι αν λένε τα χεττιτικά κείμενα για τους Αχαιούς αναφέρονται σε εποχές μετά το 1600 π.Χ. και όχι στην προϊστορία."

Μωρε βαλε εσυ (αν το γνωριζεις) το κειμενο των χετταιων που μιλανε για τους θεους των αχαιων που εγκατασταθηκαν σε αυτους και ολα τα αλλα αστα πανω μου....

02/03/2010, 12:08:58
quote:
skartados

Για να σε προλαβω πριν γραψεις τιποτα περιεργο ,λεξικο ησυοχου

παγας=γη τις υπο των γεωργικων

παγανα=σφυρα και η αργω επαγη

O Ησύχιος γράφει τον 5ο αιώνα μ.Χ. και δεν κάνει ετυμολογία εδώ, απλά σου λέει τι σημαίνουν οι λέξεις. Είναι διαφορετικό θέμα η ετυμολογική προέλευση μιας λέξεης από την εμφάνισή της σε λεξικά του πρώιμου μεσαίωνα. Σε κανένα λεξικό της αρχαίας ελληνικής που άνοιξα δεν βρήκα τη λέξη παγάνα ή παγας (ούτε φυσικά παγανιστής) αφού στην ελληνική οι λέξεις αυτές προφανώς μπήκαν κατά τη διάρκεια ή μετά την ελληνιστική εποχή. Αυτές οι λέξεις είναι λατινικής προέλευσης (pagus=χωριό, ύπαιθρος)

quote:
skartados

Αυτές οι λέξεις προερχονται από διαφορετικές ρίζες και δεν εχουν σχέση με τον παγανό.

quote:
skartados

Ετσι μπορουμε ευκολα να καταλαβουμε απο που πηραν οι γαλλοι και η λατινοι(λα-τ-ιο)τη λεξη παγανα κ.τ.λ.....

Οι Γάλλοι την κληρονόμησαν από τους άμεσους γλωσσικούς τους προπάτορες τους Λατίνους στους οποίους η λέξη υπάρχει εγγενώς. Μην πετσοκόβεις και το Λάτιο σε φανταστικές λέξεις "λα", εκτός αν η παρετυμολογία είναι το αγαπημένο σου χόμπυ.

quote:
skartados

Μα ειναι δυνατον να υπαρχουν τοσο ασχετοι ανθρωποι που να λενε τετοιες ανακριβειες?Για τη περιοδο του 1600 εχουμε εκατονταδες παραδοσεις και αναφορες στα αρχαια κειμενα.Υπαρχει περιπτωση οι αχαιοι να ειχαν ερθει απο εκει και να μην αναφερεται πουθενα?ουτε μια στο εκατομυριο...Οι αχαιοι ομως ειχαν αποικιες εκει και επικοινωνια με τους χετταιους απο τους οποιους πηραν και το αρμα,εχοντας ως αποτελεσμα να γινουν στη συνεχεια οι νταβατζηδες της περιοχης....

Εχουμε μαρτυρίες ότι ο Πέλοπας ήρθε από τη Μικρά Ασία. Για μια εποχή για την οποία οι Ελληνες είχαν αμυδρές και ομιχλώδεις μαρτυρίες είναι υπερβολή να ζητάς μεγαλύτερη σαφήνεια στις παραδόσεις. Για το 1600 π.Χ, δεν έχουμε εκατοντάδες παραδόσεις και μαρτυρίες, μάλλον έχεις παρανοήσει ορισμένα πράγματα. Ακολουθώντας τη λογική σου του στυλ "βρες μου κάτι που να υπάρχει έξω από την Ελλάδα, και μετά να εμφανίζεται σ'αυτήν για να δεχθώ μετανάστευση" προσθέτω και τον μύθο της διαδοχής των θεών Ουρανός-Κρόνος-Δίας ο οποίος υπάρχει(με τις ευνόητες αλλαγές στα ονόματα πρωταγωνιστών) πρώτα στη Μικρά Ασία από τα κείμενα των Χουρριτών, κατόπιν των Χετταίων και μερικούς αιώνες αργότερα εμφανίζεται στην Ελλάδα από τον Ησίοδο. Δηλαδή έχουμε το άρμα, έχουμε το συγκεκριμένο μύθο διαδοχής θεών-βασιλιαδων, έχουμε και μερικά κεραμικά αντικείμενα, έχουμε και παράδοση που φέρνει έναν μυθικό ήρωα στην Ελλάδα να ιδρύει δυναστεία...έ με τι λογική σου οι Ελληνες ήρθαν από εκεί, αφού υπάρχει όχι μία, αλλά 4 υποψίες...
Σου τονίζω πάλι ότι δεν υποστηρίζω αυτή τη θεωρία, αλλά ακολούθησα την κουτσουρεμένη λογική που έχεις χρησιμοποιήσει νωρίτερα.

quote:
skartados

Ετσι και αλλιως ομως η μικρα ασια κατοικουταν τοτε απο τους πελασγους ,καρες ,λελεγες κ.τ.λ. ,δηλαδη τους αυτοχθονες βιολογικους και γλωσσικους ,οπως εδειξα,προγονους των ελληνων.Ενα μεγαλο τμημα απο αυτους ελληνοποιηθηκε τελικα ,καποιοι πρωχωρησαν στο εσωτερικο και στη συνεχεια αναμιχθηκαν με αλλους λαους ,ειτε στο εσωτερικο,ειτε στα παραλια λιγους αιωνες πριν το χριστο και ετσι βγηκε και το λανθασμενο συμπερασμα για αυτους οτι ηταν βαρβαροι....

Τίποτα τέτοιο δεν έδειξες και δεν έφερες ούτε ένα σοβαρό επιστημονικό στοιχείο γι'αυτό. Οταν σου παρέθεσα τις γενετικές προϋποθέσεις για να αποδειχτούν βιολογικοί πρόγονοι κάποιοι από αυτούς, δεν είπες τίποτα ουσιαστικό. Μονάχα αυθαίρετες εικασίες που αντιφάσκουν, αφού τη μία υποστηρίζεις ότι οι Ελληνες είχαν πανάρχαιες παραδόσεις και από την άλλη ότι μπερδεύονταν οι αρχαίοι συγγραφείς λόγω της μεταγενέστερης ανάμειξης των Λελέγων, Καρών, Πελασγών και λοιπών προελλήνων με λαούς της Μικράς Ασίας. Μα αν είχαν οι Ελληνες πανάρχαιες παραδόσεις θα θυμόντουσταν την πραγματική ελληνικής ταυτότητα των προελληνικών αυτών λαών, πριν μπερδευτούν. Πρέπει λοιπόν να διαλέξεις τι από τα δύο συμβαίνει. Ή δεν είχαν οι Ελληνες τόσο πανάρχαιες παραδόσεις(οπότε αν ήταν Ελληνες οι "προέλληνες" αυτό ξεχάστηκε και οι μεταγενέστεροι μπερδεύονταν) ή είχαν αλλά τα προελληνικά φύλα δεν αναφέρονταν ως ελληνικά διότι τα θυμόντουσταν ως μη ελληνικά όπως και αρχικά ήταν (γι'αυτό και τα αναφέρουν ως βαρβαρικά). Διαλέγεις και παίρνεις.

quote:
skartados

Τωρα αν αναμεσα στις χιλλιαδες πινακιδες στα ελληνικα ,βρεθηκε και μια στη λημνο ,που ειναι γραμμενη στο ελληνικο αλφαβητο αλλα δεν εξηγειται , το πιθανοτερο ειναι οτι αυτο εγινε προς διευκολυνση του μεταφραστη για να εξηγησουν οι ελληνες τα λεγομενα καποιου ξενου αντιπροσωπου.Αν συνεβαινε κατι το διαφορετικο,που αφηνουν να εννοηθει καποιοι φαντασιοπληκτοι ,θα ειχαν βρεθει πολλες περισοτερες τετοιες ακατανοητες πινακιδες.....

Δύο είναι και δεν έγινε γι'αυτό που λες αλλά επειδή εκεί κατοικούσαν Τυρρηνοί(Ετρούσκοι)όπως αναφέρουν οι ελληνικές παραδόσεις γι'αυτό άλλωστε η γλωσσα των πινακίδων μοιάζει πολύ με τα ετρουσκικά. Το ότι δεν έχουν βρεθεί περισσότερες μπορεί να σημαίνει ένα σωρό πράγματα όπως π.χ. ότι δεν ήταν προνόμιο πολλών Τυρρηνών η γνώση της γραφής στο νησί εκείνη την εποχή. Υπάρχουν βέβαια και οι μη ελληνικές γλωσσες/γλώσσα των ετεοκρητικών γραφών από την Κρήτη την ώρα που η παράδοση αναφέρει ότι το νησί τα παλαιότερα χρόνοια κατοικείτο από βάρβαρους (άλλο χοντρό αγκάθι αυτό για τιςθ εωρίες πανελληνισμού των προελλήνων).

quote:
skartados

Επισης εγω δεν σου ειπα οτι δεν υπηρχε η λεξη αρ-ιοι (απο την ελληνικη ριζα αρ(γη) οπως εχω δειξει....Εγω σου ειπα γιατι ονομασαν το κρατος τους ετσι....

Δηλαδή έτσι όπως το πάς, όλοι οι λαοί ονομάζουν το κράτος τους με βάση ελληνικές λέξεις? Είναι σοβαρά πράγματα αυτά τώρα? Κατ'αρχήν δεν υπάρχει ρίζα αρ. Η ρίζα ήταν αρο(F) και συνδεται ετυμολογικά με άλλες ΙΕ λέξεις για το άροτρο και το αρόω. Οι Αριοι(=ευγενείς) δεν προέρχονται από αυτή την ρίζα.

quote:
skartados

Αυτη η αιγυπτιακη λεξη υπαρχει σε κανενα ελληνικο κειμενο?Αν ναι τοτε εχεις δικιο,αν οχι μια ακομα σου απελπισμενη προσπαθεια επεσε στο κενο.

Η λέξη υπήρχε σε αιγυπτιακά κείμενα του Νέου Βασιλείου και εκεί μας ενδιαφέρει να υπάρχει πρώτα, στην πηγή προέλευσης δηλαδή. Στα ελληνικά κείμενα εννοείται δεν θα εμφανίζεται έτσι όπως και στα αιγυπτιακά αλλά προσαρμοσμένη κατά το δυνατόν σε ελληνική μορφολογία και φωνολογία.

quote:
skartados

Το πιο ωραιο που εκανες ομως εδω ,ειναι το ποσο απιστευτα με δικαιωνεις αθελα σου βεβαια με το παρσα που παρεθεσες.Στο εχω πει ηδη πολλες φορες οτι τα λεγομενα σου και τα αρχεια σου (σε συνδυασμο με τη λογικη μου )θα βοηθησουν πολυ την ερευνα που κανουμε ολοι μας.

Τα αρχεία μου δεν έχουν σχέση ούτε δικαιώνουν ισοπεδωτικές και παραεπιστημονικές μεθόδους όπως οι δικές σου. Απλά εσύ όντας σοβαρά πλανεμένεος νομίζεις ότι ανακάλυψες κάτι σπουδαίο. Αυτό που δεν ξέρω ακόμα είναι αν η άγνοια ξεπερνάει τη φαντασία σου ή το ανάποδο.

quote:
skartados

Αν υπηρχε η ονομασια πα-ρ-σα για την περσια ,που με τη γνωστη αλλαγη που εξηγω τοσο καιρο εγινε πε-ρ-σια ,νομιζω πως και ο πιο δυσπιστος αναγνωστης καταλαβε ποσο δικιο εχω σε αυτα που λεω για το πα-ρ- κ.τ.λ.Μετα απο τοσα παραδειγματα που εδωσα δεν νομιζω να αμφιβαλει κανεις ποιοι δωσανε την ονομασια παρσα ....και τι σημαινει πα-ρ-......Ειλικρινα τοσο βοηθεια στη δικαιωση μου απο εσενα δεν τι περιμενα....Ευχαριστω πολλυ...Απορω αν υπαρχει πλεον εστω και ενας που αναρωτιεται για τις ομμοιοτητες ,μετα την αποκαλυψη αυτη του αγνωστικ...

Ο στοιχειωδώς ενημερωμένος αναγνώστης νιώθει τουλάχιστον θυμηδία για τα νοητικά άλματα και τις νοητικές εφευρέσεις στις οποίες καταφεύγεις για να δικαιολογήσεις μια φαντασίωση. Ανύπαρκτοι κανόνες για άγνωστες γλωσσες...στις οποίες χώνεις και περσικά δάνεια έχοντας κάνει αχταρμά Ελληνες-Πελασγούς-Πέρσες-Κάρες-Ετεοκρήτες-Χετταίους και δεν ξερω κι εγώ τι άλλο ακόμα, δεν συνιστούν "εξήγηση" ή "δικαίωση".
Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά κανένας σοβαρός αναγνώστης δεν πρόκειται να παρει στα σοβαρά όλα όσα παραθέτεις κατά καιρούς..ειδικά τα γλωσσικά που δεν είναι και του χεριού σου. Οταν η ερευνητική διάθεση και η αντιληπτική ικανότητα ενός "ερευνητή" σταματαέι σε ένα παρ- ή περ- νομίζοντας ότι σε δεκάδες διαφορετικές γλώσσες όπου υπάρχει αυτό το μόρφημα, ντε και καλά σχετίζεται κατά τον ένα και αυτό τρόπο, τότε η επιστήμη πρέπει να καταχωρήσει το περιστατικό στις ανίατες παρετυμολογικές περιπτώσεις.

quote:
skartados

Για εξηγησε μου σε παρακαλω γιατι η καταληξη της χαττουσα ειναι σα και οχι ουσα.....Απο τη λεξη χαττι δεν προερχεται?

Για την ακρίβεια η γνήσια λέξη των Χάττι ήταν Hattus. Αργότερα στη Χεττιτική πήρε την κατάληξη -α, επομένως έχουμε κάνει και οι δύο λάθος.

quote:
skartados

Πατρα(πετρα) αλλα και πατρις

Λεξικό Ησύχιου

Πάτραι = πόλις της Ελλάδος (Φιλήμων απόσπ. 91)

Ούτε πέτρες ούτε πατρίδες και είναι φυσιολογικό αφού καμία από τις δύο λέξεις δεν σχετίζεται με την Πάτρα. Για πολλοστή φορά η "βαθιά" ερευνητική σου τάση φτάνει μέχρι...την επιφανειακή ομοιότητα και σε ξεγελά...

Φυσικά όπου το λεξικό του Ησύχιου δεν σε εξυπηρετεί (όπως με το άλφα=βόδι), το ξεχνάς και επαναφέρεις την σκαρτάδεια ψευτοθεωρία της επινόησης ανύπαρκτων ελληνικών ή ορθότερα ελληνοπελασγικών λέξεων.

quote:
skartados

Πηγη(αλλα οπως διαβαζουμε στο λεξικο του γαζη και παγα η παγη)

Παγος εξοχη της γης αλλα και η γνωστη μας ευμολογια που εχει απολυτη σχεση με τη γη....

Παγα ήταν στα δωρικά η πηγή. Ο Πάγος όντως έχει σχέση με τη γη αλλά δεν σημαίνει ότι όποια λέξη βρούμε να αρχίζει από παγ,πεγ, πουγ και δεν ξέρω γω τι άλλο, θα σχετίζεται ετυμολογικά με τον πάγο. Οποιο λεξικό κι αν ανοίξεις θα βρίσκεις λέξεις που να αρχίζουν από ένα παγ, ένα πακ, ένα φερ, ένα λαρ και δεν συμμαζεύται. Το πρόβλημά σου είναι ότι προσπαθείς με μια μέθοδο απόλυτης αχταρματοποίησης να τα συνδέσεις μπερδεύοντας αρχαίες ρίζες με μεσαιωνικούς άσχετους τύπους, άσχετες ξένες λέξεις με φανταστικές ελληνοπελασγικές λέξεις και έχει ο Ζευς...
Εύχομαι καλό ξεμπέρδεμα...

quote:
skartados

Αληθεια εχεις αναρωτηθει ποτε γιατι ακομα και σημερα αυτους που λατρευουν τη φυση ,(φυσιολατρες)τους ονομαζουμε παγανιστες?Εδω θα μου πεις δεν εχουν αναρωτηθει οι σπουδαιοι γλωσολογοι μας ,θα το ειχες κανει εσυ?Οποτε και αν δημιουργηθηκε αυτη η λεξη δειχνει οτι γνωριζανε τη σημασια τους...Εχουμε και τη λεξη πα-γα-να,παγανια που σημαινει και κυνηγι,απο την λεξη παγιδα....

Λεξικό Τριανταφυλλίδη

παγανισμός ο [paγanizmós] O17 : η ειδωλολατρία, ιδίως μετά την επικράτηση του χριστιανισμού, όταν αυτή είχε πλέον περιοριστεί στους αγροτικούς πληθυσμούς: Στοιχεία / επιβιώσεις παγανισμού. [λόγ. < γαλλ. paganisme < υστλατ. paganismus < paganus `ειδωλολάτρης΄ (δες στο παγανός) (-isme = -ισμός)]

παγανιά η [paγa<n>á] O24 : παγάνα1: Bγαίνω ~ και ως ΦP για μεθοδευμένη αναζήτηση για την επίτευξη σκοπού: Bγήκανε ~ για καμάκι. (μτφ.): O Xάρος βγήκε ~. [μσν. παγανέα με συνίζ. για αποφυγή της χασμ. < παγαν(ός) -έα > -ιά]

παγανός ο [paγanós] O17 : (λαϊκότρ.) καλικάντζαρος· παγανό. [ελνστ. ή μσν. παγανός `αγρότης, αγροίκος, ειδωλολάτρης΄ (επειδή στα χωριά διατηρήθηκαν για μεγαλύτερο διάστημα οι προχριστιανικές θρησκείες) < λατ. pagan(us) (προφ. [pagá-], ίδ. σημ.) -ός (< λατ. pagus `η ύπαιθρος΄)]

Είδες τι ωραία που εξηγούνται όλα? Είδες που δεν δαγκώνουν τα επιστημονικά λεξικά? Πότε έχεις γεννέθλια να σου παρω ένα δώρο?

Η παγίδα δεν έχει σχέση με όλα αυτά, αλλά φέρει το θέμα του πήγνυμι (πήζω).

quote:
skartados

Ειμαι σιγουρος πως ποτε δεν τα αντιληφθηκες ολα αυτα....και δεν εισαι ο μονος....Επισης ειμαι σιγουρος πως και τη γραμμικη α ,καποιος σκαρταδος(οχι ο πιο ολοκληρωμενος ελληνας ποδοσφαιριστης)θα τη μεταφρασει.Οι γλωσσολογοι μας ακομα θεωρουν τις λεξεις λας-λαος-ναος κ.τ.λ. αγνωστου ετυμολογιας...

Το λάας το θεωρούν ΙΕ με ομόρριζα σε άλλες ΙΕ λέξεις. Για τα άλλα δύο υπάρχει μια αβεβαιότητα, αλλά υπάρχουν σοβαρές προτάσεις. Ετσι είναι η γλωσσολογία. Αν δεν προκύψει βεβαιότητα μέσω της επιστημονικής έρευνας δεν χαϊδεύει τ'αυτιά κανενός εφευρίσκοντας παρ, φαρ, παπάρ,λαρ, τρα-λα-λαρ και λοιπά μωρουδιακά.

quote:
skartados

Αν υπηρχαν αποδειξεις οτι οι σημιτες ειχαν κατοικησει την ελλαδα στα προιστορικα χρονια και ειχαν αφησει εδω τοπονυμια που προυπηρχαν στη περιοχη τους φυσικα και θα το δεχομουνα....Οπως δεχομαι και τα αρκετα σλαβικα και τουρκικα τοπονυμια.Τι θα σου πω δηλαδη οτι το καιμακ τσαλαν ειναι ελληνικο?Αν εχεις τετοια στοιχεια να τα δουμε....Εκτος αν θεωρεις το καδμο σημιτη ....πριν εμφανιστουν οι σημιτοφοινικες στο αιγαιο καπου 7-8 αιωνες....Τοτε δεν νομιζω να αξιζει ο κοπος να μιλαμε αλλο.Τρελαινομαι ομως οταν καποιοι θεωρουν τον ολυμπο σημιτικη λεξη....λες και υπηρχαν σημιτες οταν αυτος ονομαστηκε....στην ηπειρωτικη ελλαδα.Με αυτες τις γελοιοτητες ομως το μονο που κανουν ειναι να φανερωνουν το αστειρευτο κομπλεξ που εχουν καποιοι εναντια στον ελληνισμο....

Υπάρχουν σημιτικές λέξεις ήδη στα κείμενα της γραμμικής Β (σουσάμι, χρυσός, χιτών κ.α.), δηλαδή την δεύτερη χιλιετία π.Χ. οπότε ένας ένθερμος υποστηρικτής σημιτικού υποστρώματος διατηρεί ελπίδες. Ακόμα και ανατολικά αντικείμενα στα "ανακτορά του Κάδμου" της Θήβας έχουν βρεθεί (π.χ. σφραγιδοκύλινδροι από τη Βαβυλώνα)
Προσωπικά δεν αποδέχομαι σημιτικό υπόστρωμα στην Ελλάδα και όποια ελάχιστα τοπωνύμια υπάρχουν που θεωρούνται σημιτικά είναι μεταγενέστερες ονοματοδοσίες κατά τη γνώμη μου, τουλάχιστον μετά το 1400 π.Χ.
Δεν αναπτύσσω τώρα τους λόγους που αρνούμαι το σημιτικό υπόστρωμα εν γένει διότι θα μου πάρει πάρα πολύ χρόνο και είναι κάπως άσχετο με το θέμα. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι οι περισσότεροι γλωσσολόγοι επίσης αρνούνται σημιτικό υπόστρωμα στα τοπωνύμια και οτιδήποτε προελληνικό δεν σημαίνει αυτόματα σημιτικό. Υπήρχαν κι άλλες γλωσσες στον ευρύτερο περιαιγαιακό και ανατολικομεσογειακό χώρο και όχι μόνο η σημιτική και η ελληνική. Επίσης σημίτες δεν σημαίνει Φοίνικες (μιας και αναφέρεσαι σε Σημιτοφοίνικες). Υπήρχαν και παλαιότεροι σημιτικοί λαοί που άκμαζαν στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά δεν θεωρώ ότι επηρέασαν σημαντικά τον γλωσσικό χάρτη της Ελλάδας.

quote:
skartados

Δεν καταλαβα που πρεπει να διαβασω,αν θελεις πες μου με μια σειρα τι λεει(ειμαι ανεπηδευτος μαθησεως στους υπολογιστες).Αληθεια ομως θεωρεις συμπτωματικη την ομοιοτητα σαλαμινα-σαλαμανκα,ειδικα σε ενα μερος που αποδεδειγμενα πηγαν οι ελληνες?Εκτος αν γραφει μεσα οτι και τα 2 μερη τα ιδρυσαν φοινικες ,οποτε με τη βλακεια καποιων δε μπορω να τα βγαλω περα....

Σύμφωνα με το Λεξικό της Ισπανικής Ακαδημίας, η Σαλαμάνκα πήρε το όνομά της από την διαδεδομένη αντίληψη ότι στο Πανεπιστήμιο της πόλης (ιδρυθέν το 1218 από τον βασιλιά Αλφόνσο ΙΧ) διαδασκόταν μαγεία.
Ανεξάρτητα απ'το αν δέχεται κανείς την ετυμολογία αυτή, είναι υπερβολή να ισχυρίζεσαι ότι μια περιοχή έχει ελληνικό όνομα επειδή την επισκέφτηκαν Ελληνες κατά το παρελθόν. Αυτό δεν είναι αυταπόδεικτο αφενός διότι οι νεοφερμένοι μπορούν να διατηρήσουν το όνομα που ήδη υπήρχε από τους ντόπιους ή αν δώσουν ελληνικό, αυτό να επισκιαστεί από νεότερο μεταγενέστερων κατοίκων. Και προφανώς στην συγκεκριμένη περιοχή δεν πήγαν μόνο Ελληνες. Φυσικά η Σαλαμίνα είναι συμπτωματικά όμοια με τη Σαλαμάνκα ως λέξεις. Ξανά σε ξεγελάει η επιφανειακή ομοιότητα των λέξεων. Αμάν ποια με τους Φοίνικες, παντού τους βλέπεις σαν εφιάλτη.

quote:
skartados

Ποιοι γλωσσολογοι,αυτοι που λενε οτι τη λεξη ναυς μας την εφεραν οι ΙΕ?Πιο ευκολα θα πιστευα οτι καποιος πουλησε πα-γ-ο στους εσκιμωους....Ηδη εχω εξηγησει τη ριζα της λεξης και τη συγγενεια της με τις λεξεις να-ος ,να-σ-ος(νησος).Το ονομα της ναυσικας δεν μου ειπες τι σημαινει?Γυναικα ναυτικος η νησιοτοπουλα?

Η λέξη ναυς αντιπροσωπεύει οποιοδήποτε απλοί πλεούμενο που μπορούσε να διαθέτει ο κάθε προϊστορικός λαός, είτε για να ψαρεύει, είτε για να ταξιδεύει και να περνάει ποτάμια, λίμνες, παράκτιες περιοχές κτλ.
Εσύ μάλλον φαντάζεσαι τίποτα τριήριες ή υπερωκεάνια και μπερδεύεσαι...
Εσύ μπορεί να νομίζεις ότι εξήγησες αλλά οι εξηγήσεις σου είναι εφάμιλλες της ετυμολογίας τους Πλεύρη για τη Συρία (επειδή λέει οι αρχαίοι Ελληνες βγαίνοντας στην ακτή "έσυραν τα πλοία"). Βασίζεσαι σε επιφανειακή ομοιότητα λέξεων, τεμαχίζεις λάθος τις λέξεις μπερδεύοντας τα θέματα με τις καταλήξεις και τις ρίζες, πλάθεις από το μυαλό σου φανταστικές λέξεις και φανταστικούς κανόνες, συνεπώς κανένας σοβαρός ερευνητής-αναγνώστης δεν μπορεί να δεχθεί τέτοιο αντιπειστημονικό ρεσιτάλ ως "εξήγηση". Μόνο εσύ ικανοποιείσαι και κανένας άλλος. Για το όνομα της Ναυσικάς γνωρίζουμε μόνο το πρώτο συνθετικό το οποίο παραπέμπει σε "πλεούμενο". Το δεύτερο παραμένει σκοτεινό, επομένως δεν μπροούμε να ξέρουμε τι σημαίνει με βεβαιότητα.

quote:
skartados

Καλα ειναι δυνατον να μου λες οτι δεν εχω φερει στοιχεια για αυτα που λεω?Το πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα που εδωσα ειναι η λεξη καλυμνος.Λυμνος=γυμνος(λεξικο ησιοχου).Σου φερνω αποσπασμα απο τη βικιπαιδεια οτι τα ορη του νησιου ειναι αδενδρα.....τι αλλο να κανω?να φερω βιντεο απο τα βαφτισια,που να περιεχει και συνεντευξη απο το νονο που θα εξηγει για πιο λογο ονομασε ετσι το νησι?Για πες μου εσυ τι σημαινει κα-λυμνος,αν οχι γυμος τοπος,μερος,γη,κ.τ.λ.?

Εχώ ήδη απαντήση με αυτό....Τα όρη όχι όλο το νησί. Ξέρουμε σε τι κατάσταση ήταν η βλάστηση του νησιού στην προϊστορία για να δεχτούμε την εκδοχή σου ως μοναδική λύση του ετυμολογικού προβλήματος? Διότι τα ονόματα τόπων δεν δημιουργούνται μονάχα λόγω ενός χαρακτηριστικού της βλάστησης. Αυτό που λες ακόμα και να ίσχυε (δεν ισχύει διότι δεν υπάρχει λέξη κα για την γη) δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχτούμε ότι ισχύει κάποια ταύτιση μια σπάνιας λέξης "λυμνός" με την επιφανειακή σύγκριση λόγω των όμοιων φθόγγων σε 1 τοπωνύμιο (εκτός αν μπορείς να βρεις πολλά ακόμα). Θα αναμέναμε τη χρησιμοποίηση της λέξης και σε έναν εύλογο αριθμό πολλών ακόμα άδεντρων και μειωμένης βλάστησης νησιών της Ελλάδας. Δηλαδή η ετυμολογία σου πάσχει και στα δύο μέρη που την έσπασες.

Εγώ δεν γνωρίζω τι σημαίνει Κάλυμνος διότι η γλώσσα των ανθρώπων που έδωσαν αυτή την ονομασία είναι άγνωστη.

quote:
skartados

Αν οχι εσυ ας μας πει ο μπαμπινιωτης ,η μπαμπενιωτενα και οι λοιπες ινδοευρωπαικες,φοινικικες και προελληνικες δυναμεις του τοπου μας....και να φανταστει κανεις οτι πρωτα αντιληφθηκα την προιστορικη σημασια του κα,πα κ.τ.λ. και μετα βρηκα οτι η λεξη λυμνος σημαινει γυμνος,για να δικαιωθω ακομα μια φορα στην πορεια της συζητησης....Περιμενω με ενδιαφερον λοιπον να μου πεις τι σημαινει καλυμνος....

Αυτό που θεωρείς "δικαίωση" είναι παρετυμολογικό μαγείρεμα. αν χρησιμοποιήσουμε τη λογική σου κάθε ξένη λέξη που μπορεί στα επιμέρους συλλαβικά της στοιχεία να μοιάζει με ελληνικές λέξεις, τότε και η ξένη λέξη είναι ελληνική και σημαίνει κάτι στα ελληνικά. Αυτή δεν είναι επιστημονική μέθοδος αλλά τσαρλατανισμός. Κανένας δεν θα σου πει τι σημαίνει Κάλυμνος, για τον λόγω που αναφέρω ακριβώς πιο πάνω.

quote:
skartados

Δεν νομιζω να ειναι μακρια απο την αληθεια οτι πριν να ονομαστει ετσι ο παρνασος πιθανον να ονομαζοτανε παρνωνας.Εχουν την ιδια ριζα ,και οπως ξερουμε οι πελασγοι ζουσαν στη πελοπονησο οπου υπαρχει ο παρνωνας.Επισης ξερουμε οτι τις τοπικες τους ονομασιες τις δωσανε και σε υπολοιπα μερη της ελλαδας ,οπως αλιακμονας,λαρισα,αργος,πελλα κ.τ.λ.

Με εξαίρεση τη Λάρισα τίποτα από τα υπόλοιπα δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Κι αυτή η λέξη δεν είναι ακριβώς όπως θα την είχαν ονομάσει οι Πελασγοί, αλλά όπως έχει διασωθεί με βάση την προσαρμογή της στην ελληνική γλωσσα.

quote:
skartados

Παμε τωρα στους λεγομενους κατακλυσμους.Δεν μπορω να ξερω ποια γεωλογικα γεγονοτα ονομαζαν ολοι ανεξαιρετος οι αρχαιοι πολιτισμοι ετσι.Η αναμφισβητητη αληθεια ομως ειναι οτι ολοι ,ακομα και αυτοι που δεν ηρθαν ποτε σε επικοινωνια μεταξυ τους εχουν παραδοσεις για κατακλυσμους.Ηδη οπως εχω ενημερωσει ο λυριτζης μαζι με μια αλλη αρχαιολογο εχουν βρει στοιχεια για τον κατακλυσμο του ιναχου(τον τοποθετουν γυρω στο 3000π.χ)και μαλιστα εχουν γραψει και βιβλιο για αυτον(το οποιο δεν το εχω,απλως εχω διαβασει την περιληψη που εχει δωσει για αυτο ο ιδιος ο λυριτζης).

Το βιβλίο ποιο είναι να το πάρω?

quote:
skartados

Ας γινω ομως πιο κατανοητος.Ακομα και σημερα ,στις πιο προηγμενες χωρες ,οπου εχουν ληφθει και ολα σχεδον τα απαραιτητα μετρα ,βλεπουμε να πλημυριζουν ,ειτε απο βροχες ειτε απο υπερχειλησεις ποταμων,ειτε απο ανοδο της σταθμης της θαλασσας,ειτε απο τσουναμια και να χανονται εκατονταδες η και χιλλιαδες ανθρωποι.Το πιο εντυπωσιακο ομως ειναι οτι ας πουμε σε πολλες πεδινες περιοχες που πλημυριζουν στην ελλαδα,οταν πανε οι καμερες ,παντα θα βρουν καποιους που μετακινουνται μεσα σε βαρκες......

Ακομα και χθες που εβλεπα στην τηλ.οι ανθρωποι που περιμεναν το τσουναμι απο το σεισμο της χιλης στην ιαπωνια και στις αλλες περιοχες ,ειχαν ανεβει στα βουνα για να προστατευτουν...

Φαντασου τωρα αγνωστικ τι θα γινοτανε στη προιστορια οταν θα γινοταν αυτα τα φαινομενα και ειδικα αν εγινε τσουναμι μετα το σεισμο της σαντορινης....Οι μονοι που θα σωθηκαν απο οποιοδηποτε τετοιο φαινομενο οπως αυτα που περιεγραψα,θα ηταν αυτοι που ειχαν βαρκες στο σπιτι τους και οι οποιοι στη συγκεκριμενη περιπτωση του παρνασου ,καταφεραν να ανεβουν στον παρνασο ωστε να μπορεσουν να γλυτωσουν ,κατι που και σημερα σε παρομοια περιπτωση το ιδιο θα προσπαθουσαν να κανουν οι κατοικοι της περιοχης.Οταν λοιπον αυτοι ειδαν ολη τη περιοχη πλημυρισμενη εκτος απο το παρνασο τον ονομασαν νασο-νησο,κατι απολυτως φυσιολογικο.Απορω ειλικρινα με την ευκολια που αποριπτεις ολη αυτη την ανθρωπινη προσπαθεια ακομα και σημερα για επιβιωση σε τετοια γεγονοτα,θεωρωντας τα ολα παραμυθια...και μαλιστα δανικα απο αλλους πολιτισμους.Εισαι εκτος πραγματικοτητας παντως....ΚΡΙΜΑ....

Το τσουνάμι της Σαντορίνης έχει γενικά υπερτιμηθεί. Αλλά για να μην πολυλογούμε....αν ίσχυε αυτό που λες δεν θα έπρεπε να βρούμε αρκετές ακόμα ονομασίες βουνών από τις υποτιθέμενες πλημμυρισμένες περιοχές που να παίρνουν αυτό το όνομα (νάσος-νησος)? Γιατί αυτό το όνομα είναι εξαιρετικά σπάνιο για βουνά? Αλλωστε οι περισσότερες ονομασίες που παίρνουν δεύτερο συνθετικό το νήσος ανεβάζουν τον τόνο (π.χ. Ελαφόνησος, Πελοπόνησος, Μακρόνησος κ.α.) κάτι που δεν ταιριάζει με την θεωρία σου για τον Παρνασσό. Η υπόθεσή σου εχει και το μειονέκτημα να θεωρεί πώς οι κάτοικοι άλλαξαν το προγενέστερο όνομα του βουνού που είχε πριν πλημμυρίσει η γύρω περιοχή ενώ αυτό δεν είναι καθόλου αυταπόδεικτο. Δε νομίζω οι χτυπημένοι από το Τσουνάμι στις χώρες του Ινδικού να άλλαξαν πολλά ονόματα βουνών με νέα ονοματοδοσία που να παραπέμπει σε νησί...
Επιπλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταυτίσουμε το τσουνάμι της Σαντορίνης με τον μύθο του Δευκαλίωνα και ο κύριος λόγος είναι ότι δεν αναφέρεται καμία Σαντορίνη ως αίτιο πλημμύρας στο μύθο. Δεν μπορούμε να πετσοκόβουμε τους μύθους όπως μας εξυπηρετούν....

Οσο για το αν είμαι εκτός πραγματικότητας, θα σου πρότεινα πριν κρίνεις να ασχοληθείς λίγο με τη μυθολογία της Μέσης Ανατολής. Ο μύθος του ήρωα που 1)προειδοποιείται από κάποιον (συνήθως θεό) για επερχόμενο κατακλυσμό, 2) Φτιάχνει ξύλινο σκάφος και μαζεύει οικογένεια και ζωντανά στο σκάφος για να σωθεί 3) Θυσιαζει στους θεούς μετά το περας του Κατακλυσμού 4)αμοιβεται με κάποιο δώρο από τους Θεούς...υπάρχει σε προγενέστερα μοτίβα της Μεσοποταμίας. Δεν είναι δηλαδή μόνο το στοιχείο του κατακλυσμού αλλά βασικά σημεία της πλοκής που παρουσιάζουν ομοιότητα και αυτό δεν μπορεί να προκύψει τυχαία.

Ενισχυτικό της άποψής μου είναι εκτός από τη θρησκευτική δομή των δώδεκα θεών που ήρθε από την ανατολή και η τεκμηριωμένη επίδραση της ανατολής στην ελληνική τέχνη στη λεγόμενη ανατολίζουσα περίοδο η οποία ξεκίνησε πριν τις πρώτες μαρτυρίες για τον Δευκαλίωνα...

Διάβασε ένα κατατοπιστικό άρθρο από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για τη συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία εικόνες μυθικών πλασμάτων (και όχι μόνο) έφταναν στην Ελλάδα από τις επαφές με τους λαούς της Ανατολής.
http://www.cycladic.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=resource&cresrc=1176&cnode=55&clang=0

Η γνώμη μου είναι ότι μέσα σ'αυτά τα πλαίσια διαδίδονταν μυθικά επεισόδια της Ανατολής στην Ελλάδα και ενσωματώνονταν στη μυθολογία μας με τις κατάλληλες προσαρμογές και ελληνοποιήσεις των χαρακτήρων και λοιπών επι μέρους στοιχείων.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

02/03/2010, 12:23:26
Στειλε ξανα το μηνυμα σου γιατι δεν εμφανιζεται
02/03/2010, 21:27:50
quote:
skartados

Στειλε ξανα το μηνυμα σου γιατι δεν εμφανιζεται

Εγώ το βλέπω μια χαρά. Αν το βλέπουν ή δεν το βλέπουν κι άλλοι ας ενημερώσουν σχετικά διότι χθες έκανα format και δεν ξέρω αν έχει πειραχτεί κάτι.

quote:
skartados

Το οσσαι και το αουγκο τι μακαρονακι ειναι,μηπως αορατο σαν τους ΙΕ?

Ομόρριζο. Και τα δύο ανάγονται σε ρίζα -okw η οποία μεσα από γνωστούς στους γλωσσολόγους φωνητικούς νόμους σε κάθε γλωσσα εξελίσσεται προς συγκεκριμένη ρότα. Το βασικό πρόβλημα της σκέψης σου είναι η επιφανειακή προσέγγιση. Δέχεσαι σχέσεις μόνο αν "με το μάτι" υπάρχει ομοιότητα με αποτέλεσμα να παρασύρεσαι σε παραλογισμούς...

quote:
skartados

Με αυτο το ονομα οι χετταιοι αναφερονται στη βιβλο.

Ως Hittim αναφέρονται χωρίς να υπάρχει ρίζα ετ- ούτε υπόνοια για ερμηνεία της ρίζας με όρους αυτοχθονισμού.

quote:
skartados

Με το ονομα ετεοκρητες αναφερονται οι κρητικοι σε αρχαια κειμενα.

Των οποίων δεν ξέρουμε τη γλωσσα ενώ η ρίζα αρχικά ήταν -seto όπως μαρτυρείται στις συγγενικές γλωσσες της ελληνικής. Καμία σχέση δηλαδή με το όνομα των Χετταίων.

quote:
skartados

Με το ονομα ετρουσκοι αναφεροταν οι τυρηνοι απο τους ρωμαιους.

Αναφέρονται και με το Τuski και οι αναφορές αυτές είναι μετά το 700 π.Χ. Τι σχέση έχει με αυτοχθονίες? Βρήκες πουθενά σε κάποιο εγχειρίδιο της ετρουσκικής γλωσσας ότι χρησιμοποιούσαν το ετ για αυτοχθονία? Πληροφοριακά οι Ετρούσκοι αυτοαποκαλούνταν Ραζένα. Συγκρίνεις άσχετες λέξεις και βγάζεις άσχετα συμπεράσματα...

Πάντως εγώ πιστεύω ότι πράγματι οι Τυρρηνοί/Ετρούσκοι κατοικούσαν σε περιοχές της Ελλάδας πριν τους Ελληνες(οπότε με αυτή την έννοια είναι "αυτόχθονες"). Κατοικούσαν και στην Αθήνα τα παλιότερα χρόνια όπως μας πληροφορεί ο Θουκυδίδης...

quote:
skartados

Οπως και να ονομαζαν το ενα,οπως και να ονομαζαν το δεκα,οπως και να ονομαζαν το 100,γιατι δε λες την αληθεια οτι απλα δεν θελεις να ειναι ετσι τα πραγματα ,γιατι απλως θα χαλασει το φανταστικο παραμυθι που ειχες αποδεχτει και για περιεργο λογο ικανοποιουσε τις μπερδεμενες ιδεολογικες σου προτιμησεις¨?Βγες στα ισα και παληκαρισια και πες δεν γουσταρω να ειναι ετσι τα πραγματα να τελειωνουμε....εγω τουλαχιστον δεν θα σε παρεξηγησω.Το θελω του καθενος ειναι πανω απο την αληθεια....και βιντεο να σου εφερνα θα ελεγες οτι ειναι πλαστο....

Οταν θα φέρεις πραγματικές λέξεις τότε θα υπάρχει ελπίδα συνεννόησης. Οσο φαντάζεσαι λέξεις και κανόνες, όσο μπερδεύεις λαούς, γλωσσες και χρονικές εμφανίσεις λέξεων, αποδεικνύεις ότι δεν σε ενδιαφέρει η πραγματικότητα αλλά η στήριξη μιας πλάνης που θες εσύ να είναι η πραγματικότητα. Ούτε και στο αγαπημένο σου λεξικό του Ησύχιου δεν υπάρχουν αυτά που λες, ούτε στα ίδια τα αρχαία κείμενα.

quote:
skartados

Ποια λεξη απο αυτες που δινω δεν υπαρχει στα αρχαια κειμενα και στα λεξικα?Οι ναυς ,νηο(νης)?Για δες σε ενα λεξικο ποσες λεξεις απο νηο υπαρχουν που αναφερονται σε πλοιο....Ειναι δυνατον να υπαρχει εστω και ενας ανθρωπος που να μην καταλαβαινει οτι οι λεξεις ναυς-νης,νασος-νησος,ναος-νηος(ναιω=κατοικω)κ.τ.λ. να μην προερχονται απο τη ριζα να-νη-νε που σημαινει τοπος γη (τεχνητη η φυσικη)? η κατι που υπαρχει η προερχεται απο τη γη?Ολα αυτα ειναι παρετυμολογιες του σκαρταδου ,επειδη κανενας μπουμπουνας γλωσσολογος δεν το εντοπισε?

Ηδη απαντημένο. Με παραπέμπεις να δω λεξικό την ώρα που εσύ τα απορρίπτεις όταν σε προτρέπω να κάνεις το ίδιο για τις φανταστικές σου λέξεις? Αντιλαμβάνεσαι τις αντιφάσεις σου? Το νήο προέρχεται από το ναυς και όχι από ξεχωριστή ρίζα νη. Αυτό μας λένε τα λεξικά που δεν ανοίγεις.

quote:
skartados

Πανω απο ολα ομως υπαρχει η ελληνικη λογικη.Τι πιο φυσιολογικο να ονομαστουν τα νησια και τα πλοια με την ιδια ριζα απο τη στιγμη που και τα δυο ειναι στεριες μεσα στη θαλασσα ,το ενα φυσικη και το αλλο τεχνητη....99 φορες στις εκατο να δινανε εκ νεου ονομασια στο πλοιο στη περιοχη του αιγαιου το ιδιο θα γινοτανε....αλλα συγνωμη ξεχασα αυτα ειναι βλακειες ,τη λεξη ναυς τη φερανε οι εμπειροι νομαδες ναυτικοι που απο βοσκοι μεσα σε λιγα χρονια γινανε κυριαρχοι της μεσσογειου.Ρε τι μαθαιναμε στα απιθανα ελληνικα σχολεια....οι αστειες θεωριες μιας απιθανης σχιζοφρενους εγιναν διδακτικη υλη.....

Κρίμα που για τη λέξη πλοίον δεν στηρίχτηκαν στη ρίζα να-νη για να ονομάσουν την "τεχνητή" στεριά μεσα στη θάλασσα...
Τα υπόλοιπα που γράφεις για νομάδες και την σχέση τους με τη λέξη "πλοίο" έχουν ήδη απαντηθεί...

Οσο για τις θεωρίες της τρελής...δυστυχώς για 'σένα τις προσφέρουν στήριξη εκτός από τους αρχαιολόγους και τους γλωσσολόγους, ακόμα και οι γενετιστές...
http://en.wikipedia.org/wiki/Kurgan_hypothesis#Genetics

Lost in Necropolis

La ville de la mort

03/03/2010, 12:55:13
Γραφει ο αγνωστικ

O Ησύχιος γράφει τον 5ο αιώνα μ.Χ. και δεν κάνει ετυμολογία εδώ, απλά σου λέει τι σημαίνουν οι λέξεις. Είναι διαφορετικό θέμα η ετυμολογική προέλευση μιας λέξεης από την εμφάνισή της σε λεξικά του πρώιμου μεσαίωνα. Σε κανένα λεξικό της αρχαίας ελληνικής που άνοιξα δεν βρήκα τη λέξη παγάνα ή παγας (ούτε φυσικά παγανιστής) αφού στην ελληνική οι λέξεις αυτές προφανώς μπήκαν κατά τη διάρκεια ή μετά την ελληνιστική εποχή. Αυτές οι λέξεις είναι λατινικής προέλευσης (pagus=χωριό, ύπαιθρος)"

Ο ησυχιος για τη λεξη παγανα γραφει σφυρα και η αργω επαγη.Οσον αφορα τις ετυμολογιες των λεξεων ο καθενας μπορει να εμπιστευεται οποιο λεξικο θελει.Οσον αφορα ομως την υπαρξη καποιων λεξεων πιστευω πως το λεξικο του ησιοχου ,του σουιδα καθως και το μεγα ετυμολογικον ειναι πληρεστερα για τον απλουστατο λογο ,οτι οι συγραφεις τους ειχαν προσβαση σε αρχαια κειμενα ,που οι συγραφεις των νεοτερων λεξικων δεν ειχαν.Αρα οταν λεει ο ησιοχος και η αργω επαγη ,αυτο αυτοματα σημαινει οτι καπου το διαβασε και δεν το εβγαλε απο το μυαλο του.Ετσι οι λεξεις παγας ,παγανα υπηρχαν και ειναι δανειο στην λατινικη και οχι το αντιστροφο....Ενα τετοιο παραδειγμα ειναι και τα λεγομενα του ησιοχου για τα γραμματα που εδωσες,που το πηρε απο καποιο κειμενο του σοφοκλη το οποιο δεν εφτασε ως τις μερες μας....

Εκτος ομως απο τη προσβαση που ειχαν σε χαμενα κειμενα ,ηταν και ομιλητες της αρχαιας μας γλωσσας αλλα και της καθομιλουμενης αυτης.Ετσι βλεπουμε στον ησυχιο τη λεξη λυμνος ,κατι που δεν βλεπουμε στα υπολοιπα νεωτερα λεξικα.....

Γραφει ο αγνωστικ

quote:
skartados

Αυτές οι λέξεις προερχονται από διαφορετικές ρίζες και δεν εχουν σχέση με τον παγανό."

Μα τη λεξη σφυρα δεν την εδωσα ως ομμοριζη ,αλλα για να καταλαβουν οι αναγνωστες τι σημαινει παγανα=σφυρα συμφωνα με το λεξικο.

Γραφει ο αγνωστικ

Κατ'αρχήν δεν υπάρχει ρίζα αρ."

Αργος,αρκας,αρτα,αροη(πρωην ονομασια της πατρας),αρμα,αρις(ο θεος και οχι ο παπαναστασιακος),αρδευση,αρενα,αροτρο,αρτιο(και οικοδομησιμο),αρτος,αργω,αρουλης(πλακα κανω),αρτεμης(προστατης των δασων) ,αρουραιος,αλλα και εργο, εγαλειο(λειανω τη γη),ερμαιο,κ.τ.λ.

Γραφει ο αγνωστικ

Λεξικό Τριανταφυλλίδη

παγανισμός ο [paγanizmós] O17 : η ειδωλολατρία, ιδίως μετά την επικράτηση του χριστιανισμού, όταν αυτή είχε πλέον περιοριστεί στους αγροτικούς πληθυσμούς: Στοιχεία / επιβιώσεις παγανισμού. [λόγ. < γαλλ. paganisme < υστλατ. paganismus < paganus `ειδωλολάτρης΄ (δες στο παγανός) (-isme = -ισμός)]

παγανιά η [paγa<n>á] O24 : παγάνα1: Bγαίνω ~ και ως ΦP για μεθοδευμένη αναζήτηση για την επίτευξη σκοπού: Bγήκανε ~ για καμάκι. (μτφ.): O Xάρος βγήκε ~. [μσν. παγανέα με συνίζ. για αποφυγή της χασμ. < παγαν(ός) -έα > -ιά]

παγανός ο [paγanós] O17 : (λαϊκότρ.) καλικάντζαρος· παγανό. [ελνστ. ή μσν. παγανός `αγρότης, αγροίκος, ειδωλολάτρης΄ (επειδή στα χωριά διατηρήθηκαν για μεγαλύτερο διάστημα οι προχριστιανικές θρησκείες) < λατ. pagan(us) (προφ. [pagá-], ίδ. σημ.) -ός (< λατ. pagus `η ύπαιθρος΄)]

Είδες τι ωραία που εξηγούνται όλα? Είδες που δεν δαγκώνουν τα επιστημονικά λεξικά? Πότε έχεις γεννέθλια να σου παρω ένα δώρο?

Τι διαφορετικο ειπα εγω¨?Σου ειπα οτι παγανιστες ονομαζοταν αυτοι που λατρευουν τη φυση(που κακως ονομαστηκαν ειδωλολατρες) και οτι παγανια σημαινει και κυνηγι....Οσον αφορα το ποιοι χρησιμοποιησαν τη λεξη παγανα πρωτοι εγω θα εμπιστευτω τον ησυχιο που λεει και η αργω επαγη....εκτος αν τελικα η αργω υπηρξε μετα χριστον για αυτο μπερδευτηκε ο θουκιδιδης και θεωρησε ως πρωτη φορα τον τρωικο πολεμο....Ξερω εχεις απαντησει για αυτο.....εχεις παντως το δικο σου τροπο να νομιζεις οτι απαντησες πειστικα ,δεν λεω...

Γραφει ο αγνωσστικ

Για την ακρίβεια η γνήσια λέξη των Χάττι ήταν Hattus. Αργότερα στη Χεττιτική πήρε την κατάληξη -α, επομένως έχουμε κάνει και οι δύο λάθος. "

Ναι αλλα και η λεξη χαττους εχει θεμα (πιθανον χαττ)και καταληξη (ους)την οποια οι χετταιοι την εκαναν ουσα σαν γνησιοι κατοικοι των ακτων του αιγαιου.Εκαναν δηλαδη αυτο που θα εκανες και εσυ αν προσαρμοζες την ονομασια στη γλωσσα σου...

Γραφει ο αγνωστικ

Η λέξη υπήρχε σε αιγυπτιακά κείμενα του Νέου Βασιλείου και εκεί μας ενδιαφέρει να υπάρχει πρώτα, στην πηγή προέλευσης δηλαδή. Στα ελληνικά κείμενα εννοείται δεν θα εμφανίζεται έτσι όπως και στα αιγυπτιακά αλλά προσαρμοσμένη κατά το δυνατόν σε ελληνική μορφολογία και φωνολογία. "

Μου αρεσει πανω απο ολα που μου λες οτι εγω στεκομαι σε επιφανειακες ομμοιοτητες....Επειδη βρεθηκε μια πολη να εχει αυτο το ας το πουμε ομοηχο ονομα(μονο ομως αν το δεις γραμμενο ,γιατι οταν θα το λεγαν οι αιγυπτιοι δεν θα μπορουσες να καταλαβεις τιποτα)εσπευσες αμεσως να υοθετησεις αυτην την εξηγηση...Κατα τα αλλα η σαλαμινα και η σαλαμανκα εχουν συμπτωματικη ομμοιοτητα(λες και αν ονομασαν τη περιοχη οι ελληνες κατι θα γινοταν),απλως ειναι για καποιον ανεξηγητο λογο πανω απο τις δυναμεις σου να το δεχτεις.Τελος παντων εσυ ξερεις τους λογους αν και εγω πλεον ειμαι σιγουρος ποιοι ειναι αυτοι......Ας ελπισουμε πως θα ειναι παροδικοι λογο του νεαρου της ηλικιας (που παντα υποθαλπτει το πνευμα της αντιδρασης-αρνησης)και δεν ειναι κατι αλλο....

Γραφει ο αγνωστικ

Τα αρχεία μου δεν έχουν σχέση ούτε δικαιώνουν ισοπεδωτικές και παραεπιστημονικές μεθόδους όπως οι δικές σου. Απλά εσύ όντας σοβαρά πλανεμένεος νομίζεις ότι ανακάλυψες κάτι σπουδαίο. Αυτό που δεν ξέρω ακόμα είναι αν η άγνοια ξεπερνάει τη φαντασία σου ή το ανάποδο."

Απο αφορισμους χορτασαμε ,παντως ισοπεδωτικος οσον αφορα τις δηθεν μη ελληνικες λεξεις των τοπονυμιων ειμαι σιγουρα,παντα ομως με πληθος στοιχειων και οχι με λογια του αερα.....

Γραφει ο αγνωστικ

έχοντας κάνει αχταρμά Ελληνες-Πελασγούς-Πέρσες-Κάρες-Ετεοκρήτες-Χετταίους και δεν ξερω κι εγώ τι άλλο ακόμα, "

Μα ακριβως ΚΑΙ αυτος ο ιστορικα αποδεδειγμενος αχταρμας ειναι ενας απο τους λογους που οι γλωσσες εμφανιζουν αυτες τις ομμοιοτητες.Επειδη δε αυτος ο αχταρμας δεν εγινε με τους αιγυπτιους ,γιατι οι ελληνες εφυγαν η διωχτηκαν απο τις αποικιες τους εκει νωρις(δαναοι)δεν εμφανιζονται οι ομμοιοτητες αυτες με την αιγυπτιακη γλωσσα...

Γραφει ο αγνωστικ

Ο στοιχειωδώς ενημερωμένος αναγνώστης νιώθει τουλάχιστον θυμηδία για τα νοητικά άλματα και τις νοητικές εφευρέσεις στις οποίες καταφεύγεις για να δικαιολογήσεις μια φαντασίωση. "

Οτι και να πεις τωρα δεν μαζευεται η βοηθεια που μου εδωσες.Σε ευχαριστω ξανα γιατι με αυτο το τροπο βοηθας την ερευνα......

Γραφει ο αγνωστικ

Το λάας το θεωρούν ΙΕ με ομόρριζα σε άλλες ΙΕ λέξεις. Για τα άλλα δύο υπάρχει μια αβεβαιότητα, αλλά υπάρχουν σοβαρές προτάσεις. "

Το λας ειναι παναρχαια ,προιστορικη λεξη και υπαρχει και στην ονομασια των πελασγων..Τωρα αν καποιοι αμφισβητουν το ομμοριζο λας-λαος τοτε ειναι για κλαματα....

Υπάρχουν σημιτικές λέξεις ήδη στα κείμενα της γραμμικής Β (σουσάμι, χρυσός, χιτών κ.α.), δηλαδή την δεύτερη χιλιετία π.Χ. οπότε ένας ένθερμος υποστηρικτής σημιτικού υποστρώματος διατηρεί ελπίδες. "

Αυτα ειναι προιοντα εμποριου και οχι τοπονυμια....Το θεμα ειναι αυτοι που υποστηριζουν τη σημιτικη προελευση των τοπονυμιων εχουν να μας δειξουν κανενα ολυμπο εκει που ζουσαν οι σημιτες.Τωρα θα μου πεις καποιοι εφτασαν στο σημειο να θεωρουν τη θεσσαλονικη σημιτικο ονομα απο το σαλο ,στον ολυμπο θα κωλωνανε?

Γραφει ο αγνωστικ

Με εξαίρεση τη Λάρισα τίποτα από τα υπόλοιπα δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Κι αυτή η λέξη δεν είναι ακριβώς όπως θα την είχαν ονομάσει οι Πελασγοί, αλλά όπως έχει διασωθεί με βάση την προσαρμογή της στην ελληνική γλωσσα."

Τωρα που το λες θα μπορουσε να ηταν και λαρσα οπως παρσα.Βρε λες οι λαρισαιοι να μιλανε τελικα πελασγικα και εμεις να τους εχουμε παρεξηγησει και να τους λεμε βλαχους?

Γραφει ο αγνωστικ

Η γνώμη μου είναι ότι μέσα σ'αυτά τα πλαίσια διαδίδονταν μυθικά επεισόδια της Ανατολής στην Ελλάδα και ενσωματώνονταν στη μυθολογία μας με τις κατάλληλες προσαρμογές και ελληνοποιήσεις των χαρακτήρων και λοιπών επι μέρους στοιχείων."

Κοιτα εγω δεν μπορω να χρονολογησω τους κατακλυσμους του δευκαλιωνα και των αλλων.Αυτο ομως που μπορω να πω με βεβαιοτητα ειναι πως στον ελληνικο χωρο συνεβησαν 2 γεγονοτα που σιγουρα εφεραν καταστροφικες πλημμυρες.Ενα ειναι το τσουναμι της σαντορινης και ενα ειναι η διανεξη των τεμπων (τελικη φαση).

Τα υπολοιπα αργοτερα.....

Οσον αφορα το κατακλυσμο του νωε αυτο που εχω να πω ειναι οτι αν αυτο εγινε πριν την αναμοιξη των εβραιων με τους φοινικες ,που μαλλον σε τετοια εποχη αναφερεται η παλαια διαθηκη,οι εβραιοι δεν γνωριζαν απο ναυσιπλοοια...Τουλαχιστον οι ελληνες αναφερουν μια απλη λαρνακα και οχι υπερωκεανιο σαν τη κιβωτο...

"